нові правила збереження конфіденційності інформації та ідентифікації користувача



ПРАВИЛА ЗБЕРЕЖЕННЯ КОНФІДЕНЦІЙНОСТІ ІНФОРМАЦІЇ ТА ІДЕНТИФІКАЦІЇ КОРИСТУВАЧА ELECTRONIC ARTS

Дата набуття чинності: 4 вересня 2012 року

Створюючи обліковий запис Origin (раніше відомий як «обліковий запис EA») («Обліковий запис»), використовуючи цей сайт та/або будь-які з мережевих чи мобільних продуктів і послуг EA, ви погоджуєтеся з Політикою конфіденційності EA та даєте згоду на передавання та зберігання вашої інформації у США. Реєструючись, ви даєте згоду на те, що компанія EA може обробляти ваші дані згідно з цією Політикою конфіденційності, і зобов’язуєтеся виконувати Умови надання послуг EA.

ЯКЩО ВИ НЕ ЗГОДЖУЄТЕСЯ З ЦІЄЮ ПОЛІТИКОЮ, НЕ КОРИСТУЙТЕСЯ ВЕБ-САЙТАМИ, МЕРЕЖЕВИМИ АБО МОБІЛЬНИМИ ПРОДУКТАМИ ЧИ ПОСЛУГАМИ КОМПАНІЇ EA. У разі внесення змін до Політики конфіденційності вони будуть опубліковані в цій декларації про конфіденційність, на головній сторінці або в інших місцях, до яких ви маєте доступ. Таким чином ви завжди будете проінформовані про те, яку інформацію ми збираємо, як її використовуємо, а також за яких умов, якщо такі передбачені, ми її розкриваємо. Ми зберігаємо за собою право будь-коли вносити зміни до декларації про конфіденційність, тому радимо регулярно її переглядати. У разі внесення суттєвих змін до Політики або до того, яким чином використовується інформація вашої дитини, ми проінформуємо вас, когось із батьків або опікунів за допомогою цієї декларації, електронної пошти або сповіщення на нашій головній сторінці, перш ніж ці зміни набудуть чинності. Продовжуючи використання наших мережевих і мобільних продуктів і послуг, ви підтверджуєте свою згоду зі змінами в Політиці конфіденційності.

ЗМІСТ

I.   Мережеві та мобільні правила дотримання конфіденційності інформації EA: вступ

II.   Яка інформація є особистою та коли компанія EA збирає її?

III.   Яка інформація не є особистою та коли компанія EA збирає її?

IV.   Інформація, яка передається компанії EA третіми сторонами

V.   Що відбувається з інформацією, яку збирає компанія EA?

VI.   Де зберігається інформація?

VII.   Як компанія EA захищає вашу особисту інформацію?

VIII.   Перегляд, виправлення інформації, запит на видалення зі списку розсилки та дезактивація вашого облікового запиту

IX.   Спеціальне зауваження щодо дітей

X.   Загальнодоступна інформація, включно зі створеним користувачем вмістом, форумами, блоґами та профілями

XI.   Веб-сайти третіх сторін

XII.   Продукти, що пропонуються у співробітництві із третіми сторонами

XIII.   Контактна інформація

XIV.   Жителі штату Каліфорнія: права на конфіденційність інформації в Каліфорнії

XV.   Вирішення спорів у примусовому арбітражі

I.    Мережеві та мобільні правила дотримання конфіденційності інформації EA: вступ

Компанії EA та її дочірнім компаніям відомо, що вам важливо знати, яким чином інформація про вас використовується й передається, і ми цінуємо вашу довіру щодо того, що наші дії з інформацією обережні й відповідальні. Ми поважаємо права клієнтів на конфіденційність і розуміємо важливість захисту зібраної про вас інформації. Ми адаптували цю загальносвітову Політику конфіденційності, щоб пояснити, як ми зберігаємо та використовуємо особисту й неособисту інформацію, зібрану нами в мережі через наш веб-сайт, під час використання вами наших мережевих продуктів і послуг (включно з мережевими іграми), а також на мобільних платформах. Ця Політика не стосується інформації, яка надається в мережі у відгуках на відкриті вакансії. Щоб отримати подальшу інформацію, перегляньте Політику конфіденційності даних із питань працевлаштування на сайті вакансій компанії EA за адресою www.jobs.ea.com

Якщо ви проживаєте у США, Канаді або Японії, ці умови становлять угоду між вами та компанією Electronic Arts Inc.  Якщо ви – житель іншої країни, тоді ці умови становлять угоду між вами та компанією Electronic Arts Swiss Sàrl.

Компанія EA дотримується концепції безпечного передавання даних («Safe Harbor») між США та ЄС, а також концепції безпечного передавання даних між США та Швейцарією, сформульованих Міністерством торгівлі США стосовно збирання, використання та утримування даних у країнах ЄС і Швейцарії.   Компанія EA засвідчила, що вона дотримується принципів конфіденційності «Safe Harbor», що стосуються сповіщення, вибору, подальшої передачі, безпеки, цілісності даних, доступу до них та правозастосування. Щоб дізнатися більше про програму «Safe Harbor» та переглянути сертифікати EA, перейдіть за адресою http://www.export.gov/safeharbor.

II.    Яка інформація є особистою та коли компанія EA збирає її?

Компанія EA збирає як особисту, так і неособисту інформацію про споживачів. У цьому розділі обговорюється особиста інформація, яка збирається компанією EA. Неособиста інформація обговорюється нижче в розділі III.

Особиста інформація – це інформація, яка ідентифікує вас і може використовуватись окремо, щоб зв’язатися з вами в мережі або за її межами. Компанія EA може збирати особисту інформацію відвідувачів мережі під час:

- реєстрації у змаганнях та отримування призів;
- реєстрації на гарантію та подавання запитів;
- подавання запитів у службу підтримки клієнтів та/або при зверненні із запитами технічного характеру;
- змагань між гравцями в колективних мережевих іграх;
- реєстрації на ігри та/або спеціальні події, пов’язані з іграми;
- підписування на інформаційний бюлетень, при зверненні в довідкову службу та під час проведення маркетингових опитувань та кампаній із розсилок електронною поштою;
- реєстрації облікового запису Origin та/або облікових записів інших служб;
- створення особистого профілю;
- замовлення продуктів, послуг та/або підписок;
- відправки запитів на послуги від третіх сторін на нашому веб-сайті;
- користування нашими продуктами та/або послугами в соціальних мережах або інших послугах від третіх сторін; та
- в інших випадках, пов’язаних із використанням програмного забезпечення компанії, мобільних або мережевих послуг, для користування якими необхідно надати особисту інформацію.

Зібрана інформація буде різнитися залежно від ваших дій і може містити ваше ім’я, адресу електронної пошти, номер телефону, домашню адресу, дату народження, номер мобільного телефону та дані кредитної карти. Відвідувачам послуги EA Mobile може знадобитися вказати назву оператора мобільного зв’язку, моделі мобільного телефону та дійсний мобільний номер, щоб ми змогли надіслати інструкції із придбання безпосередньо на мобільний телефон. У такому разі ваш мобільний номер буде використано лише для відправлення текстового повідомлення з посиланням на сторінку завантаження гри, та він не буде зберігатися з будь-якою іншою метою. Переможцям змагань може знадобитися надати номер соціального забезпечення або інший ідентифікаційний номер для стягнення податків, і цей номер буде використаний тільки для нагородження призами.

III.    Яка інформація не є особистою та коли компанія EA збирає її?

Неособиста інформація як така не може бути використана, щоб ідентифікувати вас або зв’язатися з вами. Компанія EA збирає неособисту інформацію про користування її мережевими та мобільними продуктами й послугами як на веб-сайті, так і під час використання ігор і програмного забезпечення (на комп’ютерах, мобільних та ігрових платформах).

Ваша інформація зберігатиметься, доки активний ваш обліковий запис Origin, чи доки ви користуєтеся нашими послугами. Якщо ви хочете видалити обліковий запис Origin чи надіслати запит, щоб ми більше не використовували відомості про вас, зв’яжіться з адміністратором Політики конфіденційності у вашій країні, вказаним у списку на нашому сайті за адресою privacyadmin.ea.com, або, якщо ваша країна відсутня у списку, зв’яжіться з адміністратором Політики конфіденційності у США.   У деяких випадках зберігання вашої інформації вимагається законом.

А. Яка неособиста інформація збирається компанією EA?

Під час використання мережевих і мобільних продуктів і послуг EA або ігор на комп’ютерах та ігрових системах здійснюється збір вашої неособистої інформації з певною метою, зокрема для покращення наших продуктів і послуг, пошуку й виправлення помилок, надання послуг, сприяння оновленню програм, динамічного постачання вмісту, підтримки продуктів, а також комунікації з вами. Зібрана неособиста інформація може містити демографічні відомості, зокрема стать, вік, поштовий індекс, інформацію про комп’ютер, апаратне та програмне забезпечення, платформу, ігрову систему, засоби збереження інформації та мобільні пристрої, зокрема унікальний ідентифікатор пристрою або інші ідентифікатори, пов’язані дані, IP-адресу, MAC-адресу мережі та спосіб підключення. Також здійснюється збір іншої неособистої інформації, такої як ім’я користувача, ідентифікатор користувача або дані про персонаж, ігрова статистика, рахунок і досягнення, рейтинг користувача, час, проведений в іграх, шляхи до переглянутих веб-сторінок, а також інші дані, надані вами при дослідженнях, через налаштування облікового запису та мережеві профілі, наприклад списки друзів або покупки. Також через третіх сторін ми можемо отримувати інформацію, пов’язану з ринковими та демографічними дослідженнями, та/або інші дані, які використовуються для доповнення особистої інформації, безпосередньо наданої вами.

Б. Як компанія EA збирає неособисту інформацію?
Компанія EA одночасно збирає неособисту та особисту інформацію, коли ви активно надаєте її в ході різноманітної мережевої та мобільної діяльності, наприклад під час мережевих і мобільних покупок, реєстрації на ігри та маркетингових досліджень. Крім цього, компанія EA та треті сторони використовують файли cookie та інші технології для пасивного збирання неособистих демографічних відомостей, налаштування наших сайтів для вашого комфорту, а також для моніторингу реклами та інших дій, описаних нижче. Також на основі зібраної інформації можна встановлювати інші відомості, такі як визначення відповідного розміру податків через IP-адресу.
1. Файли сookie

Файли cookie – це невеликі файли, які застосовуються до інтернет-браузера, щоб відслідковувати ваші переміщення на веб-сайтах. Інформація, зібрана файлами cookie, може бути об’єднана з вашими особистими відомостями. Файли cookie надають інформацію про продукти, які ви обрали в магазині для придбання, переглянуті сторінки та ігри, в які ви грали. Ця інформація використовується, наприклад, щоб зберігати дані про ваш кошик і не показувати вам одну й ту ж рекламу. Також ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити вас вмістом відповідно до ваших зацікавлень і відстежувати характер використання веб-сайту та ігор. Компанія EA та треті сторони збирають інформацію про те, в які ігри грають користувачі, скільки часу витрачають на гру та які реклами або посилання відкривають. На деяких із наших веб-сайтів відображається зовнішня реклама. Ця реклама містить файли cookie. Файли cookie, отримані через ці рекламні банери, використовуються нашими рекламодавцями, а компанія EA не отримує доступ до такої інформації. Більшість браузерів автоматично налаштовані на прийняття файлів cookie, коли б ви не відвідали веб-сайт. Ви можете вимкнути файли cookie або налаштувати браузер так, щоб він повідомляв вас про надсилання файлів cookie. Однак у цьому випадку деякі розділи нашого веб-сайту функціонуватимуть неналежно. Можна налаштувати браузер так, щоб він попереджав про спроби помістити файли cookie на комп’ютер, або обмежити тип дозволених файлів cookie. Для отримання детальнішої інформації про те, як вимкнути файли cookie, відвідайте сайт help.ea.com.

Компанія EA та треті сторони можуть використовувати такі файли, як flash-cookie, також відомі як «спільні локальні об’єкти», на сайтах, де використовується технологія Flash. Файли flash-cookie – це невеликі файли, подібні до файлів cookie браузера, але вони використовуються, щоб запам’ятовувати налаштування сайту для персоналізації його вигляду. Як і звичайні файли cookie, flash-cookie представлені невеликими файлами на комп’ютері. Один зі способів запобігти розміщенню файлів flash-cookie – змінити налаштування на сторінці Панель «Параметри конфіденційності веб-сайтів» на сайті www.macromedia.com.

У разі вимкнення файлів cookie можлива втрата деяких можливостей і функцій наших ігор, оскільки ці файли необхідні для відстеження та поліпшення ігрового процесу. Зверніть увагу, що компанії-постачальники реклами в іграх або на нашому веб-сайті також можуть використовувати файли cookie або інші технології, і ці практики підлягають їхнім власним політикам.

Зверніть увагу, що ця Політика конфіденційності стосується використання файлів cookie тільки компанією EA, і не стосується їх використання рекламодавцями.

2. Прозорі GIF-файли та пікселі відстеження

Прозорі GIF-файли (також відомі як «веб-жучки», «веб-маяки» та «теги») – це невеликі графічні зображення, розміщені на веб-сторінці, у веб-документах або в електронних повідомленнях. Прозорі GIF-файли невидимі користувачам, тому що вони, зазвичай, дуже маленькі (лише 1x1 піксель) та мають такий самий колір, як і фон веб-сторінки, документа чи повідомлення. Компанія EA не використовує прозорі GIF-файли для збору ваших особистих відомостей. Однак вони можуть бути використані для збору статистичної інформації про використання наших веб-сторінок, функцій та інших елементів веб-сторінок. Ми пов’язуємо цю інформацію з користувачем, щоб зробити сайт комфортнішим для нього, а також для статистичного аналізу активності користувача на наших веб-сторінках. 

Компанія EA та треті сторони також можуть використовувати пікселі відстеження, які дозволяють ефективніше розміщувати рекламу, вимикаючи деякі рекламні повідомлення для окремих користувачів або ідентифікуючи джерело нової інсталяції.

3. Файли веб-журналу

Компанія EA та треті сторони також можуть зберігати файли журналу, які містять IP-адреси. IP-адреса – це числова адреса, призначена вашому комп’ютеру постачальником інтернет-послуг. Загалом ми використовуємо файли журналу, щоб відстежувати трафік на наших веб-сайтах, знаходити та виправляти технічні проблеми та засвідчувати права користувачів на наші продукти. Однак у випадку зловживання нашими веб-сайтами ми можемо блокувати окремі IP-адреси або ідентифікатори ігрових систем, надані ліцензованими виробниками обладнання. Для виконання наших Умов надання послуг можуть використовуватися IP-адреси та ідентифікатори ігрових систем (за наявності).

4. Аналітичні засоби та інші технології

Компанія EA також використовує власні запатентовані аналітичні засоби та інші аналітичні технології від третіх сторін, щоб збирати інформацію під час використання вами наших мережевих продуктів і послуги та/або гри в наші ігри на комп’ютері, ігровій системі та/або мобільному пристрої. Ці засоби й технології використовують файли журналу на сервері; веб-маяки; файли cookie; пікселі відстеження та інші технології для збирання й аналізу певних типів інформації, яка включає в себе файли cookie; IP-адреси (зокрема з метою визначення вашого приблизного географічного місцеперебування); ідентифікатор мобільного пристрою або іншого обладнання чи інші ідентифікатори пристроїв; типи браузерів; мову браузера; інформацію, яка передається з вашого браузера (за наявності); сторінки з вихідним посиланням та сторінки виходу; URL-адреси; тип платформи; відомості про переходи на сторінках; відомості про носії даних; периферійне обладнання, програмне забезпечення та/або програми, інстальовані на вашому комп’ютері та/або пристрої; типи та імена доменів; цільові сторінки; переглянуті сторінки та порядок їх переглядання; показники конверсії реклами; дату й кількість часу, проведеного на певних сторінках; інші відомості про використання Інтернету та веб-сайтів; стан гри та дату й час дій, виконаних на наших веб-сайтах або в наших іграх; відомості про спосіб використання нашої гри, зокрема метрики та статистику гри; використання функцій та історію придбань; а також унікальні ідентифікатори обладнання, такі як MAC-адреса, унікальний ідентифікатор мобільного пристрою (за наявності) та інші подібні відомості.

Сторонні аналітичні компанії, які збирають інформацію на наших сайтах і в контексті наших продуктів і послуг, призначених для використання через Інтернет і на мобільних пристроях, можуть поєднувати зібрану інформацію з іншими відомостями, які вони зібрали незалежно з інших веб-сайтів та/або інших продуктів і послуг, призначених для використання через Інтернет і на мобільних пристроях, щодо ваших дій у їхній мережі або на веб-сайтах чи дій із продуктами й послугами, призначеними для використання через Інтернет і на мобільних пристроях. Багато із цих компаній застосовують власну Політику конфіденційності стосовно збирання та використання інформації.

У деяких веб-сайтах і службах EA використовується Google Analytics – аналітична веб-служба, яка надається компанією Google Inc. («Google»). У службі Google Analytics використовуються текстові файли «cookie», які інсталюються у вашому комп’ютері та дають змогу здійснювати аналіз використання вами цього веб-сайту. Інформацію про використання вами веб-сайтів, зібрану за допомогою цих файлів cookie, буде передано та збережено на сервері Google, розташованому у США. Від імені компанії EA, Google використовуватиме ці відомості для оцінювання використання вами цих веб-сайтів, створення звітів щодо дій на веб-сайті та/або надання оператору веб-сайту інших послуг, які стосуються цих веб-сайтів. Вашу IP-адресу, зібрану службою Google Analytics, не буде співставлено з іншими даними Google. Ви можете заборонити збереження файлів cookie, налаштувавши параметри свого браузера. Зверніть увагу, що в разі вимкнення файлів cookie деякі функції веб-сайтів EA можуть стати недоступними для вас. Також ви можете заборонити файлам cookie збирати й зберігати ваші відомості, завантаживши та інсталювавши для браузера компонент plug-in за посиланням: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Невиключний перелік інших аналітичних компаній, які використовують власні технології на наших сайтах і мережевих або мобільних продуктах і послугах, наведено на веб-сайті privacyappendix.ea.com.

5. Технологія доставки реклами

На веб-сайтах, у мережевих або мобільних продуктах і послугах компанії EA можуть використовуватися власні запатентовані технології доставки реклами або технології третіх сторін, у яких використовуються файли cookie, прозорі GIF-файли, веб-маяки, пікселі відстеження чи інші технології для збирання інформації внаслідок доставки реклами через наші продукти чи послуги, а також для допомоги у відстеженні результатів. Певні динамічні технології доставки реклами у грі дають змогу тимчасово завантажувати рекламу у вашу гру, веб-браузер або мобільний пристрій і заміняти її, коли ви перебуваєте в мережі. Ми або сторонні компанії, які використовують технологію доставки реклами, можемо використовувати відомості, такі як вік і стать, та інформацію, записану з вашого обладнання або пристрою, щоб гарантувати надання належної реклами на сайті або у мережевому або мобільному продукті чи послузі, а також обчислювати чи контролювати кількість унікальних і повторюваних переглядів певної реклами та/або доставляти рекламу, яка стосується ваших інтересів, і визначати ефективність рекламних кампаній.   Ми або сторонні компанії можемо збирати із цією метою дані, такі як IP-адреса (зокрема для визначення вашого приблизного географічного місцеперебування); ідентифікатори пристроїв; відомості про ваше програмне забезпечення, програми, обладнання й браузер (та/або інформація, яка передається через ваш браузер); виробник і модель вашого обладнання, комп’ютера або пристрою; доставлені рекламні оголошення; розташування у грі; тривалість відображення реклами; інші відомості про використання Інтернету та веб-сайтів; веб-сторінки та версії сайтів для мобільних пристроїв, які ви переглядали (із зазначенням дати й часу); тип домену; розмір реклами; відгук на рекламне оголошення (за наявності); і кут перегляду. Використання та розголошення вищезазначених даних регулюється цією Політикою та політикою конфіденційності компанії, яка надає технологію доставки реклами.

Рекламні компанії, які доставляють для нас рекламу, можуть поєднувати зібрану чи отриману від EA інформацію з іншими відомостями, які вони зібрали незалежно з інших веб-сайтів та/або інших мережевих або мобільних продуктів чи послуг стосовно дій вашого веб-браузера в їхній мережі або на їхніх веб-сайтах. Багато із цих компаній застосовують власну Політику конфіденційності стосовно збирання та використання інформації.

Невиключний перелік компаній, які надають послуги доставки реклами, що використовують власні мережі на наших сайтах або у мережевих або мобільних продуктах та/або послугах, наведено на веб-сайті privacyappendix.ea.com.

Щоб отримати докладніші відомості про практики, застосовувані іншими великими компаніями, які надають послуги доставки реклами та можуть збирати інформацію на основі ваших дій із рекламою на цьому сайті, у наших мобільних продуктах і на інших сайтах чи у продуктах, які не належать до власності або сфери керування компанії EA, або відмовитися від цільової реклами, яку доставляють мережі-учасники організації National Advertising Initiative (NAI), відвідайте веб-сайтwww.networkadvertising.org.

Щоб отримати докладніші відомості про цільову рекламу в наших продуктах для мобільних пристроїв або відмовитися від неї, див. додаток до цієї Політики на веб-сайті privacyappendix.ea.com.

Ці технології доставки реклами інтегровані в наші сайти та мережеві й мобільні продукти та послуги. Якщо ви не бажаєте використовувати цю технологію, не грайте.

6. Технології захисту від обманних і шахрайських дій

Компанія EA намагається підтримувати безпечне та чесне ігрове середовище для всіх учасників її ігор. Щоб запобігти шахрайським діям і поведінці, яка може негативним чином вплинути на участь гравця у грі, компанія EA має право використовувати «антиобманне» програмне забезпечення або програми для запобігання шахрайським діям у наших мережевих іграх, під час використання наших мережевих продуктів та/або служб (зокрема мережевих ігор) і мобільних платформ.

Під час входу до мережевих продуктів або послуг EA, під час настроювання облікового запису Origin та/або у точці продажу, компанія EA може збирати дані про ваш пристрій із метою створення геша компонентів комп’ютера. Інформація, що збирається із цією метою, не зберігатиметься у відновлюваній формі. EA використовує зібрані відомості для запобігання шахрайським діям і для автентифікації. Компанія EA може об’єднувати геш комп’ютера, створений із цією метою, із вашим обліковим записом Origin. Об’єднані в такий спосіб дані не надаватимуться стороннім компаніям і використовуватимуться компанією EA виключно з метою безпеки, запобігання обманним діям, а також для автентифікації.

IV.    Інформація, яка передається компанії EA третіми сторонами

Компанія EA також отримує особисту й неособисту інформацію від третіх сторін в описаний нижче спосіб. Компанія EA використовує ці дані лише для цілей, які не суперечать цій Політиці.

1. Система PlayStation®3

Якщо ви виконаєте вхід, щоб грати в ігри від EA через систему PlayStation®3, відомості вашого облікового запису Sony Entertainment Network буде надано компанії EA, щоб ми могли створити для вас обліковий запис Origin. Обліковий запис Origin необхідний для гри в мережеві ігри від EA. Виконуючи вхід для гри в ігри від EA, ви погоджуєтеся на передання компанії EA обмежених відомостей облікового запису користувача. Інформація, яка передається компанії EA, містить ваше ім’я, адресу електронної пошти, мережевий ідентифікатор, країну, мову та дату народження, але не містить номер кредитної картки або інші фінансові дані облікового запису.

2. Xbox Live

Якщо ви виконаєте вхід для гри в ігри від EA через службу Xbox Live корпорації Майкрософт, корпорація Майкрософт надасть ваші відомості облікового запису користувача Xbox Live компанії EA, щоб ми могли створити для вас обліковий запис Origin. Для гри в ігри Xbox Live від EA вам необхідний обліковий запис Origin. Виконавши вхід для гри в ігри Xbox Live від EA, ви погоджуєтеся, що корпорація Майкрософт може передавати відомості вашого облікового запису користувача компанії EA. Інформація, яка передається від компанії Майкрософт компанії EA, містить ваш тег гравця (Gamertag), адресу електронної пошти, область, країну, мову та вік, але не містить номер кредитної картки або інші фінансові дані облікового запису.

3. Wii U

Якщо ви виконаєте вхід, щоб грати в ігри від EA на консолі Nintendo Wii U, відомості вашого облікового запису Nintendo буде надано компанії EA, щоб ми могли створити для вас обліковий запис Origin. Обліковий запис Origin необхідний для гри в мережеві ігри від EA. Виконуючи вхід для гри в ігри від EA, ви погоджуєтеся на передання компанії EA обмежених відомостей облікового запису користувача. Інформація, яка передається компанії EA, містить ваші відомості користувача Wii, адресу електронної пошти, ідентифікатор Nintendo Network, список друзів, країну, мову та дату народження, але не містить номер кредитної картки або інші фінансові дані облікового запису.

4. Інші відомості, які збираються від третіх сторін

Компанія EA також може отримувати іншу інформацію від третіх сторін, зокрема пов’язану з використанням і розповсюдженням наших продуктів і послуг, а також ринковими й демографічними дослідженнями, яку ми додаємо до особистої та анонімної інформації, зібраної від вас або наданої безпосередньо вами. Деякі служби третіх сторін, такі як Twitter і Facebook, також можуть надавати нам відомості з ваших облікових записів у цих службах із вашого дозволу.

Граючи в ігри від EA через соціальну мережу або іншу сторонню платформу чи службу, або приєднуючись до такої сторонньої мережі, платформи або служби через один із наших продуктів та/або служб, ви дозволяєте компанії EA збирати, зберігати й використовувати відповідно до цієї Політики конфіденційності всі відомості, щодо яких ви дали згоду на їх передавання соціальною мережею або іншою сторонньою платформою компанії EA через інтерфейс прикладних програм (API) соціальної мережі або іншої сторонньої компанії на основі ваших налаштувань у сторонній соціальній мережі або платформі. Ваша угода набуває чинності, коли ви підключаєтеся до сторонньої мережі, платформи або служби через наші продукти та/або служби та/або коли ви підключаєтеся до однієї з наших програм або «приймаєте» чи «дозволяєте» її (можуть використовуватися інші подібні терміни) через соціальну мережу чи іншу сторонню платформу або службу.

EA може також збирати або отримувати відомості про вас від інших користувачів EA, які погодилися на завантаження контактів електронної пошти чи контактів з інших служб. Ці відомості зберігатимуться в нас і використовуватимуться головним чином, щоб допомагати підтримувати зв’язок між вами та вашими друзями.

Також через третіх сторін компанія EA може отримувати інформацію, пов’язану з ринковими та демографічними дослідженнями, та/або інші дані, які використовуються для доповнення особистої інформації, безпосередньо наданої вами.

V.    Що відбувається з інформацією, яку збирає компанія EA?

А. Як EA використовує вашу інформацію

EA використовує вашу інформацію для виконання ваших запитів і замовлень на придбання, а також надсилання вам підтверджень придбання та іншої інформації стосовно облікового запису. Крім того, надана вами особиста інформація дасть нам змогу надсилати вам повідомлення, наприклад щодо нових продуктів, функцій, удосконалень, спеціальних пропозицій, можливостей для оновлення, змагань і цікавих заходів. Пізніше ви можете також відмовитися від таких повідомлень, які надсилаються електронною поштою.

Крім того, EA використовує особисту та неособисту інформацію (як окремо, так і в поєднанні з іншими даними), щоб покращувати зручність вашого користування нашими продуктами та послугами, удосконалювати наші продукти й послуги, розуміти поведінку та переваги наших клієнтів, усувати технічні проблеми, надавати рекламу, здійснювати автентифікацію, впроваджувати наші Умови надання послуг, гарантувати належне функціонування наших продуктів і послуг, а також допомагати покращувати їх. Ми також поєднуємо неособисту інформацію з особистою, наприклад адресами електронної пошти, для таких цілей, як забезпечення для вас відмінного обслуговування клієнтів, адміністрування програм лояльності й настроювання повідомлень, пропозицій, веб-сторінок і способу гри в ігри.

Використовуючи у наших мережевих або мобільних продуктах і послугах засоби пошуку друзів, такі як Facebook, Game Center або інші служби третіх сторін, ви визнаєте, що використання цих засобів пошуку друзів допоможе вам знаходити свої контакти та дасть змогу вашим контактам пов’язувати ваш обліковий запис Origin (і відповідні дані щодо ігор, включно з тим, у які ігри ви грали на платформах для комп’ютерів, мобільних пристроїв і консолей) із вашим профілем у соціальній мережі та/або адресою електронної пошти. Отриманий у вищенаведений спосіб список друзів, який може бути доступний через соціальні платформи EA (за наявності), регулюватиметься цією Політикою конфіденційності. Зверніть увагу, що друзі, яких ви додали до списку друзів EA або Origin, можуть мати змогу шукати та/або ідентифікувати вас у контексті різних продуктів і послуг EA, а також переглядати створені вами профілі. Ці друзі також можуть мати змогу переглядати теги гравця, які ви використовуєте в пакеті продуктів і послуг EA. Проявляйте пильність, обираючи друзів.

Якщо ви вирішите скористатися нашою послугою рекомендацій, щоб «Розповісти другу» про продукт або сайт EA, ми попросимо вас надати ім’я та адресу електронної пошти вашого друга. Ми надішлемо вашому другу лист електронної пошти від вашого імені із запрошенням відвідати сайт або спробувати продукт. EA зберігатиме ім’я та адресу електронної пошти вашого друга протягом короткого терміну з єдиною метою надсилання цього повідомлення електронної пошти та для перевірки надлишковості, призначеної гарантувати, що ваш друг не отримує багато копій одного повідомлення електронної пошти. Ми не зберігаємо та не використовуємо ці відомості із жодною іншою метою.

Ваша участь у турнірах та інших мережевих ігрових заходах також можлива лише за умови збирання, використання, зберігання, передавання та загальнодоступного відображення нами статистичних даних (таких як ваші бали, рейтинги та досягнення), створених за вашої участі.

Б. Чи надаватиме EA мої відомості третім сторонам?

Компанія EA ніколи не надаватиме третім сторонам відомості, які дають змогу ідентифікувати особу, без вашої згоди.   Проте ми можемо надавати третім сторонам відомості, які не дають змогу ідентифікувати особу їх власників, відомості у сукупній формі та/або загальнодоступні відомості. Можуть бути обставити, за яких ви самі можете ділитись інформацією. Додаткові відомості про ваші права на інформацію, яку ви надаєте широкому загалу в EA, що включає створений користувачем вміст, форуми, блоґи та профілі, див. у розділі X. Також ви можете дозволити EA надавати вашу особисту інформацію компаніям та організаціям, що надають продукти та послуги, які, на нашу думку, можуть вас зацікавити. Щоб відмовитися від подальшого отримання повідомлень від маркетингового партнера або спонсора, якому надано вашу інформацію, зверніться безпосередньо до такого партнера або спонсора.

Компанія EA не надає третім сторонам особисту інформацію про дітей віком до 18 років, зареєстрованих на наших веб-сайтах, і не надає та не розкриває особисту інформацію окрім випадків, зазначених у цій Політиці. Але в разі злиття, придбання або малоймовірного випадку банкрутства, керування інформацією клієнтів компанії EA (незалежно від їхнього віку) може бути передано правонаступнику або цесіонарію компанії.

Компанія EA періодично наймає сторонніх підрядчиків для збирання особистої інформації від нашого імені, щоб надавати послуги доставки електронної пошти, продуктів, призів або рекламних кампаній, адміністрування вмісту, обробки кредитних карток, доставки товарів та інших послуг на наших сайтах. Під час запитів до таких служб від вас може вимагатися надати ваше ім’я, поштову адресу, номер телефону та адресу електронної пошти нашим підрядчикам. Ми просимо певних сторонніх підрядчиків, таких як агенції зі збору кредитної інформації та фірми, що займаються аналітикою даних або ринковими дослідженнями, доповнювати особисту інформацію, яку ви нам надаєте, для наших власних ринкових і демографічних досліджень, які дають нам змогу постійно вдосконалювати наші сайти та пов’язану рекламу для кращого задоволення потреб і побажань наших відвідувачів. Для кращого розуміння кожного клієнта ми пов’язуємо ці відомості з особистою інформацією, яку ви нам надаєте.

Коли наші сторонні агенти або постачальники послуг отримують доступ до інформації, яка не є неособистою, анонімною або сукупною, компанія EA вимагає від них виконання нашої вищезгаданої Політики конфіденційності стосовно використання такої інформації. Таким третім сторонам заборонено використовувати вашу особисту інформацію для будь-яких інших цілей без вашої прямої згоди.

Вас буде сповіщено, перш ніж вашу особисту інформацію буде зібрано будь-якою третьою стороною, яка не є нашим постачальником послуг або агентом, щоб ви могли прийняти обґрунтоване рішення, чи надавати свою інформацію цій стороні.

Ми також можемо отримувати доступ до особистої інформації, включно з персональними повідомленнями, і розголошувати її через скарги стосовно зловживання функціями наших продуктів і послуг, для впровадження юридичних прав, дотримання вимог закону або наказу державної організації чи іншого компетентного органу, або якщо в нас буде причина вважати, що розголошення інформації необхідне для протидії потенційному або фактичному завданню шкоди або впливу на наші права, операції, користувачів чи інших осіб, які можуть постраждати або зазнати втрат чи пошкоджень, або коли ми вважатимемо, що розголошення необхідне для захисту наших прав, боротьби із шахрайством та/або дотримання процедур судочинства, виконання судового наказу або правового процесу щодо EA. Зверніть увагу, що певна інформація, яку ви публікуєте або повідомляєте на наших і сторонніх сайтах та у службах, є доступною широкому загалу, тому не можна розраховувати на повне збереження її конфіденційності. Додаткові відомості див. у розділі X.
V.    Де зберігається інформація?

EA – це глобальна організація, і більша частина комп’ютерних систем, у яких EA збирає, зберігає та використовує зібрані й отримані відомості, розташована в США та Нідерландах. Ми також можемо використовувати засоби для збереження даних, розташовані в Канаді, країнах Азії та/або Європейського Союзу. Ваша особиста інформація може передаватися, використовуватися, оброблятися або зберігатися компанією EA в США та інших країнах, включно із країнами поза межами вашого перебування, як усередині так і поза межами Європейського Союзу та країнами Азії, і використовуватися для цілей, зазначених у цій Політиці конфіденційності.

VII.    Як компанія EA захищає вашу особисту інформацію?

EA розуміє важливість надійного та безпечного збереження вашої інформації. EA вживатиме комерційно доцільні заходи для захисту вашої особистої інформації та гарантування безпеки наших систем. Коли ви вводите в наші форми замовлень конфіденційну фінансову інформацію (наприклад, номер кредитної картки), ми шифруємо передавання такої інформації за допомогою методів, доцільних із комерційної точки зору. Однак жоден метод передавання даних через Інтернет або спосіб електронного збереження даних не є на 100 % безпечним. Ми не можемо гарантувати, що до вашої інформації не буде отримано доступ, її не буде розголошено, змінено чи знищено шляхом порушення будь-яких із наявних у нас фізичних, технічних або адміністративних засобів безпеки. Ми не можемо взяти на себе відповідальність або провину за неавторизований доступ до наших серверів і систем.

VIII.    Перегляд, виправлення інформації, запит на видалення зі списку розсилки та дезактивація вашого облікового запиту

Ви можете в будь-який час змінити або оновити відомості свого облікового запису. Для цього необхідно виконати вхід на наш сайт, перейти до розділу «Мій обліковий запис» і переглянути свої «Основні дані» або інші параметри облікового запису. Якщо вам не вдасться виконати вхід або ви бажатимете дезактивувати свій(ої) обліковий(і) запис(и), зверніться до адміністратора Політики конфіденційності у своїй країні, вказаного у списку на нашому сайті за адресою privacyadmin.ea.com, або, якщо ваша країна відсутня у списку, зв’яжіться з адміністратором Політики конфіденційності у США. Ми будемо раді переглянути, оновити або видалити інформацію в необхідний для вас спосіб. При цьому ми все ще можемо зберігати вашу інформацію в наших файлах для вирішення суперечок і впровадження нашої угоди з користувачами, а також через технічні та юридичні вимоги й обмеженнями щодо безпеки, цілісності та роботи наших веб-сайтів.

Деякі сайти та служби EA можуть збирати особисту інформацію, недоступну через наш сайт. Однак у таких випадках ви можете отримати доступ до цієї інформації, скориставшись альтернативними засобами доступу, описаними у службі, або звернувшись до свого місцевого адміністратора Політики конфіденційності на веб-сайті privacyadmin.ea.com після чого з вами зв’яжуться щодо вашого запиту протягом 30 днів.

Якщо ви надали компанії EA доступ до відомостей свого облікового запису Facebook через програму EA або Playfish, ви можете надіслати EA запит на видалення ваших відомостей Facebook, звернувшись до адміністратора Політики конфіденційності, указаного на веб-сайті privacyadmin.ea.com, та зазначивши програму Facebook, якою ви користуєтеся. Зверніть увагу, що через видалення ваших даних, пов’язаних із програмою у Facebook, ви більше не матимете доступу до цієї програми.

IX.    Спеціальне зауваження щодо дітей

Багато мережевих або мобільних продуктів і послуг EA розраховані на загальну аудиторію та навмисне не збирають особисту інформацію від дітей. Якщо мережевий або мобільний продукт чи послуга EA збирає інформацію про вік, і користувачі указують, що їм менше ніж 13 років, продукт або послуга блокує надання особистої інформації такими користувачами чи гарантує отримання від батьків дозволу на збирання, використання та передавання особистої інформації їхніх дітей. Ми навмисне не просимо дітей віком до 13 років надавати більше інформації, ніж необхідно для надання наших послуг.

Зверніть увагу, що якщо ви надасте згоду на використання вашою дитиною мережевих або мобільних продуктів і послуг EA це включатиме такі загальнодоступні служби зв’язку, як електронна пошта, миттєві повідомлення та мережеві групи, де ваша дитина може спілкуватися з іншими користувачами різного віку та надавати їм свою особисту інформацію. Батьки можуть змінювати або відкликати свою попередньо надану згоду та переглядати, змінювати й вимагати видалення особистої інформації своїх дітей, надіславши повідомлення електронної пошти відповідному адміністратору Політики конфіденційності на веб-сайті privacyadmin.ea.com.

Якщо ми змінимо цю декларацію про конфіденційність у такий спосіб, що буде розширено межі збирання, використання або розголошення особистої інформації дітей, на які раніше погодилися батьки, батькам буде повідомлено про це, і нам знадобиться отримати від батьків додаткову згоду.

Ми рекомендуємо вам поговорити зі своїми дітьми про спілкування з незнайомими людьми та розголошення особистої інформації в Інтернеті. Вам і вашій дитині слід переглянути нашу веб-сторінку «Мережева безпека», щоб дізнатися додаткові відомості про безпечне користування Інтернетом.

Ми захищаємо зібрану інформацію відповідно до Політики конфіденційності (див. розділ VII вище). Якщо ми змінимо спосіб використання інформації вашої дитини, ми повідомимо вас про це у спосіб, описаний у цій Політиці.

За жодних обставин можливість участі дитини в заході (наприклад, змаганні) не залежить від надання дитиною докладнішої особистої інформації, ніж необхідно для участі в заході. Ми можемо повністю заборонити участь дітей у подіях на певних сайтах, незалежно від згоди.

X.    Загальнодоступна інформація, включно зі створеним користувачем вмістом, форумами, блоґами та профілями

Ви можете розкрити інформацію про себе у процесі надання створеного користувачем вмісту на сайтах або в іграх EA чи в наших мережевих чатах, блоґах, дошках повідомлень, «профілях» користувачів для загального перегляду або в подібних форумах на наших та/або сторонніх сайтах. Інформація, яку ви розголошуєте на таких форумах, не шифрується, є загальнодоступною та може бути доступна й записана співробітниками EA, тому не можна розраховувати на збереження її конфіденційності або приватності.

Ви маєте усвідомлювати, що вся інформація, яка дає змогу ідентифікувати вашу особу та яку ви передаєте під час цих загальнодоступних дій, є доступною для інших користувачів цього форуму та може бути прочитана, зібрана або використана ними, а також може бути використана для надсилання вам небажаних повідомлень. Ми не несемо відповідальності за інформацію, що дає змогу ідентифікувати особу, яку ви вирішили опублікувати в будь-якому із цих форумів.

Зверніть також увагу на те, що у процесі звичайної роботи в Інтернеті певні відомості можуть надсилатися з вашого браузера третім сторонам, наприклад рекламним мережам та аналітичним компаніям. EA не контролює інформацію, яка надсилається з вашого браузера в ці мережі або іншим третім сторонам, і рекомендує перевірити параметри свого браузера, щоб запобігти розголошенню інформації, яку ви не бажаєте робити загальнодоступною.

Якщо ви публікуєте відео, зображення або фотографію на одному з наших сайтів для публічного перегляду, ви маєте усвідомлювати, що інші користувачі зможуть переглядати, збирати, копіювати та/або використовувати їх без вашої згоди. Ми не несемо відповідальності за відео, зображення або фотографії, які ви вирішили завантажити на сайт EA. Ці та додаткові вказівки щодо публікації вмісту на наших веб-сайтах наведено в наших Умовах надання послуг на веб-сайті terms.ea.com.

XI.    Веб-сайти третіх сторін

Наш веб-сайт може містити рекламу або послуги, які мають посилання на інші веб-сайти, такі як Twitter, Facebook і YouTube. Факт відображення посилання на інший веб-сайт не становить підтримку, авторизацію або представлення нашого зв’язку з такою третьою стороною. Клацнувши посилання на веб-сайт третьої стороні, включно з рекламою, ви залишите веб-сайт EA, на якому перебуваєте, і перейдете на вибраний сайт. Оскільки ми не маємо змоги контролювати дії третіх сторін, ми не можемо взяти на себе відповідальність за будь-яке використання вашої особистої інформації такими третіми сторонами, та не можемо гарантувати, що вони дотримуватимуться таких самих процедур щодо конфіденційності й безпеки, як компанія EA. Ми рекомендуємо вам переглядати Політику конфіденційності всіх інших постачальників послуг, послугами яких ви плануєте користуватися. Якщо ви відвідаєте веб-сайт третьої стороні через посилання із сайту EA, рекомендуємо ознайомитися з його Політикою конфіденційності, перш ніж надавати особисту інформацію.

XII.    Продукти, що пропонуються у співробітництві із третіми сторонами

Учасники наших сайтів можуть реєструватися в інших службах. Певні продукти та/або послуги, наявні на нашому сайті, надаються вам у партнерстві із третіми сторонами та можуть вимагати від вас розголошення інформації, що дає змогу ідентифікувати особу, для реєстрації та доступу до продуктів та/або послуг. Інформація про партнерську третю сторону, яка пропонує такі продукти та/або послуги, стає відомою на етапі реєстрації. Якщо ви реєструєтеся для отримання таких продуктів та/або послуг, ваша особиста інформація передається таким третім сторонам, після чого використання цієї інформації регулюється політиками та вимогами щодо конфіденційності цих третіх сторін. Ми не несемо відповідальність за політики та вимоги щодо конфіденційності таких третіх сторін, тому ви повинні ознайомитися з їхніми політиками та вимогами щодо конфіденційності, перш ніж надавати свою особисту інформацію, що потребується для роботи з такими продуктами та/або послугами.

XIII.    Контактна інформація

У разі виникнення питань або зауважень щодо цієї декларації, перш за все слід звернутися до адміністратора Політики конфіденційності компанії EA у вашій країні, по електронній чи звичайній пошті за адресами, вказаними на веб-сайті privacyadmin.ea.com. Якщо вашої країни немає у списку, зв’яжіться з адміністратором Політики конфіденційності компанії EA у США, або надішліть лист на адресу: Privacy Policy Administrator, Electronic Arts Inc., 209 Redwood Shores Pkwy, Redwood City, CA 94065.

Щоб отримати докладніші відомості та переглянути оновлену онлайн-версію нашої Політики конфіденційності, відвідайте веб-сайт privacy.ea.com.

XIV.    Жителі штату Каліфорнія: права на конфіденційність інформації в Каліфорнії

Згідно із законодавством штату Каліфорнія, жителі штату, які мають ділові стосунки з Electronic Arts Inc. (EA) або однією з її дочірніх компаній, можуть відмовитися від розголошення їхньої особистої інформації компанією EA третім сторонам із метою надання цільової реклами. Як описано вище, наша Політика передбачає розголошення зібраної в Інтернеті особистої інформації третій стороні із метою надання цільової реклами лише за умови вашої згоди. Якщо ви бажаєте відмовитися від розголошення в будь-який час після надання своєї згоди, напишіть про це на електронну адресу privacy_policy@ea.com або надішліть лист адміністратору Політики конфіденційності на адресу: Privacy Policy Administrator, Electronic Arts Inc., 209 Redwood Shores Pkwy, Redwood City, CA 94065.

XV.    Вирішення спорів у примусовому арбітражі

У цьому Розділі пояснюється раціональний спосіб вирішення спорів, які можуть виникнути між вами та компанією ЕА. Як описано нижче, якщо немає можливості вирішити спір у неформальному порядку, та арбітражний суд виносить рішення про сплату на вашу користь суми, більшої за останню пропозицію (якщо така була) від компанії EA з метою врегулювання спору, компанія ЕА сплачує 150 % від присудженої суми, але не більше 5000 дол. США понад суму відшкодування.

УВАЖНО ПРОЧИТАЙТЕ НАВЕДЕНЕ НИЖЧЕ. ЦЕ СТОСУЄТЬСЯ ВАШИХ ПРАВ.

Більшість питань можна вирішити швидко та із задовільним результатом, якщо про свої питання ви повідомляєте нашу службу підтримки клієнтів на сайті help.ea.com, скориставшись обліковим записом Origin. У рідкісних випадках, коли ЕА не має можливості запропонувати вирішення, яке вас задовольнить (або ЕА не в змозі вирішити питання, спробувавши зробити це в неформальному порядку), обидві сторони погоджуються виконати наведену нижче процедуру з метою вирішення будь-яких (усіх) спорів між ними.  Це положення застосовується до всіх клієнтів повною мірою, яка дозволяється законом, але категорично виключає жителів Квебека, Росії, Швейцарії, країн-членів Європейського Союзу та Республіки Корея. Погоджуючись із цими умовами, ви та компанія EA недвозначно відмовляються від права на розгляд справ за участю присяжних і на участь у груповому позові. Цю угоду слід тлумачити розширювально. Цей Розділ стосується будь-яких (усіх) спорів між вами та компанією («Спори»), включаючи такі, але не обмежуючись ними:

- претензії, які випливають з або відносяться до будь-яких видів відносин між сторонами, що базуються на договорі, цивільному правопорушенні, статуті, шахрайстві, спотворенні фактів чи будь-якій іншій правовій теорії;
- претензії, які виникли до укладення цієї Угоди чи будь-якої угоди, яка їй передувала (включно з (але не обмежуючись цим) претензіями, пов’язаними з рекламою);
- претензії, які в цей момент є предметом передбачуваного судового розгляду колективного позову, де ви не є учасником офіційної групи; а також
- претензії, які можуть виникнути після закінчення дії цієї Угоди.

Цей Розділ не стосується лише таких видів спорів:

- претензія щодо забезпечення, захисту або визнання дійсності будь-яких прав інтелектуальної власності, які належать вам чи компанії ЕА (або одному з її ліцензіарів);
- претензія, яка випливає з або відноситься до заяв про викрадення, порушення авторського права чи недозволене використання;
- крім того, жодне з положень цього Розділу не може перешкодити будь-якій із сторін подати позов до суду, який займається розглядом дрібних справ.

Під зверненнями «EA», «ви» та «сторони» маються на увазі наші дочірні компанії, філіали, агенти, працівники, попередники у правах, правонаступники, цесіонарії, а також усі авторизовані та неавторизовані користувачі або особи, які отримують вигоду від послуг або Програмного забезпечення на умовах цієї Угоди чи будь-якої угоди, укладеної між сторонами раніше. Це положення про арбітраж засвідчує угоду в рамках торгівлі між штатами, отже тлумачення та виконання цього положення регулюються Федеральним законом про арбітраж. Це положення про арбітраж продовжує діяти після закінчення терміну дії даних Умов надання послуг.

А. Неформальні переговори/Повідомлення про спір. Ви та компанія ЕА погоджуються намагатися вирішити всі Спори в неформальному порядку протягом 30 днів, перш ніж подати позов до арбітражного суду. Такі неформальні переговори вважаються розпочатими з моменту отримання письмового повідомлення однією стороною від іншої («Повідомлення про спір»). Повідомлення про спір має містити: (а) повне ім’я та контактну інформацію сторони, яка скаржиться; (б) пояснення характеру та підстав для претензії або спору; (в) зазначення рішення, що очікується («Вимога»). ЕА надсилатиме свої Повідомлення про спір на вашу адресу, яка використовується для виставлення рахунків (якщо ви надали її), або на електронну адресу, яку ви надали. Ви надсилатимете свої Повідомлення про спір на адресу: Electronic Arts Inc., 209 Redwood Shores Parkway, Redwood City CA 94065, ATTENTION: Legal Department.

Б. Примусовий арбітраж. Якщо ви та компанія ЕА не в змозі вирішити Спір за допомогою неформальних переговорів протягом 30 днів після отримання Повідомлення про спір, будь-яка зі сторін може прийняти рішення розв’язати Спір остаточно й виключно через примусовий арбітраж. Рішення будь-якої зі сторін про розгляд питання в арбітражному порядку є остаточним та обов’язковим для іншої сторони.  СТОРОНИ РОЗУМІЮТЬ, ЩО, ПОГОДЖУЮЧИСЬ ІЗ ЦИМ ПОЛОЖЕННЯМ, ВОНИ ВІДМОВЛЯЮТЬСЯ ВІД ПРАВА ПОДАВАТИ ПОЗОВИ ДО СУДУ ТА ВИРІШУВАТИ ПИТАННЯ ЧЕРЕЗ РОЗГЛЯД СПРАВИ ЗА УЧАСТЮ ПРИСЯЖНИХ. Арбітражний розгляд розпочинається та здійснюється згідно із Правилами торговельного арбітражу Американської Арбітражної Асоціації («ААА») та, за необхідності, згідно з Додатковими процедурами вирішення спорів споживачів («Правила щодо споживачів ААА»), з якими можна ознайомитися на веб-сайті ААА за адресоюwww.adr.org. Суми арбітражних зборів і частка в оплаті роботи арбітра, що підлягають сплаті вами, визначаються згідно із Правилами ААА та, за необхідності, обмежуються Правилами щодо споживачів ААА. Якщо арбітр визнає такі витрати завеликими, або якщо ви надсилаєте в компанію ЕА повідомлення (на адресу, зазначену вище для Повідомлень про спір) про відсутність у вас можливості сплатити необхідні збори, щоб розпочати розгляд справи в арбітражному суді, компанія ЕА у найближчий час сплачує всі збори й витрати, пов’язані з арбітражем. Арбітражний розгляд може проводитися у присутності сторін, через надання документів, по телефону або за допомогою Інтернету. Арбітр приймає рішення в письмовій формі та у відповідь на запит будь-якої зі сторін надає обґрунтування свого рішення. Арбітр повинен дотримуватися відповідного закону, інакше будь-яке арбітражне рішення можна оскаржити. Ви та компанія ЕА маєте право звернутися до суду, щоб примусити до арбітражу, призупинити процес розгляду або підтвердити, змінити, скасувати чи винести рішення щодо присудження, яке визначив арбітр.

В. Обмеження. Ви та компанія ЕА погоджуєтеся з тим, що арбітраж обмежуватиметься виключно Спорами між ЕА та вами. У повній мірі, яка дозволяється законом: (1) жоден арбітражний розгляд не можна об’єднувати з іншою справою; (2) у жодному разі Спір не може розглядатися в арбітражному суді на основі колективного позову або із застосуванням процедур розглядання колективного позову; (3) у жодному разі Спір не може розглядатися через представництво від імені громадськості чи будь-якої іншої особи. ВИ ТА КОМПАНІЯ ЕА ПОГОДЖУЄТЕСЯ З ТИМ, ЩО КОЖНА ЗІ СТОРІН МОЖЕ ПОЗИВАТИСЯ ДО ІНШОЇ ТІЛЬКИ ОСОБИСТО, А НЕ ЯК ПРЕДСТАВНИК АБО УЧАСНИК КОЛЕКТИВНОГО ПОЗОВУ. Далі, якщо ви та компанія ЕА не домовилися про інше, арбітр не може об’єднувати претензії більше, ніж однієї особи, а також не може бути головою представницького чи групового судового процесу в будь-якій формі. Якщо цю особливу умову неможливо виконати примусово, це положення про арбітраж повністю втрачає силу та вважатиметься недійсним.

Г. Місцеперебування. Якщо ви мешкаєте у США, арбітражний розгляд відбувається в будь-якому зручному для вас місці. Якщо ви мешкає не в США, арбітражний розгляд має розпочатися в окрузі Сан-Матео, штат Каліфорнія, США, при цьому ви та компанія ЕА погоджуєтеся передавати в особисту юрисдикцію цього суду вирішення питань із метою примусити до арбітражу, призупинити процес розгляду або підтвердити, змінити, скасувати чи винести рішення щодо присудження, яке визначив арбітр.

Д. Відшкодування та винагорода адвокатів. Якщо арбітр вирішує питання на вашу користь по суті будь-якої претензії до компанії ЕА з вашого боку та присуджує сплатити вам відшкодування в сумі, яка перевищує (у грошовому еквіваленті) останню пропозицію з боку ЕА, зроблену в письмовій формі до того, як письмові заяви було подано арбітру для розгляду, компанія ЕА зобов’яується:
- сплатити вам 150 % від суми відшкодування, присудженої арбітром, але не більше 5000 дол. США понад суму відшкодування; а також
- сплатити вашому адвокату (якщо такий адвокат є) винагороду за його послуги та відшкодувати будь-які суми (включно з гонорарами свідків-експертів і пов’язаних із ними витрат), які ви або ваш адвокат визначите (у розумних межах) як витрати на розслідування, підготовку та ведення вашої справи в арбітражному суді («премія адвоката»).
Арбітр може приймати рішення та розв’язувати спірні питання щодо оплати та відшкодування винагород, витрат, альтернативних платежів і премії адвоката будь-коли під час розгляду справи, а також у відповідь на запит будь-якої зі сторін, зроблений потягом 14 днів після винесення рішення по суті справи.

Право на відшкодування винагород адвокатів і пов’язаних витрат, як зазначено вище, доповнює будь-яке право на відшкодування винагород адвокатів і пов’язаних витрат, які ви можете понести згідно з відповідним законом, хоча ви можете не отримати відшкодування повторно присуджених винагород адвокатів або пов’язаних витрат. Компанія ЕА відмовляється від будь-якого можливого права на відшкодування винагород адвокатів і пов’язаних витрат у зв’язку з арбітражним розглядом будь-яких спорів між сторонами.

Е. Обмеження повноважень арбітра. Арбітр може призначити деклараторний захист або судову заборону тільки на користь фізичної особи, яка цього потребує, і тільки до міри, необхідної для надання засобу судового захисту, що обґрунтовано особистою претензією цієї особи.

Ж. Внесення змін у положення. Незважаючи на будь-яке положення цієї Угоди, яке суперечить цьому, сторони погоджуються з тим, що в разі внесення компанією ЕА змін у це положення про арбітраж (крім зміни адреси для Повідомлень про спір), ви можете відхилити будь-яку таку зміну, надіславши в компанію (на зазначену вище адресу для Повідомлень про спір) письмове повідомлення протягом 30 днів після внесення цієї зміни. Відхиляючи будь-які майбутні зміни, ви погоджуєтеся вирішувати будь-які спірні питання між сторонами в арбітражному розгляді згідно з формулюванням цього положення.

Версія 54402_9