Electronic Arts Inc.
Retningslinjer om personvern og informasjonskapsler

Sist oppdatert: 28. august 2020

TRUSTeTRUSTe

Personvernet ditt er viktig for EA, og vi tar ansvaret vi har i forhold til dette svært alvorlig. Disse retningslinjene beskriver hvordan Electronic Arts Inc. (inkludert våre datterselskaper og tilknyttede selskaper, samlet kalt «EA»), behandler personopplysningene vi samler inn når du bruker våre mobile, nettbaserte og nedlastbare produkter og tjenester, eller når du deltar på live-arrangementer som arrangeres av eller i forbindelse med EA (samlet kalt «tjenester»).

EA deltar i EU-USA og Sveits-USA Privacy Shield-rammeverk. For å finne ut mer kan du gå til https://tos.ea.com/legalapp/WEBPRIVACYSHIELD/US/no/PC/.

INNHOLD

 1. Informasjon vi samler inn
 2. Hvordan vi samler inn informasjon
 3. Hvordan vi bruker informasjonen din
 4. Informasjon vi deler med tredjeparter
 5. Hvor vi oppbevarer informasjonen din
 6. Hvordan vi beskytter informasjonen din
 7. Barn
 8. Dine valg og kontroller
 9. Tredjepartstjenester
 10. Endringer av retningslinjene våre
 11. Kontakt oss
 12. Retten til å ta kontakt med en datavern-instans
 13. Ytterligere informasjon

1. Informasjon vi samler inn

Informasjonen vi samler inn, avhenger av hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Vennligst se under for mere informasjon.
 1. Informasjon du gir oss direkte

  Vi samler inn informasjon som du gir oss. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til:

  • Informasjon om EA-kontoen din, inkludert e-postadresse, brukernavn, land, fødselsdato, telefonnummer og passord.
  • Sikkerhetsspørsmål og svarene.
  • Informasjon du oppgir i forbindelse med spørreundersøkelser angående tjenestene våre.
  • Informasjon du oppgir når du trenger hjelp fra oss, som navnet ditt, telefonnummeret ditt og oppføringer (inkludert anrop) om problemet du opplever.
  • Faktureringsinformasjon, som navnet ditt, kortnummeret ditt, kontoopplysningene dine og leveringsadressen din.

 2. Informasjon du oppgir når du spiller online

  Når du deltar i sosiale funksjoner som chat, kan lyd, bilde og elektronisk informasjon som du oppgir bli lest, kopiert, samlet eller brukt av andre spillere, og informasjonen kan også bli gjort offentlig tilgjengelig. Sørg for at personverninnstillingene dine gjenspeiler preferansene dine.

  Når du deltar i flerspillerspill på nettet, vises profilinformasjonen, spillingen og statistikken din i spillet. Når du spiller visse flerspillermoduser i spillene våre, kan det hende vi gjør opptak av spillingen din og avspiller opptaket for andre spillere. I konkurransedrevne spillemoduser, som for eksempel FUT Champions, kan det hende at vi lagrer spillingen og knapptrykkene på dine tilkoblede enheter, og spiller disse igjen sammen med din profilinformasjon i spillet samt spillstatistikken med andre spillere og ved hendelser som arrangeres live av EA eller andre partnere av EA.


 3. Annen informasjon vi samler inn når du bruker tjenestene våre

  Vi kan samle inn annen informasjon automatisk når du bruker tjenestene våre. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til:

  • IP-adressen din.
  • Informasjon om enheten din, maskinvare og programvare, som maskinvare-identifikasjoner, plattformstype, innstillinger og komponenter, EA-programvaren og oppdateringer du har installert, og om du har nødvendige tilleggsmoduler.
  • Omtrentlig geolokasjonsdata (anslått fra IP-adresse eller enhetens innstillinger).
  • Nettleserinformasjon, som bl.a. nettlesertype og språkpreferanser.
  • Henvisende sider og utgangssider, inkludert sidevisninger og andre interaksjoner med nettinnhold.
  • Detaljer om hvilke EA-spill eller-tjenester du kjøper eller skaffer deg, og din bruk av dem.
  • Informasjon om hendelser på enheten, blant annet rapporter om krasjer, forespørsler, henvisende nettadresser og informasjon om systemaktivitet (f.eks. om det oppsto en feil da du spilte våre spill eller om du mistet tilgangen til Internett).
  • Biometrisk informasjon (for bestemte applikasjoner, for eksempel apper for ansiktsskanning); og
  • Annen informasjon (for eksempel din skikkelse) som det kan hende du gir oss som en del av deltagelsen din i livehendelser.

  Vi kan også samle inn og lagre informasjon om enheten din, bruk av mekanismer som informasjonskapsler, nettleserlagring (inkludert HTML 5) og hurtigbuffer for programmer.

 4. Informasjon gitt til oss av tredjeparter

  PlayStation®3-system, PlayStation®4-system og PlayStation®5-konsoll. Ved å registrere deg og bruke EA sine nettbaserte tjenester på et PlayStation®3-system, PlayStation®4-system eller en PlayStation®5-konsoll, godtar du at informasjon om konto for PlayStation™Network gis til EA så vi kan opprette en EA-konto for deg. Du trenger en EA-konto for å få tilgang til EA sine nettbaserte tjenester. Fra Sony mottar vi blant annet navn, e-postadresse, Online-ID, land, fylke, språk, enkelte preferanser du har valgt og fødselsdato. Vi mottar ikke kredittkortnummer eller annen finansiell informasjon.

  Xbox Live. Ved å registrere deg for å bruke EA sine nettbaserte tjenester på Microsofts Xbox Live-tjeneste, godtar du at Microsoft kan sende oss Microsoft-kontoinformasjonen din så vi kan opprette en EA-konto for deg. Du trenger en EA-konto for å få tilgang til EA sine nettbaserte tjenester. Fra Microsoft mottar vi blant annet Gamertag, e-postadresse, fylke, land, språk, fødselsdato, enkelte preferanser du har valgt og alder. Vi mottar ikke kredittkortnummer eller annen finansiell informasjon.

  Wii / Wii U. Ved å registrere deg for EA sine nettbaserte tjenester på en Nintendo Wii eller Wii U-konsoll, godtar du at Nintendo kan sende oss Nintendo-kontoinformasjonen din, så vi kan opprette en EA-konto for deg. Du trenger en EA-konto for å få tilgang til EA sine nettbaserte tjenester. Fra Nintendo mottar vi blant annet Mii-informasjon, e-postadresse, Nintendo Network ID, venneliste, land, språk og fødselsdato. Vi mottar ikke kredittkortnummer eller annen finansiell informasjon.

  Nintendo Switch™. Ved å registrere deg for EA sine nettbaserte tjenester på en Nintendo Switch™-konsoll, godtar du at Nintendo kan sende oss Nintendo-kontoinformasjonen din, så vi kan opprette en EA-konto for deg. Du trenger en EA-konto for å få tilgang til EA sine nettbaserte tjenester. Informasjonen vi mottar fra Nintendo inkluderer kallenavn, e-postadresse, venneliste, land, språk og fødselsdato. Vi mottar ikke kredittkortnummer eller annen finansiell informasjon.

  Mobile plattformer. Hvis du spiller eller kjøper spillene våre på den mobile enheten din og/eller et nettbrett, mottar vi informasjon om deg fra app-butikkene og andre tilbydere av mobile plattformer. Denne informasjonen inkluderer brukernavn og/eller enhets-ID, og det faktum at du har gjennomført et kjøp. Den inkluderer imidlertidig ikke noen sensitiv eller finansiell informasjon. Enkelte av våre mobile plattformer kan sende oss informasjon du har gitt tillatelse til at skal sendes til oss. Våre mobilspill kan også be om ytterligere personlig informasjon fra deg, som for eksempel push-varslingstokener, enhetens plassering eller kontaktliste, og vi samler kun inn denne informasjonen om du har gitt oss ditt samtykke.

  Andre tredjeparter

  Vi kan motta informasjon fra tredjeparter, for eksempel Facebook eller Apple Game Center, når du bruker disse tjenestene med spillene våre. Vi kan også motta informasjon om deg når andre spillere velger å dele kontaktlisten sin med oss.

 5. Juridisk grunnlag for behandling

  Det rettslige grunnlaget for å behandle dine personlige opplysninger varierer avhengig av landet du bor i, som angitt ved opprettingen av kontoen din.

  Hvis du er bosatt i EØS-området eller i en jurisdiksjon der lignende juridiske krav kan gjelde, som Brasil, Sveits og USA, er vi avhengige av en rekke rettslige grunnlag for å kunne bearbeide informasjon om deg, avhengig av typen informasjon vi samler inn og kontekst. Vi vil bruke dine opplysninger hvis vi har din tillatelse, hvis vi har et legitimt interesse for å gjøre dette, hvis dette er nødvendig for at en avtale med deg skal tre i kraft, og/eller hvis vi har en lovlig forpliktelse å bearbeide informasjon om deg. For eksempel er vi vanligvis avhengige av:

  • samtykke ved plassering av informasjonskapsler på enheten din på nettet (gjennom vår samtykkeadministrator for informasjonskapsler) for å sende deg markedsføring på e-post, eller for å levere målrettet annonsering fra tredjeparter til deg på tjenestene våre;
  • våre legitime interesser for å behandle informasjonen din når vi gir deg kundeservice, for å tjene målrettet markedsføring av tjenestene våre, for forebygging av svindel og sikkerhetsformål; Og
  • på kontraktsmessig nødvendighet for å behandle informasjon når du oppretter en EA-konto, og gjøre oss i stand til å levere tjenestene våre til deg.

  For å lære mer om det juridiske grunnlaget som vi er avhengige av å behandle informasjonen din for et bestemt formål, vennligst kontakt oss via alternativene i avsnitt 11 nedenfor.

  Hvis du er bosatt i en annen jurisdiksjon, er vårt juridiske grunnlag for behandling av informasjonen din vanligvis samtykke til disse retningslinjene og/eller ethvert spesifikt samtykke for behandling av informasjonen din du har oppgitt.

2. Hvordan vi samler inn informasjon

Vi og tredjeparter bruker teknologiene beskrevet nedenfor til å samle inn informasjon og levere våre tjenester.
 1. Informasjonskapsler og lignende teknologier

  Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres i nettleseren din. Vi bruker informasjonskapsler og lignende teknologier til å hjelpe oss med å forstå forskjellige ting, blant annet hvilke nettsteder, funksjoner eller reklamer du ser på, og hvilke spill du spiller. Denne informasjonen hjelper oss med å holde oversikt over handlevognen din, måle hvor effektiv markedsføringen vår er, sørge for at du ikke ser den samme reklamen igjen og igjen, og på andre måter forbedre opplevelsen din. Du kan deaktivere informasjonskapsler, begrense typen informasjonskapsler du tillater eller stille inn nettleseren slik at den varsler deg når informasjonskapsler sendes. Se i støtten fra din egen nettleser hvis du trenger hjelp med innstillingene for informasjonskapsler. Vi tilbyr også verktøy for samtykke til informasjonskapsler i enkelte regioner for å hjelpe deg med å administrere informasjonskapslene dine.

  Vi kan bruke sporingspiksler eller gjennomsiktige GIF-er til å samle inn informasjon om din bruk av tjenestene våre og ditt svar på markedsførings-e-postene våre. Vi bruker Internett-loggfiler (som inneholder teknisk data, blant annet IP-adressen din) til å overvåke trafikken på våre tjenester, feilsøke tekniske problemer, oppdage og hindre svindel, og håndheve brukeravtalen vår. Vi responderer ikke i øyeblikket på Do Not Track (DNT)-signaler. Du kan velge bort enkelte typer sporing på nettet, inkludert visse analyser og skreddersydd annonsering ved å endre innstillingene for informasjonskapsler i nettleseren din eller via våre samtykkeverktøy.

  Vi bruker også teknologier for analyse, annonsering, anti-juks og antisvindel i tjenestene våre. Disse teknologiene kan bruke de samme informasjonskapslene eller lignende mekanismer som nærmere beskrevet nedenfor.

 2. Analytiske teknologier

  Vi bruker våre egne spillservere, samt interne og tredjeparters analytiske teknologier, til å hente inn informasjon om hvordan du bruker tjenestene våre, datamaskinen eller enheten din, og helsen til tjenestene våre.

  EA kan for eksempel samle inn og lagre data fra datamaskinen eller enheten din når du bruker tjenestene våre. Denne informasjonen inkluderer teknisk og relatert informasjon om datamaskinen eller enheten og operativsystemet (som IP-adresse og enhetens ID), informasjon om din bruk av enkelte funksjoner, statistikk om spilling og bruk, interaksjoner med systemet og ekstern maskinvare for formål beskrevet i avsnitt 3 nedenfor. Hvis du spiller et spill uten tilkobling til Internett, vil data lagres på enheten og overføres til EA når enheten kobler seg til Internett. Hvis du deltar i nettbaserte tjenester, kan EA også samle inn, bruke, lagre, overføre og offentlig vise dine persona- og/eller statistiske data angående spillingen din (inkludert poengsummer, rangeringer og prestasjoner), eller identifisere innhold som er opprettet og delt av deg med andre spillere.

  Tredjeparts analyseteknologier integrert i tjenestene våre kan kombinere informasjonen de samler inn i forbindelse med EAs tjenester med informasjon de uavhengig har samlet inn over tid og på tvers av ulike plattformer. Mange av disse selskapene samler inn og bruker informasjon underlagt sitt eget personvernregelverk. En liste over tredjeparters analytiske tjenester som er aktive i våre tjenester samt informasjon om hvordan du kan melde deg ut, i den grad dette er mulig, finner du under privacyappendix.ea.com/no.

 3. Annonsevisningsteknologier

  Noen av våre tjenester benytter seg av markedsføringsteknologier som bruker informasjonskapsler, gjennomsiktige GIF-er, nettsendere, sporingspiksler og andre lignende teknologier for å levere tilbud til deg. Enkelte av disse teknologiene kan synkronisere eller koble seg på tvers av ulike nettsteder, mobilapper og enheter for å skreddersy tilbud til å samsvare med dine interesser. Du kan for eksempel få et tilbud på et spill vi tror du kommer til å like. Eller hvis du uttrykker interesse for et spill, kan det hende du mottar markedsføring på et senere tidspunkt for det spillet, eller for lignende tjenester, hos EA eller på tredjeparters nettsteder. Andre teknologier for annonsering i spillet gjør det mulig å bli midlertidig lastet opp til spillet, nettleseren eller mobilenheten din og senere erstattes mens du er på nettet.

  Disse teknologiene samler inn og bruker informasjon slik at vi kan gi deg passende tilbud samt måle disse tilbudenes effektivitet. I tillegg til identifikatorer, inkluderer denne informasjonen:

  • Markedsføring som blir vist og lokasjonen til markedsføringen.
  • Lengden markedsføringen var synlig.
  • Domene-type, IP-adresse og størrelse på markedsføringen.
  • Respons på markedsføring.

 4. Tredjeparts markedsføringsselskaper kan kombinere informasjonen de har samlet inn under levering av et tilbud til deg via våre tjenester med annen informasjon de uavhengig har samlet inn over tid og fra andre nettsteder. Mange av disse selskapene samler inn og bruker informasjon underlagt sitt eget personvernregelverk. En liste over annonseselskaper som driver sine egne nettverk på tjenestene våre, samt hvordan du kan velge bort i den grad det er aktuelt, finnes på privacyappendix.ea.com/no.

  Hvis du vil vite mer om noen av disse annonsenettverkenes praksis, eller for å velge bort målrettet annonsering fra tredjeparter, kan du gå til www.networkadvertising.org, www.aboutads.info/choices, youradchoices.ca eller www.youronlinechoices.eu. Merk deg at det å melde seg ut, ikke betyr at du ikke lenger vil se reklame. Det innebærer bare at reklamen du ser kan være mindre relevant for deg.

 5. Teknologier mot juks og svindel

  EA streber etter å tilby et trygt og rettferdig spillmiljø for alle spillere. Når du logger deg på en av tjenestene våre, kan vi eller tredjeparter bruke informasjonskapsler eller lignende teknologi, eller samle inn data om maskinen eller enheten din, til å opprette et «fingeravtrykk» eller en «hash» for maskinen din og komponentene dens. Denne informasjonen brukes til å hindre svindel, bedre sikkerheten og hjelpe til med verifisering. Vi kan også overvåke offentlig tilgjengelig informasjon, tredjepartsnettsteder og/eller bruke teknologier mot juks sammen med tjenestene våre, inkludert automatiserte anti-svindel- og misbruksalgoritmer. Hvis du mener at din tilgang til våre spill og/eller tjenester ble blokkert ved en feil av denne teknologien, vennligst ta kontakt med EA-hjelp på help.ea.com/no/.

3. Hvordan vi bruker informasjonen din

Vi bruker dine personlige opplysninger, både individuelt og kombinert sammen, på følgende måter.

For å drive vår virksomhet og for å forbedre og tilpasse spillopplevelsen din, inkludert til å:
Til å tilby deg støtte, inkludert å:
Til å personliggjøre kommunikasjonen vår med deg, inkludert å:
Vi beholder informasjonen vi samler inn så lenge som nødvendig for å levere tjenestene våre, og vi kan beholde denne informasjonen utover denne perioden om nødvendig av juridiske, operasjonelle eller andre legitime grunner.

Vi kan også avidentifisere, anonymisere eller samle inn informasjonen vi samler inn, eller samle den inn på en måte som ikke identifiserer deg direkte. Vi kan bruke og dele slik informasjon som nødvendig for våre forretningsformål og som tillatt i henhold til gjeldende lov.

4. Informasjon vi deler med tredjeparter

Vi deler ikke, selger (som begrepet er definert i henhold til gjeldende personvernlover, for eksempel California Consumer Privacy Act), eller avsløre dine personlige opplysninger, unntatt som beskrevet i disse retningslinjene. For en liste over kategorier med personlig informasjon vi har solgt eller offentliggjort om forbrukerne for et forretningsformål de siste 12 månedene, kan du kontakte oss som beskrevet i avsnitt 11 nedenfor.

Tjenesteleverandører. Vi ansetter tredjeparter som befinner seg i og utenfor landet du bor i (inkludert utenfor det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS)) til å samle inn eller behandle personopplysninger på våre vegne for de formålene som er beskrevet i avsnitt 3 ovenfor, inkludert, men ikke begrenset til, gjennomføre markedsundersøkelser, levere IT og relaterte tjenester, tilrettelegge kredittkortbehandling, tilrettelegge livehendelser, eller sende e-poster. Vi krever at enhver tredjepart bare bruker dataene på våre vegne og til formål som er i samsvar med disse retningslinjene.

Forretningspartnere. Vi kan gi personlig informasjon til forretningspartnere som vi tilbyr tjenester i fellesskap. Disse partnerne inkluderer selskapene som leverer plattformen du spiller på eller spillene dine, som Sony (PlayStation®4-system eller PlayStation®5-konsoll), Microsoft (Xbox) eller andre.

Partnere. Vi kan dele personlig informasjon med våre tilknyttede selskaper.

Annonseringspartnere. Gjennom tjenestene våre kan vi tillate at tredjeparts annonseringspartnere angir teknologier og andre sporingsverktøy for å samle inn informasjon om din bruk av EAs tjenester og enheten din (f.eks. din IP-adresse, mobil-ID, side(r) besøkt, plassering, nettleserinformasjon, tidspunkt på dagen). Vi kan også kombinere og dele slik informasjon og annen informasjon (for eksempel din ikke-identifiserte kontoinformasjon, demografisk informasjon, maskinvarespesifikasjoner og kjøpshistorikk) med tredjeparts annonseringspartnere. Disse annonseringspartnerne kan bruke denne informasjonen (og lignende informasjon innhentet fra andre nettsteder) til å levere målrettede reklame til deg når du besøker tredjepartsnettsteder i nettverkene deres. Denne praksisen omtales ofte som «interessebasert annonsering» eller «elektronisk atferdsannonsering». Vi kan gi tilgang til andre data som samles inn av tjenestene for å dele informasjon som kan være nyttig, relevant, verdifull eller på annen måte av interesse for deg.

Hvis du foretrekker å ikke dele EA-personopplysningene dine med tredjeparts annonseringspartnere, kan du følge instruksjonene på denne siden for å endre innstillingene dine: https://tos.ea.com/legalapp/WEBPRIVACYCA/US/en/PC/.

Se også avsnitt 2(D) ovenfor for mer informasjon om dine alternativer vedrørende nettannonsering.

Avsløringer for å beskytte oss eller andre. Vi kan få tilgang til, bevare og utlevere all informasjon vi lagrer knyttet til deg til eksterne parter hvis vi, i god tro, mener det er nødvendig eller hensiktsmessig for å: overholde rettshåndhevelse eller nasjonale sikkerhetsforespørsler og juridiske prosesser, for eksempel en rettskjennelse eller stevning; beskytte dine, våre eller andres rettigheter, eiendom eller sikkerhet; håndheve våre retningslinjer eller kontrakter; samle skyldige beløp til oss; eller bistå med etterforskning eller rettsforfølgelse av mistanke eller faktisk ulovlig aktivitet. I særdeleshet, hvis vi mottar en rapport om at du har brutt retningslinjene våre (som vår Positive Play Charter på https://www.ea.com/nb-no/commitments/positive-play/charter), kan vi avsløre rapporten og annen relevant informasjon til plattformen du spiller spillene våre på, som Sony (PlayStation®4-system eller PlayStation®5-konsoll), Microsoft (Xbox) og andre.

Avsløring ved tilfelle fusjon, salg eller annen kapitaloverføring. Men dersom det gjennomføres en reorganisering, sammenslåing, salg eller konkurs, kan det hende vi overfører all informasjon vi samler til relevant tredjepart. Vi vil skaffe samtykke fra deg før vi gjør dette, dersom lovverket eller kontrakter krever det.

Tredjepartstillegg. Når tredjepartsteknologier eller sosiale verktøy er integrert i tjenestene våre, kan slike tredjeparter samle inn informasjon når du bruker tjenestene våre. Et eksempel er «Liker»-knappen til Facebook.

Deling på tvers av plattformer. Noen av spillene våre lar deg koble til og spille med venner og medlemmer av et spillfellesskap, uavhengig av hvilken plattform de spiller på. Noen på en Xbox kan for eksempel bli med i en kamp med en spiller som bruker et PlayStation®4-system eller en PlayStation®5-konsoll. Vi kaller denne muligheten til å matche spillere på tvers av plattformer for «Cross-Play». Når Cross-Play er aktivert og du spiller med noen på en annen plattform, kan den andre plattformen motta plattformens ID (for eksempel din gamertag på Xbox eller online-ID-en til din konto for PlayStation™Network) sammen med annen informasjon som er nødvendig for å aktivere Cross-Play. I tillegg kan vi gi informasjon om din bruk av Cross-Play-funksjoner til plattformen du spiller spillene våre på. Du kan endre innstillingene for Cross-Play ved å gå til menyen for spillinnstillinger.

Noen av spillene våre lar deg også koble kontoene dine sammen på tvers av plattformer. Dette kan tillate deg å videreføre fremgangen i et spill mellom plattformer, samt aktivere muligheten for at kjøpene dine på en plattform kan bli tilgjengeliggjort på en annen plattform. Vi vil også dele informasjonen med plattformer i den grad det er nødvendig for å aktivere disse funksjonene.

Andre plattformer som mottar informasjonen din kan inkludere Sony (PlayStation®4-system eller PlayStation®5-konsoll), Microsoft (Xbox), Nintendo (Nintendo Switch), Google (Stadia), Valve (Steam), Epic og flere plattformer etter hvert som de åpner for disse funksjonene. Din informasjon mottatt av disse plattformene kan være underlagt deres respektive personvernerklæringer.

Med ditt samtykke. Vi kan dele informasjon med andre tredjeparter med ditt uttrykkelige samtykke, med mindre annet er beskrevet ovenfor. Du kan for eksempel godta at vi deler informasjonen din med et bestemt selskap eller en bestemt organisasjon for å høre om deres produkter, tjenester eller kampanjer, eller hvis du forteller oss at du vil knytte EA-kontoen din til et annet selskaps tjenester. Bruk av informasjonen du godtar å dele vil være underlagt tredjepartenes respektive personvernserklæringer.

5. Hvor vi oppbevarer informasjonen din

Personlig informasjon vi samler inn, kan bli lagret og behandlet for de formål som er angitt i disse retningslinjene om personvern og informasjonskapsler i USA eller andre land der EA, dets datterselskaper eller tredjeparts agenter opererer. Ved å godta overføringen av dine personlige opplysninger utenfor landet du bor i, erkjenner du at dine personlige opplysninger kan overføres til mottakere i USA og andre land som kanskje ikke tilbyr samme nivå av personvernbeskyttelse som lovverket i ditt bostedsland eller statsborgerskap.

EAs personvernpraksis er i samsvar med APEC Cross Border Privacy Rules System. APEC CBPR-systemet tilbyr et rammeverk til organisasjonene. Dette rammeverket bidrar til å sikre at personlig informasjon som overføres blant deltakende APEC-økonomier er beskyttet og trygg. Du finner mer informasjon om APEC-rammeverket på https://www.apec.org/Groups/Committee-on-Trade-and-Investment/~/media/Files/Groups/ECSG/CBPR/CBPR-PoliciesRulesGuidelines.ashx.

Electronic Arts Inc. har sertifiseringer under (tidligere) EU-USA og Sveits-USA Privacy Shield som er tilgjengelige på www.privacyshield.gov. Når Electronic Arts Inc. overfører informasjon fra EØS, Storbritannia og Sveits til andre partnere, agenter eller tjenestetilbydere som befinner seg utenfor EØS, Storbritannia og Sveits, vil dette være i samsvar med prinsippet om ansvar for videre overføring ('Accountability for Onward Transfer') som nevnt i Privacy Shield. Når det er aktuelt, vil EA, basere seg på EUs Standardkontraktsklausuler og andre sikkerhetstiltak for å muliggjøre overføringer utenfor EØS, Storbritannia og Sveits. I henhold til en avgjørelse av den europeiske unions domstol 16. juli 2020 i relasjon til Privacy Shield for EU og USA og under veiledning fra European Data Protection Board, fortsetter EA å vurdere det juridiske regimet til landene som data overføres til, og etter behov, oppdateringer for å sikre at vi gir tilstrekkelige beskyttelsesnivåer.

6. Hvordan vi beskytter informasjonen din

Sikkerheten til spillernes informasjon er noe EA prioriteter høyt, og vi har en rekke tiltak som bidrar til å beskytte den. Vi, blant annet, krypterer sensitiv informasjon. Når det er sagt, er det ingen sikkerhetstiltak som er 100 % perfekte. Det betyr at vi ikke kan garanter sikkerheten til informasjonen din, og vi tar ikke noe ansvar for uautorisert bruk eller tilgang til informasjonen din som er under vår kontroll.

7. Barn

Selv om flertallet av EAS nettbaserte og mobile spill og tjenester er ment for voksne, anerkjenner EA viktigheten av å beskytte barns personvern på nett. Der det gjelder bestreber vi med å følge de ulike minimumskravene som er angitt av lovene i de enkelte landene eller territoriene når det gjelder alder som barn kan få tilgang til bestemte funksjoner i tjenestene våre.

Når spillere identifiserer seg som barn, kommer vi til å:
(1) innhente samtykke fra foreldre for bruk av barnas personlige informasjon, i henhold til gjeldende lov. Vi tillater for eksempel foreldre å opprette en EA-konto for barn på visse tjenester, og med samtykke fra foreldre samler EA inn og bruker visse av barnets personlige opplysninger til å administrere barnets EA-konto;

(2) deaktivere funksjoner i enkelte tjenester som kan tillate et barn å dele informasjon som identifiserer dem direkte. Vi vil for eksempel for barn deaktivere funksjoner som gjør det mulig for dem å sette inn personlig informasjon (f.eks. chat eller tekstmeldinger) i online- eller flerspillerspill;

(3) samle inn og bruke visse opplysninger kun til begrensede formål. Vi kan for eksempel sende lokale varsler i appen, som ikke er avhengig av å samle inn personopplysninger. Også vedvarende identifikatorer (som f.eks. IP-adresse eller identifikator for mobilannonseringsenhet) kan samles inn for å støtte våre interne operasjoner, for eksempel: (4) ikke betinge at et barns deltakelse i en aktivitet (f.eks. konkurranser) forutsetter utlevering av mer personlig informasjon enn det som med rimelighet er nødvendig for å delta i aktiviteten. Med visse tjenesterelaterte tjenester, kan det hende vi ikke lar barn delta i det hele tatt, selv om vi har samtykke.

Foreldrekontroll og valg:
Hvis du er en forelder eller foresatt og ønsker å tilbakekalle det tidligere oppgitte samtykket ditt, se gjennom informasjon som samles inn fra barnet ditt eller få informasjonen slettet, ta kontakt via alternativene i avsnitt 11 nedenfor. Hvis vi blir oppmerksomme på at et barn har gitt oss personopplysninger, vil vi slette personopplysninger vi har samlet inn, med mindre vi har en juridisk forpliktelse til å beholde den, og avslutte barnets konto og/eller gå tilbake til den mindreårige opplevelsen, etter behov.

Hvis vi gjør vesentlige endringer i hvordan vi samler inn, bruker, deler eller på annen måte behandler barnets personopplysninger, vil vi varsle foreldre via e-post eller på annen måte som kreves av gjeldende lov.

Vi oppfordrer deg til å snakke med barna dine om kommunikasjon med fremmede og risikoen ved å dele personlige opplysninger på Internett. Du og barnet ditt bør se gjennom personverninnstillingene som gjelder for bruk av våre tjenester og siden Sikkerhet på Internett. Disse finner dere på https://tos.ea.com/legalapp/OnlineSafety/US/no/PC/ for mer informasjon om sikkerhet på Internett.

8. Dine valg og kontroller

Vi gir deg meningsfulle valg vedrørende vår bruk og innsamling av informasjon. Hvis du for eksempel ikke lenger ønsker å motta markedsførings-e-poster fra EA, kan du klikke på avmeldingslenken som er inkludert i bunnteksten i hver markedsførings-e-post vi sender.

For å utøve noen av rettighetene som er oppført nedenfor, kan du kontakte oss via help.ea.com/no/ eller riktig personvernadministrator for regionen din som er oppført på privacyadmin.ea.com via e-post, post eller telefon. For å beskytte kontosikkerheten din og personopplysningene dine, blir du bedt om å bekrefte kontoeierskapet ditt før du utøver disse rettighetene. Når du har bekreftet kontoeierskapet, kan du også oppgi skriftlig bekreftelse som autoriserer en agent til å utøve disse rettighetene for deg.

Din rett til å bli slettet. Du kan deaktivere EA-kontoen din eller slette personlig informasjon assosiert med kontoen ved å kontakte oss via help.ea.com/no/ eller administratoren for personvern regionen din som er oppført på privacyadmin.ea.com. Hvis du gjør det, vil du ikke lenger ha tilgang til EA-spill eller -tjenester tilknyttet kontoen din. Merk deg at EA kan beholde informasjon som trengs for å løse uenigheter, håndheve brukeravtalene våre, og beskytte våre juridiske rettigheter, og som vi trenger for å være i samsvar med tekniske og juridiske krav relatert til sikkerhet, integritet og driften av tjenestene våre. Ellers vil vi beholde den personlige informasjonen din så lenge det anses som rimelig, for å kunne tilby deg tjenester, skape eller forbedre tjenestene våre, og for å være i samsvar med loven.

Din rett til å få tilgang. Du kan få tilgang til den personlige informasjonen vi har om deg. Du kan laste ned en kopi av den EA-konto informasjonen din ved å gå til EA-kontoen din og klikke på «Dine EA-data»-fanen, eller ved å besøke: https://myaccount.ea.com/cp-ui/downloaddata/index?locale=no_NO. For å be om tilgang til ekstra data, ta kontakt med help.ea.com/no/. Før vi behandler en forespørsel er det mulig at vi ber om personlig informasjon for å bekrefte identiteten din.

Din rett til korrektur. Du kan be om korrigering av din personlige informasjon der den er unøyaktig eller ufullstendig. I enkelte tilfeller kan vi tilby selvbetjeningsverktøy, slik som de som er tilgjengelige på EA-konto-kundeportalen på https://myaccount.ea.com/cp-ui/aboutme/index?locale=no_NO, som lar deg oppdatere noen av dine personlige opplysninger.

Din rett til å velge bort eller motsette deg visse typer behandling. Du kan ha rett til å velge bort salg av dine personlige opplysninger til tredjeparter, hvis aktuelt, eller protestere mot noen behandling av dataene dine, der slike forespørsler er tillatt ved lov.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til: https://tos.ea.com/legalapp/WEBPRIVACYCA/US/en/PC/.

Du kan også justere nettleserinnstillingene dine for å blokkere visse sporinger på nettet, for eksempel informasjonskapsler, som nærmere beskrevet i avsnitt 2(A).

Du har rett til ikke å få diskriminerende behandling for utøvelse av personvernrettighetene som er beskrevet i dette avsnittet.

9. Tredjepartstjenester

Våre nettsteder og tjenester kan inneholde markedsføring eller lenker til tredjepartstjenester (som Facebook sin «Liker»-knapp og lenker til tredjeparters nettsteder). Hvis du klikker på disse koblingene, inkludert annonser, vil du forlate EA-tjenesten og gå til tredjepartstjenesten eller nettstedet du valgte. Hvis du besøker en tredjepart sitt nettsted eller bruker en tredjeparts sin tjeneste, bør du lese gjennom personvernsreglementet til nettstedet eller tjenesten.

10. Endringer av retningslinjene våre

Vi kan av og til oppdatere denne personvernerklæringen. Når vi gjør dette endrer vi også «sist oppdatert»-datoen øverst i forskriftene. Hvis det er vesentlige endringer i disse retningslinjene, vil vi gjøre en tilstrekkelig innsats for å varsle deg om disse endringene. Slike endringer bemerkes enten ved å legge ut et varsel om endringene før de trer i kraft eller ved å sende deg et varsel direkte der det lokale lovverket krever dette.

11. Kontakt oss

Hvis du har en klage eller et spørsmål om disse retningslinjene, kan du kontakte personvernadministratoren for regionen din som er oppført på privacyadmin.ea.com. Alternativt til dette kan du ta kontakt med vår datavernansvarlig under dpo@ea.com. Hvis du har ubesvarte spørsmål vedrørende personvern eller databruk som vi ikke har besvart på en tilfredsstillende måte, kan du kontakte vår tredjepartsleverandør for tvisteløsninger i USA (kostnadsfritt) på https://feedback-form.truste.com/watchdog/request. Vi kommer til å besvare henvendelsen din innenfor rimelig tid.

Kontrolløren av personopplysningene som behandles under denne policyen er Electronic Arts Inc., 209 Redwood Shores Parkway, Redwood City, CA 94065. Representanten for Electronic Arts Inc. i Den europeiske unionen er Electronic Arts Limited, Onslow House, Onslow Street, Guildford, GU1 4TN, United Kingdom.

12. Retten til å ta kontakt med en datavern-instans

Hvis du har spørsmål om hvordan vi samler og bruker informasjon, vennligst ta kontakt med oss. Du har også rett til å ta kontakt med din lokale datavern-instans, hvis du foretrekker dette. Kontaktopplysninger for datavern-instanser i EU finner du på ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/authorities/index_en.htm.

13. Ytterligere informasjon

Hvis du vil ha mer informasjon om disse retningslinjene, kan du gå til privacy.ea.com/no.Tidligere retningslinjene om personvern og informasjonskapsler