Nuvarande användaravtal

SENAST UPPDATERAD:  den 09 december 2011

ELECTRONIC ARTS SERVICEVILLKOR


Dessa servicevillkor och alla kompletterande villkor, enligt ändring från tid till annan, är tillämpliga på din användning av online- eller mobilbaserade produkter eller tjänster till vilka du har åtkomst, alla produkter och tjänster som kräver en Internetanslutning eller ett EA/Origin-konto för åtkomst, installation eller spel, samt alla EA/Origin-konton som du använder för att komma åt online- eller mobilbaserade produkter eller tjänster ("EA-tjänster") som erbjuds av Electronic Arts eller något av dess dotterbolag och närstående företag (sammantaget kallade "EA") för PC, spelkonsol eller mobila enheter. Om du bor i USA, Kanada eller Japan är dessa villkor ett avtal mellan dig och Electronic Arts Inc. Om du bor i ett annat land är dessa villkor ett avtal mellan dig och EA Swiss Sàrl, ett företag som registrerats i Genèves företagsregister med registreringsnummer CH-660-2328005-8 och med kontor på 8 Place du Molard, 1204 Genève, Schweiz. Om ytterligare villkor och/eller överenskommelser gäller för de EA-tjänster som du använder gäller även de villkor och/eller överenskommelser för din användning av EA-tjänster.    

Dessa servicevillkor och EA:s integritetspolicy, som finns tillgängliga på privacy.ea.com (infogas här genom denna hänvisning), utgör ett juridiskt bindande kontrakt mellan dig och EA. Genom att använda dig av EA-tjänster intygar du att du är minst 18 år gammal (eller är myndig om du bor i ett land som har en annan myndighetsgräns) eller att du har läst detta avtal med en förälder eller annan målsman som godkänner dessa servicevillkor för dig och tar fullt ansvar för att du uppfyller villkoren i detta avtal. Du garanterar att du och/eller din förälder eller målsman är fullt kapabel att förstå de villkor, skyldigheter, framställningar och ansvar som anges i dessa servicevillkor, och att du uppfyller dessa servicevillkor.

Du går med på att besöka terms.ea.com/sv med jämna mellanrum för ny information och villkor som gäller för din användning av EA-tjänster. EA kan komma att ändra servicevillkoren när som helst. Revideringar av villkor som påverkar befintliga EA-tjänster börjar gälla trettio (30) dagar efter att de har publicerats på terms.ea.com. Villkor för nya EA-tjänster börjar gälla direkt då de publiceras på terms.ea.com.

Innehåll

1. EA-konto (även kallat ett Origin-konto)
2. Innehåll
3. Rättigheter
4. Användning och utgång av innehåll och rättigheter/allmänna licensrestriktioner
5. Tillgänglighet för innehåll och rättigheter
6. Bidra med innehåll från tredje part till EA-tjänster
7. Bidra med eget innehåll till EA-tjänster; licenstillstånd till EA och andra
8. Betaltjänster
9. Uppsägning av EA-tjänster
10. Uppsägning av ditt konto
11. Förhållningsregler
12. Tjänster utom EA:s kontroll
13. Programvara och verktyg
14. Exportregler
15. Uppdateringar för EA-tjänster
16. Begränsningar för garanti och ansvar
17. Skadestånd
18. Länkar till sidor tillhörande tredje part
19. Allmänna villkor
20. Tvistlösning genom bindande skiljedom
21. Hela avtalet
22. Meddelande till personer bosatta i Kalifornien
23. Övriga villkor


1. EA-konto (även kallat ett Origin-konto)

Ett EA-konto (även kallat ett Origin-konto) ("Konto") kan krävas för att komma åt och använda några av EA-tjänsterna. Om du har frågor om kontoregistrering kan du kontakta oss genom att besöka help.ea.com, support.popcap.com (för PopCap-produkter) eller swtor.com/support (för Star Wars™: The Old Republic)

För att skapa ett konto måste du ha en e-postadress och ange sanningsenlig och korrekt information. Du måste uppfylla kraven för EA-tjänsten som du registrerar dig för. Dessutom kan några EA-tjänster kräva att du skapar ett "användarnamn" eller en "karaktär" som representerar dig i spelet och online. Användarnamn och karaktärer är knutna till ditt konto. Du kan inte använda ett användarnamn eller en karaktär som tillhör någon annan, som är vulgärt eller stötande eller på annat sätt strider mot servicevillkoren.

Du är ensamt ansvarig för all aktivitet på ditt konto. Ditt konto kan komma att avslutas om någon annan använder det för aktiviteter som strider mot servicevillkoren eller på annat sätt är olämpliga eller olagliga. Du får inte avslöja ditt lösenord för andra. EA kommer inte att be dig avslöja ditt lösenord eller ta kontakt med dig för att fråga om svaren på dina säkerhetsfrågor.

2. Innehåll  

"Innehåll" för EA-tjänster inkluderar programvara, teknologi, text, inlägg på forum, chattinlägg, profiler, widgets, meddelanden, länkar, e-post, musik, ljud, grafik, bilder, video, kod, och allt ljud- eller bildmaterial på eller som härstammar från EA-tjänster, samt design och visning av våra webbsidor. Allt innehåll, utom innehåll från tredjepart vilket beskrivs i avsnitt 6 nedan, ägs av EA eller dess dotterbolag, filialer, licensgivare eller leverantörer. Innehåll inkluderar användarskapat innehåll ("UGC"). UGC innehåller men är inte begränsat till karaktärer, foruminlägg, chattinlägg, profilinnehåll och allt annat innehåll som användare har bidragit med till EA-tjänster. EA-innehåll och UGC kallas gemensamt för "Innehåll". EA kontrollerar inte allt UGC och godkänner eller kontrollerar inte något UGC som du och andra användare bidrar med till EA-tjänster. Fullständighet, korrekthet och användbarhet för innehåll i EA-tjänster är helt på din risk. 

EA förbehåller sig rätten (men har ingen skyldighet med undantag av vad som krävs enligt lag) att ta bort, blockera, redigera, flytta eller inaktivera UGC oavsett anledning, inklusive när EA fastställer att UGC bryter mot dessa villkor. Beslutet att ta bort UGC eller annat innehåll när som helst är helt och hållet EA:s. Till den fulla grad tillåtet i tillämplig lagstiftning erkänner EA inget ansvar och inga skyldigheter för UGC eller för borttagning eller underlåtelse eller försening i borttagning av UGC eller annat innehåll. 

Du bär hela ansvaret för ditt UGC och kan hållas ansvarig för UGC som du publicerar. 

3. Rättigheter

"Rättigheter" är licensierade rättigheter som du fått, belönats med, blivit erbjuden och/eller som du har köpt för tillgång till och/eller användning av element eller funktioner av EA-tjänster online eller offline. Rättigheter inkluderar men är inte begränsat till nedladdningsbart innehåll, med eller utan kostnad, upplåsbart innehåll, digitala och/eller virtuella tillgångar, rätten till användning knuten till upplåsningsnycklar eller -koder, serienummer och/eller verifiering online av något slag, spelprestationer och virtuell eller fiktiv valuta som inte på annat sätt omfattas av ett avtal för digitala tjänster.

4. Användning och utgång av innehåll och rättigheter/allmänna licensrestriktioner  

EA ger dig en personlig, begränsad, icke-exklusiv licens att använda innehåll och rättigheter som du har tillgång till för privat, icke-kommersiellt begränsat bruk som inte är överförbart och som definieras i dessa servicevillkor eller i något ytterligare avtal och/eller överenskommelse som gäller EA-tjänster som du har tillgång till. Innehåll och rättigheter och all annan immateriell egendom i eller för EA-tjänster samt de produkter och tjänster som erbjuds via EA-tjänster ägs av EA eller dess licensgivare och skyddas av amerikansk och internationell lag gällande copyright, trade dress, patent och varumärke, internationella konventioner och andra lagar som skyddar immateriell egendom och relaterade äganderättigheter. Du får inte kopiera eller ladda ner innehåll och/eller rättigheter från en EA-tjänst om du inte uttryckligen godkänts att göra detta. Dessutom får du inte, utan uttryckligt godkännande från EA, distribuera, publikt framföra eller visa, leasa, sälja, överföra, publicera, redigera, kopiera, härleda verk ur, hyra ut, underlicensiera, dekompilera, disassemblera, återskapa programkod eller på annat sätt använda innehåll eller rättigheter på ett icke-auktoriserat sätt. Kommersiell användning är förbjuden. Du går med på att inte ta bort, dölja eller förändra meddelanden om copyright, patent, varumärke eller andra meddelanden om äganderättigheter som tillhör något innehåll. Dina rättigheter är avhängiga av ditt samtycke till dessa servicevillkor samt andra överenskommelser som gäller för de EA-tjänster som du använder. 

EA reserverar alla rättigheter, alla titlar och allt intresse i innehåll, rättigheter och alla tillhörande copyrights, varumärken och andra immateriella äganderättigheter däri som inte uttryckligen tilldelats dig i dessa servicevillkor. Din användning av innehåll och rättigheter som beskrivs ovan begränsas av EA:s immateriella äganderätt och inkluderar inte några rättigheter till andra patent eller immateriella äganderättigheter. Om du tillverkar otillåtna kopior eller distribuerar innehåll och/eller rättigheter som du hittat på EA-tjänster kan det resultera i en stängning av ditt EA-konto, förbud att använda EA-tjänster och ytterligare juridiska åtgärder. Ägarna till innehåll och/eller rättigheter kan komma att vidta juridiska åtgärder mot dig för otillåten användning av immateriell egendom. Du förbinder dig att hålla EA skadeslösa från alla otillåtna eller olagliga handlingar som du utför, eller som utförs genom ditt konto, på EA-tjänster.

5. EA-tjänster, innehåll och tillgång till rättigheter

Rättigheter kan endast innehas i EA-konton som tillhör invånare som lagligen uppehåller sig i länder där tillgång till och användning av innehållet och rättigheterna är tillåten. Rättigheter kan endast köpas eller erhållas från EA eller från en auktoriserad återförsäljare. EA förbehåller sig rätten att avslå din(a) begäran(den) om att erhålla rättigheter, samt rätten att begränsa eller blockera alla begäranden om att erhålla rättigheter av vilka skäl som helst. 

Vi garanterar inte att något innehåll eller någon rättighet alltid kommer att vara tillgänglig, i alla länder och/eller på alla geografiska platser, eller vid en viss tidpunkt, eller att vi kommer att fortsätta att erbjuda ett visst innehåll eller en viss rättighet under någon viss tidsperiod. Vi förbehåller oss rätten att ändra och uppdatera innehåll och rättigheter utan att meddela dig.   När du har utlöst dina rättigheter kan det innehållet inte återlämnas, bytas eller återbetalas mot andra rättigheter eller pengar, och inte heller mot andra varor eller tjänster. 

6. Bidra med innehåll från tredje part till EA-tjänster

EA respekterar andra parters upphovsrätt. Du måste ha laglig rätt att ladda upp ditt innehåll till EA-tjänster. Du får inte ladda upp eller publicera något innehåll på EA-tjänster som innebär intrång på en tredjeparts upphovsrätt, varumärke eller annan immateriell egendom. Du får inte heller ladda upp innehåll som bryter mot lagen, dessa servicevillkor och/eller en tredjeparts integritet eller publicitetsrättigheter. Du får endast ladda upp innehåll som lagen eller ägaren tillåter att du laddar upp. EA kan, utan att förvarna dig och efter eget omdöme, ta bort innehåll som kan göra intrång på en tredje parts upphovsrätt eller annan rätt. Om du upprepade gånger kränker EA:s eller tredjeparts immateriella egendom eller andra rättigheter kan EA avsluta ditt konto utan att meddela dig. Om ditt konto/dina konton avslutas har du inte rätt till återbetalning av de avgifter som du har betalat, och du kommer att förlora tillgången till de rättigheter som hör till ditt konto.

7. Bidra med UGC till EA-tjänster; licenstillstånd till EA och andra 

När du bidrar med UGC till en EA-tjänst ger du uttryckligen EA och EA:s licensgivare en icke-exklusiv, oupphörlig, global, fullständig, underlicensierbar och oåterkallelig rätt att citera, posta om, publicera, använda, omarbeta, översätta, arkivera, lagra reproducera, modifiera, härleda verk ur, samla och publicera på flera platser, licensiera, skriva ut, underlicensiera, distribuera, överföra, sända ut och på annat sätt förmedla och offentligt visa och framföra detta UGC, eller delar av det, på alla sätt och i alla former, och i alla sorters media eller forum, såväl redan kända som i framtiden uppfunna, utan någon form av meddelande, betalning eller tillskrivning till dig eller till någon tredje part. Du ger EA och EA:s licensgivare alla licenser, medgivanden och tillstånd för att EA och EA:s licensgivare ska kunna använda sådant UGC för sådana syften. Du avstår från och går med på att inte göra anspråk på några moraliska eller andra rättigheter du kan ha till sådant UGC.

Om den EA-tjänst som du bidrar med UGC till tillåter andra användare att nå och använda detta UGC som en del av EA-tjänsten, ger du även alla andra användare av den berörda EA-tjänsten rätt att använda, kopiera, modifiera, visa, framföra, härleda verk ur och på annat sätt förmedla och distribuera ditt UGC på eller genom den berörda EA-tjänsten utan meddelande, tillskrivning eller betalning till dig. 

8. Betaltjänster 

Vissa EA-tjänster kräver betalning av en avgift. Du måste ha ett konto och betala prenumerationsavgiften eller andra avgifter för att delta i dessa aktiviteter. Mer information om prenumerationsavgifter och andra avgifter för särskilda tjänster finns på help.ea.com, support.popcap.com (för PopCap-produkter) eller swtor.com/support (för Star Wars™: The Old Republic)

AVGIFTER BETALAS I FÖRSKOTT OCH KAN INTE ÅTERBETALAS VARKEN HELT ELLER DELVIS.

EA förbehåller sig rätten att när som helst ändra sina avgifter eller faktureringsmetoder. Om du betalar för en tillfällig (t.ex. månatlig) prenumeration på en EA-tjänst kommer EA att underrätta dig om eventuella ändringar i avgifter eller faktureringsmetoder minst trettio (30) dagar i förväg genom att ändringarna publiceras på EA-tjänsten. Du ansvarar själv för att se över EA-tjänsten för att erhålla information om sådana ändringar i god tid. Din fortsatta användning av EA-tjänsten trettio (30) dagar eller mer efter att ändringarna har publicerats innebär att du samtycker till dessa ändringar. Om en förändring inte är acceptabel för dig kan du när som helst säga upp din prenumeration, men EA kommer inte att återbetala några avgifter som har ansamlats för ditt konto före uppsägningen av din prenumeration, och vi kommer inte att dela upp några avgifter proportionellt för någon prenumeration. Om din användning av EA-tjänster är föremål för mervärdesskatt kan EA också ta betalt av dig för sådan skatt, utöver prenumerationen eller andra avgifter. Mer information finns på help.ea.com, support.popcap.com (för PopCap-produkter) eller swtor.com/support (för Star Wars™: The Old Republic).

A. Betalningsalternativ. Du kan betala avgifter med de metoder som finns tillgängliga för den särskilda EA-tjänsten, och du godkänner de villkor som gäller för den betalningsmetod som du väljer. Möjliga betalningsmetoder kan variera beroende på EA-tjänst. När du lämnar över kreditkortsinformation eller annan betalningsinformation till EA visar du för EA att du är en behörig användare av det kreditkortet eller det betalningssättet. Genom att godkänna dessa servicevillkor går du med på att låta EA automatiskt förnya din prenumeration på en EA-tjänst genom att debitera ett giltigt kreditkortsnummer som du har tillhandahållit EA. Din prenumeration kommer att förnyas automatiskt trettio (30) dagar före periodens utgångsdatum och därefter årligen, mot en avgift som inte överstiger EA:s aktuella pris vid respektive tillfälle, exklusive eventuella säljfrämjande och rabatterade priser, såvida du inte avbryter din prenumeration. Du måste överlämna aktuell, fullständig och korrekt information om ditt faktureringskonto. Du måste se till att all information om ditt faktureringskonto är aktuell, fullständig och korrekt (exempelvis vid ändrad faktureringsadress, ändrat kreditkortsnummer eller datum för kreditkortets upphörandedatum), och du måste genast meddela EA ifall ditt kreditkort spärras (exempelvis vid förlust eller stöld). Ändringar av sådan information kan göras genom att kontakta kundtjänst på help.ea.com, support.popcap.com (för PopCap-produkter) eller swtor.com/support (för Star Wars™: The Old Republic). Om du underlåter att förse EA med någon av uppgifterna ovan godkänner du att EA kan fortsätta att debitera dig för en prenumeration som förnyats automatiskt om du inte har avbrutit din prenumeration minst trettio (30) dagar innan dess utgångsdatum. EA förbehåller sig rätten att använda kreditkortuppdateringstjänster från en tredje part för att erhålla aktuella upphörandedatum för kreditkort som har registrerats av dig hos EA. Kunder som använder en annan betalningsmetod än kreditkort kan debiteras en extra faktureringsavgift och kan i vissa fall inte få sina prenumerationer förnyade automatiskt. Mer information finns på help.ea.com, support.popcap.com (för PopCap-produkter) eller swtor.com/support (för Star Wars™: The Old Republic)

Som kontoinnehavare är du ansvarig för alla kostnader som debiteras dig, inklusive tillkommande skatter, samt för alla köp som görs av dig eller någon annan som använder ditt konto, inklusive familj eller vänner. 

B. Provprenumerationer. För vissa EA-tjänster erbjuder EA en gratis provprenumeration. Om du godkänner en gratis provprenumeration kommer EA att börja fakturera ditt konto för den EA-tjänsten när gratisprenumerationen löper ut, om du inte avbryter din prenumeration innan dess. Du ansvarar alltid för alla kostnader för internet-, telefon-, trådlös eller annan anslutning som du använder för att nå EA-tjänster, även då vi ger dig gratis provprenumeration. Provprenumerationer kan inte överföras.

C. Avgifter som debiteras av tredjeparts sajter och återförsäljare. Vi presenterar ibland länkar till andra webbsidor. Vissa av dessa webbsidor kan ta ut separata avgifter som inte ingår i någon prenumerationsavgift eller annan avgift som du betalar till EA. Alla separata avgifter eller förpliktelser som du ådrar dig i förehavanden med tredje parter är ditt eget ansvar.


9. Uppsägning av EA-tjänster

EA kan när som helst stänga av dig från alla mobila produkter, onlineprodukter och/eller EA-tjänster (och/eller delar därav) genom att meddela dig om en sådan avstängning inom den tidsperiod som bestämdes när du anslöt dig till den specifika EA-tjänsten eller, om ingen tidsperiod för meddelande om avstängning bestämdes, inom trettio (30) dagar efter att ett sådant meddelande antingen (efter EA:s eget omdöme) har givits dig via e-post eller har publicerats på den berörda produkten eller EA-tjänsten, eller på http://www.ea.com/2/service-updates. 

EA kan även stänga av åtkomsten till EA-tjänster på grund av brott mot dessa servicevillkor om EA (efter eget omdöme) anser att din användning av EA-tjänster gör EA-tjänster mindre säkert för andra och/eller minderåriga, eller på grund av olaglig eller oegentlig användning av EA-tjänster, innehåll, rättigheter, produkter eller EA:s immateriella rättigheter, efter EA:s bedömning enligt eget omdöme. Du kan komma att förlora ditt användarnamn och din karaktär till följd av en avstängning. Om du har mer än ett (1) konto kan EA avsluta alla dina konton och alla tillhörande rättigheter. Som ett svar på brott mot dessa servicevillkor eller andra avtal som är tillämpliga på de EA-tjänster som du har åtkomst till, kan EA utfärda en varning till dig, tills vidare stänga av ditt konto, selektivt ta bort, upphäva eller ta bort rätten att använda rättigheter på ett konto och/eller på enhetsnivå, omedelbart avsluta vilka som helst och alla konton som du har startat, och/eller tillfälligt eller permanent förbjuda din enhet och/eller din maskin att komma åt alla EA-tjänster eller vissa EA-tjänster. Du medger att EA i sådana händelser inte behöver meddela dig innan åtgärder vidtas för att tills vidare stänga av eller avsluta ditt konto, tillfälligt eller permanent förbjuda din enhet att använda några eller alla EA-tjänster eller selektivt ta bort, upphäva eller ta bort rätten att använda rättigheter som är kopplade till ditt konto. Om EA avslutar ditt konto kan du aldrig delta i en EA-tjänst igen utan EA:s uttryckliga tillstånd. EA förbehåller sig rätten att förvägra alla individer konton och EA-tjänster. Du får inte låta individer vars konton har avslutats av EA använda ditt konto.

Om ditt konto, eller en viss prenumeration på en EA-tjänst som hör till ditt konto, avslutas, spärras och/eller om några rättigheter selektivt avlägsnas från, upphävs på eller förbjuds att användas genom ditt konto och/eller om din enhet tillfälligt eller permanent förbjuds åtkomst till några av EA-tjänsterna, kommer ingen återbetalning att göras, inga rättigheter kommer att tillskrivas dig eller omvandlas till pengar eller annan form av ersättning, och du kommer inte att ha någon tillgång till ditt konto eller de rättigheter som hörde till ditt konto, och inte heller till den berörda EA-tjänsten. Om du anser att åtgärder felaktigt har vidtagits mot ditt konto eller din enhet kan du kontakta kundtjänst på help.ea.com, support.popcap.com (för PopCap-produkter) eller swtor.com/support (för Star Wars™: The Old Republic).

10. Uppsägning av ditt konto

Du har rätt att när som helst säga upp ditt konto eller en viss prenumeration på en EA-tjänst. Om du inte godkänner villkoren i dessa servicevillkor är din enda utväg att inte använda EA-tjänster och att säga upp ditt konto eller berörda prenumerationer. Du förstår och godkänner att uppsägningen av ditt konto eller en viss prenumeration är din enda rättighet och utväg vid en tvist med EA, inräknat tvister förknippade med, eller härrörande från: (1) något villkor i dessa servicevillkor eller EA:s upprätthållande eller tillämpning av dessa servicevillkor; (2) det innehåll och de rättigheter som tillgängliggörs via EA-tjänster eller förändringar i innehåll eller rättigheter som tillgängliggörs via EA-tjänster; (3) din möjlighet nå och/eller använda EA-tjänster och/eller det innehåll eller de rättigheter som finns där; eller (4) mängden eller typen av avgifter, tilläggsavgifter, tillkommande skatter, faktureringsmetoder eller ändringar av de avgifter, tillkommande skatter, tilläggsavgifter eller faktureringsmetoder för EA-tjänster och/eller innehåll och rättigheter som finns där.

Kontakta EA:s kundserviceavdelning på help.ea.com, support.popcap.com (för PopCap-produkter) eller swtor.com/support (för Star Wars™: The Old Republic) för att säga upp ditt konto. EA förbehåller sig rätten att inkassera alla avgifter, tilläggsavgifter eller kostnader som du ådragit dig innan du säger upp ditt konto eller en prenumeration på en EA-tjänst. Du är även ansvarig för alla belopp som du blivit skyldig tredje parts återförsäljare eller innehållsleverantörer innan din uppsägning. Alla förfallna eller obetalda avgifter och andra olösta tvistemål med EA-tjänster måste göras upp innan du kan upprätta ett nytt konto.

11. Förhållningsregler

Du kan komma att kränka servicevillkoren om du, uteslutande enligt EA:s bedömning:

Publicerar, överför, bidrar till spridningen av eller distribuerar innehåll som är olagligt.
Trakasserar, hotar, besvärar eller gör något annat mot en annan spelare som är oönskat, såsom att upprepade gånger skicka oönskade meddelanden, begå personangrepp eller göra uttalanden om ras, sexuell läggning, religion, ursprung, etc. 
Organiserar, genomför eller deltar i en aktivitet, grupp, sällskap som är skadlig, smädlig, hätsk, rasrelaterat, etniskt, religiöst eller på annat sätt anstötlig, obscen, hotfull, mobbande, vulgär, sexuellt explicit, ärekränkande, kränkande, inskränker den personliga integriteten eller publicitetsrättigheten, uppmuntrar till beteenden som kan bryta mot lagen eller som enligt en förnuftig människa är förkastligt och/eller olämpligt. Hets mot folkgrupp tillåts ej.
Använder smädliga eller ärekränkande användarnamn och/eller karaktärer.
Ägnar dig åt störande beteende i chattområden, spelområden, forum eller andra områden eller delar av EA-tjänster. Störande beteende inkluderar men är inte begränsat till uppförande som stör spelandets eller dialogens normala flöde inom en EA-tjänst. Störande beteende skall även inkludera, men inte begränsas till, inlägg av kommersiella meddelanden, uppsökande av kunder och reklam. 
Stör chattflödet i chattrum med vulgärt språk, oförskämdheter, genom att upprepade gånger trycka på retur-tangenten eller genom att föra in stora bilder så att skärmen rullar förbi för snabbt för att kunna läsas, skriker [använder versaler] överdrivet mycket i försök att störa andra användare, "spammar" eller översvämmar chattrum med repetitiv text. 
Uppträder som en annan person (inklusive celebriteter), falskt påstår att du arbetar för eller representerar EA, eller försöker vilseleda användare genom att utge dig för att representera EA eller någon av EA:s partners eller dotterbolag.
Försöker att tillskansa dig lösenord, kontoinformation eller annan privat information från någon annan på EA-tjänster. 
Laddar upp programvara eller innehåll som du inte äger eller har tillåtelse att distribuera fritt.
Bryter mot några ytterligare förhållningsregler som gäller för en viss EA-tjänst som du använder.
Främjar, uppmuntrar eller deltar i aktiviteter som involverar hackning, crackning, phishing, utnyttjande av svagheter ("exploits") eller fusk och/eller distribution av förfalskad programvara och/eller virtuella valutor/föremål.
Laddar upp filer som innehåller ett virus, en mask, spyware, tidsinställda bomber, korrumperade data eller andra datorprogram som kan skada, råka i konflikt med eller störa EA-tjänster.
Publicerar meddelanden för något annat syfte än personlig kommunikation, däribland reklam- eller marknadsföringsmeddelanden, kedjebrev, pyramidspel eller andra kommersiella aktiviteter.
Felaktigt använder spelens knappar för hjälp eller klagomål eller skickar falska rapporter till EA:s anställda. 
Använder eller distribuerar otillåten "auto"-programvara, "makro"-programvara eller annan "fusk"-programvara eller applikationer.
Använder programvara eller verktyg för hackning av, ändring av, fusk i spelet. 
Modifierar eller försöker att modifiera någon annan del av EA-tjänsten som EA inte uttryckligen ger dig tillåtelse att modifiera.
Publicerar eller kommunicerar en persons verkliga personliga information via en EA-tjänst.
Försöker störa, hacka dig in i eller dechiffrera sändningar till eller från en EA-tjänsts servrar.
Använder och vidarebefordrar svagheter ("exploits") och/eller fusk.
Försöker att använda EA-programvara på eller genom en tjänst som inte kontrolleras eller auktoriseras av Electronic Arts. All sådan användning sker på din egen risk och kan innebära ytterligare eller annorlunda användningsvillkor. EA tar inget ansvar för din användning av EA-programvara på eller genom en tjänst som inte kontrolleras av Electronic Arts.
Stör andras förmåga att njuta av att spela en EA-tjänst, eller vidtar åtgärder som stör eller materiellt ökar kostnaderna för att tillhandahålla en EA-tjänst för alla användares åtnjutande. 
Såvida ingenting annat uttryckligen har godkänts av EA får du inte sälja, köpa, handla med eller på annat sätt överföra ditt konto eller någon personlig åtkomst till EA-tjänster, innehåll eller rättigheter, inklusive genom att använda auktionssidor.
Du får inte bedriva några aktiviteter som strider mot någon jurisdiktions lag, inklusive men inte begränsat till upphovsrättsintrång, varumärkesintrång, ärekränkning, kränkning av privatlivets helgd, identitetsstöld, hacking, förföljelse och trakassering, bedrägeri samt spridande av piratkopierad programvara.
Laddar upp eller överför oönskad reklam, säljfrämjande material eller annan typ av uppsökande av kunder i spelet eller på forumen.
Missbrukar eller utnyttjar buggar, odokumenterade funktioner, designfel eller problem i spelet. 
"Rollspel" är ingen ursäkt för brott mot denna eller någon annan policy. 

Vissa EA-tjänster kan också publicera ytterligare regler som gäller som förhållningsregler för de tjänsterna. 

Du måste också följa alla federala, statliga och lokala lagar, förordningar och regler som gäller för dina aktiviteter när du använder EA-tjänster. EA förbehåller sig rätten att avsluta ditt konto och att hindra dig från att använda en eller flera EA-tjänster om ditt konto används för olagliga aktiviteter eller för att kränka dessa servicevillkor. 

Om inget annat har angivits finns det inga krav eller förväntningar på att EA skall övervaka eller lagra online-aktiviteter på EA-tjänster, inklusive den kommunikation som sker där. EA förbehåller sig dock rätten att övervaka och/eller lagra all online-aktivitet på EA-tjänster, och du ger EA ditt uttryckliga medgivande att komma åt och lagra dina förehavanden. EA förbehåller sig rätten att avlägsna allt innehåll från en EA-tjänst efter eget godtycke. EA kan inte hållas ansvariga för din eller någon tredjeparts kränkning av detta avtal.

Om du upptäcker att en annan användare bryter mot förhållningsreglerna, var vänlig rapportera denna aktivitet till EA med hjälp av funktionerna "Hjälp" eller "Rapportera missbruk" i den relevanta EA-tjänsten, i förekommande fall, eller genom att kontakta kundtjänsten via help.ea.com, support.popcap.com (för PopCap-produkter) eller swtor.com/support (för Star Wars™: The Old Republic).

12. Tjänster utom EA:s kontroll

Vissa produkter kan ge dig möjligheten att använda EA-programvara på eller genom en tjänst som inte kontrolleras av EA. Till exempel kan du få möjlighet att spela EA-programvara online på servrar som inte ägs eller kontrolleras av EA. EA tar inget ansvar för din användning av EA-programvara på eller genom någon sådan tjänst, och har i övrigt ingen kontroll över hur sådana tjänster erbjuds, administreras eller drivs. All användning av sådana tjänster som inte kontrolleras av EA sker på din egen risk och kan medföra ytterligare eller annorlunda villkor och begränsningar från den tredje part som driver tjänsten. 

13. Programvara och verktyg

EA-tjänster kan kräva eller tillåta dig att ladda ner programvara, programuppdateringar eller -ändringar eller andra verktyg från EA eller EA:s licensgivare till din dator, ditt underhållningssystem eller din enhet ("EA-programvara"). EA ger dig en icke-exklusiv, begränsad licens att använda EA-programvara uteslutande för de syften som anges av EA vid det tillfälle då EA-programvaran görs tillgänglig för dig. Om ett licensavtal för slutanvändare, eller ett avtal för slutanvändaråtkomst och -licens medföljer EA-programvaran, sker din användning av EA-programvaran under villkoren i det licensavtalet. Du får inte underlicensiera eller ta betalt av andra för användning eller tillgång till EA-programvaran. Du får inte översätta, bakåtutveckla, bakåtkompilera eller dekompilera, plocka isär eller härleda verk ur EA-programvara. Du får inte modifiera EA-programvara eller använda den på något sätt som inte uttryckligen i skrift tillåts av EA. Du är medveten om att EA:s införande av olika teknologier kan variera mellan olika plattformar, och att prestandan hos EA-programvaran och de relaterade EA-tjänsterna kan variera beroende på din dator och annan utrustning.

Då och då kan Electronic Arts förse dig med uppdateringar eller ändringar i EA-programvaran. Du är medveten om att vissa uppdateringar och modifieringar kan vara nödvändiga för att fortsätta att använda EA-programvaran och EA-tjänsterna.

14. Exportregler

EA-programvara kan vara föremål för exportregler i USA eller andra jurisdiktioner. Genom att ladda ner EA-programvara från EA intygar du att du inte befinner dig i något land, eller exporterar EA-programvara till någon person eller plats, som USA, EU eller någon annan jurisdiktion har infört handelsembargo mot.

Du går med på att följa USA:s och andra tillämpliga exportregellagar, och att inte överföra, elektroniskt eller på annat sätt, något innehåll eller någon EA-programvara som är föremål för begränsningar i sådana lagar till en nationell destination som förbjuds i sådana lagar, utan att först erhålla och sedan följa erforderliga tillstånd från statliga myndigheter. Du går också med på att inte ladda upp data eller programvara till EA-tjänster som inte kan exporteras utan skriftligt tillstånd i förväg från statliga myndigheter, inklusive men inte begränsat till vissa typer av krypteringsprogramvara. Garantierna och åtagandena i detta avsnitt skall fortsätta att gälla efter upphörandet av detta avtal.

15. Uppdateringar för EA-tjänster 

VIKTIGT: EA KAN FINNA NÖDVÄNDIGT ATT UPPDATERA ELLER ÅTERSTÄLLA VISSA PARAMETRAR FÖR ATT BALANSERA SPELET OCH ANVÄNDNINGEN AV EA-TJÄNSTER. DESSA UPPDATERINGAR ELLER "ÅTERSTÄLLNINGAR" KAN MEDFÖRA BAKSLAG FÖR DIG I DEN BERÖRDA SPELVÄRLDEN, OCH KAN PÅVERKA KARAKTÄRER, SPEL, GRUPPER ELLER ANDRA RÄTTIGHETER SOM DU KONTROLLERAR. EA FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN ATT GÖRA DESSA UPPDATERINGAR OCH HAR INGA FÖRPLIKTELSER GENTEMOT DIG FÖR DESSA ÄNDRINGAR. 

16. Begränsningar för garanti och ansvar

DU SAMTYCKER UTTRYCKLIGEN TILL ATT DU, I DEN STÖRSTA MÖJLIGA UTSTRÄCKNING SOM TILLÅTS AV TILLÄMPLIGA LAGAR, ANVÄNDER EA-TJÄNSTER, EA-PROGRAMVARA OCH INTERNET HELT PÅ DIN EGEN RISK. EA-TJÄNSTER, EA-PROGRAMVARA, EA-PRODUKTER, TREDJEPARTSTJÄNSTER OCH -PRODUKTER TILLHANDAHÅLLS FÖR DIN ANVÄNDNING HELT UTAN NÅGRA GARANTIER, VARKEN UTTALADE ELLER UNDERFÖRSTÅDDA, SÅVIDA INTE SÅDANA GARANTIER ÄR JURIDISKT OMÖJLIGA ATT UTESLUTA. INGEN GARANTI ERBJUDS FÖR KVALITETEN, FUNKTIONALITETEN, TILLGÄNGLIGHETEN ELLER PRESTANDAN HOS EA-PROGRAMVARA ELLER EA-TJÄNSTER. EA HAR INGA FÖRPLIKTELSER VID PROBLEM MED ATT ERHÅLLA ELLER ANVÄNDA NÅGOT INNEHÅLL, NÅGRA RÄTTIGHETER, VAROR ELLER TJÄNSTER. EA TILLHANDAHÅLLER EA-TJÄNSTER PÅ KOMMERSIELLT RIMLIGA GRUNDER OCH GARANTERAR INTE ATT DU KOMMER ATT NÅ ELLER ANVÄNDA EA-TJÄNSTER VID DE TIDPUNKTER ELLER FRÅN DE PLATSER SOM DU SJÄLV VÄLJER, ELLER ATT EA KOMMER ATT HA TILLRÄCKLIG KAPACITET FÖR EA-TJÄNSTERNA SOM HELHET, ELLER I NÅGOT SPECIFIKT GEOGRAFISKT OMRÅDE. 

I STÖRSTA MÖJLIGA UTSTRÄCKNING UNDER GÄLLANDE LAGAR BEKRÄFTAR OCH GODKÄNNER DU ATT DIN ENDA ÅTGÄRD VID EN TVIST MED EA ELLER DESS LICENSGIVARE SOM UPPSTÅR UR ELLER I SAMBAND MED EA-TJÄNSTER OCH/ELLER EA-PRODUKTER ÄR ATT SLUTA ANVÄNDA EA-TJÄNSTER OCH ATT SÄGA UPP DITT EA-KONTO. DU BEKRÄFTAR OCH GODKÄNNER ATT EA, EA:S LICENSGIVARE, LICENSINNEHAVARE OCH DOTTERBOLAG INTE BÄR ANSVAR FÖR NÅGON HANDLING ELLER UNDERLÅTELSE ATT HANDLA HOS DEM SJÄLVA ELLER NÅGON ANNAN PERSON BETRÄFFANDE BETEENDE, KOMMUNIKATION ELLER INNEHÅLL PÅ EA-TJÄNSTER ELLER VID ANVÄNDNING AV EA-TJÄNSTER. UNDER INGA OMSTÄNDIGHETER SKALL EA:S ELLER EA:S LICENSGIVARES, LICENSTAGARES, SAMARBETSPARTNERS, ANSTÄLLDAS, TJÄNSTEMÄNS ELLER DIREKTÖRERS (GEMENSAMT "EA-ANSLUTNA") FÖRPLIKTELSER GENTEMOT DIG ÖVERSKRIDA DET BELOPP SOM DU HAR BETALAT TILL EA FÖR EA-TJÄNSTER. UNDER INGA OMSTÄNDIGHETER SKALL EA, EA:S LICENSGIVARE ELLER EA-ANSLUTNA HÅLLAS ANSVARIGA FÖR OFÖRUTSEDDA ELLER INDIREKTA SKADOR SOM HÄRRÖR FRÅN DIN ANVÄNDNING AV EA-TJÄNSTER, EA-PROGRAMVARA, INTERNET ELLER NÅGOT ANNAT ANSPRÅK SOM PÅ NÅGOT SÄTT ÄR FÖRKNIPPAT MED DIN ANVÄNDNING AV EA-TJÄNSTER ELLER -KONTON. EA ANVÄNDER KOMMERSIELLT SKÄLIGA MEDEL FÖR ATT SKYDDA DIN PERSONLIGA INFORMATION, MEN EA OCH EA:S LICENSGIVARE HAR DOCK INGET ANSVAR FÖR FÖRLUST AV DATA, SKADOR PÅ DIN PROGRAMVARA ELLER MASKINVARA, ELLER NÅGRA ANDRA FÖRLUSTER ELLER SKADOR SOM ÅSAMKAS DIG ELLER NÅGON TREDJE PART, VARKEN DIREKT, INDIREKT, OFÖRUTSETT, I SPECIALFALL ELLER PÅFÖLJANDE, OCH OAKTAT HUR DET UPPSTÅR, TILL FÖLJD AV DIN ÅTKOMST TILL OCH ANVÄNDNING AV EA-TJÄNSTER, INNEHÅLL, EA-PROGRAMVARA FRÅN DIN DATOR OCH/ELLER ENHET.

DÅ VISSA STATER ELLER JURISDIKTIONER INTE TILLÅTER UTESLUTANDE ELLER BEGRÄNSANDE AV SKYLDIGHETER FÖR PÅFÖLJANDE ELLER OFÖRUTSEDDA SKADOR, SKALL EA:S, EA:S LICENSGIVARES OCH EA-ANSLUTNAS SKYLDIGHETER I SÅDANA STATER ELLER JURISDIKTIONER BEGRÄNSAS TILL DEN STÖRSTA UTSTRÄCKNING SOM TILLÅTS AV LAGEN. EA GODKÄNNER, GARANTERAR ELLER SANKTIONERAR INTE NÅGON TREDJEPARTSPRODUKT ELLER -TJÄNST SOM ERBJUDS VIA EA, OCH KOMMER INTE ATT UTGÖRA EN PART I ELLER PÅ NÅGOT SÄTT ANSVARIG FÖR ÖVERVAKNING AV NÅGRA TRANSAKTIONER MELLAN DIG OCH EN TREDJEPARTSLEVERANTÖR AV PRODUKTER ELLER TJÄNSTER.

17. Skadestånd

På begäran av EA och/eller EA:s licensgivare samtycker du till att försvara och hålla EA, EA:s licensgivare och EA:s anslutna, leverantörer, återförsäljare och innehållsleverantörer skadeslösa och skydda dem från alla skyldigheter, anspråk och utgifter, inklusive advokatarvoden, som härrör från eller har samband med ett brott mot dessa servicevillkor som du bär ansvaret för, eller i anslutning till din spridning av något innehåll på eller via EA-tjänster. Utan att begränsa allmängiltigheten i det föregående samtycker du till att hålla EA och EA:s licensgivare skadeslösa för all oegentlig eller olaglig användning av ditt konto, inklusive olaglig eller oegentlig användning av ditt konto av någon som du har givit tillstånd att använda det. Du samtycker till att du kommer att vara personligen ansvarig för din användning av EA-tjänster samt för all din kommunikation och aktivitet på EA-tjänster, inklusive allt innehåll som du tillför, och att du kommer att hålla EA, EA:s licensgivare och EA-anslutna skadeslösa och utan skyldigheter eller skadestånd som härrör från ditt beteende på EA-tjänster, inklusive allt innehåll som du tillför.

EA och EA:s licensgivare förbehåller sig rätten att till egen kostnad åta sig det exklusiva försvaret och kontrollen av alla frågor som i annat fall skulle lyda under skadeersättning från dig. I sådana fall har du inte längre någon skyldighet att förse EA och/eller EA:s licensgivare med skadeersättning i den sakfrågan. Detta avsnitt skall fortsätta att gälla efter upphörandet av detta avtal om servicevillkor. 

18. Länkar till sidor tillhörande tredje part

EA-tjänster kan innehålla länkar till webbsidor som drivs av tredje parter, inklusive annonsörer och andra innehållsleverantörer. Dessa sidor kan samla in data eller efterfråga personlig information från dig. EA har ingen kontroll över sådana webbsidor och inget ansvar för deras innehåll, eller integritetsbestämmelser, och inte heller för insamlandet, användningen och utlämnandet av någon information som dessa sidor samlar in.

19. Allmänna villkor

A. Kompensationer. Du godkänner att dessa servicevillkor inte är avsedda att förläna och inte förlänar någon annan person än parterna i detta avtal några som helst rättigheter eller någon rätt till kompensation. Du är också införstådd med och samtycker till att dessa servicevillkor, EA:s integritetspolicy och de övriga villkor som införlivas i dessa servicevillkor, samt EA:s upprätthållande av dessa bestämmelser, inte är avsedda att förläna och inte förlänar några rättigheter eller kompensationsrättigheter till någon person. 

B. Avskiljbarhet. Om någon del av dessa servicevillkor blir ogiltig eller inte kan upprätthållas ska det avsnittet tolkas på ett sätt som är i överensstämmelse med tillämpliga lagar och i så stor utsträckning som möjligt återspegla EA:s ursprungliga avsikter. Övriga delar ska förbli fullt giltiga och gällande. 

C. Avsägande. EA:s underlåtenhet att utöva eller upprätthålla någon rättighet eller bestämmelse i dessa servicevillkor skall inte innebära något avsägande av sådana rättigheter eller bestämmelser. Alla eventuella avsäganden av bestämmelser i dessa servicevillkor gäller endast om de finns i skrift och har undertecknats av EA.

D. Lagrum. Om du är bosatt i en medlemsstat i den europeiska unionen: (i) gäller Englands lagar, med undantag för dess lagar om internationell privaträtt, för dessa servicevillkor och för ditt/dina konto(n); och (ii) du samtycker uttryckligen till att den exklusiva jurisdiktionen för alla anspråk eller tvister med EA eller som på något sätt är relaterade till ditt/dina konto(n) eller din användning av EA-tjänster är Englands domstolar. Du godkänner också och samtycker uttryckligen till utövandet av personlig rättskipning i Englands domstolar i samband med några sådana tvister, inklusive anspråk som berör EA eller EA:s dotterbolag, anställda, leverantörer, tjänstemän, direktörer, försäljare och innehållsleverantörer. Om du bor någon annanstans: (i) gäller lagarna i staten Kalifornien, med undantag för de lagar som reglerar konflikter mellan lagstiftningar, för dessa servicevillkor och ditt/dina konto(n); och (ii) du samtycker uttryckligen till att den exklusiva jurisdiktionen för alla anspråk eller tvister med EA som härrör från eller på något sätt har samband med ditt/dina konto(n) eller din användning av EA-tjänster ska avgöras i de federala och statliga domstolar inom jurisdiktionen för United States District Court för Northern District of Californa. Du godkänner också och samtycker uttryckligen (i tillämplig omfattning enligt avsnitt 20 nedan) till utövandet av personlig rättskipning i sådana domstolar i samband med alla sådana tvister som inte undanröjts genom avsnitt 20 nedan, inklusive alla anspråk som berör EA eller EA:s närstående företag, dotterbolag, leverantörer, försäljare och innehållsleverantörer. Observera att ditt uppförande också kan vara föremål för andra lokala lagar, delstatslagar, nationella eller internationella lagar.


20. Tvistlösning genom bindande skiljedom

Syftet med detta avsnitt är att tillhandahålla en effektivare metod för att lösa eventuella tvister mellan oss. Såsom diskuteras nedan i avsnitt 20.e; om vi inte kan lösa våra tvister på ett informellt sätt och du i skiljedom beviljas en summa som överstiger EA:s senaste förlikningsanbud till dig (i förekommande fall) kommer EA att betala 150 % av din skiljedomsersättning, upp till 5 000 $ över din skiljedomsersättning.

LÄS DETTA NOGA. DET PÅVERKAR DINA RÄTTIGHETER. 

De flesta kundfrågor kan lösas snabbt och tillfredsställande genom att du loggar in på vår kundtjänst med ditt EA-konto på help.ea.com, support.popcap.com (för PopCap-produkter) eller swtor.com/support (för Star Wars™: The Old Republic). Om EA mot förmodan inte kan lösa en användarfråga på ett tillfredsställande sätt (eller om EA inte kan lösa en av dina frågor efter försök att göra det informellt), så godtar du och EA följande bindande procedur för att lösa alla tvister mellan oss. Denna bestämmelse gäller alla konsumenter i lagens största möjliga utsträckning, men exkluderar uttryckligen invånare i Quebec, Ryssland, Schweiz och medlemsstaterna i Europeiska unionen. Genom att acceptera dessa villkor avsäger du och EA uttryckligen rätten till juryrättegång eller att delta i stämning i grupp.  Detta avtal ska tolkas i vid bemärkelse. Detta avsnitt täcker alla tvister mellan oss ("Tvister"), inklusive, utan begränsning:

- krav som uppstår ur relationen mellan oss, oavsett om de grundas på kontraktet, kränkning, lag, bedrägeri, förfarande eller annan juridisk term; 
- krav som uppstod innan detta avtal eller annat tidigare avtal (inklusive, men inte begränsat till, krav relaterat till marknadsföring); 
- krav som just nu underligger en pågående process för stämning i grupp där du inte är medlem i en certifierad grupp; och
- krav som uppstår efter att detta avtal avslutats.


De enda tvister som inte omfattas av detta avsnitt är de följande:
 

- krav på genomdrivning eller skyddande gällande giltigheten av någon av dina eller EA:s (eller någon av EA:s licensgivares) immateriella äganderätt; 
- ett anspråk relaterat till, eller som baseras på, utsago om stöld, piratkopiering, eller icke auktoriserad användning;
- dessutom skall ingenting i detta avsnitt förhindra någon av parterna att initiera en domstolsprocess för små skadeståndsanspråk.


Hänvisningar till "EA", "du" och "oss" inkluderar våra respektive dotterbolag, närstående företag, agenter, anställda, intresseföreträdare och efterträdare och övertagare, liksom auktoriserade eller icke auktoriserade användare eller förmånstagare av tjänster eller programvara under detta eller tidigare avtal mellan oss. Detta skiljedomsdokument bevisar ett utbyte i handel mellan stater, och därför styr Federal Arbitration Act tolkning och upprätthållande av denna bestämmelse. Detta skiljedomsdokument skall gälla även efter uppsägning av dessa servicevillkor.

A.    Informella förhandlingar/notering om tvist. Du och EA godtar att först försöka förhandla om alla tvister informellt i minst (30) dagar innan skiljedom initieras. Sådana informella förhandlingar startar vid första skriftliga meddelandet från en av parterna till den andra ("Notering om tvist"). Notering om tvist måste: (a) inkludera hela namnet och kontaktinformation för klagande, (b) beskriva grunden för tvisten och (c) klargöra kompensationen som söks ("Krav"). EA skickar sin notering om tvist till din faktureringsadress (om du lämnat den till oss) eller till den e-postadress du lämnat till oss. 
Du skickar din notering om tvist till: Electronic Arts Inc., 209 Redwood Shores Parkway, Redwood City CA 94065, USA, ATTENTION: Legal Department.

B.    Bindande skiljedom. Om du och EA inte kan lösa en tvist genom informella förhandlingar inom 30 dagar efter att notering om tvist har mottagits, kan du eller EA välja att tvisten ska lösas slutgiltigt och exklusivt av bindande skiljedom. 
Om den ena parten väljer skiljedom är detta beslut bindande för den andra parten. DU FÖRSTÅR ATT GENOM DENNA BESTÄMMELSE AVSTÅR DU OCH EA RÄTTEN TILL EN DOMSTOLSPROCESS OCH JURYRÄTTEGÅNG.  Tvisten skall påbörjas och fullföljas enligt de kommersiella tvistregler som American Arbitration Association ("AAA") fastställt och, om tillämpligt, AAA:s tilläggsprocedurer för konsumentrelaterade tvister ("AAA:s konsumentregler"): Båda är tillgängliga på AAA:s webbsida www.adr.org. Dina avgifter för tvisten och din del av skiljedomarens ersättning styrs av AAA:s regler och, om tillämpligt, begränsas av AAA:s konsumentregler. Om sådana kostnader avgörs vara orimligt höga av skiljedomaren, eller om du skickar EA en notering om tvist på ovanstående adress som indikerar att du inte kan betala de avgifter som krävs för att initiera en tvist kommer EA omedelbart betala alla utgifter för skiljedomen. Tvisten kan fullföljas personligen, genom tillhandahållande av dokument, via telefon eller online. Skiljedomaren fattar ett beslut skriftligen och ska författa en förklaring av skälen på begäran av någon av parterna. Skiljedomaren måste följa tillämplig lag och ersättningen kan utgå om detta inte sker. Du och EA kan processa i rätten för att driva fram tvisten, fortgå med pågående tvist, eller bekräfta, modifiera, frånträda eller ange bedömning för ersättningen som angetts av skiljedomaren.

C.    Restriktioner.  Du och EA godtar att tvister begränsas av tvisten endast mellan dig som individ och EA. I den utsträckning lagen tillåter: (a) skall ingen tvist sammanfalla med en annan, (b) skall det inte finnas någon rätt eller fullmakt att bedöma en tvist på basis av stämning i grupp eller använda sig av procedurer för stämning i grupp och (c) skall det inte finnas någon rätt eller fullmakt att ta upp en tvist i en påstådd representativ kapacitet för allmänheten eller andra personer. DU OCH EA GODTAR ATT BÅDA PARTER ENDAST KAN LÄGGA FRAM KRAV MOT DEN ANDRA PARTEN I DIN ELLER DESS INDIVIDUELLA KAPACITET, OCH INTE SOM MÅLSÄGANDE ELLER MEDLEM I EN PÅSTÅDD GRUPPTALAN ELLER REPRESENTATIV FÖRHANDLING. Dessutom, om inte du och EA kommer överens om något annat, kan skiljedomaren inte konsolidera mer än en persons krav och kan inte på annat sätt äga rum över någon form av representativ process eller process i grupp. Om detta särskilda villkor anses vara ej verkställbart ska hela detta skiljedomsdokument förklaras ogiltigt.

D.    Plats. Om du bor i USA äger skiljedomen rum på en plats som är rimlig för dig. För invånare utanför USA skall tvisten initieras av County of San Mateo, delstaten Kalifornien, USA, och du och EA godtar att följa den personliga jurisdiktionen i den domstolen, för att driva skiljedomsförfarandet, för att avvakta med förhandlingar i väntan på skiljedom, eller bekräfta, modifiera, frånträda eller ange bedömning för ersättningen som angetts av skiljedomaren.

 E.    Avskrivning och advokatarvode. Om skiljedomaren avgör till din fördel de krav som du ställt gentemot EA och tilldömer dig en ersättning som är större i monetärt värde än EA:s senast skrivna förslag till uppgörelse som gjorts innan överlämnande gjorts till skiljedomare, så kommer EA:

Betala dig 150 % av din skiljedomsersättning, upp till 5 000 $ över din skiljedomsersättning. 
Betala din advokat, om sådan finns, den summa för advokatarvode (inklusive avgifter för expertvittne) som du eller din advokat rimligen får för undersökning, förberedelse, och processande av ditt krav i tvisten ("advokatarvodet").


Skiljedomaren kan avgöra och lösa tvister vad gäller betalning och ersättning av utlägg, utgifter, och alternativ betalning och advokatarvodet när som helst under processen och på begäran av en av parterna inom 14 dagar efter skiljedomarens avgörande.

Rätten till advokatarvode och utgifter enligt ovan kompletterar rättigheter till advokatarvode och utgifter som du har enligt tillämplig lag, även om du inte kan få dubbel ersättning för advokatarvode. EA avsäger sig eventuella rättigheter att söka ersättning för advokatarvode och utgifter i samband med tvister mellan oss.

F.    Begränsning av skiljedomarens auktoritet. Skiljedomaren kan tilldela förklarande eller påbjudande ersättning endast till fördel för den individuella part som söker ersättning och endast i den utsträckning som är nödvändig för att ge den ersättning som är garanterad för denna parts individuella krav.
  
G.    Ändringar av dessa villkor.  Oaktat eventuellt dokument i detta avtal som motsäger detta godtar vi att om EA gör framtida ändringar till detta skiljedomsdokument (annat än en ändring av adressen för upplysning om tvist), kan du avböja sådana ändringar genom att sända oss en skriftlig notering inom 30 dagar efter ändringen av adressen för upplysning om tvist ovan. Genom att avböja framtida förändringar godtar du att du fullföljer tvist mellan oss enligt språket i detta dokument. 

21. Hela avtalet

Servicevillkoren (inklusive EA:s integritetsbestämmelser och andra övriga villkor som genom hänvisning införlivas i detta dokument) och alla publicerade regler eller anvisningar beträffande särskilda spel, aktiviteter, tävlingar eller spelinsatser utgör hela avtalet mellan dig och EA gällande dina rättigheter och skyldigheter vid användningen av EA-tjänster. 
Om en konflikt föreligger mellan servicevillkoren och andra regler eller instruktioner som publicerats på en EA-tjänst skall EA lösa konflikten efter helt egen bedömning.

22. Meddelande till personer bosatta i Kalifornien  

I enlighet med California Civil Code § 1789.3, observera att (a) EA är förlagt till 209 Redwood Shores Parkway, Redwood City, CA 94065, att (b) avgifter och kostnader för EA-tjänster varierar beroende på vilka tjänster du väljer, samt att (c) om du har några klagomål rörande EA-tjänster eller önskar mer information om användningen av EA-tjänster kan du besöka EA:s kundtjänstsidor på help.ea.com, support.popcap.com (för PopCap-produkter) eller swtor.com/support (för Star Wars™: The Old Republic). För klagomål kan du även kontakta Complaint Assistance Unit på Division of Consumer Services of the Department of Consumer Affairs genom att skriva till 400 "R" Street, Sacramento, CA 95814 eller ringa till +1 (916) 445-1254 eller +1 (800) 952-5210.

Skapa ett bokmärke för terms.ea.com och besök denna sida regelbundet för uppdateringar av EA:s servicevillkor.

23. Övriga villkor

Övriga villkor och villkor för särskilda EA-tjänster

Vissa EA-tjänster kan kräva att du läser och godkänner de villkor som är specifika för just den EA-tjänsten. Din rätt att använda en sådan EA-tjänst är beroende av de specifika villkoren samt av dessa servicevillkor. Om det finns oförenligheter mellan de specifika villkoren och dessa villkor kommer EA att vara den slutgiltiga och enda bedömaren av sådana oförenligheter.

Betatester

EA kan efter helt eget bestämmande kontakta dig för att granska och utvärdera ett eller flera spel, aspekter av spel eller online-funktioner före kommersiell lansering, i syfte att identifiera fel i programvaran. Du ombes då att förse EA (och endast EA) med viss respons och förslag beträffande din upplevelse under granskningen och utvärderingen av spelet/spelen eller funktionen/funktionerna. Denna process kallas för en "betatestning". Du måste skriva under och återsända ett sekretessavtal för förhandsprogramvara ("sekretessavtal") för varje särskild betatestning INNAN du tillåts bli en testare ("testare") och INNAN någon programvara tillhandahålls eller görs tillgänglig för dig. Din medverkan som testare sker på villkoren i sekretessavtalet samt följande villkor.

I samband med betatestningen kan EA tillfälligt förse dig med en förhandskopia av ett spel eller tillgång till en funktion på EA-sidan. Du är införstådd med och samtycker till att förhandskopian och allt annat material som tillhandahålls dig är konfidentiell information eller information som ägs av EA. Du går med på att, som villkor för att delta i betatestningen (i) inte kopiera eller reproducera förhandskopian och den konfidentiella eller ägda informationen, (ii) skydda förhandskopian och den konfidentiella och ägda informationen och förhindra otillåten åtkomst till, reproduktion av, utlämnande av och/eller otillåten användning av förhandskopian och konfidentiell och ägd information, samt att (iii) helt och hållet följa villkoren i sekretessavtalet. 

Du kommer att utföra testningen personligen och inte ge någon annan person tillgång till förhandsmaterialet. Du samtycker till att brott mot förpliktelserna ovan kommer att åsamka EA irreparabel skada, och att EA har rätt till (utöver andra rättmätiga kompensationer) ensidigt påbjuden hjälp utan förpliktelser för att förhindra ett brott eller en risk för brott mot dina förpliktelser. Din förpliktelse att hålla betaspelen konfidentiella kommer att fortsätta gälla tills EA utan att du har brutit mot avtalet offentligt distribuerar eller på annat sätt delger allmänheten alla de spel och allt det innehåll som du testar.

Du samtycker till att efter förfrågan omedelbart återlämna alla kopior av förhandskopian och all konfidentiell eller ägd information som du har mottagit till EA.

Som testare bjuds du in till att spela betaspel endast i syfte att utvärdera spelen och identifiera fel. Ingenting i dessa riktlinjer eller på denna sida skall tolkas som att ge dig någon rätt eller några privilegier av något slag rörande betaspel eller innehåll som du finner här. Betaspelen tillhandahålls för testning utan några som helst garantier, varken uttryckliga eller underförstådda.

När du spelar vissa betaspel är det möjligt att du samlar rikedomar, erfarenhetspoäng, utrustning eller andra värde- eller statusindikatorer. Dessa uppgifter kan återställas när som helst under testprocessen och kan även återställas när spelets testfas avslutas. I sådana fall kommer all spelarhistorik och alla spelardata att raderas och varje spelare återfår nybörjarstatus.

Genom att välja en "Spela"-knapp för att starta ett betaspel går du med på att: (i) spelandet av betaspel sker på din egen risk och du vet att spelen kan innehålla kända och okända buggar, (ii) alla värde- eller statusindikatorer som du uppnår genom spelandet kan raderas när som helst, (iii) EA har ingen skyldighet att göra dessa spel tillgängliga för att spela utan kostnad under någon tidsperiod, eller att tillgängliggöra dem överhuvudtaget, (iv) dessa spel kan bara finnas tillgängliga genom prenumeration när betatestningsprocessen är avslutad eller vid någon annan tidpunkt i framtiden, (v) EA:s servicevillkor gäller för din användning av spelen under testfasen, samt att (vi) om betatestningen är stängd kommer du att hålla all information om betaspelen konfidentiell enligt ovan och inte lämna ut sådan information till någon annan person.

Betatestningskonton får inte överföras under några omständigheter.

Användarvillkor för Xbox LIVE®

Användarvillkoren för Xbox LIVE® fortsätter att vara fullt giltiga och utgöra förhållningsregler för dig när du når EA-tjänster via Xbox LIVE®. I den mån användarvillkoren för Xbox LIVE® står i konflikt med EA:s servicevillkor är det användarvillkoren för Xbox LIVE® som har företräde. EA är ensamt ansvarigt för driften och innehållet på EA-tjänster. Microsoft kan samla in och använda information om dig och din användning av Xbox LIVE® medan du når EA-tjänster via Xbox LIVE®. Microsofts användning och insamling av sådan information regleras av integritetsbestämmelserna för Xbox LIVE® (återfinns på xbox.com eller genom att ringa 1-800-4MY-XBOX). GENOM ATT NÅ EA-TJÄNSTER VIA XBOX LIVE® SAMTYCKER DU HÄRMED TILL ATT MICROSOFT INTE SKALL HÅLLAS SKYLDIGA FÖR NÅGON FORM AV SKADOR SOM DU KAN ÅSAMKAS NÄR DU ANVÄNDER EA-TJÄNSTER VIA XBOX LIVE®-TJÄNSTEN, OCH DU AVSTÅR HÄRMED FRÅN ALLA ÅTGÄRDER OCH ANSPRÅK SOM DU KAN KRÄVA GENTEMOT MICROSOFT TILL FÖLJD AV SÅDANA SKADOR ELLER DIN ANVÄNDNING AV EA-TJÄNSTER. EA är ensamt ansvariga för att tillhandahålla all kundtjänst och fakturering för tjänster som erhålls genom EA-tjänster.

EA:s onlineservice för underhållningssystemet PlayStation®2 
Uttalande från Sony Computer Entertainment (Nordamerika)
"DNAS"
Denna programvara använder "DNAS" (Dynamic Network Authentication System), ett privatägt autentiseringssystem som skapats av Sony Computer Entertainment Inc. ("SCEI"). "DNAS" hämtar information om en användares maskinvara och programvara för autentisering, kopieringsskydd, kontoblockering, system-, regel- eller spelhantering och andra syften. Den information som samlas in identifierar inte användaren personligen, och kommer inte att delas med något företag utanför SCE. EN PUBLICERANDE PART KAN KOMBINERA DENNA INFORMATION MED PERSONLIG IDENTIFIERINGSINFORMATION FRÅN SINA REGISTER OM ANVÄNDAREN ANGER PERSONLIG IDENTIFIERINGSINFORMATION. INNAN DU LÄMNAR UT NÅGON PERSONLIG INFORMATION TILL EN PUBLICERANDE PART, VAR NOGA MED ATT GRANSKA DEN PUBLICERANDE PARTENS INTEGRITETSBESTÄMMELSER OCH ANVÄNDARVILLKOR. ÖVERLÄMNA INTE PERSONLIG IDENTIFIERINGSINFORMATION TILL EN PUBLICERANDE PART OM DU INTE ACCEPTERAR ANVÄNDARVILLKOREN OCH VILLKOREN I INTEGRITETSBESTÄMMELSERNA. SCEI, Sony Computer Entertainment America ("SCEA") och deras medarbetare kan inte garantera oavbruten drift av "DNAS"-servrarna. SCEA skall inte hållas ansvariga för några fördröjningar eller fel på "DNAS"-servrarna. Om du får ett meddelande vid inloggning som identifierar ett "DNAS"-autentiseringsfel, vänligen kontakta SCEA Kundtjänst på 1-866-466-5333. För mer information om "DNAS", besök www.us.playstation.com/DNAS. I händelse av ett systems inkompatibilitet eller obrukbarhet med DNAS skall SCEI:s, SCEA:s och deras medarbetares enda ansvar begränsas till reparation eller ersättning av användarens påverkade spelprogramvara, system eller kringutrustning efter fritt val från SCEA. SCEA, dess moderbolag, dotterbolag eller licensierade publicerande parter skall inte hållas ansvariga för några fördröjningar, systemfel, autentiseringsfel eller systemavbrott som då och då påverkar online-spelandet eller tillgången till detsamma.

Uttalande från Sony Computer Entertainment (Europa)
Denna programvara använder "DNAS" (Dynamic Network Authentication System), ett privatägt autentiseringssystem som skapats av Sony Computer Entertainment Inc. ("SCEI"). "DNAS" hämtar information om en användares maskinvara och programvara för autentisering, kopieringsskydd, kontoblockering, system-, regel- eller spelhantering och andra syften. SCEI, Sony Computer Entertainment Europe ("SCEE") och deras medarbetare kan inte garantera oavbruten drift av "DNAS"-servrarna. SCEE skall inte hållas ansvariga för några fördröjningar eller fel på "DNAS"-servrarna. Om du får ett meddelande vid inloggning som identifierar ett "DNAS"-autentiseringsfel, vänligen kontakta din lokala PlayStation-kundtjänst på det telefonnummer som anges i programvarans manual. För mer information om "DNAS", besök PlayStation.com. I händelse av ett systems inkompatibilitet eller obrukbarhet med DNAS skall SCEI:s, SCEE:s och deras medarbetares enda ansvar begränsas till reparation eller ersättning av användarens påverkade spelprogramvara, system eller kringutrustning efter fritt val från SCEE. SCEE, dess moderbolag, dotterbolag eller licensierade publicerande parter skall inte hållas ansvariga för några fördröjningar, systemfel, autentiseringsfel eller systemavbrott som då och då påverkar online-spelandet eller tillgången till detsamma. 
 
Uttalande från Sony Computer Entertainment (Japan) för integritetsbestämmelser & nätverk
Denna programvara använder sig av ett nätverksautentiseringssystem. Nätverksautentiseringssystemet hämtar information om en användares maskinvara och programvara för autentisering, kopieringsskydd, kontoblockering, system-, regel- eller spelhantering och andra syften. Den information som inhämtas identifierar inte användaren personligen. Electronic Arts kan kombinera denna information med personlig identifieringsinformation från Electronic Arts egna register om du anger den personliga identifieringsinformationen. Innan du överlämnar någon personlig information till Electronic Arts, var noga med att granska Electronic Arts integritetsbestämmelser och användarvillkor. Överlämna inte personlig identifieringsinformation till Electronic Arts om du inte accepterar användarvillkoren och villkoren i integritetsbestämmelserna.

EA:s onlineservice för underhållningssystemet PlayStation®3
Servicevillkoren för PlayStation®Network ("PSN") fortsätter att vara fullt giltiga och utgöra förhållningsregler för dig när du når EA Online via PlayStation®Network. Eventuella konflikter mellan servicevillkoren för EA Online och servicevillkoren och användaravtalet för PSN skall lösas till fördel för servicevillkoren och användaravtalet för PSN.

Köp på PlayStation®Store i Europa
Allt innehåll som köps i spelens butiker kommer att köpas från PlayStation Network Europe Limited ("PSNE") och följa PSNE:s servicevillkor och användaravtal, vilka finns tillgängliga på PlayStation®Store. Var vänlig kontrollera användningsrättigheterna för varje köp, då dessa kan variera från artikel till artikel. Om ingenting annat visas har innehållet som finns tillgängligt i spelens butiker samma åldersbegränsning som spelet i fråga.

Köp på PlayStation®Store i USA och Kanada
Köp och användning av artiklar regleras av servicevillkoren och användaravtalet för PlayStation®Network. Denna online-tjänst har underlicensierats till dig av Sony Computer Entertainment America.

Adobe®-produkter
Adobe® Flash® Player. Copyright © 1996 - 2010. Adobe Systems Incorporated. Med ensamrätt. Patentsökt i USA och andra länder. Adobe och Flash är antingen varumärken eller registrerade varumärken i USA och/eller andra länder.

Adobe® Shockwave® Player. Copyright © 1996 - 2010. Adobe Systems Incorporated. Med ensamrätt. Adobe och Shockwave är antingen varumärken eller registrerade varumärken i USA och/eller andra länder.

Adobe® AIR™. Copyright © 2007 - 2010. Adobe Systems Incorporated. Med ensamrätt. Adobe och Adobe AIR är antingen varumärken eller registrerade varumärken i USA och/eller andra länder.


Version 45372_9