Stávajúca zmluva s používateľom

POSLEDNÁ AKTUALIZÁCIA: 4. septembra 2012

ZMLUVNÉ PODMIENKY SPOLOČNOSTI ELECTRONIC ARTS


Tieto zmluvné podmienky a všetky dodatočné podmienky, ako sa priebežne aktualizujú, upravujú používanie online alebo mobilných produktov alebo služieb, ku ktorým máte prístup, produktov alebo služieb, ktoré si na prístup, inštaláciu alebo hranie vyžadujú pripojenie k internetu alebo Účet Origin, ktorý využívate na prístup k online alebo mobilným produktom a službám (ďalej len „Služby EA“), ktoré ponúka spoločnosť Electronic Arts alebo akákoľvek jej dcérska a pridružená spoločnosti (ďalej súhrnne len „EA“) pre PC, herné zariadenia alebo mobilné zariadenia. Ak máte trvalé bydlisko v Spojených štátoch, Kanade alebo Japonsku, predstavujú tieto zmluvné podmienky zmluvu medzi vami a spoločnosťou Electronic Arts Inc. Ak máte trvalé bydlisko v niektorej inej krajine, predstavujú tieto zmluvné podmienky zmluvu medzi vami a spoločnosťou EA Swiss Sàrl, spoločnosťou registrovanou v ženevskom registri firiem pod registračným číslom spoločnosti: CH-660-2328005-8 a sídlom na adrese 8 Place du Molard, 1204 Ženeva, Švajčiarsko. Ak sa na Službu(y) EA, ktoré používate, vzťahujú aj dodatočné podmienky a/alebo zmluvné dojednania, potom sa vaše používanie služieb EA riadi taktiež týmito podmienkami a/alebo zmluvnými dojednaniami.  

Tieto zmluvné podmienky tvoria spolu so zásadami ochrany súkromia spoločnosti EA, ktoré sú k dispozícii na adrese privacy.ea.com (začlenené do týchto podmienok odkazom), právne záväzné zmluvné dojednania medzi vami a spoločnosťou EA. Použitím služieb EA potvrdzujete, že máte minimálne 18 rokov (alebo ste dosiahli plnoletosť v prípade, že pre ňu v mieste vášho bydliska platí iná veková hranica ako 18 rokov) alebo že ste túto zmluvu prečítali spolu so svojím rodičom alebo zákonným zástupcom, ktorý vo vašom mene súhlasí s týmito zmluvnými podmienkami a preberá plnú zodpovednosť za to, že ich budete dodržiavať. Súhlasíte s tým, že vy a/alebo váš rodič alebo zákonný zástupca ste plne spôsobilý a oprávnený uzavrieť a dodržiavať podmienky, záväzky, vyhlásenia a povinnosti stanovené týmito zmluvnými podmienkami a budete sa riadiť týmito zmluvnými podmienkami a dodržiavať ich.

Súhlasíte s tým, že v pravidelných intervaloch budete kontrolovať, či boli na stránkach terms.ea.com/sk zverejnené nové informácie a podmienky, ktorými sa riadi vaše používanie služieb EA. Spoločnosť EA môže tieto zmluvné podmienky kedykoľvek zmeniť. Zmeny podmienok, ktoré sa týkajú existujúcich služieb EA, nadobúdajú platnosť tridsať (30) dní po tom, čo budú uverejnené na stránkach terms.ea.com/sk. Podmienky pre nové služby EA nadobudnú platnosť v okamihu, kedy budú uverejnené na stránkach terms.ea.com/sk.

Obsah

1. Účet Origin
2. Obsah
3. Nároky
4. Použitie a vypršanie platnosti obsahu a oprávnení/Obmedzenie všeobecných licenčných podmienok
5. Dostupnosť obsahu a oprávnení
6. Prispievanie obsahu tretích strán do služieb EA
7. Udelenie licencií na obsah vytvorený používateľom spoločnosti EA a ďalším subjektom
8. Platené služby
9. Ukončenie služieb EA
10. Zrušenie vášho Účtu
11. Pravidlá správania
12. Služby nekontrolované spoločnosťou EA
13. Softvér, pomocné programy a nástroje
14. Zákony regulujúce vývoz
15. Aktualizácie služieb EA
16. Obmedzenia záruky a zodpovednosti
17. Náhrada škôd
18. Odkazy na web stránky tretích strán
19. Všeobecné podmienky
20. Riešenie sporov záväzným rozhodcovským konaním
21. Úplnosť zmluvy
22. Oznámenie obyvateľom štátu Kalifornia
23. Dodatočné podmienky


1. Účet Origin

Pre prístup k niektorých službám EA a ich používaniu môže byt vyžadovaný Účet Origin (predtým nazývaný Účet EA) (ďalej len „Účet“). V prípade otázok k registrácii Účtu sa na nás obráťte na stránkach help.ea.com, support.popcap.com (pre produkty PopCap) alebo swtor.com/support (pre Star Wars™: The Old Republic).

Ak chcete vytvoriť Účet, musíte mať e-mailovú adresu a uviesť pravdivé a presné informácie. Musíte byť oprávnený používať službu EA, na ktorú sa registrujete. Niektoré služby EA môžu naviac vyžadovať vytvorenie „používateľského mena“ alebo „postavy“, ktoré vás budú reprezentovať v rámci hier a v online stave. Používateľské mená a postavy sú previazané s vaším Účtom. Nesmiete používať používateľské meno alebo postavu, ktorú používa niekto iný, ktoré je neslušné alebo urážlivé alebo ktoré iným spôsobom porušuje zmluvné podmienky.

Za všetku aktivitu súvisiacu s vaším Účtom nesiete výhradnú zodpovednosť. V prípade, že váš Účet používa niekto iný na vykonávanie aktivít porušujúcich zmluvné podmienky alebo aktivít, ktoré sú iným spôsobom nenáležité alebo nezákonné, môže byť váš Účet zrušený. Svoje heslo k Účtu by ste nemali prezrádzať iným osobám. Spoločnosť EA od vás nebude žiadať, aby ste prezradili svoje heslo ani vás nebude kontaktovať so žiadosťou o odpovede na vaše bezpečnostné otázky k heslu.

2. Obsah

Termínom „obsah“ sa v rámci služieb EA rozumie softvér, technológie, text, príspevky do fór alebo konverzácií, profily, miniaplikácie, správy, odkazy, e-maily, hudba, zvuk, grafika, obrázky, video, kód a všetok audiovizuálny alebo iný materiál zobrazený v rámci služieb EA, generovaný týmito službami alebo odosielaný do služieb EA, rovnako ako dizajn a vzhľad našich web stránok. Súčasťou obsahu je obsah vytvorený používateľmi (ďalej len „OVP“). OVP zahŕňa, nie však výhradne, postavy Účtu, príspevky na fórach, obsah profilu a akýkoľvek ďalší obsah, ktorým používatelia prispievajú do služieb EA. Obsah EA a OVP sa súhrnne označuje ako „obsah“. Všetok obsah – s výnimkou OVP podrobne popísaného nižšie v Oddieli 6 a 7 – je vlastníctvom spoločnosti EA alebo jej pridružených spoločností, dcérskych spoločností, poskytovateľov licencií alebo dodávateľov. Beriete na seba všetko riziko súvisiace s úplnosťou, presnosťou a/alebo užitočnosťou OVP, ktorý je v rámci služieb EA k dispozícii.

3. Oprávnenia

Pojmom „Oprávnenia “ sa označujú licencované práva, ktorá sú vám udelené, priznané, poskytnuté a/alebo sú vami zakúpené za účelom používania alebo získania prístupu k prvkom alebo funkciám služieb EA a/alebo produktov, či už online alebo offline. Oprávnenia zahŕňajú, okrem iného, spoplatnený aj bezplatný obsah na stiahnutie, odomykateľný obsah, digitálne a/alebo virtuálne aktíva, práva na použitie súvisiace s kľúčmi alebo kódy na odomykanie, sériové kódy a/alebo online overovanie akéhokoľvek typu, skóre dosiahnuté v rámci hry a virtuálne alebo fiktívne meny, ktorých použitie nie je iným spôsobom upravované zmluvou o digitálnych službách („Digital Services Agreement“).

4. Použitie a vypršanie platnosti obsahu a oprávnení/Obmedzenie všeobecných licenčných podmienok

Spoločnosť EA vám udeľuje osobnú, obmedzenú a neexkluzívnu licenciu na používanie obsahu a oprávnení, ku ktorým máte prístup, za účelom vášho osobného, súkromného, nekomerčného, neprevoditeľného a obmedzeného použitia výhradne na účely uvedené v tejto zmluve a v akejkoľvek dodatočnej dokumentácii a/alebo zmluvných dojednaniach týkajúcich sa služieb EA, ku ktorým máte prístup. Obsah a oprávnenia, spolu so všetkými ostatnými právami duševného vlastníctva súvisiacimi so službami EA a produktmi a službami ponúkanými prostredníctvom služieb EA, sú majetkom spoločnosti EA alebo tretích strán, ktoré poskytujú spoločnosti EA licencie, a sú chránené zákonmi Spojených štátov a medzinárodnými dohovormi o ochrane autorských práv, priemyselných vzorov, patentov a ochranných známok, a ďalšími zákonmi na ochranu práv duševného vlastníctva a súvisiacich vlastníckych práv. Zo služieb EA nesmiete kopírovať alebo sťahovať akýkoľvek obsah a/alebo Oprávnenia, pokým vám k tomu nebolo udelené výslovné oprávnenie. Ďalej nesmiete bez výslovného schválenia zo strany spoločnosti EA obsah alebo oprávnenie distribuovať, verejne predvádzať alebo vystavovať, prenajímať, predávať, prenášať, prevádzať, publikovať, upravovať, kopírovať, vytvárať na ich základe odvodené diela, požičiavať, sublicencovať, distribuovať, dekompilovať, rozoberať, vykonávať ich spätnú analýzu alebo ich iným spôsobom neoprávnene používať. Akékoľvek komerčné využitie je zakázané. Súhlasíte s tým, že nebudete odstraňovať, zakrývať alebo upravovať oznámenia o autorských alebo patentových právach, ochranných známkach ani ďalších vlastníckych právach, ktoré sú pripojené k obsahu. Vaše práva sú podmienené tým, že budete dodržiavať tieto zmluvné podmienky, ako aj akékoľvek ďalšie zmluvné dojednania, ktoré sa vzťahujú na vami používané služby EA.

Spoločnosť EA si vyhradzuje všetky práva, právne tituly a oprávnenia na obsah a oprávnenia spolu so všetkými súvisiacimi autorskými právami, ochrannými známkami a ďalšími právami duševného vlastníctva, ktoré vám nie sú výslovne udelené v rámci týchto zmluvných podmienok. Vaše povolené využívanie obsahu a oprávnení popísané vyššie je obmedzené právami duševného vlastníctva spoločnosti EA a nezahŕňa akékoľvek patentové práva na iné patenty alebo práva duševného vlastníctva. Neoprávnené vytváranie kópií alebo neoprávnená distribúcia obsahu a/alebo oprávnení, ktoré sa nachádzajú v rámci služieb EA, môže mať za následok zrušenie vášho(-ich) Účtu(-ov), zákaz používania služieb EA a ďalšie právne kroky. Vlastníci obsahu a/alebo oprávnení môžu proti vašej osobe podniknúť trestnoprávne alebo občianskoprávne kroky z dôvodu neoprávneného použitia duševného vlastníctva. Súhlasíte s tým, že spoločnosť EA odškodníte a nahradíte jej akékoľvek neoprávnené alebo nezákonné konanie z vašej strany alebo prostredníctvom vášho Účtu v rámci služieb EA.

5. Služby EA, dostupnosť obsahu a oprávnení

Oprávnenia sa môžu týkať iba účtov patriacich používateľom s trvalým bydliskom v krajinách, kde je povolený prístup k obsahu a oprávneniam a ich používanie. Oprávnenia je možné zakúpiť alebo získať len od spoločnosti EA alebo od autorizovaného predajcu. Spoločnosť EA si vyhradzuje právo odmietnuť vaše žiadosti o získanie oprávnení a ďalej si vyhradzuje právo obmedziť alebo zablokovať všetky žiadosti o získanie oprávnení z ľubovoľného dôvodu.

Nezaručujeme, že akýkoľvek obsah alebo oprávnenie bude stále alebo kedykoľvek dostupný vo všetkých krajinách a/alebo geografických lokalitách alebo že budeme určitý obsah alebo oprávnenia sústavne poskytovať počas určitého konkrétneho obdobia. Vyhradzujeme si právo meniť a aktualizovať obsah a nároky bez predchádzajúceho upozornenia. V prípade, že svoje Nároky zaplatíte, nebude možné tento obsah vrátiť, nahradiť alebo vymeniť za iné oprávnenia ani za peňažné prostriedky alebo iný tovar alebo služby.

6. Prispievanie OVP do služieb EA

Spoločnosť EA nevykonáva predbežnú kontrolu všetkého OVP a žiadny OVP, ktorým vy aj ostatní používatelia môžete prispievať do služieb EA, nepodlieha jej schvaľovaniu alebo súhlasu. Za svoj OVP nesiete výhradnú zodpovednosť a v súvislosti s uverejneným OVP môžu byť voči vám vznášané oprávnenia.

Spoločnosť EA rešpektuje práva duševného vlastníctva iných subjektov. Na odosielanie OVP do služieb EA musíte mať zákonné oprávnenie. Do služieb EA nesmiete odosielať alebo v nich uverejňovať akýkoľvek OVP, ktorý zasahuje do autorských práv, práv ochranných známok alebo ďalších práv duševného vlastníctva tretích strán, ani odosielať OVP, ktorý porušuje zákon, tieto zmluvné podmienky a/alebo právo akejkoľvek tretej strany v súvislosti s ochranou súkromia alebo komerčným využitím jej osoby. Môžete odosielať iba taký OVP, ktorého odosielanie vám povolil vlastník alebo je povolené na základe zákona. Spoločnosť EA môže bez predchádzajúceho upozornenia a na základe vlastného uváženia odstrániť OVP, ktorý môže zasahovať do práv duševného vlastníctva alebo ďalších práv tretej strany. Ak opakovane zasahujete do práv duševného vlastníctva alebo iných práv spoločnosti EA alebo tretej strany, spoločnosť EA môže váš Účet zrušiť bez predchádzajúceho upozornenia. Ak dôjde k zrušeniu vášho(-ich) Účtu(-ov), nemáte nárok na žiadnu náhradu akýchkoľvek uhradených poplatkov a stratíte prístup k oprávneniam, ktoré sú k vášmu Účtu pridružené.

Spoločnosť EA si vyhradzuje právo (ale nie je k tomu nijako zaviazaná, ak to nie je vyžadované zákonom) odstrániť, zablokovať, upraviť, presunúť alebo zakázať OVP z akéhokoľvek dôvodu, a to vrátane prípadu, keď spoločnosť EA rozhodne, že OVP porušuje tieto podmienky. Rozhodnutie o odstránení OVP alebo iného obsahu v ktorýkoľvek okamih záleží na výhradnom a konečnom uvážení spoločnosti EA. Spoločnosť EA v maximálnom možnom rozsahu, ktorý príslušné zákony umožňujú, nepreberá zodpovednosť a neručí za OVP alebo jeho odstránenie a za akékoľvek zlyhanie alebo oneskorenie pri odstraňovaní OVP alebo iného obsahu.

7. Udelenie licencií na obsah vytvorený používateľom spoločnosti EA a ďalším subjektom

Ak prispievate OVP do služby EA, výslovne tým udeľujete spoločnosti EA a jej udeľovateľom licencií neexkluzívne, trvalé, celosvetovo platné, úplné, ďalej prevoditeľné a neodvolateľné práva na jeho citovanie, opätovné uverejnenie, publikovanie, používanie, prispôsobenie, preklad, archiváciu, uloženie, reprodukciu, úpravu, vytváranie odvodených diel z neho, syndikovanie, licencovanie, tlač, sublicencovanie, distribúciu, prenos, vysielanie alebo jeho oznamovanie iným spôsobom a na verejné vystavovanie alebo predvádzanie OVP alebo ktorejkoľvek jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom alebo v akejkoľvek forme a v akomkoľvek médiu alebo na akomkoľvek fóre, či už v súčasnosti známych alebo vymyslených, bez akýchkoľvek predchádzajúcich upozornení, finančnej úhrady alebo akémukoľvek pripísaniu vám alebo akejkoľvek tretej strane. Spoločnosti EA a jej poskytovateľom licencií udeľujete všetky licencie, súhlas a oprávnenia, ktoré umožňujú spoločnosti EA a jej poskytovateľom licencií používať OVP na takéto účely. Vzdávate sa všetkých morálnych alebo podobných práv, ktorá v súvislosti s takýmto OVP máte, a súhlasíte s tým, že tieto práva nebudete uplatňovať.

Ak služba EA, do ktorej prispievate OVP, umožňuje ďalším používateľom prístup k tomuto OVP a jeho používanie v rámci služby EA, potom udeľujete taktiež všetkým ostatným používateľom príslušnej služby EA právo na používanie, kopírovanie, úpravu, vystavovanie, predvádzanie, vytváranie odvodených diel a na iné typy oznamovania a distribúcie vášho OVP v príslušnej službe EA alebo jej prostredníctvom, a to bez oznámenia a bez nutnosti uvádzať zdroj alebo poskytovať finančné úhrady vašej osobe.

8. Platené služby

Niektoré služby EA vyžadujú uhradenie poplatku. Ak sa chcete týchto aktivít zúčastniť, musíte mať zriadený Účet a zaplatiť predplatné alebo iný poplatok. Informácie o predplatnom a iných poplatkoch za jednotlivé služby môžete nájsť na stránkach help.ea.com, support.popcap.com (pre produkty PopCap) alebo swtor.com/support (pre Star Wars™: The Old Republic).

POPLATKY SA PLATIA VOPRED A NIE JE MOŽNÉ ŽIADAŤ ICH NÁHRADU, ČI UŽ ÚPLNÚ ALEBO ČIASTOČNÚ.

Spoločnosť EA si vyhradzuje právo na zmenu poplatkov alebo spôsobu ich úhrady kedykoľvek. Ak vykonávate pravidelnú (napr. mesačnú) úhradu predplatného služieb EA, spoločnosť EA vás upozorní na akékoľvek zmeny poplatkov alebo spôsobu ich úhrady minimálne tridsať (30) dní vopred, a to uverejnením informácií o takýchto zmenách v rámci služieb EA. Je vašou zodpovednosťou skontrolovať službu EA, kde sa dozviete včasné oznámenie týkajúce sa uvedených zmien. Tým, že po uplynutí tridsiatich (30) dní od uverejnenia týchto zmien budete ďalej používať službu EA, vyjadrujete svoj súhlas s týmito zmenami. Ak je pre vás ktorákoľvek zmena neprijateľná, môžete svoje predplatné kedykoľvek zrušiť; spoločnosť EA vám však nevráti žiadne poplatky, ktoré mohli byť pripísané na váš Účet ešte pred zrušením predplatného a taktiež nebude pomerne rozdeľovať poplatky za akékoľvek predplatné. Ak vaše používanie služieb EA podlieha spotrebnej dani alebo dani z obratu, môže vám spoločnosť EA účtovať okrem predplatného alebo ďalších poplatkov aj úhradu akýchkoľvek daní tohto typu. Ďalšie informácie môžete získať na stránkach help.ea.com, support.popcap.com (pre produkty PopCap) alebo swtor.com/support (pre Star Wars™: The Old Republic).

A. Možnosti platby. Poplatky môžete uhradiť spôsobmi, ktoré sú pre príslušnú službu EA k dispozícii; pričom súhlasíte s podmienkami, ktoré sa na vybraný spôsob platby vzťahujú. Spôsoby platby sa môžu líšiť v závislosti od príslušnej služby EA. Ak poskytnete spoločnosti EA údaje o platobnej karte alebo informácie súvisiace s iným typom platby, potvrdzujete tým spoločnosti EA, že ste oprávneným používateľom danej platobnej karty alebo nástroja pre iný spôsob platby. Svojím súhlasom s týmito zmluvnými podmienkami dávate spoločnosti EA súhlas k automatickému predĺženiu vášho predplatného pre určitú službu EA zaúčtovaním príslušného poplatku na ťarchu účtu, ku ktorému je vydaná platobná karta, ktorej číslo ste spoločnosti EA poskytli. Ak svoje predplatné nezrušíte, bude automaticky predĺžené tridsať (30) dní pred vypršaním príslušného obdobia a každého výročného dátumu za poplatok, ktorý nebude presahovať v tom čase platnú cenu spoločnosti EA, s výnimkou akýchkoľvek propagačných a akciových cien. Vami poskytnuté informácie o fakturačnom účte musia byť aktuálne, úplné a presné. Všetky informácie o svojom fakturačnom účte musíte bezodkladne aktualizovať tak, aby boli aktuálne, úplne a presné (napríklad pri zmene fakturačnej adresy, čísla platobnej karty alebo dátumu uplynutia platnosti karty) a v prípade zrušenia vašej platobnej karty (napríklad z dôvodu jej straty alebo odcudzenia) je nutné o tom spoločnosť EA bezodkladne informovať. Ak chcete tieto informácie zmeniť, obráťte sa na oddelenie podpory zákazníkom spoločnosti EA na stránkach help.ea.com, support.popcap.com (pre produkty PopCap) alebo swtor.com/support (pre Star Wars™: The Old Republic). Ak spoločnosti EA neposkytnete ktorékoľvek z vyššie uvedených údajov, súhlasíte s tým, že vám spoločnosť EA môže naďalej účtovať poplatok za akékoľvek automaticky obnovené predplatné s výnimkou prípadov, kedy svoje predplatné zrušíte minimálne tridsať (30) dní pred jeho uplynutím. Spoločnosť EA si vyhradzuje právo využívať služby tretích strán poskytujúcich aktualizované údaje o platobných kartách za účelom získania aktuálneho dátumu uplynutia platnosti príslušnej platobnej karty, ktorej údaje spoločnosti EA poskytnete. Zákazníkom, ktorí používajú iný spôsob platby ako platobnú kartu, môže byt účtovaný dodatočný poplatok za spracovanie platby; týmto zákazníkom taktiež nemusí byt poskytovaná možnosť automatického obnovenia predplatného. Ďalšie informácie môžete získať na stránkach help.ea.com, support.popcap.com (pre produkty PopCap) alebo swtor.com/support (pre Star Wars™: The Old Republic).

Ako držiteľ Účtu nesiete zodpovednosť za všetky naúčtované poplatky, vrátane príslušných daní a za všetky nákupy, ktoré uskutočníte vy alebo akákoľvek osoba používajúca váš Účet, vrátane vašich príbuzných alebo známych.

B. Predplatné na skúšobné obdobie. V prípade niektorých služieb EA môže spoločnosť EA ponúknuť predplatné na skúšobné obdobie zdarma. Ak akceptujete predplatné na skúšobné obdobie zdarma, potom s výnimkou prípadov, kedy svoje predplatné pred uplynutím bezplatného skúšobného obdobia včas zrušíte, vám spoločnosť EA začne v momente, kedy u daného predplatného dôjde k uplynutiu bezplatného skúšobného obdobia, účtovať na ťarchu vášho Účtu poplatky za príslušnú službu EA. Vždy nesiete zodpovednosť za všetky poplatky účtované vaším poskytovateľom pripojenia k internetu, telefónnej linky, bezdrôtového prístupu a ďalších typov pripojenia, ktoré môžu vzniknúť v priebehu vášho používania služieb EA, a to aj v prípade využívania našej ponuky predplatného na skúšobné obdobie zdarma. Predplatné na skúšobné obdobie je neprenosné.

C. Poplatky účtované web stránkami tretích strán a dodávateľmi, ktorí sú tretími stranami. Je možné, že budeme poskytovať odkazy na iné web stránky. Niektoré z týchto web stránok si môžu účtovať samostatné poplatky, ktoré nie sú zahrnuté v cene predplatného ani v ďalších poplatkoch, ktoré spoločnosti EA uhrádzate. Všetky samostatné poplatky alebo záväzky, ktoré vám vzniknú v súvislosti s vašimi transakciami s tretími stranami, sú vašou zodpovednosťou.

9. Ukončenie služieb EA

Spoločnosť EA môže kedykoľvek zrušiť prístup ku ktorýmkoľvek online alebo mobilným produktom a/alebo službám EA (a/alebo ich častiam) zaslaním oznámenia o takomto ukončení v priebehu obdobia určeného v okamihu začatia čerpania príslušnej služby EA, alebo v prípade, že pre doručenie oznámenia o ukončení prístupu nebolo určené žiadne časové obdobie, prístup bude ukončený do tridsiatich (30) dní od dňa, keď takéto oznámenie (podľa uváženia spoločnosti EA) buď obdržíte e-mailom alebo bude uverejnené v rámci príslušného produktu alebo služby EA alebo na stránke http://www.ea.com/2/service-updates.

Spoločnosť EA môže zrušiť prístup k službám EA taktiež z dôvodu porušenia týchto zmluvných podmienok, ak spoločnosť EA (podľa svojho výhradného uváženia) usúdi, že používaním služieb EA znižujete bezpečnosť služieb EA pre ostatných používateľov a/alebo pre maloletých používateľov, alebo služby EA, obsah, oprávnenie, produkty alebo duševné vlastníctvo spoločnosti EA používate nenáležite alebo v rozpore so zákonom tak, ako stanoví spoločnosť EA na základe svojho výhradného uváženia. Dôsledkom zrušenia Účtu môže byt strata používateľského mena alebo postavy. Ak máte viac ako jeden (1) Účet, môže spoločnosť EA zrušiť všetky vaše Účty aj všetky súvisiace oprávnenia. V reakcii na porušenie týchto zmluvných podmienok alebo akéhokoľvek ďalšieho dojednania vzťahujúceho sa na vami využívané služby EA, vám môže spoločnosť EA poslať upozornenie, pozastaviť váš Účet, selektívne odstrániť, zrušiť alebo obmedziť oprávnenia daného Účtu a/alebo úrovne zariadenia, okamžite zrušiť akékoľvek a všetky vami zriadené Účty a/alebo dočasne alebo trvalo zablokovať vášmu zariadeniu a/alebo počítaču prístup ku všetkým alebo niektorým službám EA. Týmto beriete na vedomie, že v takom prípade vám nie je spoločnosť EA povinná poslať oznámenie pred pozastavením alebo zrušením vášho Účtu, dočasným alebo trvalým zákazom vášho zariadenia v niektorých alebo všetkých službách EA ani selektívnym odstránením, zrušením alebo obmedzením oprávnení pridružených k vášmu Účtu. V prípade, ak spoločnosť EA váš Účet zruší, nesmiete sa bez výslovného súhlasu spoločnosti EA znovu podieľať na aktivitách súvisiacich so službou EA. Spoločnosť EA si vyhradzuje právo odmietnuť zachovať Účet ktorejkoľvek osoby a naďalej jej poskytovať služby EA. Osobám, ktorých Účty spoločnosť EA zrušila, nesmiete umožniť používať svoj Účet.

Ak bude váš Účet alebo určité predplatné služby EA pridružené k vášmu Účtu zrušené alebo pozastavené a/alebo ak budú akékoľvek oprávnenia z vášho Účtu selektívne odobrané, zrušené alebo obmedzené a/alebo vášmu zariadeniu bude dočasne alebo trvalo zablokovaný prístup k niektorým alebo všetkým službám EA, nebude vám priznaná žiadna náhrada, žiadne oprávnenia vám nebudú vrátené alebo prevedené na hotovosť alebo na iné formy náhrady a nebudete mať ďalší prístup k svojmu Účtu ani k oprávneniam pridruženým k tomuto Účtu alebo k príslušnej službe EA. Ak ste presvedčení, že voči vášmu Účtu alebo zariadeniu boli určité kroky vykonané omylom, obráťte sa na oddelenie podpory zákazníkov na stránkach help.ea.com, support.popcap.com (pre produkty PopCap) alebo swtor.com/support (pre Star Wars™: The Old Republic).

10. Zrušenie vášho Účtu

Svoj Účet alebo konkrétne predplatné služby EA máte právo kedykoľvek zrušiť. Ak s týmito zmluvnými podmienkami nesúhlasíte, vaším jediným prostriedkom nápravy je nepoužívať služby EA a zrušiť svoj Účet alebo príslušné predplatné. Ste oboznámený a súhlasíte s tým, že zrušenie vášho Účtu alebo konkrétneho predplatného je vaše výhradné právo a prostriedok nápravy v súvislosti s akýmikoľvek spormi so spoločnosťou EA vrátane všetkých sporov, s ktorými súvisí alebo príčinou vzniku ktorých je 1) akákoľvek podmienka týchto zmluvných podmienok alebo presadzovanie alebo uplatnenie týchto zmluvných podmienok zo strany spoločnosti EA, 2) obsah a oprávnenia, ktoré sú k dispozícii prostredníctvom služieb EA alebo akákoľvek zmena obsahu alebo oprávnení poskytovaných prostredníctvom služieb EA, 3) vaša schopnosť prístupu k službám EA a/alebo akémukoľvek obsahu alebo oprávnení dostupných v rámci týchto služieb alebo ich používania, 4) suma alebo typ poplatkov, príplatkov, príslušných daní alebo spôsobu úhrady za služby EA a/alebo za akýkoľvek obsah alebo oprávnenia dostupné v rámci týchto služieb.

Pre zrušenie svojho Účtu sa obráťte na oddelenie služieb zákazníkom spoločnosti EA na stránkach help.ea.com, support.popcap.com (pre produkty PopCap) alebo swtor.com/support (pre Star Wars™: The Old Republic). Spoločnosť EA si vyhradzuje právo účtovať poplatky, príplatky alebo náklady, ktoré jej vzniknú predtým, ako zrušíte svoj Účet alebo predplatné služby EA. Taktiež nesiete zodpovednosť za sumy, ktoré pred týmto zrušením dlhujete dodávateľom alebo poskytovateľom obsahu, ktorí sú tretími stranami. Pred založením nového Účtu musíte vyrovnať všetky dlžné alebo neuhradené poplatky a urovnať akékoľvek ďalšie nevyriešené záležitosti týkajúce sa služieb EA.

11. Pravidlá správania

Zmluvné podmienky budú z vašej strany porušené, ak spoločnosť EA na základe svojho výhradného uváženia dôjde k záveru, že vaše jednanie zahŕňalo tieto prejavy:

- Uverejnenie, prenos, propagácia alebo distribúcia nezákonného obsahu.
- Obťažovanie, vyhrážanie, zosmiešňovanie, zasielanie spamu alebo akékoľvek iné konanie voči inému hráčovi, ktoré je nežiadúce, ako napríklad opakované zasielanie nežiadúcich správ alebo vedenie osobných útokov alebo vyjadrovanie prejavov súvisiacich s rasou, sexuálnou orientáciou, náboženstvom, dedičstvom a pod.
- Organizovanie, uskutočňovanie alebo účasť na akýchkoľvek aktivitách, skupinách alebo spolkoch, ktoré sa podieľajú na škodlivých, nezákonných, nenávistných, rasovo, etnicky a nábožensky motivovaných útokoch alebo inak urážlivých, obscénnych, výhražných, násilníckych, vulgárnych, sexuálne explicitných a hanlivých aktivitách alebo na aktivitách porušujúcich zákon, narúšajúcich súkromie osôb alebo právo na komerčné využitie svojej osoby a podporujúcich správanie, ktoré porušuje zákony alebo je z primeraného hľadiska osoby neprijateľné a/alebo nenáležité. Prejavy nenávisti nie sú tolerované.
- Používanie hanlivých, urážlivých alebo ohováračských prezývok alebo postáv.
- Rušivé správanie v chate, hrách, na fórach alebo v akýchkoľvek iných oblastiach alebo aspektoch služieb EA. Rušivým správaním sa rozumie, nie však výhradne, také správanie, ktoré narušuje obvyklý priebeh hry alebo dialógu v príslušnej službe EA. Rušivým správaním sa ďalej rozumejú taktiež, nie však výhradne, komerčné príspevky, ponuky a reklamy.
- Narušenie priebehu chatovej konverzácie v konverzačných miestnostiach neslušnou rečou, hanlivými poznámkami, opakovaným stláčaním klávesy Enter alebo vkladaním rozsiahlych obrázkov, kvôli ktorým sa text na obrazovke posúva príliš rýchlo a nie je možné ho prečítať, nadmerným používaním hlasitého vyjadrovania [kedy sú slová písané veľkými písmenami] za účelom vyrušovania iných používateľov, „spamovanie“ alebo zahltenie textom [kedy je zverejňuje opakujúci sa text].
- Vydávanie sa za iné osoby (vrátane známych osobností), nepravdivé naznačenie, že ste zamestnancom alebo zástupcom spoločnosti EA, alebo pokus o uvedenie používateľov do omylu naznačovaním, že zastupujete spoločnosť EA alebo niektorých z jej partnerov alebo pridružených spoločností.
- Pokus o získanie hesla, informácií o Účte alebo iných súkromných údajov ktoréhokoľvek iného používateľa v rámci služieb EA.
- Odosielanie akéhokoľvek softvéru alebo obsahu, ktorý nevlastníte alebo na ktorého voľnú distribúciu nemáte príslušné oprávnenia.
- Porušovanie akýchkoľvek dodatočných pravidiel správania sa týkajúcich sa konkrétnej služby EA, ktorú používate.
- Propagovanie, navádzanie alebo účasť na akejkoľvek aktivite spojenej s hackerstvom, crackovaním, phishingom, využívaním chýb v softvéri alebo cheatov a/alebo distribúciou falšovaného softvéru a/alebo virtuálnej meny/položiek.
- Odosielanie súborov obsahujúcich vírusy, červy, spyware, časované hrozby, poškodené dáta alebo iné počítačové programy, ktoré môžu poškodiť, nežiadúcim spôsobom zasahovať do služieb EA alebo ich narúšať.
- Uverejňovanie správ za iným účelom ako na osobnú komunikáciu, čo môže zahŕňať zasielanie reklám, propagačných správ, reťazových listov alebo pyramídových hier alebo ďalšie komerčné aktivity.
- Nenáležité používanie tlačidiel pre vyžiadanie podpory alebo podanie sťažnosti pri hre alebo podávanie nepravdivých správ zamestnancom spoločnosti EA.
- Použitie alebo distribúcia nepovolených „automatických“ softvérových programov, softvérových programov typu „makier“ alebo ďalších softvérových programov alebo aplikácií na podvádzanie.
- Používanie akéhokoľvek softvéru alebo nástrojov na hackerstvo/pozmeňovanie/podvádzanie v rámci hier.
- Pozmeňovanie alebo pokusy o pozmeňovanie akýchkoľvek súborov alebo akýchkoľvek iných častí služby EA, na zmeny ktorých vám spoločnosť EA neudelila konkrétne oprávnenia.
- Uverejnenie alebo oznamovanie skutočných osobných údajov určitej osoby prostredníctvom služby EA.
- Pokus o nenáležité zasahovanie do serverov zabezpečujúcich službu EA, o nabúranie sa do týchto serverov alebo o dešifrovanie akýchkoľvek prenosov smerom na tieto servery alebo z týchto serverov.
- Využívanie a zverejňovanie zneužiteľných chýb v softvéri a cheatov.
- Pokus o používanie softvéru EA v ktorejkoľvek službe, ktorá nie je kontrolovaná alebo povolená spoločnosťou Electronic Arts alebo prostredníctvom tejto služby. Ktorékoľvek z uvedených použití z vašej strany predstavuje použitie na vlastné riziko a môže podliehať dodatočným alebo iným podmienkam. Spoločnosť EA nenesie zodpovednosť za vaše použitie softvéru EA v ktorejkoľvek službe, ktorá nie je kontrolovaná spoločnosťou Electronic Arts, alebo prostredníctvom takejto služby.
- Nenáležité zasahovanie do možnosti iných používateľov mať pôžitok z hry v rámci služby EA alebo vykonávanie krokov, ktoré negatívne ovplyvňujú pôžitok z hry pre všetkých používateľov služby EA pri jej poskytovaní alebo ktoré podstatne zvyšujú náklady na jej poskytovanie.
- Predaj, nákup, obchodovanie alebo iný prevod vášho Účtu Origin alebo akýchkoľvek osobných prístupov k službám EA, obsahu alebo oprávnení, aj prostredníctvom aukčných web stránok, pokým nemáte k týmto krokom výslovný súhlas udelený spoločnosťou EA.
- Nesmiete vykonávať žiadne činnosti, ktoré porušujú zákony akejkoľvek jurisdikcie, čo okrem iného zahŕňa zasahovanie do autorských práv, zasahovanie do ochranných známok, ohováranie, zasahovanie do práv súvisiacich s ochranou súkromia, krádež identity, hackerstvo, obťažujúce prenasledovanie (tzv. stalking), podvod a distribúciu falšovaného softvéru.
- Zverejňovanie alebo odosielanie nevyžiadanej reklamy, propagačných materiálov alebo iných foriem ponúk v hre alebo na fórach.
- Zneužívanie alebo využívanie softvérových chýb, nezdokumentovaných funkcií, chýb v návrhu softvéru alebo problémov v hre.
- „Hranie rolí“ (role-playing) nie je ospravedlnením pre porušenie týchto alebo iných pravidiel.

Konkrétne služby EA môžu tiež zverejniť dodatočné pravidlá, ktoré sa vzťahujú na vaše správanie v rámci týchto služieb.

Pri používaní služieb EA sa taktiež musíte riadiť všetkými federálnymi, štátnymi a miestnymi zákonmi a právnymi predpismi, ktoré sa týkajú vašich aktivít. Spoločnosť EA si vyhradzuje právo zrušiť váš Účet a zabrániť vám v používaní akýchkoľvek a všetkých služieb EA v prípade, ak sa váš Účet používa na vykonávanie nezákonných aktivít alebo porušovanie týchto zmluvných podmienok.

Ak nebude uvedené inak, nie je nutné ani sa neočakáva, že by spoločnosť EA monitorovala alebo zaznamenávala akékoľvek online aktivity v službách EA, a to vrátane komunikácie. Spoločnosť EA si však vyhradzuje právo sledovať a/alebo zaznamenávať akúkoľvek online aktivitu v rámci služieb EA a spoločnosti EA dávate výslovný súhlas na sledovanie a zaznamenávanie vašich aktivít. Spoločnosť EA si vyhradzuje právo odobrať na základe svojho výhradného uváženia akýkoľvek obsah z ktorejkoľvek služby EA. Spoločnosť EA nenesie zodpovednosť za porušenie tejto zmluvy vami alebo akoukoľvek treťou stranou.

Ak objavíte používateľa, ktorý porušuje ktorékoľvek z pravidiel správania sa, nahláste, prosím, tieto aktivity spoločnosti EA prostredníctvom funkcií „Help“ (Nápoveda) alebo „Report Abuse“ (Nahlásiť zneužitie) v príslušnej službe EA alebo sa obráťte na Podporu zákazníkov na stránkach help.ea.com, support.popcap.com (pre produkty PopCap) alebo swtor.com/support (pre Star Wars™: The Old Republic).

12. Služby nekontrolované spoločnosťou EA

Niektoré produkty môžu ponúkať voľbu použitia softvéru EA v službe, ktorá nie je kontrolovaná spoločnosťou EA, alebo prostredníctvom takejto služby. Môže vám byť napríklad ponúknutá voľba hrať hru online prostredníctvom softvéru EA na serveroch, ktoré nevlastní ani nekontroluje spoločnosť EA. Spoločnosť EA nenesie žiadnu zodpovednosť za vaše používanie softvéru EA v ktorejkoľvek z týchto služieb alebo prostredníctvom ktorejkoľvek z týchto služieb, ani iným spôsobom nekontroluje spôsob, akým sú tieto služby ponúkané, spravované alebo prevádzkované. Akékoľvek takéto použitie služieb, ktoré nie sú kontrolované spoločnosťou EA, predstavujú použitie na vlastné riziko a môžu podliehať dodatočným alebo iným podmienkam a obmedzeniam tretích strán, ktoré príslušné služby prevádzkujú.

13. Softvér, pomocné programy a nástroje

Služby EA môžu od vás vyžadovať alebo vám môžu umožňovať, aby ste zo stránok spoločnosti EA alebo jej poskytovateľov licencií stiahli do svojho počítača, herného systému alebo zariadenia softvér, aktualizácie alebo opravy softvéru alebo ďalšie pomocné programy a nástroje (ďalej len „Softvér EA“). Spoločnosť EA vám udeľuje neexkluzívnu a obmedzenú licenciu na používanie softvéru EA, a to výhradne na účel stanovený spoločnosťou EA v okamihu sprístupnenia softvéru EA vašej osobe. V prípade, že je spolu so softvérom EA poskytovaná zmluva „End User License Agreement“ (licenčná zmluva s koncovým používateľom) alebo zmluva „End User Access and Licence Agreement“ (licenčná zmluva a zmluva o prístupe koncového používateľa), podlieha vaše použitie softvéru EA podmienkam takejto licenčnej zmluvy. Softvér EA nesmiete sublicencovať a taktiež nesmiete účtovať poplatky ďalším používateľom za používanie softvéru EA alebo prístup k nemu. Softvér EA nesmiete prekladať, vykonávať jeho spätnú analýzu, spätne ho kompilovať alebo dekompilovať, robiť jeho rozklad alebo na jeho základe vytvárať odvodené diela. Softvér EA nesmiete upravovať alebo ho použiť akýmkoľvek spôsobom, na ktorý nemáte výslovné oprávnenie zo strany EA. Beriete na vedomie, že zavádzanie rôznych technológií spoločnosti EA nemusí byt v rámci všetkých platforiem konzistentné a že výkonnosť softvéru EA a súvisiacich služieb EA môže závisieť na vlastnostiach vášho počítača a ďalšieho vybavenia.

Spoločnosť Electronic Arts vám môže priebežne poskytovať aktualizácie alebo zmeny softvéru EA. Beriete na vedomie, že na pokračovanie v používaní softvéru EA a služieb EA môžu byť vyžadované určité aktualizácie a zmeny.

14. Zákony regulujúce vývoz

Softvér EA môže podliehať regulačným obmedzeniam Spojených štátov amerických a ďalších jurisdikcií pre vývoz. Stiahnutím softvéru EA zo stránok spoločnosti EA prehlasujete, že sa nenachádzate v žiadnej krajine, na ktorú bolo zo strany Spojených štátov amerických, Európskej únie alebo akýchkoľvek ďalších jurisdikcií uvalené embargo na vývoz tovaru, a nevykonávate ani vývoz softvéru EA pre akúkoľvek osobu alebo na akéhokoľvek miesto, na ktoré bolo uvalené takéto embargo.

Súhlasíte s tým, že sa budete riadiť príslušnými zákonmi Spojených štátov amerických a ďalších jurisdikcií týkajúcich sa obmedzení vývozu a že nebudete elektronicky ani iným spôsobom prevádzať akýkoľvek obsah alebo softvér EA, ktorý podlieha obmedzeniam vyplývajúcim z takýchto zákonov, do cieľovej krajiny, do ktorej je na základe týchto zákonov vývoz zakázaný; vývoz je možný len v prípade, že vám štátne orgány udelia potrebné povolenie a že následne zaistíte súlad s týmto povolením. Ďalej súhlasíte s tým, že do služieb EA nebudete odosielať akékoľvek údaje alebo softvér, ktoré nie je možné vyvážať bez predchádzajúceho písomného povolenia vydaného štátnymi orgánmi, okrem iného vrátane určitých typov šifrovacieho softvéru. Platnosť uistení a záväzkov uvedených v tomto oddieli pretrvá aj po ukončení platnosti tejto zmluvy.

15. Aktualizácie služieb EA

DÔLEŽITÉ: SPOLOČNOSŤ EA MÔŽE POVAŽOVAŤ ZA POTREBNÉ AKTUALIZOVAŤ ALEBO RESETOVAŤ URČITÉ PARAMETRE ZA ÚČELOM VYVÁŽENIA HRANIA HIER A POUŽÍVANIA SLUŽIEB EA. TIETO AKTUALIZCIE ALEBO „RESETOVANIE“ MÔŽU SPÔSOBIŤ PREKÁŽKY V RÁMCI PRÍSLUŠNÉHO HERNÉHO SVETA A MÔŽU MAŤ VPLYV NA POSTAVY, HRY, SKUPINY ALEBO ĎALŠIE OPRÁVNENIA, NAD KTORÝMI MÁTE KONTROLU. SPOLOČNOSŤ EA SI VYHRADZUJE PRÁVO NA VYKONÁVANIE TÝCHTO AKTUALIZÁCIÍ A NENESIE VOČI VÁM ZA TIETO ZMENY ZODPOVEDNOSŤ.

16. Obmedzenia záruky a zodpovednosti

VYJADRUJETE SVOJ VÝSLOVNÝ SÚHLAS S TÝM, ŽE POUŽÍVANIE SLUŽIEB EA, SOFTVÉRU EA A INTERNETU JE V MAXIMÁLNOM MOŽNOM ROZSAHU, KTORÝ PRÍSLUŠNÉ ZÁKONY UMOŽŇUJÚ, VÝHRADNE NA VAŠE VLASTNÉ RIZIKO. SLUŽBY EA, SOFTVÉR EA, PRODUKTY EA A SLUŽBY A PRODUKTY TRETÍCH STRÁN SA POSKYTUJÚ PRE VAŠE POUŽITIE NA BÁZE „TAK, AKO SÚ“ A „PODĽA DOSTUPNOSTI“, BEZ ZÁRUK AKÉHOKOĽVEK TYPU, ČI UŽ VÝSLOVNÝCH ALEBO PREDPOKLADANÝCH, S VÝNIMKOU PRÍPADOV, KEĎ TAKÉTO ZÁRUKY NEMOŽNO VYLÚČIŤ VZHĽADOM NA PLATNÉ PRÁVNE PREDPISY. NA KVALITU, FUNKČNOSŤ, DOSTUPNOSŤ ALEBO VÝKONNOSŤ SOFTVÉRU EA ALEBO SLUŽIEB EA SA NEPOSKYTUJE ŽIADNA ZÁRUKA. SPOLOČNOSŤ EA NEPREBERÁ ZODPOVEDNOSŤ ZA NEMOŽNOSŤ ZÍSKAŤ ALEBO POUŽÍVAŤ AKÝKOĽVEK OBSAH, OPRÁVNENIA, TOVAR ALEBO SLUŽBY. SPOLOČNOSŤ EA POSKYTUJE SLUŽBY EA NA KOMERČNE PRIMERANOM ZÁKLADE A NEZARUČUJE, ŽE K SLUŽBÁM EA BUDETE MAŤ PRÍSTUP ALEBO ICH BUDETE MÔCŤ VYUŽÍVAŤ V ČASOVÝCH OBDOBIACH ALEBO V GEOGRAFICKÝCH LOKALITÁCH PODĽA VÁŠHO VÝBERU, ANI ŽE SPOLOČNOSŤ EA BUDE MAŤ DOSTATOČNÚ KAPACITU NA PREVÁDZKOVANIE SLUŽIEB EA AKO CELKU ALEBO V URČITÝCH GEOGRAFICKÝCH OBLASTIACH.

POTVRDZUJETE A SÚHLASÍTE S TÝM, ŽE V MAXIMÁLNOM MOŽNOM ROZSAHU, KTORÝ PRÍSLUŠNÉ ZÁKONY UMOŽŇUJÚ, BUDETE ZA SVOJ VÝHRADNÝ A VÝLUČNÝ PROSTRIEDOK NÁPRAVY V SÚVISLOSTI S AKÝMIKOĽVEK SPORMI SO SPOLOČNOSŤOU EA ALEBO S JEJ POSKYTOVATEĽMI LICENCIÍ, KTORÉ VYPLYNÚ ZO SLUŽIEB EA A/ALEBO PRODUKTOV EA ALEBO KTORÉ S NIMI SÚVISIA, POVAŽOVAŤ UKONČENIE POUŽÍVANIA SLUŽIEB EA A ZRUŠENIE SVOJHO ÚČTU. POTVRDZUJETE A SÚHLASÍTE S TÝM, ŽE SPOLOČNOSŤ EA, JEJ POSKYTOVATELIA A NADOBÚDATELIA LICENCÍ A PRIDRUŽENÉ SPOLOČNOSTI NENESÚ ZODPOVEDNOSŤ ZA AKÝKOĽVEK ČIN ALEBO NEČINNOSŤ, ČI UŽ Z ICH STRANY ALEBO AKEJKOĽVEK INEJ OSOBY, V SÚVISLOSTI S KONANÍM, KOMUNIKÁCIOU ALEBO OBSAHOM V SLUŽBÁCH EA ALEBO V RÁMCI POUŽITIA SOFTVÉRU EA. SPOLOČNOSŤ EA ANI JEJ POSKYTOVATELIA LICENCIÍ, NADOBÚDATELIA LICENCIÍ, PRIDRUŽENÉ SPOLOČNOSTI, ZAMESTNANCI, FUNKCIONÁRI ALEBO RIADITELIA (SPOLOČNE ĎALEJ LEN „OSOBY SPOJENÉ SO SPOLOČNOSŤOU EA“) NEBUDÚ MAŤ VOČI VÁM V ŽIADNOM PRÍPADE ZODPOVEDNOSŤ PRESAHUJÚCU SUMU, KTORÚ STE SPOLOČNOSTI EA ZAPLATILI ZA SLUŽBY EA. SPOLOČNOSŤ EA ANI JEJ POSKYTOVATELIA LICENCIÍ ALEBO OSOBY SPOJENÉ SO SPOLOČNOSŤOU EA NEBUDÚ V ŽIADNOM PRÍPADE NIESŤ ZODPOVEDNOSŤ ZA SPRIEVODNÉ ALEBO NÁSLEDNÉ ŠKODY VYPLÝVAJÚCE Z VÁŠHO POUŽÍVANIA SLUŽIEB EA, SOFTVÉRU EA ALEBO INTERNETU ANI ZA AKÉKOĽVEK INÉ OPRÁVNENIA AKOKOĽVEK SÚVISIACE S VAŠÍM POUŽÍVANÍM SLUŽIEB EA ALEBO ÚČTOV. HOCI SPOLOČNOSŤ EA VYUŽÍVA KOMERČNE DOSTUPNÉ PROSTRIEDKY NA OCHRANU OSOBNÝCH ÚDAJOV, NEPREBERÁ SPOLOČNOSŤ EA ANI JEJ POSKYTOVATELIA LICENCIÍ ZODPOVEDNOSŤ ZA STRATU DÁT, ŠKODY SPÔDOBENÉ NA VAŠOM SOFTVÉRI ALEBO HARDVÉRI ANI ZA AKÚKOĽVEK INÚ STRATU ALEBO ŠKODU NA VAŠOM POČÍTAČI A/ALEBO ZARIADENÍ, KTORÁ VZNIKNE VÁM ALEBO KTOREJKOĽVEK TRETEJ STRANE, ČI UŽ IDE O STRATU ALEBO ŠKODU PRIAMU, NEPRIAMU, SPRIEVODNÚ, MIMORIADNU ALEBO NÁSLEDNÚ; ČI UŽ IDE O DÔSLEDOK PRÍSTUPU K AKEJKOĽVEK SLUŽBE EA, OBSAHU ALEBO SOFTVÉRU EA ALEBO O DÔSLEDOK ICH POUŽÍVANIA.

PRETOŽE NIEKTORÉ ŠTÁTY ALEBO JURISDIKCIE NEDOVOĽUJÚ VYLÚČIŤ ALEBO OBMEDZIŤ ZODPOVEDNOSŤ ZA NÁSLEDNÉ ALEBO SPRIEVODNÉ ŠKODY, BUDE V TAKÝCHTO ŠTÁTOCH A JURISDIKCIÁCH ZODPOVEDNOSŤ SPOLOČNOSTI EA, JEJ POSKYTOVATEĽOV LICENCIÍ A OSÔB SPOJENÝCH SO SPOLOČNOSŤOU EA OBMEDZENÁ V MAXIMÁLNOM ROZSAHU, KTORÝ PRÍSLUŠNÉ ZÁKONY UMOŽŇUJÚ. SPOLOČNOSŤ EA NEPROPAGUJE AKÉKOĽVEK PRODUKTY ALEBO SLUŽBY TRETÍCH STRÁN PONÚKANÉ PROSTREDNÍCTVOM SPOLOČNOSTI EA, NEPOSKYTUJE NA NE ZÁRUKY ANI SA ZA NE INÝM SPÔSOBOM NEZARUČUJE; SPOLOČNOSŤ EA TAKTIEŽ NEBUDE ÚČASTNÍKOM SLEDOVANIA AKEJKOĽVEK TRANSAKCIE USKUTOČNENEJ MEDZI VAMI A POSKYTOVATEĽMI PRODUKTOV ALEBO SLUŽIEB, KTORÍ SÚ TRETÍMI STRANAMI, ANI NEBUDE NIESŤ ŽIADNU ZODPOVEDNOSŤ ZA TAKÉTO SLEDOVANIE.

17. Náhrada škôd

Súhlasíte s tým, že na požiadanie spoločnosti EA a/alebo jej poskytovateľov licencií, budete spoločnosť EA, jej poskytovateľov licencií, osoby spojené so spoločnosťou EA, zmluvných a iných dodávateľov a poskytovateľov obsahu brániť, odškodníte ich a nahradíte im všetky záväzky, oprávenia a výdavky, vrátane právnych poplatkov, ktoré vyplývajú z porušenia týchto zmluvných podmienok, za ktoré nesiete zodpovednosť alebo sa ho týkajú alebo súvisia s vašou distribúciou akéhokoľvek obsahu v rámci služieb EA alebo ich prostredníctvom. Bez toho, aby bol obmedzený všeobecný výklad vyššie uvedeného, súhlasíte s tým, že spoločnosť EA a jej poskytovateľov licencií odškodníte a nahradíte im akékoľvek nenáležité alebo nezákonné používanie vášho Účtu, vrátane nezákonného alebo nenáležitého používania vášho Účtu inou osobou, ktorej ste povolili váš Účet používať. Súhlasíte s tým, že bude osobne zodpovedný za svoje používanie služieb EA a za všetku komunikáciu a aktivity v rámci služieb EA, vrátane akéhokoľvek obsahu, ktorým prispievate, a že spoločnosť EA, poskytovateľov licencií spoločnosti EA a osoby spojené so spoločnosťou EA odškodníte a nahradíte im akékoľvek záväzky alebo škody vyplývajúce z vášho konania v rámci služieb EA, vrátane akéhokoľvek obsahu, ktorým prispievate.

Spoločnosť EA a jej poskytovatelia licencií si vyhradzujú právo prevziať na vlastné náklady výlučnú obranu a kontrolu nad akoukoľvek záležitosťou, na ktorú sa inak vzťahuje odškodnenie z vašej strany. V takom prípade nebudete mať v súvislosti s touto záležitosťou žiadne ďalšie záväzky vo vzťahu k poskytnutiu odškodnenia spoločnosti EA a/alebo jej poskytovateľom licencií. Platnosť tohto oddielu pretrvá aj po ukončení platnosti týchto zmluvných podmienok.

18. Odkazy na web stránky tretích strán

Služby EA môžu zahŕňať hypertextové odkazy na web stránky prevádzkované tretími stranami, vrátane zadávateľov reklám a iných poskytovateľov obsahu. Tieto stránky môžu zhromažďovať údaje alebo od vás žiadať osobné údaje. Spoločnosť EA takéto webové stránky nekontroluje a nenesie zodpovednosť za ich obsah, ich zásady ochrany osobných údajov ani za zhromažďovanie, používanie alebo poskytovanie akýchkoľvek informácií, ktoré môžu tieto stránky zhromažďovať.

19. Všeobecné podmienky

A. Prostriedky nápravy. Súhlasíte s tým, že tieto zmluvné podmienky neudeľujú akékoľvek práva alebo prostriedky nápravy akejkoľvek inej osobe, ako sú strany týchto zmluvných podmienok, a že to ani nie je ich účelom. Taktiež beriete na vedomie a súhlasíte s tým, že tieto zmluvné podmienky, zásady ochrany osobných údajov spoločnosti EA a dodatočné podmienky, ktoré sú súčasťou týchto zmluvných podmienok, vrátane presadzovania týchto zásad zo strany spoločnosti EA, neudeľujú akékoľvek práva alebo prostriedky nápravy akejkoľvek osobe a že to ani nie je ich účelom.

B. Oddeliteľnosť. Ak je ktorákoľvek časť týchto zmluvných podmienok považovaná za neplatnú alebo nevynútiteľnú, bude táto časť interpretovaná spôsobom, ktorý je konzistentný s platnými zákonmi tak, aby čo možno najlepšie odzrkadľovala pôvodné úmysly spoločnosti EA, pričom zvyšné časti zostanú plne platné a účinné.

C. Zrieknutie sa práv. Ak nebude spoločnosť EA uplatňovať alebo presadzovať akékoľvek právo alebo ustanovenie týchto zmluvných podmienok, nebude sa to považovať za zrieknutie sa tohto práva alebo ustanovenia. Zrieknutie sa akéhokoľvek ustanovenia týchto zmluvných podmienok bude účinné iba v prípade, že je vyhotovené v písomnej forme a podpísané zástupcom spoločnosti EA.

D. Rozhodné právo. Ak máte trvalé bydlisko v členskom štáte Európskej únie, potom i) tieto zmluvné podmienky a vaše Účty podliehajú anglickým zákonom, s výnimkou ich nariadení týkajúcich sa konfliktov zákonov; a ii) výslovne súhlasíte s tým, že výlučnú jurisdikciu pre akýkoľvek oprávnenie alebo spor so spoločnosťou EA alebo akokoľvek súvisiaci s vašimi účtami alebo s vaším používaním služieb EA majú súdy Anglicka a taktiež výslovne súhlasíte s vykonávaním osobnej jurisdikcie v súvislosti s akýmkoľvek takýmto sporom zahrňujúcim akýkoľvek oprávnenie týkajúce sa spoločnosti EA alebo jej pridružených spoločností, zamestnancov, zmluvných a iných dodávateľov, funkcionárov, riaditeľov a poskytovateľov obsahu na súdoch Anglicka. Ak máte trvalé bydlisko v Kórejskej republike, potom: (i) sa obchodné podmienky riadia kórejskými právnymi predpismi, s výnimkou ich nariadení týkajúcich sa konfliktov zákonov; a (ii) výslovne súhlasíte s tým, že výlučnú jurisdikciu v súvislosti s akýmkoľvek oprávnením alebo žalobou vyplývajúcou alebo súvisiacou s obchodnými podmienkami majú súdy Kórejskej republiky a výslovne súhlasíte s vykonávaním osobnej jurisdikcie týmito súdmi. Ak máte trvalé bydlisko v inej krajine, potom: (i) tieto zmluvné podmienky a vaše Účty podliehajú zákonom štátu Kalifornia, s výnimkou ich nariadení týkajúcich sa konfliktov zákonov; a (ii) výslovne súhlasíte s tým, že v rozsahu platnom podľa nižšie uvedeného článku 20, majú výlučnú jurisdikciou pre akékoľvek oprávnenie alebo spor so spoločnosťou EA, ktorý akokoľvek vyplýva alebo súvisí s vašimi Účtami alebo používaním služieb EA, federálne a štátne súdy v rámci jurisdikcie okresného súdu Spojených štátov pre severný okres štátu Kalifornia, a tiež výslovne súhlasíte s tým (v rozsahu platnom podľa nižšie uvedeného článku 20) s výkonom osobnej jurisdikcie na týchto súdoch v súvislosti s akýmkoľvek sporom, ktorý nie je vylúčený nižšie uvedeným článkom 20, vrátane akýchkoľvek oprávnení týkajúcich sa spoločnosti EA alebo Osôb spojených so spoločnosťou EA, dcérskych spoločností, zmluvných a iných dodávateľov a poskytovateľov obsahu. Ako je uvedené vyššie, na vaše správanie sa môžu vzťahovať aj ďalšie miestne, štátne, národné a medzinárodné právne predpisy.

20. Riešenie sporov záväzným rozhodcovským konaním

Účelom tohto článku je stanoviť efektívny spôsob riešenia vzájomných sporov, ak sa také vyskytnú. V súlade s uvedeným ustanovením v článku 20.e sa týmto stanovuje, že v prípade, ak nebudeme môcť naše spory vyriešiť neformálnou cestou a v rámci rozhodcovského konania získate oprávnenie na sumu prevyšujúcu poslednú ponuku finančného vyrovnania spoločnosti EA (ak bola taká ponuka urobená), zaplatí vám spoločnosť EA 150 % z hodnoty odškodného priznaného rozhodcom, ak rozdiel medzi odškodným a náhradou nepresiahne 5 000 USD.

DÔKLADNE SI PREČÍTAJTE TIETO INFORMÁCIE. MAJÚ VPLYV NA VAŠE PRÁVA.

Väčšinu záležitostí používateľov je možné vyriešiť rýchlo a k vašej spokojnosti prihlásením sa do rozhrania podpory zákazníkov prostredníctvom Účtu Origin na stránkach help.ea.com, support.popcap.com (pre produkty PopCap) alebo swtor.com/support(pre Star Wars™: The Old Republic). V nepravdepodobných prípadoch, ak by spoločnosť EA nedokázala vyriešiť záležitosť k vašej spokojnosti (alebo ak spoločnosť EA nedokáže vyriešiť záležitosť vo vzťahu k vám, i keď sa o to neformálne pokúsila), vy i spoločnosť EA súhlasíte, že budete viazaní nasledujúcim postupom riešenia akýchkoľvek a všetkých vzájomných sporov.  Toto ustanovenie sa vzťahuje na všetkých zákazníkov v najvyššom možnom rozsahu prípustnom zákonom, ale výslovne sa z neho vylučujú obyvatelia Quebecu, Ruska, členských štátov Európskej únie a Kórejskej republiky. Súhlasom s týmito podmienkami sa vy i spoločnosť EA výslovne vzdávate práva na súdny proces s porotou alebo na účasť v skupinovej žalobe.  Táto dohoda je zamýšľaná tak, aby bola interpretovaná v širšom zmysle. Tento oddiel sa vzťahuje na akékoľvek a všetky naše vzájomné spory („Spory“) vrátane, ale nie výhradne:

- nárokov, ktoré vyplývajú z akéhokoľvek aspektu našich vzájomných vzťahov alebo s nimi súvisia, či už na základe zmluvy, úmyselným porušením práva, právnych predpisov, podvodom, chybnom výklade lebo inej právnej teórie;
- nárokov, ktoré vznikli pred uzatvorením tejto zmluvy alebo akejkoľvek predchádzajúcej zmluvy (vrátane, ale nie výhradne, nárokov týkajúcich sa reklamy);
- nárokov, ktoré sú v súčasnosti predmetom skupinovej žaloby, pri ktorej nie ste členom oprávnenej skupiny; a
- nárokov, ktoré môžu vzniknúť po ukončení platnosti tejto zmluvy.

Jediné spory, na ktoré sa tento oddiel nevzťahuje, sú tieto:

- nárok týkajúci sa uplatnenia, ochrany alebo platnosti vašich práv duševného vlastníctva alebo práv duševného vlastníctva spoločnosti EA (alebo niektorého z poskytovateľov licencie spoločnosti EA);
- nárok týkajúci sa alebo vyplývajúci z podozrenia z krádeže, pirátstva alebo neoprávneného používania;
- okrem toho nič v tomto oddieli nebráni žiadnej zo strán podať súdnu žalobu v prípadoch menších nárokov.

Odkazy na „spoločnosť EA“, „vy“ a „my“ zahŕňajú naše príslušné dcérske a pridružené spoločnosti, obchodných zástupcov, zamestnancov, právnych predchodcov, právnych nástupcov a nadobúdateľov, ako aj všetkých autorizovaných alebo neautorizovaných používateľov alebo príjemcov služieb alebo softvéru v zmysle tejto zmluvy alebo prechádzajúcich zmlúv uzatvorených medzi nami. Toto ustanovenie o rozhodcovskom konaní je dôkazom medzištátnej obchodnej transakcie, preto sa interpretácia a vymáhanie tohto ustanovenia riadi zákonom Spojených štátov o federálnom rozhodcovskom konaní. Toto ustanovenie o rozhodcovskom konaní zostane v platnosti aj po ukončení platnosti týchto zmluvných podmienok.

A.    Neformálne rokovania/Oznámenie o spore. Vy a spoločnosť EA súhlasíte s tým, že akýkoľvek spor sa budete najskôr pokúšať vyriešiť neformálnou cestou, a to najmenej po dobu 30 dní pred začatím rozhodcovského konania. Tieto neformálne rokovania začnú na základe doručenia písomného oznámenia jednej osoby druhej strane („Oznámenie o spore“). Oznámenia o spore musia: (a) obsahovať úplné meno a kontaktné informácie strany, ktorá podáva sťažnosť, (b) obsahovať popis charakteru a základu nároku alebo sporu a (c) uvádzať konkrétnu požadovanú nápravu („Požiadavka“). Spoločnosť EA zašle svoje Oznámenie o spore na vašu fakturačnú adresu (ak ste nám ju poskytli) alebo na e-mailovú adresu, ktorú ste nám poskytli. Vaše Oznámenie o spore zašlite na adresu: Electronic Arts Inc., 209 Redwood Shores Parkway, Redwood City CA 94065, ATTENTION: Legal Department.

B.    Záväzné rozhodcovské konanie. Ak spolu so spoločnosťou EA nedokážete vyriešiť Spor prostredníctvom neformálnych rokovaní do 30 dní po doručení Oznámenia o spore, vy alebo spoločnosť EA sa môžete rozhodnúť predložiť Spor na konečné a výlučné rozhodnutie v rámci záväzného rozhodcovského konania. Akékoľvek rozhodnutie jednej strany pristúpiť k rozhodcovskému konaniu je konečné a záväzné aj pre druhú stranu.  BERIETE NA VEDOMIE, ŽE TÝMTO USTANOVENÍM SA VY A SPOLOČNOSŤ EA VZDÁVATE PRÁVA NA SÚDNU ŽALOBU A SÚDNY PROCES PRED POROTOU.  Rozhodcovské konanie začne a bude vedené v súlade s pravidlami komerčného rozhodcovského konania Americkej asociácie pre rozhodcovské konanie (American Arbitration Association, ďalej len „AAA“), prípadne doplňujúcimi postupmi asociácie AAA pre spory týkajúce sa spotrebiteľov (ďalej len „Pravidlá asociácie AAA pre spory so spotrebiteľmi“); oba dokumenty sú k dispozícii na web stránke asociácie AAA na adrese www.adr.org. Poplatky za rozhodcovské konanie a váš podiel na odmene pre rozhodcu sa riadia pravidlami asociácie AAA, prípadne sú obmedzené Pravidlami asociácie AAA pre spory so spotrebiteľmi. Ak rozhodca stanoví, že takéto náklady sú neprimerané alebo ak zašlete spoločnosti EA oznámenie na adresu uvedenú pre Oznámenie o spore, že nedokážete zaplatiť požadované poplatky potrebné na začatie rozhodcovského konania, spoločnosť EA bezodkladne zaplatí všetky poplatky a náklady na rozhodcovské konanie. Rozhodcovské konanie môže prebiehať s osobnou účasťou, formou predloženia dokumentov, telefonicky alebo online. Rozhodca vydá rozhodnutie písomne a na žiadosť ktorejkoľvek zo strán uvedie zdôvodnenie. Rozhodca musí postupovať v súlade s platnými zákonmi, v opačnom prípade možno voči rozhodnutiu vzniesť námietky. Vy i spoločnosť EA sa môžete obrátiť na súd s cieľom vynútenia rozhodcovského konania, pokračovania neukončeného rozhodcovského konania alebo potvrdenia, upravenia, zrušenia alebo vydania súdneho rozhodnutia vo vzťahu k nálezu rozhodcu.

C.    Obmedzenia.  Vy i spoločnosť EA súhlasíte, že akékoľvek rozhodcovské konanie bude obmedzené na spor medzi spoločnosťou EA a vami. V plnom rozsahu povolenom zákonom: (1) sa žiadne rozhodcovské konanie nesmie spojiť s iným rozhodcovským konaním; (2) pri žiadnom Spore neexistuje právo ani oprávnenie na rozhodcovské konanie s využitím skupinovej žaloby ani na využitie postupov skupinovej žaloby; a (3) pri žiadnom Spore neexistuje právo ani oprávnenie na vystupovanie z pozície domnelého zástupcu v mene všeobecnej verejnosti ani inej osoby. VY I SPOLOČNOSŤ EA SÚHLASÍTE S TÝM, ŽE KAŽDÁ STRANA MÔŽE VZNIESŤ NÁROKY VOČI DRUHEJ STRANE IBA JEDNOTLIVO A NIE AKO ŽALOBCA ANI ČLEN SKUPINY V AKOMKOĽVEK DOMNELOM SKUPINOVOM ALEBO ZÁSTUPNOM KONANÍ. Pokiaľ sa vy a spoločnosť EA nedohodnete inak, rozhodca nemôže súčasne riešiť nároky viac ako jednej osoby ani predsedať žiadnej forme zástupného ani skupinového konania. Ak sa toto konkrétne ustanovenie ukáže byť nevymáhateľným, toto ustanovenie o rozhodcovskom konaní sa považuje za neplatné v celosti.

D.    Miesto konania.  Ak máte trvalý pobyt v Spojených štátoch, rozhodcovské konanie sa uskutoční na ktoromkoľvek prijateľnom mieste, ktoré vám vyhovuje. Pre osoby s trvalým pobytom mimo Spojených štátov bude rozhodcovské konanie iniciované v okrese San Mateo v štáte Kalifornia, Spojené štáty americké a vy i spoločnosť EA súhlasíte s tým, že sa podriadite osobnej jurisdikcii tohto súdu pre účely vynútenia rozhodcovského konania, pokračovania neukončeného rozhodcovského konania alebo potvrdenia, upravenia, zrušenia alebo vydania súdneho rozhodnutia vo vzťahu k nálezu rozhodcu.

E.    Náhrada a poplatky za právne zastupovanie. Ak rozhodca rozhodne pri akomkoľvek nároku, ktorý vznesiete voči spoločnosti EA, vo váš prospech a prizná vám náhradu, ktorá je v peňažnom vyjadrení vyššia ako posledná písomná ponuka spoločnosti EA na finančné vyrovnanie predložená pred záverečným písomným predložením sporu rozhodcovi, spoločnosť EA:

- vám zaplatí 150 % odškodnenia priznaného rozhodcom do výšky 5 000 USD nad hodnotu odškodnenia priznaného rozhodcom; a
- uhradí vášmu prípadnému právnemu zástupcovi všetky poplatky za právne zastupovanie a uhradí taktiež všetky výdavky (vrátane poplatkov a nákladov na odborné posudky), ktoré vám alebo vášmu právnemu zástupcovi oprávnene vznikli pri skúmaní, príprave a presadzovaní vášho nároku v rámci rozhodcovského konania („honorár právneho zástupcu“).

Rozhodca môže vydať rozhodnutie a vyriešiť spory vo vzťahu k úhrade a náhrade poplatkov, výdavkov a alternatívnych platieb a honoráru právneho zástupcu kedykoľvek počas konania a na základe žiadosti niektorej zo strán predloženej do 14 dní od rozhodnutia rozhodcu o podstate sporu.

Právo na úhradu poplatkov a nákladov na právne zastupovanie uvedené vyššie dopĺňa prípadné právo na úhradu poplatkov a nákladov na právne zastupovanie v zmysle príslušných právnych predpisov, pričom ale nesmiete získať duplicitnú náhradu poplatkov a nákladov na právne zastupovanie. Spoločnosť EA sa vzdáva všetkých prípadných práv na požadovanie náhrady za poplatky a výdavky na právne zastupovanie v súvislosti s akýmkoľvek rozhodcovským konaním medzi nami.

F.    Obmedzenie právomoci rozhodcu. Rozhodca môže priznať určujúcu alebo prikazujúcu nápravu iba v prospech jednotlivej strany, ktorá žiada o nápravu, a iba v rozsahu nevyhnutne potrebnom na zabezpečenie nápravy požadovanej jednotlivým nárokom danej strany.

G.    Zmeny tohto ustanovenia.  Bez ohľadu na akékoľvek protikladné ustanovenie v tejto zmluve súhlasíme s tým, že ak spoločnosť EA v budúcnosti akýmkoľvek spôsobom (iným ako zmenou adresy na doručenie Oznámenia o spore) zmení toto ustanovenie o rozhodcovskom konaní, môžete každú takúto zmenu odmietnuť tak, že nám zašlete písomné oznámenie do tridsiatich (30) dní od zmeny na adresu na zasielanie Oznámení o spore uvedenú vyššie. Odmietnutím akejkoľvek budúcej zmeny súhlasíte s tým, že akékoľvek spory sa budú riešiť rozhodcovským konaním v súlade so znením tohto ustanovenia.

21. Úplnosť zmluvy

Zmluvné podmienky (vrátane zásad ochrany osobných údajov spoločnosti EA a ďalších dodatočných podmienok, ktoré sú súčasťou týchto zmluvných podmienok vo forme odkazu) a akékoľvek zverejnené pravidlá alebo pokyny týkajúce sa konkrétnej hry, aktivity, súťaže alebo stávok predstavujú úplne zmluvné dojednania medzi vami a spoločnosťou EA vo vzťahu k vašim právam a povinnostiam z hľadiska používania služieb EA. V prípade akéhokoľvek konfliktu medzi zmluvnými podmienkami a akýmikoľvek inými pravidlami alebo inštrukciami zverejnenými v rámci služby EA, bude spoločnosť EA tento konflikt riešiť na základe svojho výhradného uváženia.

22. Oznámenie obyvateľom štátu Kalifornia

V súlade s ustanovením. Občianskeho zákonníka Spojených štátov amerických § 1789.3 vezmite prosím na vedomie, že a) spoločnosť EA sídli na adrese 209 Redwood Shores Parkway, Redwood City, CA 94065, b) ceny a poplatky za služby EA sa líšia v závislosti od služieb, ktoré si vyberiete, a c) v prípade, že v súvislosti so službami EA chcete podať sťažnosť alebo požadujete ďalšie informácie o používaní služieb EA, je tak možné urobiť na web stránkach podpory zákazníkom spoločnosti EA na stránkach help.ea.com, support.popcap.com (pre produkty PopCap) alebo swtor.com/support (pre Star Wars™: The Old Republic). V prípade sťažností sa môžete obrátiť na oddelenie pre riešenie sťažností v rámci oddelenia služieb zákazníkom, a to buď písomne na adrese Complaint Assistance Unit, Division of Consumer Services, Department of Consumer Affairs, 400 "R" Street, Sacramento, CA 95814, USA, alebo telefonicky na číslach (916) 445-1254 alebo (800) 952-5210.

Pridajte si do svojich záložiek v prehliadači web stránky terms.ea.com/sk a pravidelne ich navštevujte, aby ste boli informovaní o aktualizáciách zmluvných podmienok spoločnosti EA.

23. Dodatočné podmienky

Dodatočné podmienky pre konkrétne služby EA

Určité služby EA môžu vyžadovať, aby ste si prečítali podmienky špecifické pre danú službu EA a súhlasili s nimi. Vaše právo na použitie danej služby EA podlieha týmto špecifickým podmienkam a týmto zmluvným podmienkam. V prípade rozporov medzi špecifickými podmienkami a týmito podmienkami o akýchkoľvek takýchto nezrovnalostiach rozhoduje konečne a výhradne spoločnosť EA.

Beta testovanie

Spoločnosť EA sa na základe svojho výhradného uváženia môže na vás obrátiť sa žiadosťou o kontrolu a ohodnotenie jednej alebo viacerých hier, herných aspektov alebo online funkcií pred ich komerčným uvedením za účelom identifikácie chýb v programe. Budete požiadaní, aby ste spoločnosti EA (a žiadnemu inému subjektu ako spoločnosti EA) poskytli určitú spätnú väzbu a návrhy v súvislosti s vašou skúsenosťou pri kontrole a hodnotení hier alebo funkcií web stránok. Tento proces sa označuje ako „Beta testovanie“. Pri každom Beta testovaní musíte podpísať a doručiť späť spoločnosti EA dokument Pre-Release Software Confidentiality Agreement (Zmluva o mlčanlivosti vo vzťahu k softvéru pred jeho komerčným uvedením na trh, ďalej len „Zmluva o mlčanlivosti“) PREDTÝM, ako vám bude umožnené byť Testerom (ďalej len „Tester“) a PREDTÝM, ako vám bude poskytnutý alebo sprístupnený akýkoľvek softvér. Vaša účasť ako Testera podlieha Zmluve o mlčanlivosti a nasledovným podmienkam.

V súvislosti s Beta testovaním vám môže spoločnosť EA dočasne poskytnúť kópiu určitej hry pred jej komerčným uvedením na trh alebo prístup k určitej funkcii na web stránkach spoločnosti EA. Beriete na vedomie a súhlasíte s tým, že príslušná kópia pred komerčným uvedením na trh a všetky ďalšie materiály, ktoré sú vám poskytnuté, sú dôverné informácie alebo informácie, na ktoré sa vzťahujú vlastnícke práva spoločnosti EA. Súhlasíte s tým, ako s podmienkou účasti na Beta testovaní, že i) nebudete kopírovať ani reprodukovať kópiu pred komerčným uvedením na trh a dôverné informácie alebo informácie, na ktoré sa vzťahujú vlastnícke práva, ii) danú kópiu pred komerčným uvedením na trh a dôverné informácie alebo informácie, na ktoré sa vzťahujú vlastnícke práva, zabezpečíte a zabránite neoprávnenému prístupu k nim, ich reprodukovaniu a/alebo neoprávnenému použitiu, a iii) budete plne dodržiavať podmienky Zmluvy o mlčanlivosti.

Testovanie budete vykonávať vy osobne a neposkytnete prístup k materiálom pred komerčným uvedením na trh žiadnej inej osobe. Súhlasíte s tým, že porušenie vyššie uvedených povinností bude mať za následok nenapraviteľnú ujmu utrpenú spoločnosťou EA a spoločnosť EA bude oprávnená (okrem akýchkoľvek ďalších prostriedkov nápravy, ktoré má k dispozícii) na jednostranné predbežné opatrenie súdu bez kaucie, aby sa zabránilo porušeniu alebo hroziacemu porušeniu vašich záväzkov. Vaša povinnosť zachovať dôvernosť informácií o beta hrách bude trvať do doby, pokým spoločnosť EA nezačne verejne distribuovať všetky hry a obsah, ktorý testujete, alebo ich zverejní iným spôsobom, ktorý nebude dôsledkom akéhokoľvek zavinenia z vašej strany.

Súhlasíte, že na vyžiadanie okamžite vrátite spoločnosti EA všetky kópie pred komerčným uvedením na trh a dôverné informácie alebo informácie, na ktoré sa vzťahujú vlastnícke práva spoločnosti EA, ktoré vám boli poskytnuté.

Ako Tester ste vyzvaní k hraniu beta hier za výhradným účelom ohodnotenia príslušných hier a identifikácie chýb. Nič v týchto pokynoch ani na týchto stránkach nesmie byt vykladané ako udelenie akýchkoľvek práv alebo oprávnení akéhokoľvek typu vo vzťahu k beta hrám alebo obsahu, ktorý tu nájdete. Beta hry sa poskytujú pre účely testovania na báze „tak, ako sú“ a „podľa dostupnosti“ a neposkytujeme vám na ne záruky akéhokoľvek typu, či už výslovné alebo predpokladané.

Pri hraní niektorých beta hier môžete nazhromaždiť poklady, body skúseností, vybavenie alebo ďalšie ukazovatele hodnoty alebo statusu. Tieto údaje môžu byť v priebehu procesu testovania kedykoľvek vynulované a taktiež môžu byť vynulované po tom, keď sa pre určitú hru ukončí fáza testovania. V takom prípade bude vymazaná celá história a údaje hráčov a status každého hráča sa vráti na stupeň začiatočníka.

Stlačením tlačidla „Play“ (Hrať) za účelom spustenia beta hry súhlasíte, že: (i) hranie beta hier robíte na vlastné riziko a ste si vedomí toho, že hry môžu obsahovať známe alebo neznáme programové chyby, (ii) akékoľvek ukazovatele hodnoty alebo statusu, ktoré v priebehu hry dosiahnete, môžu byť kedykoľvek vymazané, (iii) spoločnosť EA nemá žiadnu povinnosť tieto hry sprístupniť na akékoľvek obdobie za účelom hrania bez poplatkov, ani povinnosť tieto hry sprístupniť, (iv) je možné, že tieto hry budú po ukončení procesov Beta testovania alebo kedykoľvek v budúcnosti dostupné len na základe predplatného, (v) vaše používanie príslušných hier v priebehu fázy testovania sa riadi zmluvnými podmienkami spoločnosti EA, (vi) ak ide o uzavreté beta testovanie, ste povinný zachovávať dôvernosť všetkých informácií o beta hrách, ako je uvedené vyššie, a neposkytnúť tieto informácie akýmkoľvek iným osobám.

Účty pre Beta testovania nie sú za žiadnych okolností prevoditeľné.

Zmluva s používateľom sieťových služieb Nintendo a zásady ochrany osobných údajov

Zmluva s používateľom sieťových služieb Nintendo a zásady ochrany osobných údajov naďalej platia v celom rozsahu a upravujú vaše správanie v rámci prístupu k službám EA pomocou konzoly Wii U. Ak nastanú situácie, v ktorých dochádza k rozporu ustanovení zmluvy s používateľom sieťových služieb Nintendo so zmluvnými podmienkami spoločnosti EA, potom platia ustanovenia zmluvy s používateľom sieťových služieb Nintendo. Za prevádzku a obsah služieb EA nesie výhradnú zodpovednosť spoločnosť EA.

Podmienky používania Xbox Live®

Podmienky používania Xbox Live® naďalej platia v celom rozsahu a upravujú vaše správanie v rámci prístupu k službám EA prostredníctvom Xbox Live®. Ak nastanú situácie, v ktorých dochádza k rozporu podmienok používania Xbox Live® so zmluvnými podmienkami spoločnosti EA, potom platia ustanovenia podmienky používania Xbox Live®. Za prevádzku a obsah služieb EA nesie výhradnú zodpovednosť spoločnosť EA. V priebehu prístupu k službám EA prostredníctvom Xbox Live® môže spoločnosť Microsoft zhromažďovať a používať informácie o vašej osobe a vašom používaní Xbox Live®. Použitie a zhromažďovanie takýchto informácií spoločnosťou Microsoft sa riadi vyhlásením o ochrane osobných údajov pre Xbox Live® (ktoré je k dispozícii na stránkach xbox.com alebo po zavolaní na číslo 1-800-4MY-XBOX). PRÍSTUPOM K SLUŽBÁM EA PROSTREDNÍCTVOM Xbox Live® TÝMTO SÚHLASÍTE, ŽE SPOLOČNOSŤ MICROSOFT NENESIE ZODPOVEDNOSŤ ZA AKÉKOĽVEK ŠKODY AKÉHOKOĽVEK DRUHU, KTORÉ VÁM MÔŽU VZNIKNÚŤ V PRIEBEHU PRÍSTUPU K SLUŽBÁM EA PROSTREDNÍCTVOM Xbox Live®, A ĎALEJ SA TÝMTO VZDÁVATE AKÝCHKOĽVEK A VŠETKÝCH DÔVODOV NA PODANIE ŽALOBY A NÁROKOV, KTORÉ BY STE V DÔSLEDKU TAKÝCHTO ŠKÔD ALEBO SVOJHO POUŽÍVANIA SLUŽIEB EA MOHLI VOČI SPOLOČNOSTI MICROSOFT VZNIESŤ. Spoločnosť EA je výhradne zodpovedná za poskytovanie všetkej podpory zákazníkom a fakturovanie služieb získaných prostredníctvom služieb EA.

Online služba spoločnosti EA pre počítačové herné systémy PlayStation®2
- Vyhlásenie spoločnosti Sony Computer Entertainment (Severná Amerika)
„DNAS“
Tento softvér používa systém pre dynamickú autentifikáciu v sieti (Dynamic Network Authentication System, ďalej len „DNAS“), čo je vlastný autentifikačný systém vytvorený spoločnosťou Sony Computer Entertainment Inc. (ďalej len „SCEI“). „DNAS“ vykonáva zber informácií o hardvéri a softvéri používateľa pre účely autentifikácie, ochrany pre kopírovaním, blokovania účtov, riadenia systémov, pravidiel alebo hier a pre ďalšie účely. Zhromažďované informácie neidentifikujú príslušného používateľa osobne a nebudú poskytnuté žiadnej inej spoločnosti mimo SCEI. VYDAVATEĽ MÔŽE TIETO INFORMÁCIE SPOJIŤ S ÚDAJMI VO SVOJEJ EVIDENCII UMOŽŇUJÚCIMI OSOBNÉ IDENTIFIKOVANIE V PRÍPADE, AK MU POUŽÍVATEĽ TAKÉTO ÚDAJE UMOŽŇUJÚCE OSOBNÉ IDENTIFIKOVANIE POSKYTNE. PRED TÝM, AKO POSKYTNETE VYDAVATEĽOVI AKÉKOĽVEK OSOBNÉ ÚDAJE, PREČÍTAJTE SI ZÁSADY OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV A PODMIENKY POUŽÍVANIA. NEPOSKYTUJTE VYDAVATEĽOVI INFORMÁCIE UMOŽŇUJÚCE OSOBNÚ IDENTIFIKÁCIU BEZ TOHO, ABY STE SÚHLASILI S PODMIENKAMI POUŽITIA A PODMIENKAMI ZÁSAD OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV TOHTO VYDAVATEĽA. Spoločnosti SCEI, Sony Computer Entertainment America (ďalej len „SCEA“) a ich pridružené spoločnosti nemôžu zaručiť nepretržitú prevádzku serverov „DNAS“. Spoločnosť SCEA nenesie zodpovednosť za akékoľvek oneskorenie alebo zlyhanie serverov „DNAS“. Ak pri prihlasovaní dostanete správu identifikujúcu chybu autentifikácie „DNAS“, kontaktujte, prosím, oddelenie služieb zákazníkom spoločnosti SCEA na telefónnom čísle 1-866-466-5333. Ďalšie informácie o „DNAS“ nájdete na stránkach www.us.playstation.com/DNAS. V prípade nekompatibility systému s DNAS alebo nemožnosti ho použiť spolu s DNAS, je zodpovednosť spoločností SCEI, SCEA a ich pridružených spoločnosti obmedzená výhradne na opravu alebo nahradenie dotknutého herného softvéru, systému alebo periférií používateľa podľa voľby spoločnosti SCEA. Spoločnosť SCEA, jej materské spoločnosti, pridružené spoločnosti ani licencovaní vydavatelia nenesú zodpovednosť za akékoľvek oneskorenia, zlyhania systému alebo autentifikácie alebo výpadky systému, ktoré môžu mať priebežne vplyv na online hranie hier alebo prístup k nim.

- Vyhlásenie spoločnosti Sony Computer Entertainment (Európa)
Tento softvér používa systém pre dynamickú autentifikáciu v sieti (Dynamic Network Authentication System, ďalej len „DNAS“), čo je vlastný autentifikačný systém vytvorený spoločnosťou Sony Computer Entertainment Inc. (ďalej len „SCEI“). „DNAS“ vykonáva zber informácií o hardvéri a softvéri používateľa pre účely autentifikácie, ochrany pre kopírovaním, blokovania účtov, riadenia systémov, pravidiel alebo hier a pre ďalšie účely. Spoločnosti SCEI, Sony Computer Entertainment Európa (ďalej len „SCEE“) a ich pridružené spoločnosti nemôžu zaručiť nepretržitú prevádzku serverov „DNAS“. Spoločnosť SCEE nenesie zodpovednosť za akékoľvek oneskorenie alebo zlyhanie serverov „DNAS“. Ak pri prihlasovaní dostanete správu identifikujúcu chybu autentifikácie „DNAS“, kontaktujte, prosím, lokálnu linku starostlivosti o zákazníkov PlayStation na čísle uvedenom v príručke k softvéru. Ďalšie informácie o „DNAS“ nájdete na stránkach PlayStation.com. V prípade nekompatibility systému s DNAS alebo nemožnosti ho použiť spolu s DNAS, je zodpovednosť spoločností SCEI, SCEE a ich pridružených spoločnosti obmedzená výhradne na opravu alebo nahradenie dotknutého herného softvéru, systému alebo periférií používateľa podľa voľby spoločnosti SCEE. Spoločnosť SCEE, jej materské spoločnosti, pridružené spoločnosti ani licencovaní vydavatelia nenesú zodpovednosť za akékoľvek oneskorenia, zlyhania systému alebo autentifikácie alebo výpadky systému, ktoré môžu mať priebežne vplyv na online hranie hier alebo prístup k nim.

- Vyhlásenie spoločnosti Sony Computer Entertainment (Japonsko) vo vzťahu k zásadám ochrany osobných údajov a sieti
Tento softvér používa systém pre autentifikáciu v sieti. Systém pre autentifikáciu v sieti vykonáva zber informácií o hardvéri a softvéri používateľa pre účely autentifikácie, ochrany pre kopírovaním, blokovania účtov, riadenia systémov, pravidiel alebo hier a pre ďalšie účely. Zhromažďované informácie neidentifikujú príslušného používateľa osobne. Spoločnosť Electronic Arts môže tieto informácie spojiť s údajmi vo svojej evidencii umožňujúcimi osobné identifikovanie v prípade, ak mu používateľ takéto údaje umožňujúce osobné identifikovanie poskytne. Pred tým, ako poskytnete spoločnosti Electronic Arts akékoľvek osobné údaje, prečítajte si zásady ochrany osobných údajov a podmienky používania spoločnosti Electronic Arts. Neposkytujte spoločnosti Electronic Arts informácie umožňujúce osobnú identifikáciu bez toho, aby ste súhlasili s podmienkami použitia a podmienkami zásad ochrany osobných informácií tejto spoločnosti.

Online služba spoločnosti EA pre počítačové herné systémy PlayStation®3
Zmluvné podmienky pre PlayStation™Network naďalej platia v celom rozsahu a upravujú vaše správanie v rámci prístupu k EA Online prostredníctvom PlayStation™Network. V prípade akéhokoľvek rozporu medzi zmluvnými podmienkami pre EA Online a zmluvnými podmienkami a zmluvou s používateľom pre PlayStation™Network majú prednosť zmluvné podmienky a zmluva s používateľom pre PlayStation™Network.

Nákupy v PlayStation®Store v Európe
Akýkoľvek obsah zakúpený v obchode v rámci hry bude zakúpený od spoločnosti Sony Network Entertainment Europe Limited ("SNEE") a bude podliehať zmluvným podmienkam a zmluve s používateľom spoločnosti PlayStation™Network, ktoré sú k dispozícii v PlayStation®Store. Zoznámte sa pri každom nákupu s právami pre používanie, pretože tieto práva sa môžu meniť v závislosti na príslušnej položke. Ak nie je uvedené inak, uplatňuje sa na obsah dostupný v ktoromkoľvek obchode v rámci hry rovnaká veková hranica, aká sa vzťahuje na samotnú hru.

Nákupy v PlayStation®Store v Spojených štátoch amerických a Kanade
Nákup a používanie položiek podliehajú zmluvným podmienkam a zmluve s používateľom pre PlayStation™Network. Sublicenciu na túto online službu vám udelila spoločnosť Sony Computer Entertainment America.

Produkty Adobe®
Adobe® Flash® Player. Copyright © 1996 - 2012. Adobe Systems Incorporated. Všetky práva vyhradené. Patenty prihlásené v Spojených štátoch a iných krajinách. Adobe a Flash sú ochranné známky alebo registrované ochranné známky v Spojených štátoch a/alebo iných krajinách.

Adobe® Shockwave® Player. Copyright © 1996 - 2012. Adobe Systems Incorporated. Všetky práva vyhradené. Adobe a Shockwave sú ochranné známky alebo registrované ochranné známky v Spojených štátoch a/alebo iných krajinách.

Adobe® AIR™. Copyright © 2007 - 2012. Adobe Systems Incorporated. Všetky práva vyhradené. Adobe a Adobe AIR sú ochranné známky alebo registrované ochranné známky v Spojených štátoch a/alebo iných krajinách.


Verzia 45372_10