SENAST UPPDATERAD: den 31 juli 2015

ELECTRONIC ARTS ANVÄNDARVILLKOR
OBSERVERA: AVSNITT 2O INNEHÅLLER EN BINDANDE SKILJEDOMSKLAUSUL OCH AVSÄGANDE AV GRUPPTALAN. DETTA PÅVERKAR DINA RÄTTIGHETER VAD GÄLLER ATT LÖSA EVENTUELLA TVISTER MED EA. LÄS IGENOM DETTA.
Dessa användarvillkor och alla övriga villkor, enligt efterkommande ändringar, reglerar din användning av produkter och tjänster online och via mobil som du har tillgång till, produkter eller tjänster som kräver en internetanslutning eller ett EA-konto för att få tillgång till, installera eller spela, samt EA-konton som du använder för att få tillgång till produkter och tjänster online eller via mobil (”EA-tjänster”) som erbjuds av Electronic Arts eller dess dotterbolag och samarbetspartners (sammantaget ”EA”) för PC, spelsystem eller mobil enhet.

Om du bor i USA, Kanada eller Japan är dessa villkor ett avtal mellan dig och Electronic Arts Inc., 209 Redwood Shores Parkway, Redwood City, CA 94065, USA. Om du bor i något annat land är dessa villkor ett avtal mellan dig och EA Swiss Sàrl, ett företag registrerat i Genèves företagsregister med registreringsnummerr: CH-660-2328005-8 och med kontor på 8 Place du Molard, 1204 Genève, Schweiz. Om ytterligare villkor och/eller avtal gäller de av EA:s tjänster som du använder reglerar de ytterligare villkoren och/eller avtalen även din användning va EA:s tjänster.

Dessa användarvillkor samt EA:s integritets- och cookiepolicy som finns på privacy.ea.com/sv (inkorporerad häri genom hänvisning) är juridiskt bindande avtal mellan dig och EA. Genom att använda EA:s tjänster intygar du att du är minst 18 år (eller har uppnått myndig ålder om det inte innebär 18 år där du bor) eller att du har läst igenom detta avtal tillsammans med din förälder eller vårdnadshavare och att han eller hon samtycker till dessa användarvillkor å dina vägnar och tar fullt ansvar för att du uppfyller dem. Du samtycker till att du och/eller din förälder eller vårdnadshavare är fullständigt kapabla och kompetenta för att ingå i de villkor, skyldigheter, försäkringar och det ansvar som anges i dessa användarvillkor och att följa och iaktta dessa användarvillkor.

Du samtycker till att regelbundet besöka terms.ea.com/sv för att få ny information och villkor som gäller för din användning av EA:s tjänster. EA kan när som helst ändra användarvillkoren. Revideringar av villkor som påverkar EA:s befintliga tjänster börjar gälla trettio (30) dagar efter de har publicerats på terms.ea.com/sv. Villkor för EA:s nya tjänster träder i kraft omedelbart efter publicering på terms.ea.com/sv. EA kommer inte att genomdriva väsentliga ändringar av detta avtal mot kontoinnehavares frånvarande, uttryckliga samtycke till de ändrade villkoren.

Innehållsförteckning

1. EA-konto
2. Innehåll
3. Rättigheter
4. Användning av Innehåll och Rättigheter/Allmänna licensbegränsningar
5. Tillgänglighet av Innehåll och Rättigheter
6. Bidra med tredje partsinnehåll till EA:s tjänster
7. Beviljande av UGC-licens till EA och andra
8. EA:s virtuella valuta
9. Avslutande av EA:s tjänster
10. Uppsägning av ditt Konto
11. Förhållningsregler
12. Tjänster som inte regleras av EA
13. Mjukvara, funktioner och verktyg
14. Lagar för exportkontroll
15. Uppdateringar till EA:s tjänster
16. Begränsningar av garanti och ansvar
17. Skadestånd
18. Länkar till tredje parters webbplatser
19. Allmänna villkor
20. Tvistlösning genom bindande skiljedom
21. Hela avtalet
22. Meddelande till boende i Kalifornien
23. Tilläggsvillkor



1. EA-konto

Ett EA-konto, tidigare kallat ett ”Origin-konto” (”Konto”), kan krävas för att få tillgång till och för användning av vissa av EA:s tjänster. Om du har frågor gällande kontoregistrering kan du kontakta oss genom att gå till help.ea.com/se, support.popcap.com (för PopCap-produkter) eller swtor.com/support (för Star Wars™: The Old Republic).

För att skapa ett Konto måste du ha en e-postadress och lämna sanningsenlig och korrekt information. Du måste vara behörig för att använda den av EA:s tjänster som du registrerar dig för. Dessutom kräver vissa av EA:s tjänster att du skapar ett ”användarnamn” eller en ”karaktär” som representerar dig i spel och online. Användarnamn och karaktärer är knutna till ditt Konto. Du kan inte använda ett användarnamn eller en karaktär som används av någon annan, är vulgärt/vulgär eller kränkande eller på annat sätt bryter mot användarvillkoren.

Du är ensamt ansvarig för all aktivitet på ditt Konto. Ditt Konto kan avslutas om någon annan använder det för att ägna sig åt aktiviteter som bryter mot användarvillkoren eller på annat sätt är olämpliga eller olagliga. Du bör inte avslöja ditt kontolösenord för någon annan. EA kommer inte att be dig att avslöja ditt lösenord eller ta kontakt med dig för att be om svaren på dina säkerhetsfrågor.

2. Innehåll  

”Innehåll” på EA inkluderar mjukvara, teknologi, text, forumposter, chattinlägg, profiler, widgetar, meddelanden, länkar, e-post, musik, ljud, grafik, bilder, video, kod och allt audiovisuellt eller annat material som visas på eller kommer till och/eller utgår från EA:s tjänster samt våra webbplatsers design och utseende,  Innehåll inkluderar användargenererat innehåll (”UCG”, user-generated content). UCG omfattar, men begränsas inte till, kontokaraktärs, forumposter, profilinnehåll och allt annat innehåll som användare bidrar med till EA:s tjänster. EA-innehåll och UGC kallas sammantaget för ”Innehåll”. Allt Innehåll – med undantag för UGC som diskuteras nedan i avsnitten 6 och 7 – ägs av EA eller dess dotterbolag, samarbetspartners, licensgivare eller leverantörer. Du bär hela risken i fråga om fullständighet, riktighet och/eller användbarhet av UCG som hittas på EA:s tjänster.  

3. Rättigheter

”Rättigheter” är licensrättigheter som beviljas, ges, tillhandahålls och/eller köps av dig för att få tillgång till och/eller använda delar av och funktioner hos EA:s tjänster och/eller produkter online och offline. Rättigheter omfattar, men är inte begränsade till, betalat och kostnadsfritt nedladdningsbart innehåll; olåsbart innehåll; digitalt innehåll, inklusive extra eller förbättrade funktioner, prenumerationer på innehåll; virtuella tillgångar; användningsrätt knuten till upplåsta nycklar eller koder, seriekoder och/eller onlineautentisering av något slag, prestationer i spel; virtuella poäng, mynt eller valutor (som var och en för sig eller gemensamt kallas ”EA:s virtuella valuta”).

4. Användning av Innehåll och Rättigheter/Allmänna licensbegränsningar

EA beviljar dig en personlig, begränsad, icke-exklusiv licens för att använda Innehåll och Rättigheter som du har tillgång till för personligt, privat, icke-kommersiellt, icke-överlåtbart, begränsat bruk enbart i enlighet med det som anges häri och som anges i alla ytterligare villkor som gäller för de av EA:s tjänster som du har tillgång till. Innehåll och rättigheter och all annan immateriell äganderätt i eller på EA:s tjänster samt de produkter och tjänster som erbjuds genom EA:s tjänster ägs av EA eller EA:s tredjepartslicensgivare och skyddas av USA:s upphovsrätt och internationell upphovsrätt, varumärkes- och patenträttslagar, internationella konventioner och annan lagstiftning som skyddar immateriell egendom och relaterad äganderätt. Du får inte kopiera, tillträda eller ladda ned något Innehåll och/eller några Rättigheter från en av EA:s tjänster såvida du inte är uttryckligen behörig att göra det. Du får heller inte, såvida du inte är uttryckligen behörig av EA, sprida, uppträda offentligt med eller visa, hyra ut, sälja, överlåta, överföra, publicera, ändra, kopiera, skapa verk som avleds ur, hyra, licensiera i andra hand, dela upp, nedmontera, plocka isär eller på annat sätt använda Innehåll eller Rättigheter på ett obehörigt sätt. All kommersiell användning är förbjuden. Du samtycker till att inte ta bort, dölja eller ändra meddelanden om upphovsrätt, patent, varumärkesrätt eller andra rättigheter avseende Innehållet. Dina rättigheter är avhängiga av din uppfyllelse av dessa användarvillkor samt andra tillämpliga villkor.

EA förbehåller sig exklusiv äganderätt till innehåll, rättigheter, EA:s tjänster samt tillhörande upphovsrätt, varumärkesrätt och övriga immateriella rättigheter däri som inte uttryckligen beviljas dig i dessa användarvillkor. Din tillåtna användning av Innehåll och Rättigheter som beskrivs ovan begränsas av EA:s immateriella rättigheter och inbegriper inte någon rätt till andra patent eller immateriell egendom. Att otillåtet göra kopior eller sprida Innehåll och/eller Rättigheter som hittas på EA:s tjänster kan leda till avslutande av ditt Konto/dina Konton, förbud att använda EA:s tjänster och ytterligare rättsliga åtgärder enligt avsnitt 9 nedan. Innehavare av Innehåll och/eller Rättigheter kan vidta rättsliga åtgärder mot dig för otillåten användning av immateriell egendom.

5. Tillgänglighet av EA:s tjänster, Innehåll och Rättigheter

Rättigheter kan endast innehas på Konton som tillhör personer som är lagligt bosatta i länder där det är tillåtet att komma åt och använda Innehåll och Rättigheter. Rättigheter kan endast köpas eller förvärvas från EA eller en auktoriserad återförsäljare. EA förbehåller sig rätten att avslå din(a) begäran om att anskaffa Rättigheter, samt rätten att begränsa eller blockera alla begäran om att erhålla Rättigheter av vilka skäl som helst.  

Vi garanterar inte att något/några av EA:s tjänster, Innehåll eller Rättigheter kommer att finnas tillgängligt/tillgängliga hela tiden, i alla länder och/eller geografiska platser, eller vid en viss tid eller att vi kommer att fortsätta att erbjuda specifikt Innehåll eller specifika Rättigheter under en särskild tidsperiod. Vi förbehåller oss rätten att ändra och uppdatera vårt Innehåll och våra Rättigheter utan att meddela dig. När du har löst in dina Rättigheter går det inte att lämna tillbaka, byta eller få återbetalning för det innehållet mot andra Rättigheter eller mot kontanta medel, eller andra varor och tjänster, enligt eventuell returrätt du har enligt avsnitt 16 eller enligt någon tillämplig konsumentlagstiftning där du bor.

6. Bidra med UGC till EA:s tjänster

EA granskar inte allt UGC i förväg och stödjer eller godkänner inte något UGC som du eller andra bidrar med till EA:s tjänster. Du är ensamt ansvarig för ditt UGC och kan hållas ansvarig för UGC som du postar.

EA respekterar andras immateriella rättigheter. Du måste ha juridisk rätt att ladda upp UGC på EA:s tjänster. Du får inte ladda upp eller posta något UGC på EA:s tjänster som bryter mot en tredje parts upphovsrätt, varumärkesrätt eller annan immateriell rätt. Du får inte heller ladda upp något UGC som bryter mot lagen, dessa serviceavtal och/eller någon tredje parts rätt till sekretess eller offentlighet. Du får endast ladda upp UGC som du har tillåtelse av ägaren eller enligt lagen att ladda upp. EA kan, utan att meddela dig i förväg och enligt egen bedömning, ta bort UGC som kan bryta mot en tredje parts immateriella eller andra rättigheter. Om du upprepade gånger bryter mot EA:s eller en tredje parts immateriella eller andra rättigheter kan EA avsluta ditt Konto utan att meddela dig. Om ditt Konto/dina Konton avslutas enligt detta stycke har du inte rätt till en återbetalning av avgifter som du har betalat, och du förlorar tillgången till Rättigheter som är knutna till ditt Konto.

EA förbehåller sig rätten (men har ingen skyldighet förutom vad som krävs enligt lag) att ta bort, blockera, ändra, flytta eller inaktivera UCG av vilken orsak som helst, inbegripet när EA fastställer att UCG bryter mot dessa villkor. Beslutet att när som helst ta bort UCG eller annat Innehåll är efter EA:s eget gottfinnande, och är slutgiltigt. I den största omfattning som tillåts enligt tillämplig lagstiftning tar EA inget ansvar för UGC eller för borttagning av, eller underlåtelse eller dröjsmål med att ta bort, UGC eller annat Innehåll.

7. Beviljande av UGC-licens till EA och andra

När du bidrar med UGC till en av EA:s tjänster beviljar du uttryckligen till EA och dess licensgivare en icke-exklusiv, icke tidsbegränsad, global, fullständig, vidarelicensierbar och oåterkallelig rätt att citera, re-posta, publicera, använda, anpassar, översätta, arkivera, lagra, reproducera, modifiera, skapa verk som avleds ur, distribuera för samtidig publicering, licensiera, skriva ut, vidarelicensiera, sprida, överföra, sända ut och på annat sätt kommunicera och offentligt visa och uppträda med UGC eller någon del av detta, på vilket sätt och i vilken form som helst och i vilket medium eller forum som helst, som nu finns eller kan komma att skapas utan meddelande, betalning eller tillskrivande av något slag till dig eller någon tredje part. Du beviljar EA och dess licensgivare alla licenser, medgivanden och godkännanden för att EA och dess licensgivare ska kunna använda sådant UGC för dessa ändamål. Du frånsäger dig och samtycker till att inte hävda några ideella eller liknande rättigheter som du kan ha till sådant UGC.

Om den av EA:s tjänster som du bidrar med UGC till tillåter andra användare att få tillgång till och använda detta UGC som en del av EA:s tjänst beviljar du även alla andra användare av EA:s berörda tjänst rätten att använda, kopiera, modifiera, visa, uppträda med, skapa verk avledda ur, och på annat sätt kommunicera och distribuera ditt UGC på eller via EA:s berörda tjänst utan att meddela, tillskriva eller kompensera dig.

8. EA:s virtuella valuta

Vissa av EA:s tjänster kan tillgängliggöra virtuella poäng, mynt eller valutor (”EA:s virtuella valuta”) i spelet. Genom att köpa, tjäna eller på annat sätt erhålla EA:s virtuella valuta från EA eller EA:s godkända partners eller dotterbolag får du en personlig, begränsad, icke överförbar, återkallelig licens att få tillgång till och välja från innehåll som EA uttryckligen tillgängliggör inom EA:s aktuella tjänst.

EA:s virtuella valuta har inte något penningvärde och ersätter inte valuta eller egendom av något slag. EA:s virtuella valuta kan inte säljas, handlas med, överlåtas eller bytas mot kontanta medel. Den kan endast lösas in mot EA:s Innehåll i spelet. EA:s virtuella valuta är inte återbetalningsbar, såvida inte EA uttryckligen tillåter det i skrift eller annat anges i lagstiftningen.

9. Avslutande av EA:s tjänster

EA kan avsluta tillgången till EA:s tjänster, eller delar av EA:s tjänster, när som helst genom att meddela dig om ett sådant avslutande inom den tidsperiod som angavs när du gick med i en viss av EA:s tjänster eller, om ingen tidsperiod för meddelande angavs, inom trettio (30) dagar från det datum då meddelandet (efter EA:s gottfinnande) ges till dig via e-post eller postas på den aktuella produkten eller tjänsten från EA eller på http://www.ea.com/2/service-updates.

EA kan även avsluta tillgången till EA:s tjänster vid överträdelse mot dessa användarvillkor om EA (efter eget gottfinnande) bedömer att din användning av EA:s tjänster gör EA:s tjänster mindre säkra för andra och/eller minderåriga, eller för olaglig eller olämplig användning av EA:s tjänster, Innehåll, Rättigheter, produkter eller EA:S immateriella rätt efter EA:s eget gottfinnande. Du kan förlora ditt användarnamn och din karaktär till följd av avslutande. Om du har fler än ett (1) Konto kan EA avsluta alla dina Konton och tillhörande Rättigheter. EA kan som svar på en överträdelse mot dessa användarvillkor eller något annat avtal som är tillämpligt på EA:s tjänster som du har tillgång till utfärda en varning, stänga av ditt Konto, selektivt ta bort, återkalla eller utmäta rättigheter på Konto- och/eller enhetsnivå, omedelbart avsluta något eller alla Konton som du har skapat och/eller tillfälligt eller permanent förbjuda din enhet och/eller maskin från att ha tillgång till alla eller vissa av EA:s tjänster. Du tillstår att EA vid en sådan händelse inte måste meddela dig innan en åtgärd vitas för att stänga av eller avsluta ditt Konto, tillfälligt eller permanent förbjuda din enhet från alla eller vissa av EA:s tjänster eller selektivt ta bort, återkalla eller utmäta Rättigheter som är knutna till ditt Konto. Om EA avslutar ditt Konto kan du inte delta i en av EA:s tjänster igen utan EA:s skriftliga tillåtelse. EA förbehåller sig rätten att vägra att hålla Konton åt, och tillhandahålla EA:s tjänster till, enskilda personer. Du får inte låta personer vars Konton har avslutas av EA använda ditt Konto.

Observera att EA anser att en underrättelse om en återdebitering för en betalning som gjorts från ett Konto är stark bevisning om bedrägeri på ditt Konto. EA kan för din säkerhet tillfälligt eller permanent avsluta ditt Konto och/eller selektivt ta bort, återkalla eller utmäta de av EA:s tjänster som är knutna till ditt Konto vid underrättelse om återdebiteringen.

Om ditt Konto, eller en särskild prenumeration på en av EA:s tjänster som är knuten till ditt Konto avslutas, stängs av och/eller om några Rättigheter selektivt tas bort, återkallas eller utmäts från ditt Konto och/eller om din enhet tillfälligt eller permanent förbjuds tillgång till alla eller vissa av EA:s tjänster kommer ingen återbetalning att beviljas (se avsnitt 16 för din rätt till återbetalning i alla andra fall), inga Rättigheter att krediteras till dig eller omvandlas till kontanta medel eller någon annan typ av ersättning, och du kommer inta längre att ha tillgång till ditt Konto eller Rättigheter som är knutna till ditt Konto eller EA:s specifika tjänst. Om du anser att någon åtgärd har vidtagits mot ditt Konto eller din enhet på felaktiga grunder kan du kontakta kundtjänst på help.ea.com/se, support.popcap.com (för PopCap-produkter) eller swtor.com/support (för Star Wars™: The Old Republic).

10. Uppsägning av ditt Konto

Du har rätt att säga upp ditt Konto eller en särskild prenumeration på en av EA:s tjänster när som helst. Om du inte samtycker till villkoren i dessa användarvillkor är den enda lösningen för dig att inte använda EA:s tjänster och att säga upp ditt Konto eller tillämpliga prenumerationer. Du förstår och samtycker till att uppsägning av ditt Konto eller en särskild prenumeration är din enda rättighet och lösning vad gäller en tvist med EA, däribland tvister som avser eller som uppstår genom 1) villkor i dessa användarvillkor eller EA:s genomförande eller tillämpning av dessa användarvillkor, 2) Innehåll och Rättigheter som finns tillgängliga genom EA:s tjänster eller ändringar i Innehåll och Rättigheter som tillhandahålls genom EA:s tjänster, 3( din möjlighet att få tillgång till och/eller använda EA:s tjänster och/eller Innehåll och Rättigheter däri, eller 4) summan eller typen av avgifter, tilläggsavgifter, gällande skatter, faktureringsmetoder eller ändringar av avgifter, gällande skatter, tilläggsavgifter eller faktureringsmetoder för EA:s tjänster och/eller Innehåll och Rättigheter däri.

Kontakta EA:s kundtjänstavdelning på help.ea.com/se, support.popcap.com (för PopCap-produkter ) eller swtor.com/support (för Star Wars™: The Old Republic) för att säga upp ditt Konto. EA förbehåller sig rätten att ta ut avgifter, tilläggsavgifter eller kostnader som du ådragit dig innan du sade upp ditt avtal eller en prenumeration på en av EA:s tjänster  Du ansvarar för belopp som ska betalas till tredje partssäljare eller leverantörer av innehåll innan din uppsägning. Alla försenade eller obetalda avgifter och andra olösta ärenden med EA:s tjänster måste lösas innan du skapar ett nytt Konto.

11. Förhållningsregler

Du bryter mot användarvillkoren om, som EA fastställer efter eget gottfinnande, du:

– Postar, överför, marknadsför eller sprider olagligt Innehåll.
– Trakasserar, hotar, förödmjukar, spammar eller gör något annat mot en annan spelare som är oönskat, som t.ex. att upprepade gånger skicka meddelanden eller göra personliga påhopp eller uttalanden om härkomst, sexuell läggning, religion, arv etc.
– Anordnar, genomför eller deltar i någon aktivitet, grupp eller cirkel som är skadlig, smädlig, hatisk eller kränkande mot härkomst, etnicitet, religion eller något annat, obscen, hotfull, mobbande, vulgär, sexuellt explicit, ärekränkande, kränkande av privatlivet eller publiceringsrättigheter, uppmanar till uppförande som skulle bryta mot lagstiftning eller som ur en förnuftig persons synvinkel är anstötlig och/eller opassande. Hets mot folkgrupp är inte tillåtet.
– Använder smädliga, stötande, ärekränkande skärmnamn och/eller karaktärer.
– Sysslar med störande uppförande i chattområden, spelområden, forum eller andra områden eller delar av EA:s tjänster. Störande uppförande inkluderar, men är inte begränsat till, uppförande som stör spelets eller dialogens normala flöde i någon av EA:s tjänster. Störande uppförande inkluderar även, men är inte begränsat till, reklaminlägg, värvning och annonser.
– Stör flödet i chattrum med vulgärt språk, oförskämdhet, genom att trycka på returtangenten upprepade gånger eller lägga till stora bilder så att skärmen rör sig för snabbt för att hinna läsa, genom att skrika för mycket (bara använda versaler) i avsikt att störa andra användare, ”spamma” eller översvämma (posta repetitiv text).
– Utger dig för att vara en annan person (inklusive kändisar), falskt ange att du är en EA-anställd eller att du representerar EA, eller försök att lura användare genom att ange att du representerar EA eller någon av EA:s partners eller dotterbolag.
– Försöker få ett lösenord, kontoinformation eller annan privat information från någon annan på EA:s tjänster.
– Laddar upp någon mjukvara eller något Innehåll som du inte äger eller har tillåtelse att sprida fritt.
– Bryter mot några ytterligare förhållningsregler som är tillämpliga för någon av EA:s tjänster som du använder.
– Gynnar, uppmuntrar eller deltar i någon aktivitet som involverar hacking, cracking, nätfiske, utnyttjande av exploatering eller fusk och/eller spridning av förfalskad mjukvara och/eller virtuella valutor/artiklar.
– Laddar upp filer som innehåller virus, maskar, spionprogram, logiska bomber, korrupta data eller andra datorprogram som kan skada, störa eller avbryta EA:s tjänster.
– Postar meddelanden av andra skäl än som personlig kommunikation, inklusive annonsering eller reklambudskap, kedjebrev, pyramidspel eller andra kommersiella aktiviteter.
– Använder support i spelet eller klagomålsknappar på fel sätt eller lämnar falska rapporter till EA:s personal.
– Använder eller sprider otillåtna mjukvaror eller program med funktioner för auto, macro eller fusk.
– Använder mjukvara eller verktyg för att hacka/ändra/fuska i spel.
– Ändrar eller försöker ändra filer eller någon del av EA:s tjänst som EA inte uttryckligen tillåtit dig att ändra.
– Postar eller delger någon persons riktiga personliga information med hjälp av en av EA:s tjänster.
– Försöker störa, hacka in i eller dechiffrera någon överföring till eller från servrarna för någon av EA:s tjänster.
– Använder eller delger exploatering och/eller fusk.
– Försöker använda EA:s mjukvara på eller via någon tjänst som inte regleras eller tillåts av Electronic Arts. Sådan användning sker på din egen risk och kan innebär ytterligare eller andra villkor. EA tar inget ansvar för din användning av EA:s mjukvara på eller via någon tjänst som inte regleras eller tillåts av Electronic Arts.
– Stör andras förmåga att njuta av att spela en av EA:s tjänster eller gör något som stör eller avsevärt ökar kostnaden för att tillhandahålla en av EA:s tjänster till alla dess användare.
– Såvida du inte har EA:s uttryckliga tillåtelse får du inte sälja, köpa, handla med eller på annat sätt överföra ditt Konto eller någon personlig tillgång till EA:s tjänster, Innehåll eller Rättigheter, inklusive via auktionswebbplatser.
– Du får inte göra något som bryter mot lagar i någon jurisdiktion inklusive, men inte begränsat till, intrång i upphovsrätt eller varumärkesrätt, ärekränkning, kränkning av privatlivet, identitetsstöld, hacking, förföljelse, bedrägeri och spridning av förfalskad mjukvara.
– Postar eller överför oombedd annonsering, reklammaterial eller andra typer av värvning i spel eller på forum.
– Missbrukar eller utnyttjar buggar, odokumenterade funktioner, designfel eller problem i spelet.
– ”Rollspel” är inte en ursäkt för att bryta mot denna eller någon annan policy.

Några av EA:s tjänster kan även posta ytterligare regler som gäller ditt uppförande på de tjänsterna.  

Du måste också åtlyda alla nationella, regionala och lokala lagar, föreskrifter och regler som gäller dina aktiviteter när du använder EA:s tjänster. EA förbehåller sig rätten att avsluta ditt Konto och förhindra att du använder alla eller någon av EA:s tjänster om ditt Konto används för involvering i olaglig aktivitet eller för att bryta mot dessa användarvillkor.  

Såvida inget annat anges föreligger inget krav eller någon förväntning om att EA kommer att övervaka eller registrera någon aktivitet online på EA:s tjänster, inklusive kommunikation. EA förbehåller sig dock rätten att få tillgång till och/eller registrera aktiviteter online på EA:s tjänster och du ger uttryckligen EA tillstånd att få tillgång till och registrera dina aktiviteter. EA förbehåller sig rätten att ta bort innehåll från EA:s tjänster när som helst efter eget gottfinnande. EA har inget ansvar för din eller någon tredje parts överträdelse mot detta avtal.

Om du upptäcker en annan användare som bryter mot några av förhållningsreglerna ska du rapportera denna aktivitet till EA med funktionerna ”Hjälp”eller ”Rapportera missbruk” på EA:s berörda tjänst om sådan finns eller kontakta kundtjänst på help.ea.com/se, support.popcap.com (för PopCap-produkter) eller swtor.com/support (för Star Wars™: The Old Republic).

12. Tjänster som inte regleras av EA

Vissa produkter kan ge dig möjligheten att använda EA:s mjukvara på eller via en tjänst som inte regleras av EA. Du kan t.ex. Ges möjligheten att spela EA:s mjukvara online på servrar som inte ägs eller regleras av EA. EA tar inget ansvar för din användning av EA:s mjukvara på eller via sådana tjänster och har inte heller någon kontroll över hur dessa tjänster erbjuds, administreras eller drivs. Sådan användning av tjänster som inte regleras av EA sker på egen risk och ytterligare eller andra villkor och begränsningar från den tredje part som driver tjänsten kan gälla.

13. Mjukvara, funktioner och verktyg

EA:s tjänster kan innebära att du måste eller tillåts ladda ner mjukvara, uppdateringar eller reparationer eller andra funktioner och verktyg från EA eller dess licensgivare till din dator, ditt underhållningssystem eller din enhet (”EA:s mjukvara”). EA beviljar dig en icke-exklusiv, begränsad licens att använda EA:s mjukvara för de ändamål som anges av EA då EA:s mjukvara tillgängliggörs för dig. Om ett slutanvändaravtal eller ett användar- och licensavtal för slutanvändare tillhandahålls med EA:s mjukvara omfattas din användning av EA:s mjukvara av villkoren i det licensavtalet. Du får inte vidarelicensiera eller debitera andra för att använda eller få tillgång till EA:s mjukvara. Du får inte översätta, plocka isär, omkompilera eller dela upp, nedmontera eller skapa verk avledda ur EA:s mjukvara. Du får inte ändra EA:s mjukvara eller använda den på något sätt som EA inte uttryckligen tillåter i skrift. Du förstår att EA:s införande av olika teknologier kanske inte är konsekvent över alla plattformar och att EA:s mjukvaras och EA:s tillhörande tjänsters prestanda kan variera beroende på din dator och annan utrustning.

Electronic Arts kan då och då tillhandahålla uppdateringar eller ändringar till EA:s mjukvara. Du förstår att vissa uppdateringar och ändringar kan krävas för att kunna fortsätta att använda EA:s mjukvara och EA:s tjänster.

14. Lagar för exportkontroll

EA:s mjukvara kan omfattas av USA:s exportkontroll och exportkontroller i andra jurisdiktioner. Genom att ladda ned EA:s mjukvara från EA garanterar du att du inte bor i ett land, eller exporterar EA:s mjukvara till en person eller plats, som USA, EU eller någon annan jurisdiktion har infört embargo på varor för.

Du samtycker till att följa USA:s lagar om exportkontroll och andra tillämpliga exportlagar och att inte överföra, elektroniskt eller på annat sätt, något Innehåll eller EA:s mjukvara som omfattas av begränsningar enligt sådana lagar till en nationell destination som förbjuds enligt sådana lagar utan att först få ett godkännande om detta från berörda myndigheter. Vidare samtycker du till att inte ladda upp data eller mjukvara till EA:s tjänster som inte kan exporteras utan skriftligt godkännande i förväg från berörda myndigheter inklusive, men inte begränsat till, vissa typer av krypteringsmjukvara. Försäkran och förpliktelser i detta avsnitt ska fortleva efter detta avtals avslutande.

15. Uppdateringar till EA:s tjänster

VIKTIGT: EA KAN FINNA DET NÖDVÄNDIGT ATT UPPDATERA ELLER ÅTERSTÄLLA VISSA PARAMETRAR FÖR ATT BALANSERA SPEL OCH ANVÄNDNING AV EA:S TJÄNSTER. DESSA UPPDATERINGAR ELLER ”ÅTERSTÄLLNINGAR” KAN LEDA TILL BAKSLAG FÖR DIG INOM BERÖRD SPELVÄRLD OCH KAN PÅVERKA KARAKTÄRER, SPEL, GRUPPER ELLER ANDRA RÄTTIGHETER SOM ÄR DINA. EA FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN ATT GÖRA DESSA UPPDATERINGAR OCH ÄR INTE ANSVARIG GENTEMOT DIG FÖR DESSA ÄNDRINGAR,

16. Begränsningar av garanti och ansvar

I DEN STÖRSTA OMFATTNING SOM TILLÅTS ENLIGT TILLÄMPLIG LAGSTIFTNING SAMTYCKER DU UTTRYCKLIGEN TILL ATT ANVÄNDNING AV EA:S TJÄNSTER, EA:S MJUKVARA, INNEHÅLL, RÄTTIGHETER OCH INTERNET SKER PÅ EGEN RISK. EA:S TJÄNSTER, EA:S MJUKVARA, EA-PRODUKTER, INNEHÅLL, RÄTTIGHETER OCH TREDJE PARTS TJÄNSTER OCH PRODUKTER TILLHANDAHÅLLS ”I BEFINTLIGT SKICK” FÖR ANVÄNDNING AV DIG, UTAN NÅGRA SOM HELST GARANTIER, VARKEN UTTRYCKLIGA ELLER UNDERFÖRSTÅDDA, SÅVIDA INTE SÅDANA GARANTIER ELLER ANDRA FÖRESKRIVNA KONSUMENTLAGAR ENLIGT LAG INTE KAN EXKLUDERAS ELLER BEGRÄNSAS. SE HÄR FÖR MER INFORMATION OM VILKA LAGSTADGADE BEFOGENHETER OCH ANDRA FÖRESKRIVNA KONSUMENTLAGAR SOM ÄR TILLÄMPLIGA I DITT LAND. FÖR INFORMATION OM KONSUMENTLAGAR FÖR AUSTRALIENSISKA KONSUMENTER, BESÖK http://help.ea.com/sv/article/origin-au-returns-and-cancellations/. MED RESERVATION FÖR SÅDANA KONSUMENTLAGAR I DITT LAND GES INGEN GARANTI GÄLLANDE EA:S MJUKVARAS OCH EA:S TJÄNSTERS KVALITET, FUNKTIONALITET, TILLGÄNGLIGHET ELLER PRESTANDA. EA TAR INGET ANSVAR FÖR OFÖRMÅGA ATT ERHÅLLA ELLER ANVÄNDA INNEHÅLL, RÄTTIGHETER, VAROR ELLER TJÄNSTER. EA TILLHANDAHÅLLLER EA:S TJÄNSTER PÅ KOMMERSIELLT RIMLIG BASIS OCH GARANTERAR INTE ATT DU KOMMER ATT KUNNA FÅ TILLGÅNG TILL ELLER ANVÄNDA EA:S TJÄNSTER PÅ DE TIDER ELLER PLATSER SOM DU ÄN VÄLJER ELLER ATT EA KOMMER ATT HA TILLRÄCKLIG KAPACITET FÖR EA:S TJÄNSTER I SIN HELHET ELLER I SÄRSKILT GEOGRAFISKT OMRÅDE.

I DEN STÖRSTA OMFATTNING SOM TILLÅTS ENLIGT TILLÄMPLIG LAGSTIFTNING TILLSTÅR OCH SAMTYCKER DU TILL ATT DIN ENDA LÖSNING PÅ EN TVIST MED EA ELLER DESS LICENSGIVARE SOM UPPSTÅR FRÅN ELLER GÄLLER EA:S TJÄNSTER OCH/ELLER EA:S PRODUKTER ÄR ATT SLUTA ATT ANVÄNDA EA:S TJÄNSTER OCH ATT SÄGA UPP DITT KONTO. DU TILLSTÅR OCH SAMTYCKER TILL ATT EA, DESS LICENSGIVARE, LICENSINNEHAVARE OCH PARTNER INTE ANSVARAR FÖR DERAS ELLER NÅGON ANNAN PERSONS AGERANDE ELLER UNDERLÅTENHET ATT AGERA VAD GÄLLER uppförande, KOMMUNIKATION ELLER INNEHÅLL PÅ EA:S TJÄNSTER ELLER ANVÄNDNING AV EA:S MJUKVARA. EA:S ELLER DESS LICENSGIVARES, LICENSINNEHAVARES, PARTNERS, ANSTÄLLDAS, TJÄNSTEMÄNS ELLER DIREKTÖRERS (SAMMANTAGET ”EA:S MEDLEMMAR”) ANSVAR GENTEMOT DIG SKA ALDRIG ÖVERSTIGA DEN SUMMA SOM DU BETALADE EA FÖR EA:S TJÄNSTER. EA, DESS LICENSGIVARE ELLER EA:S MEDLEMMAR SKA ALDRIG VARA ANSVARIGA FÖR TILLFÄLLIGA SKADOR ELLER FÖLJDSKADOR SOM UPPSTÅR VID DIN ANVÄNDNING AV EA:S TJÄNSTER, EA:S MJUKVARA, INTERNET ELLER NÅGOT ANNAT ANSPRÅK SOM PÅ NÅGOT SÄTT HAR MED DIN ANVÄNDNING AV EA:S TJÄNSTER ELLER KONTON ATT GÖRA. TROTS ATT EA ANVÄNDER KOMMERSIELLT RIMLIGA METODER FÖR ATT SKYDDA DIN PERSONLIGA INFORMATION TAR EA OCH DESS LICENSGIVARE INGET ANSVAR FÖR DATAFÖRLUST, SKADA SOM ORSAKATS DIN MJUKVARA ELLER MASKINVARA ELLER NÅGON ANNAN FÖRLUST ELLER SKADA SOM ÅSAMKATS DIG ELLER NÅGON TREDJE PART, OAVSETT OM DET ÄR DIREKT ELLER INDIREKT, TILLFÄLLIGT, SÄRSKILT ELLER SOM EN FÖLJD OCH OAVSETT HUR DEN UPPSTÅR, TILL FÖLJD AV TILLGÅNG TILL ELLER ANVÄNDNING AV EA:S TJÄNSTER, INNEHÅLL ELLER EA:S MJUKVARA PÅ DIN DATOR OCH/ELLER ENHET.

EFTERSOM VISSA LÄNDER ELLER JURISDIKTIONER INTE TILLÅTER ANSVARSBEGRÄNSNING ELLER -FRISKRIVNING FÖR FÖLJDSKADOR ELLER TILLFÄLLIGA SKADOR SKA EA:S, EA:S LICENSGIVARES OCH EA:S MEDLEMMARS ANSVAR BEGRÄNSAS TILL DEN STÖRSTA OMFATTNING SOM TILLÅTS ENLIGT TILLÄMPLIG LAGSTIFTNING I DESSA LÄNDER ELLER JURISDIKTIONER. MED FÖRBEHÅLL FÖR KONSUMENTLAGAR I DITT LAND STÖDJER, RÄTTFÄRDIGAR ELLER GARANTERAR EA INTE NÅGON PRODUKT ELLER TJÄNST FRÅN TREDJE PART SOM ERBJUDS VIA EA OCH KOMMER INTE ATT VARA EN PART I ELLER PÅ NÅGOT SÄTT ANSVARA FÖR ÖVERVAKNING AV TRANSAKTIONER MELLAN DIG OCH TREDJE PARTSLEVERANTÖRER AV PRODUKTER ELLER TJÄNSTER. SE HÄR FÖR MER INFORMATION OM VILKA LAGSTADGADE BEFOGENHETER OCH ANDRA FÖRESKRIVNA KONSUMENTLAGAR SOM ÄR TILLÄMPLIGA I DITT LAND. FÖR INFORMATION OM KONSUMENTLAGAR FÖR AUSTRALIENSISKA KONSUMENTER, BESÖK http://help.ea.com/sv/article/origin-au-returns-and-cancellations/.

17. Skadestånd

Vid begäran från EA och/eller dess licensgivare samtycker du till att försvara och hålla EA, dess licensgivare och EA:s medlemmar, leverantörer, säljare och innehållsleverantörer skadelösa från ansvar, krav och utgifter, inklusive advokatavgifter, som uppstår från eller har anknytning till en överträdelse av dessa användarvillkor som du är ansvarig för eller i samband med att du sprider Innehåll på eller via EA:s tjänster. Utan begränsning av det allmängiltiga i det ovanstående samtycker du till att hålla EA och dess licensgivare skadelösa vad gäller opassande eller olaglig användning av ditt Konto, inklusive olaglig eller opassande användning av ditt Konto av någon som du har givit tillåtelse att använda ditt Konto. Du samtycker till att du kommer att hållas personligt ansvarig för din användning av EA:s tjänster och för all din kommunikation och aktivitet på EA:s tjänster, inklusive Innehåll som du bidrar med och att du kommer att hålla EA, EA:s licensgivare och EA:s medlemmar fria från ansvar eller skador som uppkommer från ditt uppförande på EA:s tjänster, inklusive Innehåll som du bidrar med.

EA och dess licensgivare förbehåller sig rätten att på egen bekostnad ta över exklusivt försvar och kontroll av ärenden som annars omfattas av skadeersättning för dig. I en sådan händelse har du ingen vidare skyldighet att tillhandahålla skadestånd till EA och/eller dess licensgivare i det ärendet. Detta avsnitt ska gälla efter dessa användarvillkors avslutande.  

18. Länkar till tredje parters webbplatser

EA:s tjänster kan inkludera hyperlänkar till webbplatser som drivs av tredje parter, inklusive annonsörer och leverantörer av annat innehåll. Dessa webbplatser kan samla in data eller begära personlig information från dig. EA styr inte sådana webbplatser och ansvarar inte för deras innehåll, integritetspolicys eller för insamling, användning eller utlämning av information som webbplatserna kan samla in.

19. Allmänna villkor

A. Kompensation. Du samtycker till att dessa användarvillkor inte är avsedda att ge och ger inte några rättigheter eller någon kompensation till någon person utom parterna i dessa användarvillkor. Du förstår och samtycker också till att dessa användarvillkor, EA:s integritets- och cookiepolicy och alla villkor som är införlivade i dessa användarvillkor, inklusive EA:s genomförande av dessa villkor inte är avsedda att ge, och ger inte, några rättigheter eller någon kompensation till någon person.

B. Avskiljbarhet. Om någon del av dessa användarvillkor anses vara ogiltig eller ogenomförbar ska den delen tolkas på ett sätt som är förenligt med tillämplig lagstiftning för att, så nära som möjligt, spegla EA:s ursprungliga avsikter och återstående delar ska förbli i full kraft och verkan.

C. Friskrivning. EA:s underlåtenhet att utöva eller verkställa någon rätt eller bestämmelse enligt dessa användarvillkor utgör inte en friskrivning från denna rätt eller bestämmelse. Friskrivning från bestämmelser i dessa användaravtal gäller endast om den är skriftlig och signerad av EA.

D. Tillämplig lag. Om du bor i en av EU:s medlemsstater: i) Dessa användarvillkor och ditt Konto/dina Konton lyder under lagarna i England, med undantag av dess regler om internationell privaträtt, och ii) du ger uttryckligt samtycke till exklusiv jurisdiktion i fråga om alla anspråk eller tvister med EA eller på något sätt relaterat till ditt Konto/dina Konton eller din användning av EA:s tjänster ska besittas av domstolarna i England och du samtycker vidare och ger uttryckligt medgivande till utövandet av egen jurisdiktion i domstolarna i England i samband med sådan tvist som inbegriper krav i förhållande till EA eller dess partners, anställda, leverantörer, tjänstemän, chefer, försäljare eller innehållsleverantörer. Om du bor i Republiken Korea: i) Republiken Koreas lagar styr, exklusive dess kollisionslagar, köpvillkoren och ii) du samtycker uttryckligen till att den exklusiva domsrätten för alla anspråk eller åtgärder som härrör från eller har anknytning till köpvillkoren tillfaller Republiken Koreas domstolar, och du samtycker uttryckligen till utövande av domsrätt angående personer för sådana domstolar. Om du bor i någon annanstans: i) Dessa användarvillkor och ditt Konto/dina Konton lyder under lagarna i delstaten Kalifornien, med undantag av dess regler om internationell privaträtt, och ii) i den omfattning som är tillämplig enligt avsnitt 20 nedan ger du uttryckligt samtycke till exklusiv jurisdiktion i fråga om alla anspråk eller tvister med EA eller på något sätt relaterat till ditt Konto/dina Konton eller din användning av EA:s tjänster ska besittas av USA:s distriktsdomstolar i det norra distriktet i Kalifornien och du samtycker vidare och ger uttryckligt medgivande (i den omfattning som är tillämplig enligt avsnitt 20 nedan) till utövandet av egen jurisdiktion i dessa domstolarna i samband med sådan tvist, som inte utesluts genom avsnitt 20 nedan, som inbegriper krav i förhållande till EA eller EA:s medlemmar, dotterbolag, säljare eller innehållsleverantörer. Observera att ditt uppförande också kan vara föremål för andra lokala lagar, delstatslagar, nationella lagar eller internationella lagar.

20. Tvistlösning genom bindande skiljedom

Syftet med detta avsnitt är att tillhandahålla en effektivare metod för att lösa eventuella tvister mellan oss. Som avhandlas nedan, i avsnitt 20.e, kommer EA, om vi inte kan lösa våra tvister på informell väg och du vid skiljedom tilldelas en summa som överstiger EA:s senaste förlikningsförslag till dig (i förekommande fall), att betala dig 150 procent av din skiljedomsersättning, upp till 5 000 dollar över din skiljedomsersättning.

LÄS DETTA NOGA. DET PÅVERKAR DINA RÄTTIGHETER.

De flesta kundärenden kan lösas snabbt och till din belåtenhet genom att du loggar in till vårt gränssnitt för kundtjänst med ditt EA-konto på help.ea.com/se, support.popcap.com (för PopCap-produkter) eller swtor.com/support (för Star Wars™: The Old Republic). Om EA mot förmodan inte kan lösa en användarfråga på ett tillfredsställande sätt (eller om EA inte kan lösa en av dina frågor efter försök att göra det informellt), godtar du och EA följande bindande förfarande för att lösa alla tvister mellan oss. Denna bestämmelse gäller alla konsumenter i lagens största möjliga utsträckning, men den exkluderar uttryckligen invånare i Quebec, Ryssland, Schweiz och medlemsstaterna i Europeiska unionen samt Republiken Korea. Genom att godkänna dessa villkor avsäger du och EA er uttryckligen rätten till juryrättegång eller deltagande i grupptalan. Detta avtal ska tolkas i vid bemärkelse. Skiljedomare, och inte lokala och federala domstolar och delstatsdomstolar, har exklusiv behörighet att lösa eventuella tvister som kan uppstå mellan oss, inklusive eventuella tvister gällande tolkning, omfattning, verkställighet eller slutande av detta avtal att hänskjuta tvist till skiljedomstol inklusive, men inte begränsat till, alla krav om att alla eller vissa delar av detta avtal att hänskjuta tvist till skiljedomstol är overkställbart. Detta avsnitt omfattar alla tvister mellan oss (”Tvister”), inklusive, men inte begränsat till:

– Krav som uppstår ur relationen mellan oss, oavsett om det grundas på kontraktet, kränkning, lag, bedrägeri, förfarande eller annan juridisk teori.
– Krav som uppstod innan detta avtal eller annat tidigare avtal (inklusive, men inte begränsat till, krav relaterat till marknadsföring).
– Krav som just nu är föremål för en process för stämning i grupp där du inte är medlem i en certifierad grupp.
– Krav som uppstår efter att detta avtal avslutats.

De enda tvister som inte omfattas av detta avsnitt är följande:

– Krav på genomdrivning eller skyddande gällande giltigheten av någon av dina eller EA:s (eller någon av EA:s licensgivares) immateriella äganderätt.
– Krav relaterat till, eller som baseras på, utsago om stöld, piratkopiering, eller icke auktoriserad användning.
– Om du bor i Australien: Krav på att verkställa föreskrivna konsumentlagar som du är berättigad till enligt australiensisk konsumentlag.
– Dessutom ska ingenting i detta avsnitt förhindra någon av parterna att initiera ett mindre skadedomstolsförfarande.

Hänvisningar till ”EA”, ”du”, och ”oss” inkluderar våra respektive filialer, dotterbolag, agenter, anställda, intresseföreträdare och efterträdande, liksom auktoriserade och icke auktoriserade användare eller förmånstagare av tjänster eller programvara under detta eller tidigare avtal mellan oss. Detta avtal att hänskjuta tvist till skiljedomstol bevisar ett utbyte i handel mellan stater, och därför styr Federal Arbitration Act tolkningen och upprätthållandet av detta avsnitt. Denna avtalsbestämmelse om att hänskjuta tvist till skiljedomstol ska gälla efter dessa användarvillkors avslutande.

A.    Informella förhandlingar/meddelande om tvist. Du och EA godtar att först förhandla alla tvister informellt i minst trettio dagar innan skiljedom initieras. Sådana informella förhandlingar startar vid det första skriftliga meddelandet från en av parterna till den andra (”meddelande om tvist”). Meddelanden om tvist måste a) inkludera hela namnet och kontaktinformationen för den klagande, b) beskriva typen av tvist och grunden för tvisten, samt c) klargöra den specifika kompensation som söks (”krav”). EA skickar sitt meddelande om tvist till din faktureringsadress (om du har lämnat den till oss) eller till den e-postadress du har lämnat till oss. Du skickar ditt meddelande om tvist till: Electronic Arts Inc., 209 Redwood Shores Parkway, Redwood City CA 94065, USA, ATTENTION: Legal Department.

B.    Bindande skiljedom. Om du och EA inte kan lösa en tvist genom informella förhandlingar inom 30 dagar efter att meddelandet om tvist har mottagits kan du eller EA välja att tvisten ska lösas slutgiltigt och uteslutande genom bindande skiljedom. Om den ena parten väljer skiljedom är detta beslut bindande för den andra parten. DU ÄR INFÖRSTÅDD MED ATT DU OCH EA GENOM DENNA BESTÄMMELSE AVSTÅR FRÅN RÄTTEN TILL EN DOMSTOLSPROCESS OCH JURYRÄTTEGÅNG. Tvisten ska administreras enligt de kommersiella tvistregler som American Arbitration Association (”AAA”) fastställt och, om tillämpligt, AAA:s tilläggsförfaranden för konsumentrelaterade tvister (”AAA:s konsumentregler”). Båda finns tillgängliga på AAA:s webbplats www.adr.org. Dina avgifter för skiljedomsförfarandet och din del av skiljedomarens ersättning styrs av AAA:s regler och begränsas, om tillämpligt, av AAA:s konsumentregler. Om sådana kostnader avgörs vara orimligt höga av skiljedomaren, eller om du skickar EA ett meddelande om tvist till ovanstående adress som anger att du inte kan betala de avgifter som krävs för att initiera ett skiljedomsförfarande, kommer EA omedelbart betala alla avgifter och utgifter för skiljedomen. Tvisten kan fullföljas personligen, genom tillhandahållande av dokument, via telefon eller över internet. Skiljedomaren fattar ett beslut skriftligen och ska avfatta en förklaring av skälen på begäran av någon av parterna. Skiljedomaren måste följa tillämplig lag, och ersättningen kan utebli om detta inte sker. Du och EA kan processa i rätten för att driva fram tvisten, fortgå med pågående tvist i väntan på skiljedom, eller bekräfta, modifiera, frånträda eller ange bedömning för den ersättning som angetts av skiljedomaren.

C.    Restriktioner. Du och EA godtar att eventuella skiljedomsförfaranden begränsas till Tvisten mellan dig som individ och EA, oavsett huruvida monetär eller påbjudande ersättning söks, och all ersättning som föreskrivs i ett skiljedomsförfarande endast ska tillämpas på dig som enskild person. I den utsträckning lagen tillåter: 1) Inget skiljedomsförfarande ska handhas gemensamt med ett annat. 2) Ingen Tvist ska avgöras på basis av grupptalan eller genom användning av procedurer för grupptalan. 3) Det finns ingen rätt eller auktoritet för någon Tvist att tas upp i en pågående representativ kapacitet för allmänheten eller andra personer. DU OCH EA GODTAR ATT BÅDA PARTER ENDAST KAN LÄGGA FRAM KRAV MOT DEN ANDRA PARTEN I DIN ELLER DESS INDIVIDUELLA KAPACITET, OCH INTE SOM MÅLSÄGANDE ELLER MEDLEM I EN PÅSTÅDD KOLLEKTIV TALAN ELLER REPRESENTATIV FÖRHANDLING. Dessutom – om inte du och EA kommer överens om något annat – kan skiljedomaren inte konsolidera mer än en persons krav och inte på annat sätt råda över någon form av representativ process eller grupptalan. Om detta särskilda villkor inte kan verkställas ska hela detta avtal att hänskjuta tvist till skiljedomstol förklaras ogiltigt.

D.    Plats. Om du bor i USA äger skiljedomsförfarandet rum på en plats som är lämplig för dig. För invånare utanför USA ska skiljedomsförfarandet initieras av San Mateo County, delstaten Kalifornien, USA. Du och EA godtar att underkasta er denna domstols personliga jurisdiktion för att processa tvisten, fortgå med pågående tvist eller bekräfta, modifiera, frånträda eller ange bedömning för den ersättning som angetts av skiljedomaren.

E.    Avskrivning och advokatarvode. Om skiljedomaren avgör till din fördel gällande de krav som du ställt gentemot EA och tilldömer dig en ersättning till ett högre penningvärde än det senaste skriftliga förlikningsförslag som EA lämnat innan skriftliga bidrag överlämnades till skiljedomaren, så kommer EA att

– Betala dig 150 procent av din skiljedomsersättning, upp till 5 000 dollar över din skiljedomsersättning.
– Återbetala samtliga registrerings-, administrations- och skiljedomaravgifter som du har betalat till AAA. Varje part ansvarar själv advokatarvode och relaterade utgifter (inklusive avgifter och kostnader för expertvittne), men skiljedomaren kommer att ha rätt att söka ersättning för advokatarvode ifall lagen tillåter. EA avsäger sig eventuella rättigheter att söka ersättning för advokatarvode och utgifter i samband med skiljedomsförfaranden mellan oss.


F.    Begränsning av skiljedomarens befogenhet. Skiljedomaren kan tilldela förklarande eller påbjudande ersättning endast till fördel för den individuella part som söker ersättning och endast i den utsträckning som är nödvändig för att ge den ersättning som är garanterad för denna parts individuella krav.

G.    Ändringar av denna bestämmelse. EA kommer inte att genomdriva väsentliga ändringar av detta avtal att hänskjuta tvist till skiljedomstol mot kontoinnehavares frånvarande, uttryckliga samtycke till de ändrade villkoren.

21. Hela avtalet

Användarvillkoren (inklusive EA:s integritets- och cookiepolicy och andra tilläggsvillkor som införlivas i detta dokument genom hänvisning) och alla postade regler eller instruktioner gällande ett visst spel, en aktivitet, tävling eller sweepstakes utgör hela avtalet mellan dig och EA vad gäller dina rättigheter och skyldigheter vid användning av EA:s tjänster. Om det föreligger en konflikt mellan användarvillkoren och andra regler eller instruktioner som postas på EA:s tjänster kommer EA att lösa konflikten efter eget gottfinnande.

22. Meddelande till boende i Kalifornien  

Enligt Cal. Civil Code § 1789.3, observera att a) EA är beläget på 209 Redwood Shores Parkway, Redwood City, CA 94065, b) avgifter och kostnader för EA:s tjänster varierar beroende på de tjänster du väljer, och c) om du har ett klagomål gällande EA:s tjänster eller vill ha mer information om användning av EA:s tjänster kan du besöka EA:s webbplatser för kundtjänst på help.ea.com/se, support.popcap.com (för PopCap-produkter) eller swtor.com/support (för Star Wars™: The Old Republic). För klagomål kan du också kontakta klagomålsenheten (Complaint Assistance Unit) inom konsumentserviceavdelningen (Division of Consumer Services) vid avdelningen för konsumentfrågor (Department of Consumer Affairs) skriftligen på 400 ”R” Street, Sacramento, CA 95814 eller via telefon på (916) 445-1254 eller (800) 952-5210.

Bokmärk terms.ea.com/sv och besök den ofta för att se uppdateringar av EA:s användarvillkor.

23. Tilläggsvillkor

Ytterligare villkor för specika EA-tjänster

För vissa av EA:s tjänster kan du vara tvungen att läsa och samtycka till villkor som är specifika för just den tjänsten. Din rätt att använda den av EA:s tjänster omfattas av de specifika villkoren och dessa användarvillkor. Om det föreligger några skillnader mellan de specifika villkoren och dessa villkor är EA den enda skiljedomaren gällande denna eventuella inkonsekvens.

Användarvillkor och integritetspolicy för Nintendo Network Services
Användarvillkoren och integritetspolicyn för Nintendo Network Services fortsätter att gälla i sin helhet när du har tillgång till EA:s tjänster via Wii U-konsolen. I den utsträckning användarvillkoren och integritetspolicyn för Nintendo Network Services står i strid mot EA:s användarvillkor styr användarvillkoren och integritetspolicyn för Nintendo Network Services. EA är endast ansvarigt för drift av och innehåll på EA:s tjänster.

Användarvillkor för Xbox Live®
Användarvillkoren för Xbox Live® fortsätter att gälla i sin helhet och reglerar ditt uppförande när du har tillgång till EA:s tjänster via Xbox Live®. I den utsträckning användarvillkoren för Xbox Live® står i strid mot EA:s användarvillkor styr användarvillkoren för Xbox Live®. EA är endast ansvarigt för drift och innehåll på EA:s tjänster. Microsoft kan samla in och använda information om dig och din användning av Xbox Live® när du har tillgång till EA:s tjänster via Xbox Live®. Microsofts användning och insamling av sådan information regleras av integritetspolicyn för Xbox Live® Privacy Statement (tillgänglig på xbox.com eller genom att ringa 1-800-4MY-XBOX). GENOM ATT FÅ ÅTKOMST EA:S TJÄNSTER VIA Xbox Live® SAMTYCKER DU HÄRMED TILL ATT MICROSOFT INTE SKA HÅLLAS ANSVARIGT FÖR NÅGRA SOM HELST SKADOR SOM KAN ÅSAMKAS DIG NÄR DU FÅR ÅTKOMST TILL EA:S TJÄNSTER VIA TJÄNSTEN Xbox Live® OCH DU AVSÄGER DIG HÄRMED ALLA YRKANDEN OCH KRAV SOM DU EVENTUELLT SKULLE KUNNA HÄVDA GENTEMOT MICROSOFT SOM UPPKOMMER UR SÅDAN SKADA ELLER DIN ANVÄNDNING AV EA:S TJÄNSTER. EA är ensamt ansvarigt för att tillhandahålla kundtjänst och fakturering för tjänster som erhålls via EA:s tjänster.

EA:s onlinetjänst för datorunderhållningssystemet PlayStation®2
Uttalande av Sony Computer Entertainment (Nordamerika)
”DNAS”
Denna mjukvara använder ”DNAS” (Dynamic Network Authentication System), ett ägarautentiseringssystem skapat av Sony Computer Entertainment Inc. (”SCEI”). ”DNAS” hämtar information om användares maskin- och mjukvara för autentisering, copyskydd, kontoblockering, system, regler eller spelhantering och för andra ändamål. Den insamlade informationen identifierar inte användaren personligen och delas inte med något icke-SCE-företag. EN UTGIVARE KAN KOMBINERA DENNA INFORMATION MED PERSONLIG IDENTITETSINFORMATION FRÅN UTGIVARENS REGISTER OM ANVÄNDAREN TILLHANDAHÅLLER DEN PERSONLIGA IDENTITETSINFORMATIONEN. SE TILL ATT GRANSKA UTGIVARENS INTEGRITETSPOLICY OCH ANVÄNDARVILLKOR INNAN NÅGON PERSONLIG INFORMATION LÄMNAS TILL EN UTGIVARE. LÄMNA INTER PERSONLIG IDENTITETSINFORMATION TILL EN UTGIVARE SÅVIDA INTE DU SAMTYCKER TILL ANVÄNDARVILLKOREN OCH VILLKOREN I DERAS INTEGRITETSPOLICY. SCEI, Sony Computer Entertainment America (”SCEA”) och deras partners kan inte garantera kontinuerlig drift av ”DNAS”-servrarna. SCEA ansvarar inte för ”DNAS”-servars försening eller underlåtenhet att leverera. Om du får ett meddelande vid inloggning om ett ”DNAS”-autentiseringsfel kan du kontakta SCEA kundtjänst på 1-866-466-5333. Besök www.us.playstation.com/DNAS för mer information om ”DNAS”. I händelse av ett systems inkombatibilitet eller inoperabilitet med DNAS ska SCEI:s, SCEA:s och deras partners enda ansvar begränsas till reparation eller utbyte av användarens påverkade spelmjukvara, spelsystem eller kringutrustning enligt SCEA:s val. SCEA, dess moderbolag, partners eller licensierade utgivare ansvarar inte för förseningar, systemfel, autentiseringsfel eller systemavbrott som ibland kan påverka onlinespel eller åtkomst till dessa.

Uttalande av Sony Computer Entertainment (Europa)
Denna mjukvara använder ”DNAS” (Dynamic Network Authentication System), ett ägarautentiseringssystem skapat av Sony Computer Entertainment Inc. (”SCEI”). ”DNAS” hämtar information om användares maskin- och mjukvara för autentisering, copyskydd, kontoblockering, system, regler eller spelhantering och för andra ändamål. SCEI, Sony Computer Entertainment Europa (”SCEE”) och deras partners kan inte garantera kontinuerlig drift av ”DNAS”-servrarna. SCEE ansvarar inte för ”DNAS”-servrars försening eller underlåtenhet att leverera. Om du får ett meddelande vid inloggning om ett ”DNAS”-autentiseringsfel kan du kontakta den lokala kundtjänstlinjen för PlayStation på det nummer som anges i mjukvarans manual. Besök PlayStation.com för mer information om ”DNAS”. I händelse av ett systems inkombatibilitet eller inoperabilitet med DNAS ska SCEI:s, SCEE:s och deras partners enda ansvar begränsas till reparation eller utbyte av användarens påverkade spelmjukvara, spelsystem eller kringutrustning enligt SCEE:s val. SCEE, dess moderbolag, partners eller licensierade utgivare ansvarar inte för förseningar, systemfel, autentiseringsfel eller systemavbrott som ibland kan påverka onlinespel eller åtkomst till dessa.

Uttalande av Sony Computer Entertainment (Japan) gällande integritetspolicy och nätverk
Denna mjukvara använder Network Authentication System. Network Authentication System hämtar information om användares maskin- och mjukvara för autentisering, copyskydd, kontoblockering, system, regler eller spelhantering och för andra ändamål. Den information som samlas in identifierar inte användaren personligen. Electronic Arts kan kombinera denna information med personlig identitetsinformation från Electronic Arts register om du lämnar din personliga identitetsinformation. Se till att granska Electronic Arts integritetspolicy och användarvillkor innan någon personlig information lämnas till Electronic Arts. Lämna inte personlig identitetsinformation till Electronic Arts såvida inte du samtycker till användarvillkoren och villkoren i deras integritetspolicy.

EA:s onlinetjänst för PlayStation®3-hemunderhållningssystem och PlayStation®4-hemunderhållningssystem
Användarvillkoren för PlayStation™Network fortsätter att gälla i sin helhet och reglerar ditt uppförande när du har tillgång till EA:s onlinetjänster via PlayStation™Network. Eventuella konflikter mellan EA:s användarvillkor och användarvillkor och -avtal för PlayStation™Network ska lösas till favör för användarvillkoren och -avtalet för PlayStation™Network.

Köp på PlayStation®Store i Europa
Innehåll som köps inuti spel köps från Sony Network Entertainment Europe Limited ("SNEE") och är föremål för tjänstevillkoren och användaravtalet för PlayStation™Network som finns tillgängligt i PlayStation®Store. Var vänlig kontrollera användningsrättigheter för varje köp, eftersom dessa kan variera från föremål till föremål. Innehåll som tillhandahålls inuti spel har samma åldersgräns som spelet, om inte annat anges.

Köp på PlayStation®Store i USA och Kanada
Köp och användning av artiklar regleras av tjänstevillkoren och användaravtalet för PlayStation™Network. Denna online-tjänst har underlicensierats till dig av Sony Computer Entertainment America.

Adobe® Products
Adobe® Flash® Player. Copyright © 1996–2012. Adobe Systems Incorporated. Eftertryck förbjudes. Patentsökt i USA och andra länder. Adobe och Flash är antingen varumärken eller registrerade varumärken i USA och/eller andra länder.

Adobe® Shockwave® Player. Copyright © 1996–2012. Adobe Systems Incorporated. Eftertryck förbjudes. Adobe och Shockwave är antingen varumärken eller registrerade varumärken i USA och/eller andra länder.

Adobe® AIR™. Copyright © 2007–2012. Adobe Systems Incorporated. Eftertryck förbjudes. Adobe och Adobe AIR är antingen varumärken eller registrerade varumärken i USA och/eller andra länder.


Version 45372_11
Nuvarande användaravtal