Nåværende retningslinjene for personvern og informasjonskapsler


PERSONVERNREGELVERK FOR ELECTRONIC ARTS

Ikrafttredelsesdato: 5. desember 2011

TRUSTe
Når du registrerer deg med en EA-konto (også kalt Origin-konto) og bruker denne siden og/eller EAs produkter eller tjenester på nett eller mobil, sier du deg enig i EAs personvernregelverk og at vi kan overføre og lagre kontoinformasjonen din i USA. Når du registrerer deg, sier du deg enig i at EA kan behandle informasjonen om deg i tråd med følgende personvernregelverk og at du vil følge EAs tjenestevilkår.

HVIS IKKE DU ER ENIG I DETTE PERSONVERNREGELVERKET, MÅ DU IKKE BRUKE EAS NETTSIDER, NETT- ELLER MOBILPRODUKTER ELLER -TJENESTER. Hvis vi endrer personvernregelverket, skriver vi inn endringene i dette personvernregelverket, på hjemmesiden eller andre steder, så du alltid vet hva slags informasjon vi samler inn, hvordan vi bruker den og under hvilke omstendigheter vi oppgir dem til andre. Vi forbeholder oss retten til å modifisere dette personvernregelverket når som helst, så les over det med jevne mellomrom. Hvis vi gjør viktige eller store endringer i dette regelverket eller måten vi bruker opplysningene om barnet ditt på, sier vi fra til deg her, med e-post eller med en notis på hjemmesiden vår. Når du fortsetter å bruke våre nett- og mobilprodukter og -tjenester, sier du deg enig i endringene i personvernregelverket.

INNHOLD

I.    Personvernregelverk 
for EA Online
II.    EAs nettsted er sertifisert av TRUSTe
III.    Hva er personlige opplysninger, og når samler EA dem inn?
IV.    Hva er ikke-personlige opplysninger, og når samler EA dem inn?
V.    Personlig informasjon levert EA av tredjepart.
VI.    Hva skjer med informasjonen EA samler inn?
VII.    Hvor blir opplysningene oppbevart?
VIII.    Hvordan beskytter EA personlige opplysninger?
IX.    Se over, endre informasjon, be om å ikke lenger motta nyhetsbrev og deaktivere kontoen din
X.    Merknad om barn.
XI.    Offentlig informasjon, inkludert brukergenerert innhold, nettfora, blogger og profiler
XII.    Tredjepartsnettsider
XIII.    Produkter som tilbys i samarbeid med tredjepart(er)
XIV.    Kontaktinformasjon
XV.    Innbyggere i California, personvern i California
XVI.    Løsning av disputter ved bindende megling




I.    EAs nett- og mobilpersonvernregelverk: Innledning

EA vet at du bryr deg om hvordan informasjon om deg samles inn, brukes og deles, og vi setter pris på at du stoler på at vi viser forsiktighet når vi gjør dette og at vi gjør det på en fornuftig måte. EA og EAs underselskaper respekterer personvernbehovet til forbrukerne. Vi innser også at det er viktig å beskytte informasjonen vi henter inn om deg. Vi har utformet dette globale personvernregelverket for nettbruk for å forklare hvordan vi lagrer og bruker personlig og ikke-personlig informasjon vi samler inn på nettsidene når du bruker nettproduktene og/eller -tjenestene våre (inkludert nettspilling) og på mobilplattformer. Dette regelverket dekker ikke informasjon oppgitt på nettet i forbindelse med stillingsannonser. Les over EA Jobs Data Privacy Statement på EAs jobbside, på jobs.ea.com, for å få vite mer. 

Hvis du bor i USA, Canada eller Japan, er disse tjenestevilkårene en avtale mellom deg og Electronic Arts Inc. Hvis du bor i et annet land, er tjenestevilkårene en avtale mellom deg og Electronic Arts Swiss Sàrl.

Dette personvernregelverket gjelder også EAs nettsider som er sertifisert av TRUSTe. Hvis du vil se en liste over disse nettsidene, kan du gå til www.TRUSTe.com. I tillegg eier EA flere andre domenenavn som peker til nettsidene nevnt over. Vi kan også komme til å legge til nye sider som er underlagt dette personvernregelverket. Listen vil i så fall bli oppdatert til å inkludere disse. Dette regelverket gjelder bare sider som drives av Electronic Arts eller underselskaper, og ikke for nettsider som drives av andre selskaper eller organisasjoner vi har koblinger til.

EA overholder "Safe Harbor"-avtalen mellom USA og EU og mellom USA og Sveits som iverksatt av USAs handelsdepartement for innsamling, bruk og oppbevaring av data fra land i Den europeiske union og Sveits.   EA har sertifisert at de overholder "Harbor"-personvernprinsippene når det gjelder bekjentgjøring, utvalg, videreformidling, sikkerhet, dataintegritet, tilgang og håndhevelse. Mer informasjon om "Safe Harbor"-programmet og EAs sertifisering finner du på http://export.gov/safeharbor.

II.    EAs nettsted er sertifisert av TRUSTe

EA har blitt tildelt TRUSTes personvernsegl. Det viser at dette personvernregelverket og praksisen det beskriver har blitt gjennomgått av TRUSTe for å sikre at det er i overensstemmelse med TRUSTes krav til personvernprogrammmer, inkludert krav til transparens, ansvarlighet og metoder for innsamling og bruk av personlige opplysninger om deg. TRUSTes oppdrag som uavhengig tredjepart, er å øke følelsen av trygghet på nett hos forbrukere og organisasjoner over hele verden via et troverdig personvernemblem og innovative tillitsløsninger.

III.    Hva er personlige opplysninger, og når samler EA dem inn?

EA samler inn personlige og ikke-personlige opplysninger om forbrukerne. Personlige opplysninger som samles inn av EA beskrives under i dette avsnittet. Ikke-personlige opplysninger beskrives i avsnitt IV.

Personlige opplysninger er informasjon som identifiserer deg og som kan brukes i seg selv til å kontakte deg online eller offline. EA kan samle inn personlige opplysninger om våre besøkende på nettet i følgende tilfeller:

●    Konkurranseregistrering og premiemottak,
●    Registrering og forespørsler i forbindelse med garanti,
●    Forespørsler om kundestøtte og/eller teknisk assistanse,
●    Spillermatching og andre en mot en-konkurranser på nett,
●    Registrering for spill og/eller spesielle spillspesifikke arrangementer,
●    Abonnement på nyhetsbrev, markedsundersøkelser og e-postkampanjer,
●    Registrering for EA/Origin-konti og/eller andre servicekonti;
●    Oppretting av en personlig profil,
●    Bestillinger av produkter, tjenester og/eller abonnementer,
●    Forespørsler om tjenester fra tredjepartstjenester på siden, 
●    Tilgang til produktene og/eller tjenestene våre på sosiale nettverk eller andre tredjepartstjenester og
●    Annen bruk av programvare, mobil- eller nettjenester der personlig informasjon kreves for bruk og/eller deltakelse.

Opplysningene som samles inn varierer avhengig av aktiviteten og kan inkludere navn, e-postadresse, telefonnummer, mobilnummer, hjemmeadresse, fødselsdato og kredittkortinformasjon. Brukere av EA Mobile kan bli bedt om å oppgi navnet på mobiloperatøren sin, hva slags telefon de har og et gyldig telefonnummer, så vi kan levere kjøpsinstruksjoner direkte til mobiltelefonen. I denne sammenhengen brukes mobiltelefonnummeret ditt kun til å sende en tekstmelding med en kobling du kan følge for å laste ned spillet, og blir ikke beholdt til annet formål. Premievinnere kan bli bedt om å oppgi identifikasjonsnummer (som Social Security Number i USA) av skatteårsaker. Dette brukes kun til å levere ut premiene.

IV.    Hva er ikke-personlige opplysninger, og når samler EA dem inn?

Ikke-personlige opplysninger kan ikke for seg selv identifisere deg eller brukes til å kontakte deg. EA samler inn ikke-personlige opplysninger om din bruk av nett- og mobilprodukter og -tjenester både på nettsidene våre og mens du spiller og bruker programvare (på PC, mobil og konsoller).

Vi beholder informasjonen så lenge kontoen din er aktiv eller så lenge den trengs for å levere tjenestene til deg. Hvis du vil si opp en konto eller be om at vi ikke lenger bruker informasjonen om deg, kan du kontakte personvernadministratoren i landet ditt på privacyadmin.ea.com. Hvis landet ditt ikke står oppført, kan du kontakte personvernadministratoren i USA.   Det kan forekomme tilfeller der vi er bundet av lov til å beholde informasjonen om deg.

A.    Hva slags type ikke-personlig informasjon samles inn av EA?

Når du bruker nett- og mobilprodukter og -tjenester fra EA, eller du spille våre spill på PC eller konsoller, kan vi samle inn visse ikke-personlige opplysninger som bl.a. har som formål å forbedre våre produkter og tjenester, løse tekniske problemer, tilby deg tjenester, forenkle tilgangen til programvareoppdateringer, dynamisk generert innhold og for å kommunisere med deg. De ikke-personlige opplysningene vi innhenter kan omfatte demografisk informasjon inkludert kjønn, alder, postnummer, informasjon om din PC, maskinvare, programvare, plattform, spillsystem, medium, mobilenhet, inkludert unik apparat-ID eller andre enheter for apparatidentifikasjon, hendelsesdata, IP-adresse (Internet Protocol), Media Access Control (MAC)-nettverksadresse og forbindelse. Vi samler også inn annen ikke-personlig informasjon, som brukernavn, bruker-ID eller avatar, funksjonsbruk, spillstatistikk, poengsummer og prestasjoner, brukerrangeringer og klikkebaner, i tillegg til andre data du oppgir i meningsmålinger, via kontoinnstillingene dine og nettprofiler som vennelister eller kjøpshistorie, for eksempel. Vi kan også motta enten ikke-personlig eller offentlig informasjon fra tredjepart i forbindelse med markedsundersøkelser og demografiske studier og/eller andre opplysninger vi bruker til å komplettere de personlige opplysningene du har oppgitt direkte.

B.    Hvordan samler EA inn ikke-personlig informasjon?

EA samler inn ikke-personlig informasjon sammen med personlig informasjon når du oppgir dette direkte i aktiviteter på nett og med mobil, inkludert kjøp på nett og med mobil, spillregistrering og markedsføring. I tillegg bruker vi og tredjepart informasjonskapsler og annen teknologi for å samle inn ikke-personlig demografisk informasjon, personifisere opplevelsen din på sidene våre og følge med på reklame og andre aktiviteter som er beskrevet under. Vi kan også hente ut andre fakta fra denne informasjonen, som å avgjøre hva som er riktig momsprosent basert på IP-adressen din.

1.    Informasjonskapsler

Informasjonskapsler ("cookies") er små filer som brukes av nettleseren din for å følge med på bevegelsene dine på nettsider. Vi kan koble informasjon som hentes inn av informasjonskapsler til personlige opplysninger. Informasjonskapsler kobles til informasjon i sammenheng med elementene du har valgt å kjøpe i nettbutikken vår, sider du har vært innom eller spill du har spilt. Denne informasjonen brukes for eksempel til å holde rede på handlevognen din og sørge for at du ikke ser de samme reklamene flere ganger. Vi bruker også informasjonskapsler til å levere innhold som kan være spesielt interessant for deg og til å følge med på bruken din av nettsider eller spill. Vi og tredjepart samler inn informasjon om hva slags spill som spilles, hvor mye tid som brukes på å spille spillene og hvilke annonser eller andre linker som klikkes på. Noen av sidene våre bruker et eksternt annonseselskap til å vise annonser. Disse annonsene inneholder informasjonskapsler. Informasjonskapsler som mottas via bannere brukes av annonseselskapene våre. Electronic Arts har ikke tilgang til denne informasjonen. De fleste nettlesere er automatisk innstilt til å godta informasjonskapsler når du går inn på en nettside. Du kan skru av informasjonskapsler eller stille inn nettleseren din til å advare deg når informasjonskapsler blir sendt. Det kan imidlertid hende at noen områder av sidene våre ikke fungerer skikkelig hvis du gjør dette. Du kan sette nettleseren din til å advare deg om forsøk på å plassere informasjonskapsler på datamaskinen din eller til å begrense typene informasjonskapsler du vil tillate. Hvis du vil ha mer informasjon om å skru av informasjonskapsler, kan du gå til help.ea.com, support.popcap.com (for PopCap-produkter) eller swtor.com/support (for Star Wars™: The Old Republic).
 
Det kan også hende vi og tredjepart bruker flash-informasjonskapsler, også kjent som “lokale delte objekter”, på sidene våre som bruker Flash-teknologi. Flash-informasjonskapsler er små filer som likner på nettleser-informasjonskapsler, og som brukes til å huske sidens innstillinger for å personifisere utseendet til siden. På samme måten som vanlige informasjonskapsler, er Flash-informasjonskapsler små filer som lagres på datamaskinen din. En metode for å forhindre at Flash-informasjonskapsler blir plassert, er å justere innstillingene for Macromedia Website Privacy Settings Panel på www.macromedia.com.

Hvis du skrur av bruk av informasjonskapsler, mister du noen av funksjonene som kreves for å spille spillene våre, ettersom informasjonskapsler er nødvendig for å følge med på og forbedre spillaktivitetene dine. Selskaper som leverer reklame i spillene eller på nettsidene våre, kan også bruke informasjonskapsler eller annen teknologi. Dette er underlagt disse selskapenes personvernregelverk.

Dette personvernregelverket dekker EAs bruk av informasjonskapsler, men dekker ikke hvordan annonsørene bruker dem.

2.    Clear GIFs og Tracking Pixels

Clear GIFs (også omtalt som web bugs, beacons eller tags) er små grafiske bilder som plasseres på en nettside, i nettbaserte dokumenter eller i e-postmeldinger. Clear GIFs er usynlige for brukeren fordi de vanligvis er meget små (bare 1x1 piksel) og av samme farge som bakgrunnsfargen på nettsiden, dokumentet eller e-postmeldingen. Vi bruker ikke Clear GIFs for å samle inn personlige opplysninger om deg. Det kan imidlertid hende vi bruker Clear GIFs til å samle inn statistisk bruksinformasjon for nettsidene våre eller andre elementer på en nettside. Vi kan samordne denne informasjonen med en bruker for å personifisere brukeropplevelsen og for å gjøre statistisk analyse av brukeropplevelsene på nettsidene våre. 

Vi og tredjepart kan også bruke tracking pixels, som lar oss reklamere mer effektivt ved å ekskludere brukere fra bestemte reklamemeldinger eller identifisere kilden til en ny installering.

3.    Loggfiler fra Internettbruk

EA og tredjepart kan også ta vare på loggfiler som inneholder IP-adresser. En IP-adresse er en numerisk adresse som tilordnes datamaskinen din av ISP-en din (leverandøren av Internettforbindelsen). Vanligvis bruker vi loggfiler til å følge med på trafikken på nettsidene våre, for å rette opp tekniske problemer og autentifisere brukernes rettigheter til produktene våre. Hvis en bruker misbruker nettsidene våre, kan vi blokkere bestemte IP-adresser eller system-ID-er vi får fra våre lisenserte maskinvareprodusenter. Hvis de er tilgjengelige, kan IP-adresser og system-ID-er brukes til å identifisere deg personlig for å håndheve tjenestevilkårene våre.

4.    Analytiske verktøy og annen teknologi

EA bruker sine egne proprietære analyseverktøy og annen teknologi til å samle inn ikke-personlig informasjon når du bruker nettprodukter og -tjenester og/eller spiller spillene våre på PC, konsoll og/eller mobile enheter. Disse verktøyene bruker serverloggfiler, web beacons, informasjonskapler, tracking pixels og annen teknologi for å samle inn og analysere visse typer informasjon, inkludert informasjonskapsler, IP-addresser (også for å finne din omtrentlige geografiske posisjon), mobiltelefon- eller annen maskinvare-ID eller andre enheter for apparatidentifikasjon, nettlesertyper, nettleserspråk, informasjon som sendes fra din nettleser (dersom slik informasjon forekommer), henvisningssider og utgangssider, URL-er, plattformtype, antall klikk, opplysninger om ditt medium, periferimaskinvare, programvare og/eller applikasjoner som er installert på maskinen eller enheten, domenenavn og -typer, landingssider, viste sider og rekkefølgen på disse sidene, dato og tid som brukes på enkelte sider, annen informasjon om bruk av Internett og nettsiden, spillstatus og dato og klokkeslett for aktivering på våre nettsider eller spill, informasjon om hvordan spillet ditt brukes, inkludert spilltall og statistikker, bruk av funksjoner og kjøpshistorie, samt unike maskinvareidentifikatorer som MAC-adresse, unik mobilenhet-ID (hvis tilgjengelig) og annen liknende informasjon. 

Tredjeparts analyseselskaper som samler inn informasjon på sidene våre og i sammenheng med nett- og mobilproduktene og -tjenestene våre kan kombinere den innsamlede informasjonen med annen informasjon de har samlet inn på andre nettsider og/eller nett- og mobilprodukter og -tjenester som har å gjøre med aktivitetene våre på deres nettverk eller nettsider i tillegg til nett- og/eller mobilprodukter og/eller -tjenester. Mange av disse selskapene samler inn og bruker informasjon underlagt sine egne personvernregelverk. 

Enkelte EA-nettsider og -tjenester bruker Google Analytics, en nettanalysetjeneste som tilbys av Google Inc. (“Google”). Google Analytics bruker informasjonskapsler (“cookies”), altså små tekstfiler som lagres på PC-en din og som gjør det mulig å analysere hvordan du brukere nettsiden. Informasjon om din bruk av nettsider som samles inn via disse informasjonskapslene, overføres til og lagres på Googles servere i USA. Google vil på vegne av EA bruke disse opplysningene til å evaluere din bruk av disse nettsidene, til å fremstille rapporter om nettsideaktiviteter og/eller å tilby nettsideoperatøren andre tjenester i forbindelse med nettsidene. Din IP-adresse som er samlet inn av Google Analytics vil ikke sammenføres med andre opplysninger Google har. Du kan forhindre installasjonen av informasjonskapsler ved å tilpasse innstillingene i nettleseren. Vær oppmerksom på at dersom du deaktiverer informasjonskapsler, er det mulig at du ikke har tilgang til alle funksjoner på EAs nettsider. Du kan også forhindre at informasjonskapsler samler inn og lagrer informasjon ved å laste ned og installere en plugin til nettleseren på denne lenken:http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

En ikke-eksklusiv liste over analyseselskapene som bruker sin egen teknologi på våre sider og nett- og/eller mobilprodukter og/eller -tjenester finner du på privacyappendix.ea.com

5.    Teknologi for behandling av annonser fra tredjepart 

EAs nettsider og nett- og mobilprodukter og -tjenester kan bruke annonser fra tredjepart som bruker informasjonskapsler, clear GIFs, web beacons, tracking pixels eller annen teknologi til å samle inn informasjon som et resultat av annonsering via produktene eller tjenestene våre. Dynamisk reklameteknologi fra tredjepart gjør det mulig for reklame å være midlertidig lastet opp til nettleseren eller mobilenheten din og erstattes mens du er online. Vi eller tredjepart som driver reklameteknologien kan bruke demografisk informasjon som alder og kjønn, i tillegg til informasjon logget fra maskinvaren din for å sørge for at riktig reklame vises på siden eller via tjenesten, for å regne ut eller kontrollere antallet unike og gjentatte visninger som gjøres av en bestemt annonse og/eller levere reklame som er forbundet med det du er interessert i, og måle effektiviteten til reklamekampanjer.   Vi eller tredjepart kan logge data for dette formålet, inkludert IP-adresse (for å avgjøre omtrent hvor du befinner deg), unike enhets-ID-er, informasjon om programvare, applikasjoner og maskinvare, nettleserinformasjon (og/eller informasjon som sendes via nettleseren din), maskinvare, enhetens merke og modell, reklamer som vises, plassering i spillet, varigheten for visningen av reklamen, annen informasjon om bruk av Internett eller nettsider, nettsider og mobilsider du har sett på (og når du gjorde det), domenetype, størrelsen på reklamene, reklamerespons (hvis aktuelt) og visningsvinkelen. De nevnte dataene kan brukes og oppgis til tredjepart på en måte som ikke identifiserer deg i henhold til dette personvernregelverket og personvernregelverket til selskapet som tilbyr annonseteknologien.   

Selskapene som leverer annonser til oss kan kombinere informasjonen som samles inn eller fås fra EA med annen informasjon de har samlet inn uavhengig av andre nettsider og/eller andre nett- eller mobilprodukter eller -tjenester som har å gjøre med aktivitetene til nettleseren din på deres nettverk av nettsider. Mange av disse selskapene samler inn og bruker informasjon underlagt sine egne personvernregelverk. 

En ikke-eksklusiv liste over reklameselskapene som bruker sin egen teknologi på våre sider og nett- og/eller mobilprodukter og/eller -tjenester finner du på privacyappendix.ea.com

Hvis du vil vite mer om gjeldende praksis for andre annonseleverandører som kan innhente informasjon basert på din samhandling med annonsene på denne siden og andre sider eller sjekke hvordan du velger bort markedsføring levert av medlemmer av National Advertising Initiative (NAI), kan du gå til networkadvertising.org.

Denne reklameteknologien er integrert på sidene våre og i våre nett- eller mobilprodukter og -tjenester. Hvis ikke du vil bruke denne teknologien, må du ikke spille. 

6.    Teknologier mot juks og svindel

EA jobber for å gi alle som spiller spillene våre, et trygt og rettferdig spillmiljø. For å forhindre bedragersk aktivitet og oppførsel som kan påvirke en spillers opplevelse negativt, er EA autorisert til å bruke "antijuks"-programvare eller applikasjoner for å forhindre svindel på vår Internettpresentasjon, under bruk av våre nettprodukter og/eller -tjenester (inklusert nettspill) og mobilplattformer.

Ved innloggingen til EAs nettprodukter og/eller -tjenester, ved oppretting av en EA-konto, og eller ved salgsstedet, kan EA samle inn data om apparatet for å kunne  opprette en hashfil over maskinkomponenter. Informasjon som samles inn for dette formåler må ikke lagres i gjenfinnbar form. EA bruker de innsamlede opplysningene til å forhindre svindel og for autentifisering. For dette kan EA fylle ut maskinhashfilen med din EA-konto; data som kompletteres på denne måten vil ikke deles med noen annen tredjepart og blir kun brukt av EA til sikkerhets- og autentifiseringsformål.

V.    Informasjon levert til EA av tredjepart.

EA innhenter også personlig og ikke-personlig informasjon fra tredjepart som beskrevet under. EA bruker disse dataene kun til formål som er i henhold til personvernregelverket vårt.

1.    PlayStation®3-systemet

Hvis du registrerer deg for å spille EA-spill på et PlayStation®3-system, vil dine kontoopplysninger på Sony Entertainment Network leveres til EA slik at vi kan opprette en EA Online-konto (også kjent som Origin-konto) for deg. Du trenger en EA Online-konto for å spille spillene til EA på nettet. Når du registrerer deg for å spille EA-spill, sier du deg enig i at vi kan overføre informasjon fra brukerkontoen din til EA. Informasjonen som overføres til EA inkluderer navnet ditt, e-postadressen, online-ID, landet du bor i, språket og fødselsdatoen din, men ikke kredittkortnummer eller andre opplysninger som har med betaling å gjøre.

2.    Xbox LIVE

Hvis du registrerer deg for å spille EA-spill via Microsofts Xbox LIVE-tjeneste, gir Microsoft informasjon om Xbox LIVE-brukerkontoen din til EA så vi kan etablere en EA-konto for deg. Du trenger en EA-konto (også kjent som Origin-konto) for å spille EAs Xbox LIVE-spill. Når du registrerer deg for å spille EAs Xbox LIVE-spill, sier du deg enig i at Microsoft kan overføre brukerkontoinformasjonen din til EA. Informasjonen som overføres fra Microsoft til EA inkluderer gamertagen din, e-postadressen, landet du bor i, språket ditt og alderen din, men ikke kredittkortnummer eller andre opplysninger som har med betaling å gjøre.

3.    Annen informasjon innhentet fra tredjepart

Det kan også hende vi får andre personlige opplysninger fra tredjepart, blant annet i forbindelse med drift og distribusjon av produkter og tjenester og i forbindelse med markedsundersøkelser og demografiske undersøkelser, for å fylle ut de personlige opplysningene du har oppgitt selv. Noen tredjepartstjenester, som Twitter og Facebook, kan også gi oss informasjon om kontoene dine hos dem hvis du har gitt tillatelse til det. 

Når du spiller et EA-spill via et sosialt nettverk eller en annen tredjepartsplattform eller -tjeneste, eller ved å koble deg til et slikt tredjepartsnettverk, en slik plattform eller en slik tjeneste via et av våre produkter og/eller tjenester, gir du EA tillatelse til å samle inn, lagre og bruke all informasjonen du har sagt deg enig i at det sosiale nettverket eller tredjepartsplattformen kan levere til EA via det sosiale nettverkets eller tredjepartsplattformens Application Programming Interface (API), basert på innstillingene dine på det sosiale nettverket eller tredjepartsplattformen. Du sier deg enig i dette når du kobler deg til tredjepartsnettverket, plattformen eller tjenesten via våre produkter og/eller tjenester og/eller når du kobler deg til, “godtar” eller “tillater" (eller tilsvarende begreper) en av våre applikasjoner på et sosialt nettverk eller en annen tredjepartsplattform eller -tjeneste.

Vi kan også samle inn eller motta informasjon om deg fra andre EA-brukere som velger å laste opp sine e-postkontakter eller andre kontakter. Denne informasjonen blir lagret av oss og brukes primært til å hjelpe deg og vennene dine med å få kontakt med hverandre.

VI. Hva skjer med informasjonen EA samler inn?

A. EAs bruk av opplysninger


EA bruker opplysningene om deg til å besvare forespørsler du sender, til å behandle bestillinger og til å sende deg kjøpsbekreftelse og annen kontorelatert informasjon. I tillegg gjør de personlige opplysningene du sender oss det mulig for oss å sende deg meldinger om nye produkter, funksjoner, forbedringer, spesialtilbud, oppgraderingsmuligheter, konkurranser og annet som kan være av interesse. Du kan også velge å ikke motta kommunikasjon via e-post.

Ellers bruker EA personlige og ikke-personlige opplysninger, både individuelt og samlet, til å forbedre brukeropplevelsen, for å forbedre produkter og tjenester, til å forstå oppførselen og preferansene til kundene våre, til å løse tekniske problemer, til å levere statisk og dynamisk markedsføring, til autentifiseringsformål, til å håndheve tjenestevilkårene, til å sørge for at produktene og tjenestene våre fungerer som de skal, og til å forbedre dem. Dessuten kombinerer vi ikke-personlige og personlige opplysninger, som blant annet e-postadresse, for å kunne gi best mulig kundeservice, administrere lojalitetsprogrammer og skreddersy kommunikasjon, tilbud, nettsider eller spillerfaringer. 

Ved å bruke vennefinnerverktøy som Facebook, Game Center eller andre tredjepartstjenester i nett- og mobilproduktene og -tjenestene våre, sier du deg enig i at bruken av disse vennefinnerverktøyene hjelper deg med å finne kontaktene dine og i tillegg gir kontaktene anledning til å forbinde Origin-kontoen, (og relevant spillinformasjon, inkludert spill spilt på PC, mobil og konsoll) med den sosiale nettverksprofilen og/eller e-postadressen din. Den resulterende vennelisten, som kan være tilgjengelig på EAs sosiale plattformer, er underlagt dette personvernregelverket. Vær oppmerksom på at vennene du velger å inkludere på EA- eller Origin-vennelister kan finne og/eller identifisere deg i forbindelse med andre EA-produkter og tjenester og se profiler du har opprettet. Disse vennene kan også se spillerprofiler du bruker i forbindelse med EAs produkter og tjenester. Vær nøye med hvem du velger å ha som venner.

Hvis du velger å bruke muligheten til å fortelle en venn om EAs produkter eller tjenester, ber vi deg om å oppgi navnet og e-postadressen til vennen din. Vi sender en e-post til vennen din på dine vegne og inviterer ham eller henne til å sjekke ut produktet vårt. EA lagrer navnet og e-postadressen til vennen din en kort periode, kun for å sende denne e-posten og for å forsikre oss om at vennen din ikke får flere eksemplarer av den samme e-postmeldingen. Vi beholder ikke informasjonen for å bruke den på andre måter.
Hvis du deltar i turneringer eller andre spillarrangementer på nettet, vil vi også samle inn, bruke, lagre, videresende og vise statistiske data (som poengsummer, rangeringer og prestasjoner) som genereres som et resultat av at du deltar.

B.    Kommer EA til å dele opplysningene om meg med tredjepart?

EA kommer aldri til å dele personlig identifiserbare opplysninger om deg med tredjepart hvis ikke du har gitt oss tillatelse til å gjøre dette.   Vi kan imidlertid dele anonyme, ikke-personlige opplysninger i samlet form og/eller offentlig informasjon med tredjepart. Det kan være omstendigheter der du kan dele informasjonen selv. Se avsnitt XI for å få vite mer om rettighetene til informasjon du deler offentlig på EAs og tredjeparts sider og fora. Du kan også tillate at EA deler de personlige opplysningene dine med selskaper og organisasjoner som leverer produkter og tjenester som vi mener kan være av interesse for deg. Hvis du vil melde deg av ytterligere kommunikasjon fra markedsføringspartnere eller sponsorer som vi har delt opplysningene om deg med, må du kontakte disse direkte.

Electronic Arts gir ikke fra seg personlig informasjon om barn under 18 år som har registrert seg på nettsidene våre til tredjepart, uavhengig av om vi har innhentet samtykke fra foreldre. Vi deler eller oppgir ikke personlige opplysninger annet enn det som er beskrevet i dette regelverket. Hvis imidlertid en sammenslåing, overtakelse eller det usannsynlige tilfellet av en konkurs skulle inntreffe, vil kundeinformasjonen til Electronic Arts bli overført til etterfølgeren, uavhengig av alderen på kundene.

Av og til bruker EA tredjepartsleverandører til å hente inn personlig informasjon på våre vegne for å levere e-post, sende produkter, sende ut premier, administrere konkurranser, behandle kredittkortinformasjon og andre tjenester på sidene våre. Når du ber om å motta disse tjenestene, kan det hende du blir bedt om å oppgi navn, postadresse, telefonnummer og e-postadresse til underleverandørene våre. Vi spør noen av tredjepartsleverandørene våre, som kredittkortfirmaer eller markedsundersøkelsesbyråer, om å utfylle de personlige opplysningene du oppgir til bruk i våre egne markedsundersøkelser og demografiske studier, så vi kan fortsette å forbedre sidene våre og tilhørende markedsføring for å på en bedre måte tilfredsstille brukernes behov og preferanser. For å få en bedre forståelse av individuelle kunder, knytter vi denne informasjonen til personlige opplysninger du oppgir.

Når tredjepartsaktører eller tjenesteleverandører samler inn og/eller har tilgang til annen informasjon enn ikke-personlig informasjon, anonym informasjon og/eller data i samlet form, krever EA at de bruker disse dataene i henhold til vårt personvernregelverk og beskytter konfidensialiteten til de personlige opplysningene de samler inn eller får tilgang til i forbindelse med samarbeidet med EA. Disse tredjepartene skal ikke bruke personlige opplysninger om deg til annet formål uten at du gir dem tillatelse til det.

Du får beskjed før det blir innhentet personlige opplysninger om deg av tredjepart som ikke jobber for oss eller leverer tjenester til oss, så du kan bestemme deg for om du vil dele opplysningene dine med dem.

Vi kan også komme til å få tilgang til og oppgi personlige opplysninger, som personlig kommunikasjon, i forbindelse med rapportering av misbruk av produkter og tjenester, til å håndheve juridiske rettigheter og følge lovverket, eller til å følge en ordre fra styresmaktene eller andre myndigheter, eller når vi har grunn til å tro at å oppgi opplysningene er nødvendig for å løse potensielle eller faktiske skadeverk eller krenkelse av rettigheter, eiendom, drift, brukere eller andre som kan lide skade eller tap, eller når vi tror at å oppgi opplysningene er nødvendig for å beskytte rettigheter, bekjempe svindel og/eller følge rettslige pålegg, rettskjennelser eller andre juridiske bestemmelser innen EA. Enkelte offentlig tilgjengelige opplysninger du poster og kommuniserer med oss og tredjepartsnettsteder og -tjenester er offentlig informasjon du ikke har kan forvente personvernbeskyttelse. Les del XI for å få vite mer.

VII.    Hvor blir opplysningene oppbevart?

EA er en global organisasjon, og de fleste datasystemene EA bruker til å samle inn, lagre og bruke informasjonen som samles inn eller mottas befinner seg i USA og Nederland. Vi kan også bruke datalagringsfasiliteter i Asia, Canada og/eller EU. De personlige opplysningene om deg kan overføres til, brukes av, behandles av eller oppbevares av EA i USA og i andre land, inkludert land utenfor ditt bostedsland både i og utenfor EU og Asia, og brukes i henhold til dette personvernregelverket.

Servere og utstyr der dine data lagres og behandles kan være eid og drevet av tredjeparter som EA har gitt i oppdrag å motta, lagre og behandle dine personlige og ikke-personlige opplysninger. Dessuten kan EA og utvalgte tredjeparter overføre, lagre og behandle dine personlige opplysninger på servere og utstyr i andre land. Vær oppmerksom på at personvernlover i andre land kan være annerledes enn i ditt bostedsland. Når du sender personlig informasjon til EA samtykker du i overføring, lagring og behandling av dine personlige opplysninger som beskrevet i dette avsnittet.

VIII.    Hvordan beskytter EA personlige opplysninger?

EA forstår viktigheten av tryggheten og sikkerheten til dine personlige opplysninger. EA vil gjøre sitt beste til å beskytte dine personlige opplysninger og opprettholde sikkerheten i våre systemer innenfor økonomisk fornuftige rammer. Ingen metoder for å sende informasjon på Internett er imidlertid 100 % sikker. Vi kan ikke ta ansvar for eventuell uautorisert tilgang til våre servere eller systemer.

IX.    Se over, endre informasjon, be om å ikke lenger motta nyhetsbrev og deaktivere kontoen din


Du kan endre eller oppdatere kontoinformasjonen din når du vil ved å logge deg inn på sidene våre og navigere deg til “Min konto,” “Sjekk profilen min" eller tilsvarende kontoinnstillinger. Hvis du ikke kan logge deg inn eller ønsker å få deaktivert kontoen(e) din(e), kan du kontakte personvernadministratoren i landet ditt. Du finner adressen på privacyadmin.ea.com. Hvis ikke landet ditt er listet opp, kan du kontakte personvernadministratoren i USA. Vi reviderer, oppdaterer eller fjerner informasjon som du vil. Det kan imidlertid hende vi fortsetter å oppbevare informasjon om deg, for å kunne løse eventuelle disputter, håndheve sluttbrukeravtalen og på grunn av tekniske og juridiske krav og begrensninger i forbindelse med sikkerhet, integritet og drift av nettsidene våre.

Noen av sidene eller tjenestene til EA kan hente inn personlig informasjon som ikke er tilgjengelig via sidene våre. I slike tilfeller kan det imidlertid hende at du kan få tilgang til informasjonen via alternative metoder som beskrives av tjenesten eller ved å skrive til den lokale personvernadministratoren på privacyadmin.ea.com. Hvis du gjør dette, vil du bli kontaktet i løpet av 30 dager.

Hvis du har gitt EA tilgang til dine Facebook-kontoopplysninger via en EA- eller Playfish-applikasjon, kan du be EA om å slette dine Facebook-opplysninger ved å følge instruksjonene på http://help.ea.com/article/deleting-facebook-data-from-EA eller ved å ta kontakt med personvernadministratoren som er angitt på privacyadmin.ea.com og spesifisere Facebook-applikasjonen som er brukt. Vær oppmerksom på at når vi sletter dine opplyninger i tilknytning til en applikasjon på Facebook, vil du ikke lenger ha tilgangen til applikasjonen.

X.    Merknad om barn

Mange av EAs nett- eller mobilprodukter og -tjenester er ment for et generelt publikum og innhenter ikke med vitende og vilje personlig informasjon fra barn. Hvis nett- eller mobilprodukter eller -tjenester fra EA innhenter opplysninger om alder, og brukerne identifiserer seg selv som under 13 år, vil produktet eller tjenesten enten blokkere brukerne fra å gi fra seg personlig informasjon, eller vil sikre at det innhentes samtykke fra foresatte for innhenting, bruk og deling av barnets personlige opplysninger. Vi vil ikke med vitende og vilje be barn under 13 år om å gi fra seg flere opplysninger enn det som er nødvendig for at vi kan tilby våre tjenester.

Vær oppmerksom på at du kan gi samtykke for at ditt barn kan bruke EAs nett- eller mobilprodukter og -tjenester. Dette omfatter publikumskommunikasjonstjenester som e-post, direktemeldinger (instant messaging) og nettgrupper. Ditt barn vil da kunne kommunisere med og frigi personlige opplysninger til andre brukere i alle aldre. Foreldre og foresatte kan endre eller tilbakekalle samtykkevalg de har gjort, og gjennomgå, redigere eller be om sletting av sine barns personlige opplysninger ved å sende en e-post til den ansvarlige personvernadministratoren på privacyadmin.ea.com.

Hvis vi forandrer dette personvernregelverket på en måte som utvider innsamling, bruk og offentliggjøring av barns personlige opplysninger som en foresatt tidligere har gitt samtykke til, vil den foresatte bli varslet og vi vil måtte innhente en tilleggserklæring fra den foresatte.

Vi oppfordrer deg til å samtale med ditt barn om kommunikasjon med fremmede og frigivelse av personlige opplysninger på nett. Du og ditt barn bør lese vår nettside for nettsikkerhet for mer informasjon om hvordan man kan bruke Internett på en trygg måte.

Informasjon som samles inn sikres på en måte som er i samsvar med dette personvernregelverket (se avsnitt VIII over). Hvis vi endrer hvordan vi behandler informasjon om barnet ditt, sier vi fra til deg på en måte som er i samsvar med dette regelverket.

Vi vil ikke under noen omstendighet kreve at barnas deltakelse i aktiviteter, som f.eks. konkurranser, forutsetter at de oppgir flere personlige opplysninger enn det som er nødvendig for å delta i aktiviteten. På bestemte sider kan det hende vi ikke lar barn delta i det hele tatt, uavhengig av en eventuell tillatelse.

XI.    Offentlig informasjon, inkludert brukergenerert innhold, nettfora, blogger og profiler

Du kan velge å oppgi informasjon om deg selv når du sender inn brukergenerert innhold til EA-nettsteder eller spill, eller når du bruker nettpraterom, blogger, digitale oppslagstavler, brukerprofiler eller fora på nettstedene våre. Informasjon du oppgir på slike fora er ukryptert, offentlig informasjon som EA-ansatte kan innhente eller lagre, og man kan ikke forvente fortrolighet eller personvern her. 

Du bør være oppmerksom på at informasjon som kan identifisere deg og som du oppgir i offentlige sammenhenger kan leses, innsamles eller brukes av andre brukere av disse forumene, og kan brukes til å sende deg meldinger uoppfordret. Vi er ikke ansvarlige for personlige opplysninger som kan identifisere deg som du velger å gjøre offentlig i disse forumene.

Det er også vanlig i normal bruk av Internett at informasjon sendes fra nettleseren din til tredjepart, som reklamenettverk og analyseselskaper. EA har ingen kontroll over informasjonen som sendes fra nettleseren din til disse nettverkene eller andre tredjeparter, og det anbefales at du stiller inn nettleseren din slik at du forhindrer at du oppgir informasjon du foretrekker å holde for deg selv.

Hvis du poster en video, et bilde eller et fotografi på et av nettstedene våre og dette kan ses offentlig, bør du være oppmerksom på at det du legger ut kan ses, innsamles, kopieres og/eller brukes av andre uten din tillatelse. Vi er ikke ansvarlig for videoer, bilder eller fotografier du velger å legge ut på nettstedene til EA. Se på terms.ea.com for betingelsene for bruk og andre retningslinjer om å poste innhold på nettsidene våre.

XII.    Tredjepartsnettsider.

Nettsidene våre kan inneholde annonser eller tjenester som lenker til andre nettsider som Twitter, Facebook og YouTube. Det at vi har lenker til nettsider betyr ikke at vi støtter, autoriserer eller representerer den aktuelle tredjeparten. Hvis du klikker på lenker til tredjepartssider, inkludert annonser, forlater du EA-siden du var på og går til siden du har valgt. I og med at vi ikke kan kontrollere aktivitetene til tredjepart, kan vi ikke påta oss ansvar for hvordan tredjeparter bruker personlige opplysninger om deg, og vi kan ikke garantere at de følger det samme personvernregelverket og har de samme sikkerhetsrutinene som EA. Vi oppfordrer deg til å lese personvernregelverket til andre tjenestetilbydere du bruker tjenestene til. Hvis du går inn på en tredjepartsnettside som er koblet til en EA-side, bør du lese denne sidens personvernregelverk før du gir fra deg personlige opplysninger.

XIII.    Produkter som tilbys i samarbeid med tredjepart(er)

Medlemmer kan registrere seg på andre tjenester på siden(e) vår(e). Bestemte produkter og/eller tjenester som er tilgjengelige på sidene våre leveres til deg i samarbeid med tredjepart(er) og kan kreve at du oppgir opplysninger som kan identifisere deg for å registrere deg og få tilgang til produktene og/eller tjenestene. Slike produkter og/eller tjenester skal identifisere tredjepart når du registrerer deg. Hvis du velger å registrere deg for å motta slike produkter og/eller tjenester, blir opplysningene som kan identifisere deg overføres til tredjepart, og vil bli underlagt personvernregelverket og bruksbetingelsene til tredjepart. Vi er ikke ansvarlige for personvernregelverkene og brukerbetingelsene til tredjepart, derfor bør du alltid lese gjennom personvernregelverket og brukerbetingelsene til tredjepart før du oppgir opplysninger som kan identifisere deg i forbindelse med slike produkter eller tjenester. 

XIV.    Kontaktinformasjon

Hvis du har spørsmål om dette personvernregelverket, bør du kontakte EAs personvernadministrator for landet der du bor, på e-postadressen eller postadressen som er angitt på privacyadmin.ea.com. Hvis landet der du bor ikke er listet opp, kan du kontakte personvernadministratoren i USA ved å skrive til: Privacy Policy Administrator, Electronic Arts Inc., 209 Redwood Shores Pkwy, Redwood City CA 94065, USA. Hvis ikke spørsmålet ditt blir tilfredsstillende besvart, kan du kontakte TRUSTe som angitt ovenfor. TRUSTe fungerer da som megler overfor oss for å løse problemet ditt. TRUSTe-programmet dekker kun informasjon som er samlet inn fra denne nettsiden, og dekker ikke informasjon som kan samles inn via programvare lastet ned fra nettsiden.

Hvis du vil ha mer informasjon og sjekke oppdateringene av personvernregelverket, kan du gå til privacy.ea.com.

XV.    Innbyggere i California, personvern i California

I følge lovene i California, kan innbyggere i California som har etablert et forhold til Electronic Arts Inc. (EA) eller et av selskapets underselskaper velge å be EA om ikke å oppgi personlige opplysninger om dem til tredjepart i forbindelse med markedsføring. Som beskrevet over, oppgir vi ikke personlige opplysninger om deg til tredjepart i forbindelse med markedsføring uten din tillatelse. Hvis du angrer etter å ha gitt tillatelse, kan du sende en e-post til privacy_policy@ea.com eller skrive et brev til Privacy Policy Administrator, Electronic Arts Inc., 209 Redwood Shores Pkwy, Redwood City, CA 94065, USA.

XVI.    Løsning av disputter ved bindende megling

Målet med dette avsnittet er å gi en strømlinjeformet metode for å løse disputter mellom oss, hvis de skulle inntreffe. Som nevnt nedenfor: Hvis ikke vi klarer å løse disputtene uformelt og du blir tilkjent en sum under megling som er større enn EAs siste forlikstilbud til deg (hvis aktuelt), vil EA betale deg 150 % av det du blir tilkjent i meglingen, opp til $ 5000 over det du blir tilkjent i meglingen.

LES DETTE NØYE. DET PÅVIRKER RETTIGHETENE DINE.

De fleste brukeranliggender kan løses kjapt ved å logge deg inn på kundestøttesidene våre med EA-kontoen din på help.ea.com, support.popcap.com (for PopCap-produkter) eller swtor.com/support (for Star Wars™: The Old Republic). I det usannsynlige tilfellet at EA ikke kan løse et problem så du blir fornøyd (eller hvis EA ikke kan løse et problem EA har med deg etter å prøvd å gjøre det uformelt), sier du og EA dere enige om at dere skal være bundet av følgende prosedyre for å løse eventuelle disputter. Dette gjelder alle forbrukere så langt det er mulig innenfor gjeldende lov, men gjelder ikke innbyggere i Quebec, Russland, Sveits og EUs medlemsland. Når du og EA godtar denne avtalen, sier du og EA fra dere rettighetene til en rettssak med jury og retten til å delta i fellessøksmål. Denne avtalen er ment å kunne tolkes i vid forstand. Dette avsnittet dekker alle disputter som kan oppstå mellom oss (“disputter”), inkludert uten begrensning:

- krav som oppstår som følge av et aspekt ved forholdet oss imellom, om dette er basert på kontrakter, skadevoldende handling, lover, svindel, feilaktig fremstilling eller andre juridiske teorier,
- krav som har oppstått før denne avtalen eller tidligere avtaler (inkludert, men ikke begrenset til krav i forhold til reklame),
- krav som er en del av et fellessøksmål du ikke er en del av og
- krav som kan oppstå etter oppsigelsen av denne avtalen.

De eneste tvistene som ikke dekkes av dette avsnittet er følgende:

- krav om å håndheve eller beskytte EAs (eller EAs lisenstilbyderes) immaterielle rettigheter eller krav som har med gyldigheten til disse å gjøre,
- krav i forbindelse med eller som resultat av påstander om tyveri, piratvirksomhet eller uautorisert bruk.
- I tillegg er det ingenting i dette avsnittet som skal hindre noen av partene i å saksøke.

Referanser til "EA," "du/deg," og "vi/oss" inkluderer våre respektive underselskaper, partnere, agenter, ansatte, forgjengere og etterfølgere i tillegg til alle autoriserte eller uautoriserte brukere eller mottakere av tjenester eller programvare i henhold til denne eller tidligere avtaler mellom oss. Dette avsnittet gjelder transaksjoner som går over statsgrenser, og dette avsnittet er således underlagt de amerikanske føderale voldgiftslovene. Dette avsnittet skal gjelde selv om tjenestevilkårene sies opp.

A.    Uformelle forhandlinger/Melding om disputt. Du og EA sier dere enige i at dere først skal prøve å forhandle dere frem til en løsning av eventuelle disputter uformelt i minst 30 dager før megling iverksettes. Slike uformelle forhandlinger begynner når den ene parten sender en melding til den andre om at det eksisterer en disputt (“Melding om disputt”). Meldinger om disputter må: (a) inkludere hele navnet og kontaktinformasjonen til den som klager, (b) beskrive innholdet i og bakgrunnen for kravet eller disputten tydelig og (c) beskrive hva slags kompensasjon som søkes ("krav"). EA sender meldingen om disputt til betalingsadressen din (hvis du har oppgitt den) eller til e-postadressen du har oppgitt. Du sender eventuelle meldinger om disputt til: Electronic Arts Inc., 209 Redwood Shores Parkway, Redwood City CA 94065, USA. ATTENTION: Legal Department.

B.    Bindende megling. Hvis du og EA ikke greier å løse disputten gjennom uformelle forhandlinger i løpet av 30 dager fra meldingen om disputt ble sendt, kan enten du eller EA velge å få disputten endelig løst ved hjelp av bindende megling. Et valg om å iverksette megling av den ene parten skal være endelig og bindende for den andre. DU ER INNEFORSTÅTT MED AT SOM ET RESULTAT AV DENNE FORSKRIFTEN, FRASIER DU OG EA DERE RETTEN TIL Å SAKSØKE OG HA EN RETTSAK MED JURY. Meglingen skal settes i gang og utføres i henhold til reglene for kommersiell megling hos American Arbitration Association (AAA) og, der det er mulig, AAAs supplerende prosedyrer for forbrukerrelaterte disputter (AAA-forbrukerregler). Begge disse er tilgjengelige fra nettsiden til AAA på www.adr.org. Dine kostnader for meglingen og din del av meglerkompensasjonen skal styres av AAA-reglene og, der det er mulig, begrenses av AAA-forbrukerreglene. Hvis slike kostnader vurderes av megleren å være for høye, eller hvis du sender EA en merknad til adressen for meldinger om disputt som indikerer at du ikke kan betale avgiftene som kreves for å sette i gang megling, kommer EA til å betale alle utgifter i forbindelse med meglingen. Meglingen kan gjøres personlig, via innsending av dokumenter, via telefon eller online. Megleren tar en avgjørelse skriftlig, og skal komme med en uttalelse hvis dette ønskes av en av partene. Megleren må følge gjeldende lover, og alle avgjørelser kan bestrides hvis ikke megleren gjør dette. Du og EA kan møtes i retten for å fremtvinge megling eller for å bekrefte, modifisere, annullere eller gjøre vedtak i forhold til vedtaket til megleren.

C.    Begrensninger. Du og EA sier dere enige i at all megling skal begrenses til disputten mellom EA og deg individuelt. Så langt det er mulig innenfor gjeldende lov, skal følgende gjelde: (1) Ingen megling skal slås sammen med en annen. (2) Det er ingen rett for en disputt å megles i basert på fellessøksmål. (3) Det er ingen rett for en disputt å bli lagt inn i påstått representativ egenskap på vegne av offentligheten eller andre personer. DU OG EA SIER DERE ENIGE I AT DERE KAN FREMSETTE KRAV MOT HVERANDRE SOM INDIVIDER, OG IKKE SOM SAKSØKER ELLER MEDLEM AV EN GRUPPE I FELLESSØKSMÅL. Videre følger det at hvis ikke både du og EA blir enige om noe annet, kan ikke megleren konsolidere mer enn én persons krav, og kan ikke på annen måte presidere over noen form for fellessøksmål. Hvis denne spesifikke forskriften ikke kan håndheves, skal hele meglingen regnes som ugyldig.

D.    Sted. Hvis du er innbygger i USA, vil meglingen foregå på et sted som er praktisk for deg. For innbyggere som bor utenfor USA, skal meglingen foregå i County of San Mateo, State of California, United States of America, og du og EA sier dere enige i at dere skal føye dere etter den personlige jurisdiksjonen til denne domstolen for å fremtvinge megling eller for å bekrefte, modifisere eller ta en avgjørelse i forbindelse med avgjørelsen tatt av megleren.

E.    Utgifter og advokathonorarer. Hvis megleren dømmer i din favør i disputten mot EA og gir deg mer enn EAs siste skriftlige tilbud før meglingen, vil EA:

- Betale deg 150 % av det du får ifølge meglingen, opp til $5000 over det du får ifølge meglingen, og
- Betale advokaten din (hvis du har en) alle honorarer og utgifter (inkludert utgifter til ekspertvitner og kostnader) som du eller advokaten din har brukt til etterforskning, forberedelser og forsøk på å få gjennom kravet ditt i meglingen ("advokatutgift").

Megleren kan avgjøre og løse disputter i forhold til betaling og tilbakebetaling av avgifter, utgifter og betaling av advokatutgiftene når som helst i løpet av meglingen og etter forespørsel fra en av partene gjort innen fjorten 14 dager etter at megleren har gjort et vedtak.

Retten til å få dekket advokatutgifter og andre utgifter omtalt over supplerer andre slike rettigheter du kan ha i henhold til gjeldende lov, men du kan ikke få erstatning to ganger. EA fraskriver seg eventuelle rettigheter til å få erstattet advokatutgifter og andre utgifter i forbindelse med megling mellom oss.

G.    Begrensning av meglerens myndighet. Megleren kan gi erstatning kun til den individuelle parten som søker oppreisning og kun opp til beløpet parten krever.

H.    Endringer i dette avsnittet. Uansett motstridende forskrifter i denne avtalen, sier vi oss enige i at hvis EA gjør endringer i denne avtalen i fremtiden (annet enn å endre adressen for melding om disputt), kan du avslå slike endringer ved å sende oss en skriftlig melding innen tretti 30 dager fra endringen i adressen for melding om disputt over. Hvis du avslår fremtidige endringer, sier du deg enig i at du skal megle eventuelle disputter mellom oss i henhold til språket i denne forskriften.


Versjon 54402_7