Electronic Arts Inc.
Retningslinjer om personvern og informasjonskapsler


Personvernet ditt er viktig for EA, og vi tar ansvaret vi har i forhold til dette svært alvorlig. Disse retningslinjene beskriver hvordan Electronic Arts Inc. («EA») behandler den personlige informasjonen vi samler inn om deg når du bruker våre produkter og tjenester eller når du deltar i live-arrangementer som arrangeres av eller er i forbindelse med EA (samlet omtalt som «tjenester»). I noen tilfeller kan våre datterselskaper være behandlingsansvarlig, enten sammen med EA eller alene.


INNHOLD

 1. Informasjon vi samler inn
 2. Hvordan vi samler inn informasjon
 3. Hvordan vi bruker informasjonen din
 4. Informasjon vi deler med tredjeparter
 5. Hvor vi oppbevarer informasjonen din
 6. Hvordan vi beskytter informasjonen din
 7. Barn
 8. Dine valg og kontroller
 9. Tredjepartstjenester
 10. Endringer av retningslinjene våre
 11. Kontakt oss
 12. Retten til å ta kontakt med personvernmyndigheter

1. Informasjon vi samler inn

Informasjonen vi samler inn, avhenger av hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem.

A. Informasjon du gir oss direkte

Vi samler inn informasjon du gir oss direkte, som for eksempel når du oppretter en EA-konto, konfigurerer sikkerhetsspørsmål, foretar kjøp eller kontakter EA-hjelp.

Vi samler inn informasjon du gir oss, inkludert:

B. Informasjon du oppgir når du spiller på nettet

Når du spiller på nettet, kan vi samle inn informasjon om spillprofilen, spillingen din eller bruken din av sosiale funksjoner.

Når du bruker sosiale funksjoner som chat, kan lyd, bilde og elektronisk informasjon som du oppgir bli lest, kopiert, samlet eller brukt av andre spillere, og informasjonen kan også bli gjort offentlig tilgjengelig. Sørg for at personverninnstillingene reflekterer preferansene dine.

Når du deltar i nettbaserte flerspillerspill, vil profilinformasjonen din i spillet, spillingen din og statistikker være synlige. Når du spiller visse flerspillermoduser i spillene våre, kan det hende vi gjør opptak av spillingen din og avspiller opptaket for andre spillere. I konkurransedrevne spillmoduser kan det hende at vi lagrer spillingen og knapptrykkene på dine tilkoblede enheter, og spiller av disse igjen sammen med din profilinformasjon i spillet samt spillstatistikken, til andre spillere og ved hendelser som arrangeres live av EA eller partnere av EA.

C. Annen informasjon vi samler inn når du bruker tjenestene våre

Vi kan samle inn annen informasjon når du bruker tjenestene våre, som informasjon om enheten, maskinvare- og programvareinformasjon, IP-adresse eller nettleserinformasjon.

Vi kan samle inn annen informasjon automatisk når du bruker tjenestene våre, som for eksempel:

Vi kan også samle inn og lagre informasjon lokalt på enheten din, ved hjelp av mekanismer som informasjonskapsler, nettleserlagring (inkludert HTML 5) og hurtigbuffer for programmer.

D. Informasjon vi mottar fra tredjeparter

Vi kan motta informasjon om deg fra tredjeparter, som Sony, Microsoft, Nintendo, Google, mobile plattformer eller tredjeparts autentisering som du bruker til å logge inn på tjenestene våre.

Vi kan motta informasjon om deg som finnes i tredjeparts brukerkontoer når du bruker EAs nettbaserte tjenester på eller gjennom tredjeparts spillplattformer, som de som er oppført nedenfor. Denne informasjonen gis til EA i forbindelse med opprettelse eller tilknytning av en EA-konto, som er nødvendig for å få tilgang til EAs nettjenester. Din bruk av EAs nettjenester gjennom disse tredjepartene indikerer at du godtar overføringen av denne informasjonen. Nedenfor finner du eksempler på informasjon vi mottar. Vi mottar aldri kredittkortnummer eller annen finansiell informasjon fra disse tredjepartene i forbindelse med opprettelse eller tilknytning av en EA-konto.

Sosiale spillplattformer. Når du bruker sosiale spillplattformer fra tredjeparter (for eksempel Discord eller Twitch) og kobler til EA-kontoen din, kan vi motta informasjon knyttet til kontoen din på disse plattformene. Se gjennom informasjonen du får når du kobler sammen kontoene dine for å finne ut hvilken informasjon EA mottar.

Mobile plattformer. Hvis du spiller eller kjøper spillene våre på den mobile enheten din eller et nettbrett, mottar vi informasjon om deg fra app-butikkene og andre tilbydere av mobile plattformer. Denne informasjonen kan inkludere brukernavn eller enhets-ID, og det faktum at du har gjennomført et kjøp. Den inkluderer imidlertidig ikke noen finansiell informasjon. Enkelte av våre mobile plattformer kan sende oss informasjon du har gitt tillatelse til at skal sendes til oss. Mobilspillene våre kan også be om ytterligere personlig informasjon fra deg, som tokens for pushvarsler, den nøyaktige plasseringen din eller kontaktlisten din, men vi samler bare inn denne informasjonen hvis du gir oss samtykke til dette.

Andre tredjeparter

Vi kan motta informasjon fra andre tredjeparter, som Facebook eller Apple Game Center, når du bruker disse tjenestene med spillene våre. Vi kan også motta informasjon om deg når andre spillere velger å dele kontaktlisten sin med oss, eller fra offentlig tilgjengelige nettsteder.

E. Kategorier av personlig informasjon som behandles

Avhengig av din bruk av tjenestene våre, kan følgende kategorier av personlig informasjon ha blitt samlet inn, delt, solgt eller formidlet i de foregående 12 månedene (som disse behandlingsaktivitetene er definert i henhold til gjeldende personvernlover, som California Consumer Privacy Act, "CCPA"):

Vi kan samle inn ytterligere informasjon, for eksempel:

F. Juridisk grunnlag for behandling

Vi kan støtte oss til forskjellige juridiske grunnlag for å behandle informasjonen din, avhengig av hvor du bor.

Det juridiske grunnlaget for behandlingen av personopplysningene dine varierer avhengig av hvilken type informasjon vi samler inn, konteksten vi samler den inn i, og bostedslandet du har oppgitt ved registrering av EA-kontoen, eller, hvis du ikke er logget på en EA-konto, plasseringen din basert på IP-adresse og/eller landet enheten er registrert i.

Hvis du bor i et EØS-land eller i en jurisdiksjon der lignende juridiske krav kan gjelde, som Brasil, Sveits eller Storbritannia, er det en rekke juridiske grunnlag vi støtter oss til når vi behandler informasjon om deg. Vi behandler informasjonen din hvis vi har din tillatelse, hvis vi har en legitim interesse for å gjøre dette, hvis det er nødvendig for at en avtale med deg skal tre i kraft, og/eller hvis vi er lovpålagt å behandle informasjon om deg. For eksempel støtter vi oss vanligvis til:

2. Hvordan vi samler inn informasjon

Vi bruker ulike teknologier til å levere og måle effektiviteten til tjenestene våre, til å levere reklame og til å forbedre spillopplevelsen din. Disse teknologiene inkluderer informasjonskapsler og lignende teknologi, teknologi for analyse og markedsføring, og teknologi mot juks og svindel.

Vi og tredjeparter bruker teknologiene beskrevet nedenfor til å samle inn informasjon og levere våre tjenester.

A. Informasjonskapsler og lignende teknologier

Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres i nettleseren din. Vi og våre tredjepartspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologier til å hjelpe oss med å forstå forskjellige ting, blant annet hva du ser på av nettsteder, innhold eller reklamer, og hvilke spill du spiller. Denne informasjonen hjelper oss med å holde oversikt over handlevognen din, måle hvor effektiv markedsføringen vår er, sørge for at du ikke ser den samme reklamen igjen og igjen, og på andre måter bidra til å forbedre opplevelsen din. Du kan deaktivere informasjonskapsler, begrense typen informasjonskapsler du tillater eller stille inn nettleseren slik at den varsler deg når informasjonskapsler sendes. Se i støtten til nettleseren din hvis du trenger hjelp med innstillingene for informasjonskapsler. Vi tilbyr også samtykkeverktøy for informasjonskapsler i bestemte regioner for å hjelpe deg med å administrere informasjonskapslene dine.

Vi kan bruke sporingspiksler eller gjennomsikte GIF-er til å samle inn informasjon om bruken din av tjenestene og responsen din på e-poster vi sender ut i markedsføringssammenheng. Vi bruker Internett-loggfiler (som inneholder tekniske data, blant annet IP-adressen din) til å overvåke trafikken på våre tjenester, feilsøke tekniske problemer, oppdage og hindre svindel, og håndheve brukeravtalen vår. Vi responderer ikke i øyeblikket på Do Not Track (DNT)-signaler. Du kan velge bort visse typer sporing på nettet, blant annet visse analytiske verktøy og skreddersydd markedsføring, ved å endre innstillingene for informasjonskapsler i nettleseren eller via våre samtykkeverktøy, der hvor det er aktuelt.

Vi bruker også analytiske teknologier, markedsføring og teknologier mot juks og svindel i tjenestene våre. Disse teknologiene kan bruke de samme informasjonskapslene eller lignende mekanismer som nærmere beskrevet nedenfor.

B. Analytiske teknologier

Vi bruker interne og tredjeparts analytiske teknologier til å samle inn informasjon om hvordan du bruker tjenestene våre, datamaskinen eller enheten din, og helsen til tjenestene våre.

Vi kan for eksempel samle inn og lagre data fra datamaskinen eller enheten din når du bruker tjenestene våre. Denne informasjonen inkluderer teknisk og relatert informasjon om datamaskinen eller enheten og nettverksystemer (som IP-adresse og enhetens ID), informasjon om din bruk av enkelte funksjoner, statistikk om spilling og bruk, interaksjoner med systemet og ekstern maskinvare for formål beskrevet i avsnitt 3 nedenfor. Hvis du spiller et spill uten tilkobling til Internett, vil data lagres på enheten og overføres til oss når enheten kobler seg til Internett. Hvis du benytter nettbaserte tjenester, kan vi også samle inn, bruke, lagre, overføre og offentliggjøre person- og/eller statistiske data som gjelder spillingen din (som poengsummer, rangeringer og bragder) eller identifisere innhold som du lager og deler med andre spillere.

Tredjeparters analytiske teknologier som er integrert i tjenestene våre (inkludert integrasjoner med SDK [Software Development Kit] og API [Application Program Interfaces]) kan kombinere informasjonen de samler inn i forbindelse med din bruk av EAs tjenester, med informasjon de uavhengig har samlet inn over tid og/eller på tvers av forskjellige plattformer. Mange av disse selskapene samler inn og bruker informasjon underlagt sitt eget personvernregelverk. En liste over tredjeparters analytiske tjenester som er aktive i våre tjenester samt informasjon om hvordan du kan melde deg ut, i den grad dette er mulig, finner du under privacyappendix.ea.com/no.

C. Markedsføringsteknologier

Noen av tjenestene våre benytter seg av markedsføringsteknologier som bruker informasjonskapsler, gjennomsikte GIF-er, skjulte sporingsbilder, sporingspiksler, SDK, API og andre lignende teknologier for å levere tilbud og markedsføring til deg i EA-tjenester, samt på tredjeparters plattformer og nettsider, og til å måle ytelsen til markedsføringskampanjene våre. Enkelte av disse teknologiene kan synkronisere eller koble seg på tvers av ulike nettsteder, mobilapper og enheter for å skreddersy tilbud til å samsvare med dine interesser. Du kan for eksempel få et tilbud på et spill vi tror du kommer til å like. Eller hvis du uttrykker interesse for et spill, kan det hende du mottar markedsføring på et senere tidspunkt for det spillet, eller for lignende tjenester, hos EA eller på tredjeparters nettsteder. Andre markedsføringsteknologier i spillet lar oss midlertidig laste opp tilbud til spillet ditt, nettleseren eller den mobile enheten din, og senere bytte ut tilbudene mens du er tilkoblet Internett.

Disse teknologiene samler inn og bruker informasjon slik at vi kan tilby passende tilbud og reklame til deg, for å måle effektiviteten og distribusjonen av disse, og for å forstå hvordan brukere samhandler med tjenestene våre. I tillegg til identifikatorer og informasjon oppført i avsnitt 1(C) ovenfor, kan denne informasjonen inkludere:

D. Tredjeparts reklameselskaper

Tredjeparts reklameselskaper kan kombinere informasjonen de har samlet inn under levering av et tilbud til deg via våre tjenester, med annen informasjon de uavhengig har samlet inn over tid og/eller fra andre nettsteder. Mange av disse selskapene samler inn og bruker informasjon underlagt sitt eget personvernregelverk. En liste over reklameselskaper som driver sine egne nettverk på tjenestene våre og informasjon om hvordan du kan velge dem bort, i den grad det er mulig, finner du på privacyappendix.ea.com/no.

For å finne ut mer om hvordan noen av disse reklamenettverkene fungerer, eller for å velge bort tredjeparters målrettede annonsering, kan du gå til www.networkadvertising.org, www.aboutads.info/choices, youradchoices.ca, eller www.youronlinechoices.eu. Merk deg at det å melde seg ut, ikke betyr at du ikke lenger vil se reklame. Det innebærer bare at reklamen du ser kan være mindre relevant for deg.

E. Teknologier mot juks og svindel

Vi gjør alt vi kan for å tilby et trygt og rettferdig spillmiljø for alle spillere. Når du bruker tjenestene våre, kan vi eller tredjeparter bruke informasjonskapsler eller lignende teknologi og samle inn data om maskinen eller enheten din, for å opprette et «fingeravtrykk» eller en «hash» for maskinen din og komponentene dens. Denne informasjonen brukes til å hindre svindel, bedre sikkerheten og hjelpe til med verifisering. Vi kan også overvåke offentlig tilgjengelig informasjon, tredjepartsnettsteder og/eller bruke teknologier mot juks sammen med tjenestene våre, inkludert automatiserte anti-svindel- og misbruksalgoritmer. Hvis du mener at din tilgang til våre spill og/eller tjenester ble blokkert ved en feil av denne teknologien, ber vi deg ta kontakt med EA-hjelp på help.ea.com/no.

3. Hvordan vi bruker informasjonen din

Vi bruker informasjonen din til å drifte våre tjenester, forbedre spillopplevelsen din, tilby støtte, levere og måle effekten av markedsføring, og til å personlig tilpasse kommunikasjonen vår med deg.

Vi bruker den personlige informasjonen din, både individuelt og kombinert, på følgende måter:

Til å drive virksomheten vår, og forbedre og tilpasse spillopplevelsen din, inkludert til å:

Til å tilby deg støtte, inkludert å:

Til å personliggjøre kommunikasjonen vår med deg, inkludert å:

Vi beholder informasjonen vi samler så lenge som dette er nødvendig for å tilby våre tjenester, og vi kan beholde denne informasjonen utover denne perioden, hvis dette er nødvendig av lovlige, bruksrelaterte eller andre legitime grunner.

Vi kan også avidentifisere, anonymisere eller aggregere informasjonen vi samler inn, eller samle den inn på en måte som ikke identifiserer deg direkte. Vi kan bruke og dele slik informasjon som nødvendig for våre forretningsformål og som tillatt i henhold til gjeldende lov.

4. Informasjon vi deler med tredjeparter

Vi oppgir eller deler ikke din personlige informasjon med tredjeparter, bortsett fra som vi beskriver i dette avsnittet, for eksempel for å tilby våre tjenester og for å levere reklame.

Med unntak av det som er beskrevet nedenfor, vil vi ikke dele, selge eller på annen måte oppgi personlig informasjon til tredjeparter (som disse behandlingsaktivitetene er definert i henhold til gjeldende personvernlover, for eksempel California Consumer Privacy Act):

Tjenesteleverandører. Vi jobber med tredjeparter som befinner seg i og utenfor landet du bor i, også utenfor EØS, som samler inn eller behandler personopplysninger på våre vegne til de formålene som er beskrevet i avsnitt 3. Disse formålene inkluderer markedsundersøkelser, levering av IT-tjenester og relaterte tjenester, tilrettelegge kredittkortbehandling, tilrettelegge for live-arrangementer, sende e-poster eller levere og optimalisere våre tjenester. Vi krever at enhver tredjepart bare bruker dataene på våre vegne og til formål som er i samsvar med disse retningslinjene.

Forretningspartnere. Vi kan gi personlig informasjon til forretningspartnere som vi tilbyr tjenester i fellesskap med. Disse partnerne inkluderer selskapene som leverer plattformen du spiller spillene våre på, som Sony (PlayStation®4-system eller PlayStation®5-konsoll), Microsoft (Xbox) eller andre.

Tilknyttede selskaper og datterselskaper. Vi kan dele personopplysninger med selskaper hvor vi er medeiere, når det er nødvendig til formålene som er beskrevet i denne merknaden.

Annonseringspartnere. Gjennom tjenestene våre kan vi tillate at tredjeparts annonseringspartnere benytter teknologier og andre sporingsverktøy til å samle inn informasjon om din bruk av EAs tjenester og enheten din (f.eks. din IP-adresse, mobil-ID, sider du har besøkt, plassering, nettleserinformasjon, tidspunkt på dagen). Vi kan også kombinere og dele slik informasjon og annen informasjon (for eksempel din ikke-identifiserte kontoinformasjon, demografisk informasjon, maskinvarespesifikasjoner og kjøpshistorikk) med tredjeparts annonseringspartnere. Disse annonseringspartnerne kan bruke denne informasjonen (og lignende informasjon innhentet fra andre nettsteder) til å levere målrettede reklame til deg når du besøker tredjepartsnettsteder i nettverkene deres. Denne praksisen omtales ofte som «interessebasert annonsering» eller «elektronisk atferdsannonsering». Vi kan gi tilgang til andre data som samles inn av tjenestene, for å dele informasjon som kan være nyttig, relevant, verdifull eller på annen måte av interesse for deg.

Hvis du foretrekker å ikke dele din personlige informasjon på EA med tredjeparts annonseringspartnere, kan du følge instruksjonene på denne siden for å endre innstillingene dine.

Se også avsnitt 2(D) for å få vite mer om valgene du har når det gjelder annonsering på nettet.

Opplysninger til å beskytte oss eller andre. Vi kan få tilgang til, oppbevare og utlevere all informasjon vi lagrer knyttet til deg til eksterne parter hvis vi, i god tro, mener det er nødvendig eller hensiktsmessig for å: overholde rettshåndhevelse eller nasjonale sikkerhetsforespørsler og juridiske prosesser, for eksempel en rettskjennelse eller stevning; beskytte dine, våre eller andres rettigheter, eiendom eller sikkerhet; håndheve våre retningslinjer eller kontrakter; samle skyldige beløp til oss; eller bistå med etterforskning eller rettsforfølgelse av mistanke eller faktisk ulovlig aktivitet. Hvis vi mottar en rapport om at du har brutt retningslinjene våre (som våre retningslinjer for positiv spilling), kan vi også videreformidle rapporten og annen relevant informasjon til plattformen du spiller spillene våre på.

Formidling ved fusjon, salg, eller annen overføring av aktiva. Dersom det gjennomføres en reorganisering, sammenslåing, salg eller konkurs, kan det hende vi overfører all informasjon vi samler inn til relevant tredjepart. Vi vil skaffe samtykke fra deg før vi gjør dette, dersom gjeldende lov eller kontrakt krever det.

Tredjepartstillegg. Når en tredjeparts teknologier eller sosiale verktøy er integrert i tjenestene våre, kan slike tredjeparter samle inn informasjon når du bruker tjenestene våre. Et eksempel er «Liker»-knappen til Facebook.

Deling på tvers av plattformer. Noen av spillene våre lar deg koble til og spille med venner og medlemmer av et spillfellesskap, uavhengig av hvilken plattform de spiller på. Noen på en Xbox kan for eksempel bli med i en kamp med en spiller som bruker et PlayStation®4-system eller en PlayStation®5-konsoll. Vi kaller denne muligheten til å matche spillere på tvers av plattformer for «Cross-Play». Når Cross-Play er aktivert og du spiller med noen på en annen plattform, kan den andre plattformen motta plattformens ID (for eksempel din gamertag på Xbox eller online-ID-en til din konto for PlayStation™Network) sammen med annen informasjon som er nødvendig for å aktivere Cross-Play. I tillegg kan vi gi informasjon om din bruk av Cross-Play-funksjoner til plattformen du spiller spillene våre på. Du kan endre innstillingene for Cross-Play ved å gå til menyen for spillinnstillinger.

Noen av spillene våre lar deg videreføre fremgangen i et spill mellom plattformer, samt aktivere muligheten for at kjøpene dine på en plattform kan brukes på en annen. Vi deler informasjonen din med plattformer i den grad det er nødvendig for å aktivere disse funksjonene.

Andre plattformer som mottar informasjonen din kan inkludere Sony (PlayStation®4-system eller PlayStation®5-konsoll), Microsoft (Xbox), Nintendo (Nintendo Switch), Google (Stadia), Valve (Steam), Epic og flere plattformer etter hvert som de åpner for disse funksjonene. Informasjonen din som mottas av disse plattformene kan være underlagt deres respektive personvernregler.

Med ditt samtykke. Vi kan dele informasjon med andre tredjeparter med ditt uttrykkelige samtykke, med mindre annet er beskrevet ovenfor. Du kan for eksempel godta at vi deler informasjonen din med et bestemt selskap eller en bestemt organisasjon for å høre om deres produkter, tjenester eller kampanjer, eller hvis du forteller oss at du vil knytte EA-kontoen din til et annet selskaps tjenester. Bruk av informasjonen du godtar å dele vil være underlagt tredjepartenes respektive personvernregler.

5. Hvor vi oppbevarer informasjonen din

Vi lagrer og behandler informasjonen din i USA og andre land vi opererer i. Når vi gjør dette, bruker vi tekniske, fysiske og administrative sikkerhetstiltak for å innfri kravene for dataoverføring i ulike personvernlover, som General Data Protection Regulation (den europeiske generelle personvernforordningen).

Personlig informasjon vi samler inn, kan bli lagret og behandlet til de formål som er angitt i disse retningslinjene om personvern og informasjonskapsler i USA eller andre land der EA, dets datterselskaper eller tredjeparts agenter opererer. Når du gir ditt samtykke til overføring av dine personopplysninger utenfor bostedslandet ditt, aksepterer du at din personlige informasjon kan overføres til mottakere i USA og andre land, som kanskje ikke har samme nivå når det kommer til beskyttelse av personvern som lovene i landet der du bor eller er statsborger.

EAs praksis for personvern er i samsvar med APEC Cross Border Privacy Rules-systemet. APEC CBPR-systemet gir organisasjoner et rammeverk for å sikre at personlig informasjon som overføres mellom deltakende APEC-økonomier er beskyttet og trygg. Mer informasjon om APEC-rammeverket er tilgjengelig på denne siden.

Electronic Arts Inc. har sertifiseringer under (tidligere) EU-USA og Sveits-USA Privacy Shield som er tilgjengelige på www.privacyshield.gov. Når Electronic Arts Inc. overfører informasjon fra EØS, Storbritannia og Sveits til andre partnere, agenter eller tjenesteleverandører som befinner seg utenfor EØS, Storbritannia og Sveits, vil dette være i samsvar med prinsippet om ansvar for videre overføring ('Accountability for Onward Transfer') som nevnt i Privacy Shield. Når det er aktuelt, vil EA støtte seg til EUs standardkontraktsklausuler og andre sikkerhetstiltak for å muliggjøre overføringer utenfor EØS, Storbritannia eller Sveits. I henhold til en avgjørelse av den europeiske unions domstol 16. juli 2020 i relasjon til EU-USA Privacy Shield og under veiledning fra European Data Protection Board, fortsetter EA å vurdere det juridiske regimet til landene som data overføres til, og oppdaterer tiltak etter behov for å ivareta et adekvat sikkerhetsnivå. Gå til denne siden for å få mer informasjon.

6. Hvordan vi beskytter informasjonen din

Vi bruker en rekke sikkerhetstiltak for å sikre og beskytte informasjonen din.

Sikkerheten til informasjonen din er noe EA prioriteter høyt, og vi har en rekke tekniske og organisatoriske tiltak som bidrar til å beskytte den. Blant annet krypterer vi sensitiv informasjon. Vær imidlertid klar over at ingen sikkerhetstiltak er 100 % perfekte. Derfor kan vi ikke garantere sikkerheten til informasjonen din til enhver tid. Du bør alltid være påpasselig når det gjelder beskyttelsen av din personlige informasjon.

7. Barn

Barn kan spille spillene våre med tillatelse fra foreldre eller foresatte. Vi beskytter spillopplevelsen deres på nett ved å deaktivere bestemte funksjoner når det er mulig. Vi gir også foreldre eller foresatte kontroll og valg knyttet til behandlingen av barnas informasjon.

Selv om flertallet av EAs nettbaserte og mobile spill og tjenester er ment for voksne, anerkjenner EA viktigheten av å beskytte barns personvern på nett. Vi streber etter å følge de ulike lovfestede retningslinjene om minimumsalder i de enkelte landene eller territoriene når vi avgjør aldersgrensen for når barn kan få tilgang til bestemte funksjoner i tjenestene våre.

Når spillere identifiserer seg som barn, vil vi:

(1) be om samtykke fra foreldre til bruk av barnets personlige informasjon, når det er påkrevd i henhold til gjeldende lov. Vi tillater for eksempel at foreldre oppretter en EA-konto for barn på visse tjenester, og med samtykke fra foreldre samler EA inn og bruker visse av barnets personlige opplysninger til å administrere barnets EA-konto.

(2) i enkelte tjenester deaktivere funksjoner som kan tillate at barn deler informasjon som identifiserer dem direkte, med mindre en forelder har gitt relevant samtykke til oss eller tredjepartsplattformen som barnet spiller på. For eksempel respekterer vi tredjeparts foreldrekontroller (konsoll) når de gjelder spillfunksjoner som kan gjøre det mulig for barnet å oppgi personlig informasjon (for eksempel gjennom chat, lydkommunikasjon, brukergenerert innhold) i spill på nett eller i flerspillermodus.

(3) samle inn og bruke visse data kun til begrensede formål. Vi kan for eksempel sende lokale varsler i appen, som ikke er avhengig av å samle inn personopplysninger. Vedvarende enhetsidentifikatorer som f.eks. IP-adresse eller enhetsidentifikator for markedsføring kan samles inn for å støtte våre interne operasjoner, for eksempel:

(4) ikke betinge at et barns deltakelse i en aktivitet (f.eks. spillkonkurranser) forutsetter utlevering av mer personlig informasjon enn det som med rimelighet er nødvendig for å delta i aktiviteten. Med bestemte tjenesterelaterte aktiviteter kan det hende vi ikke lar barn delta i det hele tatt, selv om vi har samtykke.

Foreldrekontroller og valg:

Hvis du er en forelder eller foresatt og ønsker å trekke tilbake tidligere samtykke, se gjennom informasjon innhentet fra barnet ditt eller få denne informasjonen slettet, ta kontakt gjennom alternativene i avsnitt 11. Hvis vi blir gjort oppmerksomme på at et barn har gitt oss personopplysninger uten tillatelse fra foreldre/foresatte, vil vi slette all personlig informasjon vi har innhentet, med mindre vi er lovpålagt å beholde den, og avslutte barnets konto og/eller tilbakestille den til konto for mindreårige, der det er aktuelt.

Hvis vi endrer praksis knyttet til hvordan vi samler inn, bruker, deler eller på annen måte behandler barnets personlige informasjon, varsler vi foreldre som påkrevd av gjeldende lov.

Vi oppfordrer deg til å snakke med barnet ditt om kommunikasjon med fremmede og å oppgi personlig informasjon på nettet. Du og barnet ditt bør gå gjennom personvernsinnstillingene som gjelder for bruken av våre tjenester. Et sammendrag av dette er tilgjengelig her. Se også siden vår Sikkerhet på Internett for mer informasjon om trygg bruk av Internett.

8. Dine valg og kontroller

Vi gir deg valgfrihet og kontroll over vår bruk av din informasjon, inkludert muligheten til å utøve dine personvernrettigheter.

Vi gir deg meningsfulle valg vedrørende vår bruk og innsamling av informasjon. Hvis du for eksempel ikke lenger ønsker å motta markedsføring på e-post fra EA, kan du klikke på lenken i bunnteksten i en slik e-post vi sender ut, for å melde deg av.

Du kan utøve dine personvernrettigheter ved å gå til vår Personvernportal. For å beskytte kontosikkerheten din og personopplysningene dine, kan du bli bedt om å bekrefte kontoeierskapet. Når du har bekreftet kontoeierskapet, kan du også bli bedt om en bekreftelse som autoriserer en agent til å utøve disse rettighetene på dine vegne. Hvis du har flere spørsmål om å utøve dine personvernrettigheter, kan du kontakte oss på help.ea.com/no. Vi jobber med å integrere operasjonene våre. Hvis du er en Codemasters-spiller, kan du lese om hvordan du utøver rettighetene dine her.

Din rett til å slette. Du kan deaktivere EA-kontoen din eller slette den personlige informasjonen knyttet til kontoen din ved å kontakte oss via denne lenken. Hvis du gjør det, vil du ikke lenger ha tilgang til EA-spill eller -tjenester tilknyttet kontoen din. Merk deg at EA kan beholde informasjon som trengs for å løse tvister, håndheve brukeravtalene våre, beskytte våre juridiske rettigheter, og for å være i samsvar med tekniske og juridiske krav og begrensninger relatert til sikkerhet, integritet og driften av tjenestene våre. Ellers vil vi beholde den personlige informasjonen din så lenge det anses som rimelig, for å kunne tilby deg tjenester, opprette eller forbedre tjenestene våre, og for å være i samsvar med loven. Du kan også avslutte en konto du har registrert hos Codemasters ved å logge inn på Codemasters-kontoen din, gå til kontoinnstillingene og velge «delete account», som er tilgjengelig under fanen «data management».

Din rett til å få tilgang. Du kan få tilgang til den personlige informasjonen vi har om deg. Du kan laste ned en kopi av EA-kontoinformasjonen din ved å gå til EA-kontoen og klikke på fanen «Dine EA-data», eller ved å gå til denne siden. For å be om tilgang til ytterligere data, kan du ta kontakt med oss via denne lenken.

Din rett til korreksjon. Du kan be om korrigering av din personlige informasjon der den er unøyaktig. I noen tilfeller kan vi tilby selvbetjeningsverktøy, som de på EA-kontoens kundeportal på denne siden, som gjør det mulig for deg å oppdatere noe av din personlige informasjon.

Din rett til å velge bort eller motsette deg visse typer behandling. Du kan ha rett til å velge bort å offentliggjøre, dele eller selge din personlige informasjon til tredjeparter, hvis gjeldende, eller motsette deg noen former for behandling av dine opplysninger, der hvor slike forespørsler er tillatt ved lov.

Gå til denne siden for å få mer informasjon.

Du kan også endre nettleserinnstillingene slik at den blokkerer forskjellige typer sporing på nettet, som for eksempel informasjonskapsler, som beskrevet i avsnitt 2(A).

Du har rett til å ikke bli utsatt for diskriminerende behandling for utøvelse av disse personvernrettighetene.

9. Tredjepartstjenester

Nettstedene og tjenestene våre kan inneholde reklame eller lenker til tredjepartstjenester og -nettsteder.

Våre nettsteder og tjenester kan inneholde markedsføring eller lenker til tredjepartstjenester (som Facebook sin «Liker»-knapp og lenker til tredjeparters nettsteder). Hvis du klikker på disse koblingene, inkludert annonser, vil du forlate EA-tjenesten og gå til tredjepartstjenesten eller nettstedet du valgte. Hvis du besøker en tredjeparts nettsted eller bruker en tredjeparts tjeneste, bør du lese gjennom retningslinjene om personvern for nettstedet eller tjenesten.

10. Endringer av retningslinjene våre

Disse retningslinjene vil oppdateres fra tid til annen, og vi varsler om endringene.

Vi kan av og til oppdatere disse retningslinjene om personvern. Når vi gjør dette, endrer vi også «sist oppdatert»-datoen nederst i retningslinjene. Hvis det er vesentlige endringer i disse retningslinjene, vil vi gjøre en tilstrekkelig innsats for å varsle deg om disse endringene. Slike endringer bemerkes enten ved å legge ut et varsel om endringene før de trer i kraft eller ved å sende deg et varsel direkte.

11. Kontakt oss

Du kan kontakte oss hvis du har spørsmål om disse retningslinjene.

Gå til vår Personvernportal for å ta kontakt med vårt personvernombud dersom du har spørsmål om disse retningslinjene.

For å kontakte EA, inkludert vårt personvernombud, kan du også bruke følgende adresse: Electronic Arts Inc., 209 Redwood Shores Parkway, Redwood City, CA 94065. Representanten for Electronic Arts Inc. i EU er Electronic Arts Ireland Limited, Parkmore West Business Park, 1, Ballybrit, Galway, H91 Y2R5, Irland. Representanten for Electronic Arts Inc. i Storbritannia er Electronic Arts Limited, Onslow House, Onslow Street, Guildford, GU1 4TN, United Kingdom.

12. Retten til å ta kontakt med personvernmyndigheter

Du kan ha rett til å ta kontakt med dine personvernmyndigheter.

Hvis du har spørsmål om hvordan vi samler og bruker informasjon, vennligst ta kontakt med oss. Du har også rett til å ta kontakt med dine lokale personvernmyndigheter, hvis du foretrekker dette. Kontaktinformasjon for personvernmyndigheter i EØS er tilgjengelige her.

For å kontakte sveitsiske myndigheter kan du gå til denne nettsiden. For å kontakte britiske myndigheter kan du gå til denne nettsiden. Dersom det er aktuelt, kan din lokale personvernmyndighet også videresende saken til Department of Commerce eller FTC for vurdering.

Hvis du har en uløst sak relatert til vår personvernpraksis, som vi ikke har håndtert på en tilfredsstillende måte, ber vi deg ta kontakt med vår USA-baserte tredjeparts tvisteløsningsleverandør (gratis) her.


Sist oppdatert: 30. september 2021

Tidligere retningslinjer om personvern og informasjonskapsler

TRUSTeTRUSTe