Confidenţialitate şi cookie curente

ELECTRONIC ARTS CONFIDENŢIALITATE ŞI COOKIE

Data intrării în vigoare: 26 ianuarie 2016

Prin înregistrarea pentru un Cont EA (cunoscut anterior ca un Cont Origin) ("Cont"), utilizând acest site şi/sau oricare dintre produsele şi serviciile EA online sau mobile, sunteţi de acord cu Politica de Confidenţialitate a EA şi cu faptul că putem transfera şi stoca informaţiile dumneavoastră în SUA. Înregistrându-vă, sunteţi de acord ca EA să poată procesa datele dumneavoastră în conformitate cu următoarea politică de confidenţialitate şi că veţi respecta Termenii de Furnizare a Serviciilor EA.

DACĂ NU SUNTEŢI DE ACORD CU ACEASTĂ POLITICĂ VĂ RUGĂM SĂ NU UTILIZAŢI NICIUNUL DINTRE SITURILE, PRODUSELE SAU SERVICIILE ONLINE SAU MOBILE ALE EA. Dacă modificăm politica de confidenţialitate, vom publica acele modificări în politica de confidenţialitate, pe pagina principală sau în alte locaţii astfel încât să fiţi conştienţi cu privire la informaţiile pe care le colectăm, cum le folosim şi în ce situaţii, dacă există, le facem publice. Ne rezervăm dreptul de a modifica această politică de confidenţialitate în orice moment, aşadar vă rugăm să o verificaţi frecvent. Dacă aducem modificări materiale sau semnificative acestei politici sau în modul în care utilizăm informaţiile copilului dumneavoastră, atunci vă vom notifica pe dumneavoastră sau părintele/tutorele aici, prin email sau prin intermediul unei notificări pe pagina noastră principală înainte ca modificările să intre în vigoare. Continuarea utilizării produselor noastre online şi mobile va însemna acceptarea de către dumneavoastră a modificărilor la prezenta Licenţă.

CONŢINUT

I.  Politica de confidenţialitate EA Online: Introducere
II.  Ce înseamnă informaţii personale şi când le colectează EA?
III.  Ce înseamnă informaţii non-personale şi când le colectează EA?
IV.  Informaţii furnizate EA de către terţi.
V.  Ce se întâmplă cu informaţiile colectate de EA?
VI.  Unde sunt stocate informaţiile?
VII.  Cum protejează EA informaţiile dumneavoastră personale?
VIII.  Verificarea, corectarea informaţiilor dumneavoastră, solicitarea îndepărtării din lista de emailuri Liste şi dezactivarea contului dumneavoastră
IX.  O observaţie specială despre copii.
X.  Informaţii publice inclusiv Conţinutul Generat de Utilizatori, forumurile online, blogurile şi profilele
XI.  Situri ale terţilor
XII.  Produse oferite împreună cu terţi
XIII.  Informaţii de contact
XIV. Rezidenţii din California: drepturile dumneavoastră de confidenţialitate în California
XV.  Soluţionarea litigiilor prin arbitraj obligatoriu

I.    Politica de confidenţialitate EA Online şi Mobile: Introducere

EA şi filialele sale este conştientă de faptul că sunteţi interesat de modul în care sunt utilizate şi publicate informaţiile despre dumneavoastră, şi apreciem încrederea dumneavoastră că vom proceda cu grijă şi atenţie. Noi respectăm dreptul la intimitate al consumatorilor şi recunoaştem importanţa protejării informaţiilor colectate despre dumneavoastră. Am adoptat această Politică de Confidenţialitate globală online pentru a explica cum stocăm şi cum utilizăm informaţiile personale şi non-personale pe siturile noastre, în timpul utilizării produselor şi/sau serviciilor noastre (inclusiv jocurile online) precum şi pe platformele mobile. Această politică nu acoperă informaţiile furnizate online ca răspuns la publicarea anunţurilor cu locuri de muncă vacante. Vă rugăm să verificaţi Declaraţia de Confidenţialitate a Datelor pentru Slujbe EA de pe situl de slujbe al EA lawww.jobs.ea.com pentru informaţii suplimentare.

Dacă locuiţi în Statele Unite, Canada sau Japonia, aceşti termeni reprezintă un acord între dumneavoastră şi Electronic Arts Inc. Dacă locuiţi în orice altă ţară, atunci aceşti termeni reprezintă un acord între dumneavoastră şi Electronic Arts Swiss Sàrl.

EA respectă cadrul Port Sigur dintre SUA şi UE precum şi cel dintre SUA şi Elveţia, aşa cum a fost el stabilit de Departamentul SUA pentru Comerţ, cu privire la colectarea, utilizarea şi stocarea de date de la ţările membre UE şi Elveţia.   EA a certificat că aderă la Principiile de Confidenţialitate Port Sigur cu privire la notificarea, alegerea, transferul mai departe, securitatea, integritatea datelor, accesul şi aplicarea. Pentru a afla mai multe despre programul Port Sigur şi pentru a vizualiza certificarea EA vă rugăm să vizitaţi http://www.export.gov/safeharbor/.


II.    Ce înseamnă informaţii personale şi când le colectează EA?

EA colectează atât date personale cât şi non-personale cu privire la consumatori. Informaţiile personale colectate de EA sunt discutate mai jos în această secţiune. Informaţiile non-personale sunt discutate mai jos în Secţiunea III.

Informaţiile personale sunt informaţii ce vă identifică pe dumneavoastră şi care pot fi utilizate separat pentru a vă contacta online sau offline. EA poate colecta informaţii personale de la vizitatorii noştri online în timpul:

-    Înregistrării în concursuri şi acceptării premiilor;
-    Înregistrării şi solicitării garanţiei;
-    Asistenţei oferite clienţilor şi/sau solicitărilor de asistenţă tehnică;
-    Formării de perechi de jucători şi a altor competiţii online unu la unu;
-    Înregistrării pentru jocuri şi/sau evenimente speciale specifice jocurilor;
-    Înregistrării pentru newsletter, serviciilor de recomandare şi a altor sondaje de marketing şi campanii prin email;
-    Înregistrării pentru conturi EA şi/sau a altor conturi de serviciu;
-    Creării profilului personal;
-    Comenzilor de produse, servicii şi/sau abonamente;
-    Solicitărilor de asistenţă din partea terţilor furnizori de servicii pe situl nostru;
-    Accesării produselor şi/sau serviciilor noastre pe reţelele de socializare sau alte servicii de la terţi; şi
-    Utilizării în alt mod a software-ului nostru, a serviciilor mobile sau online atunci când sunt necesare informaţii personale pentru utilizare şi/sau participare.

Informaţiile colectate diferă în funcţie de activitate şi pot include numele dumneavoastră, adresa de email, numărul de telefon, adresa de domiciliu, data naşterii, numărul de telefon mobil şi informaţii privind cardul de credit. Vizitatorilor EA Mobile li se poate solicita numele companiei de servicii mobile, modelul telefonului mobil şi un număr valabil de mobil pentru a putea furniza informaţii de achiziţionare direct pe telefonul lor mobil. În acest context, numărul dumneavoastră de telefon mobil va fi utilizat doar pentru a vi se trimite un mesaj text cu un link pentru descărcarea jocului dumneavoastră şi nu va fi stocat pentru vreun alt scop. Câştigătorilor premiilor s-ar putea să li se solicite să indice codul de asigurări sociale sau numărul de identificare în scopuri fiscale, care va fi utilizat doar pentru a se putea înmâna premiul.

III.    Ce înseamnă informaţii nepersonale şi când le colectează EA?

Informaţiile non-personale în sine nu pot fi utilizate pentru a vă identifica sau contacta. EA colectează informaţii non-personale cu privire la utilizarea de către dumneavoastră a produselor şi serviciilor online şi mobile, atât pe situl nostru cât şi în timpul jocului sau utilizării de software (pe PC, telefon mobil şi platforme de sisteme de joc).

Trebuie să stocăm aceste informaţii atâta timp cât Contul dumneavoastră EA este activ sau atâta timp cât sunt necesare pentru a vă furniza servicii. Dacă doriţi să vă anulaţi Contul dumneavoastră EA sau dacă solicitaţi să nu vă mai folosim informaţiile dumneavoastră atunci vă rugăm să contactaţi Administratorul Politicii de Confidenţialitate din ţara dumneavoastră, care este menţionat pe situl nostru la privacyadmin.ea.com, sau, dacă ţara dumneavoastră nu apare în listă, contactaţi Administratorul Politicii de Confidenţialitate din Statele Unite.   S-ar putea să existe situaţii în care suntem obligaţi prin lege să stocăm informaţiile dumneavoastră.

A.    Ce tipuri de informaţii non-personale colectează EA?

Atunci când utilizaţi produsele şi serviciile EA online sau mobile sau atunci când jucaţi jocurile noastre pe PC-ul sau sistemul dumneavoastră de jocuri, s-ar putea să colectăm anumite informaţii neidentificabile personal, în scopuri ce includ îmbunătăţirea produselor şi serviciilor noastre, rezolvarea erorilor, furnizarea de servicii către dumneavoastră, facilitarea furnizării de actualizări de software, conţinut furnizat dinamic şi asistenţă de produs, precum şi pentru a comunica cu dumneavoastră.   Informaţiile non-personale colectate pot include informaţii demografice incluzând sexul, vârsta, codul poştal, informaţii despre computerul dumneavoastră, hardware, software, platformă, sistem de jocuri, media, dispozitiv mobil, inclusiv ID-uri de dispozitiv unice sau alte elemente de identificare a dispozitivelor, date privind incidentele, adresa protocolului Internet (IP), adresa MAC şi conexiunea. De asemenea, colectăm alte informaţii non-personale cum ar fi numele de utilizator, ID-ul sau personalitatea utilizatorului, utilizarea caracteristicilor, statisticile de joc, scoruri şi rezultate, rangul jucătorului, timpul petrecut jucând precum şi alte date pe care le furnizaţi în sondaje, prin preferinţele contului dumneavoastră şi profilele online cum ar fi de exemplu listele de prieteni sau achiziţiile. S-ar putea de asemenea să primim informaţii de la terţi în legătură cu studiile de piaţă şi demografice şi/sau alte date pe care le utilizăm pentru a suplimenta informaţiile furnizate direct de dumneavoastră.

B.    Cum colectează EA informaţiile non-personale?

EA colectează informaţii non-personale împreună cu informaţii personale atunci când le furnizaţi în mod activ în cadrul diverselor activităţi mobile sau online, inclusiv achiziţii online şi mobile, înregistrările în joc şi sondajele de marketing. În plus, atât noi cât şi terţii utilizăm cooky-uri şi alte tehnologii pentru a colecta pasiv informaţii demografice non-personale, a personaliza experienţa dumneavoastră pe siturile noastre şi a monitoriza reclamele şi alte activităţi aşa cum sunt descrise mai jos. De asemenea, s-ar putea să deducem pe baza informaţiilor colectate alte date, cum ar fi determinarea taxelor aplicabile pe baza adresei dumneavoastră IP.

1.    Cooky-uri

Cooky-urile sunt fişiere de mici dimensiuni aplicate pe browser-ul dumneavoastră de internet pentru a monitoriza mişcările în cadrul siturilor. S-ar putea să corelăm informaţiile din cooky-uri cu informaţiile personale. Cooky-urile fac legătura cu informaţii cu privire la elementele pe care le-aţi selectat pentru cumpărare în magazinul nostru, paginile pe care le-aţi vizitat sau jocurile pe care le-aţi jucat. Aceste informaţii sunt utilizate pentru a urmări coşul dumneavoastră de cumpărături şi a ne asigura că nu vedeţi aceeaşi reclamă în mod repetat de exemplu. De asemenea, utilizăm cooky-uri pentru a furniza conţinut specific intereselor dumneavoastră şi a monitoriza utilizarea sitului sau a jocului. Noi şi terţii colectăm informaţii cu privire la jocurile jucate, timpul petrecut jucând jocurile şi reclamele şi linkurile accesate. Unele dintre siturile noastre utilizează o companie de publicitate externă pentru afişarea reclamelor. Aceste reclame conţin cooky-uri. Cooky-urile recepţionate cu reclame tip "banner" sunt aplicate de companiile partenere de publicitate iar EA nu are acces la aceste informaţii. Majoritatea browser-elor sunt setate pentru a accepta automat cooky-uri atunci când vizitaţi un site. Puteţi dezactiva cooky-urile sau seta browser-ul să vă alerteze atunci când sunt transmise cooky-uri. Totuşi, anumite zone din siturile noastre nu vor funcţiona dacă faceţi acest lucru. Puteţi seta browser-ul dumneavoastră să vă avertizeze cu privire la tentativele de plasare de cooky-uri pe computerul dumneavoastră sau să limiteze tipul de cooky-uri pe care le permiteţi. Pentru mai multe informaţii cu privire la modul de dezactivare a cooky-urilor vă rugăm să vizitaţi www.support.ea.com.

Noi şi terţii s-ar putea să utilizăm de asemenea cooky-uri flash, cunoscute şi ca "obiecte comune locale", pe siturile noastre ce utilizează tehnologia Flash. Cooky-urile Flash sunt fişiere de mici dimensiuni similare cooky-urilor pentru browser şi sunt utilizate pentru a memora setările sitului pentru a personaliza aspectul sitului. La fel ca şi cooky-urile normale, cooky-urile Flash sunt reprezentate ca fişiere mici pe computerul dumneavoastră. O metodă de a preveni plasarea de cooky-uri Flash este să ajustaţi preferinţele din Panoul de Setări de Confidenţialitate Site Macromedia pewww.macromedia.com.

Dacă dezactivaţi cooky-urile, s-ar putea să pierdeţi anumite caracteristici şi funcţionalităţi ale jocurilor noastre, pentru că cooky-urile sunt necesare pentru a urmări şi îmbunătăţi activităţile dumneavoastră în timpul jocului. Vă rugăm să aveţi în vedere faptul că companiile ce furnizează reclame în jocurile noastre sau pe siturile noastre utilizează de asemenea cooky-uri sau alte tehnologii, iar practicile acestora se supun propriilor politici.

Vă rugăm să aveţi în vedere faptul că această politică de confidenţialitate acoperă doar utilizarea de cooky-uri de către EA şi nu acoperă utilizarea de cooky-uri de către companiile de publicitate.

2.    GIF-uri clare şi Pixeli de urmărire

GIF-urile transparente (alias web bugs, beacons sau tags) sunt imagini grafice de mici dimensiuni plasate pe o pagină web, un document web sau un mesaj email. GIF-urile transparente sunt invizibile utilizatorului pentru că de obicei sunt foarte mici (1 pixel pe 1 pixel) şi au aceeaşi culoare ca şi fundalul paginii de web, documentului sau mesajului email. Nu utilizăm GIF-uri transparente pentru a colecta informaţii personale despre dumneavoastră. Totuşi, s-ar putea să folosim GIF-uri transparente pentru a capta informaţii statistice privind utilizarea paginilor noastre web, a caracteristicilor sau a altor elemente de pe acestea. Corelăm aceste informaţii cu un utilizator pentru a personaliza experienţa acestuia şi pentru analiza statistică a experienţelor utilizatorilor pe paginile noastre de web.

Noi şi terţii s-ar putea să folosim şi pixeli de urmărire care ne permit să aplicăm reclamele mai eficient prin excluderea utilizatorilor curenţi de la anumite mesaje promoţionale sau identificarea sursei unei noi instalări.

3.    Fişiere log de Internet

EA şi alţi terţi s-ar putea de asemenea să administreze fişiere log ce conţin adrese IP. O adresă IP este o adresă numerică ce poate fi alocată computerului dumneavoastră de Furnizorul dumneavoastră de Servicii de Internet. În general utilizăm fişiere log pentru a monitoriza traficul pe siturile noastre, pentru a rezolva probleme tehnice şi a autentifica drepturile utilizatorilor asupra produselor noastre. În cazul unui abuz la adresa siturilor noastre s-ar putea să blocăm anumite adrese IP sau ID-uri de sisteme de jocuri furnizate de producătorii noştri de hardware licenţiaţi. Dacă sunt disponibile, adresele IP şi ID-urile de sistem de joc pot fi utilizate pentru a aplica Termenii noştri de Furnizare a Serviciilor.

4.    Instrumente de măsurare analitică şi alte tehnologii

EA utilizează de asemenea propriul instrument de măsurare analitică precum şi alte tehnologii de analiză de la terţi pentru a colecta informaţii atunci când utilizaţi produsele şi serviciile noastre online şi/sau jucaţi jocuri pe PC-ul, sistemul de jocuri şi/sau dispozitivul dumneavoastră mobil. Aceste instrumente şi tehnologii utilizează fişiere log server, web beacons, cooky-uri, pixeli de urmărire şi alte tehnologii pentru a colecta şi analiza anumite tipuri de informaţii, inclusiv cooky-uri, adrese IP (inclusiv în scopul determinării locaţiei dumneavoastră geografice aproximative), ID-ul dispozitivului mobil sau al altui element hardware sau alte elemente de identificare a dispozitivelor, tipurilor de browser, limba browser-ului, informaţiile transmise de la browserul dumneavoastră (dacă există), paginile de unde aţi venit şi unde aţi plecat şi URL-urile, tipul platformei, informaţii privind clicurile efectuate, informaţii despre media dumneavoastră, hardware-ul periferic, software-ul şi/sau aplicaţiile instalate pe aparatul şi/sau dispozitivul dumneavoastră, numele şi tipurile de domenii, paginile de aterizare, paginile vizualizate şi ordinea acestora, ratele de conversie a reclamelor, data şi durata timpului petrecut pe anumite pagini, alte informaţii privind utilizarea Internetului şi a sitului, starea jocului şi data şi ora activităţii pe siturile sau jocurile noastre, informaţii despre cum este utilizat jocul, inclusiv date de măsurare şi statistici ale jocului, utilizarea de caracteristici şi istoricul cumpărăturilor, precum şi identificatori unici de hardware cum ar fi adresa MAC, ID-ul de dispozitiv mobil unic (dacă este cazul) şi alte informaţii similare.

Companiile terţe de măsurare analitică ce colectează informaţii de pe siturile noastre şi în contextul produselor şi/sau serviciilor noastre mobile şi online pot combina informaţiile colectate cu alte informaţii pe care le-au colectat independent de pe alte situri şi/sau produse din produsele şi serviciile online şi/sau mobile. Multe dintre aceste companii colectează şi utilizează informaţii în baza propriilor politici de confidenţialitate.

Unele dintre siturile şi serviciile EA utilizează Google Analytics, un serviciu de analiză web oferit de Google Inc. (“Google”). Google Analytics utilizează “Cooky-uri”, fişiere text ce sunt stocate pe PC-ul dumneavoastră şi care permit analizarea utilizării de către dumneavoastră a acestui site. Informaţiile despre utilizarea de către dumneavoastră a siturilor, colectate prin aceste cooky-uri, vor fi transmise către şi stocate pe un server Google aflat în SUA. În numele EA, Google va utiliza aceste informaţii pentru a evalua utilizarea de către dumneavoastră a acestui site, pentru a face rapoarte privind activităţile pe site şi/sau pentru a furniza operatorului sitului alte servicii legate de aceste situri. Adresa dumneavoastră IP colectată de Google Analytics nu va fi corelată cu alte date de la Google. Puteţi preveni instalarea de cooky-uri ajustând setările browser-ului dumneavoastră. Vă rugăm să aveţi în vedere faptul că dacă dezactivaţi cooky-urile, este posibil să nu puteţi utiliza toate funcţiile siturilor EA. Puteţi de asemenea preveni colectarea de către cooky-uri a informaţiilor dumneavoastră descărcând şi instalând următoarele plugin-uri de browser de la următorul link http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

O listă neexhaustivă cu alte companii de măsurători analitice ce îşi operează propriile tehnologii pe siturile noastre şi pe produsele şi/sau serviciile noastre online şi/sau mobile poate fi găsită pe privacyappendix.ea.com/ro.

5.    Tehnologia de livrare a reclamelor

Siturile EA, produsele sau serviciile online sau mobile ale acesteia pot utiliza tehnologii de livrare a reclamelor, proprietare sau ale terţilor, ce utilizează cooky-uri, GIF-uri transparente, web beacons, pixeli de urmărire sau alte tehnologii pentru a colecta informaţii ca urmare a livrării de reclame prin produsele sau serviciile noastre, precum şi pentru a ajuta la urmărirea rezultatelor. Anumite tehnologii de livrare dinamică a reclamelor în cadrul jocurilor permit încărcarea temporară de reclame în jocul dumneavoastră, în browser-ul sau dispozitivul dumneavoastră mobil şi înlocuirea acesteia în timp ce sunteţi online. Noi sau terţii care operează tehnologia de livrare a reclamelor putem utiliza informaţii precum vârsta şi sexul precum şi informaţiile legate de hardware-ul sau dispozitivul dumneavoastră pentru a ne asigura că se afişează reclamele adecvate pe site, produsul sau serviciul online sau mobil şi pentru a calcula sau controla numărul de vizualizări unice şi repetate ale unei anumite reclame, si/sau pentru a livra reclame legate de interesele dumneavoastră şi a măsura eficacitatea campaniilor de publicitate.   Noi sau terţii putem colecta date în acest scop, inclusiv adresa IP (inclusiv în scopul de a determina locaţia dumneavoastră geografică aproximativă), ID-urile dispozitivului, informaţii despre software-ul, hardware-ul şi aplicaţiile dumneavoastră, informaţii despre browser (şi/sau informaţii transmise prin browser-ul dumneavoastră), marca şi modelul hardware-ului, aparatului sau dispozitivului, reclama(ele) livrate, locaţia din cadrul jocului, durata de vizibilitate a unei reclame, alte informaţii privind utilizarea Internetului şi sitului, paginile web şi paginile de internet mobil pe care le-aţi vizualizat (precum şi data şi ora), tipul domeniului, dimensiunea reclamei, răspunsul la reclamă (dacă este cazul) şi unghiul de vizualizare. Datele de mai sus pot fi utilizate şi făcute publice în conformitate cu această politică şi cu politica de confidenţialitate a companiei ce furnizează tehnologia de livrare a reclamelor.  

Companiile de publicitate ce livrează reclame pentru noi pot combina informaţiile colectate sau obţinute de la EA cu alte informaţii pe care le-au colectat în mod independent de pe alte situri şi/sau alte produse şi servicii online şi/sau mobile cu privire la activităţile browser-ului dumneavoastră pe reţeaua lor de situri. Multe dintre aceste companii colectează şi utilizează informaţii în baza propriilor politici de confidenţialitate.

O listă neexhaustivă cu companii de livrare de reclame ce îşi operează propriile reţele pe siturile noastre şi pe produsele şi/sau serviciile noastre online şi/sau mobile poate fi găsită pe privacyappendix.ea.com/ro.

Pentru mai multe informaţii despre practicile altor companii de livrare a reclamelor ce pot colecta informaţii pe baza interacţiunii dumneavoastră cu reclamele de pe acest site, în produsele noastre mobile şi alte situri sau produse nedeţinute/neadministrate de EA, sau pentru a "opta să nu primiţi" reclame ţintite livrate de reţelele de reclame membre ale National Advertising Initiative (NAI) trebuie să vizitaţi www.networkadvertising.org.

Pentru mai multe informaţii cu privire la reclamele ţintite din cadrul produselor noastre mobile sau pentru a opta să nu le recepţionaţi vă rugăm să consultaţi anexa acestei politici la privacyappendix.ea.com/ro.

Aceste tehnologii de livrare a reclamelor sunt integrate în siturile noastre, în produsele şi serviciile noastre online sau mobile; dacă nu doriţi să utilizaţi această tehnologie, nu jucaţi.

6. Tehnologii anti-trişare şi tehnologii de prevenire a fraudelor

EA se străduieşte să ofere un mediu de joc sigur şi corect tuturor celor care utilizează jocurile sale. Pentru a preveni activităţile şi comportamentele frauduloase care ar putea afecta experienţele unui jucător, EA este autorizată să folosească software anti-trişare sau aplicaţii pentru prevenirea fraudelor pentru prezenţa noastră pe internet, în timpul utilizării produselor şi/sau serviciilor noastre (incluzând jocurile online) şi platformelor mobile.
La momentul autentificării în produsele şi/sau serviciile EA online, în timpul configurării unui cont EA şi/sau la punctul de vânzare, EA poate colecta date despre dispozitivul dumneavoastră pentru a crea o listă a componentelor aparatului dumneavoastră. Informaţiile colectate în acest scop nu vor fi stocate în formă accesabilă. EA utilizează informaţiile colectate pentru prevenirea fraudelor şi în scopul autentificării. EA poate consolida lista cu componentele aparatului creată în acest scop cu contul dumneavoastră EA; datele astfel consolidate nu vor fi comunicate niciunei terţe părţi şi vor fi utilizate exclusiv pentru prevenirea fraudelor, securitate şi autentificare de către EA.
IV.    Informaţii furnizate EA de către terţi.

EA obţine de asemenea informaţii personale şi non-personale de la terţi aşa cum se descrie mai jos. EA utilizează aceste date doar în scopurile conforme cu această politică.

1.    Sistemele informatice de divertisment PlayStation®3 și PlayStation®4

Dacă vă înregistrați pentru a juca jocuri EA pe un sistem informatic de divertisment PlayStation®3 sau PlayStation®4, informațiile contului dumneavoastră de pe Sony Entertainment Network vor fi furnizate EA pentru a vă putea crea un cont EA. Aveţi nevoie de un cont EA pentru a juca jocurile EA online. Înregistrându-vă pentru a juca jocurile EA online sunteţi de acord ca informaţii limitate despre contul utilizatorului să poată fi transmise către EA. Informaţiile transmise către EA includ numele dumneavoastră, adresa de email, ID-ul online, ţara, limba şi data naşterii, însă nu includ numărul cardului de credit sau alte informaţii financiare despre cont.

2.    Xbox Live

Dacă vă înregistraţi să jucaţi jocuri EA prin serviciul Xbox Live de la Microsoft, Microsoft va furniza informaţiile contului dumneavoastră Xbox Live către EA astfel încât să putem să vă creăm un cont EA Online. Aveţi nevoie de un Cont EA pentru a juca jocurile EA Xbox Live. Înregistrându-vă să jucaţi jocurile EA Xbox Live, sunteţi de acord ca Microsoft să poată transfera către EA informaţiile contului dumneavoastră de utilizator. Informaţiile transferate de la Microsoft la EA includ Gamertag-ul dumneavoastră, adresa de email, statul sau provincia, ţara, limba şi vârsta însă nu includ numărul cardului de credit sau alte informaţii financiare despre cont.

3.  Wii U

Dacă vă înregistraţi pentru a juca jocuri EA printr-o consolă Nintendo Wii, informaţiile contului dumneavoastră Nintendo vor fi furnizate EA pentru a putea crea un cont EA pentru dumneavoastră. Aveţi nevoie de un Cont EA pentru a juca jocurile EA online. Înregistrându-vă pentru a juca jocurile EA online sunteţi de acord ca informaţii limitate despre contul utilizatorului să poată fi transmise către EA. Informaţiile transferate către EA include personajul dumneavoastră Mii, adresa de email, ID-ul pentru reţeaua Nintendo, lista de prieteni, ţara, limba şi data naşterii însă nu includ numărul cardului de credit sau alte informaţii financiare despre cont.

4.    Alte informaţii colectate de la terţi

EA poate recepţiona de asemenea informaţii de la terţi, inclusiv în legătură cu operarea şi distribuţia produselor şi serviciilor noastre precum şi studii demografice şi de piaţă pe care le utilizăm pentru a completa informaţiile personale şi anonime colectate sau furnizate direct de dumneavoastră. Anumite servicii ale unor terţi precum Twitter şi Facebook pot de asemenea să ne furnizeze informaţii din conturile dumneavoastră cu permisiunea dumneavoastră.

Jucând un joc EA printr-o reţea de socializare sau o platformă sau un serviciu de la terţi sau conectându-vă la o astfel de reţea, platformă sau serviciu prin intermediul unuia dintre produsele şi/sau serviciile noastre, autorizaţi EA să colecteze, stocheze şi utilizeze în conformitate cu această Politică de Confidenţialitate orice şi toate informaţiile pentru care v-aţi dat acordul pe reţeaua de socializare sau platforma terţilor pentru a fi furnizate către EA prin Interfaţa de Programare a Aplicaţiei (API) a reţelei de socializare/platformei terţilor, pe baza setărilor dumneavoastră de pe reţeaua socială sau platforma terţilor. Acordul dumneavoastră intră în vigoare atunci când vă conectaţi la reţea, platforma sau serviciul terţilor prin intermediul produselor şi/sau serviciilor noastre şi/sau când vă conectaţi prin "acceptare" sau "permitere" (sau termeni similari) la una dintre aplicaţiile noastre prin intermediul unei reţele de socializare sau platforma sau serviciul unor terţi.

EA poate de asemenea colecta sau recepţiona informaţii despre dumneavoastră de la un alt utilizator EA care alege să îşi încarce contactele din email sau din altă parte. Aceste informaţii vor fi stocate de noi şi utilizate în principal pentru a vă ajuta să vă conectaţi cu prietenii dumneavoastră.

EA ar putea de asemenea să primească informaţii de la terţi în legătură cu studiile de piaţă şi demografice şi/sau alte date pe care le utilizăm pentru a suplimenta informaţiile furnizate direct de dumneavoastră.

V. Ce se întâmplă cu informaţiile colectate de către EA?

A. Modul în care EA utilizează informaţiile dvs.

EA utilizează informaţiile dvs. pentru a răspunde cererilor dvs. specifice şi comenzilor de achiziţionare şi pentru a vă trimite confirmarea achiziţionării şi alte informaţii legate de cont. În plus, informaţiile personale pe care le oferiţi ne vor permite să vă trimitem mesaje referitoare la produse noi, caracteristici, îmbunătăţiri, oferte speciale, oportunităţi de actualizare, concursuri şi evenimente de interes. Ulterior puteţi, de asemenea, să renunţaţi la a mai primi astfel de comunicări trimise prin e-mail.

Altfel, EA utilizează informaţiile personale şi pe cele fără caracter personal, atât individual cât şi combinat, pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. ca utilizator, pentru a creşte calitatea produselor şi serviciilor noastre, pentru a înţelege comportamentul şi preferinţele clienţilor noştri, pentru a rezolva problemele tehnice, pentru publicitate, pentru autentificare, pentru punerea în aplicare a Termenilor de utilizare, pentru a asigura funcţionarea corespunzătoare a produselor şi serviciilor noastre, precum şi pentru a ajuta la îmbunătăţirea acestora. În plus, combinăm informaţiile fără caracter personal cu cele personale, cum ar fi adresa de e-mail, în scopuri care includ oferirea unui serviciu excelent de relaţii cu clienţii, administrarea programelor de loialitate şi adaptarea comunicărilor noastre, a ofertelor, a paginilor web sau a experienţei de joc la nevoile dvs. 

Prin utilizarea instrumentelor de găsire a prietenilor precum Facebook, Game Center sau alte servicii oferite de terţi în cadrul produselor şi serviciilor noastre online sau mobile, confirmaţi faptul că utilizarea acestor instrumente de găsire a prietenilor vă va ajuta să găsiţi contactele dvs. şi că va permite şi contactelor dvs. să asocieze contul dvs. EA (şi drepturile de joc aferente, inclusiv jocurile pentru PC, mobil sau consolă) cu profilul dvs. de pe reţelele de socializare şi/sau cu adresa dvs. de e-mail. Lista dvs. de prieteni astfel creată, care poate fi accesată ca disponibilă pe platformele sociale EA, va fi supusă acestei politici de confidenţialitate. Reţineţi că prietenii pe care hotărâţi să îi includeţi pe orice listă de prieteni EA sau Origin vă pot găsi şi/sau identifica în cadrul diferitelor produse şi servicii EA şi pot vedea profilele pe care le-aţi creat. Aceşti prieteni pot, de asemenea, să vadă identităţile online pe care le utilizaţi în gama de produse şi servicii EA. Alegeţi-vă prietenii cu grijă.

Dacă alegeţi să utilizaţi serviciul nostru de recomandare pentru a „Spune unui prieten” despre un produs sau site EA, vă vom solicita numele şi adresa de e-mail a prietenului. Vom trimite prietenului respectiv un e-mail din partea dvs., invitându-l sau invitând-o să viziteze site-ul sau să verifice produsul nostru. EA stochează numele şi adresa de e-mail ale prietenului dvs. pentru o perioadă scurtă de timp, doar cu scopul de a trimite acest e-mail şi de a verifica redundanţa, pentru a ne asigura că prietenul dvs. nu primeşte copii multiple ale aceluiaşi mesaj. Nu păstrăm şi nu utilizăm aceste informaţii în alte scopuri.
De asemenea, participarea dvs. la turnee sau la alte evenimente de joc online este condiţionată de colectarea, utilizarea, stocarea, transmiterea şi publicarea de către noi a datelor statistice (precum scorurile, clasamentele şi realizările dvs.) generate de participarea dvs.

B.    Va împărtăşi EA informaţiile mele cu terţi?

EA nu va împărtăşi niciodată informaţiile dumneavoastră cu caracter personal cu terţii fără acordul dumneavoastră.   S-ar putea, totuşi, să comunicăm informaţii neidentificabile personal, agregate şi/sau publice cu terţii. Pot exista situaţii în care aţi putea împărtăşi informaţii chiar dumneavoastră. Vă rugăm să consultaţi secţiunea X pentru mai multe detalii despre drepturile dumneavoastră de a face public pe EA informaţii precum conţinut generat de utilizator, forumuri, bloguri şi profile. Puteţi de asemenea opta să permiteţi EA să facă publice informaţiile dumneavoastră personale faţă de companiile şi organizaţiile ce furnizează produse şi servicii care considerăm că v-ar interesa. Pentru a opta să nu mai primiţi comunicări de la un partener de marketing sau un sponsor căruia i s-au furnizat informaţiile dumneavoastră, va rugăm să contactaţi direct partenerul sau sponsorul.

EA nu face publice către terţi niciun fel de informaţii personale despre copii sub 18 ani care s-au înregistrat pe oricare dintre siturile noastre şi nu le va pune la dispoziţia sau le va face publice către terţi decât în conformitate cu această politică, cu excepţia că, în cazul unei unificări, achiziţii, sau în cazul puţin probabil al falimentului, administrarea informaţiilor cu privire la clienţii EA pot fi transferate către succesor sau cesionar, indiferent de vârstă..

Din când în când, EA angajează terţi contractori pentru colectarea informaţiilor personale în numele nostru pentru a asigura furnizarea de emailuri, produse, premii sau promoţii, administrarea concursurilor, procesarea cardurilor de credit, servicii de transport sau de altă natură pe siturile noastre. La solicitarea acestor servicii vi se poate solicita numele, adresa de corespondenţă, numărul de telefon şi adresa de email de către contractorii noştri. Noi solicităm anumitor contractori, cum ar fi agenţiile de credit, companiile de analiză a datelor sau de cercetare de piaţă să completeze informaţiile pe care ni le furnizaţi pentru propriile noastre studii de piaţă şi demografice, astfel încât să putem îmbunătăţi în mod corespunzător siturile noastre şi reclamele aferente pentru a veni în întâmpinarea nevoilor şi preferinţelor vizitatorilor noştri. Pentru a ne lărgi cunoştinţele despre fiecare client, corelăm aceste informaţii cu informaţiile personale pe care ni le furnizaţi.

Atunci când terţii noştri furnizori de servicii sau agenţi colectează şi/sau au acces la orice informaţii altele decât cele non-personale, anonime şi/sau agregate, EA le solicită să utilizeze aceste date în conformitate cu politica noastră de confidenţialitate. Aceşti terţi nu au dreptul de a utiliza informaţiile dumneavoastră personale pentru niciun alt scop fără acordul nostru specific.

Veţi fi notificat înainte ca informaţiile dumneavoastră personale să fie colectate de terţi ce nu sunt agenţii şi/sau furnizorii noştri de servicii, astfel încât să puteţi lua o decizie informată dacă să destăinuiţi sau nu informaţiile dumneavoastră cu acei terţi.

S-ar putea de asemenea să accesăm şi să facem publice informaţii personale, inclusiv comunicările personale legate de funcţiile de raportare a abuzurilor din produsele şi serviciile noastre, pentru a pune în aplicare drepturi legale şi a respecta legea, sau pentru a respecta un ordin al unei instituţii guvernamentale sau al unei autorităţi competente, sau atunci când avem motive să credem că este necesară o publicare pentru a adresa o potenţială încălcare a drepturilor, proprietăţii, operaţiunilor, utilizatorilor noştri sau a altora care ar putea fi afectaţi sau care ar putea suferi pierderi sau daune, sau atunci când considerăm că publicarea este necesară pentru a ne proteja drepturile, a combate fraudele şi/sau a respecta o procedură judiciară, decizie a unei curţi sau proces legal intentat EA. Aveţi în vedere faptul că anumite informaţii publice pe care le postaţi şi comunicaţi pe situl nostru sau al terţilor sunt informaţii publice pentru care nu puteţi avea pretenţii de confidenţialitate. Consultaţi Secţiunea X pentru mai multe detalii.

VI.    Unde sunt stocate informaţiile?

Informațiile cu caracter personal colectate de noi pot fi stocate și prelucrate în scopurile stabilite în prezenta Politică de confidențialitate în Statele Unite sau în orice altă țară în care activează EA, filialele sale sau terțe părți. Prin utilizarea produselor noastre, vă exprimați consimțământul ca informațiile dumneavoastră cu caracter personal să poată fi transferate către destinatari aflați în Statele Unite sau în alte țări, care e posibil să nu ofere același nivel de protecție a vieții private precum legile din țara dumneavoastră de reședință sau cetățenie. 

Respectăm cadrul „sferei de siguranță” dintre Statele Unite și Elveția privind colectarea, utilizarea sau reținerea de date din Elveția. Certificăm că am aderat la principiile de confidențialitate ale „sferei de siguranță” privind notificarea, alegerea, transferul ulterior, securitatea, integritatea datelor, accesul și punerea în aplicare. Pentru a afla mai multe despre programul privind „sfera de siguranță” și pentru a vizualiza certificarea noastră, vă rugăm să vizitați http://www.export.gov/safeharbor. Acolo unde este necesar, EA adoptă măsuri contractuale pentru a proteja în mod corespunzător informațiile cu caracter personal transferate în afara SEE, în conformitate cu legile relevante.

VII.    Cum protejează EA informaţiile dumneavoastră personale?

EA înţelege importanţa păstrării în siguranţă a informaţiilor dumneavoastră. EA va face eforturi comercial rezonabile pentru a proteja informaţiile dumneavoastră personale şi a asigura securitatea sistemelor noastre. Atunci când introduceţi informaţii financiare sensibile (cum ar fi numărul cardului de credit) pe formularele noastre de comandă, criptăm transmisia acestor informaţii utilizând metode comercial rezonabile. Nicio metodă de transmitere prin Internet sau de stocare electronică nu este totuşi 100% sigură. Nu putem garanta faptul că informaţiile dumneavoastră nu vor fi accesate, publicate, modificate sau distruse prin spargerea elementelor noastre de securizare fizice, tehnice sau administrative. Nu ne putem asuma responsabilitatea sau răspunderea pentru accesarea neautorizată a serverelor şi sistemelor noastre.

VIII.    Verificarea, corectarea informaţiilor dumneavoastră, solicitarea îndepărtării din listele de emailuri şi dezactivarea contului dumneavoastră

Puteţi să vă corectaţi sau actualizaţi informaţiile contului dumneavoastră în orice moment autentificându-vă pe situl nostru şi navigând la "Contul Meu" şi apoi vizualizând "Informaţii de Bază" sau alte setări ale contului. Dacă nu veţi putea să vă autentificaţi sau dacă doriţi dezactivarea contului(lor) dumneavoastră, contactaţi Administratorul Politicii de Confidenţialitate din ţara dumneavoastră conform listei de pe situl nostru de la adresa privacyadmin.ea.com, sau, dacă ţara dumneavoastră nu apare în listă, contactând Administratorul Politicii de Confidenţialitate din Statele Unite. Vom fi bucuroşi să verificăm, actualizăm sau îndepărtăm informaţii în mod adecvat. S-ar putea să păstrăm totuşi informaţii în dosarele noastre, pentru a rezolva litigii, a aplica acordul nostru pentru utilizatori şi datorită cerinţelor tehnice şi legale precum şi a problemelor legate de securitatea, integritatea şi operarea siturilor noastre.

Anumite situri sau servicii EA pot colecta informaţii personale ce nu sunt accesibile prin situl nostru. Totuşi, în astfel de cazuri, s-ar putea să puteţi accesa acele informaţii prin mijloace alternative de acces descrise de serviciu sau în scris la administratorul local al politicii de confidenţialitate la adresa privacyadmin.ea.com şi veţi fi contactat în interval de 30 de zile cu privire la solicitarea dumneavoastră.

Dacă aţi oferit EA acces la contul dumneavoastră de Facebook printr-o aplicaţie EA sau Playfish, puteţi solicita ca EA să şteargă informaţiile dumneavoastră Facebook contactând administratorul politicii de confidenţialitate menţionat la adresa privacyadmin.ea.com şi specificând aplicaţia Facebook utilizată. Nu uitaţi că ca urmare a ştergerii datelor dumneavoastră asociate cu o aplicaţie pe Facebook, nu veţi mai avea acces la acea aplicaţie.

IX.    O observaţie specială despre copii

Multe produse şi servicii EA online sau mobile au fost concepute pentru publicul larg şi nu colectează în mod conştient informaţii personale despre copii. Atunci când un produs sau serviciu EA online sau mobil colectează informaţii cu privire la vârstă, iar utilizatorii se declară sub 13 ani, produsul sau serviciul fie va bloca astfel de utilizatori de la furnizarea de date personale, fie se va asigura că s-a obţinut acordul părinţilor pentru colectarea, utilizarea şi împărtăşirea informaţiilor personale ale copilului. Nu vom solicita în mod conştient copiilor sub 13 ani să furnizeze mai multe informaţii decât este necesar în mod rezonabil pentru a ne putea livra serviciile.

Vă rugăm să aveţi în vedere faptul că dacă vă daţi acordul ca copilul dumneavoastră să utilizeze produsele şi serviciile EA online sau mobile, aceasta va include servicii de comunicare către publicul general precum email, mesagerie instantanee şi grupuri online, iar copilul dumneavoastră va putea să comunice cu şi să împărtăşească informaţii personale cu alţi utilizatori de toate vârstele. Părinţii pot modifica sau revoca alegerea privind acordul făcută anterior şi pot verifica, edita sau solicita ştergerea informaţiilor personale ale copilului lor trimiţând un email către Administratorul Politicii de Confidenţialitate corespunzător la adresa privacyadmin.ea.com

Dacă modificăm această declaraţie de confidenţialitate într-un mod ce extinde colectarea, utilizarea sau publicarea informaţiilor personale ale copiilor pentru care un părinte şi-a dat anterior acordul, atunci părintele va fi notificat şi va trebui ca noi să obţinem consimţământul suplimentar al părintelui.

Vă încurajăm să discutaţi cu copiii dumneavoastră despre comunicarea cu străinii şi despre împărtăşirea informaţiilor personale online. Dumneavoastră şi copilul dumneavoastră trebuie să verifice pagina noastră de web pentru Siguranţa Online pentru informaţii suplimentare despre utilizarea în siguranţă a Internetului.

Informaţiile colectate sunt securizate într-un mod conform cu această politică de confidenţialitate (vezi Secţiunea VII de mai sus). Dacă modificăm modul în care tratăm informaţiile copilului dumneavoastră vă vom notifica într-un mod conform cu această politică.

În nici într-un caz nu vom condiţiona participarea unui copil la o activitate - ca de exemplu concursurile - de furnizarea de către acesta de informaţii personale altele decât cele strict necesare pentru a lua parte la activitate. Pe anumite situri s-ar putea să nu permitem deloc participarea copiilor, indiferent de consimţământul părinţilor.


X.    Informaţii publice inclusiv conţinutul generat de utilizatori, forumuri online, bloguri şi profile

Puteţi alege să publicaţi informaţii despre dumneavoastră în timpul adăugării de conţinut generat de utilizator la siturile sau jocurile EA sau în camerele de chat online, pe bloguri, panouri de mesaje, profile de utilizator pentru a fi vizibile public sau pe forumuri similare pe siturile noastre şi/sau pe situri ale terţilor. Informaţiile pe care le faceţi publice în oricare dintre aceste forumuri nu sunt criptate, sunt informaţii publice, pot fi accesate sau înregistrate de angajaţii EA şi nu vă puteţi aştepta la intimitate sau confidenţialitate în acest caz.

Trebuie să fiţi conştienţi că orice informaţii identificabile personal pe care le transmiteţi în timpul acestor activităţi publice pot fi citite, colectate sau utilizate de alţi utilizatori ale acestor forumuri şi ar putea fi folosite pentru a vă trimite mesaje nesolicitate. Nu suntem responsabili pentru informaţiile identificabile personal pe care alegeţi să le faceţi publice pe oricare dintre aceste forumuri.

Aveţi în vedere de asemenea că în cadrul activităţii uzuale a Internetului, anumite informaţii pot fi transmise de la browser-ul dumneavoastră către terţi cum ar fi reţele de publicitate şi companii de măsurări analitice. EA nu controlează informaţiile trimise de la browser-ul dumneavoastră către aceste reţele sau alţi terţi şi recomandă să vă asiguraţi că setările browser-ului dumneavoastră previn publicarea de informaţii pe care nu le doriţi publice.

Dacă postaţi o imagine video, o imagine sau o fotografie pe unul dintre siturile noastre pentru vizualizare publică, atunci trebuie să fiţi conştienţi că acestea pot fi vizualizate, colectate, copiate şi/sau utilizate de alţi utilizatori fără acordul dumneavoastră. Nu suntem responsabili pentru imaginile, fotografiile sau imaginile video pe care alegeţi să le puneţi pe situl EA. Vă rugăm să consultaţi Termenii noştri de Furnizare a Serviciilor la adresa terms.ea.com/ro în acest sens şi pentru alte directive cu privire la publicarea de conţinut pe siturile noastre web.

XI.    Situri ale terţilor.

Situl nostru poate conţine reclame sau servicii cu linkuri către alte situri cum ar fi Twitter, Facebook şi YouTube. Faptul că avem linkuri către un site nu reprezintă o susţinere, autorizare sau reprezentare a afilierii noastre cu acel terţ. Dacă apăsaţi pe un link către situl unui terţ, inclusiv pe o reclamă, veţi părăsi situl EA pe care îl vizitaţi şi veţi merge la situl pe care l-aţi selectat. Pentru că nu putem controla activităţile terţilor, nu putem accepta responsabilitatea pentru utilizarea informaţiilor dumneavoastră personale de către acei terţi şi nu putem garanta că vor adera la aceleaşi practici privind confidenţialitatea şi securitatea ca şi EA. Vă încurajăm să verificaţi politicile de confidenţialitate ale oricărui alt furnizor de servicii de la care solicitaţi servicii. Dacă vizitaţi situl unui terţ care are link pe un site EA ar trebui să consultaţi politica de confidenţialitate a acelui site înainte de a furniza informaţii personale.

XII.    Produse oferite împreună cu terţi

Membrii se pot înregistra pentru alte servicii de pe situl(rile) noastre. Anumite produse şi/sau servicii disponibile pe situl nostru vă sunt furnizate în parteneriat cu terţi şi s-ar putea să necesite furnizarea de informaţii personale pentru a vă putea înregistra şi accesa acele produse şi/sau servicii. Astfel de produse şi/sau servicii trebuie să identifice terţii parteneri la punctul de înregistrare. Dacă alegeţi să vă înregistraţi pentru astfel de produse şi/sau servicii, informaţiile dumneavoastră personale vor fi transferate către terţi şi se vor supune politicilor şi practicilor de confidenţialitate ale acestor terţi. Nu suntem responsabili pentru practicile şi politicile de confidenţialitate ale acestor terţi şi, astfel, ar trebui să verificaţi practicile şi politicile de confidenţialitate ale acestora înainte de a furniza informaţii personale în legătură cu astfel de produse şi/sau servicii.

XIII.    Informaţii de contact

Dacă aveţi întrebări cu privire la această declaraţie ar trebui să contactaţi mai întâi Administratorul Politicii de Confidenţialitate EA pentru ţara în care locuiţi la adresa de email sau adresa poştală specificată pe privacyadmin.ea.com. Dacă ţara dumneavoastră nu apare în listă, vă rugăm să contactaţi Administratorul Politicii de Confidenţialitate din Statele Unite sau să scrieţi la adresa Privacy Policy Administrator, Electronic Arts Inc., 209 Redwood Shores Pkwy, Redwood City, CA 94065.

Pentru mai multe informaţii şi actualizări ale Politicii noastre de Confidenţialitate online vizitaţi privacy.ea.com/ro.

XIV.    Rezidenţii din California: drepturile dumneavoastră de confidenţialitate în California

În conformitate cu legislaţia din California, Rezidenţii din California care au stabilit relaţii de afaceri cu Electronic Arts Inc. (EA) sau una dintre subsidiarele acesteia pot alege ca EA să nu facă publice informaţii personale către terţi în scopuri de marketing direct. Conform detaliilor de mai sus, politica noastră este de a nu face publice informaţii personale colectate online către terţi în scopuri de marketing direct fără acordul dumneavoastră. Dacă alegeţi să renunţaţi în orice moment după obţinerea aprobării, trimiteţi un email la privacy_policy@ea.com sau scrieţi la Privacy Policy Administrator, Electronic Arts Inc., 209 Redwood Shores Pkwy, Redwood City, CA 94065.

XV. Soluţionarea litigiilor prin arbitraj obligatoriu

Scopul acestei secţiuni este de a furniza o metodă unitară pentru rezolvarea litigiilor dintre noi, în cazul în care apar. Aşa cum s-a discutat mai jos, dacă nu putem rezolva litigiile într-un mod informal şi dacă vi se oferă o sumă în cadrul arbitrajului care este mai mare decât cea oferită de EA (dacă este cazul), EA vă va plăti 150% din suma stabilită prin arbitraj, până la $5000 peste suma stabilită prin arbitraj.

VĂ RUGĂM SĂ CITIŢI CU ATENŢIE. ACESTEA AFECTEAZĂ DREPTURILE DUMNEAVOASTRĂ.

Majoritate problemelor clienţilor pot fi rezolvate rapid şi spre satisfacţia dumneavoastră intrând în interfaţa pentru asistenţa clienţilor cu Contul dumneavoastră EA la support.ea.com. În eventualitatea în care EA nu poate soluţiona o problemă în beneficiul dumneavoastră (sau dacă EA nu poate soluţiona o problemă pe care o are cu dumneavoastră după ce încearcă să realizeze acest lucru în mod informal), atunci dumneavoastră şi EA sunteţi de acord să vă obligaţi prin procedura următoare să soluţionaţi oricare şi toate conflictele apărute între noi. Această prevedere se aplică la toţi consumatorii în gradul maxim permis de lege, însă exclude expres rezidenţii din Quebec, Rusia, Elveţia, Statele Membre ale Uniunii Europene şi Republica Coreea. Acceptând aceşti termeni, dumneavoastră şi EA renunţaţi în mod expres la dreptul la un proces cu juraţi sau participarea la o procedură colectivă.  Prezentul contract este destinat a fi interpretat în mod extensiv. Această Secţiune acoperă orice şi toate litigiile dintre noi (“Litigii”), inclusiv dar fără a se limita la:

- pretenţiile apărute ca urmare a sau legate de oricare dintre aspectele relaţiei dintre noi, fie bazate pe contract, prejudiciu, statut, fraudă, falsă reprezentare sau orice altă teorie legală;
- pretenţiile ce au apărut înaintea acestui Acord sau orice acord anterior (incluzând fără însă a se limita la pretenţiile legate de publicitate);
- pretenţiile ce sunt momentan subiectul unui litigiu colectiv în desfăşurare în care nu sunteţi membru al unei clase autorizate; şi
- pretenţiile ce pot apărea după terminarea acestui Acord.

Singurele litigii care nu sunt acoperite de această secţiune sunt următoarele:

- o pretenţie pentru aplicarea sau protejarea sau cu privire la validitatea oricărui drept de proprietate intelectuală a dumneavoastră sau a EA (sau a licenţiatorilor EA);
- o pretenţie legată de sau rezultată din acuzaţii de furt, piraterie sau utilizare neautorizată;
- În plus, nimic din această Secţiune nu va preveni oricare dintre părţi să deschidă o acţiune în primă instanţă.

Referirile la "EA," "dumneavoastră," şi "noi" includ subsidiarele noastre, afiliaţii, agenţii, angajaţii, succesorii şi împuterniciţii, precum şi utilizatorii autorizaţi sau neautorizaţi sau beneficiarii serviciilor sau software-ului în cadrul acestui acord sau a unor acorduri anterioare dintre noi. Această clauză privind arbitrajul indică o tranzacţie comercială interstatală şi astfel Legea Federală de Arbitraj guvernează interpretarea şi aplicarea acestei clauze. Clauza de arbitraj va rămâne valabilă după terminarea acestor Termeni de Furnizare a Serviciilor.

A.    Negocieri informale/Notificarea litigiului. Dumneavoastră şi EA sunteţi de acord ca mai întâi să încercaţi să negociaţi orice eventual litigiu în mod informal timp de minim 30 de zile înainte de a iniţia arbitrajul. Astfel de negocieri informale încep la primirea notificării în scris de la o persoană către cealaltă (“Notificare de litigiu”). Notificările litigiului trebuie: (a) să includă numele complet şi informaţiile de contact ale părţii reclamante; (b) să descrie natura şi baza reclamaţiei sau a litigiului; şi (c) să stabilească măsurile punitive concrete („Cererea”). EA va trimite propria notificare a litigiului la adresa dumneavoastră de facturare (dacă aţi furnizat-o) sau pe adresa de e-mail furnizată. Dumneavoastră veţi trimite notificarea litigiului la adresa: Electronic Arts Inc., 209 Redwood Shores Parkway, Redwood City CA 94065, ATENŢIE: Departamentul juridic.

B.    Arbitrajul obligatoriu. În cazul în care litigiul dintre dumneavoastră şi EA nu poate fi soluţionat prin negocieri informale, în termen de 30 de zile de la primirea notificării litigiului, dumneavoastră sau EA puteţi alege ca litigiul să fie soluţionat în final şi exclusiv prin arbitraj obligatoriu. Orice alegere de arbitraj a unei părţi va fi finală şi obligatorie pentru cealaltă. ÎNŢELEGEŢI CĂ PRIN ACEASTĂ CLAUZĂ DUMNEAVOASTRĂ ŞI EA RENUNŢAŢI LA DREPTUL DE A DA ÎN JUDECATĂ ÎN INSTANŢĂ ŞI DE A BENEFICIA DE UN PROCES CU JURAŢI.  Arbitrajul va începe şi se va efectua în conformitate cu Regulile de Arbitraj Comercial ale Asociaţiei de Arbitraj din America (AAA) şi, dacă este cazul, Procedurile Suplimentare ale AAA pentru Dispute legate de Consumatori (Regulile AAA pentru Consumatori), ambele disponibile pe situl AAA, www.adr.org. Taxele de arbitraj şi partea compensaţiei judecătorului ce vă revin vor fi reglementate de Regulile AAA şi, după caz, limitate de Regulile AAA privind clienţii. Dacă aceste costuri sunt stabilite de judecător ca fiind excesive sau dacă dumneavoastră trimiteţi la EA o notificare la adresa sus-menţionată a notificării litigiului indicând faptul că nu puteţi achita taxele solicitate pentru a iniţia arbitrajul, atunci EA va plăti imediat toate taxele şi cheltuielile de arbitraj. Arbitrajul poate fi realizat personal, prin depunerea documentelor, prin telefon sau online. Judecătorul va lua o decizie în scris şi va furniza o motivare dacă este solicitată de oricare dintre părţi. Judecătorul trebuie să respecte legislaţia aplicabilă şi orice acordare poate fi contestată dacă judecătorul nu face acest lucru. Dumneavoastră şi EA puteţi să deschideţi un proces pentru a impune arbitrajul, să puneţi procedura de arbitraj în aşteptare sau să confirmaţi, să modificaţi, să anulaţi sau să înregistraţi hotărârea iniţială în sentinţa pronunţată de judecător.

C.    Restricţii.  Dumneavoastră şi EA sunteţi de acord ca orice arbitraj să fie limitat la un litigiu dintre EA şi dumneavoastră personal. În gradul maxim permis de lege, (1) niciun arbitraj nu va fi contopit cu un altul; (2) nu există niciun drept sau autoritate pentru ca vreun Litigiu să fie judecat în baza unei proceduri colective sau pentru a se utiliza metode pentru proceduri colective; şi (3) nu există niciun drept sau autoritate pentru ca vreun Litigiu să fie prezentat în numele publicului general sau a oricăror alte persoane. DUMNEAVOASTRĂ ŞI EA SUNTEŢI DE ACORD CA FIECARE DINTRE DUMNEAVOASTRĂ SĂ EMITĂ PRETENŢII DOAR ÎN NUME PROPRIU ŞI NU CA RECLAMANT SAU PARTICIPANT ÎNTR-O PROCEDURĂ COLECTIVĂ SAU REPREZENTATIVĂ. În plus, dacă nici dumneavoastră, nici EA nu conveniţi altfel, judecătorul nu poate consolida decât reclamaţiile unei persoane şi nu poate prezida în alt mod nicio formă de reprezentare sau procedură colectivă. Dacă această clauză se dovedeşte a fi inaplicabilă, atunci întreaga clauză de arbitraj va fi nulă.

D.    Locul. Dacă sunteţi rezident în Statele Unite, arbitrajul va avea loc în orice loc rezonabil convenabil dumneavoastră. Pentru locuitorii din afara Statelor Unite, arbitrajul va fi iniţiat în Districtul San Mateo, Statul California, Statele Unite ale Americii, iar dumneavoastră şi EA sunteţi de acord să vă supuneţi jurisdicţiei personale a acelei curţi, pentru a impune arbitrajul, pentru a amâna procedurile în vederea arbitrajului sau pentru a confirma, modifica, vacanta sau a înregistra decizia luată de judecător.

E.    Recuperarea onorariului pentru avocaţi. Dacă judecătorul decide în favoarea dumneavoastră pe baza oricăror pretenţii făcute de dumneavoastră împotriva EA şi vă oferă o despăgubire mai mare în valoare monetară decât ultima ofertă scrisă făcută de EA înainte de depunerea documentaţiei scrise la judecător, atunci EA:

- Vă va plăti 150% din suma câştigată prin arbitraj, până la $5.000 peste suma stabilită prin arbitraj; şi
- Va achita cheltuielile dumneavoastră cu avocaţii, dacă există, taxele avocatului şi va acoperi cheltuielile (inclusiv costurile cu experţii) pe care le-aţi suportat dumneavoastră şi avocatul dumneavoastră în mod rezonabil în timpul investigării, pregătirii şi punerii în aplicare a pretenţiei dumneavoastră în arbitraj ("recompensa avocatului").

Judecătorul va putea lua decizii şi rezolva litigiile privind acoperirea cheltuielilor, taxelor şi plata alternativă a recompensei avocatului în orice moment în timpul procedurii şi la solicitarea oricărei dintre părţi, făcută în termen de 14 zile de la decizia judecătorului.

Dreptul la onorariile avocatului şi la cheltuielile discutate mai sus suplimentează orice drept la onorariile avocatului şi cheltuielile pe care le aveţi conform legislaţiei aplicabile, deşi nu puteţi recupera compensaţiile duplicat cu privire la onorariile sau costurile avocaţilor. EA renunţă la orice drept pe care l-ar putea avea de a obţine o compensare a onorariilor şi a cheltuielilor cu avocaţii în legătură cu orice arbitraj care are loc între noi.

F.    Limitarea autorităţii judecătorului. Judecătorul poate acorda o judecată declarativă sau executorie doar în favoarea părţii individuale care urmăreşte compensarea şi doar în măsura în care este necesară asigurarea compensaţiei garantate de cererea individuală a părții respective.

G.    Modificările aduse acestei clauze.  Fără a lua în calcul vreo prevedere a acestui Acord în sens contrar, suntem de acord ca dacă EA modifică în orice fel această clauză de arbitraj (alta decât modificarea Adresei de Notificare), puteţi refuza orice astfel de modificare trimiţându-ne o notificare scrisă în termen de 30 de zile de la modificare la Adresa de Notificare a Arbitrajului menţionată mai sus. Prin respingerea oricărei modificări viitoare, sunteţi de acord că veţi arbitra orice litigiu apărut între noi în conformitate cu limba în care este redactată această prevedere.

Versiunea 54402_9