ELECTRONIC ARTS
УГОДА КОРИСТУВАЧА
Останнє оновлення: 29 березня 2019 р.

Ласкаво просимо до EA. Ця Угода регулює ваш доступ і використання вами програмних продуктів, таких як ігрове програмне забезпечення (на диску або завантажене), яке надають компанія EA та її дочірні підприємства (далі — «компанія EA»), доступ і використання пов’язаних оновлень, покращень і функцій, а також мережевих і мобільних сервісів, компонентів, матеріалів і веб-сайтів, які надає компанія EA, і (або) інтерактивних подій, які організує компанія EA або які пов’язані з нею (далі разом — «EA Services» («Сервіси EA»)). Ця Угода укладається між вами та представником ЕА, зазначеним у Розділі 13B.

ВИКОРИСТОВУЮЧИ EA SERVICES, ВИ ПОГОДЖУЄТЕСЬ З УМОВАМИ ЦІЄЇ УГОДИ. ЯКЩО ВИ НЕ ПОГОДЖУЄТЕСЬ ІЗ НИМИ, НЕ ІНСТАЛЮЙТЕ EA SERVICES І НЕ КОРИСТУЙТЕСЬ НИМИ. ДЛЯ РЕЗИДЕНТІВ ДЕЯКИХ КРАЇН: ВИ ТАКОЖ ПРИЙМАЄТЕ ОПИСАНІ В РОЗДІЛІ 15 УМОВИ ДОГОВОРУ ПРО АРБІТРАЖ І ВІДМОВИ ВІД КОЛЕКТИВНОГО ПОЗОВУ ЩОДО ВИРІШЕННЯ СПОРІВ З КОМПАНІЄЮ EA.

ЗМІСТ

  1. Обліковий запис EA
  2. Ліцензія
  3. Контент і права
  4. Доступність EA Services і оновлень
  5. Ваш Користувацький контент
  6. Правила поведінки
  7. Продукти для ПК
  8. Припинення дії та інші санкції
  9. Використання даних
  10. Інше програмне забезпечення, утиліти й інструменти
  11. Треті сторони
  12. Відмова від надання гарантій; обмеження відповідальності
  13. Загальні умови
  14. Внесення змін до цієї Угоди
  15. Арбітражне врегулювання спорів
  16. Додаткові умови для PlayStation®
1. Обліковий запис EA

Для доступу до багатьох EA Services (включно з онлайн-іграми) і користування ними потрібно мати обліковий запис EA.

Щоб створити обліковий запис EA, потрібно мати чинну адресу електронної пошти й надати правдиву і точну інформацію. Ви повинні мати право на використання EA Service, на який реєструєтесь, і повинні бути громадянином країни, в якій дозволено користування EA Services.

Для створення облікового запису EA ви повинні бути не молодше 13 років (або іншого мінімального віку, що застосовується у вашій країні проживання). Якщо вам від 13 до 18 років (або до іншого віку настання повноліття у вашій країні), ви повинні ознайомитися з цією Угодою разом із вашими батьками або опікунами. Відповідальність за дії дітей до 18 років під час користування EA Services несуть їхні батьки або опікуни. Компанія EA рекомендує батькам і опікунам ознайомитися з функціями батьківського контролю на пристроях, якими користується їхня дитина.

Ви несете відповідальність за дії, що виконуються з використанням вашого облікового запису EA. Дія вашого облікового запису EA може бути призупинена або припинена, якщо хтось інший використовує його з порушенням цієї Угоди.

Ви можете в будь-який момент скасувати свій обліковий запис EA. Ви також можете в будь-який момент скасувати підписку на окремий EA Service. Зверніться в службу підтримки EA на веб-сайті help.ea.com, щоб скасувати ваш обліковий запис EA. Для обробки вашого запиту компанія EA може стягувати плату, якщо це дозволено законом, а також інші суми, що призначені третім сторонам або постачальникам контенту.

2. Ліцензія

Ви не купуєте EA Services, а лише отримуєте ліцензію на користування ними. Компанія EA надає вам особисту, обмежену, без права передавання, відкличну і невиключну ліцензію на користування EA Services, до яких ви маєте доступ для некомерційного використання і за умови дотримання вами умов цієї Угоди. Ви не маєте права використовувати, копіювати, змінювати або розповсюджувати жодний EA Service, Контент або Права (див. визначення нижче), якщо це прямо не дозволено компанією EA або законодавством. Ви не маєте права здійснювати зворотне проектування, намагатися видобути або іншим чином використовувати вихідний код або інші дані з EA Services, якщо це прямо не дозволено компанією EA або законодавством. Компанія EA або її ліцензіари залишають за собою всі інші права (зокрема, всі майнові права) на EA Services і пов’язані з ними права інтелектуальної власності.

3. Контент і права

EA Services включають у себе Контент і Права. Контент — це програмне забезпечення, технології, тексти, повідомлення на форумах і в чатах, профілі, віджети, повідомлення, посилання, електронні листи, музика, звуки, графіка, зображення, відеоролики, коди та усі аудіовізуальні або інші матеріали, що містяться в EA Services або походять з них, а також дизайн і зовнішній вигляд наших веб-сайтів. До Контенту також належить користувацький контент (далі — «КК»). До КК належать псевдоніми облікових записів EA, повідомлення на форумах, дані профілів та інші дані, створювані користувачами в EA Services. Весь Контент або належить компанії EA чи її ліцензіарам, або надається за ліцензією компанії EA та її ліцензіарам відповідно до положень розділу 5 цієї Угоди.

Права — це права, які компанія EA надає вам за ліцензією для доступу до мережевих або автономних компонентів EA Services і користування ними. Приклади Прав: доступ до цифрового Контенту чи Контенту, що відкривається в ході гри; додаткові або розширені можливості (зокрема, багатокористувацькі сервіси); підписки; віртуальні об’єкти; ключі або коди для розблокування, серійні номери або онлайн-автентифікація; внутрішньоігрові досягнення; віртуальні бали, монети або валюти.

Ми називаємо такі віртуальні бали, монети або іншу валюту «Віртуальної валютою EA». Коли ви отримуєте Віртуальну валюту EA від нас або одного з наших авторизованих партнерів, вам надається особиста, обмежена, без права передавання, невиключна, відклична ліцензія на використання і вибір Прав, до яких компанія EA прямо надає вам доступ.

Віртуальна валюта EA не має грошової вартості, а також будь-якої вартості поза нашими продуктами й сервісами. Віртуальна валюта EA не може бути продана, передана або обміняна на гроші; її можна лише активувати за Права, доступні для відповідного EA Service. Віртуальна валюта EA не підлягає відшкодуванню, і ви не можете отримати компенсацію за невикористану Віртуальну валюту EA. Після активації Віртуальної валюти EA за Право таке Право не підлягає поверненню, заміні або відшкодуванню. Якщо ви живете в Японії, ви зобов’язуєтеся використати будь-яку віртуальну валюту EA протягом 180 днів з дня покупки.

Ви за власний кошт забезпечуєте наявність обладнання, підключення до Інтернету, а також здійснюєте платежі, необхідні для отримання доступу до EA Services і користування ними.

4. Доступність EA Services і оновлень

Ми не гарантуємо, що будь-який EA Service, будь-який Контент або будь-яке Право будуть доступні завжди, у будь-якому місці і в будь-який конкретний момент, або що ми будемо продовжувати надання конкретного EA Service, Контенту чи Прав протягом будь-якого визначеного періоду. Компанія EA не гарантує можливість доступу до EA Services з усіх пристроїв, за допомогою конкретного інтернет-провайдера або постачальника з’єднання, або у всіх географічних регіонах.

Час від часу компанія EA може оновлювати, змінювати або модифікувати EA Service, Контент або Права без попереднього повідомлення. Такі оновлення або зміни можуть бути необхідні для продовження користування EA Services.

Компанії EA може бути необхідно оновлювати або скидати деякі параметри з метою балансування ходу гри або користування EA Services. Такі оновлення або «скидання» можуть негативно відбитися на ваших досягненнях у відповідному ігровому світі, а також вплинути на персонажі, ігри, групи та інші Права, якими ви управляєте.

5. Ваш Користувацький контент

Ви несете відповідальність за свій КК. Ви не можете передавати КК, який порушує інтелектуальні права третіх сторін, чинне законодавство, умови цієї Угоди або права третіх сторін на публічність або конфіденційність.

Компанія EA може на свій розсуд видаляти, редагувати або відключати КК з будь-якої причини, зокрема якщо компанія EA обґрунтовано визначає, що КК порушує умови цієї Угоди. Компанія EA не несе жодної відповідальності за КК, за його видалення або невидаленння його чи іншого Контенту. Компанія EA не веде моніторинг усього КК і не схвалює й не затверджує жодного КК, доступного в EA Services.

Створюючи КК, ви надаєте компанії EA, її ліцензіарам і ліцензіатам невиключну, безстрокову, із правом передавання й субліцензування, глобальну ліцензію на використання, розміщення, зберігання, відтворення, змінення, створення похідних творів, публічну демонстрацію, трансляцію чи інше передавання КК або будь-якої його частини будь-яким способом і в будь-якій формі, на будь-якому носії або форумі, відомому зараз або такому, що виникне в майбутньому, без повідомлення, оплати і без будь-якої згадки про вас чи будь-яку іншу третю сторону. Також ви надаєте всім іншим користувачам, які можуть отримувати доступ до вашого КК і користуватися ним у будь-якому EA Service, право на використання, копіювання, змінення, відображення, демонстрацію, створення похідних творів, а також на інше передавання й поширення вашого КК в рамках відповідного EA Service чи через нього без надання вам попереднього повідомлення, компенсації та без згадки про вас.

6. Правила поведінки

Отримуючи доступ до EA Service або користуючись ним, ви зобов’язуєтесь:
Якщо ви або інша особа, що використовує ваш обліковий запис ЕА, порушує ці правила і не усуває порушення після відповідного попередження, компанія ЕА може вжити щодо вас відповідних заходів, зокрема відмовити в доступі до певних або всіх EA Services, Контенту або Прав або анулювати ваш обліковий запис ЕА в порядку, описаному в розділі 8. У разі серйозних порушень компанія ЕА може також вживати таких заходів без попереднього попередження. До прикладів серйозних порушень належать, зокрема, підтримка, спонукання або участь у спробах злому, продаж облікових записів EA або прав (зокрема, віртуальних валют і товарів) без дозволу ЕА, дії, що заподіюють крайнє занепокоєння, або загрозливі незаконні дії. Коли це буде можливо, компанія EA повідомить вас про заходи, яких вона вживатиме у відповідь на порушення цих правил або положень цієї Угоди.

Для окремих EA Services можуть бути опубліковані додаткові правила, що стосуються вашої поведінки у межах відповідних сервісів.

Якщо ви помітили, що інший користувач порушує будь-яке з цих правил, повідомте про це в компанію EA, використовуючи кнопки «Довідка» або «Повідомити про порушення» у відповідному EA Service (якщо це можливо) або зверніться в службу підтримки на веб-сайті help.ea.com.

Компанія EA може на свій розсуд контролювати або відслідковувати активність у мережі або Контент EA Services, а також видаляти будь-який Контент із EA Services. Пам’ятайте, що ваші спілкування і КК у рамках EA Service є публічними і можуть переглядатися іншими людьми.

Використання вами EA Services підпадає під дію Політики щодо конфіденційності й файлів cookie EA, яка розміщена на веб-сайті privacy.ea.com/ua і включена до цієї Угоди шляхом посилання.

7. Продукти для ПК

Цей розділ застосовується до EA Services для гри на персональному комп’ютері («Продукти EA для ПК»). Для доступу й користування EA Services, пов’язаними з Продуктом EA для ПК, вам може бути необхідно спочатку зареєструватися з використанням серійного номера, який додається до Продукту EA для ПК.

A. Технічні заходи щодо захисту даних

Компанія EA використовує деякі технічні й направлені на захист контенту заходи для запобігання піратству й несанкціонованому копіюванню чи використанню Продукту EA для ПК. У Продуктах EA для ПК використовується Origin Online Activation, а також може використовуватися технологія захисту даних Denuvo від Sony DADC Austria AG. Щоб дізнатися, в яких іграх використовується Denuvo, відвідайте веб-сайт https://www.ea.com/legal. Для перевірки справжності Продукту EA для ПК і вашої ліцензії під час першого запуску Продукту EA для ПК на кожному окремому комп’ютері ( «Перевірка автентичності» або «Автентифікація») необхідно мати обліковий запис EA, прийняти умови цієї Угоди, Політику щодо конфіденційності й файлів cookie EA, наведену на сайті privacy.ea.com/ua, інсталювати клієнт Origin (https://www.origin.com/en-us/about), прийняти Ліцензійну угоду з кінцевим користувачем Origin, а також забезпечити підключення до Інтернету. Серійний номер, що постачається разом з цим Продуктом EA для ПК, буде перевірений в процесі Автентифікації. Автентифікація обмежується одним Обліковим записом EA на кожен серійний номер — це означає, що Продукти EA для ПК не можуть передаватися. Компанія EA може підтвердити вашу ліцензію в ході подальшої Автентифікації в режимі онлайн. Не існує обмеження на загальну кількість комп’ютерів, на яких можуть бути автентифіковані Продукти EA для ПК, але за будь-який окремий 24-годинний період часу ви можете запускати Продукт EA для ПК і отримувати доступ до нього не більше ніж з п’яти унікальних комп’ютерів. Якщо ви спробуєте обійти, відключити або порушити ці технічні заходи захисту, Продукт EA для ПК може працювати некоректно, а ваша Ліцензія буде визнана недійсною за істотне порушення умов. Збережіть свій серійний номер, тому що він може вам знадобитися для інсталяції Продукту EA для ПК на інших комп’ютерах. Ця технологія може впливати на деякі застосунки, такі як налагоджувачі, які можуть використовуватися для обходу технології контролю доступу.

B. Моніторинг

Компанія EA використовує певні технології для виявлення шахрайства й запобігання йому у зв’язку з користуванням Продуктами EA для ПК. Ці технології описані нижче. Щоб дізнатися, яка технологія використовується з кожним Продуктом EA для ПК, ви можете відвідати веб-сайт https://www.ea.com/legal.

Punkbuster. Компанія EA може використовувати технологію боротьби з шахрайством Punkbuster від компанії Even Balance, Inc. Ви можете вибрати можливість інсталювати Punkbuster на етапі інсталяції Продукту EA для ПК. Якщо ви інсталюєте Punkbuster, то під час підключення в мережі до ігрового сервера за допомогою цієї технології вона буде контролювати оперативний пристрій (ОЗУ) вашого комп’ютера на предмет наявності неавторизованих сторонніх програм, що працюють паралельно з Продуктом EA для ПК, а також будь-яких модифікацій файлів Продукту EA для ПК, які роблять можливим шахрайство або сприяють йому. Неавторизована стороння програма — це програма або файл (такі як «аддон», «мод», «хак», «тренер» або «чит»), яка, на думку EA, (i) робить можливим шахрайство будь-якого виду або сприяє йому; (ii) дає можливість користувачеві змінювати або зламувати ігровий інтерфейс, середовище і (або) оболонку будь-яким способом, прямо не дозволеним компанією EA; або (iii) перехоплює, «видобуває» або іншим чином збирає інформацію в грі або через неї. Після видалення Продукту EA для ПК технологія Punkbuster залишається на вашому комп’ютері в сплячому режимі. Щоб видалити Punkbuster, запустіть виконуваний файл за посиланням https://www.evenbalance.com/downloads/pbsvc/pbsvc.exe.

Компанія EA може використовувати власні технології або технології сторонніх постачальників для боротьби з шахрайством.

Технології EA для боротьби з шахрайством. Компанія EA може використовувати власні технології боротьби з шахрайством. Під час підключення в мережі до ігрового сервера ці технології активуються і відстежують ваш ігровий процес, файли на вашому комп’ютері, що пов’язані з Продуктом EA для ПК або іншим чином отримують доступ до наших серверів, а також пам’ять вашого комп’ютера виключно в цілях виявлення шахрайства та запобігання йому.

Якщо будь-яка з цих технологій виявляє шахрайство, ми можемо зібрати відповідну інформацію, необхідну для проведення розслідування та вжиття заходів, зокрема ваше ім’я облікового запису, подробиці про Неавторизовану сторонню програму та виявлені змінені файли Продукту EA для ПК, а також дату й час їх виявлення. Також у разі виявлення шахрайства ми можемо зупинити дію вашої ліцензії і вашого облікового запису EA.


Після відключення від ігрового сервера технології боротьби з шахрайством деактивуються.

C. Видалення

Продукти EA для ПК можна в будь-який момент видалити в настройках гри в клієнті Origin. Після видалення в пам'яті комп’ютера можуть залишатися деякі файли, що зберігаються локально. Ці файли можна видалити вручну, виконавши пошук за назвою гри в папці «Мої документи» на ПК або за допомогою засобу пошуку файлів на комп’ютері Mac.

8. Припинення дії та інші санкції

Ця Угода є чинною до моменту її розірвання вами або компанією EA. Компанія EA може припинити ваш доступ і використання вами будь-яких EA Services або дію вашого облікового запису EA, якщо визначить, що ви порушуєте положення цієї Угоди, або встановить факти іншого незаконного, неналежного або злочинного використання EA Services, пов’язаного з вашим обліковим записом EA. Якщо це буде можливо, компанія EA повідомить вас про таке припинення. Унаслідок такого припинення дії облікового запису EA ви можете втратити ваше ім’я користувача і ваш псевдонім. Якщо у вас є кілька облікових записів EA, то залежно від виду порушення або неналежного використання компанія EA може припинити дію всіх ваших облікових записів EA і всіх супутніх Прав. У разі припинення дії вашого облікового запису EA ви втрачаєте доступ до вашого облікового запису EA або Прав, а також для вас може бути заблокований доступ до будь-якого EA Service в майбутньому. У разі такого припинення припиняється також дія вашої ліцензії за цією Угодою.

Замість припинення дії і перед прийняттям рішення про припинення дії компанія ЕА може надати попередження, призупинити ваш доступ до певного EA Service або до вашого облікового запису ЕА або змінити умови такого доступу, видалити або скасувати Права на рівні облікового запису ЕА або на рівні пристрою, видалити будь-який контент, що порушує цю Угоду, або заблокувати вашому пристрою чи комп’ютеру доступ до певних EA Services. Якщо компанія EA вживає будь-яких заходів, описаних у цьому розділі, ви не матимете права на відшкодування (окрім передбачених законом прав на відшкодування), і жодні Права не будуть вам нараховані або обмінені на готівкові гроші чи іншу форму відшкодування.

Компанія EA може припинити дію будь-якого EA Service, надавши відповідне попередження мінімум за тридцять днів електронною поштою (за наявності), у відповідному EA Service або на сторінці оновлень сервісів на веб-сайті EA (https://www.ea.com/service-updates). Після припинення дії мережевих сервісів до наших ігор не будуть застосовуватися оновлення програмного забезпечення і ми не зможемо гарантувати, що наші мобільні ігри будуть і надалі доступні для завантаження через iCloud (або інші відповідні хмарні сервіси). Будь-які ігри, доступні через iCloud, після припинення дії мережевих сервісів можуть бути видалені з iCloud без надання вам окремого повідомлення.

Якщо ви вважаєте, що будь-якого заходу щодо вашого облікового запису або вашого пристрою було вжито помилково, просимо вас звернутися в нашу Службу підтримки за посиланням help.ea.com.

Розділи 5, 8—9, 11—15 цієї Угоди залишаються чинними й після закінчення дії цієї Угоди.

9. Використання даних

Коли ви використовуєте EA Service, компанія EA може збирати і зберігати дані з вашого комп’ютера або пристрою, зокрема інформацію про ваш комп’ютер або пристрій і операційну систему (наприклад, IP-адресу і ідентифікатор пристрою), інформацію про використання EA Service, ігровий процес і статистику використання, взаємодії з системою і периферійне обладнання (наприклад, для захисту вашої ігрової статистики компанія EA може помістити випадково згенерований ідентифікаційний номер до сховища ланцюжків ключів на вашому пристрої. Цей ідентифікатор буде видалений після перезавантаження вашого пристрою). Якщо ви користуєтесь EA Service в автономному режимі, такі дані зберігатимуться на вашому пристрої та передаватимуться компанії EA, коли пристрій підключиться до Інтернету. EA використовує таку інформацію для ведення своєї діяльності, покращення своїх продуктів і сервісів, надання послуг і надсилання повідомлень для вас (зокрема, в маркетингових цілях), надання оновлень програмного забезпечення, динамічного контенту та підтримки програмного забезпечення, а також для усунення помилок в програмах та забезпечення інших покращень для користувачів. Якщо ви берете участь в роботі мережевих сервісів, компанія EA також може збирати, використовувати, зберігати, передавати та оприлюднювати статистичні дані щодо гри (включно з отриманими очками, рейтингами та відзнаками) або позначати вміст, який ви створили та поширили для інших гравців.

Ваші дані збирає, використовує, зберігає та передає компанія EA Inc. на території США відповідно до Політики щодо конфіденційності й файлів cookie EA, наведеної на сайті privacy.ea.com/ua.

10. Інше програмне забезпечення, утиліти й інструменти

EA Services можуть вимагати від вас чи дозволяти вам завантажувати програмне забепечення, оновлення або «патчі» для програмного забезпечення чи інші утиліти та інструменти компанії EA або її ліцензіарів на ваш комп’ютер, мультимедійну систему або пристрій. Ці технології можуть відрізнятися для різних платформ, і продуктивність EA Services може відрізнятися залежно від вашого комп’ютера та іншого обладнання. Ви розумієте, що для подальшого використання EA Services може знадобитися періодичне оновлення цих технологій. Деякі з таких оновлень можуть містити заблоковані функції або дані, за доступ до яких потрібно внести додаткову плату. Ви надаєте компанії EA дозвіл на автоматичну інсталяцію всіх доступних оновлень для EA Services. Якщо доступні оновлення не інстальовано, то EA Services, зокрема Продукти EA для ПК, можуть перестати функціонувати.

11. Треті сторони

Для деяких EA Services може пропонуватися можливість грати на серверах, які не належать компанії EA та не контролюються нею. Компанія EA не контролює такі сервіси й не несе відповідальності за використання вами EA Service на них або через них. Такі сторонні сервіси можуть регулюватися додатковими або відмінними положеннями й обмеженнями.

EA Services можуть містити гіперпосилання на веб-сайти третіх сторін. Такі сайти можуть збирати дані або надсилати запити щодо персональної інформації. Компанія EA не контролює такі веб-сайти і не несе відповідальності за їхній контент, а також за збирання, використання або розкриття ними персональної інформації.

12. Гарантії; обмеження відповідальності

ЯКЩО ВИ ПРОЖИВАЄТЕ НА ТЕРИТОРІЇ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ЕКОНОМІЧНОЇ ЗОНИ (ЄЕЗ), ВЕЛИКОБРИТАНІЇ АБО ШВЕЙЦАРІЇ, EA SERVICES БУДУТЬ НАДАВАТИСЯ З НАЛЕЖНИМ РІВНЕМ ОБЕРЕЖНОСТІ ТА ПРОФЕСІЙНОСТІ, АЛЕ ЖОДНІ ІНШІ ОБІЦЯНКИ АБО ГАРАНТІЇ ЩОДО EA SERVICES НЕ НАДАЮТЬСЯ. ЯКЩО ВИ ПРОЖИВАЄТЕ ЗА МЕЖАМИ ЄЕЗ, ВЕЛИКОБРИТАНІЇ ТА ШВЕЙЦАРІЇ, EA SERVICES ЛІЦЕНЗУЮТЬСЯ Й НАДАЮТЬСЯ «ЯК Є», І ВИ КОРИСТУЄТЕСЯ НИМИ НА ВЛАСНИЙ РИЗИК. У ПОВНІЙ МІРІ, ПЕРЕДБАЧЕНІЙ ЧИННИМ ЗАКОНОДАВСТВОМ, КОМПАНІЯ EA НЕ ДАЄ ГАРАНТІЙ (ЯВНИХ, ТАКИХ, ЩО МАЮТЬСЯ НА УВАЗІ, АБО ОБОВ’ЯЗКОВИХ), ЗОКРЕМА ГАРАНТІЙ ТОВАРНОГО СТАНУ, ЗАДОВІЛЬНОЇ ЯКОСТІ, ПРИДАТНОСТІ ДЛЯ КОНКРЕТНОЇ ЦІЛІ, НЕПОРУШЕННЯ ПРАВ ТРЕТІХ ОСІБ, А ТАКОЖ ГАРАНТІЙ, ЩО ВИНИКАЮТЬ УНАСЛІДОК УКЛАДАННЯ УГОД АБО ЗВИЧАЙНОЇ ПРАКТИКИ ДІЛОВИХ ОПЕРАЦІЙ. КОМПАНІЯ EA НЕ ГАРАНТУЄ ВІДСУТНІСТЬ ФАКТОРІВ, ЩО МОЖУТЬ НЕГАТИВНО ВПЛИВАТИ НА ВАШЕ ЗАДОВОЛЕННЯ ПРОДУКТОМ АБО EA SERVICE; НЕ ГАРАНТУЄ, ЩО EA SERVICE БУДЕ ВІДПОВІДАТИ ВАШИМ ВИМОГАМ; ЩО РОБОТА EA SERVICE БУДЕ БЕЗПЕРЕРВНОЮ Й ВІЛЬНОЮ ВІД ПОМИЛОК, ЗБОЇВ, ПОШКОДЖЕНЬ АБО ВТРАТИ ДАНИХ, ЗАВАД, СПРОБ ЗЛОМУ АБО ВІРУСІВ, АБО ЩО EA SERVICES БУДУТЬ ВЗАЄМОДІЯТИ АБО БУДУТЬ СУМІСНИМИ З БУДЬ-ЯКИМ ІНШИМ ПРОГРАМНИМ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯМ. КОМПАНІЯ EA НЕ ДАЄ ГАРАНТІЙ ЩОДО СТОРОННІХ ПРОДУКТІВ І СЕРВІСІВ, ЯКІ ПРОПОНУЮТЬСЯ ЧЕРЕЗ МАГАЗИН ORIGIN. ДИВ. https://help.ea.com/en-us/help/account/electronic-arts-warranty-policy/, ЩОБ ОТРИМАТИ ДОДАТКОВУ ІНФОРМАЦІЮ ПРО ПЕРЕДБАЧЕНІ ЗАКОНОМ ГАРАНТІЇ ТА ІНШІ ЗАКОННІ ПРАВА СПОЖИВАЧІВ НА ВАШІЙ ТЕРИТОРІЇ, А ТАКОЖ https://help.ea.com/en-au/help/account/electronic-arts-warranty-policy/, ЩОБ ДІЗНАТИСЯ ПРО ПРАВА СПОЖИВАЧІВ В АВСТРАЛІЇ.

ЯКЩО ВИ ПРОЖИВАЄТЕ НА ТЕРИТОРІЇ ЄЕЗ, ВЕЛИКОБРИТАНІЇ АБО ШВЕЙЦАРІЇ, КОМПАНІЯ EA І ЇЇ ПРАЦІВНИКИ, ЛІЦЕНЗІАРИ І БІЗНЕС-ПАРТНЕРИ НЕ БУДУТЬ НЕСТИ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА БУДЬ-ЯКІ ЗБИТКИ АБО ШКОДУ, ЩО ВИНИКАЮТЬ ІЗ ВАШИХ ДІЙ ЧИ ПОРУШЕННЯ УМОВ ЦЬОГО ДОГОВОРУ, АБО ЩО ВИНИКАЮТЬ УНАСЛІДОК ДІЙ ЧИ БЕЗДІЯЛЬНОСТІ ТРЕТЬОЇ СТОРОНИ (ЧИ БУДЬ-ЯКОЇ ІНШОЇ ОСОБИ) ПОЗА СФЕРОЮ НАШОГО КОНТРОЛЮ. ЯКЩО ВИ ПРОЖИВАЄТЕ ЗА МЕЖАМИ ЄЕЗ, ВЕЛИКОБРИТАНІЇ ТА ШВЕЙЦАРІЇ, КОМПАНІЯ EA І ЇЇ ПРАЦІВНИКИ, ЛІЦЕНЗІАРИ І БІЗНЕС-ПАРТНЕРИ В ПОВНІЙ МІРІ, В ЯКІЙ ЦЕ ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ ЧИННИМ ЗАКОНОДАВСТВОМ, НЕ БУДУТЬ НЕСТИ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ПЕРЕД ВАМИ ЗА ЗБИТКИ, ЯКІ НЕ ПОВ’ЯЗАНІ З ПОРУШЕННЯМ ЦІЄЇ УГОДИ, А ТАКОЖ НЕПРЯМІ, ВИПАДКОВІ, ПОБІЧНІ, ШТРАФНІ АБО ФАКТИЧНІ ЗБИТКИ. ДО ТАКИХ ЗБИТКІВ, НАПРИКЛАД, НАЛЕЖАТЬ ФІНАНСОВІ ВТРАТИ (НАПРИКЛАД, НЕДООТРИМАНИЙ ДОХІД АБО ПРИБУТОК), ВИТРАТИ НА ЗАМІНУ ТОВАРІВ ЧИ ПОСЛУГ, ПЕРЕРИВАННЯ АБО ЗУПИНКА КОМЕРЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ, ВТРАТА ДАНИХ, ВТРАТА РЕПУТАЦІЇ, А ТАКОЖ ЗБОЇ ЧИ НЕСПРАВНОСТІ В РОБОТІ КОМП’ЮТЕРА. ЦЕ ОБМЕЖЕННЯ ЗАСТОСОВУЄТЬСЯ ДО БУДЬ-ЯКОЇ ПРЕТЕНЗІЇ, ЩО ВИПЛИВАЄ З ЦІЄЇ ЛІЦЕНЗІЇ ЧИ EA SERVICE АБО ПОВ’ЯЗАНА З НИМИ, БУДЬ ТО В СИЛУ КОНТРАКТУ, ДЕЛІКТУ АБО СТАТУТНОГО ПРАВА, ТЕОРІЇ БЕЗУМОВНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ АБО ІНШОЇ ПРАВОВОЇ ТЕОРІЇ. ЦЕ ОБМЕЖЕННЯ ДІЄ, НАВІТЬ ЯКЩО КОМПАНІЇ EA БУЛО АБО МАЛО БУТИ ВІДОМО ПРО ЙМОВІРНІСТЬ ТАКИХ ЗБИТКІВ. ВИ МОЖЕТЕ ВИМАГАТИ ВІДШКОДУВАННЯ ЛИШЕ ПРЯМИХ ЗБИТКІВ У ОБСЯЗІ, ЩО НЕ ПЕРЕВИЩУЄ СУМУ, СПЛАЧЕНУ ЗА ВІДПОВІДНИЙ EA SERVICE. КОМПАНІЯ EA НЕ ОБМЕЖУЄ СВОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ У ВИПАДКАХ ШАХРАЙСТВА, ГРУБОЇ НЕОБЕРЕЖНОСТІ, НАВМИСНОГО ПРАВОПОРУШЕННЯ, А ТАКОЖ ЗАПОДІЯННЯ СМЕРТІ АБО ТРАВМ. У ДЕЯКИХ ЮРИСДИКЦІЯХ ЗАЗНАЧЕНІ ВИЩЕ ВИКЛЮЧЕННЯ ТА ОБМЕЖЕННЯ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ НЕ ДОЗВОЛЯЮТЬСЯ, ТОМУ ДЕЯКІ АБО ВСІ З НИХ МОЖУТЬ НЕ ЗАСТОСУВАТИСЯ ПО ВІДНОШЕННЮ ДО ВАС.

Якщо ви придбали EA Service на фізичному носії в магазині в Сполучених Штатах Америки і ви не погоджуєтеся з умовами цієї Угоди, а також не інсталювали й не цей EA Service і не користувались ним, ви можете повернути його й отримати відшкодування або обміняти його протягом 30 (тридцяти) днів з моменту покупки в тому самому магазині, дотримуючись інструкцій щодо повернення, з якими можна ознайомитись на веб-сайті https://warrantyinfo.ea.com.

13. Загальні умови

A. Повнота Угоди

Ця Угода, разом з іншими умовами EA, що регулюють використання вами EA Services, містить повний текст домовленості між вами й компанією EA. Зміни й доповнення до Угоди вважаються чинними, лише якщо вони оформлені письмово й підписані представником EA. Нереалізація компанією EA будь-якого свого права, передбаченого цією Угодою, не означає відмову від цього або будь-якого іншого права. Якщо будь-яка частина цієї Угоди визнається такою, що не має юридичної сили, всі інші її частини залишаються повністю чинними та зберігають юридичну силу.

B. Застосовне право

Якщо ви проживаєте на території ЄЕЗ, Великобританії, Швейцарії, Бразилії, Гонконгу, Мексики або Росії, (i) ця Угода укладається між вами і EA Swiss Sàrl — компанією, зареєстрованою в Реєстрі компаній Женеви за реєстраційним номером CH-660-2328005-8 та за юридичною адресою: 8 Place Du Molard, 1204 Geneva, Switzerland (Швейцарія); (іi) виконання цієї Угоди і використання вами EA Services регулюються законодавством вашої країни проживання; (іii) ви погоджуєтеся з тим, що будь-які претензії і позови, що виникають із цієї Угоди або EA Services або пов’язані з ними, належать до виключної юрисдикції судів у вашій країні проживання.

Якщо ви проживаєте на території Республіки Корея, (i) ця Угода укладається між вами і EA Swiss Sàrl — компанією, зареєстрованою в Реєстрі компаній Женеви за реєстраційним номером CH-660-2328005-8 та за юридичною адресою: 8 Place Du Molard, 1204 Geneva, Switzerland (Швейцарія); (іi) виконання цієї Угоди і використання вами EA Services регулюються законодавством Кореї за винятком норм колізійного права; (іii) ви погоджуєтеся з тим, що будь-які претензії і позови, що виникають із цієї Угоди або EA Services або пов’язані з ними, належать до виключної юрисдикції судів Кореї.

Якщо ви проживаєте на території США, Канади або Японії, (i) ця Угода укладається між вами та компанією Electronic Arts Inc., 209 Redwood Shores Parkway, Redwood City, CA 94065, USA (США); (іi) виконання цієї Угоди і використання вами EA Services регулюються законодавством штату Каліфорнія за винятком норм колізійного права; (іii) ви погоджуєтеся з тим, що по відношенню до будь-яких претензій і спорів, на які не поширюється дія наведеної нижче домовленості про арбітраж, будь-які претензії і позови, що випливають з цією Угоди чи EA Services або пов’язані з ними, належать до виключної юрисдикції федеральних судів або судів штату, що регулюють правові відносини в окрузі Сан-Матео (штат Каліфорнія), і ви погоджуєтесь на персональну юрисдикцію таких судів.

Якщо ви проживаєте на території будь-якої іншої країни, (i) ця Угода укладається між вами і EA Swiss Sàrl — компанією, зареєстрованою в Реєстрі компаній Женеви за реєстраційним номером CH-660-2328005-8 та за юридичною адресою: 8 Place Du Molard, 1204 Geneva, Switzerland (Швейцарія); (іi) виконання цієї Угоди і використання вами EA Services регулюються законодавством штату Каліфорнія за винятком норм колізійного права; (іii) ви погоджуєтеся з тим, що по відношенню до претензій і спорів, на які не поширюється дія наведеної нижче домовленості про арбітраж, будь-які претензії і позови, що виникають із цієї Угоди або EA Services або пов’язані з ними, належать до виключної юрисдикції федеральних судів або судів штату, що регулюють правові відносини в окрузі Сан-Матео (штат Каліфорнія), і ви погоджуєтесь на персональну юрисдикцію таких судів.

Конвенція ООН про договори міжнародної купівлі-продажу товарів (Відень, 1980) не застосовується до цієї Угоди та до будь-яких спорів, що виникають із цієї Угоди або у зв’язку з нею.

C. Експорт

Ви зобов’язуєтесь дотримуватися законодавства США та інших країн щодо експортного контролю, а також не передавати EA Service таким іноземним громадянам або в такі країни, на які поширюється заборона експорту відповідно до такого законодавства. Ви також підтверджуєте, що не є особою, з якою законодавство щодо експортного контролю забороняє компанії EA вести комерційну діяльність.

14. Внесення змін до цієї Угоди

Компанія EA може час від часу вносити зміни до цієї Угоди, тому рекомендовано часто її переглядати. Для гравців EA, які прийняли версію цієї Угоди до внесення змін, нові редакції набирають чинності через 30 днів після їх публікації на веб-сайті terms.ea.com/ua. Продовження користування EA Services означатиме, що ви погодилися зі змінами. Після прийняття вами певної версії Угоди ми не застосовуватимемо надалі істотних змін в обов’язковому порядку без вашої прямої згоди на них. Якщо вам пропонується прийняти суттєві зміни до цієї Угоди, але ви відмовляєтеся це робити, можливо, ви не матимете змоги надалі користуватися EA Service, що надається.

15. Арбітражне врегулювання спорів

ЦЕЙ РОЗДІЛ ЗАСТОСОВУЄТЬСЯ ДО ВСІХ СПОЖИВАЧІВ І ОСІБ, ЯКІ ПРИЙНЯЛИ УМОВИ ЦІЄЇ УГОДИ. ДО ЧИСЛА ТАКИХ ОСІБ НЕ НАЛЕЖАТЬ РЕЗИДЕНТИ ПРОВІНЦІЇ КВЕБЕК, РОСІЇ, ШВЕЙЦАРІЇ, БРАЗИЛІЇ, МЕКСИКИ, ДЕРЖАВ — ЧЛЕНІВ ЄЕЗ, ВЕЛИКОБРИТАНІЇ ТА РЕСПУБЛІКИ КОРЕЯ. ПРИЙМАЮЧИ УМОВИ ЦІЄЇ УГОДИ, ВИ І КОМПАНІЯ EA ПРЯМО ВІДМОВЛЯЄТЕСЯ ВІД СВОЇХ ПРАВ ВИМОГИ ЩОДО РОЗГЛЯДУ СПОРІВ У СУДІ ПРИСЯЖНИХ І УЧАСТІ В КОЛЕКТИВНОМУ ПОЗОВІ.

У цьому розділі запропонований спрощений спосіб вирішення спорів між нами в разі їх виникнення. Більшість проблем можна вирішити швидко та із задовільним результатом шляхом звернення до нашої служби підтримки через ваш обліковий запис на сайті help.ea.com. Якщо компанія EA не може вирішити вашу проблему, ви і компанія EA погоджуєтеся дотримуватися описаної в цьому розділі процедури вирішення спорів між нами.

Цей розділ являє собою домовленість між вами та компанією EA і поширюється на наших відповідних агентів, співробітників, дочірні компанії, попередників, правонаступників, бенефіціарів та цесіонаріїв. Ця домовленість про арбітраж засвідчує комерційну угоду між особами різних штатів, а тому тлумачення та забезпечення виконання цього розділу регулюється Федеральним законом про арбітраж. Цей розділ повинен тлумачитися в широкому сенсі, і він зберігає чинність після припинення дії цієї Угоди.

A. Претензії, що підлягають арбітражу

Усі спори, претензії та протиріччя, що виникають із цієї Угоди, будь-якого EA Service та його просування на ринку, або з відносин між вами і компанією EA, або у зв’язку з вищенаведеним (далі — «Спори»), підлягають вирішенню виключно в порядку зобов’язального арбітражу. Сюди належать також претензії, що виникли до підписання вами цієї Угоди. Цей розділ не поширюється лише на Спори, пов’язані з претензіями (i) стосовно порушення, захисту або чинності ваших або компанії EA чи її ліцензіарів комерційних таємниць, авторських чи патентних прав або прав на торговельні марки; (іi) якщо ви проживаєте в Австралії — щодо забезпечення реалізації законних прав споживачів відповідно до законодавства Австралії про захист прав споживачів; (iii) спрямованими в суд дрібних позовів.

B. Неофіційні переговори

Перш ніж ініціювати арбітражний розгляд, ви та компанія EA спочатку намагаєтеся вирішити будь-який Спір шляхом неофіційних переговорів протягом щонайменше 30 днів. Такі неофіційні переговори вважаються розпочатими з моменту отримання письмового повідомлення однією стороною від іншої («Повідомлення про Спір»). Повідомлення про Спір має містити: (а) повне ім’я та контактну інформацію сторони, що подає претензію; (б) опис суті та обґрунтування претензії або спору; і (в) формулювання бажаного задоволення вимоги. Компанія EA надсилає Повідомлення про Спір на вашу платіжну адресу або адресу електронної пошти. Ви надсилаєте Повідомлення про Спір на адресу: Electronic Arts Inc., 209 Redwood Shores Parkway, Redwood City CA 94065, ATTENTION: Legal Department.

C. Зобов’язальний арбітраж

Якщо ви та компанія EA не можете вирішити Спір шляхом неофіційних переговорів, ви або компанія ЕА можете ініціювати його остаточне вирішення в порядку зобов’язального арбітражу. Рішення однієї сторони про передачу справи до арбітражного суду є остаточним та обов’язковим для іншої сторони. Арбітражний розгляд регулюється асоціацією American Arbitration Association (Американська арбітражна асоціація, далі — «ААА») відповідно до її Правил торговельного арбітражу та (у відповідних випадках) згідно з Додатковими процедурами AAA для вирішення спорів щодо справ споживачів (далі — «Правила ААА для споживачів»), які можна знайти на веб-сайті ААА www.adr.org. Ваш арбітражний внесок і ваша частка винагороди арбітра регулюються Правилами ААА та у відповідних випадках обмежуються Правилами ААА для споживачів. Якщо арбітр вирішує, що відповідні витрати є надмірними, або якщо ви надсилаєте компанії EA на вищезазначену адресу для Повідомлень про спори повідомлення про те, що ви неспроможні сплатити внески, необхідні для ініціювання арбітражного розгляду, компанія EA зобов’язується сплатити всі арбітражні внески й витрати. Арбітраж може проводитись в особистому порядку, через подання документів, за телефоном чи в режимі онлайн. Арбітр приймає рішення в письмовій формі та у відповідь на запит будь-якої зі сторін надає обґрунтування свого рішення. Арбітр повинен дотримуватися чинного законодавства. Будь-яке арбітражне рішення може бути оскаржене в разі недотримання арбітром чинного законодавства. Ви та компанія EA можете через суд добиватися арбітражного розгляду, тимчасового припинення судових слухань перед початком арбітражу або затвердження, змінення, скасування чи прийняття судового рішення із врахуванням рішення арбітражу.

D. Обмеження

ВИ ТА КОМПАНІЯ EA ПОГОДЖУЄТЕСЯ, ЩО КОЖНА СТОРОНА МОЖЕ ПРЕД’ЯВЛЯТИ ПОЗОВИ ДО ІНШОЇ СТОРОНИ ЛИШЕ В ІНДИВІДУАЛЬНОМУ ПОРЯДКУ, А НЕ ЯК ПОЗИВАЧ АБО ЧЛЕН КОЛЕКТИВНОГО ПОЗОВУ В БУДЬ-ЯКОМУ ПЕРЕДБАЧЕНОМУ КОЛЕКТИВНОМУ ПРОЦЕСІ ЧИ ПРОЦЕСІ ЗА УЧАСТЮ ПРЕДСТАВНИКІВ. Арбітр не має права об’єднувати претензії іншої особи з вашими претензіями і головувати в колективному розгляді будь-якого типу. Арбітр може призначити деклараторний або забезпечувальний захист лише на користь індивідуальної сторони, яка шукає судового захисту, і лише в тій мірі, в якій це необхідно для надання захисту, підтвердженого індивідуальним позовом такої сторони. Якщо цей конкретний пункт визнається таким, що не може бути виконаним, то вся домовленість про арбітраж у повному обсязі вважається нікчемною.

E. Місцезнаходження

Якщо ви є резидентом США, арбітраж відбувається в будь-якому місці, яке є обґрунтовано зручним для вас. Якщо ви не є резидентом США, арбітражний розгляд має розпочатися в окрузі Сан-Матео, штат Каліфорнія, США. При цьому ви та компанія EA погоджуєтеся передавати в особисту юрисдикцію цього суду вирішення питань з метою примусити до арбітражу, призупинити процес розгляду або підтвердити, змінити, скасувати чи винести рішення щодо присудження, яке визначив арбітр.

F. Відшкодування збитків

Якщо арбітр вирішує питання на вашу користь по суті будь-якої претензії до компанії EA з вашого боку та присуджує сплатити вам відшкодування в сумі, яка перевищує (у грошовому еквіваленті) останню пропозицію з боку компанії EA, зроблену в письмовій формі до того, як остаточні письмові заяви було подано арбітру для розгляду, компанія EA зобов’язується:
  1. сплатити вам 150% від суми, присудженої вам арбітражем, але максимум на 5000 доларів США більше цієї суми; і
  2. компенсувати вам суму арбітражного збору, сплаченого вами на користь AAA.
G. Внесення змін до цієї домовленості про арбітраж

Компанія EA має право вносити істотні зміни в цю домовленість про арбітраж виключно за умови вашої прямої згоди з такими змінами.

16. Додаткові умови для PlayStation®

Покупки у PlayStation™Store в Європі

Будь-який контент, придбаний у внутрiшньоігровому магазині, придбавається в компанії Sony Interactive Entertainment Network Europe Limited (далі — «SIENE») та регулюється Умовами обслуговування та Угодою користувача PlayStation™Network, з якими можна ознайомитися на веб-сайті PlayStation™Store. Просимо вас ознайомитися з правами на користування — вони можуть відрізнятися залежно від придбаного продукту. Якщо не зазначено інше, товар у будь-якому внутрішньоігровому магазині має ту ж саму вікову категорію, що й гра.


Поточна версія Угоди користувача