UTOLJÁRA FRISSÍTVE: 2015. július 31.

ELECTRONIC ARTS SZOLGÁLTATÁSI FELTÉTELEK
FIGYELEM: A 20. FEJEZET KÖTELEZŐ BÉKÉLTETÉSI KITÉTELT ÉS KOLLEKTÍV PER MENTESSÉGET TARTALMAZ. EZ BEFOLYÁSOLJA A VITÁS ÜGYEK RENDEZÉSÉT AZ EA-VAL. KÉRJÜK, OLVASSA EL.
Ezek a szolgáltatási feltételek és kiegészítő feltételek (amelyek időnként frissítésre kerülnek) szabályozzák bármilyen online vagy mobiltermék, illetve szolgáltatás használatát, amelyhez hozzáférése van, valamint minden olyan terméket és szolgáltatást, amelynek hozzáféréséhez, telepítéséhez vagy használatához internetkapcsolat és EA-fiók szükséges, beleértve minden EA-fiókot, amelyet az online vagy mobil termékek, illetve szolgáltatások ("EA szolgáltatások") eléréséhez használ, és amelyet az Electronic Arts, illetve leányvállalatai és társvállalatai (gyűjtőnéven "EA") kínálnak PC-re, játékgépekre vagy mobileszközökre.

Ha a felhasználó az Egyesült Államokban, Kanadában vagy Japánban él, a jelen szerződés közte és az Electronic Arts Inc. (209 Redwood Shores Parkway, Redwood City, CA 94065, USA) között jön létre.   Bármely másik ország esetén ezen feltételek és megállapodások a felhasználó és az EA Swiss Sárl között jönnek létre, amely vállalat a Genfi Cégjegyzékben a CH-660-2328005-8 számmal van nyilvántartva, és melynek címe: 8 Place du Molard, 1204 Geneva, Switzerland. Ha az Ön által használt EA szolgáltatás(ok) igénybevételéhez további feltételek/megállapodások kapcsolódnak, azok az EA szolgáltatás(ok) igénybevétele során Önt is kötelezik.

Ezen szolgáltatási feltételek, valamint az EA adatvédelmi és sütikezelési elvei elérhetőek a privacy.ea.com/hu oldalon (a hivatkozás kedvéért az alábbiakban elolvashatóak), és ezek alkotják a jogilag kötelező érvényű szerződést Ön és az EA között. Az EA szolgáltatások igénybevételével Ön kijelenti, hogy betöltötte 18. életévét (vagy átlépte a nagykorúság lakhelyén érvényes törvényi korhatárát), illetve szülőjével/gondviselőjével megismertette e megállapodás tartalmát, ő pedig az Ön nevében elfogadja a szolgáltatás feltételeit, és teljes körű jogi felelősséget vállal azért, hogy Ön azokat be is tartja. Ön kijelenti, hogy Ön és/vagy szülője/gondviselője rendelkezik a jelen megállapodás megkötéséhez és az abban foglalt feltételek, kötelmek, rendelkezések és felelősség vállalásához szükséges jogkörrel, illetve hogy jelen szolgáltatási feltételeket magára nézve kötelezőnek ismeri el.

Ön vállalja, hogy rendszeresen ellátogat a terms.ea.com/hu honlapra az új információk és feltételek megismerése végett, melyek meghatározzák az EA szolgáltatások ön általi használatát. Az EA bármikor módosíthatja a szolgáltatási feltételeket. A jelenlegi EA szolgáltatásokat érintő feltételek változtatásai a terms.ea.com/hu honlapon való közzététel után harminc (30) nappal lépnek érvénybe. Az új EA szolgáltatások feltételei haladéktalanul érvénybe lépnek, miután azokat a terms.ea.com/hu honlap közzéteszi.   Az EA nem eszközöl tárgyi változtatásokat ezen megállapodáshoz a fióktulajdonosok változáshoz történő hozzájárulása nélkül.

TARTALOMJEGYZÉK

1. EA-fiók
2. Tartalom
3. Jogosultságok
4. A Tartalom használata és jogosultságok/általános licenckorlátozások
5. Tartalmak és felhatalmazások elérése
6. Harmadik fél által készített tartalom az EA szolgáltatásokhoz
7. Felhasználói tartalom licenc engedélyezés az EA-nek és másoknak
8. EA virtuális fizetőeszköz
9. Az EA szolgáltatások megszűnése
10. Fiók megszüntetése
11. Eljárási szabályok
12. Nem EA által ellenőrzött szolgáltatások
13. Szoftver, alkalmazások és eszközök
14. Kiviteli korlátozások
15. Az EA szolgáltatások frissítései
16. A felelősség és jótállás korlátai
17. Kártalanítás
18. Harmadik fél oldalára mutató hivatkozások
19. Általános feltételek
20. Jogvita rendezése választottbíróság által
21. Teljes szerződés
22. Megjegyzés kaliforniai lakosoknak
23. Kiegészítő feltételek



1. EA-fiók

Egy EA-fiók (korábban "Origin-fiók", a továbbiakban "fiók") szükséges egyes EA szolgáltatások használatához. Ha kérdései vannak a fiókregisztrációval kapcsolatban, lépjen kapcsolatba velünk a help.ea.com/hu, support.popcap.com (PopCap termékek esetén), illetve a swtor.com/support (Star Wars™: The Old Republic kapcsán) oldalon keresztül.

Fiók létrehozásához rendelkeznie kell egy email címmel, valamint valós és pontos információt kell nyújtania.   Önnek jogosultnak kell lennie az EA szolgáltatásra, melyhez regisztrál.   Egyes EA szolgáltatások egy „felhasználónév” vagy „személyiség” létrehozását tehetik szükségessé, mely a játékban és online reprezentálja Önt. A felhasználónevek és személyiségek az Ön fiókjához kapcsolódnak.   Ne használjon olyan nevet vagy személyiséget, melyet valaki más használ, vulgáris vagy trágár, vagy másképpen sérti a szolgáltatási feltételeket.

A fiókjával kapcsolatos minden tevékenységért Ön a felelős.   Fiókja megszüntetésre kerül, ha valaki olyan tevékenységre használja, mely sérti a szolgáltatási feltételeket, vagy más módon helytelen illetve törvénybe ütköző.   A biztonság kedvéért fiókja jelszavát ne árulja el senkinek. Az EA sosem kéri Öntől, hogy fedje fel jelszavát, és nem fog kapcsolatba lépni Önnel, hogy jelszava biztonsági kérdésére választ kérjen.

2. Tartalom  

Az EA szolgáltatások tartalma ("tartalom") magában foglalja a szoftvert, technológiát, szöveget, fórum és chat hozzászólásokat, profilokat, widgeteket, üzeneteket, linkeket, emaileket, zenéket, hangokat, grafikát, képeket, videót, kódot, és minden, az EA szolgáltatásokon megjelenő vagy onnan kimenő és/vagy oda bejutó anyagot, weboldalaink kialakítását és megjelenését is beleértve. A tartalom felhasználó által létrehozott tartalmakat (FHT) is magában foglal. Felhasználói tartalomnak minősül többek között a fiókhoz létrehozott személyiség (persona), fórumos bejegyzések, profiltartalom és minden egyéb tartalom, amelyet a felhasználók az EA szolgáltatásaihoz hozzáadnak. Az EA tartalmakra és a felhasználói tartalmakra közösen "Tartalom" néven hivatkozunk. Minden tartalom (kivéve az alábbi, 6. és 7. észben említett felhasználói tartalom) az EA, illetve leányvállalatai, társvállalatai, licencpartnerei és ellátói tulajdonát képezik. Az EA szolgáltatások felhasználói tartalmának teljességével, pontosságával és használhatóságával kapcsolatos kockázatok Önt terhelik.  

3. Jogosultságok

„Jogosultságok” alatt a felhasználási jogok értendők, melyeket Ön az EA szolgáltatások és/vagy termékek online vagy offline elemeinek vonatkozásában kap, vásárol vagy szerez. A jogosultságok tartalmazzák többek között a fizetett és ingyenes letölthető tartalmat; a feloldható tartalmakat; digitális tartalmat, beleértve új, vagy bővített funkcionalitást és tartalom-előfizetést; virtuális eszközöket; a feloldási kódokhoz kötődő használati jogokat; a játékbeli teljesítményeket; virtuális pontokat, zsetonokat vagy pénznemeket (külön-külön, illetve gyűjtőnéven "EA virtuális pénznem").

4. A Tartalom használata és jogosultságok/általános licenckorlátozások

Az EA személyes, korlátozott, nem kizárólagos licencet biztosít a tartalom és a jogosultságok használatához, melyhez önnek személyes, privát, nem kereskedelmi célú, át nem ruházható, korlátozott hozzáférése van az ebben és egyéb további dokumentációban illetve megállapodásokban foglaltak szerint, amelyek az ön által igénybe vett EA Szolgáltatáshoz kapcsolódnak. A tartalom és a jogosultságok, illetve minden egyéb intellektuális tulajdon joga az EA Szolgáltatások során, valamint az EA Szolgáltatásokon keresztül nyújtott termékek és szolgáltatások az EA, vagy az EA harmadik fél által biztosított licence birtokosának tulajdonosa az Egyesült Államok és a nemzetközi copyright, szabadalom, márkavédelmi törvény, nemzetközi megállapodások és egyéb, intellektuális és szomszédos tulajdonokat védő törvények védelme alatt áll. Nem másolhat illetve tölthet le semmilyen tartalmat illetve jogosultságot az EA Szolgáltatásokról, hacsak erre kifejezett felhatalmazása nincsen. Emellett, hacsak az EA kifejezetten nem járul hozzá, a tartalmat és a jogosultságokat nem terjesztheti, mutathatja be nyilvánosan, kölcsönözheti, adhatja el, ruházhatja át, adhatja ki, szerkesztheti, másolhatja, illetve nem hozhat létre ezen alapuló terméket, adhatja bérbe, terjesztheti, bonthatja meg, fejtheti vissza, illetve nem használhatja semmilyen más nem engedélyezett módon. Bárminemű kereskedelmi célú felhasználás tilos. Beleegyezik, hogy nem távolít el, rejt el, vagy változtat meg copyrightot, szabadalmat, védjegyet, illetve más, a tartalomhoz köthető tulajdonjogokat. Az ön jogai az ezen Szolgáltatási feltételeknek, illetve bármilyen egyéb feltétel betartásának függvényei.

Az EA fenntart minden jogot, címet és érdekeltséget a tartalomban, a jogosultságokban, valamint minden vonatkozó copyrightot, védjegyet és egyéb intellektuális tulajdonjogot, amelyet ez a szolgáltatási feltételek nem engedélyez önnek kifejezetten. A tartalom és a jogosultságok fent leírt használatát az EA intellektuális tulajdoni jogai korlátozzák, és nem tartalmaznak jogokat más szabadalmakhoz vagy intellektuális tulajdonhoz. Az EA Szolgáltatásokon található tartalom illetve a jogosultságok engedély nélküli másolása az ön EA-fiókjának illetve az EA Szolgáltatások használatának megszüntetésével, valamint további jogi lépésekkel járhat. A tartalom és a jogosultságok tulajdonosai pert indíthatnak az intellektuális tulajdonuk illetéktelen felhasználói ellen.

5. EA szolgáltatások, tartalom és jogosultságok elérhetősége

A jogosultságok csak olyan EA-fiókokhoz tartozhatnak, melyeket olyan természetes személy birtokol, akinek az országában a tartalom és a jogosultság hozzáférése és használata biztosított. A jogosultságok csak az EA-tól, illetve hivatalos viszonteladótól vásárolhatóak. Az EA fenntartja a jogot, hogy elutasítsa a jogosultságok beszerzésére való kérelme(ke)t, és fenntartja a jogot, hogy bármilyen okból korlátozza, vagy blokkolja a jogosultságok kérését.  

Nem garantáljuk, hogy minden EA szolgáltatás, tartalom vagy jogosultság minden időpontban illetve adott időpontokban elérhető lesz minden országban és/vagy földrajzi helyen, illetve hogy adott tartalom vagy jogosultság adott időtartamig rendelkezésre áll. A tartalom és jogosultságok értesítés nélküli változtatásának és frissítésének jogát fenntartjuk. Amint jogosultságait beváltotta, az a tartalom nem váltható vissza, nem cserélhető be és nem téríthető vissza más jogosultságokra, készpénzre, illetve egyéb termékre vagy szolgáltatásra, csak abban az esetben, ha a 16. részben foglalt visszatérítési jogok, illetve a lakhelye szerint illetékes törvények másként nem rendelkeznek.

6. Felhasználói tartalom hozzáadása az EA szolgáltatásokhoz

Az EA nem ellenőrzi előre a felhasználói tartalmakat és nem támogat, illetve hagy jóvá felhasználói tartalmat, amivel Ön, vagy más felhasználók hozzájárulnak az EA Szolgáltatásokhoz. Ön teljes körű jogi felelősséggel tartozik az Ön által megosztott felhasználói tartalomért.

Az EA tiszteletben tartja másik felek szellemi tulajdonhoz fűződő jogát. Önnek rendelkeznie kell a megfelelő jogosultságokkal, hogy tartalmat töltsön fel az EA Szolgáltatásokra. Nem tölthet fel, vagy oszthat meg olyan tartalmat az EA Szolgáltatásokon keresztül, amely mások jogait, védjegyeit vagy egyéb szellemi tulajdonhoz fűződő jogát sérti, illetve nem tölthet fel tartalmat, ami megsérti egy harmadik fél személyiségi vagy nyilvánossághoz fűződő jogait. Csak olyan tartalmat tölthet fel, amelyet a tulajdonos, vagy a vonatkozó törvények engedélyeznek. Az EA előzetes figyelmeztetés nélkül, saját belátása szerint eltávolíthat olyan tartalmat, amely sértheti másik felek intellektuális vagy egyéb jogait. Ha többször is megsérti az EA vagy egy harmadik fél szellemi tulajdonhoz fűződő, vagy egyéb jogait, az EA figyelmeztetés nélkül megszüntetheti a fiókját. Ha fiókja megszüntetésre kerül, ön nem jogosult visszatérítésre, és elveszíti minden hozzáférését a fiókjához tartozó jogosultságokhoz

Az EA fenntartja a jogot (de a törvényben foglaltakon túl nem köteles), hogy eltávolítsa, blokkolja, szerkessze, áthelyezze vagy lekapcsolja a felhasználói tartalmakat bármilyen okból, beleértve az olyan eseteket, amikor az EA úgy ítéli meg, hogy a tartalom megszegi ezen feltételeket. A felhasználói tartalom vagy bármely más tartalom eltávolítása az EA egyedüli és kizárólagos jogköre.   Az EA a vonatkozó törvények által lehetővé tett mértékig elhárítja a felelősséget a FHT vagy más tartalom eltávolításából vagy késedelmes eltávolításából fakadó károkért.

7. Felhasználói tartalom licenc engedélyezés az EA-nek és másoknak

Felhasználó által létrehozott tartalom (FHT) megosztása esetén az EA Szolgáltatásokon ön nem kizárólagos, ismétlődő, nemzetközi és teljes, továbblicencelhető és visszavonhatatlan jogot biztosít az EA-nek, hogy újra megossza, közzétegye, felhasználja, adaptálja, lefordítsa, archiválja, tárolja, sokszorosítsa, módosítsa, vonatkoztatott terméket hozzon létre, terjessze, licencelje, kinyomtassa, továbblicencelje, terjessze, átsugározza, sugározza és egyéb módokon kommunikálja vagy nyilvánosság elé tárja a tartalmat, vagy annak részleteit bármilyen formában, csatornán vagy módozatban, bármilyen fórumon, amely ma ismert, vagy később kerül kifejlesztésre, értesítés, fizetség vagy forrásmegjelölések nélkül. Ön beleegyezését adja és hozzájárul, hogy az EA és licencpartnerei a fenti felhasználói tartalmakat ilyen célokra felhasználja. Ön lemond minden morális és egyéb jogáról és nem támaszt semminemű követelést a fenti felhasználói tartalom kapcsán.

Ha az EA Szolgáltatás, amelyen megosztja tartalmát engedélyezi más felhasználóknak, hogy hozzáférjen és használja a tartalmat az EA Szolgáltatás részeként, akkor a többi felhasználónak is átruházza a vonatkozó EA Szolgáltatás használóinak a felhasználással, másolással, módosítással, megjelenítéssel, a tartalomból létrehozott új tartalommal és azok kommunikálásával és terjesztésével kapcsolatos jogokat minden további értesítés, forrásmegjelölés és kompenzáció nélkül.

8. EA virtuális fizetőeszköz

Egyes EA szolgáltatások virtuális pontokat, zsetonokat vagy fizetőeszközöket ("EA virtuális pénznemek") tesznek elérhetővé a játékokban. Az EA virtuális pénznemek vásárlásával, illetve egyéb módon történő beszerzésével ön személyre szóló, korlátozott, nem átruházható, visszavonható licencet kap, hogy hozzáférjen és válasszon az EA által elérhetővé tett tartalomból a vonatkozó EA szolgáltatás keretében.

Az EA virtuális fizetőeszköznek pénzbeli értéke nincs, így nem minősül valódi fizetőeszköznek vagy tulajdonnak. Az EA virtuális fizetőeszköz nem adható el, cserélhető be, ruházható át, vagy váltható be készpénzre, csakis EA játékbeli tartalomra költhető. Az EA virtuális fizetőeszköz nem visszatéríthető, kivéve, ha az EA írásban, vagy egyéb, törvényben rögzített módon erre jóváhagyást ad.

9. Az EA szolgáltatások megszűnése

Az EA bármely EA szolgáltatást (vagy azok egy részét) megszüntethet egy értesítéssel, melyet az illető EA szolgáltatáshoz való csatlakozáskor megadott időtartammal korábban közzétesz az illető EA szolgáltatáson, vagy amennyiben a megszüntetési értesítéshez nem volt időtartam megadva, harminc (30) nappal korábban, (az EA belátása szerint) az önnek küldött e-mailben, a vonatkozó termékben vagy EA szolgáltatásban küldött értesítéssel, vagy az alábbi honlapon: http://www.ea.com/hu/1/product-eulas.

Az EA megszüntetheti az EA szolgáltatásokhoz való hozzáférést, amennyiben a felhasználó megsérti ezen szolgáltatási feltételeket, illetve ha az EA (saját belátása szerint) úgy ítéli meg, hogy a felhasználónak az EA szolgáltatásokban való részvétele nem teszi biztonságossá az EA szolgáltatások használatát mások és/vagy kiskorúak számára, illetve amennyiben az EA Szolgáltatásokat, tartalmakat, jogosultságokat, termékeket, vagy az EA szellemi termékét illegálisan, vagy nem megfelelően használja. A fiók megszüntetésével elveszítheti felhasználóneveit és személyiségeit. Ha egynél több fiókja van, az EA megszüntetheti az összes fiókját és minden ezzel kapcsolatos jogosultságát. Ezen szolgáltatási feltételek, vagy bármelyik másik vonatkozó megállapodás megsértése esetén az EA szolgáltatások kapcsán az EA figyelmeztetésben részesíthet, felfüggesztheti a fiókot, eltávolíthat, visszavonhat vagy korlátozhat egy fiókhoz vagy készülékhez/eszközhöz tartozó jogosultságokat, illetve ideiglenesen vagy véglegesen kitilthatja az eszközt illetve készüléket az EA Szolgáltatásokból, vagy annak egyes részeiből. Ön tudomásul veszi, hogy ilyen esetben az EA nem köteles értesíteni Önt, mielőtt lépéseket tesz a fiókja felfüggesztésére vagy megszüntetésére, készüléke ideiglenes vagy végleges kitiltására az EA szolgáltatásaiból, illetve a fiókjához tartozó jogosultságok eltávolítására, visszavonására vagy korlátozására. Ha az EA megszünteti az ön fiókját, nem vehet részt többé EA szolgáltatásban az EA kifejezett engedélye nélkül. Az EA fenntartja a jogot, hogy elutasítsa bármely személy kérelmét fiók-fenntartással vagy EA szolgáltatással kapcsolatban.   Ön nem engedélyezheti fiókja használatát olyan személynek, akinek fiókjait az EA megszüntette.

Felhívjuk a figyelmet, hogy abban az esetben, ha egy, a fiókjáról indított fizetés kapcsán visszaszámlázási értesítés érkezik, azt meggyőző bizonyítéknak tekintjük a fiókjával kapcsolatos csalásra. Az ön biztonsága érdekében az EA felfüggesztheti vagy megszüntetheti a fiókját, vagy eltávolíthat, visszavonhat vagy korlátozhat egyes EA szolgáltatásokat a fiókjával kapcsolatban, amennyiben visszaszámlázási értesítést kap.

Amennyiben a fiókja, vagy egy, az EA-fiókjához kapcsolható előfizetés megszüntetésre vagy felfüggesztésre kerül, illetve bármilyen jogosultság eltávolításra, visszavonásra vagy korlátozásra kerül, illetve ha a készüléke ideiglenesen vagy véglegesen kitiltásra kerül bizonyos (vagy az összes) EA szolgáltatásból, nem jár visszatérítés (egyéb esetekben lásd a 16. részt a visszatérítéssel kapcsolatos jogosultságokról), a jogosultságok nem kerülnek jóváírásra, nem válthatóak készpénzre illetve egyéb módon megtérítésre, és nem lesz további hozzáférése a fiókjával illetve az EA szolgáltatással kapcsolatos jogosultságaihoz. Amennyiben úgy gondolja, hogy a fiókja vagy készüléke elleni intézkedés tévedésből történt, lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal a help.ea.com/hu, support.popcap.com (PopCap termékek esetén), vagy a swtor.com/support (Star Wars™: The Old Republic kapcsán) címen.

10. Fiók megszüntetése

Önnek bármikor jogában áll felmondani fiókját vagy valamely EA szolgáltatásra való előfizetését. Ha nem ért egyet az e szolgáltatási feltételekben leírt feltételekkel, egyedüli lehetősége az, hogy nem használja az EA szolgáltatásokat és felmondja fiókját vagy előfizetéseit.   Ön megérti és elfogadja, hogy fiókjának vagy egy bizonyos előfizetésnek a felmondása az Ön kizárólagos joga és lehetősége az EA vállalattal való bármely nézeteltérés esetén, beleértve bármely nézeteltérést a következőkkel kapcsolatban vagy azokból kifolyólag: (1) e szolgáltatási feltételek bármely pontja vagy e szolgáltatási feltételek végrehajtása vagy alkalmazása az EA részéről; (2) az EA szolgáltatásokon elérhető tartalom illetve jogosultságok, vagy az ebben bekövetkező bármely változás; (3) az Ön lehetősége arra, hogy elérje és/vagy használja az EA szolgáltatásokat és/vagy ezek bármely tartalmát vagy jogosultságát; vagy (4) a díjak, pótdíjak, vonatkozó adók, számlázási módszerek mennyisége vagy formája, vagy az ezekben bekövetkezett bármely változás.

A fiókja megszüntetéséhez az EA ügyfélszolgálatával a help.ea.com/hu, support.popcap.com (PopCap termékek esetén), vagy a swtor.com/support (Star Wars™: The Old Republic kapcsán) oldalon léphet kapcsolatba. Az EA fenntartja a jogot azon díjak, pótdíjak vagy költségek beszedésére, melyek az ön fiókjának vagy EA szolgáltatásra való előfizetésének felmondása előtt váltak esedékessé.   Ön továbbá felelős minden olyan, harmadik fél által működtetett értékesítők vagy tartalomszolgáltatók számára való tartozásért, melyek a felmondás előtt váltak esedékessé.   Minden késedelmes vagy fizetetlen díjjal vagy más, az EA szolgáltatásokat érintő megoldatlan üggyel kapcsolatban egyetértésre kell jutni, mielőtt ön új EA-fiókot hozna létre.

11. Eljárási szabályok

Ön megsérti a szolgáltatási feltételeket, ha az EA belátása szerint:

- Illegális tartalmat tesz közzé, továbbít vagy terjeszt.
- Egy másik játékost zaklat, fenyeget, megaláz vagy bármi olyat tesz, ami az illető számára nemkívánatos, például ismételten kéretlen üzeneteket küld, személyeskedik, vagy faji, szexuális irányultsággal kapcsolatos, vallási vagy hagyományt illető kijelentéseket tesz, stb.
- Ártalmas, gyalázkodó, faji, vallási, etnikai vagy más értelemben sértő, vulgáris, obszcén, szexuálisan vulgáris, rágalmazó, sértő, fenyegető, erőszakos, magánszférát vagy nyilvános jogokat megsértő, vagy értelmesen gondolkodó személy számára kellemetlen tartalmat továbbít, vagy elősegíti annak terjesztését, illetve ilyen viselkedést, csoportot, társaságot szervez, vagy ebben szervezetten közreműködik. A gyűlöletbeszédet nem tűrjük.
- Sértő, gyalázkodó becenevet illetve személyiségnevet használ.
- Másokat zavaró viselkedést tanúsít csevegőszobákban, játékterületeken, fórumokon vagy az EA szolgáltatások más területein. Zavaró viselkedésnek minősül többek közt minden olyan viselkedés, amely megzavarja a beszélgetés vagy a játék szokványos menetét az EA szolgáltatásokon belül. Zavaró viselkedésnek minősül továbbá a kéretlen reklámozás, kereskedelmi célú közlemények és kéregetés.
- Megszakítja a chat szobák társalgásának folyamatát vulgáris nyelvezettel, gyalázkodással, az Enter gomb nyomkodásával vagy nagy képek beszúrásával, hogy a képernyő adatai túl gyorsan haladjanak az olvasáshoz, túl sokat kiabál (folyamatosan nagybetűket használ) azzal a szándékkal, hogy megzavarjon más felhasználókat, „spammel” vagy folyamatosan ismételt szöveggel árasztja el (flooding) a társalgást.
- Valaki másnak adja ki magát (beleértve a hírességeket), hamisan állítja, hogy Ön az EA alkalmazottja vagy képviselője, vagy megpróbálja félrevezetni a felhasználókat arról, hogy Ön az EA vagy egy EA-partner vagy leányvállalat képviselője.
- Megpróbál az EA szolgáltatások valamely felhasználójától jelszót, fiókinformációt vagy más személyes információt megszerezni.
- Olyan szoftvert vagy tartalmat tölt fel, ami nem saját tulajdona vagy nincs engedélye annak szabad terjesztésére.
- Megsért egyéb viselkedési feltételeket, melyek az adott EA Szolgáltatásra vonatkoznak
- Bármilyen egyéb illegális tevékenységet elősegít vagy bátorít, beleértve hackelést, crackelést, csalást, exploitok használatát, adatlopást vagy hamis szoftver és/vagy virtuális fizetőeszközök/tárgyak terjesztését.
- Vírust, féregprogramot, spyware-t, időbombát, sérült adatokat tartalmazó fájlokat tölt fel, vagy bármilyen más olyan alkalmazást, amely károsíthatja vagy megzavarhatja az EA szolgáltatásait.
- Személyes kommunikáción kívüli bármi más célból küld üzeneteket, ideértve a reklám- vagy promóciós üzeneteket, láncleveleket, piramisjátékokat vagy egyéb gazdasági tevékenységeket.
- Helytelenül használja a játékokban található súgó vagy panasztevő gombokat vagy hamis bejelentéseket tesz az EA személyzetnek.
- „Automata” szoftverprogramokat, „makró” szoftverprogramokat vagy más „csalás” szoftverprogramokat vagy alkalmazásokat használ vagy terjeszt.
- Bármilyen, a játékot feltörő, megváltoztató vagy visszaélésre lehetőséget adó szoftvert vagy eszközt használ.
- Az EA bármely olyan tulajdonát módosítja, melynek módosítására az EA nem adott kifejezett felhatalmazást.
- Közzéteszi vagy kommunikálja bármely játékos való világbeli személyes információit egy EA szolgáltatás segítségével.
- Megpróbálja befolyásolni, hackelni vagy kikódolni az EA szolgáltatások szervereire befutó vagy onnan érkező adatokat.
- Visszaéléseket vagy csalásokat használ, vagy terjeszt.
- Megpróbál EA szoftvert használni olyan szolgáltatás segítségével, melyet nem az Electronic Arts irányít vagy hagy jóvá. Minden ilyen használat a saját felelőssége, és külön feltételek vonatkozhatnak rá. Az EA nem vállal felelősséget, ha ön az EA szoftverét nem az Electronic Arts által irányított szolgáltatáson keresztül használ.
- Befolyásolja mások lehetőségét arra, hogy jól érezzék magukat egy EA szolgáltatás használatakor vagy olyan tevékenységet végez, mely befolyásolja vagy anyagilag növeli egy EA szolgáltatás mindenki elégedettségére való működésének költségeit.
- Hacsak az EA erre külön engedélyt nem ad, nem adhat el, vásárolhat, illetve kereskedhet EA-fiókjával, illetve bármilyen személyes hozzáféréssel az EA Szolgáltatásokhoz, tartalmakhoz vagy jogosultságokhoz.
- Nem folytathat olyan tevékenységet, amely egyéb törvényekbe ütközik, beleértve, de nem kizárólagosan a szerzői jogok megsértését, a védjegyek megsértését, hitelrontást, személyhez fűződő jogok megsértését, személyazonosság eltulajdonítását, hekkelést, mások követését és zaklatását, hamisítást és hamis szoftver terjesztését.
- Nemkívánatos reklámokat, promóciókat vagy egyéb pénzszerzési módot reklámoz, közöl vagy közvetít a játékokban, illetve fórumokon.
- Kihasználja a játék hibáit, nem dokumentált funkcióit, tervezési hibáit vagy a játék egyéb problémáit, vagy visszaél ezekkel.
- A "szerepjáték" nem mentő körülmény a szabályzat és irányelvek megszegése esetén.

Bizonyos EA szolgáltatások további szabályokat is közzétehetnek, melyek az ön ezen szolgáltatásokon való viselkedését szabályozzák.  

Önnek be kell tartania minden szövetségi, állami és helyi törvényt, szabályozást és rendeletet, melyek vonatkoznak tevékenységére az EA szolgáltatások használata közben. Az EA fenntartja az ön fiókja megszüntetésére, és mindenfajta EA szolgáltatás ön általi használatának megakadályozására való jogot, amennyiben fiókját illegális tevékenységre vagy e szolgáltatási feltételek megsértésére használja.  

Hacsak más rendelkezés nincs érvényben, nem várható el és nem követelmény, hogy az EA megfigyelje, vagy rögzítse az online aktivitásokat az EA szolgáltatásain belül, beleértve a kommunikációkat is. Az EA azonban fenntartja a jogot, hogy megfigyelje illetve rögzítse az online aktivitásokat az EA szolgáltatásain, ön pedig ehhez jóváhagyását adja. Az EA fenntartja a jogot, hogy eltávolítson bármilyen tartalmat az EA Szolgáltatásokról a saját döntési hatáskörén belül. Az EA nem tartozik felelősséggel azért, ha ön vagy egy harmadik fél megszegi ezen megállapodást.

Amennyiben olyan felhasználóval találkozik, aki megszegi ezen szabályokat, kérjük, jelentse az EA-nek a "Súgó" vagy a "Visszaélés bejelentése" (Report Abuse) vagy ennek megfelelő funkció segítségével az EA szolgáltatásaiban, vagy lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal a help.ea.com/hu, support.popcap.com (PopCap termékek esetén), vagy a swtor.com/support (Star Wars™: The Old Republic kapcsán) címen.

12. Nem EA által ellenőrzött szolgáltatások

Egyes termékek lehetővé teszik, hogy EA szoftvert olyan szolgáltatáson keresztül használjon, melyet nem az EA üzemeltet. Például lehetősége adódhat EA szoftverrel játszania olyan szervereken, melyek nem az EA tulajdonát képezik és nincsenek irányítása alatt. Az EA nem vállal felelősséget, ha ön az EA szoftverét ilyen szolgáltatáson keresztül használja, és nincs befolyása arra, hogy ezek a szolgáltatások milyen módon kerülnek alkalmazásra és üzemeltetésre. Minden nem az EA által irányított szolgáltatást saját felelősségére használ, és más feltételek és korlátozások lehetnek érvényben az üzemeltető harmadik fél által.

13. Szoftver, alkalmazások és eszközök

Az EA szolgáltatások szükségessé vagy lehetővé tehetik szoftverek, szoftverfrissítések vagy javítócsomagok vagy egyéb segédprogramok és eszközök letöltését az EA vállalattól vagy licencelőitől az ön szórakoztató rendszerére vagy számítógépére ("EA szoftver"). Az EA nem kizárólagos, korlátozott engedélyt ad arra, hogy az EA szoftvert egyedül az EA által meghatározott célra és az EA által lehetővé tett időszakban használja.   Amennyiben az EA szoftverhez végfelhasználói licencszerződést is mellékeltek, az EA szoftver ön általi használatát az illető licencszerződés szabja meg. Az EA szoftvert ön nem licencelheti tovább, és nem kérhet térítést másoktól a használatáért vagy eléréséért.   EA szoftvert nem fordíthat le, nem fejthet vissza, nem bonthat szét, nem bonthat vissza vagy szedhet részeire, és abból származó művet nem hozhat létre.   Ön nem módosíthatja az EA szoftvert, és nem használhatja semmiféle olyan módon, melyre az EA nem adott kifejezett engedélyt.   Ön tudomásul veszi, hogy a különféle technológiák EA általi bemutatása nem mindig egyforma szintű minden platformon, és hogy az EA szoftver és a hozzá kapcsolódó EA szolgáltatások teljesítménye az Ön számítógépétől és más készülékétől függően változhat.

Az Electronic Arts időnként megjelenteti EA szoftverek frissítéseit vagy módosításait.   Ön tudomásul veszi, hogy bizonyos frissítésekre és módosításokra szükség van az EA szoftver és az EA szolgáltatások további használatához.

14. Kiviteli korlátozások

Az EA szoftver az Egyesült Államok és más igazságszolgáltatások exportszabályozó rendelkezéseinek hatályába eshet. Az EA szoftver letöltésével az EA vállalattól ön garanciát vállal arra, hogy tartózkodási helye nem olyan ország, melybe tilos bizonyos javakat exportálni az Egyesült Államokból, az Európai Unióból vagy más országokból, és nem is exportálja azt ilyen helyre vagy ilyen személynek.

A felhasználó magára nézve kötelezőnek fogadja el az Egyesült Államokban hatályos és más érvényes törvényeket, és nem továbbít, elektronikus úton vagy másképp, ezen törvények korlátozása alá eső Tartalmat vagy EA szoftvert az ezen rendelkezések hatálya alá eső országokba anélkül, hogy előzetesen kikérné a megfelelő kormányzati engedélyt, melyet azután betart. Továbbá beleegyezik, hogy nem tölt fel az EA szolgáltatásokra olyan adatot vagy szoftvert, mely nem exportálható előzetes írott kormányzati jóváhagyás nélkül, beleértve bizonyos típusú titkosítási szoftvereket, de nem csupán ezekre korlátozódva. E Szekció biztosításai és elkötelezettségei e Szerződés megszűnése után is hatályban maradnak.

15. Az EA szolgáltatások frissítései

FONTOS: AZ EA SZÜKSÉGESNEK TARTHATJA, HOGY FRISSÍTÉSEKET ESZKÖZÖLJÖN VAGY BIZONYOS PARAMÉTEREKET ÁTÁLLÍTSON A JÁTÉKMENET ÉS AZ EA SZOLGÁLTATÁSOK HASZNÁLATÁNAK KIEGYENSÚLYOZOTTABBÁ TÉTELE ÉRDEKÉBEN.   EZEN FRISSÍTÉSEK VAGY „ÁTÁLLÍTÁSOK” HÁTRÁLTATHATJÁK A JÁTÉKMENETET ÉS BEFOLYÁSOLHATJÁK AZ ÖN ÁLTAL IRÁNYÍTOTT SZEREPLŐKET, JÁTÉKOKAT, CSOPORTOKAT VAGY JOGOSULTSÁGOKAT. AZ EA FENNTARTJA A JOGOT, HOGY ILYEN FRISSÍTÉSEKET KÉSZÍTSEN ÉS NEM FELELŐS A VÁLTOZÁSOKÉRT.

16. A felelősség és jótállás korlátai

A VONATKOZÓ TÖRVÉNYEK ÁLTAL MEGENGEDETT MAXIMÁLIS MÉRTÉKIG ÖN KIFEJEZETTEN ELFOGADJA, HOGY AZ EA SZOLGÁLTATÁSOK, AZ EA SZOFTVEREK, TARTALMAK ÉS JOGOSULTSÁGOK, ÉS AZ INTERNET HASZNÁLATÁNAK KOCKÁZATA EGYEDÜL ÖNT TERHELI. AZ EA SZOLGÁLTATÁSOK, EA SZOFTVEREK, AZ EA TERMÉKEI, A TARTALMAK ÉS JOGOSULTSÁGOK, ILLETVE A HARMADIK FÉL ÁLTAL BIZTOSÍTOTT SZOLGÁLTATÁSOK ÉS TERMÉKEK „ÖNMAGUKBAN” ÉS „ELÉRHETŐ MIVOLTUKBAN” ÁLLNAK RENDELKEZÉSRE AZ ÖN HASZNÁLATÁRA, MINDENFAJTA, AKÁR KIFEJEZETT, AKÁR BENNE FOGLALT GARANCIA NÉLKÜL, KIVÉVE, HA ILYEN GARANCIÁK KIZÁRÁSA JOGILAG NEM LEHETSÉGES.   AZ ÖN LAKHELYÉRE VONATKOZÓ, KÖTELEZŐ JÓTÁLLÁSI ÉS EGYÉB FOGYASZTÓVÉDELMI JOGOKRÓL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT. AUSZTRÁL FELHASZNÁLÓINK FOGYASZTÓI JOGAIRÓL BŐVEBBEN A http://help.ea.com/hu/article/origin-au-returns-and-cancellations/ OLDALON OLVASHAT. AZ ÖN LAKHELYÉRE VONATKOZÓ FOGYASZTÓI JOGOSULTÁSOKON TÚL AZ EA SZOFTVER ÉS SZOLGÁLTATÁSOK MINŐSÉGÉVEL, FUNKCIONALITÁSÁVAL, ELÉRHETŐSÉGÉVEL ÉS TELJESÍTMÉNYÉVEL KAPCSOLATOS JÓTÁLLÁS NEM BIZTOSÍTOTT. AZ EA NEM VÁLLAL FELELŐSSÉGET AZÉRT, HA BÁRMILYEN TARTALOM, JOGOSULTSÁG, TERMÉK VAGY SZOLGÁLTATÁS NEM BESZEREZHETŐ. AZ EA AZ EA SZOLGÁLTATÁSOKAT KERESKEDELMILEG ÉSSZERŰ ALAPON BIZTOSÍTJA, ÉS NEM GARANTÁLJA, HOGY ÖN KÉPES LESZ AZ ÖN ÁLTAL VÁLASZTOTT HELYEKEN VAGY IDŐPONTOKBAN ELÉRNI VAGY HASZNÁLNI AZ EA SZOLGÁLTATÁSOKAT, SEM AZT, HOGY AZ EA MEGFELELŐ KAPACITÁSSAL FOG RENDELKEZNI AZ EA SZOLGÁLTATÁSOK EGÉSZÉHEZ VAGY EGY BIZONYOS FÖLDRAJZI TÉRSÉGBEN.

A VONATKOZÓ TÖRVÉNYEK ÁLTAL MEGENGEDETT MAXIMÁLIS MÉRTÉKIG ÖN ELISMERI ÉS ELFOGADJA, HOGY AZ ÖN EGYETLEN ÉS KIZÁRÓLAGOS LEHETŐSÉGE AZ ÖN ÉS AZ EA VAGY LICENCELŐI KÖZTI NÉZETELTÉRÉS ESETÉN AZ EA SZOLGÁLTATÁSOK HASZNÁLATÁNAK BEFEJEZÉSE ÉS EA-FIÓKJÁNAK FELMONDÁSA.   ÖN ELISMERI ÉS ELFOGADJA, HOGY AZ EA, ANNAK LICENCELŐI ÉS LEÁNYÁLLATAI NEM FELELŐSEK SEMMIFÉLE SAJÁT VAGY MÁS SZEMÉLY ÁLTALI TEVÉKENYSÉGÉRT VAGY TEVÉKENYSÉG ELMULASZTÁSÁÉRT AZ EA SZOLGÁLTATÁSOKON LEVŐ TARTALOMMAL, AZON ZAJLÓ KOMMUNIKÁCIÓVAL VAGY VISELKEDÉSSEL, VAGY AZ EA SZOFTVEREK HASZNÁLATÁVAL KAPCSOLATBAN.   AZ EA VAGY LICENCELTJEI, LEÁNYVÁLLALATAI, ALKALMAZOTTAI, VEZETŐI VAGY IGAZGATÓI (EGYÜTTESEN „EA TAGOK”) FELELŐSSÉGE ÖN FELÉ SEMMI ESETRE SEM HALADHATJA MEG AZT AZ ÖSSZEGET, MELYET ÖN FIZETETT AZ EA RÉSZÉRE AZ EA SZOLGÁLTATÁSOKÉRT.   AZ EA VAGY AZ EA LICENCELŐI ÉS TAGJAI SEMMI ESETRE SEM FELELŐSEK OLYAN JÁRULÉKOS VAGY KÖVETKEZMÉNYES KÁROKÉRT, MELYEK AZ EA SZOLGÁLTATÁSOK, AZ EA SZOFTVEREK VAGY AZ INTERNET ÖN ÁLTALI HASZNÁLATÁBÓL SZÁRMAZNAK. BÁR AZ EA KERESKEDELMILEG ÉSSZERŰ LÉPÉSEKET TESZ SZEMÉLYES INFORMÁCIÓK VÉDELMÉRE, AZ EA ÉS LICENCELŐI NEM VÁLLALNAK FELELŐSSÉGET AZ ADATVESZTÉSEKÉRT, A SZOFTVERBEN VAGY HARDVERBEN KELETKEZETT KÁROKÉRT, ILLETVE EGYÉB KÁROKÉRT, MELYEK ÖNT VAGY EGY HARMADIK FELET ÉRTEK AKÁR KÖZVETLEN, KÖZVETETT, VÉLETLEN, KÜLÖNLEGES VAGY JÁRULÉKOS MÓDON KELETKEZTEK AZ EA SZOLGÁLTATÁSOK VAGY FIÓKOK AZ ÖN SZÁMÍTÓGÉPE VAGY MÁS KÉSZÜLÉKE ÁLTALI ELÉRÉSE VAGY HASZNÁLATA SORÁN.

MIVEL EGYES ÁLLAMOK VAGY JOGRENDSZEREK NEM TESZIK LEHETŐVÉ A FELELŐSSÉG KORLÁTOZÁSÁT VAGY KIZÁRÁSÁT KÖVETKEZMÉNYES VAGY JÁRULÉKOS KÁROKÉRT, ILYEN ÁLLAMOKBAN VAGY ILYEN JOGRENDSZERE ESETÉN, AZ EA ÉS AZ EA TAGOK FELELŐSSÉGE A TÖRVÉNY ÁLTAL MEGENGEDETT LEGNAGYOBB MÉRTÉKBEN KORLÁTOZÓDIK. AZ EA NEM HAGY JÓVÁ, ÉS NEM LÁT EL JÓTÁLLÁSSAL VAGY GARANCIÁVAL SEMMIFÉLE, HARMADIK FÉL ÁLTAL LÉTREHOZOTT TERMÉKET VAGY SZOLGÁLTATÁST, MELY AZ EA SEGÍTSÉGÉVEL KERÜL FELAJÁNLÁSRA, ÉS NEM FOGLALKOZIK AZ ÖN ÉS EGY SZOLGÁLTATÁSOKAT VAGY TERMÉKEKET NYÚJTÓ HARMADIK FÉL KÖZÖTT ZAJLÓ TRANZAKCIÓK MEGFIGYELÉSÉVEL. AZ ÖN LAKHELYÉRE VONATKOZÓ, KÖTELEZŐ JÓTÁLLÁSI ÉS EGYÉB FOGYASZTÓVÉDELMI JOGOKRÓL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT. AUSZTRÁL FELHASZNÁLÓINK FOGYASZTÓI JOGAIRÓL BŐVEBBEN A http://help.ea.com/hu/article/origin-au-returns-and-cancellations/ OLDALON OLVASHAT.

17. Kártalanítás

Ön beleegyezik, hogy az EA kérésére megvédi, kártalanítja és megóvja az EA vállalatot, és annak leányvállalatait, alkalmazottait, szerződött ügyfeleit, vezetőit, igazgatóit, értékesítőit és tartalomszolgáltatóit, minden olyan felelősségtől, követeléstől és költségtől, beleértve az ügyvédi költségeket, melyek e szolgáltatási feltételek olyan megsértéséből erednek, melyekért ön a felelős, vagy kapcsolatosak az ön által az EA szolgáltatásokon terjesztett bármilyen tartalommal.   Anélkül, hogy a fentiek általános érvényét korlátoznánk, ön beleegyezik, hogy kártalanítja és megóvja az EA vállalatot az ön fiókjának mindenféle helytelen vagy illegális használatától, beleértve a fiók helytelen vagy illegális használatát olyasvalaki által, akinek ön engedélyt adott, hogy fiókját használja.   Ön elfogadja, hogy személyesen ön lesz a felelős az EA szolgáltatások ön általi használatáért, és az EA szolgáltatásokon zajló minden kommunikációjáért és tevékenységéért, beleértve minden ön által feltöltött tartalmat, és hogy kártalanítja és megóvja az EA vállalatot és annak leányvállalatait, alkalmazottait, vezetőit és igazgatóit minden olyan felelősségtől vagy kártól, mely az ön viselkedéséből ered az EA szolgáltatások használata közben, beleértve a feltöltött Tartalmakat is.

Az EA és licencelői fenntartják a jogot, hogy saját költségén átvegye olyan ügyek kizárólagos védelmét és irányítását, mely egyébként az ön részéről való kártalanítást tenné szükségessé. Ilyen esetben önnek immár nem lesz többé kártalanítási kötelezettsége az EA vállalattal szemben ez ügyben.   Ez a szekció e szolgáltatási feltételek megszűnése után is érvényben marad.  

18. Harmadik fél oldalára mutató hivatkozások

Az EA szolgáltatások tartalmazhatnak hiperhivatkozásokat harmadik fél által működtetett oldalakra, beleértve hirdetőket és más tartalomszolgáltatókat.   E honlapok adatokat gyűjthetnek vagy személyes információkat kérhetnek Öntől.   Az EA nem ellenőrizheti e honlapokat, nem felelős azok tartalmáért, adatkezelési gyakorlatáért vagy az ilyen honlapok által gyűjtött információk felhasználásáért vagy közzétételéért.

19. Általános feltételek

A. Jogorvoslat. Ön elfogadja, hogy e szolgáltatási feltételeknek nem célja átruházni bármilyen jogot vagy jogorvoslatot bármilyen személyre e szolgáltatási feltételek felein kívül. Ön tudomásul veszi és elfogadja, hogy jelen szolgáltatási feltételeknek, az EA Adatvédelmi elveknek és a jelen szolgáltatási feltételekben foglalt kiegészítő feltételeknek, valamint ezen eljárások EA általi érvényesítésének nem célja, hogy bármely jogot vagy jogorvoslatot bárkire átruházzanak.

B. Elválaszthatóság. Ha e szolgáltatási feltételek bármely része érvénytelenné vagy végrehajthatatlanná válik, az illető részt a vonatkozó törvényekkel összhangban kell érvényesíteni úgy, hogy az az EA eredeti szándékait a lehető legpontosabban tükrözze, és a többi rész teljes mértékben hatályban marad.

C. Lemondás. Abból, hogy az EA nem foganatosít valamely, ezen szolgáltatási feltételekben garantált jogot vagy intézkedést, nem következik, hogy lemondott azok alkalmazásáról. Az e szolgáltatási feltételekben foglalt jogokról való lemondás csak EA által hitelesített írásos nyilatkozatban történhet.

D. Hatályos jogszabályok. Ha Ön az Európai Unió egy tagállamában él: (i) e szolgáltatási feltételek és az Ön fiókjainak működése vonatkozásában Anglia törvényei az irányadók; és (ii) Ön kifejezetten elfogadja, hogy bármilyen, az EA vállalattal kapcsolatos, vagy az ön fiókjára/jaira vagy az EA szolgáltatások ön általi használatára vonatkozó követelés vagy nézeteltérés esetén az angol bíróság kizárólagos jogkörrel ítélkezhet, továbbá beleegyezik és kifejezetten belenyugszik a személyes igazságszolgáltatás Anglia bíróságain való gyakorlásába az ilyen nézeteltérésekkel kapcsolatban, beleértve bármely követelést az EA vállalatra vagy annak leányvállalataira, alkalmazottaira, szerződött ügyfeleire, vezetőire, igazgatóira, értékesítőire és tartalomszolgáltatóira vonatkozóan. Ha a felhasználó a Koreai Köztársaság lakosa, (i) a Licencre és az Alkalmazás használatára az összeférhetetlenségi szabályok kivételével a Koreai Köztársaság törvényei az irányadók, továbbá (ii) kifejezetten beleegyezik, hogy az Értékesítési feltételekből származó vagy azzal kapcsolatos igények és viták eldöntése a koreai bíróságok kizárólagos illetékességi körébe tartozik, és aláveti magát az említett bíróságok döntésének. Amennyiben Ön másutt él: (i) Kalifornia állam törvényei, kivéve a törvények konfliktusairól szóló szabályozást szabályozzák e szolgáltatási feltételeket és az ön fiókjainak működését; és (ii) ön kifejezetten elfogadja, hogy bármilyen, az EA vállalattal kapcsolatos, vagy az ön fiókjaira vagy az EA szolgáltatások ön általi használatára vonatkozó követelés vagy nézeteltérés esetén a kizárólagos igazságszolgáltatást az Egyesült Államok Észak-Kaliforniai körzeti bíróságának hatáskörébe tartozó szövetségi és állami bíróságok végzik továbbá beleegyezik és kifejezetten belenyugszik (az alábbi 20. résznek megfelelően érvényes mértékig) a személyes igazságszolgáltatás e bíróságokon való gyakorlásába az ilyen nézeteltérésekkel kapcsolatban, beleértve bármely követelést az EA vállalatra vagy annak leányvállalataira, alkalmazottaira, szerződött ügyfeleire, vezetőire, igazgatóira, értékesítőire és tartalomszolgáltatóira vonatkozóan. Ahogy fentebb már jeleztük, magatartására egyéb helyi, állami, nemzeti vagy nemzetközi jogszabályok is vonatkozhatnak.

20. Jogvita rendezése választottbíróság által

Jelen szakasz célja egy olyan eljárásrend meghatározása, mely megkönnyíti a felek között esetlegesen kialakuló jogviták rendezését. Amint azt az alábbi 20.f szakasz megfogalmazza, amennyiben informálisan nem tudunk megegyezésre jutni nézeteltéréseinkben, és a felhasználónak a választott bíróság nagyobb összeget ítél meg, mint az EA utolsó megegyezési ajánlata (ha ilyenre sor került), az EA kifizeti a felhasználónak a választottbírósági díj 150%-át 5000 dollárig a választott-bírósági díj felett.

KÉRJÜK, OLVASSA EZT FIGYELMESEN! A JOGAIVAL KAPCSOLATOS.

A legtöbb ügyfélprobléma gyorsan és a felhasználó megelégedésére orvosolható, amennyiben a felhasználó bejelentkezik ügyfélszolgálati kezelőfelületünkre EA-fiókjával a help.ea.com/hu, support.popcap.com (PopCap termékek esetén) vagy swtor.com/support (Star Wars™: The Old Republic esetén) honlapon. Abban a valószínűtlen esetben, ha az EA egy problémát nem tudna a felhasználó megelégedésére megoldani (vagy amennyiben az EA nem tudja megoldani egy vele kapcsolatban felmerült problémáját, miután ezt informális úton már megkísérelte), a felhasználó és az EA beleegyeznek, hogy a következő procedúrára kötelezik magukat a köztünk felmerülő mindenféle nézeteltérés megoldása céljából. Ez a rendelkezés minden ügyfélre vonatkozik a törvény által megengedett legteljesebb mértékben, de kifejezetten kizárja Québec, Oroszország, Svájc és az Európai Unió tagállamai, valamint a Koreai Köztársaság lakosait. Jelen szerződés elfogadásával a felhasználó és az EA kifejezetten lemond a bírósági pereskedés és a csoportos keresetben való részvétel jogáról. Jelen szerződés tág értelemben való használatra készült. A békéltető és nem a helyi, állami vagy a szövetségi bíróság kizárólagos fennhatósága megoldani minden felmerülő vitás esetet, beleértve minden vitát a megállapodás értelmezésével, betarthatóságával, mértékével és létrejövetelével kapcsolatban, valamint többek között minden olyan állításra vonatkozóan, amely szerint ezen megállapodás része vagy egésze békéltetés útján betarthatatlan. E fejezet kiterjed minden jogvitára („jogviták”), nem kizárólagosan ideértve az alábbiakat:

- a köztünk levő kapcsolatból eredő vagy azzal összefüggő, szerződés szerinti, azon kívüli vagy törvényes, félrevezető/hamis állítással vagy bármely más jogi elmélettel kapcsolatos követeléseket;
- az ezen szerződés előtt vagy bármely korábbi Szerződés előtt felmerült követelések (beleértve, de nem kizárólag, a hirdetéssel kapcsolatos követeléseket);
- jelenleg közös kereset tárgyát képező követelések, melyeket illetően a felhasználó nem egy hitelesített csoport tagja; valamint
- az e szerződés lejárta után felmerülő követelések.

A szakasz hatálya csak az alábbi nézeteltérésekre nem terjed ki:

- a felhasználó vagy az EA (vagy az EA licencelői) által birtokolt szellemi tulajdonjogok érvényesítésére vagy védelmére vonatkozó, illetve azok érvényességével kapcsolatos követelésekre;
- lopással, kalózkodással vagy illetéktelen használattal kapcsolatos vádakkal összefüggő követelésekre;
- ausztrál lakosok esetén: az Ausztrál Fogyasztóvédelmi Törvény alatt önt megillető kötelező fogyasztói jogokra; illetve
- ezenkívül a szerződésben semmi sem akadályozza meg valamely felet abban, hogy a kis értékű ügyek bíróságán eljárást kezdeményezzen.

E szakasz vonatkozásában az olyan megnevezések, mint „EA”, „Ön” és „mi” magukba foglalják leányvállalatainkat, kirendeltségeinket, ügynökeinket, alkalmazottainkat, érdekelődeinket, utódainkat és kijelöltjeinket, valamint jogosult vagy jogosulatlan felhasználóinkat vagy szolgáltatásaink és szoftvereink haszonélvezőit, melyekre a köztünk létrejött szerződés vagy korábbi szerződések vonatkoznak.   Ez a választottbírósági végzés államközi kereskedelmi tranzakciónak minősül, ezért e szakasz értelmezését és foganatosítását a Szövetségi Választottbírósági Törvény szabályozza. Ez a békéltetési megállapodás érvényben marad a szolgáltatási feltételek megszűnése után is.

A.    Informális tárgyalások/Keresetlevél. A felhasználó és az EA beleegyeznek abba, hogy minden nézeteltérést először informálisan igyekeznek megtárgyalni legalább harminc 30 napon át, mielőtt választott bíráskodást kezdeményeznének. Az ilyen informális tárgyalások az egyik személytől a másiknak küldött írott nyilatkozat kézhezvételekor veszik kezdetüket („Keresetlevél”). A keresetleveleknek: (a) tartalmazniuk kell a panaszt tevő fél teljes nevét és elérhetőségi információit; (b) fel kell vázolniuk a követelés vagy nézeteltérés természetét és alapját; valamint (c) meg kell fogalmazniuk az orvoslat formáját („Követelés”). Az EA a felhasználó számlázási címére (amennyiben ez a rendelkezésére áll) vagy a felhasználó által adott e-mail címre küldi keresetlevelét. A keresetlevelet a következő címre kell elküldenie: Electronic Arts Inc., 209 Redwood Shores Parkway, Redwood City CA 94065, ATTENTION: Legal Department.

B.    Kötelező választottbíráskodás. Amennyiben a felhasználó és az EA nem tudnak megoldani egy nézeteltérést informális tárgyalások útján a keresetlevél kézhezvételétől számított 30 napon belül, a felhasználó vagy az EA úgy dönthet, hogy a nézeteltérést véglegesen és kizárólagosan kötelező érvényű választottbíráskodás oldja meg. Minden, az egyik fél által hozott, választottbíróság bevonására vonatkozó döntés végleges és kötelező a másik fél számára. A FELHASZNÁLÓ TUDOMÁSUL VESZI, HOGY AZ ELJÁRÁSBAN VALÓ RÉSZVÉTELLEL LEMOND BÍRÓSÁGI ELJÁRÁSHOZ ÉS ESKÜDTSZÉKI TÁRGYALÁSHOZ VALÓ JOGÁRÓL. A választottbíráskodást az Amerikai Választottbíráskodási Szövetség (American Arbitration Association, „AAA”) intézi a Kereskedelmi Választottbíráskodási Szabályzat szerint, valamint szükség esetén a Fogyasztóvédelemmel kapcsolatos vitatott ügyekre vonatkozó kiegészítő eljárások ("AAA fogyasztói szabályzat") alapján, melyek szövege elolvasható az AAA honlapján: www.adr.org. A felhasználó választottbírósági díjait és a választottbírák javadalmazásának rá eső részét az AAA szabályok határozzák meg, és, amennyiben érvényesek, az AAA fogyasztói szabályok korlátozzák. Ha a választottbíróság által meghatározott költségek magasak, vagy ha a felhasználó az EA részére egy nyilatkozatot küld a keresetlevél-címre, melyben jelzi, hogy nem képes kifizetni a választottbíráskodás kezdeményezéséhez szükséges költségeket, az EA haladéktalanul kifizeti az összes választottbírósági díjat és költséget. A választottbírósági eljárás lefolytatható személyesen, iratok benyújtása útján, telefonon, vagy online formában. A választottbíróság írásban hoz döntést, és nyilatkozatot tesz az indokairól, amennyiben bármelyik fél ezt kéri. A választottbíróságnak be kell tartania az ide vonatkozó törvényt, és mindenféle döntés megkérdőjelezhető, ha a választottbíróság ezt nem teszi meg. A felhasználó és az EA bírósági pert indíthat a választottbíróság elősegítésére, a folyamatban levő választottbírósági eljárás megállítására, vagy hogy a választottbíróság végzését megerősítse, módosítsa, hatálytalanítsa vagy arról ítéletet hozzon.

C.    Korlátozások. Ön és az EA beleegyezik, hogy a választottbíráskodás csak a Kereset tartalmára korlátozódik ön, mint magánszemély és az EA között, akár pénzügyi, akár végrehajtható kártérítési követelésről van szó, és minden megítélt kártérítés csak egy személyben, önre vonatkozik. A törvény által megengedett legteljesebb mértékben: (1) a választott bíráskodás nem összekapcsolható semmiféle másik választott bíráskodással; (2) egyetlen nézeteltérés sem jogosít fel csoportos kereseten alapuló választott bíráskodásra vagy csoportos kereseti eljárás használatára; és (3) egyetlen nézeteltérés sem jogosít fel arra, hogy a közvélemény vagy más személyek által alkalmazott képviselő vegyen részt az eljárásban. A FELHASZNÁLÓ ÉS AZ EA BELEEGYEZNEK, HOGY MINDKÉT FÉL CSAKIS EGYÉNI MINŐSÉGÉBEN HOZ FEL KÖVETELÉSEKET A MÁSIK ELLEN, ÉS NEM MINT FELPERES VAGY CSOPORT TAGJA VALAMIFÉLE KÖZÖS VAGY KÉPVISELETI ELJÁRÁSBAN. Továbbá, amennyiben a felhasználó és az EA nem egyeznek meg másképpen, a választottbíróság nem ítélheti meg egynél több személy követelését, és nem elnökölhet bármiféle más formában történő képviseleti vagy csoportos kereseti eljárásban. Amennyiben ez a specifikus rendelkezés nem végrehajtható, abban az esetben e teljes választottbíráskodási rendelkezés érvénytelennek és semmisnek tekintendő.

D.    Helyszín. Amennyiben a felhasználó az Egyesült Államok lakosa, a választottbíráskodás bármely, a számára megfelelő, ésszerű helyszínen lefolytatható. Az Egyesült Államokon kívül élők számára a választottbíráskodás kezdeményezésére San Mateo megyében, Kalifornia államban, az Amerikai Egyesült Államokban kerül sor, és a felhasználó és az EA beleegyeznek, hogy alávetik magukat ezen bíróság személyes joghatóságának a választottbíróság elősegítésére, a folyamatban levő választottbírósági eljárás megállítására, vagy hogy a választottbíróság végzését megerősítse, módosítsa, hatálytalanítsa vagy arról ítéletet hozzon.

E.    Jogorvoslat és jogi képviselői díjak. Amennyiben a választottbíróság a felhasználó javára dönt bármiféle, általa az EA ellen felhozott követelés elbírálását illetően, és olyan ítéletet hoz, mely pénzbeli értékében nagyobb, mint az EA utolsó írásos megegyezési ajánlata, melyet a választottbíróságnak benyújtott írásos nyilatkozatok előtt tett, abban az esetben az EA:

- Kifizeti a felhasználónak a választottbírósági díja 150%-át, egészen a felhasználó választottbírósági díja feletti 5000 dollárig; és
- Megtérít minden benyújtási, adminisztrációs és választottbírósági díjat, amelyet ön az AAA-nak fizetett. Mindkét fél köteles gondoskodni saját ügyvédi díjairól és vonatkozó költségekről (beleértve a szakértői tanúk díját és költségét), de a választottbíróság megítélheti az ügyvédi költségek és kiadások megtérítését, amennyiben az a törvényben megengedett. Az EA lemond minden, általa esetleg birtokolt jogról a köztünk felmerülő bármiféle választottbíráskodással kapcsolatos képviselői díjak és kiadások megítélésének szándékával kapcsolatban.


F.    A választottbíróság jogkörének korlátozása. A választottbíróság csak a jogorvoslatot kívánó egyéni fél javára, és csak a fél egyéni követeléséhez szükséges jogorvoslat mértékéig ítélhet meg gyorsított bírósági vagy deklaratív jogorvoslatot.

G.    E rendelkezés változásai. Az EA nem eszközöl tárgyi változtatásokat ezen megállapodáshoz a fióktulajdonosok változáshoz történő hozzájárulása nélkül.

21. Teljes szerződés

A szolgáltatási feltételek (beleértve az EA adatvédelmi elveket és más kiegészítő feltételeket, melyeket referenciaként e dokumentumba foglaltak) és minden közzétett szabály vagy instrukció egyes játékokról, tevékenységekről, versenyekről vagy sorsolásokról képezik a teljes szerződést ön és az EA között az ön jogait és kötelezettségeit illetően az EA szolgáltatások vonatkozásában. Ha a szolgáltatási feltételek és valamely EA szolgáltatáson közzétett egyéb szabály vagy rendelkezés ellentmondásba kerül, a konfliktust az EA saját hatáskörében jogosult feloldani.

22. Megjegyzés kaliforniai lakosoknak  

A Cal. Civil Code § 1789,3, értelmében értesítjük, hogy (a) az EA székhelye: 209 Redwood Shores Parkway, Redwood City, CA 94065, (b) Az EA Szolgáltatások díjazása az ön által választott szolgáltatások szerint változik, és (c) amennyiben EA szolgáltatásokkal kapcsolatos panasza van, vagy további információkat kér az EA szolgáltatások használatáról, látogasson el az EA ügyfélszolgálatának weboldalaira: help.ea.com, support.popcap.com (PopCap termékek) vagy swtor.com/support (Star Wars™: The Old Republic esetén). Panasz esetén szintén megkereshető: Complaint Assistance Unit of the Division of Consumer Services of the Department of Consumer Affairs, írásban: 400 "R" Street, Sacramento, CA 95814 vagy telefonon: (916) 445-1254 vagy (800) 952-5210.

Tegye könyvjelzőbe a terms.ea.com/hu oldalt, és keresse az EA szolgáltatási feltételek frissítéseit.

23. Kiegészítő feltételek

Egyes EA szolgáltatásokra vonatkozó további rendelkezések és feltételek

Bizonyos EA szolgáltatások előfeltétele, hogy Ön elolvassa és elfogadja azok egyedi feltételeit. Az Ön jogát a vonatkozó EA szolgáltatás használatára e külön feltételek, valamint ezen szolgáltatási feltételek szabályozzák.   Ha az egyedi feltételek és ezen feltételek közt ellentmondás merül fel, az EA saját hatáskörében jogosult dönteni azok feloldásának módjáról.

Nintendo Network Services felhasználói megállapodás és adatvédelmi elvek
A Nintendo Network Services felhasználói megállapodás és adatvédelmi elvek továbbra is teljes mértékben érvényben maradnak, amennyiben a Wii U konzolon keresztül fér hozzá az EA szolgáltatásaihoz. Amennyiben a Nintendo Network Services felhasználói megállapodás összeütközésbe kerül az EA szolgáltatási feltételeivel, a Nintendo Network Services megállapodás a mérvadó. Az EA kizárólagos felelősséget vállal az EA szolgáltatások működéséért és tartalmáért.

Xbox Live® felhasználási feltételek
Az Xbox Live® felhasználási feltételek továbbra is teljes mértékben érvényesek maradnak, és szabályozzák az ön viselkedését, miközben eléri az EA szolgáltatásokat az Xbox Live® segítségével. Amennyiben az Xbox Live® felhasználási feltételek ellentmondásba kerülnek az EA szolgáltatási feltételekkel, az Xbox Live® felhasználási feltételek az irányadók. Az EA kizárólagos felelősséget vállal felelős az EA szolgáltatások működéséért és tartalmáért. A Microsoft információkat gyűjthet és használhat önről és a Xbox Live® használatáról, miközben Ön eléri az EA szolgáltatásokat az Xbox Live® segítségével  Az ilyen információk Microsoft általi használata és gyűjtése az Xbox Live® adatvédelmi nyilatkozat hatálya alá esik (elérhető az xbox.com honlapon vagy az 1-800-4MY-XBOX számon). AZ EA SZOLGÁLTATÁSOK Xbox Live® SEGÍTSÉGÉVEL TÖRTÉNŐ ELÉRÉSÉVEL ÖN ELFOGADJA, HOGY A MICROSOFT NEM FELELŐS SEMMIFÉLE KÁRÉRT MELYET ÖN AZ EA SZOLGÁLTATÁSOKNAK AZ Xbox Live® SZOLGÁLTATÁSSAL TÖRTÉNŐ ELÉRÉSE SORÁN ELSZENVEDHET, ÉS LEMOND MINDENNEMŰ JOGI LÉPÉS MEGTÉTELÉRŐL, MELYET A MICROSOFT ELLEN ILL. AZ EA SZOLGÁLTATÁSOK HASZNÁLATÁBÓL FAKADÓ KÁROK KAPCSÁN TEHETNE. Az EA kizárólagos felelősséget vállal a terméktámogatásért és az EA szolgáltatásokon keresztül történő számlázásért.

EA Online szolgáltatás a PlayStation®2 számítógépes szórakoztató rendszeren
- A Sony Computer Entertainment (Észak-Amerika) nyilatkozata
„DNAS”
A szoftver a Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI) saját fejlesztésű DNAS (Dynamic Network Authentication System, dinamikus hálózati hitelesítési rendszer) hitelesítő eljárását használja. A DNAS rendszer a felhasználói hardver- és szoftverinformációkat hitelesítési, másolásvédelmi, felhasználó-azonosítási, rendszer-, szabály- és játékkezelési, illetve egyéb célból tárolja. A begyűjtött információk nem azonosítják a felhasználót és azokat nem osztják meg az SCE csoporton kívüli céggel. A KIADÓ ÖSSZEVONHATJA EZT AZ INFORMÁCIÓT AZ ÁLLOMÁNYAIBAN SZEREPLŐ, A FELHASZNÁLÓT SZEMÉLYESEN AZONOSÍTÓ ADATOKKAL, AMENNYIBEN A FELHASZNÁLÓ MEGADJA A SZEMÉLYES AZONOSÍTÁSRA ALKALMAS INFORMÁCIÓT. MIELŐTT BÁRMILYEN SZEMÉLYES INFORMÁCIÓT KÖZÖL A KIADÓVAL, KÉRJÜK, OLVASSA ÁT A KIADÓ ADATVÉDELMI ELVEIT ÉS FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEIT. CSAK ABBAN AZ ESETBEN ADJON MEG SZEMÉLYES AZONOSÍTÓ INFORMÁCIÓT A KIADÓNAK, HA ELFOGADJA ANNAK FELTÉTELEIT ÉS ADATVÉDELMI SZABÁLYAIT. Az SCEI, a Sony Computer Entertainment America ("SCEA") és partnerei nem tudják garantálni a DNAS szerverek folyamatos működését. Az SCEA nem vállal felelősséget a DNAS szerverek esetleges késlekedéseiért és hibáiért. Ha bejelentkezéskor DNAS hitelesítési hibát jelző üzenetet kap, kérjük, lépjen kapcsolatba a SCEA ügyfélszolgálatával az 1-866-466-5333 számon. A DNAS-sel kapcsolatos egyéb információkért keresse fel a www.us.playstation.com/DNAS oldalt. Amennyiben a rendszer nem működik együtt, vagy inkompatibilis a DNAS-sel, az SCEI, az SCEA és partnerei kizárólagos felelőssége a felhasználó szoftverének, konzoljának és perifériáinak javítására, illetve kicserélésére terjed ki. Az SCEA, anyavállalatai, partnerei és szerződéses terjesztői nem vállalnak felelősséget a késlekedésekért, rendszerhibákért, hitelesítési hibákért és rendszerleállásokért, melyek időnként akadályozhatják az online játékot vagy a bejelentkezést.

- A Sony Computer Entertainment nyilatkozata (Európa)
A szoftver a Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI) saját fejlesztésű DNAS (Dynamic Network Authentication System, dinamikus hálózati hitelesítési rendszer) hitelesítő eljárását használja. A DNAS rendszer a felhasználói hardver- és szoftverinformációkat hitelesítési, másolásvédelmi, felhasználó-azonosítási, rendszer-, szabály- és játékkezelési, illetve egyéb célból tárolja. A SCEI, a Sony Computer Entertainment Europe (SCEE), továbbá társ- és leányvállalataik nem garantálják a DNAS-szerverek folyamatos rendelkezésre állását. Az SCEE nem vállal felelősséget a DNAS-szerverek szakaszos vagy hibás működéséből eredő károkért. Ha bejelentkezéskor DNAS hitelesítési hibára utaló üzenet jelenik meg, kérjük, hívja a helyi telefonos PlayStation-ügyfélszolgálatot a szoftverismertetőben megadott telefonszámon. Ha további részletekre kíváncsi a DNAS rendszerrel kapcsolatban, látogasson el a PlayStation.com oldalra. Amennyiben a rendszer nem működik együtt, vagy inkompatibilis a DNAS-sel, az SCEI, az SCEE és partnerei kizárólagos felelőssége a felhasználó szoftverének, konzoljának és perifériáinak javítására, illetve kicserélésére terjed ki. Az SCEE, anyavállalatai, partnerei és szerződéses terjesztői nem vállalnak felelősséget a késlekedésekért, rendszerhibákért, hitelesítési hibákért és rendszerleállásokért, melyek időnként akadályozhatják az online játékot vagy a bejelentkezést.

- A Sony Computer Entertainment nyilatkozata (Japán) a Privacy Policy & Network kapcsán
Ez a termék Dinamikus Hálózati Hitelesítő Rendszert (Dynamic Network Authentication System) használ. A Hálózati Hitelesítő Rendszer rendszer a felhasználói hardver- és szoftverinformációkat hitelesítési, másolásvédelmi, felhasználó-azonosítási, rendszer-, szabály- és játékkezelési, illetve egyéb célból tárolja. A begyűjtött információk nem azonosítják a felhasználót. Az Electronic Arts összevonhatja ezt az információt az állományaiban szereplő, a felhasználót személyesen azonosító adatokkal, amennyiben a felhasználó megadja a személyes azonosításra alkalmas információt. Mielőtt bármilyen személyes információt közölne az Electronic Arts vállalattal, kérjük, tekintse át az Electronic Arts adatvédelmi elveit és felhasználási feltételeit. Csak abban az esetben adjon meg személyes azonosító információt a kiadónak, ha elfogadja annak feltételeit és adatvédelmi szabályait.

EA Online szolgáltatás PlayStation®3 és PlayStation®4 számítógépes szórakoztató rendszereken
A PlayStation™Network szolgáltatási feltételek továbbra is érvényesek, és szabályozzák az Ön viselkedését PlayStation™Network segítségével elért EA Online rendszerben. Amennyiben az EA Online és a PlayStation™Network szolgáltatási feltételei ill. felhasználói szerződés ellentmondásba kerül, a PlayStation™Network szolgáltatási feltételei és felhasználói szerződése az irányadó.

PlayStation®Store vásárlások Európában
Minden, játékbeli üzletben vásárolt tartalom eladója a Sony Network Entertainment Europe Limited ("SNEE") és a PlayStation™Network Szolgáltatási feltételek és Felhasználói szerződés hatálya alá esnek, mely a PlayStation®Store honlapján elérhető.  Kérjük, tekintse meg a használati jogokat minden vásárláskor, mivel ezek tételről tételre változhatnak.  Ha nincs másként feltüntetve, a játékban megvásárolható tartalom korhatár-besorolása megegyezik a játékéval.

PlayStation®Store vásárlások az Egyesült Államokban és Kanadában
A cikkek vásárlását és használatát a PlayStation™Network szolgáltatási feltételek és Felhasználói szerződés szabályozza.  Ezt az online szolgáltatást a Sony Computer Entertainment America allicence alapján használhatja.

Adobe® termékek
Adobe® Flash® Player. Copyright © 1996–2012. Adobe Systems Incorporated. Minden jog fenntartva. Bejegyzés alatt álló védjegyek az Egyesült Államokban és más országokban. Az Adobe és a Flash védjegyek, illetve bejegyzett védjegyek az Egyesült Államokban és/vagy más országokban.

Adobe® Shockwave® Player. Copyright © 1996–2012. Adobe Systems Incorporated. Minden jog fenntartva. Az Adobe és a Flash védjegyek, illetve bejegyzett védjegyek az Egyesült Államokban és/vagy más országokban.

Adobe® AIR™. Copyright © 2007–2012. Adobe Systems Incorporated. Minden jog fenntartva. Az Adobe és Adobe AIR védjegyek, illetve bejegyzett védjegyek az Egyesült Államokban és/vagy más országokban.


45372_11 verzió
Jelenlegi Felhasználói szerződés