Nåværende brukeravtale


SIST OPPDATERT: 09. desember 2011

ELECTRONIC ARTS' TJENESTEVILKÅR


Disste tjenestevilkårene og tilleggsvilkårene, som blir redigert fra tid til annen, styrer din bruk av nett- eller mobilprodukter eller -tjenester du har tilgang til, alle produkter eller tjenester som krever tilkobling til Internett eller EA/Origin-konto for å få tilgang til, installere eller spille, i tillegg til alle EA/Origin-konti du bruker til å få tilgang til nett- eller mobilprodukter eller -tjenester ("EA-tjenester") som tilbys av Electronic Arts eller noen av Electronic Arts' underselskaper eller partnere (samlebetegnelse, "EA") til PC-er, spillkonsoller eller mobilenheter. Hvis du bor i USA, Canada eller Japan, er disse vilkårene en avtale mellom deg og Electronic Arts Inc. Hvis du bor i et annet land, er disse vilkårene en avtale mellom deg og EA Swiss Sàrl, et selskap registrert i Geneva Companies Registry med selskapsnummer CH-660-2328005-8 og med kontoradresse 8 Place du Molard, 1204 Geneve, Sveits. Hvis andre betingelser og/eller avtaler gjelder EA-tjenestene du bruker, styrer også disse ekstrabetingelsene og/eller avtalene din bruk av EA-tjenestene.    

Disse tjenestevilkårene, i tillegg til EAs personvernregelverk som er tilgjengelig på privacy.ea.com (lagt ved her som referanse) utgjør en juridisk bindende kontrakt mellom deg og EA. Når du bruker EA-tjenester, bekrefter du at du er minst 18 år gammel (eller er myndig, hvis 18 år ikke er myndighetsalderen der du bor) eller at du har lest gjennom denne avtalen med foreldre eller andre foresatte og at de godtar disse tjenestevilkårene på dine vegne og tar fullt ansvar for at du følger dem. Du sier deg enig i at du og/eller foreldre eller andre foresatte er kvalifiserte og kompetente til å godkjenne betingelsene, vilkårene, forpliktelsene og ansvaret som beskrives i disse tjenestevilkårene og kan følge dem.

Du sier deg enig i at du skal sjekke terms.ea.com med jevne mellomrom for å få ny informasjon og sjekke betingelsene som styrer din bruk av EA-tjenestene. EA kan modifisere innholdet av tjenestevilkårene når som helst. Revideringer av vilkår som påvirker eksisterende EA-tjenester skal tre i kraft tretti (30) dager etter kunngjøring på terms.ea.com/no. Betingelsene for nye EA-tjenester trer i kraft umiddelbart etter kunngjøring på terms.ea.com.

Innholdsfortegnelse

1. 
EA-konto (også kjent som Origin-konto)
2. Innhold
3. Rettigheter
4. Bruk og utløp av innhold og rettigheter/generelle lisensrestriksjoner
5. Tilgjengelighet for innhold og rettigheter
6. Bidra med tredjepartsinnhold til EA-tjenester
7. Bidra med ditt eget innhold til EA-tjenester: lisens til EA og andre
8. Betalte tjenester
9. Oppsigelse av EA-tjenester
10. Oppsigelse av kontoen din
11. Regler for oppførsel
12. Tjenester som ikke kontrolleres av EA
13. Programvare og verktøy
14. Lover om eksportkontroll
15. Oppdateringer for EA-tjenester
16. Begrensninger i forhold til garanti og erstatning
17. Erstatning
18. Koblinger til tredjepartsnettsteder.
19. Generelle vilkår
20. Løsning av disputter ved bindende megling
21. Hele avtalen
22. Merknad til innbyggere i California
23. Supplerende vilkår


1. EA-konto (også kjent som Origin-konto)

En EA-konto (også kjent som en Origin-konto) ("konto") kan kreves for å få tilang til å og bruke noen av EA-tjenestene. Hvis du har spørsmål om kontoregistrering, kan du kontakte oss ved å gå til help.ea.com, support.popcap.com (for PopCap-produkter) eller swtor.com/support (for Star Wars™: The Old Republic)

Når du skal opprette en konto, må du ha en e-postadresse og oppgi nøyaktig og presis informasjon. Du må være kvalifisert til å benytte deg av EA-tjenester når du registrerer deg. I tillegg kan det hende at noen EA-tjenester kan kreve at du oppretter et "brukernavn" eller et "alias" for å representere deg i spillet og på nettet. Brukernavn og alias er knyttet til kontoen din. Du kan ikke bruke et brukernavn eller et alias som er i bruk av noen andre, som er vulgært eller som kan virke støtende eller på andre måter er i strid med tjenestevilkårene.

Det er kun du som er ansvarlig for all aktivitet på kontoen din. Kontoen din kan bli sagt opp hvis noen andre bruker den til å bedrive aktiviteter som er i strid med tjenestevilkårene eller på andre måter er upassende eller ulovlige. Du må aldri oppgi passordet ditt til andre. EA kommer aldri til å be deg om å oppgi passordet eller innlede kontakt med deg for å be om svaret på sikkerhetsspørsmålet.

2. Innhold  

"Innhold" på EA-tjenestene inkluderer programvare, teknologi, tekst, forumpostinger, chattepostinger, profiler, widgets, meldinger, koblinger, e-poster, musikk, lyd, grafikk, bilder, video, kode og alle visuelle eller andre materialer som vises på eller har sitt utspring gjennom EA-tjenester, i tillegg til designet og utseendet på nettsidene våre. Alt innhold — med unntak av tredjepartsinnhold som nevnes under i avsnitt 6, eies av EA eller EAs samarbeidspartnere, underselskaper, lisenstilbydere eller leverandører. Dette innholdet inkluderer brukergenerert innhold (“BGI”). BGI inkluderer, men er ikke begrenset til kontoavatarer, forumpostinger, chattepostinger, profilinnhold og annet innhold som legges inn av brukere av EA-tjenester. EA-innhold og BGI betegnes med fellesbegrepet "innhold." EA forhåndskontrollerer ikke alt BGI og støtter ikke eller godkjenner ikke alt BGI du eller andre bidrar med på EA-tjenester. Du bærer den hele og fulle risikoen for fullstendigheten, nøyaktigheten og brukbarheten til innhold du finner på EA-tjenester. 

EA forbeholder seg retten (men har ingen forpliktelser, bortsett fra det som er påkrevd av gjeldende lover) til å fjerne, blokkere, redigere, flytte eller deaktivere BGI uansett grunn, inkludert når EA avgjør at BGI bryter disse vilkårene. Avgjørelsen om å fjerne BGI eller annet innhold gjøres av EA etter EAs skjønn og er en endelig avgjørelse. Så langt det er mulig i henhold til gjeldende lovverk tar ikke EA noe ansvar for BGI, for fjerning av BGI eller for mangel på evne til eller forsinkelse i forbindelse med å fjerne BGI eller annet innhold. 

Det er kun du som er ansvarlig for innhold du lager, og du kan bli erstatningspliktig for BGI du poster. 

3. Rettigheter

“Rettigheter” i denne sammenhengen betyr lisensierte rettigheter som gis, tildeles, skaffes til veie og/eller kjøpes av deg for få tilgang til og/eller bruke elementer eller funksjoner i EA-tjenester og/eller -produkter offline eller online. Rettighetene inkluderer, men er ikke begrenset til, betalt og gratis nedlastbart innhold, innhold som låses opp, digitale og/eller visuelle elementer, rett til å bruke nøkler eller koder, seriekoder og/eller online-autentisering av enhver type, prestasjoner i spill og virtuell valuta som ikke på andre måter styres av en digital tjenesteavtale.

4. Bruk og utløp av innhold og rettigheter/generelle lisensrestriksjoner  

EA gir deg en personlig, begrenset, ikke-eksklusiv lisens til å bruke innhold og rettigheter du har tilgang til til personlig, privat, ikke-kommersiell, ikke-overførbar, begrenset bruk kun som beskrevet her og i eventuell ekstradokumentasjon og/eller avtaler som gjelder EA-tjenestene du har tilgang til. Innhold og rettigheter og alle andre immaterielle rettigheter i og på EA-tjenester i tillegg til produktene og tjenestene som tilbys via EA-tjenestene eies av EA eller EAs tredjepartslisenstilbydere, og er beskyttet av amerikanske og internasjonale lover om opphavsrett, varemerker og patenter og internasjonale konvensjoner og andre lover som beskytter immateriell eiendom og relatert eiendomsrett. Du skal ikke kopiere eller laste ned innhold og/eller rettigheter fra en EA-tjeneste hvis ikke du har fått eksplisitt tillatelse til å gjøre dette. I tillegg, hvis ikke du har fått eksplisitt tillatelse til det av EA, skal du ikke distribuere, vise frem offentlig, lease, selge, overføre, publisere, redigere, kopiere, avlede arbeider av, leie ut, underlisensiere, distribuere, dekompilere, demontere, drive baklengs utvikling på eller på andre måter bruke innholdet eller rettighetene på uautorisert måte. All form for kommersiell bruk er forbudt. Du sier deg enig i at du ikke skal fjerne, gjøre utydelig eller endre merknader om opphavsrett, patenter, varemerker eller annet som er beskyttet av opphavsrett som hører med til innholdet. Rettighetene dine er avhengige av at du sier deg enig i disse tjenestevilkårene og andre avtaler som gjelder EA-tjenestene du bruker. 

EA forbeholder seg alle rettigheter til innholdet, rettighetene og alle tilknyttede opphavsrettigheter, varemerker og annen immateriell rettighet som ikke eksplisitt gis til deg i disse tjenestevilkårene. Din tillatte bruk av innhold og rettigheter beskrevet over er begrenset til immaterielle rettigheter som tilhører EA og inkluderer ikke rettigheter til andre patenter eller immateriell eiendom. Hvis du produserer uautoriserte kopier av eller distribuerer innhold og/eller rettigheter du finner på EA-tjenester, kan dette føre til at kontoene dine blir sagt opp og at du ikke lenger vil få tilgang til å bruke EA-tjenester. Du kan også bli rettslig forfulgt. Eiere av innhold og/eller rettigheter kan innlede strafferettslig eller privatrettslig sak mot deg for uautorisert bruk av immateriell eiendom. Du sier deg enig i at du skal holde EA skadeløs for alle uautoriserte eller illegale handlinger du måtte komme til å utføre i forbindelse med bruken av kontoen din eller EA-tjenester.

5. EA-tjenester og tilgjengelighet for innhold og rettigheter

Rettigheter kan bare oppbevares i konti som tilhører lovlige innbyggere i land der tilgang til og bruk av innhold og rettigheter er tillatt. Rettigheter kan kjøpes eller skaffes til veie fra EA eller en autorisert forhandler. EA forbeholder seg retten til å avslå forespørsler fra deg om å skaffe til veie rettigheter, og EA forbeholder seg retten til å begrense eller blokkere anskaffelse av rettigheter, uansett grunn. 

Vi garanterer ikke at innhold eller rettigheter er tilgjengelig alltid, i alle land og/eller geografiske områder eller i bestemte tidsrom eller at vi kommer til å fortsette å tilby bestemt innhold eller bestemte rettigheter i bestemte tidsrom. Vi forbeholder oss retten til å endre og oppdatere innhold og rettigheter uten å gi beskjed til deg.   Når du har løst inn alle rettighetene dine, vil ikke innholdet du har skaffet deg kunne leveres tilbake, byttes inn eller refunderes mot andre rettigheter eller penger eller andre varer eller tjenester. 

6. Bidra med tredjepartsinnhold til EA-tjenester

EA respekterer andres immaterielle rettigheter. Du må ha juridisk rett til å laste opp innhold til EA-tjenester. Du skal ikke laste opp eller poste innhold på EA-tjenester som bryter opphavsrett eller krenker varemerker eller annen immateriell eiendom tilhørende tredjepart, og du skal ikke laste opp innhold som bryter loven, disse tjenestevilkårene eller tredjeparts rettigheter. Du kan laste opp innhold som du har tillatelse til å laste opp av den lovlige eieren. EA kan uten forhåndsvarsel til deg og etter eget skjønn fjerne innhold som kan være i strid med den immaterielle eiendomsretten eller andre rettigheter tilhørende tredjepart. Hvis du krenker tredjeparts immaterielle eiendom eller andre rettigheter flere ganger, kan EA med øyeblikkelig virkning si opp kontoen din uten å si fra til deg. Hvis kontoen(e) din(e) sies opp, har du ikke rett til refusjon av avgifter du har betalt, og du kommer til å miste tilgangen til rettigheter som er forbundet med kontoen din.

7. BGI-bidrag til EA-tjenester: lisens til EA og andre 

Når du bidrar med BGI til en EA-tjeneste, gir du EA og EAs lisenstilbydere en ikke-eksklusiv, evig, global, fullstendig, underlisensierbar og ugjenkallelig rett til å sitere, poste på nytt, publisere, bruke, tilpasse, oversette, lagre, reprodusere, modifisere, lage avledede arbeider av, syndikalisere, lisensiere, skrive ut, underlisensiere, distribuere, overføre, kringkaste og på andre måter vise BGI offentlig, helt eller delvis, på hvilken som helst måte og i hvilket som helst medium eller forum, uansett om dette er kjent nå eller senere, uten varsel, betaling eller godtgjørelse av noe slag til deg eller tredjepart. Du gir EA og EAs lisenstilbydere alle lisenser og godkjenninger til å gjøre det mulig for EA og EAs lisenstilbydere å bruke BGI til slike formål. Du fraskriver deg alle rettigheter, inkludert moralske og tilsvarende rettigheter, du måtte ha i BGI.

Hvis EA-tjenesten du bruker til å bidra med BGI tillater at andre brukere får tilgang til og bruker BGI du har bidratt med som en del av EA-tjenesten, gir du også alle andre brukere av den relevante EA-tjenesten rett til å bruke, kopiere, modifisere, vise frem, lage avledede arbeider av og på andre måter kommunisere og distribuere aktuelt BGI, på eller via relevant EA-tjeneste uten varsel, kompensasjon eller godgjøring til deg. 

8. Betalte tjenester 

Noen EA-tjenester koster penger. Du må ha en konto og betale abonnementsavgift eller andre avgifter for å delta i disse aktivitetene. Hvis du vil ha informasjon om abonnementer og andre avgifter til bestemte tjenester, kan du gå til help.ea.com, support.popcap.com (for PopCap-produkter) eller swtor.com/support (for Star Wars™: The Old Republic)

ABONNEMENTSAVGIFTENE SKAL BETALES PÅ FORHÅND OG VIL IKKE BLI REFUNDERT, VERKEN HELT ELLER DELVIS.

EA forbeholder seg retten til å endre avgiftene eller betalingsmetodene når som helst. Hvis du betaler periodevis (for eksempel månedlig) for tjenester, vil EA gi deg en advarsel om endringer i avgiften eller betalingsmetodene minst tretti (30) dager i forveien ved å poste slike endringer på EA-tjenesten. Du er ansvarlig for å se over regelverket til EA-tjenesten regelmessig for å være oppmerksom på slike endringer. Hvis du fortsetter å bruke EA-tjenesten tretti (30) dager etter at endringene er postet, betyr dette at du godtar endringene. Hvis ikke du godtar endringene, kan du si opp abonnementet når du vil, men EA vil ikke refundere betalinger som har påløpt kontoen din før du har sagt opp abonnementet, og vil ikke beregne proporsjonale avgifter for abonnementet. Hvis din bruk av EA-tjenester er underlagt bruksavgifter eller moms, kan EA også komme til å belaste deg for slike avgifter i tillegg til abonnementsavgiften. Hvis du vil vite mer, kan du gå til help.ea.com, support.popcap.com (for PopCap-produkter) eller swtor.com/support (for Star Wars™: The Old Republic).

A. Betalingsalternativer. Du kan betale avgifter ved hjelp av metodene som er tilgjengelige for den aktuelle EA-tjenesten, og du sier deg enig i betingelsene og vilkårene som gjelder betalingsmetoden du velger. Betalingsmetodene kan variere fra EA-tjeneste til EA-tjeneste. Når du oppgir kredittkortinformasjon eller andre betalingsopplysninger til EA, bekrefter du samtidig overfor EA at du er den autoriserte brukeren av kredittkortet eller andre betalingsmetoder. Når du sier deg enig i disse tjenestevilkårene, har du sagt deg enig i at du gir EA tillatelse til å fornye abonnementet ditt på EA-tjenesten automatisk ved å belaste et gyldig kredittkortnummer du har oppgitt til EA. Abonnementet ditt blir automatisk fornyet tretti (30) dager før abonnementet utløper og deretter hvert år til en pris som ikke er høyere enn EAs pris som gjelder for øyeblikket, ekskludert rabatter og spesialtilbud, hvis ikke du sier opp abonnementet. Du må oppgi oppdatert, fullstendig og nøyaktig informasjon om betalingskontoen din. Du må umiddelbart oppdatere all informasjon for å sørge for at betalingsinformasjonen er oppdatert, fullstendig og korrekt (i tilfelle endringer i adresse, kredittkortnummer eller utløpsdato), og du må umiddelbart underrette EA om kredittkortet ditt ikke lenger er gyldig (for eksempel som resultat av tap eller tyveri). Endringer i slik informasjon kan gjøres ved å kontakte kundestøtte på help.ea.com, support.popcap.com (for PopCap-produkter) eller swtor.com/support (for Star Wars™: The Old Republic). Hvis ikke du oppgir ovennevnte informasjon til EA, sier du deg enig i at EA kan fortsette å belaste deg for abonnementsavgift automatisk hvis ikke du sier opp abonnementet minst tretti (30) dager før utløpet av abonnementet. EA forbeholder seg retten til å bruke tredjeparts kredittkortoppdateringstjenester for å skaffe seg oppdatert informasjon om utløpsdatoer på kredittkort du oppgir til EA. Kunder som bruker andre betalingsmetoder enn kredittkort kan måtte betale en ekstra behandlingsavgift, og det kan hende de ikke kan fornye abonnementet automatisk. Hvis du vil vite mer, kan du gå til help.ea.com, support.popcap.com (for PopCap-produkter) eller swtor.com/support (for Star Wars™: The Old Republic)

Som kontoinnehaver er du ansvarlig for alle utgifter som påløper, inkludert skatter, og alle kjøp du eller andre som bruker kontoen din gjør, inkludert familie og venner. 

B. Prøveabonnementer. For noen EA-tjenester kan EA tilby gratis prøvemedlemskap. Hvis du godtar et gratis prøvemedlemskap, vil EA begynne å belaste kontoen din for denne tjenesten når gratismedlemskapet er over, hvis ikke du avbryter abonnementet før dette. Du er alltid ansvarlig for kostnader for Internett og andre tilkoblingskostnader du kan komme til å måtte betale når du bruker EA-tjenester, selv når vi tilbyr deg et gratis prøveabonnement. Prøveabonnementer kan ikke overføres til andre.

C. Avgifter fra tredjepartssider og andre leverandører. Det kan hende vi har linker til andre nettsider. Noen av disse nettsidene kan ha egne avgifter som ikke er inkludert i abonnementsavgiftene du betaler til EA. Ekstraavgifter eller forpliktelser du pådrar deg når du har med slike tredjeparter å gjøre, er ditt eget ansvar.


9. Oppsigelse av EA-tjenester

EA kan avbryte tilgangen til nett- eller mobilprodukter og/eller EA-tjenester når som helst ved å gi deg advarsel om dette innenfor tidsrommet som ble spesifisert da du meldte deg på EA-tjenesten det gjelder, eller, hvis ikke det ble oppgitt noe tidsrom for varsel om avbrudd, tretti (30) dager fra datoen varselet om avbruddet postes på sidene til gjeldende produkt eller EA-tjeneste eller på http://www.ea.com/2/service-updates. 

EA kan også avbryte tilgangen til EA-tjenester for brudd på disse tjenestevilkårene hvis EA (etter eget skjønn) avgjør at din bruk av EA-tjenestene gjør EA-tjenestene mindre trygge for andre og/eller mindreårige eller ved ulovlig eller upassende bruk av EA-tjenster, innhold, rettigheter, produkter eller EAs immaterielle eiendom som bestemt av EA etter EAs skjønn. Du kan komme til å miste brukernavn eller alias som resultat av dette avbruddet. Hvis du har mer enn en (1) konto, kan EA si opp alle kontoene og annullere alle rettigheter som hører til. Som reaksjon på et brudd på disse tjenestevilkårene eller andre avtaler som gjelder EA-tjenester du har tilgang til, kan EA sende en advarsel, stenge kontoen din, selektivt fjerne eller justere rettigheter for en konto og/eller enhet, umiddelbart si opp alle konti du har etablert og/eller midlertidig eller permanent utestenge enheten og/eller maskinen du har brukt til å få tilgang til alle EA-tjenster eller bestemte EA-tjenester. Du godtar at EA i slike tilfeller ikke er påkrevd å gi deg advarsel før kontoen sperres eller stenges, før enheten utestenges midlertidig eller permanent fra alle EA-tjenester eller før EA selektivt fjerner eller inndrar rettigheter forbundet med kontoen din. Hvis EA sier opp kontoen din, kan du ikke bruke en EA-tjeneste igjen uten å ha fått eksplisitt tillatelse til dette av EA. EA forbeholder seg retten til å nekte å registrere konti og tilby EA-tjenester til hvem som helst. Du skal ikke la individer som har fått kontoene sine sagt opp av EA bruke kontoen din.

Hvis kontoen din eller et bestemt abonnement på en EA-tjeneste forbundet med kontoen sies opp eller sperres og/eller rettigheter fjernes, trekkes eller inndras fra kontoen din og/eller enheten din blir midlertidig eller permanent utestengt fra tilgang til bestemte eller alle EA-tjenester, blir det ikke gitt noen refusjon, ingen rettigheter blir tildelt deg eller konvertert til penger eller andre former for tilbakebetaling og du vil ikke lenger ha tilgang til kontoen eller rettighetene forbundet med kontoen eller den bestemte EA-tjenesten. Hvis du mener at en handling er gjort mot kontoen eller enheten din på feilaktig grunnlag, kan du kontakte kundestøtte på help.ea.com, support.popcap.com (for PopCap-produkter) eller swtor.com/support (for Star Wars™: The Old Republic).

10. Oppsigelse av kontoen din

Du har rett til å si opp kontoen din eller et bestemt abonnement på en EA-tjeneste når du vil. Hvis ikke du sier deg enig i vilkårene her, vil ditt eneste tilgjengelige virkemiddel være å ikke bruke EA-tjenester og å si opp kontoen din eller abonnementet. Du forstår og sier deg enig i at oppsigelsen av kontoen din eller et bestemt abonnement er den eneste retten og virkemiddelet du har i forhold til uoverensstemmelser med EA, inkludert uoverensstemmelser i forbindelse med, eller som inntreffer som resultat av: (1) alle vilkår i disse tjenestevilkårene eller EAs håndhevelse av disse tjenestevilkårene, (2) innholdet og rettighetene som er tilgjengelig via EA-tjenester eller endringer i innhold og rettigheter som er gjort tilgjengelig via EA-tjenester, (3) din evne til å få tilgang til og/eller bruke EA-tjenester og/eller innhold eller rettigheter eller (4) beløpet eller typen avgift, tilleggsavgifter, skatter, betalingsmetoder eller endringer i avgifter, skatter, tilleggsavgifter eller betalingsmetoder for EA-tjenester og/eller innhold eller rettigheter.

Kontakt EAs kundestøtte på help.ea.com, support.popcap.com (for PopCap-produkter) eller swtor.com/support (for Star Wars™: The Old Republic) for å si opp kontoen din. EA forbeholder seg retten til å innkassere avgifter og tilleggsavgifter eller å ta betalt for kostnader som påløper før du avslutter kontoen din eller et bestemt abonnement. Du er også ansvarlig for beløp du kan komme til å bli skyldig tredjepartsforhandlere eller innholdsleverandører før du avslutter kontoen. Alle ubetalte regninger og andre problemer du måtte ha med EA-tjenestene må ordnes opp i før du kan etablere en ny konto.

11. Regler for oppførsel

Det kan hende du bryter tjenestevilkårene hvis (etter EAs skjønn) du:

- Poster, sender, reklamerer for eller distribuerer innhold som er ulovlig.
- Trakasserer, truer, henger ut, spammer eller gjør noe annet mot andre medlemmer som disse ikke ønsker, som gjentatte ganger å sende uønskede meldinger eller komme med personangrep eller utsagn om rase, seksuell legning, religion, opphav osv. 
- Organiserer, effektuerer eller deltar i aktiviteter, grupper eller laug som er skadelige, uhøflige, hatefulle, diskriminerende på etnisk, religiøst eller annet grunnlag, obskøne, truende, som mobber, er vulgære, bruker seksuelt ladet språk, bruker ærekrenkelser, bryter personlig personvern eller personlige rettigheter, oppfordrer til oppførsel som kan føre til lovbrudd eller driver med annet som etter normalt skjønn regnes som tvilsomt eller upassende. 
Hatefulle uttalelser tolereres ikke.
- Bruker uhøflige, støtende eller ærekrenkende navn og/eller aliaser.
- Deltar i forstyrrende aktiviteter i chatterom, spillområder, fora eller på andre områder i EA-tjenestene. Forstyrrende aktiviteter inkluderer, men er ikke begrenset til oppførsel som hindrer den normale spillflyten eller dialogen innenfor en EA-tjeneste. Forstyrrende oppførsel inkluderer også, men er ikke begrenset til kommersielle postinger og reklame. 
- Ødelegger kommunikasjonsflyten i chatterom med vulgært språk, uforskammethet, ved å trykke på linjeskift mange ganger eller å sette inn store bilder så oppdateringen på skjermen går for fort til at man kan lese den, bruke for mye skriking (skrive med store bokstaver) i et forsøk på å forstyrre andre, “spamming” eller flooding (poste samme teksten mange ganger). 
- Gir deg ut for å være andre personer (inkludert kjendiser), indikerer at du er ansatt i EA eller er en representant for EA eller forsøker å få andre brukere til å indikere at du er en representant for EA eller EAs samarbeidspartnere.
- Forsøker å få tak i passord, kontoinformasjon eller annen privat informasjon om andre som bruker EA-tjenester. 
- Laster opp programvare eller innhold du ikke eier eller har tillatelse til å distribuere fritt.
- Bryter andre oppførselsregler som gjelder bestemte EA-tjenester du bruker.
- Promoterer, oppfordrer til eller deltar i aktivitet som innebærer hacking, cracking eller phishing, utnytter programfeil eller jukser og/eller distribuerer falsk programvare og/eller virtuell valuta eller virtuelle spillelementer.
- Laster opp filer som inneholder virus, ormer, spyware, tidsinnstilte bomber, ødelagte data eller andre dataprogrammer som kan skade, ha innvrikning på eller forstyrre EA-tjenester.
- Poster meldinger av andre grunner enn personlig kommunikasjon, inkludert reklame, kjedebrev, pyramidespill eller andre kommersielle aktiviteter.
- Bruker spillsupport eller klageknapper med mål å sende falske forespørsler til ansatte i EA. 
- Bruker eller distribuerer uautoriserte automatiske programmer, makroprogrammer eller andre jukseverktøy.
- Bruker programvare eller verktøy som muliggjør hacking/endringer/juks. 
- Modifiserer eller prøver å modifisere filer eller andre deler av EA-tjenesten som EA ikke har gitt deg tillatelse til å modifisere.
- Poster eller kommuniserer opplysninger om andre personer i den virkelige verden ved hjelp av en EA-tjeneste.
- Forsøker å forstyrre, hacke deg inn i eller dechiffrere overføringer til eller fra serverne til en EA-tjeneste.
- Bruker og kommuniserer muligheter for utnyttelse av programfeil og/eller bedriver juks.
- Forsøker å bruke EA-programvare på eller via en tjeneste som ikke kontrolleres eller er autorisert av Electronic Arts. All slik bruk gjøres på egen risiko og kan gjøre at du blir underlagt flere eller andre vilkår. EA har ikke ansvar for din bruk av EA-programvare på eller via tjenester som ikke kontrolleres av Electronic Arts.
- Forstyrrer muligheten andre har til å få mest mulig ut av en EA-tjeneste eller foretar deg noe som øker kostnaden for å levere en EA-tjeneste til alle brukerne. 
- Hvis ikke det er eksplisitt godkjent av EA, skal du ikke selge, kjøpe, bytte eller på andre måter overføre EA-kontoen din eller personlig tilgang til EA-tjenestene, innhold eller rettigheter, inkludert auksjonsnettsider.
- Du skal ikke delta i aktiviteter som bryter gjeldende lover i noen jurisdiksjon, inkludert, men ikke begrenset til brudd på opphavsrett, brudd på lover om varemerker, ærekrenkelse, krenkelse av privatlivets fred, identitetstyveri, hacking, forfølgelse, svindel og distribusjon av piratprogramvare.
- Poster eller overfører reklame, promomaterialer eller andre former for kommersiell informasjon på forumene.
- Misbruker eller utnytter programfeil, udokumenterte funksjoner, designfeil eller problemer i spillet. 
- “Rollespill” er ikke en unnskyldning for brudd på denne eller andre avtaler. 

Bestemte EA-tjenester kan også ha andre regler som regulerer hvordan du bør oppføre deg når du bruker disse tjenestene. 

Du må også følge alle føderale, statlige og lokale lover, bestemmelser og regler som gjelder aktivitetene dine når du bruker EA-tjenester. EA forbeholder seg retten til å si opp kontoen din og hindre deg i å bruke alle EA-tjenestene hvis kontoen din brukes til ulovlige aktiviteter eller til å bryte disse tjenestevilkårene. 

Hvis ikke annet er spesifisert, er det ikke noe krav eller forventing om at EA skal følge med eller registrere nettaktivitet på EA-tjenster, inkludert kommunikasjon. 
EA forbeholder seg imidlertid retten til å ha tilgang til og/eller registrere all nettaktivitet på EA-tjenestene, og du gir EA eksplisitt tillatelse til å følge med på og registrere all aktivitet du er med i. EA forbeholder seg retten til å fjerne innhold fra EA-tjenester etter EAs skjønn. EA har ikke erstatningsansvar overfor deg eller tredjeparts brudd på denne avtalen.

Hvis du opplever at andre brukere bryter noen av disse reglene, setter vi pris på om du rapporterer dette til EA ved hjelp funksjonene “Hjelp” eller “Rapporter misbruk" på den aktuelle EA-tjenesten hvis dette er tilgjengelig, eller ved å kontakte kundestøtte på help.ea.com, support.popcap.com (for PopCap-produkter) eller swtor.com/support (for Star Wars™: The Old Republic).

12. Tjenester som ikke kontrolleres av EA

Noen produkter kan gi deg mulighet til å bruke EA-programvare på eller via en tjeneste som ikke kontrolleres av EA. Du kan for eksempel få muligheten til å spille EA-programvare på nettet eller på servere som ikke eies eller kontrolleres av EA. EA tar ikke ansvar for din bruk av EA-programvare på eller via slike tjenester, og har ingen kontroll over hvordan disse tjenestene tilbys, administreres eller drives. Bruk av av tjenester som ikke kontrolleres av EA gjøres på egen risiko og kan medføre ekstrabetingelser og begrensninger bestemt av tredjepart som driver tjenesten. 

13. Programvare og verktøy

EA-tjenester kan kreve eller tillate at du laster ned programvare, programvareoppdateringer, patcher eller andre verktøy fra EA eller EAs lisenstilbydere på datamaskinen, underholdningssystemet eller enheten du bruker ("EA-programvare"). EA gir deg en ikke-eksklusiv, begrenset lisens til å bruke EA-programvare kun med formålet som er spesifisert av EA på tidspunktet EA gjør programvaren tilgjengelig for deg. Hvis det følger en lisensavtale eller en lisensavtale og tilgangsavtale med EA-programvaren, skal din bruk av EA-programvaren være underlagt vilkårene i den lisensavtalen. Du skal ikke underlisensiere eller be andre om betaling for å bruke eller få tilgang til EA-programvare. Du skal ikke oversette eller dekompilere programvaren, og ikke drive baklengs utvikling eller reverskompilering eller lage annen programvare basert på EA-programvaren. Du skal ikke modifisere EA-programvaren eller bruke den på en måte du ikke har fått skriftlig, eksplisitt tillatelse til fra EA. Du forstår at EAs introduksjon av teknologier kan komme til å være inkonsekvent på ulike plattformer, og at prestasjonene og funksjonene som tilbys av EA-tjenester kan variere avhengig av datamaskinen din og annet utstyr.

Av og til tilbyr Electronic Arts oppdateringer eller modifikasjoner til EA-programvare. Du forstår at bestemte oppdateringer og modifikasjoner kan være påkrevd for å fortsette å bruke EA-programvare og EA-tjenester.

14. Lover om eksportkontroll

EA-programvare kan bli gjenstand for amerikansk eksportkontroll og eksportkontroll i andre jurisdiksjoner. Når du laster ned EA-programvare fra EA, bekrefter du at du ikke befinner deg i et land, eller eksporterer EA-programvare til personer eller steder, som USA, EU eller andre jurisdiksjoner har handelsblokader overfor.

Du sier deg enig i at du skal følge amerikanske og andre gjeldende eksportlover og ikke overføre, elektronisk eller på annen måte, noe innhold eller EA-programvare som faller under slike restriksjoner til land disse lovene gjelder, uten først å innhente tillatelse, og deretter å følge pålegg fra styresmaktene. Du sier deg også enig i at du ikke skal laste opp data eller programvare som ikke kan eksporteres uten skriftlig forhåndstilsagn til EA-tjenester, inkludert, men ikke begrenset til, bestemte typer krypteringsprogramvare. Det som er beskrevet i dette avsnittet skal gjelde selv om avtalen opphører.

15. Oppdateringer for EA-tjenester 

VIKTIG: EA KAN FINNE DET NØDVENDIG Å GJØRE OPPDATERINGER ELLER TILBAKESTILLE BESTEMTE PARAMETRE FOR Å BALANSERE SPILLOPPLEVELSEN OG BRUKEN AV EA-TJENESTER. DISSE OPPDATERINGENE ELLER TILBAKESTILLINGENE KAN FØRE TIL AT DU MISTER FREMDRIFT I SPILLVERDENEN. DET KAN OGSÅ PÅVIRKE FIGURER, SPILL, GRUPPER ELLER ANNET DU KONTROLLERER. EA FORBEHOLDER SEG RETTEN TIL Å GJØRE DISSE OPPDATERINGENE, OG ER IKKE ERSTATNINGSPLIKTIG OVERFOR DEG MED HENSYN TIL DETTE. 

16. Begrensninger i forhold til garanti og erstatning

SÅ LANGT DET ER MULIG I HENHOLD TIL GJELDENDE LOV, SIER DU DEG ENIG I AT DIN BRUK AV EA-TJENESTER, EA-PROGRAMVARE OG INTERNETT FOREGÅR PÅ EGEN RISIKO. EA-TJENESTER, EA-PROGRAMVARE, OG EAS OG TREDJEPARTS PRODUKTER OG TJENESTER TILBYS ”SOM DE ER”, UTEN GARANTIER AV NOEN TYPE, DIREKTE OG INDIREKTE, HVIS IKKE SLIKE GARANTIER IKKE KAN EKSKLUDERES AV JURIDISKE ÅRSAKER. DET GIS INGEN GARANTI I FORBINDELSE MED KVALITET, FUNKSJONALITET, TILGJENGELIGHET ELLER YTELSE FOR EA-PROGRAMVARE ELLER EA-TJENESTER. EA HAR IKKE ERSTATNINGSANSVAR FOR MANGLENDE MULIGHET TIL Å SKAFFE TIL VEIE ELLER BRUKE INNHOLD, RETTIGHETER, VARER ELLER TJENESTER. EA TILBYR EA-TJENESTER PÅ EN KOMMERSIELT RIMELIG BASIS OG GARANTERER IKKE AT DU VIL HA TILGANG TIL ELLER VIL KUNNE BRUKE EA-TJENESTER NÅR ELLER HVOR DU VIL, ELLER AT EA HAR KAPASITET FOR EA-TJENESTEN TOTALT SETT ELLER I BESTEMTE GEOGRAFISKE OMRÅDER. 

SÅ LANGT DET ER MULIG INNENFOR GJELDENDE LOVVERK SIER DU DEG ENIG I AT DET ENESTE VIRKEMIDDELET DU HAR I FORBINDELSE MED EN DISPUTT MED EA ELLER EAS LISENSTILBYDERE SOM INNTREFFER I FORBINDELSE MED EA-TJENESTER OG/ELLER EA-PRODUKTER ER Å SLUTTE Å BRUKE EA-TJENESTER OG SI OPP KONTOEN DIN. DU SIER DEG ENIG I OG GODKJENNER AT VERKEN EA, EAS LISENSTILBYDERE ELLER EAS SAMARBEIDSPARTNERE SKAL VÆRE ERSTATNINGSPLIKTIGE FOR HANDLINGER ELLER MANGEL PÅ HANDLINGER AV SEG SELV ELLER ANDRE NÅR DET GJELDER OPPFØRSEL, KOMMUNIKASJON ELLER INNHOLD I FORBINDELSE MED EA-TJENESTER ELLER BRUK AV EA-PROGRAMVARE. EA, EAS LISENSTILBYDERE, LISENSMOTTAKERE, SAMARBEIDSPARTNERE, ANSATTE, SJEFER OG DIREKTØRER ("EAS SAMARBEIDSPARTNERE") SKAL IKKE UNDER NOEN OMSTENDIGHET VÆRE ERSTATNINGSPLIKTIGE OVERFOR DEG OVERSTIGENDE BELØPET DU HAR BETALT FOR EA-TJENESTER. EA, EAS LISENSTILBYDERE ELLER EAS SAMARBEIDSPARTNERE SKAL IKKE UNDER NOEN OMSTENDIGHET VÆRE ERSTATNINGSPLIKTIGE FOR INDIREKTE ELLER TILFELDIGE SKADER SOM OPPSTÅR SOM ET RESULTAT AV AT DU BRUKER EA-TJENESTER, EA-PROGRAMVARE ELLER INTERNETT, ELLER FOR ANDRE KRAV RELATERT TIL MÅTEN DU BRUKER EA-TJENESTER PÅ. SELV OM EA BRUKER KOMMERSIELT RIMELIGE METODER FOR Å BESKYTTE PERSONLIGE OPPLYSNINGER OM DEG, HAR IKKE EA ELLER EAS LISENSTILBYDERE ERSTATNINGSANSVAR FOR DATATAP, SKADER SOM SKJER MED PROGRAMVARE ELLER MASKINVARE ELLER ANDRE SKADER ELLER TAP DU ELLER TREDJEPART LIDER, UAVHENGIG AV OM DETTE ER DIREKTE, INDIREKTE, TILFELDIGE, SPESIELLE ELLER BETYDNINGSFULLE SKADER, OG UAVHENGIG AV OM SKADENE INNTREFFER SOM ET RESULTAT AV AT DU FÅR TILGANG TIL ELLER BRUKER EA-TJENESTER, INNHOLD ELLER EA-PROGRAMVARE PÅ DATAMASKINER OG/ELLER ANDRE ENHETER.

I STATER ELLER JURISDIKSJONER DER DET IKKE ER TILLATT MED EKSKLUSJON ELLER BEGRENSNING AV ERSTATNINGSANSVAR FOR INDIREKTE SKADER, SKAL EA, EAS LISENSTILBYDERE OG EAS SAMARBEIDSPARTNERE VÆRE ERSTATNINGSPLIKTIGE I FORHOLD TIL GJELDENDE LOV. EA STØTTER IKKE OG GARANTERER IKKE FOR TREDJEPARTSPRODUKTER ELLER -TJENESTER SOM TILBYS VIA EA, OG ER IKKE ANSVARLIG FOR Å OVERVÅKE TRANSAKSJONER MELLOM DEG OG TREDJEPARTSTILBYDERE AV PRODUKTER OG TJENESTER.

17. Erstatning

Etter anmodning fra EA og/eller EAs lisenstilbydere sier du deg enig i at du skal forsvare, beskytte og ikke holde EA, EAs lisenstilbydere, EAs samarbeidspartnere, underleverandører, forhandlere og innholdsleverandører erstatningspliktige for noen krav eller utgifter, inkludert advokathonorarer, som måtte påløpe som resultat av eller i forbindelse med et brudd på disse tjenestevilkårene, og som du er ansvarlig for i forbindelse med overføring av innhold til eller fra EA-tjenester. Uten å begrense allmenngyldigheten i det foregående, sier du deg enig i at du skal holde EA og EAs lisenstilbydere skadeløse for upassende eller ulovlig bruk av kontoen din, inkludert ulovlig eller upassende bruk av kontoen av noen du har gitt tillatelse til å bruke kontoen. Du sier deg enig i at du er personlig ansvarlig for din bruk av EA-tjenester og for all din kommunikasjon og aktivitet på tjenesten, inkludert alt innhold du bidrar med, og at du holder EA, EAs lisenstilbydere og EAs samarbeidspartnere skadeløse i forhold til erstatningsansvar eller skader som måtte komme som resultat av din bruk av EA-tjenester, inkludert innhold du bidrar med.

EA og EAs lisenstilbydere forbeholder seg retten til, for egen regning, å påta seg forsvaret av og kontrollen over alle saker der du er erstatningspliktig. I slike tilfeller har du ikke noen erstatningsplikt overfor EA eller EAs lisenstilbydere i den aktuelle saken. Dette avsnittet skal være gyldig etter et eventuelt opphør i gyldighet av tjenestevilkårene. 

18. Koblinger til tredjepartsnettsteder.

EA-tjenester kan inkludere koblinger til nettsider som drives av andre enn EA, som annonseselskaper og innholdsleverandører. Disse sidene kan komme til å innhente eller be om personlige opplysninger om deg. EA har ingen kontroll over disse nettsidene og er ikke ansvarlig for innholdet, personvernregelverket, innhentingen eller bruken av informasjon som blir innhentet av disse sidene.

19. Generelle vilkår

A. Rettslige tvangsmidler. Du sier deg enig i at disse tjenestevilkårene ikke er beregnet å skulle tildele, og at de ikke tildeler noen rettigheter til andre personer enn partene i avtalen. Du forstår også og sier deg enig i at disse tjenestevilkårene, EAs personvernregelverk og de supplerende vilkårene som er med i disse tjenestevilkårene inkluderer EAs håndhevelse av disse reglene og ikke er beregnet å skulle tildele, og ikke tildeler rettigheter til andre personer. 

B. Tolkning og gyldighet. Hvis en del av denne avtalen blir ugyldig eller ikke mulig å håndheve, skal denne delen omformuleres så den stemmer overens med gjeldende lov, så den reflekter så nært som mulig de opprinnelige intensjonene til partene. De gjenværende delene av avtalen skal fremdeles gjelde. 

C. Fraskrivelse. Selv om EA ikke makter å håndheve det som er beskrevet i disse tjenestevilkårene, betyr ikke dette at EA fraskriver seg slike rettigheter. Fraskrivelse av rettigheter i forhold til disse tjenestevilkårene gjelder kun hvis det er skriftlig undertegnet av EA.

D. Gjeldende lov. Hvis du bor i et medlemsland i EU (i) styrer Englands lover, ekskludert "conflicts-of-law"-reglene denne avtalen og medlemskapet ditt, og (ii) du sier deg enig i at den eneste jurisdiksjonen som skal tas hensyn til i forhold til disputter med EA eller i forhold til kontoen din eller bruken av EA-tjenester, er domstolene i England. Du sier deg også enig i at det er domstolene i England som skal avgjøre alle disputter som måtte inntreffe, som har med EA eller EAs samarbeidspartnere å gjøre, eller med samarbeidspartnere, ansatte, midlertidig ansatte, ledere, direktører, og innholdsleverandører. Hvis du bor et annet sted (i) styrer lovene i staten California, ekskludert "conflicts-of-law"-reglene, denne avtalen og kontoene dine, og (ii) du sier deg enig i at den eneste jurisdiksjonen som skal tas hensyn til i forhold til disputter med EA eller i forhold til kontoen din eller bruken av EA-tjenester, er det føderale og statlige rettssystemet i jurisdiksjonen til United States District Court for the Northern District of California. Du sier deg også enig i at det er personlig jurisdiksjon i dette rettssystemet som skal avgjøre alle disputter som inneholder krav som har med EA, EAs samarbeidspartnere, underselskaper, underleverandører og innholdsleverandører å gjøre. Som nevnt over, kan det hende at medlemskapet reguleres av andre lokale, nasjonale og internasjonale lover.


20. Løsning av disputter ved bindende megling

Målet med dette avsnittet er å gi en strømlinjeformet metode for å løse disputter mellom oss, hvis de skulle inntreffe. Som nevnt under, i avsnitt 20.e, hvis ikke vi greier å løse disputtene uformelt og du blir tilkjent en sum under megling som er større enn EAs siste forlikstilbud til deg (hvis aktuelt), vil EA betale deg 150 % av det du blir tilkjent i meglingen, opp til $5000 over det du blir tilkjent i meglingen.

LES DETTE NØYE. DET PÅVIRKER RETTIGHETENE DINE. 

De fleste problemer kan løses kjapt ved å logge seg inn på kundestøttesidene våre med en EA-konto på help.ea.com, support.popcap.com (for PopCap-produkter) eller swtor.com/support (for Star Wars™: The Old Republic). I det usannsynlige tilfellet at EA ikke kan løse et problem så du blir fornøyd (eller hvis EA ikke kan løse et problem EA har med deg etter å prøvd å gjøre det uformelt), sier du og EA dere enige om at dere skal være bundet av følgende prosedyre for å løse eventuelle disputter. Dette gjelder alle forbrukere så langt det er mulig innenfor gjeldende lov, men gjelder ikke innbyggere i Quebec, Russland, Sveits og EU. Når du og EA godtar denne avtalen, sier du og EA fra dere rettighetene til en rettssak med jury og retten til å delta i fellessøksmål.  Denne avtalen skal tolkes i vid forstand. Dette avsnittet dekker alle disputter som kan oppstå mellom oss (“disputter”), inkludert uten begrensning:

- krav som oppstår som følge av et aspekt ved forholdet oss imellom, om dette er basert på kontrakter, skadevoldende handling, lover, svindel, feilaktig fremstilling eller andre juridiske teorier, 
- krav som har oppstått før denne avtalen eller tidligere avtaler (inkludert, men ikke begrenset til krav i forhold til reklame), 
- krav som er en del av et fellessøksmål du ikke er en del av og
- krav som kan oppstå etter oppsigelsen av denne avtalen.


De eneste tvistene som ikke dekkes av dette avsnittet er følgende:
 

- krav om å håndheve eller beskytte EAs (eller EAs lisenstilbyderes) immaterielle rettigheter eller krav som har med gyldigheten til disse å gjøre, 
- krav i forbindelse med eller som resultat av påstander om tyveri, piratvirksomhet eller uautorisert bruk.
- I tillegg er det ingenting i dette avsnittet som skal hindre noen av partene i å saksøke.


Referanser til "EA," "du/deg," og "vi/oss" inkluderer våre respektive underselskaper, partnere, agenter, ansatte, forgjengere og etterfølgere i tillegg til alle autoriserte eller uautoriserte brukere eller mottakere av tjenester eller programvare i henhold til denne eller tidligere avtaler mellom oss. Dette avsnittet gjelder transaksjoner som går over statsgrenser, og dette avsnittet er således underlagt de amerikanske føderale voldgiftslovene. Dette avsnittet skal gjelde selv om tjenestevilkårene sies opp.

A.    Uformelle forhandlinger/Melding om disputt. Du og EA sier dere enige i at dere først skal prøve å forhandle dere frem til en løsning av eventuelle disputter uformelt i minst 30 dager før megling iverksettes. Slike uformelle forhandlinger begynner når den ene parten sender en melding til den andre om at det eksisterer en disputt (“Melding om disputt”). Meldinger om disputter må: (a) inkludere hele navnet og kontaktinformasjonen til den som klager, (b) beskrive kravet eller disputten tydelig og (c) beskrive hva slags kompensasjon som søkes ("krav"). EA sender meldingen om disputt til betalingsadressen din (hvis du har oppgitt den) eller til e-postadressen du har oppgitt. Du sender eventuelle meldinger om disputt til: Electronic Arts Inc., 209 Redwood Shores Parkway, Redwood City CA 94065, ATTENTION: Legal Department.

B.    Bindende megling. Hvis du og EA ikke greier å løse disputten gjennom uformelle forhandlinger i løpet av 30 dager fra meldingen om disputt ble sendt, kan enten du eller EA velge å få disputten endelig løst ved hjelp av bindende megling. Et valg om å iverksette megling av den ene parten skal være endelig og bindende for den andre. DU FORSTÅR, AT SOM ET RESULTAT AV DENNE FORSKRIFTEN, FRASIER DU OG EA DERE RETTEN TIL Å SAKSØKE OG HA EN RETTSAK MED JURY.  Meglingen skal settes i gang og utføres i henhold til reglene for kommersiell megling hos American Arbitration Association (AAA) og, der det er mulig, AAAs supplerende prosedyrer for forbrukerrelaterte disputter (AAA-forbrukerregler). Begge disse er tilgjengelige fra nettsiden til AAA på www.adr.org. Dine kostnader for meglingen og din del av meglerkompensasjonen skal styres av AAA-reglene og, der det er mulig, begrenses av AAA-forbrukerreglene. Hvis slike kostnader vurderes av megleren å være for høye, eller hvis du sender EA en merknad til adressen for meldinger om disputt som indikerer at du ikke kan betale avgiftene som kreves for å sette i gang megling, kommer EA til å betale alle utgifter i forbindelse med meglingen. Meglingen kan gjøres personlig, via innsending av dokumenter, via telefon eller online. Megleren tar en avgjørelse skriftlig, og skal komme med en uttalelse hvis dette ønskes av en av partene. Megleren må følge gjeldende lover, og alle avgjørelser kan bestrides hvis ikke megleren gjør dette. Du og EA kan møtes i retten for å fremtvinge megling eller for å bekrefte, modifisere, annullere eller gjøre vedtak i forhold til vedtaket til megleren.

C.    Begrensninger.  Du og EA sier dere enige i at all megling skal begrenses til disputten mellom EA og deg individuelt. Så langt det er mulig innenfor gjeldende lov, skal følgende gjelde: (1) Ingen megling skal slås sammen med en annen. (2) Det er ingen rett for en disputt å megles i basert på fellessøksmål. (3) Det er ingen rett for en disputt å bli lagt inn i påstått representativ egenskap på vegne av offentligheten eller andre personer. DU OG EA SIER DERE ENIGE I AT DERE KAN FREMSETTE KRAV MOT HVERANDRE SOM INDIVIDER, OG IKKE SOM SAKSØKER ELLER MEDLEM AV EN GUPPE I FELLESSØKSMÅL. Videre følger det at hvis ikke både du og EA blir enige om noe annet, kan ikke megleren konsolidere mer enn en persons krav, og kan ikke på annen måte presidere over noen form for fellessøksmål. Hvis denne spesifikke forskriften ikke kan håndheves, skal hele meglingen regnes som ugyldig.

D.    Sted. Hvis du er innbygger i USA, skal meglingen foregå på et sted som er praktisk for deg. For innbyggere som bor utenfor USA, skal meglingen foregå i County of San Mateo, State of California, United States of America, og du og EA sier dere enige i at dere skal føye dere etter den personlige jurisdiksjonen til denne domstolen for å fremtvinge megling eller for å bekrefte, modifisere eller ta en avgjørelse i forbindelse med avgjørelsen tatt av megleren.

 E.    Utgifter og advokathonorarer. Hvis megleren dømmer i din favør i disputten mot EA og gir deg mer enn EAs siste skriftlige tilbud før meglingen, vil EA:

- Betale deg 150 % av det du får i følge meglingen, opp til $5000 over det du får og 
- Betale advokaten din (hvis du har en) alle honorarer og utgifter (inkludert utgifter til ekspertvitner og kostnader) som du eller advokaten din har brukt til etterforskning, forberedelser og forsøk på å få gjennom kravet ditt i meglingen ("advokatutgift").


Megleren kan avgjøre og løse disputter i forhold til betaling og tilbakebetaling av avgifter, utgifter og betaling av advokatutgiftene når som helst i løpet av meglingen og etter forespørsel fra en av partene gjort innen 14 dager etter at megleren har gjort et vedtak.

Retten til å få dekket advokatutgifter og andre utgifter omtalt over supplerer andre slike rettigheter du kan ha i henhold til gjeldende lov, men du kan ikke få erstatning to ganger. EA fraskriver seg eventuelle rettigheter til å få erstattet advokatutgifter og andre utgifter i forbindelse med megling.

G.    Begrensning av meglerens myndighet. Megleren kan gi erstatning kun til parten som søker oppreisning og kun opp til beløpet parten krever.
  
H.    Endringer i dette avsnittet.  Vi sier oss enige i at hvis EA gjør endringer i denne avtalen i fremtiden (annet enn å endre adressen for melding om disputt), kan du avslå slike endringer ved å sende oss en skriftlig melding innen tretti 30 dager fra endringen i adressen for melding om disputt over. Hvis du avslår fremtidige endringer, sier du deg enig i at du skal megle eventuelle disputter mellom oss i henhold til språket i denne forskriften. 

21. Hele avtalen

Tjenestevilkårene (inkludert EAs personvernregelverk og supplerende vilkår som er med i dette dokumentet) og alle regler eller instruksjoner som er postet i forbindelse med et bestemt spill, en aktivitet, en konkurranse eller liknende utgjør hele avtalen mellom deg og EA i forhold til rettigheter og plikter i forbindelse med EA-tjenester. Hvis det oppstår en konflikt mellom tjenestevilkårene og andre regler eller instruksjoner som postes på en EA-tjeneste, skal EA løse konflikten etter EAs skjønn.

22. Merknad til innbyggere i California  

I henhold til Cal. Civil Code § 1789,3, merk deg følgende: (a) EAs adresse er 209 Redwood Shores Parkway, Redwood City, CA 94065, (b) priser for EA-tjenester varierer avhengig av tjenester som velges av deg og (c) hvis du har en klage på en EA-tjeneste eller ønsker mer informasjon om å bruke EA-tjenester, kan du gå til EAs kundestøttesider på help.ea.com, support.popcap.com (for PopCap-produkter) eller swtor.com/support (for Star Wars™: The Old Republic). Når det gjelder klager, kan du også kontakte Complaint Assistance Unit i Division of Consumer Services i Department of Consumer Affairs skriftlig med adressen 400 "R" Street, Sacramento, CA 95814 eller på telefon på (916) 445-1254 eller (800) 952-5210.

Legg til terms.ea.com/no som favoritt, og besøk siden med jevne mellomrom for å få vite om oppdateringer av EAs tjenestevilkår.

23. Supplerende vilkår

Ekstra vilkår og betingelser for spesifikke EA-tjenester

Bestemte EA-tjenester kan kreve at du leser og sier deg enig i vilkår og betingelser som bare gjelder den bestemte EA-tjenesten. Retten din til å bruke EA-tjenesten er underlagt spesifikke vilkår og disse tjenestevilkårene. Hvis det er motstridigheter mellom de spesifikke vilkårene og vilkårene beskrevet her, skal EA bestemme hvilke betingelser som skal gjelde.

Betatester.

Etter eget skjønn kan EA kontakte deg for å se over og evaluere ett eller flere spill, aspekter ved spill eller nettfunksjoner før kommersiell lansering, for å identifisere programfeil. Du blir bedt om gi EA (og kun EA) bestemte tilbakemeldinger og forslag i forbindelse med opplevelser mens du ser over og evaluerer spillet eller nettfunksjonene. Dette er en prosess som går under navnet “betatest.” Du må signere og sende tilbake til EA en konfidensialitetsavtale for hver betatest FØR du kan delta som tester, og FØR programvare blir gjort tilgjengelig for deg. Din deltakelse som tester er underlagt konfidensialitetsavtalen og følgende vilkår og betingelser.

I forbindelse med betatesten, kan EA gi deg, på midlertidig basis, en forhåndsutgave av spillet eller tilgang til et område på EAs nettsider. Du forstår og sier deg enig i at forhåndsversjonen og alle andre materialer du har fått er konfidensielle og at de inneholder proprietær informasjon som tilhører EA. Du sier deg enig i, som en betingelse for at du får lov til å delta i betatesten, at du (i) ikke skal kopiere eller reprodusere programvaren du får tilgang til og konfidensiell eller proprietær informasjon, (ii) vokte programvaren og konfidensiell og proprietær informasjon og forhindre uautorisert tilgang til, reproduksjon av, avsløring av og/eller uautorisert bruk av programvaren og konfidensiell og proprietær informasjon og (iii) fullt ut følger vilkårene og betingelsene i konfidensialitetsavtalen. 

Du skal utføre testingen personlig og ikke gi andre tilgang til betaspillene. Du sier deg enig i at brudd på det som er beskrevet over vil påføre EA uopprettelig skade og at EA har krav på (i tillegg til andre tvangsmidler som kan være aktuelle) "ex parte injunctive relief without bond" for å forhindre brudd eller fare for brudd på dine forpliktelser. Dine forpliktelser til å holde betaspillene konfidensielle fortsetter til EA offentlig distribuerer spillet eller på annen måte gjør det tilgjengelig for publikum. Dette gjelder alle spillene og alt innholdet du tester.

Hvis du blir bedt om det, sier du deg enig i at du umiddelbart skal levere tilbake alle kopier av betaspillet og konfidensiell eller proprietær informasjon EA har gitt deg til EA.

Som betatester blir du invitert til å spille betaspill for å vurdere spillene og finne feil. Det er ikke noe i denne avtalen eller på denne nettsiden som skal tolkes dit hen at du har noen rettigheter eller privilegier i forhold til betaspillene eller innholdet du finner her. Betaspillene tilbys som de er, og vi gir ingen garantier, verken eksplisitte eller implisitte.

Når du spiller bestemte betaspill, kan det hende du akkumulerer skatter, erfaringspoeng, utstyr eller andre verdi- eller statusindikatorer. Disse dataene kan tilbakestilles når som helst i løpet av testperioden, og de kan tilbakestilles når spillet er ferdig til lansering. I slike tilfeller blir all spillerhistorie og alle data slettet, og spilleren vil degraderes til nybegynnerstatus.

Når du velger en "Spill"-knapp for å starte et betaspill, sier du deg enig i at: (i) du spiller betaspillene på egen risiko og at du vet at spillene fremdeles kan inneholde kjente eller ukjente programfeil, (ii) verdier eller statusindikatorer du oppnår gjennom å spille kan nullstilles når som helst, (iii) EA ikke har noen forpliktelser til å gjøre spillene tilgjengelige for spill uten å ta betalt og heller ikke gjøre dem tilgjengelige i det hele tatt, (iv) spillene kan være tilgjengelige kun gjennom abonnement når testperioden er over eller på et hvilket som helst punkt i fremtiden, (v) EAs tjenestevilkår gjelder din bruk av spillene i løpet av testperioden og (vi) hvis det er en lukket betatest, må du holde all informasjon om betaspillene hemmelig som beskrevet over og ikke gi fra deg informasjonen til noen andre.

Betatestkontoer kan ikke overføres til andre under noen omstendighet.

Betingelser for bruk av Xbox LIVE® 

Betingelsene for bruk av Xbox LIVE® gjelder fortsatt i sin helhet og styrer din oppførsel når du får tilgang til EA-tjenester via Xbox LIVE®. Hvis betingelsene for bruk av Xbox LIVE® er i strid med EAs betingelser for bruk, skal betingelsene for bruk av Xbox LIVE® gjelde. EA er ansvarlig for driften av og innholdet på EA-tjenester. Microsoft kan innhente og bruke informasjon om deg og din bruk av Xbox LIVE® mens du bruker EA-tjenester via Xbox LIVE®. Microsofts bruk og innsamling av slik informasjon styres av personvernregelverket til Xbox LIVE® (tilgjengelig på xbox.com eller hvis du ringer 1-800-4MY-XBOX). NÅR DU BRUKER EA-TJENESTER VIA XBOX LIVE® SIER DU DEG HERVED ENIG I AT MICROSOFT IKKE SKAL HOLDES ERSTATNINGSANSVARLIG FOR SKADER AV NOEN TYPE SOM DU KAN KOMME TIL Å BLI PÅFØRT MENS DU HAR TILGANG TIL EA-TJENESTER VIA XBOX LIVE®-TJENESTEN, OG DU SIER HERVED FRA DEG RETTIGHETEN TIL ALLE HANDLINGER DET KUNNE HENDE DU KUNNE FORETA DEG MOT MICROSOFT SOM FØLGE AV SLIKE SKADER ELLER DIN BRUK AV EA-TJENESTER. EA er ansvarlig for å stå for all kundestøtte og innkreving av penger for tjenester du får via EA-tjenester.

EA-nettjeneste for PlayStation®2 
Kunngjøring fra Sony Computer Entertainment (North America)
"DNAS"
Denne programvaren bruker “DNAS” (Dynamic Network Authentication System), et proprietært autentiseringssystem laget av Sony Computer Entertainment Inc. ("SCEI"). "DNAS" henter informasjon om brukerens maskinvare og programvare til autentisering, kopibeskyttelse, kontoblokking, systemregler, spilladministrasjon og annet. Informasjonen som innhentes brukes ikke til å identifisere brukeren personlig, og deles ikke med selskaper som ikke er en del av SCE. EN UTGIVER KAN KOMBINERE DENNE INFORMASJONEN MED PERSONLIGE OPPLYSNINGER FRA UTGIVERENS ARKIVER HVIS BRUKEREN OPPGIR PERSONLIGE OPPLYSNINGER. FØR DU OPPGIR PERSONLIGE OPPLYSNINGER TIL EN UTGIVER, MÅ DU LESE GJENNOM UTGIVERENS PERSONVERNREGELVERK OG BETINGELSER FOR BRUK. IKKE OPPGI PERSONLIGE OPPLYSNINGER TIL UTGIVERE HVIS IKKE DU GODTAR PERSONVERNREGELVERKET OG BETINGELSENE FOR BRUK FREMSATT AV UTGIVEREN. SCEI, Sony Computer Entertainment America ("SCEA") og deres samarbeidspartnere garanterer ikke at "DNAS"-serverne vil fungere uten avbrudd. SCEA er ikke erstatningspliktige for forsinkelser på "DNAS"-serverne eller for tilfeller der de slutter å fungere. Hvis du får en melding om "DNAS authentication error" når du logger inn, kan du kontakte kundestøtte hos SCEA på 1-866-466-5333. Hvis du vil ha mer informasjon om "DNAS", kan du gå inn på www.us.playstation.com/DNAS. Hvis du opplever systeminkompatibilitet eller at noe ikke fungerer med DNAS, skal erstatningsansvaret til SCEI, SCEA og deres samarbeidspartnere være begrenset til å reparere eller erstatte brukerens programvare, konsoll eller ekstrautstyr, etter SCEAs skjønn. SCEA, moderselskaper, samarbeidspartnere eller lisensierte utgivere skal ikke holdes ansvarlige for forsinkelser, systemfeil, autentiseringsfeil eller systemfeil, som av og til kan påvirke spillopplevelsen på nettet eller tilgangen til spill på nettet.

Kunngjøring fra Sony Computer Entertainment (Europe)
Denne programvaren bruker “DNAS” (Dynamic Network Authentication System), et proprietært autentiseringssystem laget av Sony Computer Entertainment Inc. ("SCEI"). "DNAS" henter informasjon om brukerens maskinvare og programvare til autentisering, kopibeskyttelse, kontoblokking, systemregler, spilladministrasjon og annet. SCEI, Sony Computer Entertainment Europe ("SCEE") og deres samarbeidspartnere garanterer ikke at "DNAS"-serverne vil fungere uten avbrudd. SCEE er ikke erstatningspliktige for forsinkelser på "DNAS"-serverne eller for tilfeller der de slutter å fungere. Hvis du får en melding under innlogging som beskriver en "DNAS"-autentiseringsfeil, må du ringe ditt lokale PlayStation-kundestøttenummer. Dette finner du i brukerveiledningen til programvaren. Hvis du vil ha mer informasjon om "DNAS", kan du gå inn på PlayStation.com. Hvis du opplever systeminkompatibilitet eller at noe ikke fungerer med DNAS, skal erstatningsansvaret til SCEI, SCEE og deres samarbeidspartnere være begrenset til å reparere eller erstatte brukerens programvare, konsoll eller ekstrautstyr, etter SCEEs skjønn. SCEE, moderselskaper, samarbeidspartnere eller lisensierte utgivere skal ikke holdes ansvarlige for forsinkelser, systemfeil, autentiseringsfeil eller systemfeil, som av og til kan påvirke spillopplevelsen på nettet eller tilgangen til spill på nettet. 
 
Kunngjøring fra Sony Computer Entertainment (Japan) for personvernregelverk og nettverk
Denne programvaren bruker "Network Authentication System". NAS henter informasjon om brukerens maskinvare og programvare til autentisering, kopibeskyttelse, kontoblokking, systemregler, spilladministrasjon og annet. Informasjonen som er samlet inn identifiserer ikke brukeren personlig. Electronic Arts kan kombinere denne informasjonen med informasjon som identifiserer deg personlig hvis du oppgir den personlige informasjonen. Før du gir fra deg personlige opplysninger til Electronic Arts, bør du sjekke Electronic Arts’ personvernregelverk og tjenestevilkår. Ikke oppgi personlige opplysninger til utgivere hvis ikke du godtar personvernregelverket og betingelsene for bruk fremsatt av utgiveren.

EA-nettjeneste for PlayStation®3
Tjenestevilkårene for PlayStation®Network ("PSN") fortsetter å gjelde i sin helhet og styre din oppførsel mens du bruker EA Online via PlayStation®Network. Hvis det oppstår konflikter mellom tjenestevilkårene for EA Online og tjenestevilkårene og brukeravtalen til PSN skal tjenestevilkårene og brukeravtalen til PSN gjelde.

Kjøp på PlayStation®Store i Europa
Alt innhold som kjøpes i butikker i spillet kjøpes av PlayStation Network Europe Limited ("PSNE") og er underlagt PSNEs tjenestevilkår og brukeravtale som er tilgjengelig fra PlayStation®Store. Sjekk bruksrettighetene for hvert kjøp, ettersom disse kan variere. Hvis ikke annet vises, har innhold som er tilgjengelig i en butikk i spillet samme aldersrangering som spillet.

Kjøp på PlayStation®Store i USA og Canada
Kjøp og bruk av elementer er underlagt tjenestevilkårene og brukeravtalen for PlayStation®Network. Denne nettjenesten er underlisensiert til deg av Sony Computer Entertainment America.

Adobe®-produkter
Adobe® Flash® Player. Copyright © 1996 - 2010. Adobe Systems Incorporated. Med enerett. Patenter i påvente av godkjenning i USA og andre land. Adobe og Flash er enten varemerker eller registrerte varemerker i USA og/eller andre land.

Adobe® Shockwave® Player. Copyright © 1996 - 2010. Adobe Systems Incorporated. Med enerett. Adobe og Shockwave er enten varemerker eller registrerte varemerker i USA og/eller andre land.

Adobe® AIR™. Copyright © 2007 - 2010. Adobe Systems Incorporated. Med enerett. Adobe og Adobe AIR er enten varemerker eller registrerte varemerker i USA og/eller andre land.


Versjon 45372_9