Electronic Arts Inc.
Gizlilik ve Çerez Politikası

Son Güncelleme: 14 Mayıs 2021

TRUSTeTRUSTe

EA olarak gizliliğinizi önemsiyor ve korumak için üzerimize düşen sorumluluğu alıyoruz. Bu politika, EA’in sunduğu ya da EA ile bağlantılı mobil, çevrimiçi ve indirilebilir ürün ve hizmetlerimizi kullandığınızda veya düzenlenen canlı etkinliklere (toplu olarak "Hizmetler") katıldığınızda hakkınızda topladığımız kişisel bilgileri, Electronic Arts Inc. ("EA") olarak veri sorumlusu sıfatıyla nasıl işlediğimizi açıklar. Bazı durumlarda, EA'in diğer yan kuruluşları ve/veya bağlı kuruluşları, EA ile birlikte veya tek olarak veri sorumlusu olarak kabul edilebilir. Bu durumda sizi bilgilendiririz.

İÇİNDEKİLER TABLOSU

  1. Topladığımız Bilgiler
  2. Bilgileri Nasıl Topluyoruz
  3. Bilgilerinizi Nasıl Kullanıyoruz
  4. Üçüncü Taraflarla Paylaştığımız Bilgiler
  5. Bilgilerinizi Nerede Tutuyoruz
  6. Bilgilerinizi Nasıl Koruruz
  7. Çocuklar
  8. Seçimleriniz ve Denetimleriniz
  9. Üçüncü Taraf Hizmetleri
  10. Politikamızdaki Değişiklikler
  11. Bize Ulaşın
  12. Veri Koruma Kuruluşu ile İletişime Geçme Hakkı

1. Topladığımız Bilgiler

Topladığımız bilgiler kullandığınız Hizmetlere ve onları nasıl kullandığınıza bağlıdır. Daha fazla bilgi edinmek için lütfen aşağıya bakın.
  1. Bize Doğrudan Sağladığınız Bilgiler

    Bize sağladığınız şu tür bilgileri toplarız (bilgiler aşağıdakilerle sınırlı değildir):

    • E-posta adresiniz, kullanıcı adınız, gerçek adınız, yaşadığınız ülke, doğum tarihiniz, telefon numaranız ve parolanız gibi EA Hesabı bilgileriniz;
    • Güvenlik soruları ve cevapları;
    • Hizmetlerimiz hakkında anketlerde sağladığınız bilgiler;
    • Bizden yardım istemek için sağladığınız ad, telefon numarası ve karşılaşılan sorunların kaydı (çağrı kayıtları dahil) gibi bilgiler;
    • Adınız, ödeme yaptığınız kartın numarası ve ödeme hesabı bilgileriniz gibi fatura bilgileri ve kargo adresi.

  2. Çevrimiçi Oyun Oynarken Sağladığınız Bilgiler

    Sohbet gibi sosyal özelliklere katıldığınızda verdiğiniz ses bilgileri, görsel ve/veya elektronik bilgiler diğer oyuncular tarafından okunabilir, kopyalanabilir, toplanabilir veya kullanılabilir ve herkese açık hale gelebilir. Lütfen gizlilik ayarlarınızın tercihlerinizle uyumlu olduğundan emin olun.

    Çok oyunculu çevrimiçi oyunlara katıldığınızda oyun içi profil bilgileriniz, oyun deneyiminiz ve istatistikleriniz görünür olur. Bazı oyunlarımızda çok oyunculu belirli modlarda oynadığınız oyunları kaydedebilir ve bunların tekrarını diğer oyunculara gösterebiliriz. FUT Champions gibi rekabete dayalı oyun modlarında oyun deneyiminizi ve aygıt düğmesi girişlerinizi kaydedebilir ve bunları oyun içi profil bilgileriniz ve oyun istatistikleriniz ile birlikte oyun içinde ve canlı EA ya da ortak etkinliklerinde yeniden oynatabiliriz.


  3. Hizmetlerimizi Kullandığınızda Topladığımız Diğer Bilgiler

    Hizmetlerimizi kullandığınızda aşağıdakiler gibi diğer bilgileri toplayabiliriz (bilgiler aşağıdakilerle sınırlı değildir):

    • IP adresi;
    • Donanım tanımlayıcıları, mobil cihaz kimlikleri (ör. Apple Identifier for Advertising [IDFA] ve/veya Android Advertising ID [AAID]), platform türü, ayarlar ve bileşenler, yüklemiş olduğunuz EA yazılım ve güncellemeleri ve gerekli eklentilerin varlığı gibi cihazınız, donanımınız ve yazılımınız hakkındaki bilgiler;
    • Tahmini coğrafi konum verileriniz (IP'nizden veya cihaz ayarlarınızdan alınır);
    • Tarayıcı bilgileri (tarayıcınızın türü ve tercih ettiğiniz dil dahil);
    • Başvuru yapan sayfalar ve çıkış sayfaları (görüntülenen sayfalar ve web içerikleriyle ilgili diğer etkileşimler dahil);
    • Satın aldığınız veya elde ettiğiniz EA oyunlarına ya da Hizmetlere ve bunları kullanımınıza ilişkin ayrıntılar;
    • Çökme raporları, istek URL'leri, başvuru URL'leri ve sistem etkinliği detayları gibi cihaz olayı bilgileri (ör. oyunlarımızı oynarken veya internet erişimi olmadığı zaman karşılaştığınız hatalar);
    • Canlı etkinliklere katılımınızın bir parçası olarak sağlayabileceğiniz diğer bilgiler (örneğin, resminiz).

    Çerezler, tarayıcı ağ depolama alanı (HTML 5 dahil) ve uygulama veri önbellekleri gibi mekanizmalar kullanarak da cihazınızda yerel olarak bilgi toplayabilir ve depolayabiliriz.

  4. Üçüncü Tarafların Bize Sağladığı Bilgiler

    EA Çevrimiçi Hizmetlerini, aşağıda listelenenler de dahil olmak üzere, üçüncü taraf oyun platformlarında veya bunlar üzerinden kullanırsanız, üçüncü taraf kullanıcı hesaplarında bulunan sizin hakkınızdaki bilgileri alabiliriz. Bu bilgiler, EA'in çevrimiçi hizmetlerine erişmek için gerekli olan bir EA Hesabı kurma veya bağlama kapsamında EA'e sağlanır. EA Çevrimiçi Hizmetlerini bu üçüncü taraflar aracılığıyla kullanmanız, bu bilgilerin aktarılmasına onay verdiğinizi gösterir. Aldığımız bilgilerin örnekleri aşağıdadır. EA Hesabı kurma veya bağlama kapsamında bu üçüncü taraflardan kredi kartı numaranızı veya diğer mali bilgilerinizi asla almadığımızı hatırlatırız.

    • PlayStation®3 Sistemi, PlayStation®4 Sistemi ve PlayStation®5 Konsolu. Sony, çevrimiçi kimliğiniz, e-posta adresiniz, ülkeniz, diliniz, arkadaş listeniz, doğum tarihiniz ve bazı tercihleriniz gibi PlayStation™Network için hesap bilgilerinizi verir.

    • Xbox Live. Microsoft, oyuncu etiketiniz, e-posta adresiniz, ülkeniz, diliniz, arkadaş listeniz, doğum tarihiniz ve bazı tercihleriniz gibi bilgileri verir.

    • Wii / Wii U / Nintendo Switch™. Nintendo, (sahip olduğunuz cihaza bağlı olarak) Mii karakteriniz, takma adınız, Nintendo Network Kimliğiniz, Nintendo Hesabınız, e-posta adresiniz, ülkeniz, diliniz, arkadaş listeniz, doğum tarihiniz ve bazı tercihleriniz gibi bilgileri verir.

    • Google Stadia. Google, Stadia Adınız, ülkeniz ve diğer Stadia profil bilgileri ve tercihleriniz gibi bilgileri verir. EA’in alabileceği bilgilerle ilgili ek ayrıntılar Stadia Privacy Notice’de (Stadia Gizlilik Bildiriminde) mevcuttur.

    Sosyal Oyun Platformları. Üçüncü taraf sosyal oyun platformlarını (ör. Discord, Twitch) kullanırken EA hesabınızı bağlarsanız, o platformlardaki hesabınızla ilişkili bilgileri alabiliriz. EA'in aldığı bilgiler hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için, hesaplarınızı bağlarken size sunulan bildirimleri lütfen inceleyin.

    Mobil Platformlar. Oyunlarımızı mobil cihazınızdan veya tabletinizden oynadığınızda veya satın aldığınızda, uygulama mağazalarından veya diğer mobil platform sağlayıcılarından sizinle ilgili bilgiler alıyoruz. Bu bilgiler kullanıcı adınızı ve/veya cihaz kimliğinizi ve bir şey satın alırsanız bir şey satın aldığınızın bilgisini içerebilir. Ancak hiçbir mali bilgiyi içermez. Bazı mobil platformlarımız, sağlamalarına yetki verdiğiniz bilgileri gönderebilirler. Mobil oyunlarımız sizden anlık bildirim belirteçleri, cihazınızın tam konumu veya kişi listeniz gibi kişisel ek bilgiler talep edebilir. Bu bilgileri sadece bize onay verdiğinizde toplarız.

    Diğer Üçüncü Taraflar

    Facebook veya Apple Game Center gibi hizmetleri oyunlarımızla bağlantılı olarak kullandığınızda, bu gibi üçüncü taraflardan bilgi alabiliriz. Ayrıca diğer oyuncular kişi listelerini bizimle paylaşmayı seçtiğinde ya da halka açık web sitelerinden sizinle ilgili bilgi alabiliriz.

  5. İşlenen Kişisel Bilgi Kategorileri

    Hizmetlerimizi kullanmanıza bağlı olarak, aşağıdaki kişisel bilgi kategorileri son 12 ay içinde toplanmış, paylaşılmış, satılmış veya açıklanmış olabilir (çünkü bu işleme etkinlikleri, California Consumer Privacy Act “CCPA” gibi geçerli gizlilik yasaları kapsamında tanımlanmıştır):

    • Tanımlayıcılar; gerçek ad, kullanıcı adı, hesap adı, e-posta, çevrimiçi tanımlayıcılar, cihaz tanımlayıcıları, IP adresi veya mobil cihaz tanımlayıcıları gibi;
    • Satın alma bilgileri; ödeme kartı numarası, ödeme hesabı bilgileri, fatura adresi ve diğer ödeme bilgileri gibi;
    • Eyalet yasaları veya federal yasalar kapsamında Korunan Sınıflandırmaların Karakteristikleri; yaş veya cinsiyet gibi;
    • Ticari Bilgiler; ürün veya hizmet etkileşimi ve satın alma geçmişi gibi;
    • İnternet veya elektronik ağ etkinliği bilgileri; tarama geçmişi, arama geçmişi ve oyunlarımız, web sitelerimiz, uygulamalarımız ve/veya reklamlarımız ile etkileşimler hakkındaki bilgiler;
    • Yaklaşık (kaba) coğrafi konum verileri; IP adresinizden veya cihaz ayarlarınızdan türetilen konum verileri gibi;
    • Ses bilgileri veya elektronik bilgiler; oyunlarımızı oynadığınızda, belirli çok oyunculu modları oynadığınızda, sohbet özelliklerini kullandığınızda ya da rekabetçi oyun modlarında veya canlı etkinliklerde yer aldığınızda;
    • Çıkarımlar; yukarıdakilerden çıkarılan tüketici tercihleri gibi.

    Bazı durumlarda ek bilgi toplayabiliriz, örneğin:

    • Vergi bildirimi gerektiren bir yarışma veya çekiliş ödülünü alacaksanız, devlet tarafından verilen sosyal güvenlik numarası gibi belgelerinize bağlı tanımlayıcıları toplayabiliriz.
    • Rekabetçi oyun etkinliklerimize katılırsanız, devlet tarafından verilen belgeleriniz (pasaport numarası gibi), mali bilgileriniz (banka hesapları gibi) ve sağlıkla ilgili bilgilerinizle ilişkili tanımlayıcıları toplayabiliriz.
    • Kullanıcı deneyimi araştırmamıza katılırsanız, mali bilgileri (banka hesapları gibi), sağlıkla ilgili bilgileri, oturum boyunca oynayışınızın video kayıtlarını ve kaydedilmiş resminizi toplayabiliriz.

  6. İşlemenin Yasal Dayanağı

    Kişisel bilgilerinizi işlemek için yasal dayanağımız, hesabınızı kurarken belirttiğiniz ikamet ettiğiniz ülkeye göre değişir.

    Avrupa Ekonomik Alanı'nda veya Brezilya, İsviçre ve Amerika Birleşik Devletleri gibi benzer yasal gereksinimlerin uygulanabileceği yargı bölgelerinde ikamet ediyorsanız, bilgilerinizin işlenmesi konusunda, toplanan bilginin türüne ve bilginin toplanma bağlamına göre belirlenen birtakım yasal dayanaklar uyarınca hareket ederiz. Onayınızı aldığımızda, buna yönelik meşru bir menfaatimiz varsa sizinle yapılan bir sözleşme gereği bilgilerin işlenmesi gerekliyse ve/veya bilgilerinizi işlemeye yönelik yasal bir yükümlülüğümüz varsa sizin hakkınızdaki bilgileri işleriz. Genellikle kabul ettiğimiz temellere örnek:

    • internette cihazınıza çerez yerleştirme (çerez onay müdürümüz aracılığıyla), size e-posta üzerinden pazarlama içeriği gönderme veya size Hizmetlerimiz hakkında üçüncü taraf hedeflenen reklamları sunma izni;
    • size müşteri hizmetleri desteği sunarken bilgilerinizi işlemek, Hizmetlerimiz için hedeflenen pazarlama hizmeti vermek, sahtekarlığı önleme ve güvenlik sağlamak amacıyla meşru menfaatlerimiz ve
    • bir EA Hesabı oluşturduğunuzda bilgileri işlemek ve size Hizmetlerimizi sunmamızı sağlamak için sözleşmeye dayalı gereklilikleri temel alırız.

    Bilgilerinizi belirli bir amaca göre işlemek için temel aldığımız hukuki gerekçeler hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz aşağıdaki bölüm 11'de bulunan seçeneklerden birini kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

2. Bilgileri Nasıl Topluyoruz

Biz ve üçüncü taraflar, aşağıda açıklanan teknolojileri, Hizmetlerimizi sağlarken bilgi toplamak için kullanırız.
  1. Çerezler ve Benzer Teknolojiler

    Çerezler internet tarayıcınızda saklanan küçük metin belgeleridir. Hem biz hem de üçüncü taraf ortaklarımız, hangi web sayfalarını, özellikleri veya reklamları görüntülediğiniz ve hangi oyunları oynadığınız gibi şeyleri anlamamıza yardımcı olan çerezleri ve benzeri takip teknolojilerini kullanırız. Bu bilgi, alışveriş sepetinizi izlememize, reklamlarımızın etkililiğini ölçmemize, aynı reklamı tekrar görmemenizi sağlamamıza ve diğer şekillerde kullanıcı deneyiminizi geliştirmemize yardımcı olur. Çerezleri iptal edebilirsiniz, izin verdiğiniz çerez türlerini sınırlandırabilirsiniz veya çerezler gönderilirken tarayıcınızı sizi uyaracak şekilde ayarlayabilirsiniz. Çerez tercihlerinizi yönetme konusunda yardım almak istiyorsanız lütfen kullandığınız web tarayıcısının sunduğu kılavuzlara başvurun. Ayrıca bazı bölgelerde çerez onayı araçları sunarız ve çerezlerinizi yönetmenize yardımcı oluruz.

    Hizmetlerimizi kullanmanız ve pazarlama e-postalarımıza verdiğiniz yanıtlarla ilgili bilgi toplamak için izleme piksellerini veya şeffaf GIF'leri kullanabiliriz. Hizmetlerimize ilişkin trafik, teknik arızaların giderilmesi, sahtekarlığın tespit edilmesi ve önlenmesi ve Kullanıcı Sözleşmemizin uygulanması için internet günlük dosyaları (IP adresiniz gibi teknik verileri içerir) kullanırız. Şu anda Beni İzleme (Do Not Track, DNT) sinyallerine yanıt vermiyoruz. Tarayıcınızda çerez ayarlarını değiştirerek veya onay araçlarımızı kullanarak, belirli analizler ve kişiye özel reklamlar gibi internette belirli izleme türlerinden çekilebilirsiniz.

    Hizmetlerimizde ayrıca Analiz, Reklam, Hile Önleme ve Sahtekarlığı Önleme teknolojilerini kullanırız. Bu teknolojilerde, aşağıda açıklandığı üzere aynı çerezlerden veya benzer mekanizmalardan yararlanılabilir.

  2. Analiz Teknolojileri

    Hizmetlerimizi, bilgisayarınızı veya cihazınızı nasıl kullandığınızla ve Hizmetlerimizin durumuyla ilgili bilgileri toplamak için şirketimize ait ve üçüncü taraf analiz teknolojilerini kullanırız.

    Örneğin, Hizmetlerimizi kullandığınızda bilgisayar veya cihazınızdaki verileri toplayabilir ve saklayabiliriz. Bu bilgiler, aşağıdaki Bölüm 3'te açıklanan amaçlara uygun olarak bilgisayarınıza veya cihazınıza ve işletim sisteminize ait teknik ve diğer ilgili bilgileri (ör. IP adresi ve cihaz kimliği), belirli bir özellikle etkileşiminizle ilgili bilgileri, oyun oynama ve kullanım istatistiklerini, sistem etkileşimini ve çevre donanımlarını içerir. Bir oyunu internete bağlanmadan çevrimdışı olarak oynarsanız bu veri, cihazınızda depolanır ve cihazınız internete bağlandığında bize iletilir. Çevrimiçi Hizmetlere katılırsanız, oyun oynamanızla ilgili kişisel ve/veya istatistiksel verilerinizi de (skorlar, dereceler ve başarılar dahil) toplayabilir, kullanabilir, saklayabilir, iletebilir ve herkese açık olarak görüntüleyebilir ya da sizin tarafından oluşturulan ve diğer oyuncularla paylaşılan içerikleri tespit edebiliriz.

    Hizmetlerimize entegre edilmiş üçüncü taraf analiz teknolojileri (SDK [Yazılım Geliştirme Kiti] ve API [Uygulama Programı Arayüzleri] dahil), EA Hizmetlerini kullanmanızla bağlantılı olarak topladıkları bilgileri, zaman içinde ve/veya farklı platformlardan bağımsız olarak topladıkları bilgilerle bir araya getirebilirler. Bu şirketlerin çoğu bilgi toplama ve kullanma işlemini kendi gizlilik politikalarına uygun olarak gerçekleştirir. Hizmetlerimiz dahilinde çalışan üçüncü taraf analiz şirketlerinin bir listesinin yanı sıra uygulanabilir vazgeçme koşulları için privacyappendix.ea.com/tr adresine bakabilirsiniz.

  3. Reklam Hizmeti Teknolojileri

    Bazı Hizmetlerimizde, EA Hizmetleri içinde ve üçüncü taraf platformlarında ve sitelerinde teklif ve reklam sunmak ve reklam kampanyalarımızın performansını ölçmek için çerez, şeffaf GIF, web işaretçisi, izleme pikseli, SDK, API ve diğer benzer teknolojilerden yararlanan reklam hizmeti teknolojileri kullanılır. Bu teknolojilerden bazıları, teklifleri ve reklamları ilgi alanlarınıza göre özelleştirmek için farklı web sitelerindeki, mobil uygulamalardaki ve cihazlardaki davranışlarınızı eşleştirebilir ya da bağlantılandırabilir. Örneğin, size, beğenebileceğinizi düşündüğümüz bir oyun teklifi sunabiliriz. Alternatif olarak, bir oyuna dair ilginizi belirtirseniz EA'e veya üçüncü taraflara ait sitelerde söz konusu oyun ya da benzer Hizmetlerle ilgili reklamlarla karşılaşabilirsiniz. Başka oyun içi reklam teknolojileri, tekliflerin geçici olarak oyununuza, web tarayıcınıza veya mobil cihazınıza yüklenmesini ve daha sonra çevrimiçi olduğunuzda değiştirilmesini sağlar.

    Bu teknolojiler, size alakalı teklifleri ve reklamları sunmamız, bu tekliflerin ve reklamların etkisini ölçmemiz ve kullanıcıların Hizmetlerimizle nasıl etkileşimde bulunduğunu anlamamız için bilgiler toplar ve kullanır. Yukarıdaki 1(C) bölümünde listelenen tanımlayıcılara ve belirli bilgilere ek olarak, bu bilgi aşağıdakileri de içermektedir:

    • Sunulan reklamlar ve reklamın konumu;
    • Reklamın görünür olduğu süre;
    • Alan adı türü, IP adresi, reklamın boyutu;
    • Varsa reklama tepkiniz;
    • Reklamın aldığı tepkiler.

  4. Üçüncü taraf reklam şirketleri, Hizmetlerimiz yoluyla sunulan bir teklif bağlamıyla topladıkları bilgiyi, zaman içinde ve/veya farklı sitelerden bağımsız olarak topladıkları bilgiyle birleştirebilir. Bu şirketlerin çoğu bilgi toplama ve kullanma işlemini kendi gizlilik politikalarına uygun olarak gerçekleştirir. Hizmetlerimizle ilgili olarak kendi ağlarında faaliyet gösteren reklam şirketlerinin listesi ve uygun dereceye kadar vazgeçme koşulları privacyappendix.ea.com/tr adresinde bulunabilir.

    Bu reklam ağlarının uygulamaları hakkında daha fazla bilgi edinmek veya üçüncü tarafların hedeflenen reklam hizmetlerinden vazgeçmek için www.networkadvertising.org, www.aboutads.info/choices, youradchoices.ca veya www.youronlinechoices.eu adresini ziyaret edin. Söz konusu hizmetlerden vazgeçerseniz reklamları görmeye devam edebilirsiniz ancak karşınıza çıkan reklamlar öncekiler kadar size uygun olmayabilir.

  5. Hile ve Sahtekarlığı Önleme Teknolojileri

    Tüm oyunculara güvenli ve adil bir oyun ortamı sunmak için çaba gösteririz. Hizmetlerimizden birini kullandığınızda, cihaz "parmak izi" veya makine bileşenlerinizin bir "karmasını" oluşturmak, sahtekarlığı önlemek, güvenlik ve doğrulama amaçları doğrultusunda biz ya da üçüncü taraflar çerezleri ve benzeri teknolojileri kullanabiliriz ve makine veya cihazınız hakkında bilgi toplayabiliriz. Ayrıca, herkese açık bilgileri ve üçüncü taraf siteleri izleyebiliriz ve/veya Hizmetlerimizde hile önleme teknolojileri (sahtekarlığı ve kötüye kullanımı önlemeye yönelik otomatikleştirilmiş algoritmalar dahil) kullanabiliriz. Oyunlarımıza ve/veya Hizmetlerimize erişiminizin bu teknoloji nedeniyle yanlışlıkla engellendiğine inanıyorsanız lütfen help.ea.com/tr/ adresinden EA Help ile iletişime geçin.

3. Bilgilerinizi Nasıl Kullanıyoruz

Kişisel bilgilerinizi, aşağıda bahsedildiği şekilde hem ayrı hem de birleştirilmiş olarak kullanıyoruz.

Aşağıdakiler dahil olmak üzere iş faaliyetlerimizi yönetmek ve oyun deneyiminizi geliştirip kişiselleştirmek için:
Aşağıdakiler dahilinde size destek sağlamak:
Aşağıdakiler dahilinde sizinle olan iletişimimizi kişiselleştirmek:
Topladığımız bilgileri, size Hizmetlerimizi sağlamak için gereken süre boyunca saklarız ve bu süre sona erdikten sonra bu bilgileri yasal, operasyonel veya diğer meşru gerekçeler için gerekli olması halinde daha uzun süre saklayabiliriz.

Ayrıca topladığımız bilgilerde kimliğinizi gizleyebiliriz, anonimleştirebiliriz veya bu bilgileri birleştirebiliriz ya da kimliğinizi ortaya çıkarmayacak şekilde doğrudan toplayabiliriz. Bu bilgileri iş amaçlarımız doğrultusunda ve ilgili yasaların izin verdiği şekilde gerektiğinde kullanabiliriz ve paylaşabiliriz.

4. Üçüncü Taraflarla Paylaştığımız Bilgiler

Aşağıda tanımlanan durumlar haricinde kişisel bilgilerinizi paylaşmayız, satmayız veya başka şekilde açıklamayız (çünkü bu işleme etkinlikleri, California Consumer Privacy Act “CCPA” gibi geçerli gizlilik yasaları kapsamında tanımlanmıştır).

Hizmet sağlayıcıları. Pazarlama anketlerinin yapılması, BT ve ilgili hizmetlerin sunulması, kredi kartı işlemlerine olanak tanınması, canlı etkinlikler gerçekleştirilmesi, e-posta gönderilmesi veya Hizmetlerimizin sunulması ve optimize edilmesi gibi yukarıdaki bölüm 3'te açıklanan sebeplerden dolayı kendi adımıza kişisel bilgileri toplamak ya da işlemek için ikamet ettiğiniz ülkede veya ülkenin dışında bulunan [Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) dışındaki ülkeler de dahil] üçüncü taraflarla çalışırız. Tüm üçüncü taraflardan verileri sadece kendi adımıza ve bu politikayla tutarlı amaçlar doğrultusunda kullanmasını isteriz.

İş ortakları. Müşterilerimize ortak Hizmet verdiğimiz iş ortaklarına kişisel bilgiler sağlayabiliriz. Bu ortaklar arasında oyun oynadığınız platformu sağlayan Sony (PlayStation®4 sistemi ya da PlayStation®5 konsolu), Microsoft (Xbox) veya diğerleri gibi şirketler yer alır.

Bağlı kuruluşlar. Bu bildirimde belirtilen amaçlar için gerekli olan kişisel bilgileri bağlı kuruluşlarımız ile paylaşabiliriz.

Reklam ortakları. Hizmetlerimiz aracılığıyla, üçüncü taraf reklam iş ortaklarının, EA Hizmetlerinin ve cihazınızın kullanımına dair bilgileri (ör. IP adresiniz, mobil tanımlayıcılarınız, ziyaret ettiğiniz sayfalar, konumunuz, tarayıcı bilgileriniz, gün içindeki saat) toplamak için teknolojileri ve diğer izleme araçlarını kullanmasına izin verebiliriz. Ayrıca bu bilgileri ve diğer bilgileri (örneğin, kimliği gizlenmiş hesap bilgileriniz, demografik bilgileriniz, donanım belirtimleriniz ve satın alma geçmişiniz) üçüncü taraf reklam ortaklarıyla birleştirebilir ve paylaşabiliriz. Bu reklam ortakları, ağlarındaki üçüncü taraf web sitelerini ziyaret ettiğinizde size hedeflenen reklamların sunulması amacıyla bu bilgileri (ve diğer web sitelerinden toplanan benzer bilgileri) kullanabilir. Bu uygulama genellikle "ilgi alanına dayalı reklam" veya "çevrimiçi davranış reklamı" olarak adlandırılır. Kullanışlı, alakalı, değerli ya da başka bir yönüyle menfaatinizin olabileceği bilgileri paylaşmak için Hizmetler tarafından toplanan diğer verilere erişilmesine izin verebiliriz.

EA kişisel bilgilerinizi üçüncü taraf reklam ortaklarıyla paylaşmamayı tercih ediyorsanız ayarlarınızı değiştirmek için şu sayfadaki talimatları uygulayabilirsiniz:

Çevrimiçi reklam ile ilgili tercihleriniz hakkında daha fazla bilgi için lütfen yukarıda yer alan bölüm 2(D)'yi de inceleyin.


Bizi veya başkalarını koruma amaçlı açıklamalar. İyi niyetle aşağıdakilerin gerekli olduğuna veya uygun olduğuna inanmamız halinde, sizinle ilişkili sakladığımız tüm bilgilere erişebilir, bunları koruyabilir ve harici taraflara açıklayabiliriz: hukuki yaptırım veya ulusal güvenlik taleplerine ve mahkeme emri ya da celp gibi hukuki işleyişe uymak; bizim veya başkalarının haklarını, mülkünü ya da güvenliğini muhafaza etmek; politikalarımızı veya sözleşmelerimizi uygulamak; almamız gereken ödemeleri tahsil etmek ya da şüphelenilen veya gerçek bir yasa dışı faaliyetin soruşturulmasına ya da kovuşturulmasına yardımcı olmak. Özellikle de politikalarımızı (Positive Play Charter gibi) ihlal ettiğinizi belirten bir rapor aldığımız takdirde bu raporu ve alakalı diğer bilgileri Sony (PlayStation®4 sistemi veya PlayStation®5 konsolu), Microsoft (Xbox) ve oyunlarımızı oynadığınız diğer platformlara açıklayabiliriz.

Birleşme, satış veya diğer varlık devirleri durumunda yapılacak açıklamalar. Yeniden yapılanma, elden çıkarma, birleşme, satış veya iflas durumlarında, yasalar ya da sözleşme gerektirdiği takdirde topladığımız bilgileri, onayınızı da bulundurarak üçüncü taraflarla paylaşabiliriz.

Üçüncü taraf eklentileri. Üçüncü taraf teknolojileri veya sosyal ağ araçları Hizmetlerimize entegre edildiğinde söz konusu üçüncü taraflar, Hizmetlerimizi kullanımınız hakkında bilgi toplayabilir. Buna bir örnek Facebook'taki "Beğen" düğmesidir.

Platformlar Arası Paylaşım. Bazı oyunlarımızda, kullandığınız platformdan bağımsız olarak arkadaşlarınızla ve bir oyun topluluğunun üyeleriyle iletişime geçebilir ve birlikte oynayabilirsiniz. Örneğin, Xbox'taki biri PlayStation®4 sistemini veya PlayStation®5 konsolunu kullanan bir oyuncuyla birlikte bir maça katılabilir. Farklı platformlardaki oyuncularla eşleşip birlikte oynama özelliğine "Cross-Play" adını veririz. Cross-Play etkin olduğunda ve başka platformdaki biriyle birlikte oynadığınızda diğer platform, sizin platformunuzun kimliğini (ör. Xbox Oyuncu Etiketi veya PlayStation™Network için hesabınızın çevrimiçi kimliği) ve Cross-Play özelliği için gerekli diğer bilgileri alabilir. Ayrıca, oyunlarımızı oynadığınız platformda Cross-Play özelliklerini kullanımınızla ilgili bilgiler de sağlayabiliriz. Oyunun ayarlar menüsünü ziyaret ederek Cross-Play tercihlerinizi değiştirebilirsiniz.

Bazı oyunlarımız, bir oyundaki ilerlemenize platformlar arasında devam etmenize ve bir platformdan yaptığınız alışverişlerin başka bir platformda kullanılabilmesine olanak sağlar. Platformlarda bu özellikleri etkinleştirmek için ihtiyacınız olacak bilgilerinizi gerekli olduğu ölçüde paylaşacağız.

Bilgilerinizi alan platformlar arasında Sony (PlayStation®4 sistemi veya PlayStation®5 konsolu), Microsoft (Xbox), Nintendo (Nintendo Switch), Google (Stadia), Valve (Steam), Epic ve bu özelliklerin kullanıma sunulacağı ek platformlar yer alabilir. Bu platformlar tarafından alınan bilgileriniz, söz konusu platformların gizlilik bildirimlerine tabi olabilir.


Onayınız Doğrultusunda. Yukarıda aksi belirtilmediği sürece, bilgileri sizin açık onayınız doğrultusunda diğer üçüncü taraflarla paylaşabiliriz. Örneğin; ürünlerinden, hizmetlerinden veya promosyonlarından haberdar olmak için veya EA Hesabınızı başka bir şirketin hizmetlerine bağlamak istediğinizi bize söylerseniz bilgilerinizi belirli bir şirketle ya da kuruluşla paylaşmamızı kabul edebilirsiniz. Paylaşmayı kabul ettiğiniz bilgilerin kullanımı, söz konusu üçüncü tarafların ilgili gizlilik bildirimlerine tabi olacaktır.

5. Bilgilerinizi Nerede Tutuyoruz

Topladığımız kişisel bilgiler, ABD'de ve EA, bağlı kuruluşları ve üçüncü taraf acentelerin faaliyet gösterdiği diğer ülkelerde, bu Gizlilik ve Çerez Politikasında belirtilen amaçlar doğrultusunda saklanıp işleme konabilir. Kişisel bilgilerinizin ikamet ettiğiniz ülkeden farklı bir konuma aktarılmasına izin vererek kişisel bilgilerinizin, ikamet ettiğiniz ya da vatandaşı olduğunuz ülkedeki kanunlarla aynı düzeyde gizlilik koruması sunmayabilecek olan Amerika Birleşik Devletleri'ne veya diğer ülkelere aktarılabileceğini kabul etmiş olursunuz.

EA'in gizlilik uygulamaları, APEC Sınır Ötesi Gizlilik Kuralları Sistemi ile uyumludur. APEC CBPR sistemi, katılımcı APEC ekonomileri arasında aktarılan kişisel bilgilerin korunmasını sağlamak üzere kuruluşlar için bir çerçeve sağlamaktadır. APEC çerçevesi hakkında daha fazla bilgiye şu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Electronic Arts Inc. şirketi, www.privacyshield.gov adresinde bulunan (eski) AB-ABD ve İsviçre-ABD Gizlilik Kalkanı kapsamında sertifikalara sahiptir. Electronic Arts Inc. şirketi; Avrupa Ekonomik Alanı (AEA), Birleşik Krallık ve İsviçre'den AEA, Birleşik Krallık ve İsviçre dışındaki diğer bağlı kuruluşlara, acentelere veya hizmet sağlayıcılarına bilgi aktardığı zaman bunu Gizlilik Kalkanı'nın "İleriye Dönük Aktarma Sorumluğu" ilkesiyle uyumlu bir şekilde yapar. EA; AEA, Birleşik Krallık veya İsviçre dışındaki aktarımları gerçekleştirmek için uygun olduğu durumlarda AB Standart Sözleşme maddelerine ve diğer önlemlere göre hareket eder. 16 Temmuz 2020 AB-ABD Gizlilik Kalkanı ile alakalı olan Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın kararları ve Avrupa Veri Koruma Kurulu'nun yönlendirmelerine uygun olarak EA, yeterli seviyede koruma sağlayabilmek amacıyla verilerin aktarıldığı ülkelerin yasal yönetim şeklini değerlendirmeye ve gerektiğinde önlemleri uygulamaya devam etmektedir. Daha fazla bilgi için şu sayfayı ziyaret edin.

6. Bilgilerinizi Nasıl Koruruz

EA olarak bilgilerinizin güvenliğine öncelik veririz. Hassas bilgilerinizin korunması için şifreleme gibi geniş kapsamlı teknik ve organizasyonel önlemler alırız. Ancak tüm bunlara rağmen, hiçbir güvenlik önleminin %100 mükemmel olduğunu söyleyemeyiz. Bu nedenle bilgilerinizin her zaman güvende olduğunu garanti edemeyiz. Kişisel bilgilerinizin korunması konusunda daima dikkatli olmanız gerekmektedir.

7. Çocuklar

EA'in sunduğu çevrimiçi ve mobil oyun ile Hizmetlerin çoğu yetişkinler için tasarlanmış olsa da EA, çevrimiçi ortamda çocukların gizliliğini korumanın ne kadar önemli olduğunun farkındadır. Hizmetlerimizin bazı özelliklerine erişebilmek için gerekli yaş sınırlarını belirlerken ülkelerin veya bölgelerin yasalarından belirlenenden farklı yaş sınırı kurallarını takip etmeye çalışmaktayız.

Oyuncuların kendisini çocuk olarak tanımladığı durumlarda:

(1) yürürlükteki yasalar uyarınca çocukların kişisel bilgilerini kullanabilmek için ebeveynlerinden onay alacağız. Örneğin ebeveynlerin belirli Hizmetlerde bir çocuk EA Hesabı oluşturmasına izin veririz ve EA olarak, ebeveyn onayı doğrultusunda bir çocuğun EA Hesabını yönetmek için bazı çocukların kişisel bilgilerini toplayıp kullanırız;

(2) bir ebeveyn bize veya çocuğunun oynadığı üçüncü taraf platforma izin vermediği sürece, belirli Hizmetlerde bulunan ve bir çocuğun doğrudan kimliğini paylaşmasına neden olabilecek özellikleri devre dışı bırakırız. Örneğin, çevrimiçi veya çok oyunculu oyunlarda bir çocuğun kişisel bilgileri paylaşmasına olanak tanıyabilecek oyun özelliklerinde (ör. serbest sohbet, sesli iletişimler, kullanıcı tarafından oluşturulan içerik) geçerli oldukları için üçüncü taraf (konsol) ebeveyn kontrollerine uyarız;

(3) bazı bilgileri yalnızca sınırlı amaçlar doğrultusunda toplarız ve kullanırız. Örneğin kişisel bilgi toplamayan, yerel, uygulama içi bildirimler gönderebiliriz. Ayrıca, dahili faaliyetlerimizi desteklemek amacıyla kalıcı tanımlayıcılar (ör. IP adresi veya mobil reklam cihazı tanımlayıcısı) toplanabilir. Söz konusu faaliyetlere örnek olarak şunlar verilebilir:
(4) çocukların oyun yarışmaları gibi etkinliklere katılabilmesi için gereğinden fazla kişisel bilgi vermelerini şart koşmayız. Hizmet ile ilgili bazı etkinliklere, izin verip vermemeniz fark etmeksizin çocukların katılmasına izin vermeyebiliriz.

Ebeveyn kontrolleri ve seçimler:

Ebeveyn veya veliyseniz ve daha önce verdiğiniz izni geri almak, çocuğunuzdan toplanan bilgileri incelemek veya o bilgileri sildirmek istiyorsanız lütfen aşağıda yer alan Bölüm 11’deki seçenekler üzerinden iletişime geçin. Bir çocuğun bize ebeveyn izni olmadan kişisel bilgiler verdiğini tespit ederseniz, bu bilgileri tutma konusunda yasal bir yükümlülüğümüz olmadığı sürece, topladığımız tüm kişisel bilgileri sileriz ve çocuğun hesabını kapatırız ve/veya çocuk deneyimine döndürürüz.

Çocuğunuzun kişisel bilgilerini toplama, kullanma, paylaşma veya başka şekilde işleme yöntemimiz hakkında önemli değişiklikler yaptığımız takdirde ailelere yürürlükteki yasaların gerektirdiği yollarla bilgi veririz.

Yabancılarla iletişim kurmanın ve kişisel bilgileri çevrimiçi olarak paylaşmanın tehlikelerini çocuğunuza anlatmanızı öneririz. Çocuğunuzla birlikte, çocuğunuzun Hizmetlerimizi kullanımında geçerli olan ve özeti şurada yer alan gizlilik ayarlarını ve internetin güvenli kullanımı hakkında daha fazla bilgi için Çevrimiçi Güvenlik web sayfasını okumalısınız.

8. Seçimleriniz ve Denetimleriniz

Bilgilerinizi toplamamız ve kullanmamız söz konusu olduğunda size anlamlı seçenekler sunarız. Örneğin, EA tarafından gönderilen pazarlama e-postalarını artık almak istemiyorsanız gönderdiğimiz her bir pazarlama e-postasının alt bilgi kısmında bulunan abonelikten ayrılma bağlantısına tıklayabilirsiniz.

Aşağıda belirtilen haklardan birini kullanmak isterseniz lütfen Privacy Portal’ı ziyaret edin. Hesabınızın güvenliğini ve kişisel bilgilerinizi korumak için bu hakları kullanmadan önce hesabınızın size ait olduğunu doğrulamanız istenebilir. Hesabın sahibi olduğunuzu doğruladıktan sonra, bu hakları sizin adınıza kullanacak bir temsilciyi yetkilendirerek onay vermeniz de gerekebilir. Gizlilik haklarınızı kullanma konusunda başka sorularınız veya endişeleriniz varsa help.ea.com/tr/ adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.


Silme hakkınız. Bu bağlantıdan bizimle iletişime geçerek EA hesabınızı devre dışı bırakabilir veya hesabınızla ilişkili kişisel bilgileri silebilirsiniz. Bunu yaparsanız hesabınızla ilişkili EA oyunları ve Hizmetlerine daha fazla erişim sağlayamazsınız. Unutmayın ki EA, anlaşmazlıkları ortadan kaldırmak, kullanıcı sözleşmelerimizi uygulamak, yasal haklarımızı korumak, Hizmetlerimizin güvenliği, bütünlüğü ve faaliyetleriyle ilgili teknik ve yasal gereklilik ve kısıtlamalara uymak için elinde bilgi tutabilir. Diğer taraftan, size hizmet sağlayabilmek, ürünlerimizi geliştirip ilerletebilmek, yasalara uyabilmek ve işimizi sürdürebilmek adına kişisel bilgilerinizi gerektiğince elimizde tutacağız.

Erişim hakkınız. Sizin hakkınızda tuttuğumuz kişisel bilgilere erişebilirsiniz. EA Hesabınızı ziyaret ederek ve "EA Verileriniz” sekmesine tıklayarak veya şu sayfayı ziyaret ederek EA Hesap bilgilerinizin bir kopyasını indirebilirsiniz. Ek verilere erişim talep etmek için lütfen bu bağlantıdan bizimle iletişime geçin.

Düzeltme hakkınız. Kişisel bilgilerinizin yanlış olduğu durumlarda düzeltme talep edebilirsiniz. Bazı durumlarda, şu sayfadaki EA Hesabı müşteri portalında yer alanlar gibi, bazı kişisel bilgilerinizi güncellemenize olanak tanıyan kendi başınıza kullanabileceğiniz araçlar sağlayabiliriz.

Belirli işlemeleri iptal etme veya itiraz etme hakkınız. Uygun olduğu durumlarda kişisel bilgilerinizin üçüncü taraflara açıklanmamasını, paylaşılmamasını veya satılmamasını tercih etme veya yasalar izin verdiği takdirde verilerinizle alakalı bazı işleme şekillerine itiraz etme hakkına sahip olabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için şu sayfayı ziyaret edin.

Ayrıca Bölüm 2(A)'da daha ayrıntılı açıklandığı üzere çerezler gibi bazı çevrimiçi takip teknolojilerini engellemek için tarayıcı ayarlarınızı değiştirebilirsiniz.

Bu bölümde açıklanan gizlilik haklarından, ayrımcılık gözetilen davranışlarla yararlanmama hakkına sahipsiniz.

9. Üçüncü Taraf Hizmetleri

Web sitelerimiz ve Hizmetlerimiz, reklam veya üçüncü taraf hizmetlerinin bağlantılarını içerebilir (ör. Facebook'taki "Beğen" düğmesi ya da üçüncü taraf web sitelerine yönlendiren bağlantılar). Reklam içeren bu bağlantılara tıklarsanız EA Hizmetini terk edersiniz ve üçüncü taraf hizmetine veya seçtiğiniz siteye yönlendirilirsiniz. Bir üçüncü taraf web sitesini ziyaret ederseniz veya bir üçüncü taraf hizmetini kullanırsanız ziyaretiniz ya da kullanımınız söz konusu sitelerin gizlilik politikalarına tabi olur.

10. Politikamızdaki Değişiklikler

Bu gizlilik politikasını zaman zaman güncelleyebiliriz. Böyle bir durumda, politikanın en üst kısmında yer alan "son güncelleme" tarihini de değiştiririz. Bu politikada önemli değişiklikler yapıldığı takdirde söz konusu değişiklikler geçerlilik kazanmadan önce geçerli yasalar uyarınca gerektiği şekilde görünür bir bildirim yayınlayarak veya doğrudan size bildirim göndererek sizi bilgilendirmek için gerekli makul çabayı gösteririz.

11. Bize Ulaşın

Bu politika hakkında şikayetiniz veya sorularınız varsa lütfen Privacy Portal’ı kullanarak Veri Koruma Sorumlumuz ile iletişime geçin.

Veri Koruma Sorumlumuz dahil olmak üzere EA ile iletişime geçmek için şu adresi kullanabilirsiniz: Electronic Arts Inc., 209 Redwood Shores Parkway, Redwood City, CA 94065. Electronic Arts Inc.in Avrupa Birliği'ndeki temsilcisi; Parkmore West Business Park, 1, Ballybrit, Galway, H91 Y2R5, İrlanda adresinde bulunan Electronic Arts Ireland Limited’dir. Electronic Arts Inc.in Birleşik Krallık’taki temsilcisi; Onslow House, Onslow Street, Guildford, GU1 4TN, Birleşik Krallık adresinde bulunan Electronic Arts Limited’dir.

12. Veri Koruma Kuruluşu ile İletişime Geçme Hakkı

Bilgileri toplama ve kullanma şeklimizle ilgili bir endişeniz varsa lütfen bizimle iletişime geçin. Ayrıca dilerseniz yerel Veri Koruma Kuruluşunuz ile iletişime geçme hakkına da sahipsiniz. AEA’daki Veri Koruma Sorumlularının iletişim bilgileri şurada mevcuttur.

İsviçre yetkilileriyle iletişime geçmek için lütfen şu web sitesini ziyaret edin. Birleşik Krallık yetkilisiyle iletişime geçmek için lütfen bu web sitesini ziyaret edin. Uygun olduğu durumlarda, bölgenizdeki veri koruma yetkilisi konuyu Ticaret Bakanlığına (Department of Commerce) ya da FTC’ye iletebilir.

Gizlilik Kalkanı Çerçevesi kapsamında, EA Inc. Federal Trade Commission (“FTC”) tarafından soruşturma ve yaptırım uygulanmasına tabidir ve Avrupa Ekonomik Alanı üyesi ülkelerden, Birleşik Krallık’tan ve İsviçre’den aktarılan müşteri verileriyle ilgili açıklığa kavuşmayan gizlilik şikayetleri konusunda AB veri koruma otoriteleri (DPA’lar) ve İsviçre Federal Veri Koruma ve Bilgi Yetkilisiyle iş birliği yapmayı taahhüt eder.

Tatmin edici şekilde yanıtlamadığımız, açıklığa kavuşmamış Gizlilik Kalkanı veya APEC verisi endişeniz varsa lütfen A.B.D. merkezli üçüncü taraf anlaşmazlık çözümü sağlayıcımız ile şuradan iletişime geçin (ücretsizdir).

Gizlilik Kalkanı web sitesinde tamamı açıklanan belirli koşullar altında, geriye başka bir anlaşmazlık çözümü prosedürü kalmadığında bağlayıcı tahkime başvurabilirsiniz.



Mevcut Gizlilik ve Çerez Politikası