Electronic Arts Inc.
Zásady ochrany osobných údajov a súborov cookie

Posledná aktualizácia: 14. mája 2021

TRUSTeTRUSTe

Vaše súkromie je pre spoločnosť EA dôležité a našu zodpovednosť za jeho ochranu berieme vážne. Tieto zásady popisujú, akým spôsobom spoločnosť Electronic Arts Inc. („EA“), ako správca dát spracúva osobné údaje, ktoré zhromažďujeme, keď používate naše mobilné, online a stiahnuteľné produkty a služby, alebo keď sa zúčastňujete živých podujatí organizovaných spoločnosťou EA alebo v súvislosti s nimi (súhrnne „služby“). V niektorých prípadoch môžu byť za správcu dát považované aj ďalšie dcérske a/alebo spriaznené spoločnosti EA, a to buď spoločne s EA, alebo samostatne. V takom prípade vás o danej skutočnosti informujeme.

OBSAH

  1. Údaje, ktoré zhromažďujeme
  2. Ako zhromažďujeme údaje
  3. Ako používame vaše údaje
  4. Údaje, ktoré zdieľame s tretími stranami
  5. Kde uchovávame vaše údaje
  6. Ako chránime vaše údaje
  7. Deti
  8. Vaše voľby a kontroly
  9. Služby tretích strán
  10. Zmeny našich zásad
  11. Kontaktujte nás
  12. Právo kontaktovať orgán na ochranu údajov

1. Údaje, ktoré zhromažďujeme

Údaje, ktoré zhromažďujeme, závisia od toho, aké služby používate a ako ich používate. Ďalšie údaje nájdete uvedené nižšie.
  1. Informácie, ktoré nám poskytnete priamo

    Medzi zhromažďované informácie, ktoré nám poskytnete, okrem iného patria:

    • Informácie o vašom účte EA, vrátane e-mailovej adresy, mena používateľa, reálneho mena, krajiny, dátumu narodenia, telefónneho čísla a hesla;
    • bezpečnostných otázok a odpovedí;
    • informácie, ktoré nám poskytujete ako odpoveď na prieskumy o našich službách;
    • informácie, ktoré poskytujete, keď nás žiadate o pomoc, ako napr. vaše meno, telefónne číslo a záznamy problémov (vrátane záznamov hovoru), s ktorými sa stretávate; a
    • Platobné údaje, napríklad meno, číslo platobnej karty, podrobnosti o vašom bankovom účte a dodacia adresa.

  2. Informácie, ktoré nám poskytnete pri hraní online

    Ak využijete sociálne funkcie, napríklad chat, môžu byť akékoľvek vami poskytnuté zvukové, obrazové a elektronické informácie prehliadané, kopírované, zhromažďované alebo používané inými hráčmi, a môžu sa tak stať verejne dostupnými. Uistite sa prosím, že vaše nastavenia ochrany osobných údajov zodpovedajú vašim požiadavkám.

    Keď sa zúčastňujete online hier pre viacerých hráčov, vaše profilové informácie v rámci hry, vaša hra a štatistiky sú viditeľné ostatným. V niektorých z našich titulov, kde je možné hrať v určitých režimoch hry pre viacerých hráčov, vašu hru zaznamenávame a následne ju prehrávame ostatným hráčom. V režimoch súťažných hier, napríklad FUT Champions, môžeme zaznamenávať vašu hru a vstupy vašich ovládacích tlačidiel, a prehrať ich spolu s vašimi profilovými informáciami v rámci hry a hernými štatistikami ostatným hráčom v hre a na podujatiach EA alebo partnerov naživo.


  3. Ďalšie informácie, ktoré zhromažďujeme pri používaní našich služieb

    Môžeme zhromažďovať ďalšie informácie automaticky pri používaní našich služieb, medzi ktoré okrem iného patria:

    • adresy IP;
    • Informácie o vašom zariadení, hardvéru a softvéru, napríklad identifikátory hardvéru, identifikátory mobilných zariadení (napríklad inzertný identifikátor Apple IDFA a/alebo inzertný identifikátor Android AAID), typ platformy, hardvérové nastavenia a komponenty, o softvéri EA a aktualizáciách, ktoré ste nainštalovali, a o prítomnosti potrebných zásuvných modulov;
    • obecné údaje o polohe (odvodené z adresy IP alebo nastavenia zariadenia);
    • informácie o prehliadači, napríklad typ prehliadača a preferovaný jazyk;
    • odkazujúce a výstupné stránky, vrátane prehliadaných stránok a ďalších interakcií s webovým obsahom;
    • Podrobnosti o tom, aké hry alebo služby od EA kupujete či získavate a ako ich používate;
    • informácie o udalostiach zariadení, vrátane hlásení o pádoch, vyžiadané a odkazujúce adresy URL a podrobnosti o aktivite systému (napr. či došlo k chybe pri hraní našej hry alebo v dôsledku straty prístupu na internet); a
    • Ďalšie údaje (ako je napríklad vaša podoba), ktoré nám môžete poskytnúť v rámci svojej účasti na živých udalostiach.

    Údaje môžeme tiež zhromažďovať a uchovávať lokálne na vašom zariadení pomocou mechanizmov, ako sú súbory cookie, dáta uložené vo webovom prehliadači (vrátane HTML 5) a dáta aplikácií vo vyrovnávacej pamäti.

  4. Údaje poskytnuté tretími stranami

    V prípadoch, ak používate online služby EA na herných platformách tretích strán alebo ich prostredníctvom, okrem iného vrátane nižšie uvedených, môžeme o vás získať údaje, ktoré sú súčasťou používateľských účtov tretích strán. Tieto údaje sú spoločnosti EA poskytované v rámci zriadenia alebo prepojenia účtu EA, ktorý je pre prístup k online službám EA nevyhnutný. Používaním online služieb EA prostredníctvom týchto tretích strán vyjadrujete svoj súhlas s odovzdávaním týchto údajov. Nižšie sú uvedené príklady údajov, ktoré dostávame. Upozorňujeme, že v rámci zriadenia alebo prepojenia účtu EA od týchto tretích strán nikdy nezískavame číslo vašej kreditnej karty alebo iné finančné údaje.

    • Systém PlayStation®3, systém PlayStation®4 a konzola PlayStation®5. Spoločnosť Sony poskytuje údaje z vášho účtu pre PlayStation™Network, ako sú online ID, e-mailová adresa, krajina, jazyk, zoznam priateľov, dátum narodenia a niektoré predvoľby.

    • Xbox Live. Spoločnosť Microsoft poskytuje údaje, ako sú váš gamertag, e-mailová adresa, jazyk, zoznam priateľov, dátum narodenia a niektoré predvoľby.

    • Wii / Wii U / Nintendo Switch™. Spoločnosť Nintendo poskytuje (v závislosti na vašom zariadení) údaje, ako sú vaša postava Mii, prezývka, ID pre sieť Nintendo Network, účet Nintendo, e-mailová adresa, krajina, jazyk, zoznam priateľov, dátum narodenia a niektoré predvoľby.

    • Google Stadia. Spoločnosť Google poskytuje údaje, ako sú vaša prezývka Stadia, krajina a ďalšie údaje a predvoľby z profilu Stadia. Viac podrobností o údajoch, ktoré môže spoločnosť EA obdržať, nájdete v Stadia Privacy Notice (oznámenie o ochrane súkromia služby Stadia).

    Sociálne herné platformy. Keď používate sociálne herné platformy tretích strán (napr. Discord, Twitch) s využitím prepojenia svojho účtu EA, môžeme dostať údaje spojené s vašim účtom na týchto platformách. Podrobnosti o údajoch, ktoré EA takto dostane, nájdete v oznámeniach, ktoré vám budú predložené v rámci prepojenia vašich účtov.

    Mobilné platformy. Ak naše hry hráte alebo kupujete na mobilnom zariadení a/alebo tablete, obchody s aplikáciami a iní poskytovatelia mobilných platforiem nám poskytnú vaše údaje. Medzi tieto údaje môže patriť vaše používateľské meno a/alebo identifikátor zariadenia a v príslušných prípadoch skutočnosť, že ste vykonali nákup, ale nepatria medzi ne žiadne citlivé ani finančné informácie. Niektoré z našich mobilných platforiem nám môžu posielať informácie, ktoré im povolíte poskytovať. Naše mobilné hry od vás môžu tiež vyžadovať ďalšie osobné údaje, ako napr. tokeny ponúkaných oznámení, presnú polohu vášho zariadenia alebo zoznam kontaktov. Tieto údaje budeme zhromažďovať, len ak nám na to udelíte svoj súhlas.

    Ďalšie tretie strany

    Ak používate v spojitosti s našimi hrami služby ďalších tretích strán, ako sú Facebook alebo Apple Game Center, môžeme dostať údaje od ich prevádzkovateľov. Vaše údaje nám môžu poskytnúť aj iní hráči, ak sa rozhodnú s nami zdieľať svoje zoznamy kontaktov alebo z verejne dostupných webových stránok.

  5. Kategórie spracúvaných osobných údajov

    V závislosti na vašom používaní našich služieb mohli byť v predchádzajúcich 12 mesiacoch zhromaždené, zdieľané, predané alebo zverejnené nasledujúce kategórie osobných údajov (v zmysle spracovateľských činností definovaných v platných zákonoch o ochrane osobných údajov, ako je napríklad California Consumer Privacy Act „CCPA“):

    • identifikátory; napríklad skutočné meno, používateľské meno, názov účtu, e-mailová adresa, online identifikátory, identifikátory zariadenia, IP adresa alebo identifikátory mobilných zariadení;
    • údaje o nákupe; napríklad číslo platobnej karty, údaje o platobnom účte, fakturačná adresa a ďalšie platobné údaje;
    • charakteristiky chránenej klasifikácie podľa štátnych alebo federálnych zákonov; napríklad vek alebo pohlavie;
    • obchodné údaje; napríklad interakcie s produktmi alebo službami a história nákupov;
    • údaje o aktivitách na internete alebo v elektronickej sieti; napríklad história prehliadania, história vyhľadávania a údaje o interakcii s našimi hrami, webovými stránkami, aplikáciami a/alebo reklamami;
    • približné (hrubé) geolokačné údaje; napríklad údaje o polohe odvodenej z IP adresy alebo nastavenia zariadenia;
    • zvukové alebo elektronické údaje; napríklad keď hráte naše hry, hráte určité herné režimy pre viacerých hráčov, používate funkcie chatu alebo sa zúčastňujete súťažných herných režimov či živých udalostí;
    • vyvodenie záverov; napríklad spotrebiteľské preferencie získané z vyššie uvedených údajov.

    V určitých situáciách môžeme zhromažďovať ďalšie údaje, napríklad:

    • Ak ste príjemcom výhry v súťaži alebo lotérii, ktorá podlieha daňovému hláseniu, môžeme zhromažďovať identifikačné údaje súvisiace s vašimi štátom vydanými dokladmi (napríklad číslo sociálneho poistenia).
    • Ak sa zúčastňujete našich súťažných hier, môžeme zhromažďovať identifikátory spojené s vašimi štátom vydanými dokladmi (napr. číslo cestovného pasu), finančné údaje (napr. bankové účty) a údaje týkajúce sa zdravotného stavu.
    • Ak sa zúčastňujete nášho výskumu používateľských skúseností, môžeme zhromažďovať finančné údaje (napr. bankové účty), údaje týkajúce sa zdravotného stavu a videozáznamy z vášho hrania, ako aj váš obraz zaznamenaný v priebehu relácie.

  6. Právny dôvod na spracovanie

    Naše právne dôvody na spracovanie vašich osobných údajov sa môžu líšiť v závislosti od krajiny vášho pobytu, ako sa uvádza aj pri založení vášho účtu.

    V prípade, že ste rezidentom Európskeho hospodárskeho priestoru prípadne jurisdikcie s obdobnými platnými právnymi požiadavkami, ako sú napríklad Brazília, Švajčiarsko či Spojené štáty, pri spracovávaní vašich osobných údajov sa spoliehame na určité právne základy v závislosti od typu údajov a kontextu, v ktorom ich zhromažďujeme. Vaše údaje budeme spracovávať, pokiaľ nám k tomu udelíte svoj súhlas, pokiaľ k tomu máme oprávnený záujem, pokiaľ je takéto spracovanie nevyhnutné pre plnenie zmluvy uzatvorenej s vami alebo ak máme zákonnú povinnosť vaše údaje spracovať. Obvykle sa spoliehame napríklad na:

    • súhlas s umiestnením súborov cookie na webe do vášho zariadenia (prostredníctvom nášho správcu súhlasu so súbormi cookie), aby sme vám mohli odosielať marketingové e-maily alebo doručovať v rámci našich služieb cielenú reklamu tretích strán;
    • naše oprávnené záujmy na spracovanie vašich údajov pri poskytovaní zákazníckej podpory, k cielenému marketingu našich služieb, na prevenciu podvodov a bezpečnostným účelom; a
    • zmluvnú potrebu spracovávať údaje pri založení účtu EA, aby sme vám boli schopní poskytovať naše služby.

    Ak chcete získať viac informácií o právnych dôvodoch, na ktoré sa spoliehame pri spracovávaní vašich osobných údajov na ľubovoľný konkrétny účel, kontaktujte nás prostredníctvom možností uvedených nižšie v článku 11.

2. Ako zhromažďujeme údaje

My aj tretie strany tiež na zhromažďovanie informácií pre zabezpečenie našich služieb používame niektoré nižšie uvedené technológie.
  1. Súbory cookie a podobné technológie

    Súbory cookie sú textové súbory, ktoré sa ukladajú do internetového prehliadača. Súbory cookie a podobné sledovacie technológie nám a našim partnerom pomáhajú s analýzou vami zobrazených webových stránok a reklám, využívaných prvkov a hier, ktoré hráte. Tieto údaje nám pomáhajú sledovať váš nákupný košík, merať efektivitu inzercie, zamedziť opakovanému zobrazovaniu reklám a ďalej vylepšovať váš používateľský dojem. Súbory cookie môžete zakázať, obmedziť ich typy, ktoré povoľujete alebo nastaviť svoj prehliadač, aby vás upozornil, keď sa súbory cookie odosielajú. Ak by ste potrebovali pomoc so správou preferencií týkajúcich sa súborov cookie, prečítajte si usmernenie poskytované vaším individuálny webovým prehliadačom. V niektorých regiónoch tiež ponúkame nástroje pre schvaľovanie súborov cookie, ktoré vám pomôžu s ich správou.

    Na zhromažďovanie údajov o tom, ako používate naše služby, a o reakciách na marketingové e-maily, môžeme využívať pixely alebo prázdne obrázky GIF. Na monitorovanie prenosu údajov našich služieb, riešenie technických problémov, zisťovanie a zabraňovanie podvodov a presadzovanie našej zmluvy s používateľom využívame internetové súbory denníka (obsahujú technické údaje, ako napr. adresu IP). V súčasnosti neodpovedáme na signály Nesledovať (Do Not Track – DNT). Nastavením predvolieb pre súbory cookie v prehliadači či pomocou našich nástrojov pre udeľovanie súhlasu máte možnosť zastaviť niektore typy meraní aktivity na webe, vrátane určitých typov analýz a prispôsobených reklamných oznámení.

    V našich službách používame aj analytické technológie, reklamné technológie a technológie na zabránenie podvádzaniu a podvodom. Tieto technológie môžu využívať rovnaké súbory cookie alebo podobné mechanizmy, ako je ďalej popísané nižšie.

  2. Analytické technológie

    K zhromažďovaniu informácií o tom, ako používate naše služby, o vašom počítači či zariadení a o stave našich služieb využívame interné aj externé analytické technológie.

    Keď používate naše služby, môžeme napríklad zhromažďovať a uchovávať dáta z vášho počítača alebo zariadenia. Medzi tieto informácie patria technické a súvisiace informácie o vašom počítači alebo zariadení a operačných a/alebo sieťových systémoch (ako napr. IP adresa a identifikátor zariadenia), informácie o vašom využívaní konkrétnych funkcií, priebehu hier a štatistikách použitia, interakciách so systémom a periférnym hardvérom na účely uvedené v nižšie uvedenom článku 3. Ak hráte hru v režime offline bez pripojenia na internet, budú tieto údaje uložené vo vašom zariadení a nám odoslané v okamihu, keď sa vaše zariadenie pripojí na internet. Ak sa zúčastňujete online služieb, môžeme tiež zhromažďovať, používať, ukladať, prenášať a verejne zobrazovať vašu osobu a/alebo štatistické údaje týkajúce sa vášho hrania hier (vrátane skóre, rebríčkov a výsledkov) alebo identifikovať obsah, ktorý je vami vytvorený a zdieľaný s inými hráčmi.

    Analytické technológie tretích strán integrované do našich služieb (vrátane integrácie sád vývojových nástrojov SDK a rozhrania pre programovanie aplikácií API) môžu kombinovať informácie, ktoré zhromažďujú v súvislosti so službami EA, s informáciami, ktoré nezávisle zhromaždili v priebehu času a/alebo na rôznych platformách. Mnohé z týchto spoločností zhromažďujú a využívajú údaje v zhode so svojimi vlastnými zásadami ochrany osobných údajov. Zoznam externých analytických spoločností, ktoré využívame v našich službách, ako aj informácie o tom, ako sa z týchto služieb v určitej miere odhlásiť, nájdete na adrese privacyappendix.ea.com.

  3. Technológie pre zobrazovanie reklám

    Niektoré z našich služieb využívajú technológie zobrazovania reklám, ktoré využívajú súbory cookie, prázdne obrázky GIF, webové signály, sledovacie pixely, SDK, API a ďalšie podobné technológie, ktoré nám umožňujú zobrazovať vám ponuky a reklamné oznámenia v rámci služieb EA aj na platformách a webových stránkach tretích strán a merať výkonnosť našich reklamných kampaní. Niektoré z týchto technológií sa môžu synchronizovať alebo prepájať medzi rôznymi webovými stránkami, mobilnými aplikáciami a zariadeniami, a prispôsobiť tak ponuky a reklamné oznámenia vašim záujmom. Napríklad vám môžeme predstaviť ponuku na hru, o ktorej sa domnievame, že by vás bavila. Prípadne, ak prejavíte záujem o hru, môže sa vám neskôr na stránkach spoločnosti EA alebo tretích strán zobrazovať reklama na túto hru alebo podobné služby. Ďalšie inzertné technológie v hrách umožňujú dočasné nahranie ponúk do hry, webového prehliadača alebo mobilného zariadenia a ich neskoršie nahradenie, akonáhle sa pripojíte online.

    Tieto technológie zhromažďujú a využívajú informácie tak, aby sme vám mohli zobrazovať zodpovedajúce ponuky a reklamné oznámenia, merať efektivitu a distribúciu týchto ponúk a oznámení a porozumieť, ako používatelia s našimi službami pracujú. Okrem identifikátorov a určitých údajov uvedených v článku 1(C) vyššie môžu tieto údaje zahŕňať:

    • zobrazené reklamy a umiestnenie reklamy;
    • časový interval, počas ktorého bola reklama viditeľná;
    • typ domény, adresa IP, veľkosť reklamy;
    • vaše prípadné interakcie s reklamou; a
    • odozva na reklamu.

  4. Inzertné spoločnosti tretích strán môžu kombinovať zhromaždené informácie v kontexte zobrazovania ponúk prostredníctvom našich služieb s inými informáciami, ktoré nezávisle zhromaždili v priebehu času a/alebo na rôznych webových stránkach. Mnohé z týchto spoločností zhromažďujú a využívajú údaje v zhode so svojimi vlastnými zásadami ochrany osobných údajov. Zoznam inzertných spoločností, ktoré v našich službách prevádzkujú svoje vlastné siete, a tiež informácie o tom, ako sa z týchto služieb v určitej miere odhlásiť, nájdete na adrese privacyappendix.ea.com.

    Ak sa chcete dozvedieť viac informácií o týchto praktikách zobrazovania reklamy alebo sa odhlásiť z odberu cielenej reklamy tretej strany, môžete navštíviť stránky www.networkadvertising.org, www.aboutads.info/choices, youradchoices.ca alebo www.youronlinechoices.eu. Poznámka: Odhlásenie neznamená, že sa vám reklamy prestanú zobrazovať, ale že inzercia, ktorú uvidíte, môže menej zodpovedať vašim záujmom.

  5. Technológie proti cheatovaniu a pre predchádzanie podvodom

    Usilujeme o zabezpečenie bezpečného a spravodlivého herného prostredia pre všetkých hráčov. Keď používate naše služby, môžeme my alebo tretie strany použiť súbory cookies a podobné technológie, resp. zhromaždiť údaje o vašom počítači alebo zariadení, na vytvorenie „odtlačku“ počítača alebo hodnoty „hash“ súčastí počítača pre účely zabránenia podvodom, zabezpečenia a overenia. Taktiež môžeme monitorovať verejne dostupné informácie a stránky tretích strán či používať v našich službách technológiu, ktorá zabraňuje podvádzaniu, a to vrátane automatizovaných algoritmov proti podvodom a zneužívaniu. Ak sa domnievate, že váš prístup k našim hrám a/alebo službám bol zablokovaný touto technológiou omylom, obráťte sa na EA Help na adrese help.ea.com.

3. Ako používame vaše údaje

Vaše osobné údaje využívame jednotlivo aj v kombinácii, a to nasledujúcimi spôsobmi.

K prevádzkovaniu našej obchodnej činnosti a vylepšeniu a personalizácii vášho herného zážitku vrátane týchto účelov:
Na poskytovanie našej technickej podpory, aj na:
Na personalizáciu vašej komunikácie s nami, aj na:
Informácie, ktoré zhromažďujeme, uchovávame tak dlho, ako je to potrebné na poskytovanie našich služieb, a tieto informácie môžeme uchovávať aj po tomto období, ak je to potrebné z právnych, prevádzkových alebo iných oprávnených dôvodov.

Informácie, ktoré zhromažďujeme, môžeme tiež deidentifikovať, anonymizovať alebo zhromažďovať, a to spôsobom, ktorý vás priamo neidentifikuje. Tieto informácie môžeme používať a zdieľať, ako je to nevyhnutné pre naše obchodné účely, a to v súlade s platnými zákonmi.

4. Údaje, ktoré zdieľame s tretími stranami

S výnimkou nižšie popísaných prípadov nezdieľame, nepredávame ani inak nesprístupňujeme osobné údaje tretím stranám (v zmysle spracovateľských činností definovaných v platných zákonoch o ochrane osobných údajov, ako je napríklad California Consumer Privacy Act).

Poskytovatelia služieb. Zamestnávame tretie strany nachádzajúce sa vo vašej krajine pobytu i mimo nej (vrátane subjektov nachádzajúcich sa mimo Európsky hospodársky priestor (EHP)) na účely zhromažďovania alebo spracovania osobných údajov v náš prospech na účely opísané vo vyššie uvedenom článku 3. Medzi tieto účely patrí okrem iného vykonávanie prieskumov trhu, poskytovanie informačno-technologických a súvisiacich služieb, zabezpečenie spracovania platobných kariet, poskytovanie živých akcií, rozosielanie e-mailov alebo poskytovanie a optimalizácia našich služieb. Vyžadujeme, aby zástupcovia tretích strán využívali údaje len v našom mene a na účely, ktoré sú v súlade s týmito zásadami.

Obchodní partneri. Osobné informácie môžeme poskytnúť obchodným partnerom, s ktorými spoločne ponúkame služby. Medzi týchto partnerov patria spoločnosti, ktoré poskytujú platformu, na ktorej hráte naše hry; napríklad Sony (systém PlayStation®4 alebo konzola PlayStation®5), Microsoft (Xbox) a ďalšie.

Spriaznené spoločnosti. Osobné údaje môžeme zdieľať s našimi spriaznenými spoločnosťami, pokiaľ je to nevyhnutné na účely uvedené v tomto oznámení.

Reklamní partneri. V rámci našich služieb môžeme dovoliť tretím stranám z radov reklamných partnerov používať technológie a ďalšie sledovacie nástroje na zber údajov ohľadom vášho používania služieb EA a vášho zariadenia (napr. vaša IP adresa, mobilné identifikátory, navštívené stránky, údaje o lokalite, prehliadači a dennej dobe). Tieto a ďalšie informácie (napríklad anonymizované informácie o účte, demografické údaje, hardvérové špecifikácie a históriu nákupov) môžeme tiež kombinovať a zdieľať s tretími stranami z radov našich reklamných partnerov. Títo reklamní partneri môžu dané údaje (a podobné údaje zozbierané z iných webov) používať na účely zobrazovania cielenej reklamy, keď navštívite weby tretích strán v rámci ich sietí. Táto technika býva označovaná ako „záujmovo orientovaná inzercia“ alebo „inzercia podľa online správania“. Môžeme tiež povoliť prístup k ďalším dátam zozbieraným službami na účely zdieľania údajov, ktoré môžu byť užitočné, relevantné, cenné alebo inak pre vás zaujímavé.

Ak si neželáte zdieľať vaše osobné údaje poskytnuté EA s tretími stranami z radov reklamných partnerov, môžete toto nastavenie zmeniť podľa návodu na tejto adrese.

Viac informácií o možných voľbách týkajúcich sa online reklamy nájdete tiež vo vyššie uvedenom článku 2(D).


Oznámenia za účelom ochrany nás alebo iných subjektov. Údaje, ktoré máme uložené u vašej osoby, môžeme sprístupniť, uchovať a poskytnúť vonkajším stranám, ak sa v dobrej viere domnievame, že je to potrebné alebo vhodné na tieto účely: splnenie požiadaviek výkonnej moci, záujem národnej bezpečnosti, vyhovenie súdnemu konaniu, napríklad formou súdneho príkazu alebo predvolania; ochrana vašich, našich alebo cudzích práv, majetku alebo bezpečnosti; vymáhanie našich zásad alebo zmlúv; výber dlžných prostriedkov; pomoc s vyšetrovaním alebo stíhaním podozrivej alebo skutočnej nelegálnej činnosti. Najmä ak obdržíme hlásenie o tom, že ste porušili naše zásady (ako je naša Positive Play Charter), môžeme takúto správu a ďalšie dôležité informácie zverejniť na platforme, na ktorej hráte naše hry; napríklad Sony (systém PlayStation®4 alebo konzola PlayStation®5), Microsoft (Xbox) a ďalšie.

Zverejnenie v prípade zlúčenia, predaja alebo iného prevodu majetku. V prípade reorganizácie, rozdelenia, zlúčenia, predaja alebo bankrotu spoločnosti však môžeme previesť všetky zhromaždené údaje príslušnej tretej strane, k čomu si vyžiadame váš súhlas, ak to vyžaduje zákon.

Zásuvné moduly tretích strán. Ak sa do našich služieb integrujú technológie alebo sociálne nástroje tretích strán, tak tieto tretie strany môžu zhromažďovať údaje počas doby, kedy naše služby používate. Príkladom je tlačidlo „Páči sa mi to“ na Facebooku.

Zdieľanie naprieč platformami. Niektoré naše hry vám umožňujú spojiť sa a hrať s priateľmi a členmi hernej komunity bez ohľadu na to, na akej platforme hrajú. Niekto z Xboxu by sa napríklad mohol pripojiť k zápasu s hráčom, ktorý používa systém PlayStation®4 alebo konzolu PlayStation®5. Túto možnosť spoločného hrania hráčov naprieč platformami nazývame „Cross-Play“. Ak máte povolené hranie v režime Cross-Play a hráte s niekým na inej platforme, môže na túto inú platformu dôjsť k prenosu ID vašej platformy (napríklad Xbox gamertag alebo online ID vášho účtu pre PlayStation™Network) spolu s ďalšími informáciami potrebnými na prevádzkovanie režimu Cross-Play. Okrem toho môžeme platforme, na ktorej hráte naše hry, poskytovať informácie o tom, ako využívate funkcie Cross-Play. Predvoľby režimu „Cross-Play“ je možné upraviť v ponuke nastavenia hry.

U niektorých z našich hier môže byť vďaka tomu možné pokračovať v hre na rôznych platformách a zároveň existuje možnosť, aby vaše nákupy na jednej platforme boli dostupné na inej platforme. Vaše údaje budeme medzi platformami zdieľať v takom rozsahu, ktorý nám umožní tieto prvky a funkcie prevádzkovať.

Medzi ďalšie platformy, ktoré obdržia vaše údaje, môžu patriť spoločnosti Sony (systém PlayStation®4 alebo konzola PlayStation®5), Microsoft (Xbox), Nintendo (Nintendo Switch), Google (Stadia), Valve (Steam), Epic a ďalšie platformy, ktoré tieto prvky a funkcie sprevádzkujú. Vaše údaje prijaté týmito platformami môžu podliehať ich príslušným oznámeniam o ochrane osobných údajov.


S vaším súhlasom. Ak nie je uvedené inak, môžeme s vaším výslovným súhlasom zdieľať informácie s inými tretími stranami. Môžete napríklad súhlasiť s tým, že budeme zdieľať vaše údaje s určitou spoločnosťou alebo organizáciou, aby ste sa dozvedeli o jej produktoch, službách alebo propagačných akciách, alebo ak nás požiadate o prepojenie vášho účtu EA so službami inej spoločnosti. Používanie informácií, ktorých zdieľaním súhlasíte, bude podliehať príslušným oznámeniam o ochrane osobných údajov týchto tretích strán.

5. Kde uchovávame vaše údaje

Osobné údaje, ktoré zhromažďujeme, môžu byť ukladané a spracovávané na účely stanovené v týchto zásadách ochrany osobných údajov a súborov cookie v USA a ďalších krajinách, v ktorých spoločnosť EA, jej pobočky alebo zástupcovia tretích strán pôsobia. Súhlasom s prevodom svojich osobných údajov mimo krajiny vášho trvalého bydliska beriete na vedomie, že vaše osobné údaje sa môžu prenášať príjemcom v Spojených štátoch a ďalších krajinách, ktoré nemusia poskytovať rovnakú úroveň ochrany osobných údajov ako zákony v mieste vášho bydliska alebo krajine, ktorej občianstvo máte.

Postupy spoločnosti EA na ochranu osobných údajov sú v súlade so systémom pravidiel cezhraničnej ochrany osobných údajov APEC. Systém APEC CBPR poskytuje rámec pre organizácie na zaistenie ochrany osobných údajov prenášaných medzi zúčastnenými ekonomikami APEC. Viac informácií o rámci APEC nájdete na tejto stránke.

Spoločnosť Electronic Arts Inc. je držiteľom certifikácií v rámci (niekdajšieho) štítu na ochranu osobných údajov medzi EÚ a USA a Švajčiarskom a USA, ktoré sú k dispozícii na www.privacyshield.gov. Ak spoločnosť Electronic Arts Inc. odovzdáva údaje z Európskeho hospodárskeho priestoru (EHP), Spojeného kráľovstva a Švajčiarska iným spriazneným spoločnostiam, prevádzkovateľom alebo poskytovateľom služieb, ktorí sa nachádzajú mimo územia EHP, Spojeného kráľovstva a Švajčiarska, robí tak v súlade so zásadou štítu na ochranu osobných údajov „Zodpovednosť za ďalší prenos“. Spoločnosť EA sa bude v prípade potreby spoliehať na štandardné zmluvné klauzuly EÚ a ďalšie ochranné opatrenia umožňujúce presuny mimo EHP, Spojeného kráľovstva alebo Švajčiarska. V súlade s rozhodnutím Súdneho dvora Európskej únie z 16. júla 2020 vo vzťahu k štítu na ochranu súkromia medzi EÚ a USA a usmerneniam Európskej rady pre ochranu osobných údajov spoločnosť EA naďalej posudzuje právny režim krajín, do ktorých sú údaje prevádzané, a v prípade potreby aktualizuje opatrenia, ktoré zabezpečia primeranú úroveň ochrany. Ďalšie informácie nájdete na tejto stránke.

6. Ako chránime vaše údaje

Zabezpečenie vašich údajov je pre spoločnosť EA prioritou. Pre tento účel sme prijali rad technických a organizačných opatrení vrátane šifrovania citlivých informácií. Napriek tomu si, prosím, uvedomte, že žiadne bezpečnostné opatrenie nie je 100 % dokonalé. Nemôžeme teda zaručiť bezpečnosť vašich údajov za všetkých okolností. K ochrane svojich osobných údajov by ste preto vždy mali pristupovať s veľkou dôslednosťou.

7. Deti

Hoci väčšina online a mobilných hier a služieb EA určená pre dospelých, spoločnosť EA si uvedomuje dôležitosť ochrany detí v online svete. V prípade potreby pri určovaní veku, ktorým je podmienený prístup detí k určitým funkciám našich služieb, sa snažíme o dodržiavanie rozdielnej minimálnej vekovej smernice ustanovenej zákonmi jednotlivých krajín alebo oblastí.

Keď sa hráči identifikujú ako deti, potom:

(1) Ak je to vyžadované platnými zákonmi, budeme požadovať súhlas rodičov s používaním osobných údajov ich detí. Napríklad rodičom umožňujeme na určitých službách založiť detský účet EA; s rodičovským súhlasom potom spoločnosť EA bude zhromažďovať a používať určité osobné údaje detí na riadenie takéhoto detského účtu EA;

(2) Deaktivujeme funkcie niektorých služieb, ktoré by mohli dieťaťu umožniť zdieľať údaje, ktoré ich priamo identifikujú, a to ak rodič nám alebo platforme tretej strany, na ktorej jeho dieťa hrá, neposkytol príslušný súhlas. Napríklad budeme rešpektovať rodičovskú kontrolu tretej strany (konzola), ak sa vzťahuje na herné funkcie, ktoré by mohli umožniť dieťaťu poskytovať osobné údaje (napr. prostredníctvom voľne prístupného chatu, zvukovej komunikácie, obsahu generovaného používateľom) v online hrách alebo hrách pre viacerých hráčov;

(3) Budeme zhromažďovať a používať určité informácie len z obmedzených dôvodov. Môžeme vám napríklad v aplikáciách odoslať miestne oznámenia, ktoré sa neopierajú o zber osobných údajov. Ďalej môžu byť zhromažďované trvalé identifikátory (napr. IP adresa alebo identifikátor mobilného zariadenia), a to na účel podpory našich interných operácií, ako sú:
(4) Nebudeme podmieňovať účasť dieťaťa na určitej aktivite (napríklad na hernej súťaži) oznámením iných osobných údajov ako tých, ktoré sú primerane potrebné k účasti na danej aktivite. U niektorých aktivít súvisiacich so službami nemusíme deťom povoliť účasť vôbec, a to ani so súhlasom rodičov.

Rodičovská kontrola a možnosti:

Ak ako rodič či zákonný zástupca chcete odvolať skôr udelený súhlas, skontrolovať údaje zhromaždené od vášho dieťaťa alebo tieto údaje nechať zmazať, kontaktujte nás prostredníctvom možností uvedených nižšie v článku 11. Ak sa dozvieme, že sme dostali osobné údaje od dieťaťa bez súhlasu rodiča, takéto osobné údaje zmažeme, ak nás zákonné ustanovenia nebudú zaväzovať k tomu, aby sme ich uchovali. Zároveň potom účet dieťaťa uzavrieme, prípadne podľa možností poskytneme služby určené deťom.

Ak vykonáme podstatné zmeny spôsobu, akým zhromažďujeme, používame, zdieľame alebo inak spracovávame osobné údaje vášho dieťaťa, uvedomíme rodiča, ako to vyžadujú príslušné právne predpisy.

Odporúčame vám porozprávať sa so svojimi deťmi o komunikácii s cudzími ľuďmi a rizikách spojených s komunikáciou osobných údajov na internete. Dieťaťu i vám ďalej odporúčame pozrieť si príslušné nastavenia ochrany osobných údajov, ktoré sa týkajú používania našich služieb, ktorých zhrnutie je dostupné tu, a našu webovú stránku venovanú online bezpečnosti, kde nájdete ďalšie informácie o bezpečnom používaní internetu.

8. Vaše voľby a kontroly

Z hľadiska nášho zhromažďovania a používania vašich údajov vám ponúkame zmysluplné možnosti voľby. Ak si napríklad od spoločnosti EA neželáte dostávať marketingové e-maily, môžete kliknúť na odkaz pre odhlásenie odberu, ktorý sa nachádza na konci strany všetkých marketingových e-mailov, ktoré zasielame.

Ak chcete využiť akékoľvek nižšie uvedené práva, navštívte náš Privacy Portal. Kvôli ochrane zabezpečenia vášho účtu a osobných údajov môžete byť pred uplatnením týchto práv vyzvaní na overenie vlastníctva vášho účtu. Po overení, že účet skutočne vlastníte, môžeme po vás tiež vyžadovať zaslanie potvrdenia, ktoré oprávni inú osobu na využitie spomínaných práv vaším menom. Ak máte ďalšie otázky alebo obavy týkajúce sa uplatňovania vašich práv na ochranu osobných údajov, môžete nás kontaktovať prostredníctvom help.ea.com.


Vaše právo na vymazanie. Ak chcete deaktivovať svoj účet EA či vymazať osobné údaje so svojím účtom spojené, kontaktujte nás na tomto odkaze. V takom prípade už nebudete mať prístup ku hrám alebo službám spoločnosti EA spojeným s vaším účtom. Upozorňujeme, že spoločnosť EA si môže ponechať údaje potrebné na riešenie sporov, presadzovanie našich zmluv s používateľom, ochranu našich zákonných práv, a vyhovenie technickým a právnym požiadavkám a obmedzeniam súvisiacim so zabezpečením, integritou a prevádzkovaním našich služieb. V opačnom prípade si ponecháme vaše osobné údaje dovtedy, kým je to opodstatnene nutné na poskytovanie našich služieb, vytváranie a zlepšovanie našich produktov, vyhoveniu zákonu a vedeniu našej firmy.

Vaše právo na prístup. K osobným údajom, ktoré o vás uchovávame, môžete získať prístup. Ak si chcete stiahnuť kópiu vašich informácií z účtu EA, navštívte svoj účet EA a kliknite na záložku „Your EA Data" (Vaše údaje u EA) alebo navštívte túto stránku. Pre vyžiadanie prístupu k dodatočným dátam nás prosím kontaktujte na tomto odkaze.

Vaše právo na opravu. Máte právo požiadať o opravu osobných údajov, ak sú tieto údaje nepresné. V niektorých prípadoch vám môžeme poskytnúť samoobslužné nástroje, napríklad tie, ktoré sú dostupné na zákazníckom portáli účtu EA na tejto stránke. Tieto nástroje vám umožňujú niektoré vaše osobné údaje aktualizovať.

Vaše právo odhlásiť sa alebo namietať proti určitému spracovaniu. Je možné, že vám zákon dáva právo ohradiť sa proti sprístupneniu, zdieľaniu alebo predaju vašich osobných údajov tretím stranám, ak sa vás takáto skutočnosť týka, prípadne zastaviť určitý spôsob spracovania vašich údajov.

Ďalšie informácie nájdete na tejto stránke.

Podľa popisu v článku 2 (A) môžete upraviť nastavenia prehliadača tak, aby blokoval určitý typ technológií online sledovania, napríklad súbory cookie.

Ak využijete práva na ochranu súkromia popísaných v tomto článku, nesmie sa s vami jednať diskriminačným spôsobom.

9. Služby tretích strán

Naše webové stránky a služby môžu obsahovať reklamy či odkazy na služby tretích strán (ako napr. tlačidlo „Páči sa mi to“ na Facebooku alebo prepojenia na webové stránky tretích strán). Pokiaľ na takéto odkazy kliknete, a to vrátane odkazov inzertných, opustíte službu EA a prejdete na vybranú službu alebo stránku tretej strany. Ak prejdete na webovú stránku tretej strany alebo využijete službu tretej strany, mali by ste si prečítať zásady ochrany osobných údajov daného webu alebo služby, pretože používanie webu alebo služieb tretích strán sa riadi ich vlastnými zásadami.

10. Zmeny našich zásad

Tieto zásady ochrany osobných údajov môžeme príležitostne aktualizovať. Až sa tak stane, upravíme dátum „Posledná aktualizácia“ v hornej časti zásad. Ak dôjde k podstatnej zmene týchto zásad, vynaložíme primerané úsilie, aby sme vás upozornili buď uverejnením oznámenia o týchto zmenách pred ich vstupom do platnosti, alebo zaslaním oznámenia priamo vám, a to podľa požiadaviek miestnych zákonov.

11. Kontaktujte nás

Ak máte sťažnosť alebo otázku týkajúcu sa týchto zásad, využite prosím náš Privacy Portal, ktorý vám umožní kontaktovať nášho poverenca pre ochranu osobných údajov.

Ak chcete kontaktovať spoločnosť EA, vrátane nášho poverenca pre ochranu osobných údajov, môžete tiež použiť túto adresu: Electronic Arts Inc., 209 Redwood Shores Parkway, Redwood City, CA 94065. Zástupcom spoločnosti Electronic Arts Inc. v Európskej únii je spoločnosť Electronic Arts Ireland Limited, Parkmore West Business Park, 1, Ballybrit, Galway, H91 Y2R5, Írsko. Zástupcom spoločnosti Electronic Arts Inc. v Spojenom kráľovstve je spoločnosť Electronic Arts Limited, Onslow House, Onslow Street, Guildford, GU1 4TN, Veľká Británia.

12. Právo kontaktovať úrad pre ochranu údajov

Ak máte obavy týkajúce sa toho, ako zhromažďujeme a používame informácie, kontaktujte nás, prosím. Máte tiež právo kontaktovať miestny orgán na ochranu údajov, ak to uprednostňujete. Kontaktné údaje na úrady pre ochranu údajov v rámci EHP sú k dispozícii tu.

Ak chcete kontaktovať švajčiarske úrady, navštívte túto webovú stránku. Ak sa chcete obrátiť na úrady Spojeného kráľovstva, navštívte túto webovú stránku. Kde je to vhodné, môže váš miestny úrad na ochranu údajov záležitosť postúpiť na posúdenie „Department of Commerce“ alebo FTC.

V súlade s rámcom štítu na ochranu osobných údajov spoločnosť EA Inc. podlieha vyšetrovaniu a presadzovaniu práva zo strany Federal Trade Commission („FTC“) a zaväzuje sa v súvislosti s nevyriešenými sťažnosťami na ochranu osobných údajov týkajúcich sa údajov spotrebiteľov postúpených z členských krajín Európskeho hospodárskeho priestoru, Spojeného kráľovstva a Švajčiarska spolupracovať s úradmi EÚ na ochranu osobných údajov a so švajčiarskym federálnym komisárom pre ochranu osobných údajov a informácií.

Ak máte akýkoľvek nevyriešený problém týkajúci sa štítu na ochranu osobných údajov alebo rámca APEC, ktorému sme sa dostatočne nevenovali, môžete sa tu obrátiť (bezplatne) na nášho poskytovateľa riešení sporov so sídlom v USA.

Za určitých podmienok, ktoré sú podrobnejšie opísané na webových stránkach štítu na ochranu osobných údajov, sa môžete odvolať na záväzné rozhodcovské konanie, a to ak sú vyčerpané iné postupy riešenia sporov.



Aktuálne zásady ochrany osobných údajov a súborov cookie