SIST OPPDATERT:  31. juli 2015

ELECTRONIC ARTS VILKÅR FOR BRUK
MERK: SEKSJON 20 INNEHOLDER EN BINDENDE VOLDGIFTSKLAUSUL OG AVKALL PÅ RETT TIL GRUPPESØKSMÅL. DEN PÅVIRKER RETTIGHETENE DINE MED HENSYN TIL HVORDAN EN EVENTUELL KONFLIKT MED EA SKAL LØSES. VENNLIGST LES DEN.
Disse vilkårene for bruk og alle vilkår, som endres fra tid til annen, styrer din bruk av ethvert nettbasert eller mobilt produkt eller enhver tilsvarende tjeneste du har tilgang til, ethvert produkt eller enhver tjeneste som krever Internett-tilkobling eller EA-konto for tilgang, installasjon eller spill, inkludert enhver EA-konto du bruker for å gå tilgang til nettbaserte eller mobile produkter eller tjenester ("EA-tjenester") som tilbys av Electronic Arts eller noen av dets datterselskaper og tilknyttede selskaper (samlet kalt "EA") for PC, spillkonsoll eller mobil enhet.

Hvis du bor i USA, Canada eller Japan, gjelder avtalen mellom deg og Electronic Arts Inc., 209 Redwood Shores Parkway, Redwood City, CA 94065, USA. Hvis du bor i noe annet land, gjelder avtalen mellom deg og EA Swiss Sàrl, et selskap registrert i firmaregistret i Geneve med registreringsnummer: CH-660-2328005-8 og med kontor i 8 Place du Molard, 1204 Geneve, Sveits. Dersom ytterligere vilkår og/eller avtaler gjelder for EA-tjenesten(e) du bruker, gjelder disse ytterligere vilkårene og/eller avtalene også for din bruk av EA-tjenester.

Disse vilkårene for bruk, samt EAs personvernregler og regler for bruk av informasjonskapsler, tilgjengelige på privacy.ea.com/no (innlemmet her ved referanse), utgjør en juridisk bindende kontrakt mellom deg og EA. Ved å bruke EA-tjenester bekrefter du at du er minst 18 år gammel (eller har nådd myndighetsalder dersom denne inne er 18 år der du bor) eller at du har gjennomgått denne avtalen sammen med en av foreldrene dine eller en verge, og at han eller henne samtykker i disse vilkårene for bruk på dine vegne og fullt ansvar for at du overholder dem. Du bekrefter at du og/eller din forelder eller verge er fullt kompetent og i stand til å inngå i avtalen på de vilkårene, betingelsene, forpliktelsene, representasjonene og det ansvaret som er skissert i disse vilkårene for bruk, og til å overholde og oppfylle disse vilkårene for bruk.

Du aksepterer å sjekke terms.ea.com/no jevnlig for ny informasjon og nye vilkår som styrer din bruk av EA-tjenester. EA kan endre vilkårene for bruk når som helst. Revisjoner av vilkår som berører eksisterende elementer i Beta-programmet, skal være effektive (30) dager etter publisering på terms.ea.com/no. Vilkår for nye EA-tjenester er effektive idet de publiseres på terms.ea.com/no. EA vil ikke håndheve vesentlige endringer i denne avtalen mot kontohavernes manglende uttrykkelige samtykke til de endrede vilkårene.

Innholdsfortegnelse

1. EA-konto
2. Innhold
3. Rettigheter
4. Bruk av innhold og rettigheter/generelle lisensbegrensninger
5. Tilgjengelighet for innhold og rettigheter
6. Innholdsbidrag til EA-tjenester fra tredjepart
7. UGC-lisens til EA og andre
8. EAs virtuelle valuta
9. Avslutning av EA-tjenester
10. Oppsigelse av kontoen din
11. Atferdsregler
12. Tjenester som ikke kontrolleres av EA
13. Programvare, hjelpeprogrammer og verktøy
14. Lover vdr. eksportkontroll
15. Oppdateringer av EA-tjenester
16. Begrensninger av garanti og ansvar
17. Erstatning
18. Lenker til tredjeparts-nettsteder
19. Generelle vilkår
20. Løsning av tvister ved bindende megling
21. Hele avtalen
22. Merknad til innbyggere i California
23. Tilleggsvilkår



1. EA-konto

En EA-konto, tidligere kjent som "Origin-konto" ("konto") kan være påkrevet for å få tilgang til samt bruke noen av EA-tjenestene. Hvis du har spørsmål om kontoregistrering, vennligst kontakt oss på help.ea.com/no, support.popcap.com (for PopCap-produkter) eller swtor.com/support (for Star Wars™: The Old Republic).

For å opprette en konto må du ha en e-postadresse og oppgi sannferdig og nøyaktig informasjon. Du må være kvalifisert til å bruke EA-tjenestene du registrerer deg for. I tillegg kan enkelte EA-tjenester kreve at du oppretter et "brukernavn" eller en "profil" som representerer deg i spill og på nettet. Brukernavn og profiler er knyttet til kontoen din. Du kan ikke bruke et brukernavn eller en profil som brukes av andre, er vulgært eller støtende, eller som på annen måte bryter vilkårene for bruk.

Du er eneansvarlig for all aktivitet på kontoen din. Kontoen din kan bli stengt dersom noen andre bruker den i aktivitet som bryter med vilkårene for bruk eller på annen måte er upassende eller ulovlig. Du skal ikke gjøre kontopassordet ditt kjent for andre. EA kommer ikke til å be om passordet ditt eller ta kontakt for å be deg svare på sikkerhetsspørsmålene for passordet.

2. Innhold  

"Innhold" i EA-tjenester inkluderer programvare, teknologi, tekst, innlegg på fora eller i chat, profiler, miniprogrammer, meldinger, lenker, e-post, musikk, lyd, grafikk, bilder, video, kode og alt visuelt og annet materiale som vises på eller utgår til og/eller fra EA-tjenester, inkludert designen og utseendet på våre nettsider. Innhold inkluderer brukergenerert innhold ("UGC"). UGC inkluderer, men er ikke begrenset til, kontoprofiler, innlegg på fora, profilinnhold og alt annet innhold brukerne bidrar med til EA-tjenestene. EA-innhold og UGC blir samlet referert til s "innhold". Alt innhold -- med unntak av UGC-ene som omtales nedenfor i seksjon 6 og 7 -- eies av EA eller dets datterselskaper, tilknyttede selskaper, lisenshavere eller leverandører. Du bærer hele risikoen for fullstendigheten, nøyaktigheten og / eller nytten av UGC-ene du finner på EA-tjenestene.  

3. Rettigheter

"Rettigheter" er lisensierte rettigheter som er innvilget, tildelt, gitt til deg eller kjøpt av deg for å få tilgang til og/eller bruke nettbaserte eller ikke-nettbaserte elementer eller funksjoner i EA-tjenester og/eller -produkter. Rettigheter inkluderer, men er ikke begrenset til, betalt og gratis nedlastbart innhold, ulåsbart innhold, digitalt innhold, inkludert ekstra eller utvidet funksjonalitet, innholdsabonnementer, virtuelle eiendeler, brukerrettigheter knyttet til åpningsnøkler eller -koder og/eller nettautentisering av alle slag, oppnåelser i spill, virtuelle poenger, mynter eller valutaer (hver individuelt eller kollektivt definert som "virtuell EA-valuta").

4. Bruk av innhold og rettigheter/generelle lisensbegrensninger

EA gir deg en personlig, begrenset, ikke-eksklusiv lisens til å bruke innhold og rettigheter du har tilgang til for personlig, privat, ikke-kommersiell, ikke-overførbar, begrenset bruk utelukkende slik det er beskrevet her og i eventuelle tilleggsbetingelser som måtte gjelder for EA-tjenestene du har tilgang til. Innhold og rettigheter og alle andre immaterielle rettigheter i eller på EA-tjenester såvel som produktene og tjenestene som tilbys gjennom EA-tjenestene eies av EA eller av EAs tredjepart-lisensgivere, og er beskyttet av amerikansk (USA) og internasjonal opphavsrett, trade dress, patenter, varemerkelovgivning, internasjonale konvensjoner og andre lover som beskytter immaterielle rettigheter og andre eiendomsrettigheter. Du kan ikke kopiere, aksessere eller laste ned noe innhold og/eller noen rettigheter fra en EA-tjeneste med mindre du er uttrykkelig autorisert til å gjøre dette. I tillegg kan du ikke distribuere, fremføre eller vise offentlig, lease ut, selge, sende, overføre, publisere, redigere, kopiere, skape avledende verk av, leie ut, viderelisensiere, dekompilere, demontere, foreta "reverse engineering" eller på annen måte gjøre uautorisert bruk av innhold eller rettigheter med mindre det er uttrykkelig autorisert av EA. All form for kommersiell bruk er forbudt. Du samtykker i å ikke fjerne, utydeliggjøre eller endre opphavretts-, patent-, varemerke- eller andre eiendomsrettslige merknader tilknyttet innholdet. Dine rettigheter forutsetter overholdelse av disse vilkårene for bruk samt alle andre relevante vilkår.

EA forbeholder seg alle rettigheter, tittel og interesse i innhold, rettigheter, EA-tjenester og alle assosierte opphavsrettigheter. varemerker og andre immaterielle eiendomsrettigheter som ikke uttrykkelig tilfaller deg i disse vilkårene for bruk. Din tillatte bruk av innhold og rettigheter beskrevet ovenfor er begrenset av EAs immaterielle eiendomsrettigheter, og inkluderer ingen rettigheter til andre patenter eller immaterielle rettigheter. Å lage uautoriserte kopier eller distribusjon av innhold og/eller rettigheter som er funnet på EA-tjenester kan føre til at kontoen din/kontoene dine sies opp, at du får forbud mot å bruke EA-tjenester, samt ytterligere rettslige tiltak beskrevet i seksjon 9 nedenfor. Eiere av innhold og/eller rettigheter kan gripe til rettslige tiltak mot deg for uautorisert bruk av immaterielle rettigheter.

5. Tilgjengelighet for EA-tjenester, innhold og rettigheter

Rettigheter kan bare knyttes til kontoer som tilhører lovlige innbyggere i land der tilgang til og bruk av innhold og rettigheter er tillatt. Rettigheter kan bare kjøpes eller erverves fra EA eller en autorisert forhandler. EA forbeholder seg retten til å avslå forespørsler fra deg om å skaffe rettigheter, og EA reserverer retten til å begrense eller blokkere anskaffelse av rettigheter, uansett grunn.  

Vi garanterer ikke at alle EA-tjenester, innhold eller rettigheter er tilgjengelig til enhver tid, i alle land og /eller geografiske områder, eller på et gitt tidspunkt eller at vi vil fortsette å tilby spesielt innhold eller spesielle rettigheter i noen definert tidsperiode. Vi forbeholder oss rett til å endre og oppdatere innhold og rettigheter uten varsel til deg. Når du har innløst rettighetene dine vil ikke dette innholdet kunne returneres, byttes eller refunderes i andre rettigheter eller kontanter eller andre varer eller tjenester, begrenset av eventuelle rettigheter du måtte ha under seksjon 16 eller i henhold til gjeldende forbrukerlovgivning i landet ditt.

6. Å bidra UGC til EA-tjenester

EA modererer ikke alle UGC-er og verken fremmer eller godkjenner noen UGC-er som du eller andre brukere bidrar med til EA-tjenestene. Du er eneansvarlig for UGC-ene dine, og kan bli holdt ansvarlig for UGC-er du legger ut.

EA respekterer andres immaterielle rettigheter. Du må ha juridisk rett til å laste opp UGC-ene til EA-tjenestene. Du må ikke laste opp eller legge ut noen UGC til EA-tjenestene som krenker tredjeparters opphavsrett, varemerker eller andre immaterielle rettigheter, og du må heller ikke laste opp UGC-er som bryter loven, disse vilkårene for bruk eller tredjeparters personvern eller publisitetsrettigheter. Du kan bare laste opp UGC-er som du har tillatelse til å laste opp av eieren eller i henhold til loven. EA kan, uten forhåndsvarsel til deg og utfra egen vurdering, fjerne UGC-er som kan krenke tredjeparters immaterielle eller andre rettigheter. Dersom du gjentatte ganger krenker EAs eller en tredjeparts immaterielle eller andre rettigheter, kan EA avslutte kontoen din uten å varsle deg om det. Dersom kontoen(e) dine blir avsluttet under denne paragrafen, har du ikke krav på refundering av eventuelle gebyrer du har betalt, og du vil miste tilgangen til rettigheter knyttet til kontoen din.

EA forbeholder seg retten til (men har ingen forpliktelsen unntatt de som er lovmessig påkrevet) å fjerne, blokkere, redigere, flytte eller deaktivere UGC-er av enhver årsak, inkludert når EA avgjør at UGC-en bryter disse vilkårene. Avgjørelsen om å fjerne en UGC eller annet innhold på et hvilket som helst tidspunkt er helt og holdent overlatt til EAs skjønn. I den grad det er tillatt etter gjeldende lov tar ikke EA ansvar for UGC-er eller for å fjerne UGC-er eller manglende eller forsinket fjerning av UGC-er eller annet innhold.

7. UGC-lisens til EA og andre

Når du bidrar med en UGC til en EA-tjeneste, gir du uttrykkelig EA og dets lisensgivere en ikke-eksklusiv, evigvarende, verdensomspennende, fullstendig, underlisensierbar og ugjenkallelig rett til å sitere, publisere, bruke, tilpasse, oversette, arkivere, lagre, gjengi, modifisere, lage avledet arbeid av, syndikalisere, distribuere, sende og på annen måte kommunisere og offentlig vise og fremføre UGC-en eller enhver del av denne, på en hvilken som helst måte eller form og i ethvert medium eller forum, nåværende eller fremtidige, uten varsel, betaling eller godtgjørelse av noe slag til deg eller en tredjepart. Du gir EA og dets lisensgivere alle lisenser, samtykker og autorisasjoner til å sette EA og dets lisensgivere i stand til å bruke slike UGC-er til slike formål. Du frafaller og godtar ikke å hevde moralske og tilsvarende rettigheter du har i slike UGC-er.

Dersom EA-tjenesten som du bidrar med UGC-er til tillater andre brukere å få tilgang til og bruke den UGC-en som del av EA-tjenesten, gir du også alle andre brukere av den relevante EA-tjenesten rett til å bruke, kopiere, modifisere, vise, fremføre, skape avledet arbeid av og på annen måte kommunisere og distribuere UGC-en på eller gjennom den relevante EA-tjenesten uten videre varsel, godtgjørelse eller kompensasjon til deg.

8. EAs virtuelle valuta

Visse EA-tjenester lager virtuelle poenger, mynter eller valutaer ("Virtuell EA-valuta") tilgjengelig i spillet. Ved å kjøpe, tjene opp eller på annen måte motta virtuell EA-valuta fra EA eller EAs godkjente partnere, får du en personlig, begrenset, ikke-overførbar, gjenkallelig lisens til å få tilgang til og velge blant innhold som EA uttrykkelig gjør tilgjengelig innenfor den aktuelle EA-tjenesten.

EAs virtuelle valuta har ingen pengeverdi, og utgjør ikke pengevaluta eller annen verdi av noe slag. Virtuelle EA-valuta kan ikke selges, handles med, overføres eller veksles inn i kontanter, den kan bare innløses mot EA-innhold i spillet. Virtuell EA-valuta er ikke refunderbar, med mindre dette er uttrykkelig autorisert skriftlig av EA eller lovpålagt.

9. Avslutning av EA-tjenester

EA kan avslutte tilgangen til EA-tjenester eller deler av slike EA-tjenester når som helst ved å gi deg beskjed om slik avslutning innenfor den tidsperioden som ble angitt da du ble med i en spesiell EA-tjeneste, eller dersom ingen tidsperiode for melding om avslutning var angitt, gjelder innen tretti (30) dager fra datoen da slik melding ble gitt enten (etter EAs skjønn) via e-post eller lagt ut på det aktuelle produktet eller EA-tjenesten eler på http://www.ea.com/2/service-updates.

EA kan også avslutte tilgangen til EA-tjenester på grunn av brudd på disse vilkårene for bruk, dersom EA (etter eget skjønn) anser at din bruk av EA-tjenester gjør EA-tjenestene mindre trygge for andre og/eller mindreårige eller for illegal eller upassende bruk av EA-tjenester, innhold, rettigheter, produkter eller EAs immaterielle rettigheter, ene og alene etter EAs skjønn. Du kan miste navn og profil som resultat av avslutningen. Hvis du har mer enn én (1) konto, kan EA avslutte alle kontoene dine og alle relaterte rettigheter. Som svar på brudd på disse vilkårene for bruk eller enhver annen avtale som gjelder EA-tjenester du har tilgang til, kan EA gi et varsel, suspendere kontoen din, selektivt fjerne, tilbakekalle eller inndrive rettigheter på konto- og/eller enhetsnivå, umiddelbart avslutte alle og enhver konto du har etablert og/eller midlertidig eller permanent utestenge enheten og/eler maskinen din fra tilgang til alle EA-tjenester eller visse EA-tjenester. Du godtar at EA i slike tilfelle ikke har plikt til å gi deg melding før de suspenderer eller terminerer kontoen din, midlertidig eller permanent utestenger enheten din fra noen eller alle EA-tjenester eller selektivt fjerner, tilbakekaller eller inndriver rettigheter som er assosiert med kontoen din. Hvis EA avslutter kontoen din, kan du ikke delta i en EA-tjeneste igjen uten uttrykkelig tillatelse fra EA. EA forbeholder seg retten til å avslå konto for, og tilby EA-tjenester til, enhver person. Du kan ikke tillate personer som har fått kontoen avsluttet av EA å bruke kontoen din.

Vær oppmerksom på at EA anser melding om tilbakeføring av en betaling foretatt fra en konto som et sterkt bevis på at svindel finner sted på din konto. Av hensyn til din sikkerhet kan EA midlertidig eller permanent avslutte kontoen din og/eller selektivt fjerne, tilbakekalle eller inndrive EA-tjenesten assosiert med kontoen din ved melding om tilbakeføring.

Dersom kontoen din eller et spesielt abonnement på en EA-tjeneste blir avsluttet, suspendert og/eller om noen rettigheter blir selektivt fjernet, tilbakekalt eller inndrevet fra kontoen din og/eller om enheten din blir midlertidig eller permanent utestengt fra tilgang til noen eller alle EA-tjenester, gis ingen refusjon (i alle andre tilfelle, se seksjon 16 for refusjonsrettighetene dine), ingen rettigheter vil bli kreditert deg eller konvertert til kontakter eller andre former for tilbakebetaling, og du vil ikke lenger ha tilgang til kontoen sin eller rettighetene som er assosiert med kontoen din eller en spesiell EA-tjeneste. Hvis du mener at noen tiltak er blitt iverksatt mot kontoen din ved en feiltakelse, vennligst kontakt kundestøtten på help.ea.com/no, support.popcap.com (for PopCap-produkter) eller swtor.com/support (for Star Wars™: The Old Republic).

10. Oppsigelse av kontoen din

Du har rett til å si opp kontoen din eller et spesielt abonnement på en EA-tjeneste når som helst. Hvis du ikke godtar disse vilkårene for bruk, er din eneste mulighet å ikke bruke EA-tjenesten og å si opp kontoen din eller de aktuelle abonnementene. Du forstå og godtar at å si opp kontoen din eller et spesielt abonnement er din eneste rettighet og botemiddel ved enhver tvist med EA, inkludert enhver tvist relatert til eller på bakgrunn av: (1) ethvert punkt i disse vilkårene for bruk eller EAs håndtering eller anvendelse av disse vilkårene for bruk; (2) innholdet eller rettighetene som er tilgjengelige via EA-tjenester eller enhver endringer i innholdet eller rettigheten som gis via EA-tjenester; (3) din evne til å aksessere og/eller bruke EA-tjenester og/eller ethvert innhold eller vilkår for disse; eller (4) summen eller typen av gebyrer, tilleggsgebyrer, gjeldende offentlige avgifter, faktureringsmetoder eller enhver endring i gebyrer, gjeldende offentlige avgifter, tilleggsgebyrer eller faktureringsmetoder for EA-tjenester og/eller noe innhold eller rettigheter for disse.

Kontakt EAs kundeservice på help.ea.com/no, support.popcap.com (for PopCap-produkter) eller swtor.com/support (for Star Wars™: The Old Republic) for å si opp kontoen din. EA forbeholder seg retten til å inndrive gebyrer, tilleggsgebyrer eller kostnader du har pådratt deg før du sier opp kontoen eller abonnementet på en EA-tjeneste. Du er også ansvarlig for enhver sum som skyldes til tredjepartsleverandører eller innholdstilbydere før du sier opp. Alle ubetalte avgifter og andre uløste problemer med EA-tjenestene må ordnes opp i før du oppretter en ny konto.

11. Atferdsregler

Du kan bryte vilkårene for bruk, avgjort av EA etter eget skjønn, dersom du:

- Legger ut, sender, fremmer eller distribuerer illegalt innhold.
- Sjikanerer, truer, fornærmer, spammer eller gjør noe annet mot en annen spiller som er uønsket, som å sende uønskede meldinger gjentatte ganger eller kommer med personangrep eller utsagn om rase, seksuell legning, religion, kulturarv, etc.
- Organiserer, iverksetter eller deltar i noen aktivitet, gruppe, klan som er skadelig, fornærmende, hatefull, rasistisk, religiøst eller på annen måte støtende, uanstendig, truende, mobbende, vulgær, pornografisk, ærekrenkende, krenkende, som krenker privatlivets fred eller rettigheter, eller oppfordrer til lovbrudd eller handlinger som med rimelighet kan anses som upassende. Hatmeldinger tolereres ikke.
- Bruker fornærmende, støtende eller ærekrenkende skjermnavn og/eller profiler.
- Viser forstyrrende atferd i chat-områder, spillområder, fora eller noe annet område eller del av EA-tjenestene. Forstyrrende atferd omfatter, men er ikke begrenset til, å forstyrre den normale spillflyten eller dialogen innenfor en EA-tjeneste. Forstyrrende atferd omfatter også, men er ikke begrenset til, kommersielle innlegg, oppfordringer og reklame.
- Ødelegger kommunikasjonsflyten i chatterom med vulgært språk, uforskammetheter, trykker på Enter gjentatte ganger eller setter inn store bilder slik at skjermen går for fort til at den kan leses, bruker for mye skriking [alle caps] i et forsøk på å forstyrre andre brukere, "spamming" eller flooding [legge ut gjentakende tekst].
- Parodierer andre personer (inkludert kjendiser), indikerer at du er ansatt i EA eller er representant for EA, eller forsøker å villede brukere ved å antyde at du representerer EA eller noen av EAs partnere eller tilknyttede selskaper.
- Forsøker å få passord, kontoinformasjon eller annen privat informasjon fra andre som bruker EA-tjenester.
- Laster opp programvare eler innhold du ikke eller har tillatelse til å distribuere fritt.
- Bryter noen ytterligere atferdsregler som gjelder for en spesifikk EA-tjeneste du bruker.
- Fremmer, oppmuntrer til eller tar del i aktiviteter som involverer hacking, cracking, phishing, drar fordel av utnytting eller bedrageri og/eller distribuerer piratkopiert programvare og/eller virtuell valuta.
- Laster opp filer som inneholder virus, ormer, spyware, tidsinnstilte bomber, ødelagte data eller andre dataprogrammer som kan skade, forstyrre eller avbryte EA-tjenester.
- Legger ut meldinger til andre formål enn personlig kommunikasjon, inkludert reklamemeldinger, kjedebrev, pyramidespill eller andre kommersielle aktiviteter.
- Gjør feilaktig bruk av spillsupport eller klageknapper eller lager falske rapporter til EA-ansatte.
- Bruker eller distribuerer uautoriserte "auto" programmer, "makro" programmer eller andre "jukseprogrammer" eller applikasjoner.
- Bruker et hvilket som helst spillhacking-/endring-/jukseprogram eller -verktøy.
- Endrer eller forsøker å endre en fil eller en hvilken som helst annen del av EA-tjenesten som EA ikke har gitt deg tillatelse til å modifisere.
- Legger ut eller kommuniserer en persons virkelige personopplysninger via en EA-tjeneste.
- Gjør forsøk på å forstyrre, hacke deg inn i eller dechiffrere overføringer til eller fra serverne til en EA-tjeneste.
- Bruker eller kommuniserer juks.
- Gjør forsøk på å bruke EA-programvare på eller via en tjeneste som ikke kontrolleres eller er autorisert av Electronic Arts. All slik bruk skjer på egen risiko, og kan være underlagt flere eller andre vilkår. EA tar ikke ansvar for din bruk av EA-programvare på eller via en tjeneste som ikke kontrolleres av Electronic Arts.
- Forstyrrer andres mulighet til å nyte spillet på en EA-tjeneste eller utfører handlinger som forstyrrer EA-tjenesten eller øker kostnaden ved å gi EA-tjenester til EAs brukere.
- Med mindre det er uttrykkelig godkjent av EA, kan du ikke selge, kjøpe, bytte eller på annen måte overføre kontoen din eller personlig tilgang til EA-tjenester, innhold eller rettigheter, inkludert ved bruk av auksjonsnettsteder.
- Du kan ikke foreta noen aktiviteter som bryter lovene i noen jurisdiksjon, inkludert, men ikke begrenset til brudd på opphavsretten, varemerkekrenkelse, ærekrenkelse, krenkelse av privatliv, identitetstyveri, hacking, forfølgelse, svindel og distribusjon av piratkopiert programvare.
- Legge ut eller sende uønsket reklame, reklamemateriell eller andre former for oppfordring i spillet eller i foraene.
- Misbruke eller utnytte feil (bugs), udokumenterte funksjoner, designfeil eller problemer i spillet.
- "Rollespill" er ingen unnskyldning for å bryte denne eller noen annen retningslinje.

Spesifikke EA-tjenester kan også ha andre atferdsregler for disse tjenestene.  

Du må også følge alle føderale, statlige og lokale lover, forskrifter og regler som gjelder for aktivitetene dine på EA-tjenester. EA forbeholder seg retten til å avslutte kontoen din og for å forhindre bruken din av alle og enhver EA-tjeneste hvis kontoen din brukes til ulovlige aktiviteter eller til å bryte disse vilkårene for bruk.  

Med mindre annet er spesifisert, er det ingen krav eller forventning om at EA vil overvåke eller registrere all nettaktivitet på EA-tjenester, inkludert kommunikasjon. EA forbeholder seg imidlertid retten til å få tilgang til og/eller registrere all nettaktivitet på EA-tjenester, og du gir EA samtykke til tilgang til og registrering av aktivitetene dine. EA forbeholder seg retten til å fjerne innhold fra EA-tjenester etter EAs eget skjønn. EA har ikke ansvar for din eller tredjeparts brudd på denne avtalen.

Hvis du opplever andre brukere som bryter noen av disse reglene, kan du rapportere dette til EA ved hjelp av "Hjelp" eller "Rapporter misbruk" på den aktuelle EA-tjenesten, hvis tilgjengelig, eller ta kontakt med kundestøtten på help.ea.com/no, support.popcap.com (for PopCap-produkter) eller swtor.com/support (for Star Wars™: The Old Republic).

12. Tjenester som ikke kontrolleres av EA

Noen produkter kan gi deg muligheten til å bruke EA-programvare på eller via en tjeneste som ikke kontrolleres av EA. For eksempel kan du få muligheten til å spille EA-programvare online på servere som ikke eies eller kontrolleres av EA. EA tar ikke ansvar for din bruk av EA-programvare på eller via slike tjenester, og har ellers ingen kontroll over hvordan disse tjenestene tilbys, administreres eller betjenes. Slik bruk av ikke-EA kontrollerte tjenester skjer på egen risiko og kan utsette deg for flere eller andre vilkår og begrensninger av tredjeparten som driver tjenesten.

13. Programvare, hjelpeprogrammer og verktøy

EA-tjenester kan kreve at du laster ned eller tillate deg å laste ned programvare, programvareoppdateringer, eller andre verktøy fra EA eller EAs lisenstilbydere på datamaskinen, underholdningssystemet eller enheten ("EA-programvare"). EA gir deg en ikke-eksklusiv, begrenset lisens til å bruke EA-programvare utelukkende for de formål som fremgår av EA på tidspunktet EA-programvaren er gjort tilgjengelig for deg. Hvis en sluttbrukeravtale eller sluttbrukertilgang og lisensavtale leveres sammen med EA-programvaren, skjer din bruk av EA-programvaren i henhold til vilkårene i denne lisensavtalen. Du kan ikke viderelisensiere, eller belaste andre for bruke eller tilgang til EA-programvare. Du kan ikke oversette, foreta omvendt utvikling av, omkompilere eller dekompilere, demontere eller lage avledede produkter av EA-programvare. Du kan ikke endre EA-programvare eller bruke den på noen måte som ikke er uttrykkelig godkjent skriftlig av EA. Du forstår at EAs innføring av teknologier ikke nødvendigvis er konsistent på tvers av alle plattformer, og at ytelsen til EA-programvare og relaterte EA-tjenester kan variere avhengig av datamaskinen din og annet utstyr.

Fra tid til annen kan Electronic Arts gi deg oppdateringer til eller modifikasjoner av EA-programvare. Du forstår at enkelte oppdateringer og modifikasjoner kan være nødvendig for å kunne fortsette å bruke EA-programvare og EA-tjenester.

14. Lover vdr. eksportkontroll

EA-programvare kan være underlagt amerikansk eksportkontroll og eksportkontroll i andre jurisdiksjoner. Ved å laste ned EA-programvare fra EA, garanterer du at du ikke befinner deg i et land, eller eksporterer EA-programvare til en person eller et sted, som USA, EU eller andre jurisdiksjoner har forbudt eksport av varer til.

Du godtar å følge amerikanske og andre gjeldende eksportlover og ikke overføre, elektronisk eller på annen måte, noe innhold eller EA-programvare som er ilagt restriksjoner under slike lover til en nasjonal destinasjon i strid med gjeldende lover, uten først å få, og deretter overholde, nødvendig godkjenning fra myndighetene. Videre godtar du ikke å laste opp til EA-tjenester data eller programvare som ikke kan eksporteres uten skriftlig godkjenning fra myndighetene, inkludert, men ikke begrenset til, visse typer krypteringsprogramvare. Forsikringene og forpliktelsene i denne seksjonen gjelder selv om denne avtalen (vilkår for bruk) oppheves.

15. Oppdateringer av EA-tjenester

VIKTIG: EA KAN FINNE DET NØDVENDIG Å OPPDATERE ELLER TILBAKESTILLE BESTEMTE PARAMETRE FOR Å BALANSERE SPILLET OG BRUKEN AV EA-TJENESTER. DISSE OPPDATERINGER ELLER "TILBAKESTILLINGENE" KAN SETTE DEG TILBAKE I DE RESPEKTIVE SPILLVERDENENE, OG KAN PÅVIRKE KARAKTERER, SPILL, GRUPPER ELLER ANDRE RETTIGHETER UNDER DIN KONTROLL. EA FORBEHOLDER SEG RETTEN TIL Å FORETA DISSE OPPDATERINGENE, OG HAR IKKE NOE ANSVAR OVERFOR DEG FOR DISSE ENDRINGENE.

16. Begrensninger av garanti og ansvar

I DEN GRAD GJELDENDE LOV TILLATER DET SIER DU DEG UTTRYKKELIG ENIG I AT DIN BRUK AV EA-TJENESTER, EA-PROGRAMVARE, INNHOLD, RETTIGHETER OG INTERNETT FINNER STED PÅ EGEN RISIKO. EA-TJENESTER, EA-PROGRAMVARE, EA-PRODUKTER, -INNHOLD, RETTIGHETER OG TREDJEPARTSTJENESTER OG -PRODUKTER LEVERES "SOM DE ER" OG "SOM TILGJENGELIG" TIL EGET BRUK, UTEN GARANTIER AV NOE SLAG, VERKEN DIREKTE ELLER INDIREKTE, MED MINDRE SLIKE GARANTIER ELLER ANDRE LOVBESTEMTE FORBRUKERRETTIGHETER TILSIER NOE ANNET. SE HER FOR MER INFORMASJON OM LOVBESTEMTE GARANTIER ELLER ANDRE FORBRUKERRETTIGHETER SOM GJELDER I DITT LAND. FOR INFORMASJON OM FORBRUKERRETTIGHETER FOR AUSTRALSKE KUNDER, GÅ TIL http://help.ea.com/no/article/origin-au-returns-and-cancellations/. MED FORBEHOLD OM AT SLIKE LOVBESTEMTE FORBRUKERRETTIGHETER GJELDER I DITT OMRÅDE, GIR DET INGEN GARANTI OM KVALITET, FUNKSJONALITET, TILGJENGELIGHET ETTER YTELSEN FOR EA-PROGRAMVARE ELLER EA-TJENESTER. EA TAR IKKE ANSVAR FOR MANGLENDE EVNE TIL Å MOTTA ELLER BRUKE NOE INNHOLD, RETTIGHETER, VARER ELLER TJENESTER. EA TILBYR EA-TJENESTER PÅ EN KOMMERSIELT RIMELIG BASIS, OG GARANTERER IKKE AT DU VIL FÅ TILGANG TIL ELLER BRUKE EA-TJENESTER PÅ ALLE DE TIDSPUNKTER ELLER LOKALITETER DU VELGER, ELLER AT EA VIL HA TILSTREKKELIG KAPASITET FOR EA-TJENESTER SOM HELHET PÅ ETHVERT SPESIFIKT GEOGRAFISK OMRÅDE.

I DEN GRAD GJELDENDE LOV TILLATER DET, SIER DU DEG ENIG I AT DEN ENESTE LØSNINGEN PÅ UOVERENSTEMMELSER MED EA ELLER DERES LISENSHAVERE SOM FØLGE AV ELLER I FORBINDELSE MED EA-TJENESTER OG/ELLER EA-PRODUKTER, ER Å SLUTTE Å BRUKE EA-TJENESTER, OG AVSLUTTE KONTOEN DIN. DU GODTAR AT EA, DERES LISENSGIVERE, RETTIGHETSHAVERE OG SAMARBEIDSPARTNERE IKKE ER ANSVARLIGE FOR NOEN HANDLING ELLER MANGEL PÅ HANDLING FRA EGEN ELLER ANDRES SIDE NÅR DET GJELDER ATFERD, KOMMUNIKASJON ELLER INNHOLD PÅ EA-TJENESTENE ELLER BRUKEN AV EA-PROGRAMVARE. IKKE I NOE TILFELLE SKAL EAS ELLER LISENSGIVERES, RETTIGHETSHAVERES ELLER TILKNYTTEDES ANSATTE, SJEFER ELLER STYREMEDLEMMER (KOLLEKTIVT "EAS SAMARBEIDSPARTNERE") ANSVAR OVERFOR DEG OVERSTIGE BELØPET DU HAR BETALT TIL EA FOR EA-TJENESTER. IKKE I NOE TILFELLE SKAL EA, DERES LISENSGIVERE ELLER EAS SAMARBEIDSPARTNERE VÆRE ANSVARLIG FOR DIREKTE ELLER INDIREKTE SKADER FRA DIN BRUK AV EA-TJENESTER, EA-PROGRAMVARE, INTERNETT ELLER FOR ANDRE KRAV RELATERT TIL MÅTEN DU BRUKER EA-TJENESTER ELLER -KONTOER PÅ. EA BRUKER KOMMERSIELT FORSVARLIGE METODER FOR Å BESKYTTE DINE PERSONOPPLYSNINGER, MEN VERKEN EA ELLER LISENSHAVERNE TAR ANSVAR FOR TAP AV DATA, SKADER PÅ PROGRAM- ELLER MASKINVARE ELLER ANDRE TAP ELLER SKADER FOR DEG ELLER NOEN TREDJEPART, ENTEN DE ER DIREKTE, INDIREKTE, TILFELDIGE, SPESIELLE ELLER ER FØLGESKADER, UANSETT HVORDAN DE ER OPPSTÅTT, SOM FØLGE AV TILGANG TIL ELLER BRUK AV NOEN EA-TJENESTE, INNHOLD, EA-PROGRAMVARE PÅ DIN DATAMASKIN ELLER ENHET.

ETTERSOM NOEN LAND ELLER JURISDIKSJONER IKKE TILLATER FRASKRIVELSE ELLER ANSVARSBEGRENSNING FOR TILFELDIGE SKADER ELLER FØLGESKADER, VIL ANSVARET TIL EA, EAS LISENSHAVERE OG EAS SAMARBEIDSPARTNERE BEGRENSES SÅ LANGT LOVEN TILLATER DET. MED FORBEHOLD OM EVENTUELLE FORBRUKERRETTIGHETER SOM GJELDER I DIT OMRÅDE, VIL EA IKKE STØTTE ELLER GARANTERE FOR NOE TREDJEPARTSPRODUKT ELLER -TJENESTE SOM TILBYS GJENNOM EA, OG VIL IKKE VÆRE PART I ELLER PÅ ANNEN MÅTE ANSVARLIG FOR Å OVERVÅKE NOEN TRANSAKSJON MELLOM DEG OG TREDJEPARTSTILBYDERE AV PRODUKTER ELLER TJENESTER. SE HER FOR MER INFORMASJON OM LOVBESTEMTE GARANTIER ELLER ANDRE FORBRUKERRETTIGHETER SOM GJELDER I DITT LAND. FOR INFORMASJON OM FORBRUKERRETTIGHETER FOR AUSTRALSKE KUNDER, GÅ TIL http://help.ea.com/no/article/origin-au-returns-and-cancellations/.

17. Erstatning

På forespørsel fra EAs og/eller dets lisenshavere samtykker du i å forsvare EA og dets lisenshavere, tilknyttede selskaper, entreprenører, leverandører, og innholdsleverandører og holde dem skadesløse overfor alle forpliktelser, krav og utgifter, inkludert advokatsalærer, som oppstår fra eller er relatert til brudd på disse vilkårene for bruk som du er ansvarlig for i forbindelse med overføring av innhold til eller fra EA-tjenester. Uten å begrense det generelle i det foregående, aksepterer du å holde EA og lisenshaverne skadesløs(e) for upassende eller ulovlig bruk av kontoen din, inkludert ulovlig eller upassende bruk av kontoen av noen du har gitt tillatelse til å bruke kontoen. Du godtar at du er personlig ansvarlig for din bruk av EA-tjenester og for all din kommunikasjon og aktivitet på EA-tjenester, inkludert alt innhold du bidrar med, og at du vil holde EA, EAs lisenshavere og EAs datterselskaper skadesløse fra ethvert ansvar for skader som skyldes din oppførsel på EA-tjenester, inkludert innhold du bidrar med.

EA og dets lisenshavere forbeholder seg retten til, på egen bekostning, å påta seg forsvar og kontroll av alle saker der du er erstatningspliktig. I så fall har du ingen ytterligere plikt til å gi erstatning til EA og/eller dets lisenshavere i sakens anledning. Denne seksjonen gjelder selv om disse vilkårene for bruk er terminert.  

18. Lenker til tredjeparts-nettsteder

EA-tjenester kan inneholde hyperkoblinger til nettsteder som drives av tredjeparter, inkludert annonsører og andre innholdsleverandører. Disse nettstedene kan samle inn data eller be om personlig informasjon fra deg. EA kontrollerer ikke disse nettstedene, og er ikke ansvarlig for innholdet, personvernreglene, eller for innsamling, bruk eller utlevering av informasjon disse nettstedene kan samle.

19. Generelle vilkår

A. Rettsmidler  Du samtykker i at disse vilkårene ikke er ment å gi og ikke gi noen rettigheter eller rettsmiddel for andre enn partene i disse vilkårene for bruk. Du forstår og godtar at disse betingelsene for bruk, EAs personvern og reglene for informasjonskapsler samt alle betingelsene inkludert i disse vilkårene for bruk, inkludert EAs håndhevelse av disse reglene, ikke er ment å gi, og ikke tildeler rettigheter til, noen person.

B. Tolkning og gyldighet  Hvis noen del av disse vilkårene er ugyldig eller ikke kan håndheves, skal den delen tolkes på en måte som er forenlig med gjeldende lov og så nær som mulig opp til EAs opprinnelige intensjoner, og de øvrige delene skal fortsatt ha full kraft og gyldighet.

C. Ansvarsfraskrivelse  Manglende utøvelse eller håndhevelse av en rettighet eller bestemmelse i disse vilkårene fra bruk fra EAs side vil ikke utgjøre fraskrivelse av slike rettigheter eller bestemmelser. Avkall på bestemmelser i disse vilkårene er bare effektive med skriftlig signatur av EA.

D. Gjeldende lov  Hvis du bor i en medlemsstat i EU: (i) lovene i England, med unntak av dens conflict-of-law regler, regulerer betingelsene for bruk og kontoen(e) din(e); og (ii) du samtykker i at eksklusiv jurisdiksjon for eventuelle krav eller tvistemål med EA eller annet som på noen måte er relatert til kontoen(e) din(e) eller din bruk av EA-tjenester tilligger i domstolene i England, og du samtykker videre uttrykkelig til utøvelse av personlig jurisdiksjon ved domstolene i England i forbindelse med slikt tvistemål, inkludert eventuelle krav som involverer EA eller dets partnere, ansatte, kontraktører, ledere, direktører, leverandører og innholdsleverandører. Hvis du er bosatt i Sør-Korea, (i) vil lovene i Sør-Korea, ekskludert reglene for motstridende lover, styre salgsvilkårene; og (ii) du sier deg enig i at den eneste jurisdiksjonen for eventuelle krav eller søksmål som måtte oppstå som en følge av, eller relatert til, salgsvilkårene skal være domstolene i Sør-Korea, og du gir uttrykkelig samtykke til å utøve din personlig jurisdiksjon i disse domstolene. Hvis du bor et annet sted: (i) lovene i staten California, med unntak av dens conflicts-of-law regler, regulerer betingelsene for bruk og kontoen(e) din(e); og (ii) , i den grad det er gjeldende i henhold til § 20 nedenfor, samtykker du i at eksklusiv jurisdiksjonen for eventuelle krav eller tvist med EA, som følge av eller relatert på noen måte til kontoen(e) din(e) eller din bruk av EA-tjenester tillegger føderale og statlige domstoler innen jurisdiksjonen til United States District Court for Northern District of California, og du samtykker videre (i den grad det er gjeldende i henhold til § 20 nedenfor), til utøvelse av personlig jurisdiksjon i slike domstoler i forbindelse med en tvist som ikke utelukkes av § 20 nedenfor, herunder eventuelle krav som involverer EA eller EAs samarbeidspartnere, datterselskaper, entreprenører, leverandører og innholdsleverandører. Som angitt ovenfor kan atferden din også være regulert av andre lokale, statlige, nasjonale og internasjonale lover.

20. Løsning av tvister ved bindende megling

Målet med dette avsnittet er å gi en strømlinjeformet metode for å løse tvister mellom oss, hvis de skulle inntreffe. Hvis ikke vi greier å løse disputtene uformelt, som nevnt nedenfor i avsnitt 20.f, og du blir tilkjent en sum under megling som er større enn EAs siste forlikstilbud til deg (hvis aktuelt), vil EA betale deg 150 % av det du blir tilkjent i meglingen, opp til US$5000 over det du blir tilkjent i meglingen.

LES DETTE NØYE. DET PÅVIRKER RETTIGHETENE DINE.

De fleste kundeproblemer kan løses raskt og tilfredsstillende ved å logge deg inn i vår kundestøtte med EA-kontoen din på help.ea.com/no, support.popcap.com (for PopCap-produkter) eller swtor.com/support (for Star Wars™: The Old Republic). I det usannsynlige tilfellet at EA ikke kan løse et problem så du blir fornøyd (eller hvis EA ikke kan løse et problem EA har med deg etter å prøvd å gjøre det uformelt), sier du og EA dere enige om at dere skal være bundet av følgende prosedyre for å løse eventuelle tvister. Dette gjelder alle forbrukere så langt det er mulig innenfor gjeldende lov, men gjelder ikke innbyggere i Quebec, Russland, Sveits, EUs medlemsland og Sør-Korea. Når du og EA godtar denne avtalen, sier du og EA fra dere rettighetene til en rettssak med jury og retten til å delta i fellessøksmål. Denne avtalen skal tolkes i vid forstand. En megler, og ingen lokal, statlig eller føderal domstol, har eksklusiv myndighet til å løse eventuelle og alle tvister som oppstår mellom oss, inkludert eventuell tvist om fortolkningen, omfanget, tvangskraften eller utformingen av denne avtalen, til å mekle, inkludert, men ikke begrenset til, enhver påstand om at hele eller deler av denne avtalen er umulig å megle i. Dette avsnittet dekker alle tvister som kan oppstå mellom oss (“tvister”), inkludert uten begrensning:

- krav som oppstår som følge av et aspekt ved forholdet oss imellom, om dette er basert på kontrakter, skadevoldende handling, lover, svindel, feilaktig fremstilling eller andre juridiske teorier,
- krav som har oppstått før denne avtalen eller tidligere avtaler (inkludert, men ikke begrenset til krav i forhold til reklame),
- krav som er en del av et fellessøksmål du ikke er en del av og
- krav som kan oppstå etter oppsigelsen av denne avtalen.

De eneste tvistene som ikke dekkes av dette avsnittet er følgende:

- krav om å håndheve eller beskytte EAs (eller EAs lisensgiveres) immaterielle rettigheter eller krav som har med gyldigheten til disse å gjøre,
- krav i forbindelse med eller som resultat av påstander om tyveri, piratvirksomhet eller uautorisert bruk av immaterielle rettigheter.
- Hvis du bor i Australia: et krav om å håndheve eventuelle lovbestemte forbrukerrettigheter som har du rett under australsk forbrukerlovgivning.
- I tillegg er det ingenting i dette avsnittet som skal hindre noen av partene i å saksøke.

Referanser til "EA," "du/deg," og "vi/oss" inkluderer våre respektive underselskaper, partnere, agenter, ansatte, forgjengere og etterfølgere i tillegg til alle autoriserte eller uautoriserte brukere eller mottakere av tjenester eller programvare i henhold til denne eller tidligere avtaler mellom oss. Denne avtalen om megling gjelder transaksjoner som går over statsgrenser, og dette avsnittet er således underlagt den amerikanske Federal Arbitration Act. Denne avtalen om megling skal vedvare selv om disse vilkårene for bruk oppheves.

A.    Uformelle forhandlinger/varsel om tvist  Du og EA sier dere enige i at dere først skal prøve å forhandle dere frem til en løsning av eventuelle tvister uformelt i minst 30 dager før megling iverksettes. Slike uformelle forhandlinger begynner når den ene parten sender en melding til den andre om at det eksisterer en disputt ("Melding om disputt"). Varsler om tvister må: (a) inkludere hele navnet og kontaktinformasjonen til den som klager, (b) beskrive kravet eller tvisten tydelig og (c) beskrive hva slags kompensasjon som søkes ("krav"). EA sender varselet om tvist til betalingsadressen din (hvis du har oppgitt den) eller til e-postadressen du har oppgitt. Du sender eventuelle varsler om tvist til: Electronic Arts Inc., 209 Redwood Shores Parkway, Redwood City CA 94065, ATTENTION: Legal Department.

B.    Bindende megling  Hvis du og EA ikke greier å løse tvisten gjennom uformelle forhandlinger i løpet av 30 dager fra varselet om tvist ble sendt, kan enten du eller EA velge å få tvisten endelig løst ved hjelp av bindende megling. Et valg om å iverksette megling av den ene parten skal være endelig og bindende for den andre. DU FORSTÅR, AT SOM ET RESULTAT AV DENNE FORSKRIFTEN, FRASIER DU OG EA DERE RETTEN TIL Å SAKSØKE OG HA EN RETTSSAK MED JURY. Meglingen skal administreres av American Arbitration Association ("AAA") under dets kommersielle voldgiftsregler og eventuelt dets utfyllende prosedyrer for forbrukerrelaterte tvister ("AAA Consumer Rules"), som begge er tilgjengelige på AAAs hjemmeside www.adr.org. Dine kostnader for meglingen og din del av meglerkompensasjonen skal reguleres av AAA-reglene og, der det er mulig, begrenses av AAA-forbrukerreglene. Hvis slike kostnader vurderes av megleren å være for høye, eller hvis du sender EA en merknad til adressen for varsel om tvist som indikerer at du ikke kan betale avgiftene som kreves for å sette i gang megling, kommer EA til å betale alle utgifter i forbindelse med meglingen. Meglingen kan gjøres personlig, via innsending av dokumenter, via telefon eller online. Megleren tar en avgjørelse skriftlig, og skal komme med en uttalelse hvis dette ønskes av en av partene. Megleren må følge gjeldende lover, og alle avgjørelser kan bestrides hvis ikke megleren gjør dette. Du og EA kan møtes i retten for å fremtvinge megling eller for å bekrefte, modifisere, annullere eller gjøre vedtak om vedtaket til megleren.

C.    Begrensninger Du og EA er enige om at enhver voldgift skal begrenses til konflikten mellom EA og deg individuelt, uansett om løsningen som søkes er i form av penger eller midlertidige forføyninger, og enhver løsning etter voldgift skal bare gjelde bare for deg som individ. I den grad loven tillater det, (1) skal ingen megling kombineres med andre; (2) ingen tvist skal megles på grunnlag av gruppesøksmålsprosedyrer; og (3) det gis ingen rett eller myndighet til at noen konflikt innstevnes av en påstått representant for allmennheten eller på vegne av noen andre enn deg selv som person. DU OG EA SIER DERE ENIGE I AT DERE KAN FREMSETTE KRAV MOT HVERANDRE SOM INDIVIDER, OG IKKE SOM SAKSØKER ELLER MEDLEM AV EN GRUPPE I GRUPPESØKSMÅL. Videre følger det at hvis ikke både du og EA blir enige om noe annet, kan ikke megleren konsolidere mer enn en persons krav, og kan ikke på annen måte presidere over noen form for gruppesøksmål. Hvis denne spesifikke forskriften ikke kan håndheves, skal hele dene avtalen om meglingen regnes som ugyldig.

D.    Sted  Hvis du er innbygger i USA, skal meglingen foregå på et sted som er praktisk for deg. For innbyggere som bor utenfor USA, skal meglingen foregå i County of San Mateo, State of California, United States of America, og du og EA sier dere enige i at dere skal føye dere etter den personlige jurisdiksjonen til denne domstolen for å fremtvinge megling eller for å bekrefte, modifisere eller ta en avgjørelse i forbindelse med avgjørelsen tatt av megleren.

E.    Utgifter og advokathonorarer  Hvis megleren dømmer i din favør i tvisten mot EA og gir deg mer enn EAs siste skriftlige tilbud før meglingen, vil EA:

- Betale deg 150 % av det du får i følge meglingen, opp til 5000 amerikanske dollar over det du får og
- Refundere alle arkivs-, administrasjons- og voldgiftsavgifter som du har betalt til AAA. Hver av partene skal være ansvarlige for sine egne advokatutgifter og relaterte utgifter (inkludert gebyrer og kostnader forbundet med ekspertvitner), men megleren har autorisasjon til å pålegge den tapende part å betale advokatutgifter dersom dette er mulig under gjeldende lov. EA fraskriver seg eventuelle rettigheter til å få erstattet advokatutgifter og andre utgifter i forbindelse med megling.


F.    Begrensning av meglerens myndighet  Megleren kan gi erstatning kun til parten som søker oppreisning og kun opp til beløpet parten krever.

G.    Endringer i dette avsnittet. EA vil ikke foreta vesentlige endringer i denne avtalen megling mot kontohavere uten uttrykkelig samtykke til de endrede vilkårene.

21. Hele avtalen

Vilkårene for bruk (inkludert EAs personvern og informasjonskapsel-regler og supplerende vilkår innlemmet som referanse i dette dokumentet) og eventuelle regler eller instruksjoner som legges ut om en bestemt spill, en aktivitet eller konkurranser, utgjør hele avtalen mellom deg og EA i forhold til dine rettigheter og plikter ved bruk av EA-tjenester. Hvis det er konflikt mellom vilkårene for bruk og andre regler eller instruksjoner som legges ut på en EA-tjeneste, skal EA løse konflikten etter eget forgodtbefinnende.

22. Merknad til innbyggere i California  

I samsvar med Cal. Civil Code § 1789,3, vær oppmerksom på at (a) EA, har adressen 209 Redwood Shores Parkway, Redwood City, CA 94065, (b) gebyrer og avgifter for EA-tjenester varierer avhengig av hvilke tjenester du har valgt, og (c) Hvis du har en klage på EA-tjenester eller ønsker mer informasjon om bruk av EA-tjenester, gå inn på EAs kundestøtte på help.ea.com/no, support.popcap.com (for PopCap-produkter) eller swtor.com/support (for Star Wars™: The Old Republic). For klager kan du også kontakte klageassistanseenheten ved Division of Consumer Services ved Departments of Consumer Affairs skriftlig på adressen 400 "R" Street, Sacramento, CA 95814 eller på telefon (916) 445-1254 eller (800) 952-5210.

Sett bokmerke på terms.ea.com/no og besøk siden jevnlig for oppdateringer av EAs vilkår for bruk.

23. Tilleggsvilkår

Tilleggsvilkår og betingelser for spesifikke EA-tjenester.

Bestemte EA-tjenester kan kreve at du leser og aksepterer vilkårene som er spesifikke for denne EA-tjenesten. Din rett til å bruke denne EA-tjenesten er underlagt spesifikke vilkår og betingelser for bruk. Hvis det er uoverensstemmelser mellom de spesifikke vilkårene og vilkårene som foreligger her, vil EA være eneansvarlig for å megle i slike sammenhenger.

Nintendo Network Services' brukeravtale og personvernretningslinjer
Nintendo Network Services' brukeravtale og personvernretningslinjer gjelder fortsatt i sin helhet og styrer din atferd når du aksesserer EA-tjenester gjennom Wii U-konsollen. I den grad Nintendo Network Services' brukeravtale er i konflikt med EAs vilkår for bruk, skal Nintendo Network Services' brukeravtale ha forrang. EA er bare ansvarlig for drift og innhold av EA-tjenester.

The Xbox Live® Vilkår for bruk
Xbox Live® Vilkår for bruk gjelder i sin helhet og styrer din atferd hvis du aksesserer EA-tjenester gjennom Xbox Live®. Dersom vilkårene og betingelsene for Xbox Live® er i konflikt med vilkårene og betingelsene for EA, skal vilkårene og betingelsene for Xbox Live® ha forrang. EA er bare ansvarlig for drift og innhold av EA-tjenester. Microsoft kan samle inn og bruke informasjon om deg og din bruk av Xbox Live® mens du bruker EA-tjenester via Xbox Live®. Microsofts bruk og innsamling av slik informasjon styres av Xbox Live® sin personvernerklæring (tilgjengelig på xbox.com eller ved å ringe 1-800-4MY-XBOX). VED Å AKSESSERE EA-TJENESTER via Xbox Live® AKSEPTERER DU HERVED AT MICROSOFT IKKE ER ANSVARLIG FOR SKADER AV NOE SLAG SOM DU LIDER MENS DU BRUKER EA-TJENESTER GJENNOM Xbox Live®-tjenesten, OG DU FRASKRIVER DEG ALL RETT TIL Å FREMME SØKSMÅL ELLER KRAV MOT MICROSOFT SOM FØLGE AV SLIKE SKADER ELLER DIN BRUK AV EA-TJENESTER. EA er bare ansvarlig for all kundestøtte og fakturering for tjenester som er innhentet via EA-tjenester.

EA Online Service for dataunderholdningssystemet PlayStation®2
- Erklæring fra Sony Computer Entertainment (Nord-Amerika)
"DNAS"
Denne programvaren bruker "DNAS" (Dynamic Network Authentication System), et egeneid autentiseringssystem laget av Sony Computer Entertainment Inc. ("SCEI"). "DNAS" henter opp informasjon om brukerens maskinvare og programvare for autentisering, kopieringsbeskyttelse, kontoblokkering, system, regler, spillvedlikehold og andre formål. Informasjonen som samles inn identifiserer ikke brukeren personlig, og vil ikke bli delt med noe selskap utenfor SCE. EN UTGIVER KAN KOMBINERE DENNE INFORMASJONEN MED PERSONIDENTIFISERENDE INFORMASJON FRA UTVIDERENS REGISTRE DERSOM BRUKEREN OPPGIR DEN PERSONIDENTIFISERENDE INFORMASJONEN. FØR DU OPPGIR PERSONLIG INFORMASJON TIL EN UTGIVER, BØR DU GJENNOMGÅ UTGIVERENS PERSONVERNRETNINGSLINJER OG VILKÅR OG BETINGELSER FOR BRUK. IKKE OPPGI PERSONIDENTIFISERENDE INFORMASJON TIL EN UTGIVER MED MINDRE DU AKSEPTERER VILKÅRENE FOR BRUK OG PERSONVERNRETNINGSLINJENE DERES. SCEI, Sony Computer Entertainment America ("SCEA") og deres datterselskaper kan ikke garantere at "DNAS"-serverne er i kontinuerlig drift. SCEA er ikke ansvarlig for forsinkelse eller ytelsessvikt for "DNAS"-serverne. Hvis du mottar en melding under pålogging som identifiserer en "DNAS"-autentiseringsfeil, vennligst ta kontakt med SCEAs forbrukertjeneste på 1-866-466-5333. For mer informasjon om "DNAS", gå inn på www.us.playstation.com/DNAS. Ved systeminkompatibilitet eller inoperabilitet med DNAS, skal SCEI, SCEA og deres datterselskapers eneste ansvar begrenses til reparasjon eller bytte av den aktuelle spillprogramvaren, systemet eller periferutstyret, etter SCEAs valg. SCEA, dets morselskaper, datterselskaper eller lisensierte utgivere er ikke ansvarlige for noen forsinkelser, systemsvikt, autentiseringssvikt eller systemnedetid som fra tid til annen kan påvirke nettbaserte spill eller tilgangen til dem.

- Erklæring fra Sony Computer Entertainment (Europa)
Denne programvaren bruker "DNAS" (Dynamic Network Authentication System), et egeneid autentiseringssystem laget av Sony Computer Entertainment Inc. ("SCEI"). "DNAS" henter opp informasjon om brukerens maskinvare og programvare for autentisering, kopieringsbeskyttelse, kontoblokkering, system, regler, spillvedlikehold og andre formål. SCEI, Sony Computer Entertainment Europe ("SCEE") og deres datterselskaper kan ikke garantere at "DNAS"-serverne er i kontinuerlig drift. SCEE skal ikke holdes ansvarlige for forsinkelser eller manglende ytelse på "DNAS"-serverne. Dersom du mottar en melding under pålogging som identifiserer en "DNAS"-autentiseringsfeil, vennligst kontakt din lokale PlayStation-kundetjeneste på nummeret du finner i programvarehåndboken. For mer informasjon om "DNAS", se PlayStation.com. Ved systeminkompatibilitet eller inoperabilitet med DNAS, skal SCEI, SCEE og deres datterselskapers eneste ansvar begrenses til reparasjon eller bytte av den aktuelle spillprogramvaren, systemet eller periferutstyret, etter SCEEs valg. SCEE, dets morselskaper, datterselskaper eller lisensierte utgivere er ikke ansvarlige for noen forsinkelser, systemsvikt, autentiseringssvikt eller systemnedetid som fra tid til annen kan påvirke nettbaserte spill eller tilgangen til dem.

- Erklæring fra Sony Computer Entertainment (Japan) om personvernretningslinjer og nettverk
Denne programvaren bruker Network Authentication System. Network Authentication System henter informasjon om brukerens maskinvare og programvare for autentisering, kopibeskyttelse, kontoblokkering, system, regler, eller spillhåndtering og andre formål. Informasjonen som samles inn identifiserer ikke brukeren personlig. Electronic Arts kan kombinere denne informasjonen med personidentifiserende informasjon fra Electronic Arts' registre dersom du gir dem personidentifiserende informasjon. Før du oppgir personlig informasjon til Electronic Arts, bør du gjennomgå Electronic Arts' personvernretningslinjer og vilkår og betingelser for bruk. Ikke oppgi personidentifiserende informasjon til Electronic Arts med mindre du godtar deres vilkår for bruk og personvernretningslinjene deres.

EA Online Service for PlayStation®3-underholdningssystem og PlayStation®4-underholdningssystem
PlayStation™Network vilkår for bruk gjelder i sin helhet og styrer din atferd hvis du aksesserer EA-tjenester gjennom PlayStation™Network. Ved enhver konflikt mellom EAs vilkår for bruk og PlayStation™Network vilkår for bruk og brukeravtale skal løses til fordel for PlayStation™Network vilkår for bruk og brukeravtale.

Kjøp på PlayStation®Store i Europa
Alt innhold som blir kjøpt i en butikk i spillet, kjøpes fra Sony Network Entertainment Europe Limited (“SNEE”) og er underlagt tjenestevilkårene til PlayStation™Network som kan leses på PlayStation®Store. Kontroller bruksrettighetene for hvert kjøp, da de kan variere for ulike gjenstander. Innholdet som er tilgjengelig i butikken har samme aldersgrense som spillet, med mindre noe annet er angitt.

Kjøp på PlayStation®Store i USA og Canada
Kjøp og bruk av elementer er underlagt tjenestevilkårene og brukeravtalen for PlayStation™Network. Denne nettjenesten er underlisensiert til deg av Sony Computer Entertainment America.

Adobe® Products
Adobe® Flash® Player. Copyright © 1996 - 2012. Adobe Systems Incorporated. Med enerett. Patents pending in the United States and other countries. Adobe og Flash er enten varemerker eller registrerte varemerker i USA og / eller andre land.

Adobe® Shockwave® Player. Copyright © 1996 - 2012. Adobe Systems Incorporated. Med enerett. Adobe og Shockwave er enten varemerker eller registrerte varemerker i USA og / eller andre land.

Adobe® AIR™. Copyright © 2007 - 2012. Adobe Systems Incorporated. Med enerett. Adobe og Adobe AIR er enten varemerker eller registrerte varemerker i USA og / eller andre land.


Versjon 45372_11
Nåværende brukeravtale