Electronic Arts Inc.
Retningslinjer om personvern og informasjonskapsler


Personvernet ditt er viktig for EA, og vi tar ansvaret vi har i forhold til dette svært alvorlig. Disse retningslinjene beskriver hvordan Electronic Arts Inc. («EA») behandler den personlige informasjonen vi samler inn om deg når du bruker våre produkter og tjenester eller når du deltar i live-arrangementer som arrangeres av eller er i forbindelse med EA (samlet omtalt som «tjenester» eller «EA-tjenester»). I noen tilfeller kan våre datterselskaper være behandlingsansvarlig, enten sammen med EA eller alene.


INNHOLD

 1. Informasjon vi samler inn
 2. Hvordan vi samler inn informasjonen din
 3. Hvordan vi bruker informasjonen din
 4. Hvem kan motta informasjonen din
 5. Hvor vi oppbevarer informasjonen din
 6. Hvordan vi beskytter informasjonen din
 7. Barn
 8. Dine valg og kontroller
 9. Tredjepartstjenester
 10. Informasjon for bosatte i California
 11. Endringer av retningslinjene våre
 12. Kontakt oss
 13. Retten til å ta kontakt med personvernmyndigheter

1. Informasjon vi samler inn

Informasjonen vi samler inn, avhenger av hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem.

A. Informasjon du gir oss direkte

ⓘ Vi samler inn informasjon du gir oss direkte, som for eksempel når du oppretter en EA-konto, konfigurerer sikkerhetsspørsmål, foretar kjøp eller kontakter EA-hjelp.

Vi samler inn informasjon du gir oss, inkludert:

B. Informasjon du oppgir når du spiller på nettet

ⓘ Når du spiller på nettet, kan vi samle inn informasjon om spillprofilen, spillingen din eller bruken din av sosiale funksjoner.

Når du bruker sosiale funksjoner, kan informasjonen i tekst, lyd, bilde og andre former for elektronisk kommunikasjon fra deg bli lest, kopiert, samlet eller brukt av andre spillere, og informasjonen kan også bli gjort offentlig tilgjengelig. Sørg for at personverninnstillingene reflekterer preferansene dine.

Når du spiller nettspillene våre, samler vi inn profilinformasjonen din, informasjon om spillingen din og annen statistikk. Noe av dette kan være synlig for andre i spillet og utenfor spillet i andre EA-tjenester som RaceNet. I noen av spillene våre kan vi ta opp spillingen din og vise en reprise til andre spillere i spillet og/eller utenfor spillet i andre EA-tjenester. Ledertavler kan også være synlige for andre spillere utenfor spillet i andre EA-tjenester. I konkurransedrevne spillmoduser kan det hende at vi lagrer spillingen og knapptrykkene på dine tilkoblede enheter, og spiller av disse igjen sammen med din profilinformasjon i spillet samt spillstatistikken, til andre spillere og ved hendelser som arrangeres live av EA eller partnere av EA.

C. Annen informasjon vi samler inn når du bruker tjenestene våre

ⓘ Vi kan samle inn annen informasjon når du bruker tjenestene våre, som informasjon om enheten, maskinvare- og programvareinformasjon, IP-adresse eller nettleserinformasjon.

Vi kan samle inn annen informasjon automatisk når du bruker tjenestene våre, som for eksempel:

Vi kan også samle inn og lagre informasjon lokalt på enheten din, ved hjelp av mekanismer som informasjonskapsler, nettleserlagring (inkludert HTML 5) og hurtigbuffer for programmer.

D. Informasjon vi mottar fra tredjeparter

ⓘ Vi kan motta informasjon om deg fra tredjeparter, som Sony, Microsoft, Nintendo, Google, mobile plattformer eller tredjeparts autentisering som du bruker til å logge inn på tjenestene våre.

Vi kan motta informasjon om deg som finnes i tredjeparts brukerkontoer når du bruker EAs nettbaserte tjenester på eller gjennom tredjeparts spillplattformer, som de som er oppført nedenfor. Denne informasjonen gis til EA i forbindelse med opprettelse eller tilknytning av en EA-konto, som er nødvendig for å få tilgang til EAs nettjenester. Din bruk av EAs nettjenester gjennom disse tredjepartene indikerer at du godtar overføringen av denne informasjonen. Nedenfor finner du eksempler på informasjon vi mottar. Vi mottar aldri kredittkortnummer eller annen finansiell informasjon fra disse tredjepartene i forbindelse med opprettelse eller tilknytning av en EA-konto.

Sosiale spillplattformer. Når du bruker sosiale spillplattformer fra tredjeparter (for eksempel Discord eller Twitch) og kobler til EA-kontoen din, kan vi motta informasjon knyttet til kontoen din på disse plattformene. Se gjennom informasjonen du får når du kobler sammen kontoene dine for å finne ut hvilken informasjon EA mottar.

Mobile plattformer. Hvis du spiller eller kjøper spillene våre på den mobile enheten din eller et nettbrett, mottar vi informasjon om deg fra app-butikkene og andre tilbydere av mobile plattformer. Denne informasjonen kan inkludere brukernavn eller enhets-ID, og det faktum at du har gjennomført et kjøp. Den inkluderer imidlertidig ikke noen finansiell informasjon. Enkelte av våre mobile plattformer kan sende oss informasjon du har gitt tillatelse til at skal sendes til oss. Mobilspillene våre kan også be om ytterligere personlig informasjon fra deg, som tokens for pushvarsler eller kontaktliste, men vi samler bare inn denne informasjonen dersom du gir oss tillatelse.

Andre tredjeparter

Vi kan motta informasjon fra andre tredjeparter, som Facebook eller Apple Game Center, når du bruker disse tjenestene med spillene våre. Vi kan også motta informasjon om deg når andre spillere velger å dele kontaktlisten sin med oss, eller fra offentlig tilgjengelige nettsteder.

E. Juridisk grunnlag for behandling

ⓘ Vi kan støtte oss til forskjellige juridiske grunnlag for å behandle informasjonen din, avhengig av hvor du bor.

Det juridiske grunnlaget for behandlingen av den personlige informasjonen din varierer avhengig av hvilken type informasjon vi samler inn, konteksten vi samler den inn i, og bostedslandet du har oppgitt ved registrering av EA-kontoen, eller, hvis du ikke er logget på en EA-konto, plasseringen din basert på IP-adresse og/eller landet enheten er registrert i.

Hvis du bor i et EØS-land (det europeiske økonomiske samarbeidsområdet) eller i en jurisdiksjon der lignende juridiske krav kan gjelde, som Brasil, Sveits eller Storbritannia, er det en rekke juridiske grunnlag vi støtter oss til når vi behandler informasjon om deg. Vi behandler informasjonen din hvis vi har din tillatelse, hvis vi har en legitim interesse for å gjøre dette, hvis det er nødvendig for at en avtale med deg skal tre i kraft, og/eller hvis vi er lovpålagt å behandle informasjon om deg. For eksempel støtter vi oss vanligvis til:

Hvis du er bosatt i et område der våre berettigede interesser som beskrevet ovenfor ikke regnes som juridisk grunnlag i henhold til gjeldende lovverk, vil vi identifisere og bruke andre juridiske grunnlag til å bearbeide din personlige informasjon, for eksempel kontraktsmessig nødvendighet eller samtykke fra deg.

2. Hvordan vi samler inn informasjonen din

ⓘ Vi bruker ulike teknologier til å levere og måle effektiviteten til tjenestene våre, til å levere reklame og til å forbedre spillopplevelsen din. Disse teknologiene inkluderer informasjonskapsler og lignende teknologi, teknologi for analyse og markedsføring, og teknologi mot juks og svindel.

Vi og tredjeparter bruker teknologiene beskrevet nedenfor til å samle inn informasjon og levere våre tjenester.

A. Informasjonskapsler og lignende teknologier

Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres i nettleseren din. Vi og våre tredjepartspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologier til å hjelpe oss med å forstå forskjellige ting, blant annet hva du ser på av nettsteder, innhold eller reklamer, og hvilke spill du spiller. Denne informasjonen hjelper oss med å holde oversikt over handlevognen din, måle hvor effektiv markedsføringen vår er, sørge for at du ikke ser den samme reklamen igjen og igjen, og på andre måter bidra til å forbedre opplevelsen din. Se avsnitt 8. Dine valg og kontroller for informasjon om hvordan du administrerer preferansene dine for informasjonskapsler.

Vi kan bruke sporingspiksler eller gjennomsikte GIF-er til å samle inn informasjon om bruken din av tjenestene og responsen din på e-poster vi sender ut i markedsføringssammenheng. Vi bruker Internett-loggfiler (som inneholder tekniske data, blant annet IP-adressen din) til å overvåke trafikken på våre tjenester, feilsøke tekniske problemer, oppdage og hindre svindel, og håndheve brukeravtalen vår.

Vi bruker også analytiske teknologier, markedsføring og teknologier mot juks og svindel i tjenestene våre. Disse teknologiene kan bruke de samme informasjonskapslene eller lignende mekanismer som nærmere beskrevet nedenfor.

B. Analytiske teknologier

Vi bruker interne og tredjeparts analytiske teknologier til å samle inn informasjon om hvordan du bruker tjenestene våre, datamaskinen eller enheten din, og helsen til tjenestene våre.

Vi kan for eksempel samle inn og lagre data fra datamaskinen eller enheten din når du bruker tjenestene våre. Denne informasjonen inkluderer teknisk og relatert informasjon om datamaskinen eller enheten din og operativ- og/eller nettverksystemer (som IP-adresse og enhetens ID), informasjon om din bruk av enkelte funksjoner, statistikk om spilling og bruk, interaksjoner med systemet og ekstern maskinvare. Hvis du spiller et spill uten tilkobling til Internett, vil data lagres på enheten og overføres til oss når enheten kobler seg til Internett. Hvis du benytter nettbaserte tjenester, kan vi også samle inn, bruke, lagre, overføre og offentliggjøre person- og/eller statistiske data som gjelder spillingen din (som poengsummer, rangeringer og bragder) eller identifisere innhold som du lager og deler med andre spillere.

Tredjeparters analytiske teknologier som er integrert i tjenestene våre (inkludert integrasjoner med SDK [Software Development Kit] og API [Application Program Interface]) kan kombinere informasjonen de samler inn i forbindelse med din bruk av EAs tjenester, med informasjon de uavhengig har samlet inn over tid og/eller på tvers av forskjellige plattformer. Mange av disse selskapene samler inn og bruker informasjon underlagt sitt eget personvernregelverk. En liste over tredjeparts analyseselskaper som er aktive i våre tjenester samt informasjon om hvordan du kan velge bort dette, i den grad det er mulig, finner du under privacyappendix.ea.com/no.

C. Markedsføringsteknologier

Noen av tjenestene våre benytter seg av markedsføringsteknologier som bruker informasjonskapsler, gjennomsikte GIF-er, skjulte sporingsbilder, sporingspiksler, SDK, API og andre lignende teknologier for å levere tilbud og markedsføring til deg i EA-tjenester, samt på tredjeparters plattformer og nettsider, og til å måle ytelsen til markedsføringskampanjene våre. Enkelte av disse teknologiene kan synkronisere eller koble seg på tvers av ulike nettsteder, mobilapper og enheter for å skreddersy tilbud til å samsvare med dine interesser. Du kan for eksempel få et tilbud på et spill vi tror du kommer til å like. Eller hvis du uttrykker interesse for et spill, kan det hende du mottar markedsføring på et senere tidspunkt for det spillet, eller for lignende tjenester, hos EA eller på tredjeparters nettsteder. Andre markedsføringsteknologier i spillet lar oss midlertidig laste opp tilbud til spillet ditt, nettleseren eller den mobile enheten din, og senere bytte ut tilbudene mens du er tilkoblet Internett.

Disse teknologiene samler inn og bruker informasjon slik at vi kan tilby passende tilbud og reklame til deg, for å måle effektiviteten og distribusjonen av disse, og for å forstå hvordan brukere samhandler med tjenestene våre. I tillegg til identifikatorer og informasjon oppført i avsnitt 1(C) ovenfor, kan denne informasjonen inkludere:

Tredjeparts reklameselskaper kan kombinere informasjonen de har samlet inn under levering av et tilbud til deg via våre tjenester, med annen informasjon de uavhengig har samlet inn over tid og/eller fra andre nettsteder. Mange av disse selskapene samler inn og bruker informasjon underlagt sitt eget personvernregelverk. En liste over reklameselskaper som driver sine egne nettverk på tjenestene våre, personvernerklæringer fra disse og informasjon om hvordan du kan velge dem bort, i den grad det er mulig, finner du på privacyappendix.ea.com/no.

For å finne ut mer om hvordan noen av disse reklamenettverkene fungerer, eller for å velge bort tredjeparters målrettede reklame, kan du også gå til www.networkadvertising.org, www.aboutads.info/choices, youradchoices.ca, eller www.youronlinechoices.eu. Merk at du blir vist reklame selv om du velger bort dette. Det innebærer bare at reklamen du ser kan være mindre relevant for deg.

D. Teknologier for å hindre juks og svindel

Vi gjør alt vi kan for å tilby et trygt og rettferdig spillmiljø for alle spillere. Når du bruker tjenestene våre, kan vi eller tredjeparter bruke informasjonskapsler eller lignende teknologi og samle inn data om maskinen eller enheten din, for å opprette et «fingeravtrykk» eller en «hash» for maskinen din og komponentene dens. Denne informasjonen brukes til å hindre svindel, bedre sikkerheten og hjelpe til med verifisering. Vi kan også overvåke offentlig tilgjengelig informasjon, tredjepartsnettsteder og/eller bruke teknologier mot juks sammen med tjenestene våre, inkludert automatiserte anti-svindel- og misbruksalgoritmer. Hvis du mener at din tilgang til våre spill og/eller tjenester ble blokkert ved en feil av denne teknologien, ber vi deg ta kontakt med oss på EA-hjelp.

3. Hvordan vi bruker informasjonen din

ⓘ Vi bruker informasjonen din til å drifte våre tjenester, forbedre spillopplevelsen din, tilby støtte, levere og måle effekten av markedsføring, og til å personlig tilpasse kommunikasjonen vår med deg.

Vi bruker den personlige informasjonen din, både individuelt og kombinert, på følgende måter:

Til å drive virksomheten vår, og forbedre og tilpasse spillopplevelsen din, inkludert til å:

Til å tilby deg støtte, inkludert å:

Til å personliggjøre kommunikasjonen vår med deg, inkludert å:

Datalagring. Vi beholder informasjonen vi samler så lenge som dette er nødvendig for å tilby våre tjenester, og vi kan beholde denne informasjonen utover denne perioden, hvis dette er nødvendig av lovlige, bruksrelaterte eller andre legitime grunner.

Når det er mulig, kan vi også avidentifisere, anonymisere eller aggregere informasjonen vi samler inn, eller samle den inn på en måte som ikke identifiserer deg direkte. Vi kan bruke og dele slik informasjon som nødvendig for våre forretningsformål og som tillatt i henhold til gjeldende lov.

4. Hvem kan motta informasjonen din

ⓘ Vi kan formidle din personlige informasjon til den typer mottakere vi beskriver i dette avsnittet for å tilby våre tjenester og levere reklame.

Tjenesteleverandører. Tjenesteleverandører som hjelper oss med å drive virksomheten vår og tilby deg tjenester, kan motta din personlige informasjon. Vi krever at alle tjenesteleverandører som behandler din personlige informasjon, bare gjør det på våre vegne og med formål som er i samsvar med disse retningslinjene, for eksempel formålene beskrevet i avsnitt 3.

Forretningspartnere. Vi kan gi personlig informasjon til forretningspartnere som vi tilbyr tjenester i fellesskap med. Disse partnerne inkluderer selskapene som leverer plattformen du spiller spillene våre på, som Sony (PlayStation®4-system eller PlayStation®5-konsoll), Microsoft (Xbox) eller andre.

Tilknyttede selskaper og datterselskaper. Vi kan formidle personlig informasjon til selskaper hvor vi er medeiere, når det er nødvendig til formålene som er beskrevet i disse retninglinjene.

Annonseringspartnere. Gjennom tjenestene våre kan vi tillate at tredjeparts annonseringspartnere benytter teknologier og andre sporingsverktøy til å samle inn informasjon om din bruk av EAs tjenester og enheten din (f.eks. din IP-adresse, mobil-ID, sider du har besøkt, plassering, nettleserinformasjon, tidspunkt på dagen). Vi kan også dele informasjon om enheten din og din bruk av våre tjenester med våre tredjeparts annonseringspartnere, slik at de kan levere målrettet reklame til deg når du besøker tredjepartstjenester og -nettsteder i nettverkene deres. Denne praksisen omtales oftest som «interessebasert annonsering» eller «elektronisk atferdsannonsering» eller «målrettet reklame».

Les avsnitt 2(C) for mer informasjon om markedsføring på nett, og avsnitt 8 om dine relevante valg og kontroller.

Opplysninger til å beskytte oss eller andre. Vi kan få tilgang til, oppbevare og videreformidle all informasjon vi lagrer knyttet til deg til eksterne parter hvis vi, i god tro, mener det er nødvendig eller hensiktsmessig for å: overholde rettshåndhevelse eller nasjonale sikkerhetsforespørsler og juridiske prosesser, for eksempel en rettskjennelse eller stevning; beskytte dine, våre eller andres rettigheter, eiendom eller sikkerhet; håndheve våre retningslinjer eller kontrakter; samle skyldige beløp til oss; eller bistå med etterforskning eller rettsforfølgelse av mistanke eller faktisk ulovlig aktivitet. Hvis vi mottar en rapport om at du har brutt retningslinjene våre (som våre retningslinjer for positiv spilling), kan vi også videreformidle rapporten og annen relevant informasjon til plattformen du spiller spillene våre på.

Formidling ved fusjon, salg, eller annen overføring av aktiva. Dersom det gjennomføres en reorganisering, sammenslåing, salg eller konkurs, kan det hende vi overfører all informasjon vi samler inn til relevant tredjepart. Vi vil skaffe samtykke fra deg før vi gjør dette, dersom gjeldende lov eller kontrakt krever det.

Tredjepartstillegg. Når en tredjeparts teknologier eller sosiale verktøy er integrert i tjenestene våre, kan slike tredjeparter samle inn informasjon når du bruker tjenestene våre. Et eksempel er "Liker"-knappen til Facebook.

Noen av tjenestene våre (for eksempel nettsidene våre) bruker innebygde YouTube-videoer. Denne integrasjonen er underlagt YouTubes vilkår for bruk, og kan innebære at Google samler inn din personlige informasjon i henhold til Googles personvernregler. Hvis du har gitt oss tillatelse til å motta informasjon fra YouTube eller annen Google-informasjon, for eksempel ved å logge på tjenestene våre med Google-kontoen din, kan du administrere autorisasjonen din (eller trekke den) gjennom Googles sikkerhetsinnstillinger. Du kan også ha andre rettigheter med hensyn til din personlige informasjon som vi har samlet inn, som beskrevet i avsnitt 8.

Deling på tvers av plattformer. Noen av spillene våre lar deg koble til og spille med venner og medlemmer av et spillfellesskap, uavhengig av hvilken plattform de spiller på. Noen på en Xbox kan for eksempel bli med i en kamp med en spiller som bruker et PlayStation®4-system eller en PlayStation®5-konsoll. Vi kaller denne muligheten til å matche spillere på tvers av plattformer for «Cross-Play». Når Cross-Play er aktivert og du spiller med noen på en annen plattform, kan den andre plattformen motta plattformens ID (for eksempel din gamertag på Xbox eller online-ID-en til din konto for PlayStation™Network) sammen med annen informasjon som er nødvendig for å aktivere Cross-Play. I tillegg kan vi gi informasjon om din bruk av Cross-Play-funksjoner til plattformen du spiller spillene våre på. Du kan endre innstillingene for Cross-Play i innstillinger-menyen til spillet eller plattformen.

Noen av spillene våre lar deg videreføre fremgangen i et spill mellom plattformer, samt aktivere muligheten for at kjøpene dine på en plattform kan brukes på en annen. Vi deler informasjonen din med plattformer i den grad det er nødvendig for å aktivere disse funksjonene.

Andre plattformer som mottar informasjonen din kan inkludere Sony (PlayStation®4-system eller PlayStation®5-konsoll), Microsoft (Xbox), Nintendo (Nintendo Switch), Valve (Steam), Epic og flere plattformer etter hvert som de åpner for disse funksjonene. Informasjonen din som mottas av disse plattformene kan være underlagt deres respektive personvernregler.

Med ditt samtykke. Vi kan formidle informasjonen din til andre mottakere med ditt uttrykkelige samtykke, med mindre annet er beskrevet ovenfor. Du kan for eksempel godta at vi deler informasjonen din med et bestemt selskap eller en bestemt organisasjon for å høre om deres produkter, tjenester eller kampanjer, eller hvis du forteller oss at du vil knytte EA-kontoen din til et annet selskaps tjenester. Disse mottakerne behandler informasjonen du godtar å dele, i henhold til sine respektive personvernerklæringer.

5. Hvor vi oppbevarer informasjonen din

ⓘ Vi lagrer og behandler informasjonen din i USA og andre land vi opererer i. Når vi gjør dette, bruker vi tekniske, fysiske og administrative sikkerhetstiltak for å innfri kravene for dataoverføring i ulike personvernlover, som General Data Protection Regulation (den europeiske generelle personvernforordningen).

Når du bruker EA-tjenester, også gjennom tredjepartsplattformer, samles den personlige informasjonen din vanligvis inn av EA direkte og behandles i USA. Personlig informasjon vi samler inn, kan deretter bli lagret og behandlet til de formål som er angitt i disse retningslinjene om personvern og informasjonskapsler, i USA eller andre land der EA, dets datterselskaper eller tredjeparts agenter opererer. Når du gir ditt samtykke til overføring av dine personopplysninger utenfor bostedslandet ditt, aksepterer du at din personlige informasjon kan overføres til mottakere i USA og andre land, som kanskje ikke har samme nivå når det kommer til beskyttelse av personvern som lovene i landet der du bor eller er statsborger.

EAs personvernpraksis er i samsvar med Cross-Border Privacy Rules (CBPR)-systemet i APEC (Asia-Pacific Economic Cooperation). APEC CBPR-systemet gir organisasjoner et rammeverk for å sikre at personlig informasjon som overføres mellom deltakende APEC-økonomier er beskyttet og trygg. Mer informasjon om APEC-rammeverket er tilgjengelig på denne siden.

Electronic Arts Inc. har sertifiseringer under EU-USA og Sveits-USA Privacy Shield som er tilgjengelige på www.privacyshield.gov. Når Electronic Arts Inc. overfører informasjon fra EØS (det europeiske økonomiske samarbeidsområdet) og Sveits til andre partnere, agenter eller tjenesteleverandører som befinner seg utenfor EØS og Sveits, vil dette skje i samsvar med prinsippet om ansvar for videre overføring («Accountability for Onward Transfer») som beskrevet i Privacy Shield. Du kan lese mer i våre juridiske tillegsopplysninger om Privacy Shield.

I tråd med vedtak av 16. juli 2020 fra Court of Justice of the European Union angående EU-US Privacy Shield, samt veiledning fra European Data Protection Board, Storbritannias Information Commissioner's Office og andre relevante regulatoriske instanser, kan EA også støtte seg til EUs standardkontraktsklausuler, Storbritannias International Data Transfer Agreement og andre sikkerhetstiltak for å muliggjøre overføringer utenfor EØS, Storbritannia, Sveits og andre land der det er nødvendig. EA vurderer fortløpende de juridiske forholdene i alle land som data overføres til, og oppdaterer etter behov tiltak for å påse at sikkerhetsnivået vi holder er tilstrekkelig.

6. Hvordan vi beskytter informasjonen din

ⓘ Vi bruker en rekke sikkerhetstiltak for å sikre og beskytte informasjonen din.

Sikkerheten til informasjonen din er noe EA prioriteter høyt, og vi har en rekke tekniske og organisatoriske tiltak som bidrar til å beskytte den. Blant annet krypterer vi sensitiv informasjon. Vær imidlertid klar over at ingen sikkerhetstiltak er perfekte. Derfor kan vi ikke garantere sikkerheten til informasjonen din til enhver tid. Du bør alltid være påpasselig når det gjelder beskyttelsen av din personlige informasjon. Finn ut mer om EA Security.

7. Barn

ⓘ Vi jobber for å levere alderstilpassede opplevelser til barn. Avhengig av alderen på barnet som ønsker å bruke nettjenestene våre, kan det hende foreldre eller foresatte må gi tillatelse før barnet får tilgang til enkelte funksjoner.

Selv om de fleste av EAs tjenester er ment for voksne, anerkjenner EA viktigheten av å ivareta personvernet til barn som får tilgang til tjenestene våre på nett. Vi jobber for å sikre at barn som bruker tjenestene våre får alderstilpassede opplevelser gjennom bruk av dataminimering, «personvern i grunn» og standardpraksis. Barnas beste legges til grunn når vi leverer alderstilpassede opplevelser, og vi tar hensyn til barns utviklingsmessige modenhet i ulike aldre. Når barn når myndighetsalderen der de er bosatt, kan de få opplevelsen for voksne.

Når spillere identifiserer seg som barn under minstealderen for digitalt samtykke i henhold til loven i enkeltland eller territorier, vil vi:

(1) be om samtykke fra foreldre til bruk av barnets personlige informasjon, når det er påkrevd i henhold til gjeldende lov. Vi tillater for eksempel at foreldre oppretter en EA-konto for barn på visse tjenester, og med samtykke fra foreldre samler EA inn og bruker visse av barnets personlige informasjon til å administrere barnets EA-konto.

(2) i enkelte tjenester deaktivere funksjoner som kan tillate at barn deler informasjon som identifiserer dem direkte, med mindre en forelder har gitt relevant samtykke til oss eller tredjepartsplattformen som barnet spiller på. For eksempel respekterer vi tredjeparts foreldrekontroller (konsoll) når de gjelder spillfunksjoner som kan gjøre det mulig for barnet å oppgi personlig informasjon (for eksempel gjennom chat, lydkommunikasjon, brukergenerert innhold) i spill på nett eller i flerspillermodus.

(3) samle inn og bruke visse data kun til begrensede formål. Vi kan for eksempel sende lokale varsler i appen, som ikke er avhengig av å samle inn personlig informasjon. Vedvarende enhetsidentifikatorer som f.eks. IP-adresse eller enhetsidentifikator for markedsføring kan samles inn for å støtte våre interne operasjoner, for eksempel:

(4) ikke betinge at et barns deltakelse i en aktivitet (f.eks. spillkonkurranser) forutsetter utlevering av mer personlig informasjon enn det som med rimelighet er nødvendig for å delta i aktiviteten. For enkelte aktiviteter relatert til tjenesten kan det hende vi ikke lar barn delta i det hele tatt, selv om vi har samtykke.

(5) tilby foreldrekontroll og valg. Hvis du er en forelder eller foresatt og ønsker å trekke tilbake tidligere samtykke, se gjennom informasjon innhentet fra barnet ditt eller få denne informasjonen slettet, ta kontakt gjennom alternativene i avsnitt 12. Hvis vi blir gjort oppmerksomme på at et barn har gitt oss personlig informasjon uten samtykke fra foreldre/foresatte, vil vi slette all personlig informasjon vi har innhentet, med mindre vi er lovpålagt å beholde den, og avslutte barnets konto og/eller tilbakestille den til konto for mindreårige, der det er aktuelt.

Hvis vi endrer praksis knyttet til hvordan vi samler inn, bruker, deler eller på annen måte behandler barnets personlige informasjon, varsler vi foreldre som påkrevd av gjeldende lov.

Vi oppfordrer deg til å snakke med barnet ditt om kommunikasjon med fremmede og å oppgi personlig informasjon på nettet. Du og barnet ditt bør gå gjennom personverninnstillingene som gjelder for bruk av våre tjenester. Et sammendrag er tilgjengelig her.

8. Dine valg og kontroller

ⓘ Vi gir deg valgfrihet og kontroll over vår bruk av din informasjon, inkludert muligheten til å utøve dine personvernrettigheter.

Vi gir deg meningsfulle valg vedrørende vår bruk og innsamling av informasjon. Hvis du for eksempel ikke lenger ønsker å motta markedsføring på e-post fra EA, kan du klikke på lenken i bunnteksten i en slik e-post vi sender ut, for å melde deg av.

Finn ut hvordan du utøver dine personvernrettigheter ved å gå til portalen Mine personvernrettigheter.

Verifisering av kontoeierskap. For å ivareta sikkerheten til kontoen og den personlige informasjonen din, kan du bli bedt om å bekrefte eierskap av kontoen din før vi behandler forespørselen din om å utøve dine personvernrettigheter. Metoder for verifisering inkluderer å være logget inn på EA-kontoen din, bekrefte eierskapet og tilgangen til e-postadressen tilknyttet kontoen din og/eller bekrefte andre unike kontodetaljer.

Autoriserte agenter. En autorisert agent kan sende en forespørsel om å utøve personvernrettigheter på dine vegne. Bruk Kontakt oss-funksjonen i EA-hjelp til å sende slike forespørsler. Hvis du bruker en autorisert agent til å utøve din rett til sletting, tilgang eller rettelse, kommer vi til å kreve at du bekrefter kontoeierskapet direkte med oss, med mindre du har gitt agenten din en gyldig fullmakt i samsvar med gjeldende lov i California som inneholder et tilsvarende eierskapsbevis.

Hvis du bruker en autorisert agent til å sende en forespørsel om å velge bort salg eller deling av din personlige informasjon med målrettet markedsføring til formål, kreves en signert tillatelse fra deg hvor det framgår at du har gitt agenten tillatelse til å handle på dine vegne.

Din rett til å slette. Du kan deaktivere EA-kontoen din eller slette den personlige informasjonen knyttet til kontoen din med Kontakt oss-funksjonen i EA-hjelp. Hvis du gjør det, vil du ikke lenger ha tilgang til EA-spill eller -tjenester tilknyttet kontoen din. Merk deg at EA kan beholde informasjon som trengs for å løse tvister, håndheve brukeravtalene våre, beskytte våre juridiske rettigheter, og for å være i samsvar med tekniske og juridiske krav og begrensninger relatert til sikkerhet, integritet og driften av tjenestene våre. Ellers vil vi beholde den personlige informasjonen din så lenge det anses som rimelig, for å kunne tilby deg tjenester, opprette eller forbedre tjenestene våre, og for å være i samsvar med loven.

Din rett til innsyn. Du kan få tilgang til den personlige informasjonen vi har om deg, inkludert kategorier av personlig informasjon som samles inn, hvor vi samler den inn fra, hvorfor og hvordan vi bruker den, og hvem som kan motta denne informasjonen (inkludert hvem den kan selges til eller deles med, slik disse termene er definert i gjeldende lover). Generell informasjon om hvordan vi behandler data fremgår av disse retningslinjene. For å få mer spesifikk informasjon om behandling av din informasjon, kan du laste ned en kopi av informasjonen i EA-kontoen din ved å gå til EA-kontoen din og klikke på fanen «Dine EA-data» eller ved å gå til denne siden. For å få mer informasjon kan du bruke Kontakt oss-funksjonen i EA-hjelp.

Din rett til korreksjon. Du kan be om korrigering av din personlige informasjon der den er unøyaktig. I noen tilfeller kan vi tilby selvbetjeningsverktøy, som de på EA-kontoens kundeportal på denne siden, som gjør det mulig for deg å oppdatere noe av din personlige informasjon.

Din rett til å velge bort eller motsette deg visse typer behandling. Du kan velge bort målrettet reklame eller motsette deg behandling av dine data basert på våre berettigede interesser, der gjeldende lovverk gir deg rett til dette. I portalen Mine personvernrettigheter finner du mer informasjon om hvordan du utøver disse rettighetene, blant annet i avsnittet om målrettet reklame levert av tredjeparter.

Valg om informasjonskapsler. Hvis du er på et sted der du har lovfestet rett til flere valgmuligheter, kan du kontrollere informasjonskapsler og lignende teknologier som brukes på de fleste EA-nettsteder til bestemte funksjonelle formål, markedsføringsanalyse og målrettet reklame, via banneret som vises nederst på nettsiden første gang du besøker den. Du kan også deaktivere enkelte informasjonskapsler, begrense typen informasjonskapsler du tillater eller stille inn nettleseren slik at den varsler deg når informasjonskapsler sendes. Se i støtten til nettleseren din hvis du trenger hjelp med innstillingene for informasjonskapsler.

BOSATTE I CALIFORNIA: Du har rett til å velge bort salg eller deling av din personlige informasjon med målrettet reklame til formål. Se gjennom portalen Mine personvernrettigheter, inkludert avsnittet om målrettet reklame levert av tredjeparter, for mer informasjon om denne rettigheten og hvordan du utøver den.

Effekten av valget ditt avhenger av konteksten du utøver det i:

Global personvernkontroll (Global Privacy Control). I enkelte regioner anerkjenner vi et preferansesignal sendt av nettleseren din (også kalt Global Privacy Control eller «GPC») som en gyldig forespørsel om å velge bort salg og deling av den personlige informasjonen som innhentes via nettleseren du bruker. I praksis kontrollerer dette om nettleseren din laster inn tredjeparts informasjonskapsler som brukes til målrettet reklame, når du besøker tjenestens nettsteder, noe som også kan betraktes som «salg» av personlig informasjon. Vi behandler dette signalet bare basert på nettleserinnstillingene, så du må angi dette separat for forskjellige nettlesere på samme enhet og på tvers av enheter. Se gjennom listen over nettlesere som støtter GPC og relaterte instruksjoner om hvordan du aktiverer dette. GPC kontrollerer ikke målrettet reklame i våre PC-, konsoll- eller mobilspill. Preferanser for dette må endres via kontoen eller spillets innstillinger, som beskrevet ovenfor.

Du har rett til å ikke bli utsatt for diskriminerende behandling for utøvelse av disse personvernrettighetene.

9. Tredjepartstjenester

ⓘ Nettstedene og tjenestene våre kan inneholde reklame eller lenker til tredjepartstjenester og -nettsteder.

Våre nettsteder og tjenester kan inneholde markedsføring eller lenker til tredjepartstjenester (som Facebook sin «Liker»-knapp og lenker til tredjeparters nettsteder). Hvis du klikker på disse koblingene, inkludert annonser, vil du forlate EA-tjenesten og gå til tredjepartstjenesten eller nettstedet du valgte. Hvis du besøker en tredjeparts nettsted eller bruker en tredjeparts tjeneste, bør du lese gjennom retningslinjene om personvern for nettstedet eller tjenesten.

10. Informasjon for bosatte i California

ⓘ Loven i California krever at vi gir ytterligere opplysninger om hvordan vi behandler din personlige informasjon.

A. Varsel ved innsamling

Avhengig av din bruk av våre tjenester, kan følgende kategorier av personlig informasjon ha blitt samlet inn og videreformidlet de foregående 12 månedene, slik disse kategoriene er definert i loven California Consumer Privacy Act («CCPA»):

Under visse omstendigheter kan vi også samle inn og videreformidle ytterligere informasjon, som:

Vi kan samle inn og videreformidle andre kategorier av personlig informasjon i den grad du sender dem gjennom chat i spill, nettforum eller gjennom våre brukerstøttekanaler.

Innsamling, bruk og videreformidling av denne informasjonen gjøres med ett eller flere forretnings- eller handelsformål som oppført i avsnitt 3. Hvordan vi bruker informasjonen din.

Følgende kategorier av personlig informasjon kan «selges» eller «deles», slik disse termene er definert under CCPA, med målrettet reklame til formål:

Denne informasjonen kan ha blitt solgt eller delt med våre annonseringspartnere med formål som beskrevet i avsnitt 4. Hvem kan motta informasjonen din.

Vi beholder informasjonen vi samler så lenge som dette er nødvendig for å tilby våre tjenester, og vi kan beholde denne informasjonen utover denne perioden, hvis dette er nødvendig av lovlige, bruksrelaterte eller andre legitime grunner.

Se gjennom Dine valg knyttet til salg og deling av din personlige informasjon med målrettet reklame til formål.

Les våre Retningslinjer om personvern og informasjonskapsler for å få mer informasjon.

B. Tilleggsopplysninger om personvern i California

Nedenfor finner du mer informasjon om hvordan vi behandler den personlige informasjonen din, med hensyn til merknaden like ovenfor.

For hver av kategoriene med personlig informasjon det refereres til ovenfor:

C. Dine rettigheter

Se avsnitt 8. Dine valg og kontroller for et sammendrag av dine personvernrettigheter i California og hvordan du utøver dem.

11. Endringer av retningslinjene våre

ⓘ Disse retningslinjene vil oppdateres fra tid til annen, og vi varsler om endringene.

Vi kan av og til oppdatere disse retningslinjene om personvern. Når vi gjør dette, endrer vi også «sist oppdatert»-datoen nederst i retningslinjene. Hvis det er vesentlige endringer i disse retningslinjene, vil vi gjøre en tilstrekkelig innsats for å varsle deg om disse endringene. Slike endringer bemerkes enten ved å legge ut et varsel om endringene før de trer i kraft eller ved å sende deg et varsel direkte.

12. Kontakt oss

ⓘ Du kan kontakte oss hvis du har spørsmål om disse retningslinjene.

Gå til portalen vår Mine personvernrettigheter og ta kontakt med vårt personvernombud dersom du har spørsmål om disse retningslinjene.

For å kontakte EA, inkludert vårt personvernombud, kan du også bruke følgende adresse: Electronic Arts Inc., 209 Redwood Shores Parkway, Redwood City, CA 94065. Representanten for Electronic Arts Inc. i EU er Electronic Arts Ireland Limited, Parkmore West Business Park, 1, Ballybrit, Galway, H91 Y2R5, Irland. Representanten for Electronic Arts Inc. i Storbritannia er Electronic Arts Limited, Onslow House, Onslow Street, Guildford, GU1 4TN, United Kingdom.

13. Retten til å ta kontakt med personvernmyndigheter

ⓘ Du kan ha rett til å ta kontakt med dine personvernmyndigheter.

Hvis du har spørsmål om hvordan vi samler og bruker informasjon, vennligst ta kontakt med oss. Du har også rett til å ta kontakt med dine lokale personvernmyndigheter, hvis du foretrekker dette. Kontaktinformasjon for personvernmyndigheter i EØS er tilgjengelige her.

For å kontakte sveitsiske myndigheter kan du gå til denne nettsiden. For å kontakte britiske myndigheter kan du gå til denne nettsiden. Dersom det er aktuelt, kan din lokale personvernmyndighet også videresende saken til Department of Commerce eller FTC for vurdering.

Hvis du har en uløst sak relatert til vår personvernpraksis, som vi ikke har håndtert på en tilfredsstillende måte, ber vi deg ta kontakt med vår USA-baserte tredjeparts tvisteløsningsleverandør (gratis) her.


Sist oppdatert: 21. februar 2023

Tidligere retningslinjer om personvern og informasjonskapsler

TRUSTeTRUSTe