ELECTRONIC ARTS
ACORD CU UTILIZATORUL
Ultima actualizare: 11 ianuarie 2019

Bine ați venit la EA. Acest acord guvernează accesul dumneavoastră la produsele de software și utilizarea acestora de către dumneavoastră, cum ar fi produsele software pentru jocuri conținute pe disc sau descărcate, oferite de EA și filialele companiei („EA”) și actualizările, upgrade-urile și caracteristicile aferente, precum și serviciile online sau mobile, caracteristicile, conținutul și site-urile web oferite de EA și/sau evenimentele live găzduite de EA sau în legătură cu EA (denumite colectiv „EA Services” („Serviciile EA”)). Prezentul acord este încheiat între dumneavoastră și entitatea EA menționată în secțiunea 13B de mai jos.

PRIN UTILIZAREA EA SERVICES SUNTEȚI DE ACORD CU ACEȘTI TERMENI. DACĂ NU SUNTEȚI DE ACORD, NU INSTALAȚI ȘI NU UTILIZAȚI EA SERVICES. PENTRU REZIDENȚII DIN ANUMITE ȚĂRI, SUNTEȚI DE ACORD CU CONVENȚIA DE ARBITRAJ ȘI CU RENUNȚAREA LA ACȚIUNEA COLECTIVĂ DESCRISĂ ÎN SECȚIUNEA 15 PENTRU A SOLUȚIONA ORICE DISPUTĂ CU EA.

CUPRINS

  1. Cont EA
  2. Licența
  3. Conținut și privilegii
  4. Disponibilitatea EA Services și a actualizărilor
  5. Conținut generat de dumneavoastră - CGU (Conținut Generat de Utilizator)
  6. Reguli de conduită
  7. Produse pentru PC
  8. Încetarea serviciilor și alte sancțiuni
  9. Utilizarea datelor
  10. Alte produse software, utilități și instrumente
  11. Terțe părți
  12. Renunțarea la garanții; Limitare a răspunderii
  13. Termeni generali
  14. Modificări la prezentul acord
  15. Soluționarea disputelor prin arbitraj cu caracter obligatoriu
  16. Termeni suplimentari pentru PlayStation®
1. Cont EA

Aveți nevoie de un cont EA pentru a accesa și utiliza multe dintre serviciile oferite de EA Services, inclusiv pentru a juca online.

Pentru a crea un cont EA, trebuie să aveți o adresă de e-mail validă și să furnizați informații reale și corecte. Trebuie să fiți eligibili să utilizați EA Service (Serviciul EA) pentru care vă înregistrați și trebuie să fiți rezident într-o țară în care este permisă utilizarea EA Services.

Trebuie să aveți cel puțin 13 ani (sau o altă vârstă minimă care se aplică în țara dumneavoastră de reședință) pentru a crea un cont EA. Dacă vă încadrați între vârsta minimă relevantă și vârsta de 18 ani (sau vârsta majoratului acolo unde locuiți), dumneavoastră și părintele sau tutorele dumneavoastră trebuie să revizuiți acest acord împreună. Părinții și tutorii sunt responsabili pentru faptele copiilor sub 18 ani atunci când aceștia utilizează EA Services. EA recomandă părinților și tutorilor să se familiarizeze cu controlul parental existent pe dispozitivele pe care le oferă copilului.

Sunteți responsabil pentru activitatea din contul dumneavoastră EA. Contul dumneavoastră EA poate fi suspendat sau închis dacă este utilizat de altă persoană pentru a se implica într-o activitate care încalcă prezentul acord.

Puteți să anulați contul dumneavoastră EA în orice moment. De asemenea, puteți anula un abonament la un anumit EA Service, în orice moment. Contactați Departamentul de asistentă pentru clienți la adresa help.ea.com pentru a vă anula contul EA. Pentru a finaliza solicitarea dumneavoastră, EA poate colecta taxele sau costurile suportate, dacă legea permite acest lucru, precum și orice sumă datorată furnizorilor terți sau furnizorilor de conținut.

2. Licența

EA Services sunt licențiate pentru dumneavoastră, nu vândute. EA vă acordă o licență personală, limitată, netransferabilă, revocabilă și neexclusivă pentru a utiliza EA Services, la care aveți acces pentru utilizarea necomercială, cu condiția respectării prezentului acord. Nu aveți dreptul să accesați, să copiați, să modificați sau să distribuiți EA Service, conținut sau privilegii (așa cum acești termeni sunt definiți în continuare), cu excepția cazului în care acest lucru este autorizat în mod expres de către EA sau este permis de lege. Nu aveți dreptul să rescrieți sau să încercați să extrageți sau să utilizați în alt mod codul sursă sau alte date de la EA Services, cu excepția cazului în care acest lucru este autorizat în mod expres de EA sau este permis de lege. EA sau licențiatorii acesteia dețin și rezervă toate celelalte drepturi, inclusiv dreptul, titlul și interesul pentru EA Services și drepturile de proprietate intelectuală asociate.

3. Conținut și privilegii

EA Services include conținutul și privilegiile. Conținutul este software-ul, tehnologia, textul, postările de pe forumuri, postările de pe chaturi, profilurile, widget-urile, mesajele, linkurile, e-mailurile, muzica, sunetul, grafica, imaginile, videoclipurile, codurile și toate materialele audiovizuale sau de altă natură care apar în cadrul EA Services sau care sunt generate sau provin de la EA Services, precum și designul și aspectul site-urilor noastre web. Conținutul include, de asemenea, conținutul generat de utilizator („CGU”). CGU include personajele contului EA, postările de pe forumuri, conținutul profilului și alte tipuri de conținut cu care contribuie utilizatorii la EA Services. Întregul conținut este fie deținut de EA, fie de licențiatorii acesteia, sau este licențiat pentru EA și licențiatorii acesteia conform secțiunii 5 de mai jos.

Privilegiile sunt drepturi licențiate pentru dumneavoastră pe care EA le acordă pentru a accesa sau utiliza elementele online sau offline ale EA Services. Exemple de privilegii includ accesul la conținut digital sau deblocabil, funcționalități suplimentare sau îmbunătățite (inclusiv servicii pentru jocurile cu mai mulți participanți); abonamente; active virtuale; chei sau coduri de deblocare, coduri seriale sau autentificarea online; realizările din joc; puncte, monede sau valute virtuale.

Definim aceste puncte, monede sau valute virtuale drept „Valută virtuală EA”. Când obțineți valuta virtuală EA de la noi sau de la partenerii noștri autorizați, primiți o licență personală, limitată, netransmisibilă, neexclusivă, revocabilă pentru a accesa și a selecta privilegiile pe care EA le pune în mod expres la dispoziția dumneavoastră.

Valuta virtuală EA nu are nicio valoare monetară și nu are nicio valoare în afara produselor și serviciilor noastre. Valuta virtuală EA nu poate fi vândută, comercializată, transferată sau schimbată pentru numerar; poate fi valorificată numai pentru privilegiile disponibile pentru EA Service. Valuta virtuală EA nu este rambursabilă și nu aveți dreptul la o rambursare pentru nicio valută virtuală EA neutilizată. Odată ce valorificați valuta virtuală EA pentru un privilegiu, acest privilegiu nu poate fi returnat, schimbat sau rambursat. Dacă locuiți în Japonia, sunteți de acord să utilizați orice valută virtuală EA în termen de 180 de zile de la data achiziționării.

Veți furniza pe propria cheltuială echipamentele, conexiunile la internet și taxele necesare pentru accesarea și utilizarea EA Services.

4. Disponibilitatea EA Services și a actualizărilor

Nu garantăm că orice EA Service, conținut sau privilegii vor fi disponibile tot timpul, în toate locațiile geografice sau la orice moment anume sau că vom continua să oferim un anumit EA Service, conținut sau anumite privilegii pentru o anumită perioadă de timp. EA nu garantează că EA Services pot fi accesate pe toate dispozitivele, prin intermediul unui anumit furnizor de internet sau în toate locațiile geografice.

Periodic, EA poate actualiza, schimba sau modifica un EA Service, conținut sau privilegiu, fără notificare. Aceste actualizări și modificări pot fi necesare pentru a continua utilizarea EA Services.

EA poate considera necesar să actualizeze sau să reinițializeze anumiți parametri pentru a echilibra utilizarea jocurilor și utilizarea EA Services. Aceste actualizări sau „reinițializări” vă pot provoca întârzieri în cadrul jocurilor relevante și pot afecta personajele, jocurile, grupurile sau alte privilegii aflate sub controlul dumneavoastră.

5. Conținut generat de dumneavoastră - CGU (Conținut Generat de Utilizator)

Sunteți responsabil pentru conținutul generat de dumneavoastră. Nu puteți încărca CGU care încalcă drepturile de proprietate intelectuală ale unui terț sau care încalcă legea, care încalcă prezentul acord sau dreptul de confidențialitate sau dreptul de publicitate al unei terțe părți.

EA poate, la discreția acesteia, să elimine, să editeze sau să dezactiveze CGU pentru orice motiv, inclusiv dacă EA stabilește în mod rezonabil că CGU încalcă prezentul acord. EA nu-și asumă nicio responsabilitate sau răspundere pentru CGU, pentru eliminarea sau neeliminarea acestuia sau a altui conținut. EA nu verifică dinainte întregul CGU și nu susține sau aprobă orice CGU disponibil în EA Services.

Atunci când contribuiți cu CGU, acordați EA, licențiatorilor și licențiaților acesteia o licență neexclusivă, perpetuă, transferabilă, internațională, cu posibilitate de subcontractare pentru a utiliza, găzdui, stoca, reproduce, modifica, crea lucrări derivate pe baza acesteia, afișa și prezenta public sau cu alte cuvinte a transmite și comunica CGU sau orice parte a acestuia, în orice mod sau formă și în orice mediu sau forum, cunoscute sau create ulterior, fără notificare, plată sau recunoaștere a meritelor de orice natură pentru dumneavoastră sau orice parte terță. De asemenea, acordați tuturor celorlalți utilizatori ai unui EA Service care pot accesa conținutul generat de dumneavoastră dreptul de a utiliza, copia, modifica, afișa, prezenta, crea lucrări derivate pe baza acestuia și de a comunica și distribui CGU în cadrul sau prin intermediul EA Service (serviciului EA) relevant, fără notificare ulterioară, recunoaștere a meritelor sau compensație pentru dumneavoastră.

6. Reguli de conduită

Când accesați sau utilizați un EA Service, sunteți de acord să nu:
Dacă dumneavoastră sau cineva care utilizează contul dumneavoastră EA încalcă aceste reguli și nu reușește să remedieze această încălcare după un avertisment, EA poate lua măsuri împotriva dumneavoastră, inclusiv revocarea accesului la anumite servicii sau la toate EA Services, la conținutul sau privilegiile EA sau închiderea contului EA așa cum este descris în secțiunea 8. În cazul unor încălcări grave, EA poate lua aceste măsuri fără a emite un avertisment prealabil. Exemple de încălcări grave includ, dar nu se limitează la: promovarea, încurajarea sau implicarea în activități destinate accesului ilegal (hacking), vânzarea de conturi sau privilegii EA (inclusiv valute și articole virtuale) fără permisiunea EA, hărțuire extremă sau amenințare cu activități ilegale. Când este posibil, EA vă va notifica despre măsurile pe care le va lua ca urmare a încălcării acestor reguli sau a încălcării prezentului acord.

Anumite EA Services pot publica reguli suplimentare care se aplică în ceea ce privește comportamentul dumneavoastră privind serviciile respective.

Dacă întâlniți un alt utilizator care încalcă vreuna dintre aceste reguli, vă rugăm să raportați această activitate la EA, utilizând funcțiile „Ajutor” sau „Raportare abuz” din cadrul EA Service (serviciului EA) relevant, dacă sunt disponibile sau să contactați serviciul de asistență pentru clienți de la adresa help.ea.com.

EA poate, la discreția acesteia, să monitorizeze sau să înregistreze activitatea online sau conținutul EA Services și poate elimina orice conținut de la orice EA Service, la discreția acesteia. Comunicările dumneavoastră și conținutul generat de dumneavoastră într-un EA Service sunt publice și pot fi văzute de alte persoane.

Utilizarea EA Services este supusă politicii de confidențialitate și cookie a EA de la adresa privacy.ea.com/ro, care este inclusă prin referință în prezentul acord.

7. Produse pentru PC

Această secțiune se aplică EA Services în cazul jocurilor de pe un computer personal („Produse EA pentru PC”). Pentru a accesa și a utiliza EA Services asociate cu un produs EA pentru PC, poate fi necesar să vă înregistrați mai întâi cu codul de serie al produsului EA pentru PC.

A. Măsuri de protecție tehnică și de conținut

EA utilizează anumite măsuri de protecție tehnică sau de conținut pentru a preveni pirateria și copierea neautorizată sau utilizarea neautorizată a unui produs EA pentru PC. Produsele EA pentru PC utilizează activarea online Origin și pot utiliza, de asemenea, tehnologia de protecție a conținutului Denuvo de la Sony DADC Austria AG. Pentru a vedea ce jocuri utilizează tehnologia Denuvo, vizitați https://www.ea.com/legal. Pentru a autentifica produsul EA pentru PC și pentru a verifica licența la lansarea inițială a unui produs EA pentru PC pe orice dispozitiv unic („autentifica” sau „autentificare”) sunt necesare, un cont EA, inclusiv acceptarea acestui acord și a politicii de confidențialitate și cookie EA de la adresa privacy.ea.com/ro, instalarea aplicației pentru client Origin (https://www.origin.com/en-us/about), acceptarea Acordului de licență pentru utilizatorul final (EULA) în cazul Origin și o conexiune la internet. Codul de serie furnizat cu acest produs EA pentru PC va fi verificat în timpul autentificării. Autentificarea este limitată la un cont EA per cod serial, ceea ce înseamnă că produsul EA pentru PC nu este transferabil. EA vă poate valida licența prin autentificarea online ulterioară. Nu există nicio limită a numărului total de dispozitive pe care produsele EA pentru PC pot fi autentificate, însă puteți lansa și accesa produsul EA pentru PC pe cel mult cinci dispozitive unice într-o perioadă de 24 de ore. Dacă încercați să ocoliți, să dezactivați sau să manipulați aceste măsuri de protecție tehnică, este posibil ca produsul EA pentru PC să nu funcționeze corespunzător și să pierdeți această licență. Păstrați codul de serie deoarece este posibil să aveți nevoie să instalați EA Service pentru PC pe alte dispozitive. Această tehnologie poate interfera cu anumite aplicații, cum ar fi programele de depanare, care pot fi utilizate pentru a eluda tehnologia de control a accesului.

B. Monitorizarea

EA utilizează anumite tehnologii pentru a detecta și a preveni trișarea în legătură cu utilizarea produselor EA pentru PC. Acestea sunt descrise mai jos. Puteți vizita https://www.ea.com/legal pentru a afla care este tehnologia utilizată în cazul fiecărui produs EA pentru PC.

Punkbuster. EA poate utiliza tehnologia împotriva trișării Punkbuster de la Even Balance, Inc. Puteți opta să instalați Punkbuster în timpul instalării unui produs EA pentru PC. Dacă este instalat, atunci când vă conectați online la un server de jocuri care utilizează Punkbuster, acest program va monitoriza memoria cu acces aleatoriu (RAM) a computerului dumneavoastră, căutând programe terțe neautorizate care rulează simultan cu produsul EA pentru PC și orice modificări ale fișierelor produsului EA pentru PC care permite sau facilitează trișarea. Un program terț neautorizat este un program sau un fișier de la o terță parte (cum ar fi „addon”, „mod”, „hack”, „trainer” sau „cheat”) despre care EA consideră că (i) permite sau facilitează trișarea sub orice formă : (ii) permite utilizatorilor să modifice sau să acceseze ilegal interfața de joc, mediul și/sau experiența prin orice mijloace care nu sunt autorizate în mod expres de EA; sau (iii) interceptează, extrage („mining”) sau colectează informații din joc sau prin intermediul jocului. Dacă dezinstalați produsul EA pentru PC, programul Punkbuster va rămâne în așteptare pe calculatorul dumneavoastră. Pentru a dezinstala Punkbuster, executați fișierul executabilul de la adresa https://www.evenbalance.com/downloads/pbsvc/pbsvc.exe.

EA poate utiliza tehnologii proprii sau ale unor părți terțe împotriva trișării.

Tehnologii EA împotriva trișării. EA poate utiliza propriile tehnologii împotriva trișării. Când vă conectați la un server de jocuri, aceste tehnologii vor activa și monitoriza jocul dvs., fișierele de pe computer asociate cu produsul EA pentru PC sau care accesează în alt mod serverele noastre și memoria calculatorului dvs. numai în scopul detectării și prevenirii trișării.

Dacă oricare dintre aceste tehnologii detectează trișarea, putem colecta informații relevante necesare scopurilor noastre de investigare și aplicare, inclusiv numele contului dvs., detalii despre un program neautorizat al unei terțe părți și modificarea fișierelor produsului EA pentru PC detectată și data și ora la care a fost detectată. De asemenea, vă putem închide licența și contul dumneavoastră EA dacă stabilim că ați trișat.


Când vă deconectați de la serverul jocului, aceste tehnologii împotriva trișării vor fi dezactivate.

C. Dezinstalarea

Puteți dezinstala produsele EA pentru PC în orice moment, din setările de joc ale aplicației Origin. Anumite fișiere salvate local pot rămâne pe computer după dezinstalare. Puteți șterge manual aceste fișiere, căutând titlul jocului în directorul Documentele mele pe PC sau prin intermediul aplicației de căutare fișiere pe un computer Mac.

8. Încetarea serviciilor și alte sancțiuni

Prezentul acord este valabil până când va fi încheiat de dumneavoastră sau de EA. EA vă poate bloca accesul și utilizarea EA Services sau vă poate închide contul dumneavoastră EA dacă va stabili că ați încălcat prezentul acord sau că au existat utilizări ale EA Services ilegale, necorespunzătoare sau frauduloase asociate contului dumneavoastră EA. Atunci când este posibil, EA vă va notifica cu privire la încetare. Este posibil să vă pierdeți numele de utilizator și personajul ca urmare a închiderii unui cont EA. Dacă aveți mai mult de un cont EA, în funcție de tipul de încălcare sau de utilizare incorectă, EA poate închide toate conturile dumneavoastră și poate bloca toate privilegiile aferente. În cazul în care contul dumneavoastră EA este închis, nu veți avea acces la cont sau la privilegii și este posibil să vi se interzică accesul sau utilizarea EA Services pe viitor. De asemenea, atunci când contul va fi închis licența dumneavoastră în conformitate cu prezentul acord va înceta.

În loc de închidere și înainte de orice blocare, EA vă poate emite un avertisment, vă poate suspenda sau modifica accesul la un anumit EA Service sau la contul EA, poate elimina sau revoca privilegii la nivel de cont EA sau dispozitiv, poate elimina sau șterge orice conținut care încălcă prezentul acord sau poate bloca accesul dispozitivului sau aparatului dumneavoastră la anumite EA Services. Dacă EA întreprinde orice acțiune descrisă în această secțiune, nu veți avea dreptul la nicio rambursare (sub rezerva oricăror drepturi legale de rambursare) și niciun privilegiu nu va fi creditat sau nu va fi convertit în numerar sau în alte forme de rambursare.

EA poate bloca orice EA Service în orice moment prin notificarea cu cel puțin treizeci de zile fie prin e-mail (dacă este disponibil), în cadrul acelui EA Service afectat, fie pe pagina de actualizări de servicii a site-ului web EA (https://www.ea.com/service-updates). După blocarea serviciului online, nu se vor aplica actualizări de software pentru jocurile noastre și nu putem garanta că jocurile pentru mobil vor continua să fie disponibile pentru descărcare prin iCloud (sau alte servicii bazate pe cloud aplicabile). După blocarea serviciului online, orice jocuri disponibile prin iCloud pot fi eliminate din iCloud fără a vă notifica în prealabil.

În cazul în care considerați că a fost luată eronat o măsură împotriva contului dumneavoastră, vă rugăm să contactați serviciul de asistență pentru clienți de la adresa help.ea.com.

Secțiunile 5, 8-9, 11-15 ale prezentului acord rămân valabile și după încetarea acordului.

9. Utilizarea datelor

Atunci când utilizați un EA Service, este posibil ca EA să colecteze și să stocheze date de pe computerul sau de pe dispozitivul dumneavoastră, inclusiv informații despre computer sau dispozitiv și despre sistemul de operare (cum ar fi adresa de IP și ID-ul dispozitivului), informații privind utilizarea acelui EA Service, sesiunea de joc, interacțiunile de sistem și hardware-ul periferic (de exemplu, pentru a proteja statisticile de joc, EA poate plasa un număr de identificare generat aleatoriu în memoria de stocare a parolelor din dispozitivul dumneavoastră. Acest identificator va fi eliminat atunci când resetați dispozitivul). Dacă jucați un EA Service offline, aceste date vor fi stocate pe dispozitiv și transmise către EA atunci când dispozitivul se conectează la internet. EA utilizează aceste informații pentru a-și desfășura afacerea, pentru a-și îmbunătăți produsele și serviciile, pentru a vă furniza servicii și a comunica cu dumneavoastră (inclusiv în scopuri de marketing), pentru a furniza actualizări de software, conținut difuzat dinamic și asistență software, pentru a soluționa erorile sau cu alte cuvinte pentru a îmbunătății experiența dumneavoastră. Dacă participați la servicii online, EA poate, de asemenea, să colecteze, să utilizeze, să stocheze, să transmită și să afișeze în mod public date statistice privind sesiunile de joc (inclusiv scoruri, clasamente și realizări) sau să identifice conținutul creat și distribuit de dumneavoastră cu alți jucători.

Datele dumneavoastră sunt colectate, utilizate, stocate și transmise de către EA Inc. în Statele Unite, în conformitate cu politica de confidențialitate și cookie a EA de la adresa privacy.ea.com/ro.

10. Alte produse software, utilități și instrumente

EA Services vă pot solicita sau permite să descărcați software, actualizări de software sau corecții sau alte utilități și instrumente care provin de la EA sau de la licențiatorii acesteia pe computerul, pe sistemul de divertisment sau pe dispozitivul dumneavoastră. Aceste tehnologii pot fi diferite pe mai multe platforme, iar performanța EA Services poate varia în funcție de computerul dumneavoastră și de alte echipamente. Înțelegeți că anumite actualizări pentru aceste tehnologii pot fi necesare pentru a continua utilizarea EA Services. Unele dintre aceste actualizări pot conține funcții sau conținut blocat și este nevoie de plata unei taxe suplimentare pentru a le accesa. Sunteți de acord ca EA să instaleze automat toate actualizările disponibile pentru EA Services. Neinstalarea actualizărilor disponibile poate face ca EA Services, inclusiv produsele EA pentru PC, să nu poată fi utilizate.

11. Terțe părți

Unele EA Services vă pot oferi opțiunea de a juca pe servere care nu sunt deținute sau controlate de EA. EA nu controlează aceste servicii și nu este responsabilă pentru utilizarea de către dumneavoastră a EA Service în cadrul sau prin intermediul unui astfel de serviciu. Aceste servicii terțe pot avea termeni și restricții suplimentare sau diferite.

EA Services pot include hyperlink-uri către site-uri web ale unor terțe părți. Aceste site-uri web pot colecta date sau solicita informații personale de la dumneavoastră. EA nu controlează aceste site-uri web și nu este responsabilă pentru conținutul acestora sau pentru colectarea, utilizarea sau divulgarea informațiilor personale.

12. Garanții; Limitare a răspunderii

DACĂ LOCUIȚI ÎN SPAȚIUL ECONOMIC EUROPEAN (SEE) SAU ÎN ELVEȚIA, EA SERVICES VOR FI FURNIZATE CU GRIJĂ ȘI ABILITĂȚI REZONABILE ȘI NU VOR FI FĂCUTE ALTE PROMISIUNI SAU GARANȚII CU PRIVIRE LA EA SERVICES. DACĂ LOCUIȚI ÎN AFARA SPAȚIULUI ECONOMIC EUROPEAN, EA SERVICES SUNT LICENȚIATE ȘI FURNIZATE „CA ATARE”. LE UTILIZAȚI PE PROPRIUL DUMNEAVOASTRĂ RISC. ÎN MĂSURA MAXIMĂ PERMISĂ DE LEGISLAȚIA APLICABILĂ, EA NU OFERĂ GARANȚII EXPRESE, IMPLICITE SAU LEGALE, INCLUSIV GARANȚII IMPLICITE DE VANDABILITATE, DE CALITATE SATISFĂCĂTOARE, DE POTRIVIRE PENTRU UN ANUMIT SCOP, GARANȚII PENTRU NERESPECTAREA DREPTURILOR PĂRȚILOR TERȚE ȘI GARANȚII CARE REZULTĂ DINTR-UN PROCES DE TRANZACȚIONARE, UTILIZARE SAU PRACTICĂ. EA NU GARANTEAZĂ CĂ NU VOR EXISTA INTERFERENȚE ASUPRA MODULUI ÎN CARE VĂ BUCURAȚI DE PRODUS SAU DE EA SERVICE; CĂ EA SERVICE VA SATISFACE CERINȚELE DUMNEAVOASTRĂ; CĂ FUNCȚIONAREA EA SERVICE VA FI NEÎNTRERUPTĂ SAU LIPSITĂ DE ERORI, CORUPȚIE, PIERDERE, INTERFERENȚE, ACCES ILEGAL SAU VIRUȘI SAU CĂ EA SERVICES VOR FUNCȚIONA SAU VOR FI COMPATIBILE CU ORICE SOFTWARE. EA NU GARANTEAZĂ NICIUN PRODUS SAU SERVICIU AL UNEI TERȚE PĂRȚI OFERIT PRIN MAGAZINUL ORIGIN. CONSULTAȚI ADRESA https://help.ea.com/en-us/help/account/electronic-arts-warranty-policy/ PENTRU MAI MULTE INFORMAȚII PRIVIND GARANȚIA LEGALĂ ȘI ALTE DREPTURI LEGALE ALE CONSUMATORULUI, APLICABILE PE TERITORIUL DUMNEAVOASTRĂ ȘI ADRESA https://help.ea.com/en-au/help/account/electronic-arts-warranty-policy/ PENTRU DREPTURILE CONSUMATORILOR AUSTRALIENI.

DACĂ LOCUIȚI ÎN SEE SAU ELVEȚIA, EA ȘI ANGAJAȚII ACESTEIA, LICENȚIATORII ȘI PARTENERII DE AFACERI NU VOR FI RĂSPUNZĂTORI FAȚĂ DE DUMNEAVOASTRĂ PENTRU ORICE FEL DE PIERDERI SAU DAUNE REZULTATE DIN ACȚIUNILE DUMNEAVOASTRĂ SAU DIN ÎNCĂLCAREA ACESTUI ACORD SAU CARE APAR CA URMARE A UNOR ACȚIUNI SAU OMISIUNI ALE UNEI TERȚE PĂRȚI (SAU ORICINE ALTCINEVA) CARE NU POT FI CONTROLATE DE NOI. DACĂ LOCUIȚI ÎN AFARA SEE ȘI A ELVEȚIEI, EA ȘI ANGAJAȚII ACESTEIA, LICENȚIATORII ȘI PARTENERII DE AFACERI NU VOR FI RĂSPUNZĂTORI FAȚĂ DE DUMNEAVOASTRĂ PENTRU ORICE FEL DE PIERDERI CARE NU AU FOST CAUZATE DE ÎNCĂLCAREA ACESTUI ACORD DE CĂTRE EA SAU INDIRECT, PENTRU DAUNE INCIDENTELE, PE CALE DE CONSECINȚĂ, PUNITIVE SAU SPECIALE. PRINTRE EXEMPLELE DE DAUNE CARE SUNT EXCLUSE SE NUMĂRĂ PIERDERILE FINANCIARE (CUM AR FI VENITURI SAU PROFITURI DIN PIERDERI), COSTUL BUNURILOR SAU SERVICIILOR SUBSTITUITE, ÎNTRERUPEREA SAU STOPAREA ACTIVITĂȚII AFACERII, PIERDEREA DATELOR, PIERDEREA FONDULUI COMERCIAL ȘI DEFECȚIUNEA COMPUTERULUI SAU FUNCȚIONAREA DEFECTUOASĂ. ACEASTĂ LIMITARE SE APLICĂ ORICĂREI RECLAMAȚII CARE REZULTĂ DIN ACEASTĂ LICENȚĂ SAU SE REFERĂ LA ACEASTA SAU EA SERVICE, ÎN BAZA UNUI CONTRACT, PREJUDICIU, STATUT SAU A UNEI RĂSPUNDERI STRICTE SAU DE ALTĂ NATURĂ. DE ASEMENEA, SE APLICĂ ȘI ÎN CAZUL ÎN CARE EA AVEA CUNOȘTINȚĂ SAU AR FI TREBUIT SĂ AIBĂ CUNOȘTINȚĂ DESPRE POSIBILITATEA UNOR ASTFEL DE DAUNE. PUTEȚI RECUPERA NUMAI DAUNELE DIRECTE ȘI VALOAREA DAUNEI NU VA DEPĂȘI SUMA PE CARE AȚI PLĂTIT-O EFECTIV PENTRU ACEL EA SERVICE RELEVANT. EA NU ÎȘI LIMITEAZĂ RĂSPUNDEREA PENTRU FRAUDĂ, NEGLIJENȚĂ GRAVĂ, CONDUITĂ NECORESPUNZĂTOARE INTENȚIONATĂ SAU PENTRU DECES SAU VĂTĂMARE CORPORALĂ. DEOARECE ANUMITE JURISDICȚII NU PERMIT EXCLUDERILE ȘI LIMITĂRILE DE MAI SUS ESTE POSIBIL CA UNELE SAU TOATE ACESTEA SĂ NU SE APLICE ÎN CAZUL DUMNEAVOASTRĂ.

Dacă ați achiziționat o copie fizică a unui EA Service dintr-un magazin fizic din Statele Unite și nu sunteți de acord cu termenii prezentului acord și nu ați instalat sau utilizat acel EA Service, îl puteți returna pentru a fi rambursat sau schimbat în termen de treizeci (30) de zile de la data achiziționării în magazinul de unde a fost achiziționat, urmând instrucțiunile de returnare disponibile la adresa https://warrantyinfo.ea.com.

13. Termeni generali

A. Întregul acord

Prezentul acord, împreună cu orice alți termeni EA care guvernează utilizarea de către dumneavoastră a EA Services, constituie întregul acord încheiat între dumneavoastră și EA. Acordul nu poate fi amendat sau modificat cu excepția cazului în care modificările sunt formulate în scris și semnate de EA. Neexercitarea oricărui drept din prezentul acord nu va constitui o renunțare la respectivul drept sau la oricare alt drept. În cazul în care o parte a prezentului acord este considerată inaplicabilă, toate celelalte părți ale acordului vor continua să rămână în vigoare și să producă efecte.

B. Legea aplicabilă

Dacă locuiți în SEE, Elveția, Brazilia, Hong Kong, Mexic sau Rusia, (i) acest acord este încheiat între dumneavoastră și EA Swiss Sàrl, o companie înregistrată în Registrul societăților comerciale din Geneva cu numărul de înregistrare: CH-660-2328005-8 și cu sediul la adresa 8 Place du Molard, 1204 Geneva, Elveția; (ii) legile țării dumneavoastră de reședință guvernează prezentul acord și utilizarea de către dumneavoastră a EA Services; și (iii) sunteți de acord în mod expres că instanțele din țara dumneavoastră de reședință dețin jurisdicția exclusivă pentru orice reclamație sau litigiu care rezultă din acest acord sau are legătură cu EA Services.

Dacă locuiți în Republica Coreea, (i) acest acord este încheiat între dumneavoastră și EA Swiss Sàrl, o companie înregistrată în Registrul societăților comerciale din Geneva cu numărul de înregistrare: CH-660-2328005-8 și cu sediul la adresa 8 Place du Molard, 1204 Geneva, Elveția; (ii) legile din Coreea, excluzând normele privind conflictul de legi, guvernează prezentul acord și utilizarea de către dumneavoastră a EA Services; și (iii) sunteți de acord în mod expres că instanțele din Coreea dețin jurisdicția exclusivă pentru orice reclamație sau litigiu care rezultă din acest acord sau are legătură cu EA Services.

Dacă locuiți în Statele Unite, Canada sau Japonia, (i) acest acord este încheiat între dumneavoastră și Electronic Arts Inc., 209 Redwood Shores Parkway, Redwood City, CA 94065, SUA; (ii) legile Statului California, excluzând normele privind conflictul de legi, guvernează prezentul acord și utilizarea de către dumneavoastră a EA Services; și (iii) sunteți de acord în mod expres că, pentru reclamațiile și disputele care nu fac obiectul acordului de arbitraj de mai jos, instanțele federale sau statale din districtul San Mateo, Statul California dețin jurisdicția exclusivă pentru orice reclamație sau litigiu care rezultă din acest acord sau are legătură cu EA Services și sunteți de acord în mod expres cu exercitarea competenței acestor instanțe.

Dacă locuiți în orice altă țară, (i) acest acord este încheiat între dumneavoastră și EA Swiss Sàrl, o companie înregistrată în Registrul societăților comerciale din Geneva cu numărul de înregistrare: CH-660-2328005-8 și cu sediul la adresa 8 Place du Molard, 1204 Geneva, Elveția; (ii) legile Statului California, excluzând normele privind conflictul de legi, guvernează prezentul acord și utilizarea de către dumneavoastră a EA Services; și (iii) sunteți de acord în mod expres că, pentru reclamațiile și disputele care nu fac obiectul acordului de arbitraj de mai jos, instanțele federale sau statale din districtul San Mateo, Statul California dețin jurisdicția exclusivă pentru orice reclamație sau litigiu care rezultă din acest acord sau are legătură cu EA Services și sunteți de acord în mod expres cu exercitarea competenței acestor instanțe.

Convenția ONU asupra contractelor de vânzare internațională de mărfuri (Viena, 1980) nu se aplică în cazul prezentului acord sau în cazul oricărei dispute care rezultă din prezentul acord sau se referă la acesta.

C. Exportul

Sunteți de acord să urmați legile din S.U.A. și alte legi privind controlul exporturilor și să nu transferați un EA Service către o destinație străină sau națională interzisă de respectivele de legi. De asemenea, confirmați că nu sunteți o persoană cu care EA are interzis să facă afaceri în temeiul acestor legi privind controlul exporturilor.

14. Modificări la prezentul acord

EA poate modifica acest acord periodic, așa că vă rugăm să îl consultați frecvent. Pentru jucătorii EA care au acceptat o versiune a acestui acord înainte de modificare, revizuirile vor intra în vigoare la 30 de zile de la postarea la adresa terms.ea.com/ro. Prin utilizarea în continuare a EA Services se înțelege că acceptați modificările. Odată ce acceptați o versiune a acordului, nu vom impune modificări semnificative viitoare fără acordul dumneavoastră expres. Dacă vi se solicită să acceptați modificări semnificative ale prezentului acord și refuzați să faceți acest lucru, este posibil să nu puteți continua să utilizați EA Service (serviciul EA) furnizat.

15. Soluționarea disputelor prin arbitraj cu caracter obligatoriu

ACEASTĂ SECȚIUNE SE APLICĂ ÎN CAZUL TUTUROR CONSUMATORILOR ȘI PERSOANELOR CARE AU ACCEPTAT TERMENII ACESTUI ACORD. SUNT EXCLUȘI REZIDENȚII DIN QUEBEC, RUSIA, ELVEȚIA, BRAZILIA, MEXIC, STATELE MEMBRE ALE SEE ȘI REPUBLICA COREEA. PRIN ACCEPTAREA TERMENILOR ACESTUI ACORD, DUMNEAVOASTRĂ ȘI EA RENUNȚAȚI ÎN MOD EXPRES LA DREPTUL LA UN PROCES CU JURAȚI ȘI LA DREPTUL DE A PARTICIPA LA O ACȚIUNE COLECTIVĂ.

Scopul acestei secțiuni este acela de a furniza o metodă simplificată de soluționare a disputelor dintre noi, dacă apar. Majoritatea problemelor dumneavoastră pot fi soluționate rapid și satisfăcător prin conectarea la interfața de asistență clienți, cu ajutorul contului dumneavoastră EA, la adresa help.ea.com. Dacă EA nu vă poate soluționa problema dumneavoastră atunci dumneavoastră și EA sunteți de acord să vă obligați prin procedura descrisă în această secțiune să soluționați oricare și toate disputele apărute între noi.

Această secțiune constituie un acord încheiat între dumneavoastră și EA și se aplică agenților, angajaților, filialelor, predecesorilor, succesorilor, beneficiarilor și împuterniciților din partea EA. Acest acord privind arbitrajul evidențiază o tranzacție din domeniul comerțului interstatal și astfel, Legea federală privind arbitrajul reglementează interpretarea și punerea în aplicare a acestei secțiuni. Această secțiune va fi interpretată pe larg și va rămâne valabilă și după încetarea prezentului acord.

A. Reclamațiile acoperite de arbitraj

Toate disputele, reclamațiile sau controversele rezultate din prezentul acord sau în legătură cu acesta, orice EA Service și comercializarea acestuia sau relația dintre dumneavoastră și EA („dispute”) vor fi soluționate prin arbitraj cu caracter obligatoriu. Inclusiv reclamații apărute înainte de a încheia acest acord. Singurele dispute care nu sunt acoperite de această secțiune sunt reclamațiile (i) privind încălcarea, protejarea sau valabilitatea secretelor comerciale, drepturilor de autor, mărcii comerciale sau a drepturilor de brevet ale dumneavoastră, ale EA sau ale oricărui licențiator EA; (ii) dacă aveți reședința în Australia, aplicarea unui drept legal de protecție a consumatorului în conformitate cu legislația pentru protecția consumatorilor din Australia; și (iii) reclamațiile aduse în fața instanței pentru delicte minore.

B. Negocieri informale

Dumneavoastră și EA sunteți de acord să încercați mai întâi să soluționați în mod informal orice dispută, timp de 30 de zile, înainte de a iniția arbitrajul. Negocierile informale încep la primirea unei notificări scrise din partea unei persoane către cealaltă („Notificarea disputei”). Notificarea disputei trebuie: (a) să includă numele complet și informațiile de contact ale părții reclamante; (b) să descrie natura și baza reclamației sau a disputei; și (c) să stabilească măsurile reparatorii concrete. EA va trimite propria notificare a disputei la adresa dumneavoastră de facturare sau pe adresa de e-mail. Dumneavoastră veți trimite notificarea disputei la adresa: Electronic Arts Inc., 209 Redwood Shores Parkway, Redwood City CA 94065, ATTENTION: Legal Department (ÎN ATENȚIA: Departamentul juridic).

C. Arbitrajul cu caracter obligatoriu

În cazul în care disputa dintre dumneavoastră și EA nu poate fi soluționată prin negocieri informale, dumneavoastră sau EA puteți alege ca disputa să fie soluționată în mode definitiv și exclusiv prin arbitraj obligatoriu. Orice alegere de arbitraj a unei părți va fi definitivă și obligatorie pentru cealaltă. Arbitrajul va fi administrat de American Arbitration Association (Asociația Americană de Arbitraj - „AAA”) în conformitate cu Regulile de arbitraj comercial ale AAA și, dacă este cazul, cu Procedurile suplimentare ale AAA pentru dispute asociate cu consumatorii („Normele AAA privind consumatorii”), ambele disponibile pe site-ul AAA, www.adr.org. Taxele de arbitraj și partea dumneavoastră din compensația arbitrului vor fi reglementate de Normele AAA și, după caz, limitate de Normele AAA privind consumatorii. Dacă aceste costuri sunt stabilite de arbitru ca fiind excesive sau dacă dumneavoastră trimiteți la EA o notificare la adresa sus-menționată a notificării disputei indicând faptul că nu puteți achita taxele solicitate pentru a iniția arbitrajul, atunci EA va plăti toate taxele și cheltuielile de arbitraj. Arbitrajul poate fi realizat personal, prin depunerea documentelor, prin telefon sau online. Arbitrul va lua o decizie în scris și va prezenta o declarație a motivelor, dacă aceasta este solicitată de oricare dintre părți. Arbitrul trebuie să respecte legislația aplicabilă și orice decizie poate fi contestată dacă arbitrul nu face acest lucru. Dumneavoastră și EA puteți să deschideți un proces în instanță pentru a impune arbitrajul, să amânați procedura până la finalizarea arbitrajului sau să confirmați, să modificați, să anulați sau să procedați la judecată cu privire la decizia emisă de arbitru.

D. Limitări

DUMNEAVOASTRĂ ȘI EA SUNTEȚI DE ACORD CA FIECARE SĂ FACĂ RECLAMAȚII UNUL ÎMPOTRIVA CELUILALT DOAR ÎN CAPACITATEA INDIVIDUALĂ A FIECĂRUIA ȘI NU CA RECLAMANT SAU MEMBRU ÎNTR-UN COLECTIV ÎN CADRUL ORICĂREI PROCEDURI COLECTIVE SAU DE REPREZENTARE PRETINSE. Arbitrul nu poate consolida reclamațiile altei persoane cu reclamațiile dumneavoastră și nu poate prezida nicio formă de reprezentare sau procedură colectivă. Arbitrul poate acorda o compensație la nivel declarativ sau executoriu numai în favoarea părții individuale care solicită compensația și numai în măsura în care este necesar pentru a acorda o compensație justificată de revendicarea individuală a acelei părți. Dacă se consideră că această secțiune specifică nu poate fi pusă în aplicare, atunci acest acord privind arbitrajul va fi considerat în totalitate nul și lipsit de efecte.

E. Locația

Dacă locuiți în Statele Unite, arbitrajul va avea loc în orice loc rezonabil convenabil dumneavoastră. Pentru persoanele care nu locuiesc în Statele Unite, arbitrajul va fi inițiat în districtul San Mateo, Statul California, Statele Unite ale Americii și dumneavoastră și EA sunteți de acord să intrați sub incidența competenței personale a instanței respective, pentru a solicita arbitrajul, pentru a pune în așteptare o procedură în așteptarea rezultatelor arbitrajului sau pentru a confirma, modifica, anula sau a proceda la judecată cu privire la decizia emisă de arbitru.

F. Recuperarea

Dacă arbitrul decide în favoarea dumneavoastră cu privire la fondul oricărei reclamații pe care o depuneți împotriva EA și vă acordă o compensație cu o valoare monetară mai mare decât ultima ofertă de înțelegere, scrisă, din partea EA, efectuată înainte ca documentele finale scrise să fie depuse către arbitru, atunci EA:
  1. Vă va plăti 150% din suma acordată de arbitru, până la o sumă cu 5.000 USD mai mare decât ceea ce acordă arbitrajul; și
  2. Va rambursa taxele de arbitraj pe care le-ați plătit la AAA.
G. Modificări la prezentul acord de arbitraj

EA nu va pune în aplicare modificări semnificative ale acestui acord pentru arbitraj fără a avea consimțământul dumneavoastră expres în ceea ce privește aceste modificări.

16. Termeni suplimentari pentru PlayStation®

Pentru achiziții în PlayStation™Store din Europa

Orice conținut achiziționat într-un magazin din cadrul jocului va fi cumpărat de la Sony Interactive Entertainment Network Europe Limited („SIENE”) și se va supune Termenilor de utilizare și Acordului cu utilizatorul pentru PlayStation™Network disponibile în PlayStation™Store. Vă rugăm să verificați drepturile de utilizare pentru fiecare achiziție deoarece pot să difere de la articol la articol. Dacă nu s-a prezentat altfel, conținutul disponibil în orice magazin din cadrul unui joc are aceeași vechime ca și jocul.


Acordul cu utilizatorul actual