Jelenlegi Felhasználói szerződés
 
UTOLJÁRA FRISSÍTVE: 2012. szeptember 17.

ELECTRONIC ARTS SZOLGÁLTATÁSI FELTÉTELEK


Jelen szolgáltatási feltételek, esetenként bővülő kiegészítéseikkel együtt szabályozzák mindazon online vagy mobil termékek illetve szolgáltatások használatát, melyekhez Ön hozzáfér; az összes olyan termékét vagy szolgáltatásét, melynek eléréséhez, telepítéséhez vagy használatához internetkapcsolat  vagy EA/Origin fiók szükséges; és vonatkozik az EA/ Origin fiókra is, melynek révén a fenti online vagy mobil szolgáltatások vagy termékek („EA szolgáltatások”) az Electronic Arts vagy bármely kapcsolt része és szerződött partnere (összefoglaló néven „EA”) jóvoltából PC, konzol vagy mobil platformon elérhetők. Ha Ön az Egyesült Államokban, Kanadában vagy Japánban él, a megállapodás Ön és az Electronic Arts Inc között jön létre. Ha bármely más ország lakosa, e feltételek alapján szerződő partnere az EA Swiss Sàrl, egy, a genfi cégjegyzékben CH-660-2328005-8 számon regisztrált vállalkozás, melynek irodája az alábbi címen található: 8 Place du Molard, 1204 Genf, Svájc. Ha az EA szolgáltatás(ok) igénybevételéhez további feltételek/megállapodások kapcsolódnak, azok az EA szolgáltatás(ok) igénybevétele során Önt is kötelezik.  

Jelen Szolgáltatási feltételek, az EA privacy.ea.com webhelyen található (betekintésre mellékelt) Adatvédelmi irányelveivel együtt, Ön és az EA közt létrejött, jogilag kötelező érvényű szerződésnek minősülnek. Az EA szolgáltatások igénybevételével Ön kijelenti, hogy betöltötte 18. életévét (vagy átlépte a nagykorúság lakhelyén érvényes törvényi korhatárát), illetve szülőjével/gondviselőjével megismertette e megállapodás tartalmát, ő pedig az Ön nevében elfogadja a szolgáltatás feltételeit, és teljes körű jogi felelősséget vállal azért, hogy Ön azokat be is tartja. Ön kijelenti, hogy Ön vagy szülője/gondviselője rendelkezik a jelen megállapodás megkötéséhez és az abban foglalt feltételek, kötelmek, rendelkezések és felelősség vállalásához szükséges jogkörrel, illetve hogy jelen szolgáltatási feltételeket magára nézve kötelezőnek ismeri el.

Ön vállalja, hogy rendszeresen ellátogat a terms.ea.com/hu honlapra az új információk és feltételek megismerése végett, melyek meghatározzák az EA szolgáltatások Ön általi használatát. Az EA bármikor módosíthatja a szolgáltatási feltételeket. A jelenlegi EA szolgáltatásokat érintő feltételek változtatásai harminc (30) nappal az alábbi honlapon való közzététel után lépnek érvénybe: terms.ea.com/hu. Az új EA szolgáltatások feltételei haladéktalanul érvénybe lépnek, miután azokat itt: terms.ea.com/hu közzéteszi.

Tartalomjegyzék

1. Origin fiók
2. Tartalom
3. Felhatalmazások
4. A tartalom használata és lejárata, illetve felhatalmazások/általános licenckorlátozások
5. Tartalmak és felhatalmazások elérése
6. Harmadik fél által készített tartalom az EA szolgáltatásokhoz
7. FLT megosztás az EA szolgáltatások révén; licencbiztosítás az EA és mások számára
8. Fizetett szolgáltatások
9. Az EA szolgáltatások megszűnése
10. Az Ön fiókjának megszüntetése
11. Eljárási szabályok
12. Nem EA által nyújtott szolgáltatások
13. Szoftver, alkalmazások és eszközök
14. Kiviteli korlátozások
15. Az EA szolgáltatások frissítései
16. A felelősség és jótállás korlátai
17. Kártalanítás
18. Harmadik fél oldalára mutató hivatkozások
19. Általános feltételek
20. Békéltetés választottbíróság által
21. Teljes szerződés
22. Megjegyzés kaliforniai lakosoknak
23. Kiegészítő feltételek


1. Origin fiók

Origin fiók korábbi néven EA fiók), („fiók”) szükséges ahhoz, hogy egyes EA szolgáltatásokat Ön elérjen és igénybe vegyen. Amennyiben kérdése van a fiókregisztrációval kapcsolatban, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk a  help.ea.com, support.popcap.com (PopCap termékek esetén) vagy swtor.com/support (Star Wars™: The Old Republic esetén) címeken  !

EA fiók létrehozásához rendelkeznie kell egy e-mail címmel, valamint valós és pontos információt kell nyújtania.   Önnek jogosultnak kell lennie az EA szolgáltatásra, melyhez regisztrál.   Egyes EA szolgáltatások egy „felhasználónév” vagy „személyiség” létrehozását tehetik szükségessé, mely a játékban és online reprezentálja Önt. A felhasználónevek és személyiségek az Ön fiókjához kapcsolódnak.   Ne használjon olyan nevet vagy személyiséget, melyet valaki más használ, vulgáris vagy trágár, vagy másképpen sérti a szolgáltatási feltételeket.

A fiókjával kapcsolatos minden tevékenységért Ön a felelős.   Fiókja megszüntetésre kerülhet, ha valaki olyan tevékenységre használja, mely sérti a szolgáltatási feltételeket, vagy más módon helytelen illetve törvénybe ütköző.   A biztonság kedvéért fiókja jelszavát ne árulja el senkinek. Az EA sosem kéri Öntől, hogy fedje fel jelszavát, és nem fog kapcsolatba lépni Önnel, hogy jelszava biztonsági kérdésére választ kérjen.

2. Tartalom

Az EA szolgáltatások „tartalma” magában foglalja a szoftvert, technológiát, szöveget, fórum és chat hozzászólásokat, profilokat, widgeteket, üzeneteket, linkeket, e-maileket, zenéket, hangokat, grafikát, képeket, videót, kódot, és minden, az EA szolgáltatásokon megjelenő vagy onnan kimenő és/vagy oda bejutó anyagot, weboldalaink kialakítását és megjelenését is beleértve. A tartalom felhasználó által létrehozott („FLT”) tartalmakat is magában foglal. Az FLT esetlegesen (de nem kizárólagosan) lehet az alábbi: fiókhoz tartozó személyiség, fórum és chat hozzászólás, profiltartalom és bármi egyéb, amit a felhasználó az EA szolgáltatásai révén közzé tesz. Az EA által létrehozott és FLT tartalom közös hivatkozása a továbbiakban „Tartalom.” Minden tartalom tulajdonosa – a 6. és 7. bekezdésben részletezett kivételeket leszámítva – az EA vagy annak partnerei, leányvállalatai, licencia partnerei vagy beszállítói. Az EA szolgáltatásain keresztül elérhető FLT tartalmak teljességével, pontosságával és használhatóságával kapcsolatos kockázatok Önt terhelik.

3. Felhatalmazások

„Felhatalmazások” alatt a felhasználási jogok értendők, melyeket Ön az EA szolgáltatások és/vagy termékek online vagy offline elemeinek vonatkozásában kap, vásárol vagy szerez. A felhatalmazások nem kizárólagosan magukban foglalják a fizetett és ingyenes letölthető vagy feloldható tartalmat, digitális illetve virtuális elemeket, a feloldási kulcsokhoz vagy kódokhoz kapcsolódó használati jogokat, a játékban elérhető eredményeket illetve a virtuális vagy fikcionális pénznemet, melyeket a Digitális Szolgáltatási Megállapodás nem szabályoz.

4. A tartalom használata és lejárata, illetve felhatalmazások/általános licenckorlátozások

Az EA személyes, korlátozott, nem kizárólagos licencet biztosít a tartalom és a felhatalmazások használatához, melyhez Önnek személyes, privát, nem kereskedelmi célú, át nem ruházható, korlátozott hozzáférése van az ebben és egyéb további dokumentációban illetve megállapodásokban foglaltak szerint, amelyek az Ön által igénybe vett EA szolgáltatáshoz kapcsolódnak. A tartalom és a felhatalmazások, illetve minden egyéb intellektuális tulajdon joga az EA szolgáltatások során, valamint az EA szolgáltatásokon keresztül nyújtott termékek és szolgáltatások az EA, vagy az EA harmadik fél által biztosított licence birtokosának tulajdonosa az Egyesült Államok és a nemzetközi copyright, szabadalom, márkavédelmi törvény, nemzetközi megállapodások és egyéb, intellektuális és szomszédos tulajdonokat védő törvények védelme alatt áll.  Nem másolhat illetve tölthet le semmilyen tartalmat illetve felhatalmazást az EA szolgáltatásokról, hacsak erre kifejezett felhatalmazása nincsen. Emellett, hacsak az EA kifejezetten nem járul hozzá, a tartalmat és a felhatalmazásokat nem terjesztheti, mutathatja be nyilvánosan, kölcsönözheti, adhatja el, ruházhatja át, adhatja ki, szerkesztheti, másolhatja, illetve nem hozhat létre ezen alapuló terméket, adhatja bérbe, terjesztheti, bonthatja meg, fejtheti vissza, illetve nem használhatja semmilyen más nem engedélyezett módon. A kereskedelmi célú felhasználás tilos. Beleegyezik, hogy nem távolít el, rejt el vagy változtat meg szerzői jogi, szabadalmi, védjegy-, illetve más, a tartalomhoz kapcsolt szerzői jogi megjegyzéseket. Az Ön jogai a szolgáltatási feltételek, valamint a vonatkozó EA szolgáltatás megállapodásai betartásának függvényében léteznek.

Az EA fenntart minden jogot, címet és érdekeltséget a tartalomban, a felhatalmazásokban, valamint minden vonatkozó copyright-ot, védjegyet és egyéb intellektuális tulajdon jogát, amelyet ez a Szolgáltatási feltételek dokumentum nem engedélyez Önnek. A tartalom és a felhatalmazások fent leírt használatát az EA intellektuális tulajdoni jogai korlátozzák, és nem tartalmaznak jogokat más szabadalmakhoz vagy intellektuális tulajdonhoz. Az EA szolgáltatásokon található tartalom és/vagy felhatalmazások engedély nélküli másolása az Ön EA fiókjának illetve az EA szolgáltatások használatának megszüntetésével, valamint további jogi lépésekkel járhat. A tartalom és felhatalmazások tulajdonosai büntetőjogi és polgári pert indíthatnak az intellektuális tulajdonuk illetéktelen felhasználói ellen. Ön beleegyezik, hogy felmenti és nem tartja felelősnek az EA-t az illetéktelen használatból eredő károkért, akár Ön, akár az Ön fiókjának használatán keresztül történik.

5. EA szolgáltatások, tartalmak és felhatalmazások hozzáférhetősége

A felhatalmazások csak olyan EA fiókokhoz tartozhatnak, melyeket olyan természetes személy birtokol, akinek az országában a tartalom és a felhatalmazás hozzáférése és használata biztosított. A felhatalmazásokat csak az EA-tól, illetve hivatalos viszonteladótól vásárolhatóak. Az EA fenntartja a jogot, hogy megtagadja Öntől a felhatalmazások beszerzését, és fenntartja a jogot, hogy bármilyen okból korlátozza, vagy blokkolja a felhatalmazások kérését.

Nem garantáljuk, hogy minden tartalom vagy felhatalmazás minden időpontban illetve adott időpontokban elérhető lesz, illetve hogy adott tartalom vagy felhatalmazás adott időtartamig rendelkezésre áll. A tartalom és felhatalmazások értesítés nélküli változtatásának és frissítésének jogát fenntartjuk. A felhatalmazás beszerzése után a tartalom nem visszaváltható, beváltható vagy  visszatéríthető, sem másik felhatalmazásra, sem készpénzre, vagy más szolgáltatásra.

6. FLT hozzáadása az EA szolgáltatásokhoz

Az EA nem ellenőriz semmilyen FLT tartalmat, továbbá nem hagy jóvá vagy kezel sajátként semmilyen Ön vagy más felhasználók által az EA szolgáltatásokon keresztül terjesztett FLT tartalmat. Ön teljes körű jogi felelősséggel tartozik az Ön által megosztott FLT tartalomért.

Az EA tiszteletben tartja másik felek intellektuális tulajdonhoz fűződő jogát. Valamely tartalom EA szolgáltatásban történő megosztásához rendelkeznie kell annak jogaival. Nem tölthet fel vagy oszthat meg olyan tartalmat az EA szolgáltatásokon keresztül, amely mások jogait, védjegyeit vagy egyéb intellektuális tulajdonhoz fűződő jogát sérti, és nem tölthet fel törvényt, szolgáltatási feltételeket vagy harmadik személyiségi vagy nyilvánossághoz fűződő jogait sértő tartalmat. Csak olyan tartalmat tölthet fel, amelyet a tulajdonos, vagy a vonatkozó törvények engedélyeznek. Az EA előzetes figyelmeztetés nélkül, saját belátása szerint eltávolíthat olyan FLT tartalmat, amely sértheti másik felek intellektuális vagy egyéb jogait. Ha többször is megsérti az EA vagy egy harmadik fél intellektuális tulajdonhoz fűződő, vagy egyéb jogait, az EA figyelmeztetés nélkül megszüntetheti a fiókját. Ha fiókja megszüntetésre kerül, Ön nem jogosult visszatérítésre, és elveszíti minden hozzáférését a fiókjához tartozó felhatalmazásokhoz.

Az EA fenntartja a jogot (de a törvényi előírásokat kivéve semmi nem kötelezheti) arra, hogy eltávolítson, blokkoljon, módosítson vagy zároljon minden olyan FLT hozzájárulást, mely az EA feltételeit sérti. A FLT tartalom vagy bármely más tartalom eltávolítása az EA egyedüli és kizárólagos jogköre.    Az EA a vonatkozó törvények által lehetővé tett mértékig elhárítja a felelősséget a FLT vagy más tartalom hozzáférhetőségéből vagy késedelmes eltávolításából fakadó károkért.

7. FLT licencia engedély az EA és harmadik felek részére

Azzal, hogy valamely EA szolgáltatásban FLT megosztást végez, Ön nem kizárólagos, végleges, átruházható és tovább engedélyezhető, globális és visszavonhatatlan jogosítást biztosít arra, hogy az EA és licencelői az Ön által készített tartalmat részben vagy egészben felhasználják, többszörözzék, módosítsák, átdolgozzák, terjesszék, közvetítsék, sugározzák és bármely egyéb létező és jövőben kidolgozandó médiumon a nyilvánosság elé tárják anélkül, hogy Önt e tevékenységéről külön értesítenék, és hogy annak kapcsán akár Ön, akár harmadik fél vonatkozásában bármilyen kompenzációs kötelezettségük merülne fel.   Ön megad az EA és licencelői számára minden engedélyt, beleegyezést és jogosítványt, melyek az EA-t és licencelőit az FLT ilyen célú használatára feljogosítják.   Ön lemond minden morális és hasonló jogáról és nem támaszt semminemű követelést a fenti FLT tartalom kapcsán.

Ha az EA szolgáltatás, amelyen megosztja tartalmát engedélyezi más felhasználóknak, hogy hozzáférjen és használja a tartalmat az EA szolgáltatás részeként, akkor a többi felhasználónak is átruházza a vonatkozó EA szolgáltatás használóinak a felhasználással, másolással, módosítással, megjelenítéssel, a tartalomból létrehozott új tartalommal és azok kommunikálásával és terjesztésével kapcsolatos jogokat minden további értesítés, forrásmegjelölés és kompenzáció nélkül.

8. Fizetett szolgáltatások

Egyes EA szolgáltatások használatához díj megfizetése szükséges. Önnek rendelkeznie kell egy fiókkal és meg kell fizetnie az előfizetési vagy egyéb díjat, hogy részt vegyen az adott aktivitásokban. Az egyes szolgáltatásokra való előfizetési és egyéb díjakról további információt talál a help.ea.com, support.popcap.com (PopCap termékek esetén) vagy swtor.com/support (Star Wars™: The Old Republic esetén) címeken.

A DÍJAKAT ELŐRE KELL MEGFIZETNI ÉS SEM RÉSZBEN, SEM EGÉSZBEN NEM VISSZATÉRÍTHETŐEK.

Az EA fenntartja a jogot, hogy a díjszabást és a fizetési módozatokat megváltoztassa. Ha rendszeres (pl. havi) előfizetési díjat fizet egy EA szolgáltatásért, az EA harminc (30) nappal előre tájékoztatja minden, díjösszegekkel és számlázási módszerekkel kapcsolatos változásokról az EA szolgáltatáson. Az Ön felelőssége, hogy ellenőrizze az EA szolgáltatást, hogy időben értesüljön a változásokról. Ha a harminc (30) napos értesítés után folytatja az EA szolgáltatás használatát, ezzel elfogadja a változásokat. Ha bármilyen változás nem elfogadható az Ön számára, bármikor megszüntetheti az előfizetését, de az EA nem térít vissza semmilyen összeget, amit a fiókja kapcsán a megszüntetés előtt befizetett, sem részben, sem egészben. Ha az EA szolgáltatás használata adóköteles, az EA továbbszámlázhatja a vonatkozó adótartalmat az előfizetési vagy egyéb díjon felül. További információért látogasson el a honlapunkra: support.ea.com.

A. Fizetési lehetőségek.  A díjakat az EA szolgáltatáson elérhető fizetési módszerek használatával fizetheti meg, és egyúttal elfogadja a fizetési módszerekhez kapcsolódó egyéb szolgáltatási feltételeket. A fizetési módszerek szolgáltatásonként változhatnak. Ha hitelkártya- vagy egyéb fizetési információt oszt meg az EA-val, ezzel elismeri, hogy Önnek van felhatalmazása az adott hitelkártya vagy egyéb fizetési módszer használatára. Az EA szolgáltatási feltételeinek elfogadásával engedélyt ad az EA-nak, hogy automatikusan megújítsa az EA szolgáltatás előfizetési díját egy érvényes hitelkártyaszám megterhelésével, amelyet fizetéskor megadott. Az előfizetési díja automatikus megújításra kerül harminc (30) nappal a lejárat előtt, és attól kezdve rendszeres időközönként, melynek összege nem nagyobb az aktuális EA díjszabásnál, és nem tartalmaz promóciós vagy kedvezményes árat, kivéve, ha Ön lemondja az előfizetését. Önnek pontos, teljes és naprakész számlázási információkat kell megadnia. Minden, az Ön adataiban beállt változást frissítenie kell (például: számlázási cím, hitelkártya száma, lejárati dátuma stb.), hogy az naprakész, teljes és pontos maradjon, és mihamarabb tájékoztatnia kell az EA-t, ha hitelkártyája letiltásra került (pl. elvesztés, ellopás stb. esetén). Ezen információk az Ügyfélszolgálat megkeresésével változtathatók meg, a help.ea.com, support.popcap.com (PopCap termékek esetén) vagy swtor.com/support (Star Wars™: The Old Republic esetén) címeken. Ha nem tájékoztatja az EA-t az adatai változásáról, elfogadja, hogy az EA tovább folytatja az előfizetés számlázását, kivéve, ha Ön megszünteti az előfizetését legalább harminc (30) nappal az előfizetés lejárata előtt. Az EA fenntartja a jogot, hogy egy harmadik fél által biztosított hitelkártya-adatfrissítő szolgáltatást vegyen igénybe, hogy naprakészen tartsa az Ön által megadott hitelkártyához tartozó információkat. Azon ügyfelek, akik nem hitelkártyás fizetési módszert használnak, esetleges további kezelési költségeket fizethetnek és nem áll rendelkezésükre automatikus előfizetés megújítási lehetőség. További információt talál a help.ea.com, support.popcap.com (PopCap termékek esetén) vagy swtor.com/support (Star Wars™: The Old Republic esetén) címeken.

A fiók birtokosaként Ön felelős minden felmerülő költség kifizetéséért, beleértve a vonatkozó adókat, illetve minden egyéb fizetést, amelyet Ön, vagy bárki az Ön fiókját használva kezdeményezett, beleértve az Ön barátait és családtagjait is.

B. Próbaelőfizetés. Egyes EA szolgáltatások kínálhatnak ingyenes próbaelőfizetést. Ha Ön elfogad egy ingyenes próbaelőfizetést, az EA a fiókhoz kapcsolódó EA szolgáltatást számlázni kezdi a próbaelőfizetés lejárata után, kivéve, ha Ön megszünteti az előfizetést a lejárati idő előtt. Minden esetben Ön felelős az internetszolgáltató, telefon, vezeték nélküli és egyéb kapcsolódási díjak fizetéséért, amelyen keresztül az EA szolgáltatásokat igénybe veszi, még akkor is, ha az EA ingyenes előfizetést kínál. A próbaelőfizetések nem átruházhatóak.

C. Harmadik fél és viszonteladók által számlázott díjak. Az EA más honlapokra mutató hivatkozásokat is nyújthat. Ezen honlapok külön díjszabással rendelkezhetnek, amely nem foglaltatik benne az EA-nak egyébként fizetett előfizetési vagy egyéb díjakban. Minden külön fizetési tétel vagy kötelezettség rendezése, amely egy harmadik féllel kapcsolatban felmerül, az Ön feladata.

9. Az EA szolgáltatások megszűnése

Az EA (részben vagy egészben) megszüntetheti bármely online vagy mobil termék és/vagy EA szolgáltatás elérhetőségét, ha arról az adott EA szolgáltatás igénybevételekor megszabott határidőn belül értesítést küld Önnek, illetve, amennyiben a megszüntetési értesítéshez nem rendeltek időtartamot, a szolgáltatás megszűnése előtt harminc (30) nappal e-mailben keresi meg Önt, vagy (az EA belátása szerint) értesítést tesz közzé az alábbi honlapon: http://www.ea.com/2/service-updates.

Az EA az EA szolgáltatásokhoz való hozzáférést megszüntetheti jelen szolgáltatási feltételek megszegése esetén is, amennyiben (saját hatáskörében) úgy ítéli, hogy az Ön EA szolgáltatásokban tanúsított magatartása veszélyt jelent az EA szolgáltatások többi/kiskorú felhasználójára, tartalmára, jogosultságaira, termékeire vagy az EA szellemi tőkéjére nézve. A fiók megszüntetésével elveszítheti felhasználóneveit és személyiségeit. Ha egynél (1) több fiókja van, az EA megszüntetheti az összes fiókját és minden ezzel kapcsolatos jogosultságát. Jelen szolgáltatási feltételek, vagy bármely más, az EA szolgáltatások használatára vonatkozó szabály megszegése esetén az EA figyelmeztetéssel élhet Ön felé, felfüggesztheti hozzáférését fiókjához, szelektíven korlátozhatja vagy megvonhatja jogosultságait a fiók és/vagy az eléréséhez használt hardver szintjén, azonnali hatállyal törölheti összes fiókját, és véglegesen kitilthatja készülékét/gépét egyes EA szolgáltatásokból, vagy azok összességéből. Ön tudomásul veszi, hogy az EA ilyen esetekben nem köteles fiókja megszűntetéséről, készülékének egyes vagy összes EA szolgáltatásból való ideiglenes vagy végleges kitiltásról, illetve a fiókjához kötődő jogosultságok korlátozásáról vagy megvonásáról előzetes értesítést küldeni Önnek. Ha az EA megszünteti az Ön fiókját, nem vehet részt többé EA szolgáltatásban az EA kifejezett engedélye nélkül. Az EA fenntartja a jogot, hogy elutasítsa bármely személy kérelmét fiók-fenntartással vagy EA szolgáltatással kapcsolatban.   Ön nem engedélyezheti fiókja használatát olyan személynek, akinek fiókjait az EA megszüntette.

Ha az Ön fiókját vagy egy bizonyos EA szolgáltatáshoz kapcsolódó, az Ön fiókjához tartozó előfizetést megszüntetünk és/vagy a hozzáférést szelektív módon korlátozzuk, megszüntetjük, töröljük, fiókjától különválasztjuk, illetve a berendezést, mellyel hozzáfér, ideiglenesen vagy véglegesen kitiltjuk az EA szolgáltatások eléréséből, az Ön kárpótlására nincs lehetőség; a jogosultságokat másutt felhasználni nem tudja, azok nem konvertálhatók készpénzre vagy más jellegű visszatérítésre, Ön pedig nem férhet hozzá többé fiókjához vagy a vonatkozó EA szolgáltatáshoz rendelt jogosultságokhoz. Ha Ön úgy véli, hogy a fiókja elleni bármely intézkedés téves volt, kérjük, lépjen kapcsolatba Ügyfélszolgálatunkkal a help.ea.com, support.popcap.com (PopCap termékek esetén) vagy swtor.com/support (Star Wars™: The Old Republic esetén) címen!

10. Az Ön fiókjának megszüntetése

Önnek bármikor jogában áll felmondani fiókját vagy valamely EA szolgáltatásra való előfizetését. Ha nem ért egyet az e szolgáltatási feltételekben leírt feltételekkel, egyedüli lehetősége az, hogy nem használja az EA szolgáltatásokat és felmondja fiókját vagy előfizetéseit.   Ön megérti és elfogadja, hogy fiókjának vagy egy bizonyos előfizetésnek a felmondása az Ön kizárólagos joga és lehetősége az EA vállalattal való bármely nézeteltérés esetén, beleértve bármely nézeteltérést a következőkkel kapcsolatban vagy azokból kifolyólag: (1) e szolgáltatási feltételek bármely pontja vagy e szolgáltatási feltételek végrehajtása vagy alkalmazása az EA részéről; (2) az EA szolgáltatásokon elérhető tartalom vagy az ebben bekövetkező bármely változás; (3) az Ön lehetősége arra, hogy elérje és/vagy használja az EA szolgáltatásokat és/vagy bármely tartalmat vagy jogosultságot azokkal kapcsolatban; vagy (4) a díjak, pótdíjak, vonatkozó adók, számlázási módszerek mennyisége vagy formája, vagy az ezekben bekövetkezett bármely változás.

Fiókja megszüntetéséhez lépjen kapcsolatba Ügyfélszolgálatunkkal a help.ea.com, support.popcap.com (PopCap termékek esetén) vagy swtor.com/support (Star Wars™: The Old Republic esetén) címen!   Az EA fenntartja a jogot azon díjak, pótdíjak vagy költségek beszedésére, melyek az Ön fiókjának vagy EA szolgáltatásra való előfizetésének felmondása előtt váltak esedékessé.   Ön továbbá felelős minden olyan, harmadik fél által működtetett értékesítők vagy tartalomszolgáltatók számára való tartozással, melyek a felmondás előtt váltak esedékessé.   Minden késedelmes vagy fizetetlen díjjal vagy más, az EA szolgáltatásokat érintő megoldatlan üggyel kapcsolatban egyetértésre kell jutni, mielőtt Ön új EA fiókot hozna létre.

11. Eljárási szabályok

Ön az EA saját megítélése szerint megsérti a szolgáltatási feltételeket, amennyiben:

- Illegális tartalmat tesz közzé, továbbít vagy terjeszt.
- Más játékosokat zaklat, fenyeget, bosszant vagy bármi olyat tesz, ami az illető számára nemkívánatos, például ismételten kéretlen üzeneteket küld, személyeskedik, vagy faji, szexuális irányultsággal kapcsolatos, vallási vagy hagyományt illető kijelentéseket tesz, stb.
- Olyan tevékenység, csoport vagy közösség részese, támogatója vagy kezdeményezője, mely agresszív, faji, etnikai vagy vallási kisebbség elleni erőszakra buzdít, kommunikációjában obszcén, fenyegető, szexuálisan célzatos, gyalázkodó, megbélyegző, nem tartja tiszteletben mások személyiségi jogait, törvénysértésre buzdít vagy abban részt vesz, viselkedésével sérti a közízlést. A gyűlöletbeszédet nem tűrjük.
- Sértő, gyalázkodó becenevet illetve személyiségnevet használ.
- Elfogadhatatlan módon viselkedik chat vagy játék közben, a fórumokon vagy bármely más, EA szolgáltatásokhoz kötődő felületen. Elfogadhatatlannak minősül egyebek közt (de nem kizárólagosan) az  EA szolgáltatásban folyó játék vagy eszmecsere megzavarása. Elfogadhatatlan továbbá (de nem kizárólagosan) az üzleti ajánlatok és kéretlen reklámok küldése/továbbítása is.
- Megszakítja a chat szobák társalgásának folyamatát vulgáris nyelvezettel, gyalázkodással, az Enter gomb nyomkodásával vagy nagy képek beszúrásával, hogy a képernyő adatai túl gyorsan haladjanak az olvasáshoz, túl sokat kiabál [folyamatosan nagybetűket használ] azzal a szándékkal, hogy megzavarjon más felhasználókat, „spammel” vagy folyamatosan ismételt szöveggel árasztja el (flooding) a társalgást.
- Valaki másnak adja ki magát (beleértve a hírességeket), hamisan állítja, hogy Ön az EA alkalmazottja vagy képviselője, vagy megpróbálja félrevezetni a felhasználókat arról, hogy Ön az EA vagy egy EA-partner vagy leányvállalat képviselője.
- Megpróbál az EA szolgáltatások valamely felhasználójától jelszót, fiókinformációt vagy más személyes információt megszerezni.
- Olyan szoftvert vagy tartalmat tölt fel, ami nem saját tulajdona vagy nincs engedélye annak szabad terjesztésére.
- Vét azon viselkedési normák ellen, melyek az adott EA szolgáltatásra vonatkoznak
- Feltöréssel, behatolással, adathalászattal, csalással vagy biztonsági rések kihasználásával próbálkozik; hamisított szoftverrel vagy virtuális fizetőeszközzel/tárgyakkal akar visszaélni.
- Vírust, féregprogramot, spyware-t, időbombát, sérült adatokat tartalmazó fájlokat tölt fel, vagy bármilyen más olyan alkalmazást, amely károsíthatja vagy megzavarhatja az EA szolgáltatást.
- Személyes kommunikáción kívüli bármi más célból küld üzeneteket, ideértve a reklám- vagy promóciós üzeneteket, láncleveleket, piramisjátékokat vagy egyéb gazdasági tevékenységeket.
- Helytelenül használja a játékokban található súgó vagy panasztevő gombokat vagy hamis bejelentéseket tesz az EA személyzetnek.
- „Automata” szoftverprogramokat, „makró” szoftverprogramokat vagy más „csalás” szoftverprogramokat vagy alkalmazásokat használ vagy terjeszt.
- Játékot feltörő/tartalmat módosító/csaló szoftvert vagy eszközt használ.
- Bármely fájlt, vagy az EA szolgáltatások más komponensét, úgy módosítja, hogy az EA arra kifejezetten nem jogosítja fel.
- Közzéteszi vagy kommunikálja bármely játékos való világbeli személyes információit egy EA szolgáltatás segítségével.
- Megpróbálja befolyásolni, hackelni vagy kikódolni az EA szolgáltatások szervereire befutó vagy onnan érkező adatokat.
- Csalásokat használ, vagy azok terjesztésében közreműködik.
- Megpróbál EA szoftvert használni olyan szolgáltatás segítségével, melyet nem az Electronic Arts irányít vagy hagy jóvá. Minden ilyen használat a saját felelőssége, és külön feltételek vonatkozhatnak rá. Az EA nem vállal felelősséget, ha Ön az EA szoftverét nem az Electronic Arts által irányított szolgáltatáson keresztül használ.
- Befolyásolja mások lehetőségét arra, hogy jól érezzék magukat valamely EA szolgáltatás használatakor vagy olyan tevékenységet végez, mely befolyásolja vagy anyagilag növeli egy EA szolgáltatás mindenki megelégedésére szolgáló működésének költségeit.
- Hacsak az EA erre külön engedélyt nem ad, nem adhat el, vásárolhat, illetve kereskedhet fiókjával, illetve bármilyen személyes hozzáféréssel az EA szolgáltatásokhoz vagy tartalmakhoz, ideértve az árverési oldalakat is.
- Nem folytathat olyan tevékenységet, amely egyéb törvényekbe ütközik, beleértve, de nem kizárólagosan a szerzői jogok megsértését, a védjegyek megsértését, hitelrontást, személyhez fűződő jogok megsértését, személyazonosság eltulajdonítását, mások követését és zaklatását, hamisítást és hamis szoftver terjesztését.
- Kéretlen reklámok, promóciós anyagok küldése vagy továbbítása; egyéb ügynöki tevékenység játék vagy fórumozás közben.
- Programhibák, dokumentálatlan jellemzők, tervezési hiányosságok és egyéb játékbeli problémák kihasználása.
- A „szerepjáték” nem mentség a fenti (vagy bármely más) szabályok megszegésére.

Bizonyos EA szolgáltatások további szabályokat is közzétehetnek, melyek az Ön ezen szolgáltatásokon való viselkedését szabályozzák.

Önnek be kell tartania minden szövetségi, állami és helyi törvényt, szabályozást és rendeletet, melyek vonatkoznak tevékenységére az EA szolgáltatások használata közben. Az EA fenntartja az Ön fiókja megszüntetésére, és mindenfajta EA szolgáltatás Ön általi használatának megakadályozására való jogot, amennyiben fiókját illegális tevékenységre vagy e szolgáltatási feltételek megsértésére használja. 

Ha külön nem jelezzük, az EA nem vállal kötelezettséget arra, és nem is várható el tőle, hogy az EA szolgáltatások forgalmát, így a kommunikációt is, megfigyelje vagy rögzítse. Az EA azonban fenntartja a jogot, hogy megfigyelje és/vagy rögzítse az online aktivitást bármely EA szolgáltatásban, Ön pedig ehhez kifejezetten jóváhagyását adja. Az EA fenntartja a jogot, hogy eltávolítson bármilyen tartalmat az EA szolgáltatásokról a saját döntési hatáskörén belül. Az EA nem tartozik felelősséggel azért, ha egy harmadik fél megszegi ezen megállapodást.

Ha olyan felhasználóval találkozik, aki megsérti a viselkedési szabályokat, kérjük, jelentse a „Súgó” vagy a „Visszaélés jelentése” funkciók használatával az adott EA szolgáltatásban, vagy közvetlenül vevőszolgálatunknak a help.ea.com, support.popcap.com (PopCap termékek esetén) vagy swtor.com/support (Star Wars™: The Old Republic esetén) címen!

12. Nem EA által nyújtott szolgáltatások

Egyes termékek lehetővé teszik, hogy EA szoftvert olyan szolgáltatáson keresztül használjon, melyet nem az EA üzemeltet. Például lehetősége adódhat EA szoftverrel játszania olyan szervereken, melyek nem az EA tulajdonát képezik. Az EA nem vállal felelősséget, ha Ön az EA szoftverét ilyen szolgáltatáson keresztül használja, és nincs befolyása arra, hogy ezek a szolgáltatások milyen módon kerülnek alkalmazásra és üzemeltetésre. Minden nem az EA által irányított szolgáltatást saját felelősségére használ, és más feltételek és korlátozások lehetnek érvényben az üzemeltető harmadik fél által.

13. Szoftver, alkalmazások és eszközök

Az EA szolgáltatások szükségessé vagy lehetővé tehetik szoftverek, szoftverfrissítések vagy javítócsomagok vagy egyéb segédprogramok és eszközök letöltését az EA vállalattól vagy licencelőitől az Ön szórakoztató rendszerére, készülékére vagy számítógépére  („EA szoftver”).  Az EA nem kizárólagos, korlátozott engedélyt ad arra, hogy az EA szoftvert egyedül az EA által meghatározott célra és az EA által lehetővé tett időszakban használja.   Amennyiben az EA szoftverhez Végfelhasználói Licencszerződést is mellékeltek, az EA szoftver Ön általi használatát az illető licencszerződés szabja meg. Az EA szoftvert Ön nem licencelheti tovább, és nem kérhet térítést másoktól a használatáért vagy eléréséért.   EA szoftvert nem fordíthat le, nem fejthet vissza, nem bonthat szét, nem bonthat vissza vagy szedhet részeire, és abból származó művet nem hozhat létre.   Ön nem módosíthatja az EA szoftvert, és nem használhatja semmiféle olyan módon, melyre az EA nem adott kifejezett engedélyt.   Ön tudomásul veszi, hogy a különféle technológiák EA általi bemutatása nem mindig egyforma szintű minden platformon, és hogy az EA szoftver és a hozzá kapcsolódó EA szolgáltatások az Ön számítógépétől és más készülékétől függően változhatnak.

Az Electronic Arts időnként megjelenteti EA szoftverek frissítéseit vagy módosításait.   Ön tudomásul veszi, hogy bizonyos frissítésekre és módosításokra szükség van az EA szoftver és az EA szolgáltatások további használatához.

14. Kiviteli korlátozások

Az EA szoftver az Egyesült Államok és más igazságszolgáltatások exportszabályozó rendelkezéseinek hatályába eshet. Az EA szoftver letöltésével az EA vállalattól Ön garanciát vállal arra, hogy tartózkodási helye nem olyan ország, melybe tilos bizonyos javakat exportálni az Egyesült Államokból, az Európai Unióból vagy más országokból, és nem is exportálja azt ilyen helyre vagy ilyen személynek.

Ön beleegyezik, hogy betartja az Egyesült Államok export-szabályozási törvényeit és más érvényes törvényeket, és nem továbbít, elektronikus úton vagy másképp, ezen törvények korlátozása alá eső tartalmat vagy EA szoftvert az ezen rendelkezések hatálya alá eső országokba anélkül, hogy előzetesen kikérné a megfelelő kormányzati engedélyt, melyet azután betart. Továbbá beleegyezik, hogy nem tölt fel az EA szolgáltatásokra olyan adatot vagy szoftvert, mely nem exportálható előzetes írott kormányzati jóváhagyás nélkül, beleértve bizonyos típusú rejtjelezési szoftvereket, de nem csupán ezekre korlátozódva. E Szekció biztosításai és elkötelezettségei e Szerződés megszűnése után is hatályban maradnak.

15. Az EA szolgáltatások frissítései

FONTOS: AZ EA SZÜKSÉG SZERINT FRISSÍTÉSEKET ESZKÖZÖLHET VAGY MÓDOSÍTHAT BIZONYOS PARAMÉTEREKET A JÁTÉKEGYENSÚLY ÉS AZ EA SZOLGÁLTATÁSOK JAVÍTÁSA ÉRDEKÉBEN.   EZEN FRISSÍTÉSEK VAGY „ÁTÁLLÍTÁSOK” HÁTRÁLTATHATJÁK A JÁTÉKMENETET ÉS BEFOLYÁSOLHATJÁK AZ ÖN ÁLTAL IRÁNYÍTOTT SZEREPLŐKET, JÁTÉKOKAT, CSOPORTOKAT VAGY JOGOSULTSÁGOKAT. AZ EA FENNTARTJA A JOGOT, HOGY ILYEN FRISSÍTÉSEKET KÉSZÍTSEN ÉS NEM FELELŐS A VÁLTOZÁSOKÉRT.

16. A felelősség és jótállás korlátai

A VONATKOZÓ TÖRVÉNYEK ÁLTAL MEGENGEDETT MAXIMÁLIS MÉRTÉKIG ÖN KIFEJEZETTEN ELFOGADJA, HOGY AZ EA SZOLGÁLTATÁSOK, AZ EA SZOFTVEREK ÉS AZ INTERNET HASZNÁLATÁNAK KOCKÁZATA EGYEDÜL ÖNT TERHELI. AZ EA SZOLGÁLTATÁSOK, EA SZOFTVEREK, AZ EA TERMÉKEI ÉS A HARMADIK FÉL ÁLTAL BIZTOSÍTOTT SZOLGÁLTATÁSOK ÉS TERMÉKEK „ÖNMAGUKBAN” ÉS „ELÉRHETŐ MIVOLTUKBAN” ÁLLNAK RENDELKEZÉSRE AZ ÖN HASZNÁLATÁRA, MINDENFAJTA, AKÁR KIFEJEZETT, AKÁR BENNE FOGLALT GARANCIA NÉLKÜL, KIVÉVE, HA ILYEN GARANCIÁK KIZÁRÁSA JOGILAG NEM LEHETSÉGES.   NEM VONATKOZIK GARANCIA A MINŐSÉGRE, FUNKCIONALITÁSRA ÉS ELÉRHETŐSÉGRE, ILLETVE AZ EA SZOFTVER TELJESÍTMÉNYÉRE VAGY AZ EA SZOLGÁLTATÁSOKRA. AZ EA NEM VÁLLAL FELELŐSSÉGET AZÉRT, HA BÁRMILYEN TARTALOM, JOGOSULTSÁG, TERMÉK VAGY SZOLGÁLTATÁS NEM BESZEREZHETŐ. AZ EA AZ EA SZOLGÁLTATÁSOKAT KERESKEDELMILEG ÉSSZERŰ ALAPON BIZTOSÍTJA, ÉS NEM GARANTÁLJA, HOGY ÖN KÉPES LESZ AZ Ön ÁLTAL VÁLASZTOTT HELYEKEN VAGY IDŐPONTOKBAN ELÉRNI VAGY HASZNÁLNI AZ EA SZOLGÁLTATÁSOKAT, SEM AZT, HOGY AZ EA MEGFELELŐ KAPACITÁSSAL FOG RENDELKEZNI AZ EA SZOLGÁLTATÁSOK EGÉSZÉHEZ VAGY EGY BIZONYOS FÖLDRAJZI TÉRSÉGBEN.

A VONATKOZÓ TÖRVÉNYEK ÁLTAL MEGENGEDETT MAXIMÁLIS MÉRTÉKIG ÖN ELISMERI ÉS ELFOGADJA, HOGY AZ ÖN EGYETLEN ÉS KIZÁRÓLAGOS LEHETŐSÉGE AZ ÖN ÉS AZ EA VAGY LICENCELŐI KÖZTI NÉZETELTÉRÉS ESETÉN AZ EA SZOLGÁLTATÁSOK HASZNÁLATÁNAK BEFEJEZÉSE ÉS FIÓKJÁNAK FELMONDÁSA.   ÖN ELISMERI ÉS ELFOGADJA, HOGY AZ EA, ANNAK LICENCELŐI ÉS LEÁNYÁLLATAI NEM FELELŐSEK SEMMIFÉLE SAJÁT VAGY MÁS SZEMÉLY ÁLTALI TEVÉKENYSÉGÉRT VAGY TEVÉKENYSÉG ELMULASZTÁSÁÉRT AZ EA SZOLGÁLTATÁSOKON LEVŐ TARTALOMMAL, AZON ZAJLÓ KOMMUNIKÁCIÓVAL VAGY VISELKEDÉSSEL, VAGY AZ EA SZOFTVEREK HASZNÁLATÁVAL KAPCSOLATBAN.   AZ EA VAGY LICENCELŐI, LICENCELTJEI, LEÁNYVÁLLALATAI, ALKALMAZOTTAI, VEZETŐI VAGY IGAZGATÓI (EGYÜTTESEN „EA TAGOK”) FELELŐSSÉGE ÖN FELÉ SEMMI ESETRE SEM HALADHATJA MEG AZT AZ ÖSSZEGET, MELYET Ön FIZETETT AZ EA RÉSZÉRE AZ EA SZOLGÁLTATÁSOKÉRT.   AZ EA, LICENCELŐI VAGY AZ EA TAGOK SEMMI ESETRE SEM FELELŐSEK OLYAN JÁRULÉKOS VAGY KÖVETKEZMÉNYES KÁROKÉRT, MELYEK AZ EA SZOLGÁLTATÁSOK, AZ EA SZOFTVEREK VAGY AZ INTERNET ÖN ÁLTALI HASZNÁLATÁBÓL SZÁRMAZNAK, VAGY BÁRMELY MÁS KÖVETELÉSÉRT, MELY AZ EA SZOLGÁLTATÁSOK VAGY FIÓKOK ÖN ÁLTALI HASZNÁLATÁBÓL ADÓDIK. NOHA AZ EA MINDEN TŐLE TELHETŐT MEGTESZ AZ ÖN ADATAINAK VÉDELME ÉRDEKÉBEN, SEM AZ EA, SEM LICENCELŐI NEM VÁLLALHATNAK FELELŐSSÉGET AZ ADATVESZTÉSEKÉRT, A SZOFTVERBEN VAGY HARDVERBEN KELETKEZETT KÁROKÉRT, ILLETVE EGYÉB KÁROKÉRT, MELYEK ÖNT VAGY HARMADIK FELET KÖZVETLEN, KÖZVETETT, VÉLETLEN, KÜLÖNLEGES VAGY JÁRULÉKOS MÓDON ÉRTEK EA SZOLGÁLTATÁSOK, TARTALMAK VAGY SZOFTVEREK ÖN ÁLTALI HASZNÁLATA, ILLETVE SZÁMÍTÓGÉPÉN/ESZKÖZÉN TÖRTÉNŐ FUTTATÁSA SORÁN.

MIVEL EGYES ÁLLAMOK VAGY JOGRENDSZEREK NEM TESZIK LEHETŐVÉ A FELELŐSSÉG KORLÁTOZÁSÁT VAGY KIZÁRÁSÁT KÖVETKEZMÉNYES VAGY JÁRULÉKOS KÁROKÉRT, ILYEN ÁLLAMOKBAN VAGY ILYEN JOGRENDSZERE ESETÉN, AZ EA, LICENCELŐI ÉS AZ EA TAGOK FELELŐSSÉGE A TÖRVÉNY ÁLTAL MEGENGEDETT LEGNAGYOBB MÉRTÉKBEN KORLÁTOZÓDIK. AZ EA NEM HAGY JÓVÁ, ÉS NEM LÁT EL JÓTÁLLÁSSAL VAGY GARANCIÁVAL SEMMIFÉLE, HARMADIK FÉL ÁLTAL LÉTREHOZOTT TERMÉKET VAGY SZOLGÁLTATÁST, MELY AZ EA SEGÍTSÉGÉVEL KERÜL FELAJÁNLÁSRA, ÉS NEM FOGLALKOZIK AZ Ön ÉS EGY SZOLGÁLTATÁSOKAT VAGY TERMÉKEKET NYÚJTÓ HARMADIK FÉL KÖZÖTT ZAJLÓ TRANZAKCIÓK MEGFIGYELÉSÉVEL.

17. Kártalanítás

Ön beleegyezik, hogy az EA és/vagy annak licencelői kérésére megvédi, kártalanítja és megóvja az EA vállalatot, és annak leányvállalatait, alkalmazottait, szerződött ügyfeleit, vezetőit, igazgatóit, értékesítőit és tartalomszolgáltatóit, minden olyan felelősségtől, követeléstől és költségtől, beleértve az ügyvédi költségeket, melyek e szolgáltatási feltételek olyan megsértéséből erednek, melyekért Ön a felelős, vagy kapcsolatosak az Ön által az EA szolgáltatásokon terjesztett bármilyen tartalommal.   Anélkül, hogy a fentiek általános érvényét korlátoznánk, Ön beleegyezik, hogy kártalanítja és megóvja az EA vállalatot és licencelőit az Ön fiókjának mindenféle helytelen vagy illegális használatától, beleértve a fiók helytelen vagy illegális használatát olyasvalaki által, akinek Ön engedélyt adott, hogy fiókját használja.   Ön elfogadja, hogy személyesen Ön lesz a felelős az EA szolgáltatások Ön általi használatáért, és az EA szolgáltatásokon zajló minden kommunikációjáért és tevékenységéért, beleértve minden Ön által feltöltött tartalmat, és hogy kártalanítja és megóvja az EA vállalatot, annak licencelőit és annak leányvállalatait, alkalmazottait, vezetőit és igazgatóit minden olyan felelősségtől vagy kártól, mely az Ön viselkedéséből ered az EA szolgáltatások használata közben, beleértve a feltöltött tartalmakat is.

Az EA és licencelői fenntartják a jogot, saját költségükre, hogy kizárólagos védelmet és irányítást élvezzenek minden egyéb, Ön általi kártalanítással kapcsolatos ügyben. Ilyen esetben Önnek immár nem lesz többé kártalanítási kötelezettsége az EA vállalattal és/vagy licencelőivel szemben ez ügyben.   Ez a szekció e szolgáltatási feltételek megszűnése után is érvényben marad.  

18. Harmadik fél oldalára mutató hivatkozások

Az EA szolgáltatások tartalmazhatnak hiperhivatkozásokat harmadik fél által működtetett oldalakra, beleértve hirdetőket és más tartalomszolgáltatókat.   E honlapok adatokat gyűjthetnek vagy személyes információkat kérhetnek Öntől.   Az EA nem ellenőrizheti e honlapokat, nem felelős azok tartalmáért, adatkezelési gyakorlatáért vagy az ilyen honlapok által gyűjtött információk felhasználásáért vagy közzétételéért.

19. Általános feltételek

A. Jogorvoslat. Ön elfogadja, hogy e szolgáltatási feltételeknek nem célja átruházni bármilyen jogot vagy jogorvoslatot bármilyen személyre e szolgáltatási feltételek felein kívül. Ön tudomásul veszi és elfogadja, hogy jelen szolgáltatási feltételeknek, az EA Adatvédelmi elveknek és a jelen Szolgáltatási feltételekben foglalt kiegészítő feltételeknek, valamint ezen eljárások EA általi érvényesítésének nem célja, hogy bármely jogot vagy jogorvoslatot bárkire átruházzanak.

B. Elválaszthatóság. Ha e Szolgáltatási feltételek bármely része érvénytelenné vagy végrehajthatatlanná válik, az illető részt a vonatkozó törvényekkel összhangban kell érvényesíteni úgy, hogy az az EA eredeti szándékait a lehető legpontosabban tükrözze, és a többi rész teljes mértékben hatályban marad.

C. Lemondás. Abból, hogy az EA nem foganatosít valamely, ezen szolgáltatási feltételekben garantált jogot vagy intézkedést, nem következik, hogy lemondott azok alkalmazásáról. Az e szolgáltatási feltételekben foglalt jogokról  való lemondás csak EA által hitelesített írásos nyilatkozatban történhet.

D. Hatályos jogszabályok. Ha Ön az Európai Unió egy tagállamában él: (i) e szolgáltatási feltételek és az Ön fiókjának/jainak működése vonatkozásában Anglia törvényei az irányadók; és (ii) Ön kifejezetten elfogadja, hogy bármilyen, az EA vállalattal kapcsolatos, vagy az Ön fiókjára/jaira vagy az EA szolgáltatások Ön általi használatára vonatkozó követelés vagy nézeteltérés esetén az angol bíróság kizárólagos jogkörrel ítélkezhet, továbbá beleegyezik és kifejezetten belenyugszik a személyes igazságszolgáltatás Anglia bíróságain való gyakorlásába az ilyen nézeteltérésekkel kapcsolatban, beleértve bármely követelést az EA vállalatra vagy annak leányvállalataira, alkalmazottaira, szerződött ügyfeleire, vezetőire, igazgatóira, értékesítőire és tartalomszolgáltatóira vonatkozóan. Ha a felhasználó a Koreai Köztársaság lakosa, (i) a licencszerződésre és az Alkalmazás használatára az összeférhetetlenségi szabályok kivételével a Koreai Köztársaság törvénye az irányadó, továbbá (ii) kifejezetten beleegyezik, hogy a licencből és/vagy az Alkalmazás használatából származó vagy azzal kapcsolatos igények és viták eldöntése a koreai bíróságok kizárólagos illetékességi körébe tartozik, és aláveti magát az említett bíróságok döntésének. Amennyiben az Önnek másutt van a bejelentett lakcíme: (i) a szolgáltatási feltételek és az Ön fiókja(i) vonatkozásában a törvények közti konfliktusokról szóló szabályok kivél telével Kalifornia állam törvényei az irányadók; (ii) az alábbi, 20. pontban foglaltak vonatkozásában Ön kifejezetten tudomásul veszi, hogy bármely, Ön és az EA közt támadt, a szolgáltatási feltételekből és az Ön fiókja(i) használatából fakadó jogvita az Egyesült Államok Észak-Kaliforniai körzetének körzeti bíróságára tartozik, tudomásul veszi és kifejezetten kijelenti továbbá, hogy (az alábbi, 20. pontban foglaltak szerinti mértékig és vonatkozásban) kész alávetni magát a nevezett bíróság döntéseinek, ideértve azokat, amelyeket az az Ön és az EA (illetve annak leányvállalatai, alkalmazottai, szerződött partnerei, értékesítői és tartalomszolgáltatói) közt esetlegesen kialakuló jogvitában hoz. Ahogy fentebb már jeleztük, magatartására egyéb helyi, állami, nemzeti vagy nemzetközi jogszabályok is vonatkozhatnak.

20. Békéltetés választottbíróság által

Jelen szakasz célja egy olyan eljárásrend meghatározása, mely megkönnyíti a felek között esetlegesen kialakuló jogviták rendezését. A lenti 20.e szakaszban foglaltak szerint amennyiben jogvitánkat informálisan rendezni nem sikerül, és a választottbíróság Önnek többet ítél meg az EA által (esetlegesen) felajánlott kárpótlásnál, az EA az Ön békéltetési költségének 150 százalékát téríti, az eredeti összeg feletti 5000 dolláros értékhatárig.

KÉRJÜK, OLVASSA EZT FIGYELMESEN! A JOGAIVAL KAPCSOLATOS.

A legtöbb felhasználói panasz gyorsan és az Ön megelégedésére orvosolható, ha bejelentkezik ügyfélszolgálati kezelőfelületünkre EA fiókjával a help.ea.com, support.popcap.com (PopCap termékek esetén) vagy swtor.com/support (Star Wars™: The Old Republic esetén) címek egyikén. Abban a valószínűtlen esetben, ha az EA egy problémát nem tudna a felhasználó megelégedésére megoldani (vagy amennyiben az EA nem tudja megoldani egy vele kapcsolatban felmerült problémáját, miután ezt informális úton már megkísérelte), a felhasználó és az EA beleegyeznek, hogy a következő procedúrára kötelezik magukat a köztünk felmerülő mindenféle nézeteltérés megoldása céljából. Ez a rendelkezés minden ügyfélre vonatkozik a törvény által megengedett legteljesebb mértékben, de kifejezetten kizárja Québec, Oroszország, Svájc, az Európai Unió tagállamai és a Koreai Köztársaság  lakosait. Jelen Szerződés megkötésével Ön és az EA kifejezetten lemond a bírósági pereskedés és a csoportos keresetben való részvétel jogáról. Jelen szerződés tág értelemben való használatra készült. Vonatkozik a köztünk felmerülő mindenféle nézeteltérésre („jogvita”), beleértve, korlátozás nélkül:

- a köztünk levő kapcsolatból eredő vagy azzal összefüggő, szerződés szerinti, azon kívüli vagy törvényes, félrevezető/hamis állítással vagy bármely más jogi elmélettel kapcsolatos követelések;
- az ezen Szerződés előtt vagy bármely korábbi Szerződés előtt felmerült követelések (beleértve, de nem kizárólag, a hirdetéssel kapcsolatos követeléseket);
- jelenleg közös kereset tárgyát képező követelések, melyeket illetően Ön nem egy hitelesített csoport tagja; valamint
- az e Szerződés befejeződése után felmerülő követelések.

A szakasz hatálya nem terjed ki az alábbira:

-  az Ön vagy az EA (vagy az EA licencelői) által birtokolt szellemi tulajdonjogok érvényesítésére vagy védelmére vonatkozó, vagy érvényességével kapcsolatos követelés;
-  lopással, kalózkodással vagy illetéktelen használattal kapcsolatos vádakkal összefüggő követelés;
-  Ezen kívül a szerződésben semmi sem akadályozza meg valamely felet abban, hogy a kis értékű ügyek bíróságán eljárást kezdeményezzen.

Az olyan megnevezések, mint az „EA”, az „Ön” és „mi” magukba foglalják leányvállalatainkat, kirendeltségeinket, ügynökeinket, alkalmazottainkat, érdekelődeinket, utódainkat és kijelöltjeinket, valamint jogosult vagy jogosulatlan felhasználóinkat vagy szolgáltatásaink és szoftvereink haszonélvezőit, melyekre a köztünk létrejött szerződés vagy korábbi szerződések vonatkoznak.   Ez a békéltetési feltétel nemzetközi kereskedelmi tranzakciónak minősül, ezért értelmezése és végrehajtása során a Federal Arbitration Act rendelkezései az irányadók. A szerződés ezen cikkelye annak megszűnése után is érvényben marad.

a. Informális tárgyalások/Nézeteltérési nyilatkozat. Ön és az EA beleegyeznek abba, hogy minden jogvitát először informálisan igyekeznek rendezni legalább 30 napon át, mielőtt választottbíráskodást kezdeményeznének. Az ilyen informális tárgyalások az egyik személytől a másiknak küldött írott nyilatkozat kézhezvételekor veszik kezdetüket („Nézeteltérési nyilatkozat”). A Nézeteltérési nyilatkozatoknak: (a) tartalmazniuk kell a panaszt tevő fél teljes nevét és elérhetőségi információit; (b) fel kell vázolniuk a követelés vagy nézeteltérés természetét és alapját; valamint (c) meg kell fogalmazniuk az orvoslat formáját („Követelés”). Az EA a felhasználó számlázási címére (amennyiben ez rendelkezésre áll) vagy a felhasználó által adott e-mail címre küldi Nézeteltérési nyilatkozatát. A Nézeteltérési nyilatkozatot a következő címre kell elküldenie: Electronic Arts Inc., 209 Redwood Shores Parkway, Redwood City CA 94065, ATTENTION: Legal Department.

b. Kötelező választottbíráskodás. Amennyiben a felhasználó és az EA nem tudnak megoldani egy nézeteltérést informális tárgyalások útján a Nézeteltérési nyilatkozat kézhezvételétől számított 30 napon belül, a felhasználó vagy az EA úgy dönthet, hogy a nézeteltérést véglegesen és kizárólagosan  kötelező érvényű választottbíráskodás oldja meg. Minden, az egyik fél által hozott, választottbíróság bevonására vonatkozó döntés végleges és kötelező a másik fél számára. A FELHASZNÁLÓ TUDOMÁSUL VESZI, HOGY AZ ELJÁRÁSBAN VALÓ RÉSZVÉTELLEL LEMOND BÍRÓSÁGI ELJÁRÁSHOZ ÉS ESKÜDTSZÉKI TÁRGYALÁSHOZ VALÓ JOGÁRÓL. A választottbíráskodást a Commercial Arbitration Rules of the American Arbitration Association (AAA) szabályzata szerint kell lefolytatni; lehetőség szerint alkalmazandók az AAA fogyasztókkal kapcsolatos jogvitákra vonatkozó kiegészítő eljárásai (AAA fogyasztói szabályok) is, melyek az AAA honlapján találhatók: www.adr.org. A felhasználó választottbírósági díjait és a választottbírák javadalmazásának rá eső részét az AAA Szabályok határozzák meg, és, amennyiben érvényesek, az AAA Fogyasztói  Szabályok korlátozzák. Ha a választottbíróság által meghatározott költségek magasak, vagy ha a felhasználó az EA részére egy nyilatkozatot küld a Nézeteltérési nyilatkozati címre, melyben jelzi, hogy nem képes kifizetni a választottbíráskodás kezdeményezéséhez szükséges költségeket, az EA haladéktalanul kifizeti az összes választottbírósági díjat és költséget. A választottbírósági eljárás lefolytatható személyesen, iratok benyújtása útján, telefonon, vagy online formában. A választottbíróság írásban hoz döntést, és nyilatkozatot tesz az indokairól, amennyiben bármelyik fél ezt kéri. A választottbíróságnak be kell tartania az ide vonatkozó törvényt, és mindenféle döntés megkérdőjelezhető, ha a választottbíróság ezt nem teszi meg. A felhasználó és az EA bírósági pert indíthat a választottbíróság elősegítésére, a folyamatban levő választottbírósági eljárás megállítására, vagy hogy a választottbíróság végzését megerősítse, módosítsa, hatálytalanítsa vagy arról ítéletet hozzon.

c. Korlátozások. A felhasználó és az EA beleegyeznek, hogy minden választottbíráskodásnak személyesen a köztük fennálló nézeteltérésre kell korlátozódnia. A törvény által megengedett legteljesebb mértékben:  (1) a választottbíráskodás nem összekapcsolható semmiféle másik választottbíráskodással; (2) egyetlen jogvita sem jogosít fel csoportos kereseten alapuló választottbíráskodásra vagy csoportos kereseti eljárás használatára (3) egyetlen jogvita sem jogosít fel arra, hogy a közvélemény vagy más személyek által alkalmazott képviselő vegyen részt az eljárásban. ÖN ÉS AZ EA BELEEGYEZNEK, HOGY MINDKÉT FÉL CSAKIS EGYÉNI MINŐSÉGÉBEN HOZ FEL KÖVETELÉSEKET A MÁSIK ELLEN, ÉS NEM MINT FELPERES VAGY CSOPORT TAGJA VALAMIFÉLE KÖZÖS VAGY KÉPVISELETI ELJÁRÁSBAN. Továbbá, amennyiben a felhasználó és az EA nem egyeznek meg másképpen, a választottbíróság nem ítélheti meg egynél több személy követelését, és nem elnökölhet bármiféle más formában történő képviseleti vagy csoportos kereseti eljárásban. Amennyiben ez a specifikus rendelkezés nem végrehajtható, abban az esetben e teljes választottbíráskodási rendelkezés érvénytelennek és semmisnek tekintendő.

d. Helyszín. Amennyiben a felhasználó az Egyesült Államok lakosa, a választottbíráskodás bármely, a számára megfelelő, ésszerű helyszínen lefolytatható. Az Egyesült Államokon kívül élők a választottbíróság eljárását az Egyesült Államok Kalifornia államának San Mateo megyei bíróságán kezdeményezhetik. Ön és az EA ezúton kijelentik, hogy alávetik magukat ezen bíróság joghatóságának, a választottbíráskodási eljárás során azzal együttműködnek, az általa hozott döntést pedig magukra nézve kötelezőnek fogadják el.

e. Jogorvoslat és jogi képviselői díjak. Amennyiben a választottbíróság az Ön javára dönt bármiféle, Ön által az EA ellen felhozott követelés elbírálását illetően, és olyan ítéletet hoz, mely pénzbeli értékében nagyobb, mint az EA utolsó írásos megegyezési ajánlata, melyet a választottbíróságnak benyújtott írásos nyilatkozatok előtt tett, abban az esetben az EA:

(a) Kifizeti Önnek az Ön választottbírósági költségek 150%-át, egészen az Ön választottbírósági díja feletti 5000 dollárig;

(b) Kifizeti az Ön képviselőjének a tiszteletdíjat, amennyiben ilyet felszámított, és megtérít minden olyan ésszerű költséget (beleértve a szakértők és tanúk költségeit), melyek Ön és jogi képviselője szerint a követelés érvényesítése során felmerültek („ügyvédi költség”).

A választottbíróság az eljárás folyamán bármikor és valamelyik félnek a választottbíróság döntésétől számított 14 napon belül benyújtott kérésére rendelkezéseket hozhat és megoldhat nézeteltéréseket a díjak és költségek kifizetésére és megtérítésére, valamint az alternatív kifizetésre és a képviselői prémiumra vonatkozólag.

A képviselői díjakra és költségekre vonatkozó, fentebb tárgyalt jog kiegészít mindenféle, képviselői díjjal és kiadással kapcsolatos jogot, mellyel a felhasználó a vonatkozó törvény értelmében rendelkezik, jóllehet a felhasználó nem részesülhet kétszeresen odaítélt képviselői díjban vagy költségben. Az EA lemond minden, általa esetleg birtokolt jogról a köztünk felmerülő bármiféle választottbíráskodással kapcsolatos képviselői díjak és kiadások megítélésének szándékával kapcsolatban.

g. A választottbíróság jogkörének korlátozása. A választottbíróság csak a jogorvoslatot kívánó egyéni fél javára, és csak a fél egyéni követeléséhez szükséges jogorvoslat mértékéig ítélhet meg gyorsított bírósági vagy deklaratív jogorvoslatot.

h. E rendelkezés változtatása. Minden, e szerződésben ennek ellentmondó rendelkezés dacára beleegyezünk abba, hogy amennyiben az EA a jövőben változtatna a békéltetési procedúrán (kivéve a keresetlevélhez megadott cím módosítását), Önnek jogában áll azokat 30 napon belül, a fenti címre eljuttatott írásos nyilatkozatban elutasítani. Minden jövőbeli változtatás elutasításával a felhasználó beleegyezik, hogy választottbíráskodásra bocsát mindenféle, köztünk felmerülő nézeteltérést e rendelkezés szövegezésének megfelelően.

21. Teljes szerződés

A szolgáltatási feltételek (beleértve az EA adatvédelmi elveket és más kiegészítő feltételeket, melyeket referenciaként e dokumentumba foglaltak) és minden közzétett szabály vagy instrukció egyes játékokról, tevékenységekről, versenyekről vagy sorsolásokról képezik a teljes szerződést Ön és az EA között az Ön jogait és kötelezettségeit illetően az EA szolgáltatások vonatkozásában. Ha a szolgáltatási feltételek és valamely EA szolgáltatáson közzétett egyéb szabály vagy rendelkezés ellentmondásba kerül, a konfliktust az EA saját hatáskörében jogosult feloldani.

22. Megjegyzés kaliforniai lakosoknak

A Cal. Civil Code § 1789 értelmében felhívjuk figyelmét, hogy (a) Az EA székhelye: 209 Redwood Shores Parkway, Redwood City, CA 94065, (b) Az EA szolgáltatások díja a kiválasztott szolgáltatástól függ, illetve (c) Amennyiben panasszal kíván élni vagy további tájékoztatást kíván kérni az EA szolgáltatások használatával kapcsolatban, látogasson el az EA ügyfélszolgálati honlapjára a help.ea.com, support.popcap.com (PopCap termékek esetén) vagy swtor.com/support (Star Wars™: The Old Republic esetén) címen. Panaszával keresse meg a következő intézményt: Complaint Assistance Unit of the Division of Consumer Services of the Department of Consumer Affairs – írásban a 400 „R” Street, Sacramento, CA 95814 címen, vagy telefonon az alábbi számok valamelyikén: (916) 445-1254, illetve (800) 952-5210.

Tegye könyvjelzőbe a terms.ea.com/hu oldalt, és keresse rendszeresen az EA szolgáltatási feltételek frissítéseit!

23. Kiegészítő feltételek

Egyes EA szolgáltatásokra vonatkozó további rendelkezések és feltételek

Bizonyos EA szolgáltatások előfeltétele, hogy Ön elolvassa és elfogadja azok egyedi feltételeit. Az Ön jogát a vonatkozó EA szolgáltatás használatára e külön feltételek, valamint ezen szolgáltatási feltételek szabályozzák.   Ha az egyedi feltételek és ezen feltételek közt ellentmondás merül fel, az EA saját hatáskörében jogosult dönteni azok feloldásának módjáról.

Béta tesztek

Az EA jogosult kapcsolatba lépni Önnel egy vagy több játék, játékelem vagy online szolgáltatás ellenőrzése és értékelése okán, a programhibák kereskedelmi forgalomba helyezés előtti lokalizálása céljából.   Önt ekkor megkérik, hogy adjon az EA (és csakis az EA) részére bizonyos visszajelzéseket és javaslatokat a játék(ok) vagy honlapfunkció(k) vizsgálata és értékelése közben szerzett tapasztalatairól. Ezt a folyamatot „Béta tesztnek” nevezik. Önnek alá kell írnia és vissza kell juttatni az EA vállalathoz egy kiadás előtti szoftver-titoktartási szerződést („Titoktartási szerződés”) minden egyes Béta teszthez, MIELŐTT Ön tesztelőként („Tesztelő”) működhetne, és MIELŐTT bármely szoftver érkezne Önhöz vagy válna elérhetővé.   Az Ön tesztelői részvételét a Titoktartási szerződés és az alábbi elvek és feltételek szabályozzák.

A Béta teszttel összefüggésben az EA időlegesen elláthatja Önt egy játék kiadás előtti példányával vagy egy EA honlap szolgáltatásának elérhetőségével.   Ön megérti és elfogadja, hogy a kiadás előtti példány és minden más átadott anyag az EA bizalmas, vagy tulajdonjogilag védett információja.   Ön a Béta tesztben való részvétel feltételeként beleegyezik, hogy (i) nem másolja le vagy reprodukálja a kiadás előtti példányt és bizalmas vagy védett információkat, (ii) őrzi a kiadás előtti példányt és a bizalmas vagy védett információkat, és megakadályozza azok illetéktelenek általi elérését, reprodukálását, közzétételét és/vagy illetéktelen használatát, és (iii) teljes mértékben betartja a Titoktartási szerződés elveit és feltételeit.  

Ön személyesen fogja végezni a tesztelést, és nem biztosít hozzáférést a kiadás előtti példányhoz és bizalmas vagy védett információkhoz senki másnak. Ön egyetért azzal, hogy a fenti kötelezettségek áthágása jóvátehetetlen kárt okoz az EA-nak, és az EA jogosult (a számára elérhető egyéb jogorvoslatok mellett) megelőző intézkedések megtételére az Ön által okozott vagy okozni szándékozott szerződésszegés okozta károk enyhítésére. Az Ön kötelezettsége, hogy bizalmasan kezelje a béta játékokat, addig tart, míg az EA nyilvánosan terjeszteni nem kezdi azokat, illetve míg az Ön által tesztelt tartalmak más módon, de nem az Ön hibájából nyilvánosságra kerülnek.

Ön beleegyezik, hogy kérésre haladéktalanul visszaszolgáltat az EA részére minden példányt a kiadás előtti verzióból és bizalmas vagy védett információból, melyekkel az EA ellátta.

Tesztelőként Önt azzal a kizárólagos céllal vonják be a béta játékokba, hogy vizsgálja azokat, és megtalálja hibáikat.   E rendelkezések közt vagy ezen a honlapon semmi sem értelmezhető Önnek szóló felhatalmazásként vagy privilégiumként a béta játékok vagy az itteni tartalom vonatkozásában.   A tesztelésre kapott béta játékok „önmagukban” és „elérhető mivoltukban” kerülnek átadásra; nem vállalunk Ön felé semmiféle egyéb kifejezett vagy járulékos garanciát.

Egyes béta játékok során Ön kincseket, tapasztalati pontokat, felszerelést vagy más érték- vagy helyzet-indikátorokat gyűjthet.   Ez az adat bármikor törlésre kerülhet a tesztelési folyamat során, és valószínűleg akkor, amikor a tesztelési fázis véget ér.   Ebben az esetben minden játékoselőzmény és -adat törlésre kerül, és minden játékos újonc státuszba kerül vissza.

Amikor egy béta játék kezdetén lenyomja a „Játék” gombot, Ön elfogadja, hogy: (i) saját kockázatára játssza a béta játékokat, és tudja, hogy a játékok tartalmazhatnak ismert vagy ismeretlen hibákat, (ii) minden érték- vagy helyzetindikátor, melyet elér a játékban, bármikor törlésre kerülhet, (iii) az EA számára nem kötelező e játékok elérhetővé tétele használatra díjtalanul bármilyen időtartamra, sőt az sem, hogy egyáltalán elérhetővé tegye azokat, (iv) e játékok esetleg csak előfizetéssel lesznek elérhetők, ha a Béta teszt folyamat befejeződött, vagy a jövőben bármikortól; (v) az EA szolgáltatási feltételei érvényesek a játék Ön általi használatára a tesztelési fázis során, és (vi) ha ez egy zárt béta teszt, Önnek a béta játékokról minden információt titokban kell tartania, és nem szolgáltathat ki ilyen információt senkinek.

A Béta teszt fiókok semmilyen körülmények között át nem ruházhatók.

Nintendo hálózati szolgáltatások felhasználói szerződése és adatvédelmi nyilatkozata
A Nintendo hálózati szolgáltatások felhasználói szerződése és adatvédelmi nyilatkozata folyamatosan érvényben marad és irányadó az online viselkedésre nézve, mialatt az EA szolgáltatásokat a Wii U konzolon veszik igénybe. Abban az esetben, ha a Nintendo hálózati szolgáltatások felhasználói szerződése és az EA Szolgáltatási feltételei egymásnak ellentmondanának, a Nintendo hálózati szolgáltatások felhasználói szerződése marad az irányadó. Az EA kizárólagos felelősséget vállal az EA szolgáltatások működéséért és tartalmáért.

Xbox Live® felhasználási feltételek
Az Xbox Live® felhasználási feltételek továbbra is teljes mértékben érvényesek maradnak, és szabályozzák az Ön viselkedését, miközben eléri az EA szolgáltatásokat az Xbox Live® segítségével. Amennyiben az  Xbox Live® Felhasználási feltételek ellentmondásba kerülnek az EA Szolgáltatási feltételekkel, az Xbox Live® Felhasználási feltételek az irányadók. Az EA kizárólagos felelősséget vállal felelős az EA szolgáltatások működéséért és tartalmáért. A Microsoft információkat gyűjthet és használhat Önről és a Xbox Live® használatáról, miközben Ön eléri az EA szolgáltatásokat az Xbox Live® segítségével  Az ilyen információk Microsoft általi használata és gyűjtése az  Xbox Live® Adatvédelmi nyilatkozat hatálya alá esik (elérhető az xbox.com honlapon vagy az 1-800-4MY-XBOX számon). AZ EA SZOLGÁLTATÁSOK Xbox Live® SEGÍTSÉGÉVEL TÖRTÉNŐ ELÉRÉSÉVEL ÖN ELFOGADJA, HOGY A MICROSOFT NEM FELELŐS SEMMIFÉLE KÁRÉRT MELYET ÖN AZ EA SZOLGÁLTATÁSOKNAK AZ Xbox Live® SZOLGÁLTATÁSSAL TÖRTÉNŐ ELÉRÉSE SORÁN ELSZENVEDHET, ÉS LEMOND MINDENNEMŰ JOGI LÉPÉS MEGTÉTELÉRŐL, MELYET A MICROSOFT  ELLEN ILL. AZ EA SZOLGÁLTATÁSOK HASZNÁLATÁBÓL FAKADÓ KÁROK KAPCSÁN TEHETNE. Az EA kizárólagos felelősséget vállal a terméktámogatásért és az EA szolgáltatásokon keresztül történő számlázásért.

EA Online szolgáltatás a PlayStation®2 számítógépes szórakoztató rendszeren
- A Sony Computer Entertainment (Észak-Amerika) nyilatkozata
„DNAS”
A szoftver a Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI) saját fejlesztésű DNAS (Dynamic Network Authentication System, dinamikus hálózati hitelesítési rendszer) hitelesítő eljárását használja.  A DNAS rendszer a felhasználói hardver- és szoftverinformációkat hitelesítési, másolásvédelmi, felhasználó-azonosítási, rendszer-, szabály- és játékkezelési, illetve egyéb célból tárolja.  A begyűjtött információk nem azonosítják a felhasználót és azokat nem osztják meg az SCE csoporton kívüli céggel.  A KIADÓ ÖSSZEVONHATJA EZT AZ INFORMÁCIÓT AZ ÁLLOMÁNYAIBAN SZEREPLŐ, A FELHASZNÁLÓT SZEMÉLYESEN AZONOSÍTÓ ADATOKKAL, AMENNYIBEN A FELHASZNÁLÓ MEGADJA A SZEMÉLYES AZONOSÍTÁSRA ALKALMAS INFORMÁCIÓT.  MIELŐTT BÁRMILYEN SZEMÉLYES INFORMÁCIÓT KÖZÖL A KIADÓVAL, KÉRJÜK, OLVASSA ÁT A KIADÓ ADATVÉDELMI ELVEIT ÉS FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEIT.  CSAK ABBAN AZ ESETBEN ADJON MEG SZEMÉLYES AZONOSÍTÓ INFORMÁCIÓT A KIADÓNAK, HA ELFOGADJA ANNAK FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEIT ÉS ADATVÉDELMI SZABÁLYAIT. Az SCEI, a Sony Computer Entertainment America („SCEA”) és partnerei nem tudják garantálni a DNAS szerverek folyamatos működését. Az SCEA nem vállal felelősséget a DNAS szerverek esetleges késlekedéseiért és hibáiért. Ha bejelentkezéskor DNAS hitelesítési hibát jelző üzenetet kap, kérjük, lépjen kapcsolatba a SCEA ügyfélszolgálatával az 1-866-466-5333 számon. A DNAS-sel kapcsolatos egyéb információkért keresse fel a www.us.playstation.com/DNAS oldalt. Amennyiben a rendszer nem működik együtt, vagy inkompatibilis a DNAS-sel, az SCEI, az SCEA és partnerei kizárólagos felelőssége a felhasználó szoftverének, konzoljának és perifériáinak javítására, illetve kicserélésére terjed ki. Az SCEA, anyavállalatai, partnerei és szerződéses terjesztői nem vállalnak felelősséget a késlekedésekért, rendszerhibákért, hitelesítési hibákért és rendszerleállásokért, melyek időnként akadályozhatják az online játékot vagy a bejelentkezést.

- A Sony Computer Entertainment nyilatkozata (Európa)
A szoftver a Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI) saját fejlesztésű DNAS (Dynamic Network Authentication System, dinamikus hálózati hitelesítési rendszer) hitelesítő eljárását használja.  A DNAS rendszer a felhasználói hardver- és szoftverinformációkat hitelesítési, másolásvédelmi, felhasználó-azonosítási, rendszer-, szabály- és játékkezelési, illetve egyéb célból tárolja.  A SCEI, a Sony Computer Entertainment Europe (SCEE), továbbá társ- és leányvállalataik nem garantálják a DNAS-szerverek folyamatos rendelkezésre állását.  Az SCEE nem vállal felelősséget a DNAS-szerverek szakaszos vagy hibás működéséből eredő károkért.  Ha bejelentkezéskor DNAS hitelesítési hibára utaló üzenet jelenik meg, kérjük, hívja a helyi telefonos PlayStation-ügyfélszolgálatot a szoftverismertetőben megadott telefonszámon.  Ha további részletekre kíváncsi a DNAS rendszerrel kapcsolatban, látogasson el a PlayStation.com oldalra!  Amennyiben a rendszer nem működik együtt, vagy inkompatibilis a DNAS-sel, az SCEI, az SCEE és partnerei kizárólagos felelőssége a felhasználó szoftverének, rendszerének és perifériáinak javítására, illetve kicserélésére terjed ki. Az SCEE, anyavállalatai, partnerei és szerződéses terjesztői nem vállalnak felelősséget a késlekedésekért, rendszerhibákért, hitelesítési hibákért és rendszerleállásokért, melyek időnként akadályozhatják az online játékot vagy a bejelentkezést.

- A Sony Computer Entertainment  (Japán) nyilatkozata a Privacy Policy & Network kapcsán
Ez a termék Dinamikus Hálózati Hitelesítő Rendszert (Dynamic Network Authentication System) használ. A Hálózati Hitelesítő Rendszer rendszer a felhasználói hardver- és szoftverinformációkat hitelesítési, másolásvédelmi, felhasználó-azonosítási, rendszer-, szabály- és játékkezelési, illetve egyéb célból tárolja.  A begyűjtött információk nem azonosítják a felhasználót.  Az Electronic Arts összevonhatja ezt az információt az állományaiban szereplő, a felhasználót személyesen azonosító adatokkal, amennyiben a felhasználó megadja a személyes azonosításra alkalmas információt. Mielőtt bármilyen személyes információt közölne az Electronic Arts vállalattal, kérjük, tekintse át az Electronic Arts adatvédelmi elveit és felhasználási feltételeit. Csak abban az esetben adjon meg személyes azonosító információt az Electronic Artsnak, ha elfogadja annak feltételeit és adatvédelmi szabályait.

EA Online szolgáltatás a PlayStation®3 számítógépes szórakoztató rendszeren
A PlayStation™Network Szolgáltatási feltételek továbbra is érvényesek, és szabályozzák az Ön viselkedését PlayStation™Network segítségével elért EA Online rendszerben.  Amennyiben az EA Online Szolgáltatási feltételei ill. a PlayStation™Network Szolgáltatási feltételei és a Felhasználói szerződés ellentmondásba kerül, a PlayStation™Network Szolgáltatási feltételei és Felhasználói szerződése az irányadó.

PlayStation®Store vásárlások Európában
Minden, játékbeli üzletben vásárolt tartalom eladója a Sony Network Entertainment Europe Limited ("SNEE") és a PlayStation™Network Szolgáltatási feltételek és Felhasználói szerződés hatálya alá esnek, mely a PlayStation®Store honlapján elérhető.  Kérjük, tekintse meg a használati jogokat minden vásárláskor, mivel ezek tételről tételre változhatnak.  Ha nincs másként feltüntetve, a játékban megvásárolható tartalom korhatár-besorolása megegyezik a játékéval.

PlayStation®Store vásárlások az Egyesült Államokban és Kanadában
A cikkek vásárlását és használatát a PlayStation™Network szolgáltatási feltételek és Felhasználói szerződés szabályozza.  Ezt az online szolgáltatást a Sony Computer Entertainment America allicence alapján használhatja.

Adobe® termékek
Adobe® Flash® Player. Copyright © 1996 – 2012. Adobe Systems Incorporated. Minden jog fenntartva. Bejegyzés alatt álló védjegyek az Egyesült Államokban vagy más országokban. Az Adobe és a Flash védjegyek, illetve bejegyzett védjegyek az Egyesült Államokban és/vagy más országokban.

Adobe® Shockwave® Player. Copyright © 1996 – 2012. Adobe Systems Incorporated. Minden jog fenntartva. Az Adobe és a Flash védjegyek, illetve bejegyzett védjegyek az Egyesült Államokban és/vagy más országokban.

Adobe® AIR™. Copyright © 2007 – 2012. Adobe Systems Incorporated. Minden jog fenntartva. Az Adobe és Adobe AIR védjegyek, illetve bejegyzett védjegyek az Egyesült Államokban és/vagy más országokban.


45372_10 verzió