ELECTRONIC ARTS
KULLANICI SÖZLEŞMESİ

SON GÜNCELLEME: 25 Temmuz 2017

EA'ya hoş geldiniz. Bu Sözleşme, EA ve iştirakleri ("EA") tarafından sunulan, bir diskte yer alan veya indirilen oyun yazılımı gibi yazılım ürünlerine ve ilgili güncellemeler ile özelliklerle birlikte EA tarafından sunulan mobil hizmetler, özellikler, içerik ve web sitelerine (toplu olarak "EA Hizmetleri") erişiminizi ve kullanımınızı yönetir. Bu Sözleşme, sizin ve aşağıdaki 14. Bölümde listelenen EA teşekkülü arasındadır.

EA HİZMETLERİNİ KULLANMAK SURETİYLE BU KOŞULLARI KABUL EDERSİNİZ. KABUL ETMİYORSANIZ, EA HİZMETLERİNİ KURMAYIN VEYA KULLANMAYIN. BELİRLİ ÜLKELERİN SAKİNLERİ, EA İLE OLAN HERHANGİ BİR İHTİLAFIN ÇÖZÜMÜ İÇİN 15. BÖLÜMDE TANIMLANAN TAHKİM ANLAŞMASI VE TOPLU DAVA FERAGATNAMESİNİ KABUL EDERSİNİZ.

İçindekiler

  1. EA Hesabı
  2. Lisans
  3. İçerik ve Yetkiler
  4. EA Hizmetlerinin Bulunurluğu ve Güncellemeler
  5. UGC'niz (Kullanıcı Tarafından Oluşturulan İçerik)
  6. Davranış Kuralları
  7. PC Ürünleri
  8. Sonlandırma ve diğer Müeyyideler
  9. Veri Kullanımı İzni
  10. Diğer Yazılım, Yardımcı Programlar ve Araçlar
  11. Üçüncü Taraflar
  12. Garantilerin Reddi; Sorumluluğun Sınırlandırılması
  13. Genel Koşullar
  14. Bu Sözleşmede Yapılacak Değişiklikler
  15. Anlaşmazlıkların Bağlayıcı Tahkimle Çözümü
  16. PlayStation® için Ek Koşullar


1. EA Hesabı

Çevrimiçi oynama dahil birçok EA Hizmetine erişim ve kullanım için bir EA Hesabına ihtiyacınız var.

Bir EA Hesabı oluşturmak için geçerli bir e-posta adresine sahip olup gerçek ve doğru bilgiler sunmalısınız. Kaydını yapmakta olduğunuz EA Hizmetini kullanma hakkına sahip olmalı ve EA Hizmetlerinin kullanımına izin verilen bir ülkenin sakini olmalısınız.

Bir EA Hesabı oluşturmak için en az 13 yaşında (veya yaşadığınız ülkede geçerli benzeri diğer asgari yaş) olmalısınız. Eğer ilgili asgari yaş ve 18 yaşı arasında bir yaştaysanız (veya yaşadığınız yerin rüşt yaşındaysanız) bu Sözleşmeyi, ebeveyniniz ya da velinizle birlikte incelemelisiniz. EA Hizmetlerini kullanırlarken 18 yaşından küçük çocukların davranışlarından ebeveynleri veya velileri sorumludur. EA; ebeveyn ve velilere, kendilerini, çocuklarına sağladıkları cihazların ebeveyn kontrolleri ile aşina etmelerini önerir.

EA Hesabınızdaki tüm faaliyetlerden sadece siz sorumlu olursunuz. Eğer bu Sözleşmeyi ihlal eden faaliyetlerde bulunmak için bir başkası tarafından kullanılırsa, EA Hesabınız askıya alınabilir veya sonlandırılabilir.

EA Hesabınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Aynı zamanda, belirli bir EA Hizmeti aboneliğinizi istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. EA Hesabınızı iptal etmek için help.ea.com/tr/ adresinden EA Müşteri Hizmetleri Departmanı ile iletişime geçin. EA, yasalar tarafından izin verildikçe talebinizi yerine getirmek amacıyla oluşan ücretleri veya masrafları ve üçüncü taraf satıcılar ya da içerik sağlayıcılarının alacaklarını tahsil edebilir.

2. Lisans

EA Hizmetleri size lisanslı olarak sağlanır, satılmaz. EA, size, bu Sözleşmeye uyumunuza bağlı olarak, ticari olmayan kullanımınız için erişiminiz olan EA Hizmetlerini kullanmanız amacıyla kişisel, sınırlı, devredilemez, geri alınabilir ve özel olmayan bir lisans sağlar. EA tarafından açıkça yetkilendirilmedikçe veya yasalar tarafından izin verilmedikçe, herhangi bir EA Hizmetine, İçeriğine veya Yetkisine (bu koşullar aşağıda tanımlanmıştır) erişemez, kopyalayamaz, değiştirmez veya dağıtamazsınız. EA tarafından açıkça yetkilendirilmedikçe veya yasalar tarafından izin verilmedikçe, EA Hizmetlerine ait kaynak kodlarına veya diğer verilere ters mühendislik uygulayamaz ya da EA Hizmetlerinden kaynak kodları veya diğer bilgileri çıkartmaya veya kullanmaya teşebbüs edemezsiniz. EA veya lisans verenleri, EA Hizmetleri ve bağlı fikri mülkiyet haklarındaki tüm hak, mülkiyet ve menfaatler de dahil diğer tüm hakların sahibidir ve bu hakları saklı tutarlar.

3. İçerik ve Yetkiler

EA Hizmetlerine İçerik ve Yetkiler dahildir. İçerik; yazılım, teknoloji, metin, forum gönderileri, sohbet gönderileri, profiller, pencere öğeleri, mesajlar, bağlantılar, e-postalar, müzik, ses, grafik, resimler, video, kod, tasarım ve web sitelerimizin görünümünün yanı sıra EA Hizmetlerinde gözüken ve bunlarda veya bunlardan oluşan tüm görsel ya da diğer materyalleri kapsamaktadır. İçerik, aynı zamanda kullanıcı tarafından oluşturulan İçeriği ("UGC") de kapsar. UGC; EA Hesap karakter adları, forum gönderileri, profil içeriği ve kullanıcılar tarafından EA Hizmetlerine eklenen diğer İçerikleri kapsar. Tüm İçeriğin sahibi ya EA veya lisans verenleridir ya da İçerik, aşağıdaki 5. Bölüm uyarınca EA ve lisans verenlerine lisanslanmıştır.

Yetkiler, EA Hizmetlerinin çevrimiçi ve çevrimdışı unsurlarına erişmeniz veya bunları kullanmanız için EA'nın size lisansla sağladığı haklardır. Yetkilere örneklere, dijital veya açılabilir İçerik, ilave veya gelişmiş işlevsellik (çok oyunculu hizmetler dahil); abonelikler; sanal varlıklar; açık anahtar veya kodlar, seri kodlar ya da çevrimiçi kimlik doğrulama; oyun içi başarılar; sanal puanlar, jetonlar veya para birimleri dahildir.

Bu sanal puanlar, jetonlar ve para birimlerini "EA Sanal Para Birimi" olarak adlandırıyoruz. EA'dan veya EA'nın onaylı ortaklarından EA Sanal Para Birimi elde ettiğinizde, EA'nın sizin için açıkça kullanılabilir kıldığı Yetkilere erişmek ve seçmek için kişisel, sınırlı, devredilemez, geri alınabilir lisans elde edersiniz.

EA Sanal Para Biriminin parasal değeri ve ürünlerimiz ve hizmetlerimiz dışında herhangi bir değeri yoktur. EA Sanal Para Birimi satılamaz, ticareti yapılamaz, devredilemez veya nakde çevrilemez; sadece EA Hizmetine mahsus Yetkiler için kullanılabilir. EA Sanal Para Birimi iade edilmez ve kullanılmamış olan herhangi bir EA Sanal Para Birimi için geri ödeme hakkına sahip değilsiniz. EA Sanal Para Birimini bir Yetki için kullandığınızda o Yetki iade edilemez, değiştirilemez veya Yetki için para iadesi yapılamaz. Japonya'da yaşıyorsanız kazandığınız EA Sanal Para Birimi varsa bunları satın alma tarihinden itibaren 180 gün içinde kullanmanız gerektiğini kabul edersiniz.

EA Hizmetlerine erişmek ve kullanmak için gerekli ekipman, İnternet bağlantısı ve ücretleri masrafları kendinize ait olmak üzere sağlayacaksınız.

4. EA Hizmetlerinin Bulunurluğu ve Güncellemeler

Herhangi bir EA Hizmetinin, İçeriğin veya Yetkinin her zaman, tüm konumlarda veya belirli bir zamanda mevcut olacağını veya belirli bir EA Hizmetini, İçeriğini veya Yetkisini belirli bir süre için sunmaya devam edeceğimizi garanti etmiyoruz. EA, EA Hizmetlerine tüm cihazlardan belirli bir İnternet bağlantısı veya bağlantı sağlayıcı aracılığıyla ya da tüm coğrafi konumlardan erişilebileceğini garanti etmez.

EA, size herhangi bir bildirimde bulunmaksızın zaman zaman bir EA Hizmetini, İçeriğini veya Yetkisini güncelleyebilir, değiştirebilir veya üzerinde değişiklik yapabilir. EA Hizmetlerini kullanmaya devam etmeniz amacıyla bu güncelleme ve modifikasyonların yerine getirilmesi gerekir.

EA, oyunu ve EA Hizmetlerinin kullanımını dengelemek için bazı ayarları güncellemeyi veya sıfırlamayı gerekli görebilir. Bu güncellemeler veya "sıfırlamalar" ilgili oyun dünyasında yenilgiye uğramanıza neden olabilir ve kontrolünüzdeki karakterleri, oyunları, grupları ve diğer Yetkileri etkileyebilir.

5. UGC'niz

UGC'nizden siz sorumlusunuz. Bir üçüncü tarafın fikri mülkiyet hakkını çiğneyen veya yasaları, bu Sözleşmeyi ya da bir üçüncü tarafın gizlilik hakkını veya tanıtım hakkını ihlal eden bir UGC'yi yükleyemezsiniz.

EA, EA'nın UGC'nin bu sözleşmeyi ihlal ettiğini makul bir şekilde belirlemesi de dahil, UGC'yi herhangi bir sebepten dolayı kendi takdirine göre kaldırabilir, düzenleyebilir veya devre dışı bırakabilir. EA; UGC, onun kaldırılması veya onun ya da başka bir İçeriğin kaldırılmamasından dolayı hiçbir sorumluluk veya yükümlülük kabul etmez. EA, tüm UGC'lere ön gösterim yapmaz ve EA Hizmetlerinde mevcut her UGC'yi uygun bulmaz ve onaylamaz.

Bir UGC katkısında bulunduğunuzda EA, lisans verenleri ve lisans sahiplerine herhangi bir şekilde ve biçimde ve herhangi bir ortamda veya forumda, size veya üçüncü bir tarafa ödeme, bildirim veya atıfta bulunulmaksızın UGC'yi veya bir bölümünü kullanmak, depolamak, yeniden üretmek, üzerinde değişiklik yapmak, türetme çalışmaları oluşturmak, kamuya açık şekilde kullanmak, görüntülemek veya başka bir şekilde aktarmak ve iletmek için özel olmayan, daimi, devredilebilir, dünya genelinde, alt lisans verilebilir bir lisans sağlarsınız. Aynı zamanda, bir EA Hizmetinde UGC'nize erişebilen ve kullanabilen diğer tüm kullanıcılara, UGC'nizi, ilgili EA Hizmeti üzerinde veya vasıtasıyla, size bildirmeden, size atıfta veya telafide bulunmadan kullanma, üzerinde değişiklik yapma, gösterme, uygulama, türetme çalışmaları oluşturma ve başka bir şekilde iletme ve dağıtma hakkı sağlarsınız.

6. Davranış Kuralları

Bir EA Hizmetine eriştiğinizde ve kullandığınızda aşağıdakileri yapmamayı kabul edersiniz:

Siz veya EA Hesabınızı kullanan biri bu kuralları ihlal ederse veya bir uyarının ardından bu ihlali düzeltmezse EA size karşı önlem alabilir. Buna, belirli veya tüm EA Hizmetlerine, İçeriğine veya Yetkilerine erişim yetkisini geri almak veya Bölüm 8'de açıklandığı gibi EA Hesabınızı sonlandırmak dahildir. Ciddi ihlaller durumunda EA bu önlemleri önceden uyarı olmaksızın alabilir. Ciddi ihlallere bazı örnekler şunlardır ancak bu ihlaller bu örneklerle sınırlı değildir: bilgisayar korsanlığını övme, teşvik etme veya bizzat yapma, EA'nın izni olmaksızın EA hesaplarını veya yetkilerini satma (sanal para ve ürünler dahil), aşırı taciz ya da tehditkar yasa dışı faaliyetler. EA, uygulanabilir olduğunda, bu kuralların veya bu Sözleşmenin ihlallerine karşı alacağı tedbirleri size bildirecektir.

Belirli EA Hizmetleri, bu hizmetlerde davranışınız için geçerli ilave kurallar gönderebilir.

Davranış Kurallarını ihlal eden başka bir kullanıcıyla karşılaşırsanız, lütfen ilgili EA Hizmetindeki "Yardım" veya "Kötüye Kullanım Bildir" fonksiyonlarını kullanarak bu faaliyeti EA'ya bildirin veya varsa help.ea.com/tr/ adresinden Müşteri Destek bölümü ile iletişim kurun.

EA, EA Hizmetlerindeki çevrimiçi faaliyetleri veya İçeriği kendi takdirine göre izleyebilir veya kaydedebilir ve herhangi bir içeriği kendi takdirine göre EA Hizmetlerinden kaldırabilir. Bir EA Hizmetindeki iletişimlerinizin ve UGC'nizin halka açık olduğunu ve diğerleri tarafından görüleceğini aklınızda bulundurun.

EA Hizmetlerini kullanımınız, EA'nın privacy.ea.com/tr adresinde bulunan ve referans olarak bu Sözleşmede bir araya getirilen Gizlilik ve Çerez Politikasına bağlıdır.

7. PC Ürünleri

Bu Bölüm, Kişisel Bilgisayarda oynanan EA Hizmetleri için geçerlidir ("EA PC Ürünleri"). Bir EA PC Ürünü ile bağlantılı EA Hizmetlerine erişmek ve kullanmak için öncelikle EA PC Ürünü ile birlikte yer alan seri kodunu kullanarak kayıt yaptırmanız gerekebilir.

  1. Teknik ve İçerik Koruma Tedbirleri

    EA, korsanlık ve bir EA PC Ürününün yetkisiz şekilde kopyalanması veya kullanımına engel olmak amacıyla belirli teknik veya içerik koruma tedbirleri kullanmaktadır. EA PC Ürünleri, Origin Çevrimiçi Aktivasyon seçeneğini kullanır ve aynı zamanda Sony DADC Avusturya AG’nin Denuvo içerik koruma teknolojisini de kullanabilir. Hangi oyunların Denuvo'yu kullandığını görmek için https://www.ea.com/legal adresini ziyaret edin. EA PC Ürününün herhangi bir özgün makinede ilk olarak başlatılması sırasında lisansınızın doğrulanması amacıyla ("Kimlik Doğrula" veya "Kimlik Doğrulama") bu Sözleşme ve EA'nın privacy.ea.com/tr adresinde bulunan Gizlilik ve Çerez Politikasının kabulü, Origin istemci uygulamasının kurulumu (https://www.origin.com/en-us/about), Origin Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesinin (EULA) kabulü de dahil olmak üzere bir EA Hesabı ve İnternet bağlantısı gereklidir. Bu EA PC Ürünü ile birlikte sağlanmış olan seri kodu Kimlik Doğrulama sırasında doğrulanacaktır. Kimlik Doğrulama, her bir seri kodu için bir EA Hesabı ile sınırlıdır ki bu, EA PC Ürününün devredilemez olduğu anlamına gelir. EA, lisansınızı, takip eden çevrimiçi Kimlik Doğrulama vasıtasıyla doğrulayabilir. EA PC Ürünlerinin Kimlik Doğrulamasının yapılabileceği toplam makine sayısı üzerinde herhangi bir sınırlama söz konusu değildir ancak EA PC Ürününü, herhangi bir 24 saatlik periyod içerisinde en fazla beş özgün makine üzerinde başlatabilir ve kullanabilirsiniz. Eğer bu teknik koruma tedbirlerini bozma, devre dışı bırakma veya oynama teşebbüsünde bulunursanız, EA PC Ürünü doğru bir şekilde çalışmayabilir ve bu Lisans, maddi ihlalinizden ötürü sonlandırılacaktır. EA PC Ürününü diğer makinelerde kurmak için bu seri kodunu muhafaza edin. Bu teknoloji, hata ayıklayıcı programlar gibi erişim teknolojisini bozmak için kullanılabilen belirli uygulamaları engelleyebilir.

  2. İzleme

    EA, EA PC Ürünlerinin kullanımı ile ilgili olarak hileleri tespit etmek ve önlemek amacıyla belirli teknolojileri kullanmaktadır. Bunlar, aşağıda tanımlanmıştır. Her bir EA PC Ürünü ile hangi teknolojinin kullanıldığını öğrenmek için https://www.ea.com/legal adresini ziyaret edin.

    Punkbuster. EA, Even Balance, Inc. tarafından sağlanan Punkbuster Hile Karşıtı teknolojiyi kullanabilir. EA PC Ürününün kurulumu sırasında Punkbuster'ın kurulmasını seçebilirsiniz. Eğer kuruluysa, Punkbuster'ı kullanarak bir oyun sunucusuna çevrimiçi olarak bağlandığınızda Punkbuster, EA PC Ürünü ile eş zamanlı olarak çalışan Yetkisiz Üçüncü Taraf Programları ve hile yapılmasını sağlayan veya kolaylaştıran EA PC Ürünleri dosyalarındaki modifikasyonlar için bilgisayarınızın rastgele erişimli belleğini (RAM) izler. Bir Yetkisiz Üçüncü Taraf Programı, EA'nın (i) herhangi türden bir hileyi kolaylaştırdığına: (ii) kullanıcıların, oyun arayüzünü, ortamını ve/veya deneyimi üzerinde EA tarafından açık bir şekilde yetkilendirilmeyen herhangi bir şekilde değişiklik yapmasına veya bunları hacklemesine izin veren ya da (iii) Engel olan, “didikleyen” veya oyundan ya da oyun vasıtasıyla bilgi toplayan bir üçüncü taraf veya programdır (“eklenti”, “mod”, “hack”, “eğitici” veya “hile” gibi). EA PC Ürününü kaldırırsanız, Punkbuster bilgisayarınızda devre dışı olarak kalacaktır. Punkbuster'ı kaldırmak için aşağıdaki adresten yürütülebilir dosyayı çalıştırın: https://www.evenbalance.com/downloads/pbsvc/pbsvc.exe.

    EA Hile Karşıtı Teknolojiler EA, kendi hile karşıtı teknolojilerini kullanabilir. Bir oyun sunucusuna çevrimiçi olarak bağlandığınızda, bu teknolojiler oyununuzu, EA PC Ürünü ile bağlantılı oyun dosyalarını ve bilgisayarınızın RAM'ını etkinleştirecek ve izleyecektir. Bu teknolojiler, hileler ve EA PC Ürünü ile eş zamanlı olarak çalışan Yetkisiz Üçüncü Taraf Programları ve hile yapılmasını sağlayan veya kolaylaştıran EA PC Ürünleri dosyalarındaki modifikasyonları tespit eder.

    Eğer bu hile karşıtı teknolojilerden herhangi birisi hile yapıldığını tespit ederse, hesap adınız, Yetkisiz Üçüncü Taraf Programı hakkındaki detaylar, EA PC Ürünü dosyalarında tespit edilen modifikasyonlar ile tespit edilme saat ve tarihini içeren bilgileri toplayabiliriz. Hile yaptığınızı tespit edersek, Lisansınızı ve EA Hesabınızı da sonlandırabiliriz.

    Bu hile karşıtı teknolojiler oyun sunucusundan bağlantınızı kestiğinizde devre dışı bırakılacaktır.

  3. Kaldırma

    EA Bilgisayar Ürünlerini Origin istemcisindeki oyun ayarlarınızdan istediğiniz zaman kaldırabilirsiniz. Kaldırma işlemi sonrasında yerel olarak kaydedilmiş bazı dosyalar bilgisayarınızda kalabilir. Oyunun adını PC'de Belgelerim klasörünüzde veya bir Mac bilgisayarda dosya bulucu yoluyla arayıp bu dosyaları manuel olarak kaldırabilirsiniz.

8. Sonlandırma ve diğer Müeyyideler

Bu Sözleşme, siz veya EA tarafından sonlandırılana kadar geçerlidir. EA, bu Sözleşmenin koşullarını ihlal ettiğinizi belirlerse veya EA Hesabınızla bağlantılı EA Hizmetlerinin başka bir şekilde yasa dışı, uygunsuz veya hileli kullanımı söz konusu olmuşsa, EA Hizmetlerine erişiminizi ve kullanımınızı sonlandırabilir. EA, uygulanabilir olduğunda size ilgili sonlandırma hakkında bildirimde bulunacaktır. EA Hesabını Sonlandırma işleminin sonucunda kullanıcı adınızı ve karakter adınızı kaybedebilirsiniz. Birden fazla EA Hesabınız varsa, EA, ihlalin veya suistimalin çeşidine göre tüm Hesaplarınızı ve ilgili tüm Yetkilerinizi sonlandırabilir. Eğer EA Hesabınız sonlandırılmışsa, EA Hesabınıza veya Yetkilerinize erişiminiz olmayacak ve herhangi bir EA Hizmetine tekrar erişmeniz veya kullanmanız yasaklanabilir. Sonlandırmayla birlikte lisansınız da bu Sözleşme kapsamında sonlandırılacaktır.

Sonlandırma yerine veya herhangi bir sonlandırmadan önce EA sizi uyarabilir, belirli bir EA Hizmetine veya EA Hesabınıza erişiminizi askıya alabilir, bir EA Hesabı veya cihaz düzeyinde Yetkileri kaldırabilir ya da geri alabilir, bu Sözleşmeyi ihlal eden herhangi bir içeriği kaldırabilir veya silebilir ya da cihazınızın veya makinenizin belirli EA Hizmetlerine erişimini yasaklayabilir. EA'nın, bu Bölümde tanımlanan herhangi bir işlemi gerçekleştirirse, geri ödeme hakkına sahip olmayacaksınız (herhangi bir yasal geri ödeme hakkına bağlı olarak) ve hiçbir Yetki, size kredi olarak verilmeyecek, nakde veya herhangi diğer iade biçimlerine çevrilmeyecek.

EA, en az otuz gün öncesinden, e-posta (eğer mevcutsa) ya da etkilenen EA Hizmeti içerisinde veya EA web sitesinin hizmet güncelleme sayfasında (https://www.ea.com/service-updates) bildirimde bulunmak suretiyle herhangi bir EA Hizmetini istediği zaman sonlandırabilir.

Eğer Hesabınıza veya cihazınıza karşı bir işlemin hata sonucu gerçekleştirildiğini düşünüyorsanız lütfen help.ea.com/tr/ adresinden Müşteri Destek bölümü ile iletişim kurun.

Bu Sözleşmenin 5., 8.-9., 11-15. bölümleri Sözleşmenin sonlandırılmasından sonra da geçerliliğini koruyacaktır.

9. Veri Kullanımı

Bir EA Hizmetini kullandığınızda EA, bilgisayarınız veya cihazınızın işletim sistemi (IP Adresi ve cihaz kimliği gibi), EA Hizmetini kullanımınız hakkında bilgi, oyun ve kullanım istatistikleri, sistem etkileşimleri ve çevresel donanım (örneğin, EA, oyun istatistiklerinizi korumak amacıyla cihazınızın anahtarlık depolama alanında rastgele oluşturulmuş bir kimlik numarası yerleştirebilir. Bu kimlik, cihazınızı sıfırladığınızda kaldırılacaktır) gibi bilgisayarınızdan veriler toplayabilir ve depolayabilir. Eğer bir EA Hizmetini çevrimdışı olarak oynarsanız, bu veri, cihazınızda depolanacak ve cihazınız İnternete bağlandığında EA'ya iletilecektir. EA, bu bilgiyi, işini yürütmek, ürün ve hizmetlerini geliştirmek, size hizmet sağlamak ve iletişim kurmak (pazarlama amaçları dahil), yazılım güncellemeleri, dinamik olarak sunulan içerik ve yazılım desteği sağlamak, arızaları gidermek veya başka bir şekilde deneyiminizi geliştirmek amacıyla kullanır. Çevrimdışı hizmetlere katılırsanız, EA, aynı zamanda, oyun (skorlar, sıralamalar ve başarılar da dahil) ile ilgili istatistiksel verileri toplayabilir, kullanabilir, depolayabilir, iletebilir ve kamuya açık şekilde kullanabilir ya da sizin tarafınızdan oluşturulan ve diğer oyuncularla paylaşılan içeriği tanımlayabilir.

Verileriniz, Amerika Birleşik Devletleri'nde EA Inc. tarafından privacy.ea.com/tr adresindeki EA'nın Gizlilik ve Çerez Politikasına göre toplanmakta, kullanılmakta, depolanmakta ve iletilmektedir.

10. Diğer Yazılım, Yardımcı Programlar ve Araçlar

EA Hizmetleri, EA'dan veya lisans verenlerinden bilgisayarınıza, eğlence sisteminize veya cihazınıza yazılım, yazılım güncellemeleri veya yamaları ya da diğer yardımcı programlar ve araçlar indirmenizi gerektirebilir veya indirmenize izin verebilir. Bu teknolojiler, farklı platformlar arasında farklılık gösterebilir ve EA Hizmetlerinin performansı, bilgisayarınız ve diğer ekipmana bağlı olarak değişiklik gösterebilir. EA Hizmetlerini kullanmaya devam etmek için bu teknolojilerin belirli güncellemelere tabi tutulması gerektiğini anlıyorsunuz. Bu güncellemelerin bazıları, bunlara erişmeniz için ilave ücret ödemenizi gerektiren kilitli özellikler içerebilir. EA'nın, EA Hizmetleri için herhangi bir mevcut güncellemeyi otomatik olarak kurmasına izin verirsiniz. Mevcut güncellemelerin kurulmaması, EA PC Ürünleri de dahil EA Hizmetlerini oynanamaz kılabilir.

11. Üçüncü Taraflar

Bazı EA Hizmetleri size, EA'nın sahip olmadığı veya kontrol etmediği sunucular üzerinde oynama seçeneği sunabilir. EA, bu hizmetleri kontrol etmez ve bu hizmetler üzerinde veya vasıtasıyla EA Hizmetini kullanımınızdan sorumlu değildir. Bu üçüncü taraf hizmetleri sizi ilave veya farklı koşullar veya sınırlamalara tabi tutabilir.

EA Hizmetleri, üçüncü taraf web sitelerine bağlantılar içerebilir. Bu siteler veri toplayabilir veya sizden kişisel bilgiler isteyebilir. EA, bu web sitelerini kontrol etmez ve bunların içeriklerinden veya bu sitelerin kişisel bilgileri toplamasından, kullanmasından veya ifşa etmesinden sorumlu değildir.

12. Garantiler; Sorumluluğun Sınırlandırılması

EĞER AVRUPA EKONOMİK ALANI'NDA (EAA) VEYA İSVİÇRE'DE YAŞIYORSANIZ, EA HİZMETLERİ MAKUL ÖZEN VE BECERİ GÖSTERİLEREK SAĞLANACAKTIR VE EA HİZMETLERİ İLE İLGİLİ BAŞKA BİR SÖZ VEYA GARANTİ VERİLMEZ. EĞER EAA VE İSVİÇRE DIŞINDA YAŞIYORSANIZ, EA HİZMETLERİ LİSANSLIDIR VE "OLDUĞU GİBİ" SAĞLANIR. BUNLARIN KULLANIMININ RİSKİ SİZE AİTTİR. EA, GEÇERLİ YASANIN İZİN VERDİĞİ ÖLÇÜDE, TİCARİ ELVERİŞLİLİK, MEMNUN EDİCİ KALİTE, BELİRLİ BİR AMAÇ İÇİN UYGUNLUK, ÜÇÜNCÜ TARAF HAKLARININ ÇİĞNENMEMESİ GİBİ ZIMNİ GARANTİLER İLE ALIŞVERİŞ, KULLANIM VE UYGULAMADAN KAYNAKLANAN GARANTİLER DAHİL HİÇBİR AÇIK, ZIMNİ VEYA YASAL GARANTİ VERMEZ. EA, ÜRÜN VEYA EA HİZMETİNDEN ZEVK ALMANIZIN ENGELLENMESİNE KARŞI GARANTİ SAĞLAMAZ, EA HİZMETİNİN İSTEKLERİNİZİ KARŞILAYACAĞINI, EA HİZMETİNİN KESİNTİSİZ OLARAK VEYA HATALAR, ARIZALAR, BOZUKLUKLAR, KAYIPLAR, ENGELLER, BİLGİSAYAR KORSANLIĞI VEYA VİRÜSLER İÇERMEYECEK ŞEKİLDE SAĞLANMASINI VEYA EA HİZMETLERİNİN DİĞER YAZILIMLARLA BİRLİKTE ÇALIŞACAĞINI YA DA BUNLARLA UYUMLU OLACAĞINI GARANTİ ETMEZ. EA, ORIGIN STORE ARACILIĞI İLE SUNULAN HİÇBİR ÜÇÜNCÜ TARAF ÜRÜN VEYA HİZMET İLE İLGİLİ OLARAK HERHANGİ BİR TEMİNAT VEYA GARANTİ VERMEZ. YASAL GARANTİ VE BULUNDUĞUNUZ BÖLGEDE GEÇERLİ DİĞER YASAL TÜKETİCİ HAKLARI İLE İLGİLİ DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN https://help.ea.com/en-us/help/account/electronic-arts-warranty-policy/ ADRESİNE BAKIN VE AVUSTRALYA'DAKİ TÜKETİCİLER İÇİN MEVCUT HAKLAR İÇİN https://help.ea.com/en-au/help/account/electronic-arts-warranty-policy/ ADRESİNE BAKIN.

EĞER EEA'DA VEYA İSVİÇRE'DE YAŞIYORSANIZ, EA VE ÇALIŞANLARI, LİSANS VERENLERİ VE İŞ ORTAKLARI SİZE KARŞI, EYLEMLERİNİZDEN VEYA BU SÖZLEŞMEYİ İHLALİNİZDEN YA DA BİR ÜÇÜNCÜ TARAFIN (VEYA HERHANGİ DİĞER) KONTROLÜMÜZ DIŞINDAKİ EYLEM VEYA İHLALLERİNDEN KAYNAKLANACAK HİÇBİR KAYIP VEYA ZARARDAN SORUMLU OLMAYACAKTIR. EĞER EAA VE İSVİÇRE DIŞINDA YAŞIYORSANIZ, EA VE ÇALIŞANLARI, LİSANS VERENLERİ VE İŞ ORTAKLARI SİZE KARŞI, GEÇERLİ YASANIN İZİN VERDİĞİ ÖLÇÜDE, EA'NIN BU SÖZLEŞMEYİ İHLALİNDEN KAYNAKLANMAYAN HİÇBİR KAYIP VEYA DOLAYLI, KÜÇÜK, BÜYÜK, CEZA GEREKTİREN VEYA ÖZEL ZARARLARDAN ÖTÜRÜ SORUMLU OLMAYACAKTIR. HARİÇ TUTULAN ZARARLARA, ÖRNEĞİN, MALİ KAYIP (GELİR VEYA KAR KAYBI GİBİ), YEDEK MAL VEYA HİZMET MALİYETİ, İŞ AKSAMASI YA DA İŞİN DURMASI, VERİ KAYBI, İYİ NİYET KAYBI, BİLGİSAYAR ARIZASI VEYA ARIZALI ÇALIŞMASI DAHİLDİR. BU SINIRLAMA; SÖZLEŞME, HAKSIZ FİİL, YÖNETMELİK, KUSURSUZ SORUMLULUK VEYA BAŞKA BİR ŞEYE DAYANSIN, BU LİSANSTAN VEYA EA HİZMETİNDEN VEYA LİSANSLA YA DA EA HİZMETİ İLE İLGİLİ OLARAK KAYNAKLANACAK HER TÜRLÜ İDDİA İÇİN GEÇERLİDİR. BU DURUM, AYNI ZAMANDA, EA'NIN BÖYLE BİR ZARAR İHTİMALİNİN FARKINDA OLDUĞU VEYA FARKINDA OLMUŞ OLMASI GEREKTİĞİ DURUMLAR İÇİN DE GEÇERLİDİR. GEÇERLİ EA HİZMETİ İÇİN ÖDEMİŞ OLDUĞUNUZ ASIL MİKTARDAN DAHA FAZLA OLMAMAK KAYDIYLA YALNIZCA HERHANGİ BİR MİKTARDAKİ DOĞRUDAN ZARARLARI GERİ ALABİLİRSİNİZ. EA, DOLANDIRICILIK, AĞIR İHMAL, KASITLI SUİSTİMAL, ÖLÜM VEYA KİŞİSEL YARALANMA İÇİN SORUMLULUĞUNU SINIRLAMAZ. BAZI YARGI ALANLARI, YUKARIDA TANIMLANAN HARİÇ TUTMA VE SINIRLAMALARA İZİN VERMEDİĞİNDEN BUNLARIN BAZILARI VEYA TÜMÜ SİZİN İÇİN GEÇERLİ OLMAYABİLİR.

Eğer Amerika Birleşik Devletleri'nde, bir fiziksel bir perakende mağazasından EA Hizmetinin fiziksel bir kopyasını satın aldıysanız ve bu Sözleşmenin koşullarını kabul etmiyorsanız ve EA Hizmetini kurmadıysanız veya kullanmadıysanız bunu, satın alım tarihinden itibaren (30) gün içerisinde, https://help.ea.com/en-us/help/account/electronic-arts-warranty-policy/ adresinde mevcut talimatları uygulayarak satın aldığınız orijinal yere geri ödeme için iade edebilirsiniz.

13. Genel Koşullar

  1. Tüm Sözleşme

    Bu Sözleşme, EA Hizmetlerini kullanımınızı yöneten herhangi diğer EA koşullarıyla birlikte sizin ve EA arasındaki sözleşmenin tamamını teşkil eder. Sözleşme, EA tarafından yazılı olarak gerçekleştirilip imzalanmadıkça değiştirilemez veya üzerinde bir değişiklik yapılamaz. EA'nın, bu Sözleşme kapsamında herhangi bir hakkı kullanmaması, bu haktan veya başka herhangi bir haktan feragat oluşturmaz. Eğer bu Sözleşme'nin herhangi bir bölümünün uygulanamaz olduğu bulunursa, bu Sözleşmenin diğer tüm bölümleri tam olarak yürürlükte kalmaya devam edecektir.

  2. İhraç Etme

    ABD ve diğer ihracat kontrol yasalarına uymayı kabul edersiniz ve bir EA Hizmetini yabancı uyruklu bir kişiye veya bu gibi yasalarca yasaklanmış olan ulusal destinasyona aktarmayacağınızı kabul edersiniz. EA'nın, bahsi geçen bu ihracat kontrol yasaları kapsamında iş yapmasının yasaklı olduğu birisi olmadığınızı da kabul edersiniz.

  3. Geçerli Kanunlar

    EAA, İsviçre, Brezilya, Hong Kong, Meksika veya Rusya'da yaşıyorsanız, (i) bu Sözleşme, sizinle CH-660-2328005-8 şirket sicil numarasıyla Cenevre Şirketler Sicil Dairesine kayıtlı olan ve 8 Place du Molard, 1204 Cenevre, İsviçre adresinde faaliyet yürüten EA Swiss Sàrl şirketi arasındadır; (ii) ikamet ettiğiniz ülkenin yasaları, bu Sözleşme ve EA Hizmetlerini kullanımınızı yönetir ve (iii) bu Sözleşmeden veya EA Hizmetinden veya Sözleşme ya da EA Hizmeti ile ilgili olarak kaynaklanacak herhangi bir iddia veya eylem için özel yargı yetkisinin, ikamet ettiğiniz ülkelerin mahkemelerine ait olacağını açıkça kabul edersiniz.

    Kore Cumhuriyeti'nde yaşıyorsanız, (i) bu Sözleşme, sizinle CH-660-2328005-8 şirket sicil numarasıyla Cenevre Şirketler Sicil Dairesine kayıtlı olan ve 8 Place du Molard, 1204 Cenevre, İsviçre adresinde faaliyet yürüten EA Swiss Sàrl şirketi arasındadır; (ii) yasalar çatışması kuralı hariç olmak üzere Kore yasaları bu Sözleşme ve EA Hizmetlerini kullanımınızı yönetir ve (iii) bu Sözleşmeden veya EA Hizmetinden veya Sözleşme ya da EA Hizmeti ile ilgili olarak kaynaklanacak herhangi bir iddia veya eylem için özel yargı yetkisinin, Kore mahkemelerine ait olacağını açıkça kabul edersiniz.

    Amerika Birleşik Devletleri, Kanada veya Japonya'da yaşıyorsanız, (i) bu Sözleşme, sizinle 209 Redwood Shores Parkway, Redwood City, CA 94065, ABD adresinde faaliyet yürüten Electronic Arts Inc. şirketi arasındadır; (ii) yasalar çatışması kuralı hariç olmak üzere Kaliforniya Eyaleti yasaları bu Sözleşme ve EA Hizmetlerini kullanımınızı yönetir ve (iii) aşağıdaki tahkim anlaşmasına tabi olmayan iddia ve anlaşmazlıklar için bu Sözleşmeden veya EA Hizmetinden veya Sözleşme ya da EA Hizmeti ile ilgili olarak kaynaklanacak herhangi bir iddia veya eylem için özel yargı yetkisinin Kaliforniya, San Mateo şehrini yöneten federal veya eyalet mahkemelerine ait olduğunu kabul eder ve bu mahkemelerin kişisel yargı yetkilerini kullanmasına açıkça izin verirsiniz.

    Başka bir ülkede yaşıyorsanız, (i) bu Sözleşme, sizinle CH-660-2328005-8 şirket sicil numarasıyla Cenevre Şirketler Sicil Dairesine kayıtlı olan ve 8 Place du Molard, 1204 Cenevre, İsviçre adresinde faaliyet yürüten EA Swiss Sàrl şirketi arasındadır; (ii) yasalar çatışması kuralı hariç olmak üzere Kaliforniya Eyaleti yasaları bu Sözleşme ve EA Hizmetlerini kullanımınızı yönetir ve (iii) aşağıdaki tahkim anlaşmasına tabi olmayan iddia ve anlaşmazlıklar için bu Sözleşmeden veya EA Hizmetinden veya Sözleşme ya da EA Hizmeti ile ilgili olarak kaynaklanan herhangi bir iddia veya eylem için özel yargı yetkisinin Kaliforniya, San Mateo şehrini yöneten federal mahkemelere veya eyalet mahkemelerine ait olduğunu kabul eder ve bu mahkemelerin kişisel yargı yetkilerini kullanmasına açıkça izin verirsiniz.

    Uluslararası Mal Satışı Sözleşmeleri ile ilgili BM Konvansiyonunun (Viyana, 1980) işbu Sözleşme için ya da işbu Sözleşmeden kaynaklanacak herhangi bir ihtilaf için geçerli olmayacaktır.

14. Bu Sözleşmede Yapılacak Değişiklikler

EA, bu Sözleşme üzerinde zaman zaman değişiklikler yapabileceğinden lütfen Sözleşmeyi sıklıkla inceleyin. Bu Sözleşmenin bir versiyonunu üzerinde değişiklik yapılmadan önce kabul eden EA oyuncuları için, revizyonlar, terms.ea.com/tr adresinde yayınlandıktan sonra 30 gün içerisinde yürürlüğe girecektir. EA Hizmetlerini kullanmaya devam etmeniz, bu değişiklikleri kabul ettiğiniz anlamına gelir. Siz Sözleşmenin bir versiyonunu kabul ettikten sonra, sizin açık kabulünüz söz konusu olmadıkça başka maddi değişiklikler uygulamayacağız. Eğer bu Sözleşmede yapılan maddi değişiklikleri kabul etmeniz istenirse ve bunu reddederseniz, sağlanan EA Hizmetini kullanmaya devam etmeniz mümkün olmayabilir.

15. Anlaşmazlıkların Bağlayıcı Tahkimle Çözümü

BU BÖLÜM, BU SÖZLEŞMENİN KOŞULLARINI KABUL EDEN TÜM TÜKETİCİLER VE KİŞİLER İÇİN GEÇERLİDİR. QUEBEC, RUSYA, İSVİÇRE, BREZİLYA, MEKSİKA, EAA ÜYE DEVLETİLERİ VE KORE CUMHURİYETİ SAKİNLERİNİ KAPSAMAZ. BU KOŞULLARI KABUL EDEREK, SİZ VE EA JÜRI TARAFINDAN YARGILANMA VEYA BİR TOPLU DAVAYA KATILMA HAKKINIZDAN AÇIKÇA FERAGAT EDERSİNİZ.

Bu Bölüm, doğmaları halinde aramızdaki anlaşmazlıkların çözümü için geliştirilmiş bir yol sunmaktadır. Çoğu endişeniz help.ea.com/tr/ Hesabınızla EA müşteri destek arayüzü üzerinde oturum açarak memnuniyetiniz doğrultusunda çabuk bir şekilde giderilebilir. EA endişenizi çözüme kavuşturamazsa, siz ve EA, aramızdaki herhangi ve tüm anlaşmazlıkların çözümü için bu Bölümde belirtilen prosedürlere bağlı olmayı kabul eder.

Bu Bölüm, siz ve EA arasındadır ve ilgili temsilcilerimiz, çalışanlarımız, iştiraklerimiz, seleflerimiz, haleflerimiz, hak sahipleri ve atadıklarımız için geçerlidir. Bu tahkim anlaşması, eyaletler arası bir ticaret işlemini belgeler ve böylece Federal Tahkim Yasası bu Bölümün yorumlanmasını ve uygulanmasını yönetir. Bu Bölüm, geniş bir şeklide yorumlanacak ve bu Sözleşmenin sonlandırılmasından sonra da geçerliliğini koruyacaktır.

  1. Tahkim Kapsamındaki İddialar

    Bu Sözleşme, herhangi bir EA Hizmeti ve pazarlaması veya sizinle EA ("Anlaşmazlıklar") arasındaki ilişkiden kaynaklanacak tüm anlaşmazlıklar, iddialar ya da uyuşmazlıklar bağlayıcı tahkim tarafından özel olarak belirlenecektir. Bu, siz bu Sözleşmeyi kabul etmeden önce tahakkuk etmiş olan iddiaları da kapsar. Bu Bölüm tarafından kapsanmayan Anlaşmazlıklar sadece (i) sizin, EA'nın veya EA'nın lisans verenlerinin ticari sırları veya telif hakkı, ticari markası veya patent haklarının çiğnenmesi, korunması ya da geçerliliği (ii) Avustralya'da ikamet ediyorsanız, Avustralya tüketici kanunu kapsamında yasal tüketici hakkının uygulanması ve (iii) asliye mahkemelerine taşınmış iddiaları kapsamaz.

  2. Gayri Resmi Görüşmeler

    Siz ve EA, tahkime gitmeden önce en az otuz (30) gün boyunca Anlaşmazlıkların çözümü için öncelikle gayrı resmi görüşmeler yapma girişiminde bulunacaksınız. Gayrı resmi görüşmeler bir kişinin diğerinden yazılı bir bildirim alması üzerine başlar (“Anlaşmazlık Bildirimi”). Anlaşmazlık Bildirimi: (a) şikayetçi tarafın tam adını ve iletişim bilgisini içermeli; (b) iddianın veya anlaşmazlığın mahiyetini ve kaynağını açıklamalı ve (c) gereksinimi karşılayacağı düşünülen özgün çözümü belirtmelidir. EA, İhtilaf Bildirimini, fatura veya e-posta adresinize gönderecektir. Anlaşmazlık Bildiriminizi Electronic Arts Inc., 209 Redwood Shores Parkway, Redwood City CA 94065 adresine ve ATTENTION: Legal Department (DİKKAT: Yasal Departman) ibaresiyle gönderin.

  3. Bağlayıcı Tahkim

    Eğer EA ve siz İhtilafı gayri resmi bir şekilde çözemezseniz, siz veya EA, ihtilafın nihai ve özel olarak bağlayıcı tahkim tarafından çözümlenmesini seçebilirsiniz. Bir tarafın tahkim seçimi diğer taraf için nihai ve bağlayıcı olabilir. Tahkim, her ikisi de www.adr.org AAA web sitesinde bulunan Ticari Tahkim Kuralları ve uygun olduğunda Tüketiciyle İlgili Anlaşmazlıklar (“AAA Tüketici Kuralları”), için Tamamlayıcı Prosedürler kapsamında Amerikan Tahkim Birliği ("AAA") tarafından yönetilecektir. Tahkim ücretleriniz ve hakem bedeli payınız AAA Kuralları tarafından düzenlenir ve uygun olan durumlarda AAA Tüketici Kurallarıyla sınırlandırılır. Hakem, bu masrafların aşırı olduğuna karar verirse veya EA’nın yukarıdaki Anlaşmazlık Bildirimi adresine tahkimi başlatmak için gerekli ücretleri ödeyemeyeceğinize dair bir bildirim gönderirseniz, EA derhal tüm tahkim ücretlerini ve masrafları ödeyecektir. Tahkim, telefon veya internet aracılığıyla, belgelerin sunulmasıyla şahsen yürütülebilir. Hakem yazılı bir karar verecek ve iki taraftan herhangi birisinin isteği halinde bir sebep beyanında bulunacaktır. Hakem, yürürlükteki kanunları izlemelidir ve hakem tazminata itiraz etmemiş olsa dahi, herhangi bir tazminata itiraz edilebilir. Siz ve EA, tahkimi zorunlu kılmak, tahkim kararı bekleyen davada kalmak veya hakem tarafından belirlenen tazminatı onaylamak, değiştirmek, feshetmek ya da karar belirlemek için mahkemede dava açabilirsiniz.

  4. Sınırlamalar

    SİZ VE EA, HERHANGİ BİR TOPLU DAVADA VEYA BİR KİŞİNİN TOPLULUK ADINA AÇTIĞI DAVADA DAVACI OLARAK DEĞİL, SADECE BİREYSEL SIFATLARINIZLA BİRBİRİNİZE KARŞI İDDİALAR ORTAYA KOYMAYI KABUL EDERSİNİZ. Hakem, bir başkasının iddialarını sizin iddialarınızla birleştirmeyecek ve herhangi bir tür vekil veya toplu davaya başkanlık etmeyecektir. Hakem, sadece muafiyet isteyen tek tarafın lehine ve o tarafın bireysel iddiasıyla teminatlı muafiyet sağlamak için sadece gereken kapsama kadar tespit veya ihtiyati tedbir tazminatı verebilir. Bu özel alt bölüm uygulanamaz bulunursa, bu sözleşmenin bütünlüğü anlamsız ve geçersiz olur.

  5. Yer

    Amerika Birleşik Devletleri’nde ikamet ediyorsanız, tahkim sizin için uygun ve makul bir yerde gerçekleşir. Birleşik Devletlerin dışında ikamet edenler için tahkim, Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya Eyaletinin San Mateo İlçesinde başlatılmalıdır ve siz ve EA, tahkimi zorunlu kılmak, tahkim kararı bekleyen davada kalmak veya hakemin belirlediği tazminatı onaylamak, değiştirmek, feshetmek ya da karar belirlemek için o mahkemenin yargı kararlarına uyacağınızı kabul edersiniz.

  6. Tazmin

    Hakem, EA’ya karşı herhangi bir iddianızda esasa ilişkin lehinize karar verirse ve EA’nın hakeme yaptığı nihai yazılı ibrazdan önceki son yazılı anlaşma teklifinden sizin için daha yüksek bir para değerindeki bir tazminat ödenmesi sonucuna varırsa, bu durumda EA:

    1. Tahkim tazminatınızın üzerine 5.000 USD'ye kadar, tahkim tazminatınızın %150’sini size ödeyecektir; ve
    2. AAA'ya ödediğiniz tahkim ücretlerini geri ödeyecektir.

  7. Bu Sözleşmede Yapılacak Değişiklikler

    EA, hakeme götürülen bu anlaşmadaki maddi değişiklikleri değiştirilen koşullar için açık anlaşması olmayan hesap sahiplerine karşı yürütmeyecektir.

16. PlayStation® için Ek Koşullar


Avrupa'da PlayStation™Store Alışverişleri

Oyun içi mağaza içinden satın alınan tüm içerik Sony Interactive Entertainment Network Europe Limited ("SIENE") şirketinden satın alınacak olup, PlayStation™Store'da bulunan PlayStation™Network Hizmet Şartları'na tabidir. Öğeden öğeye farklılık gösterebileceği için lütfen her satın almaya ilişkin kullanım haklarını kontrol edin. Aksi belirtilmediği müddetçe, oyun içi mağazadan satın alınan içerik, oyunla aynı yaş sınıflandırmasına sahiptir.


Mevcut Kullanıcı Sözleşmesi