Adatvédelmi és sütikezelési irányelvek – jelenlegi változat


AZ ELECTRONIC ARTS ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA

Hatálybalépés dátuma: 2011. december 14.

TRUSTe
EA (más néven Origin) fiók nyitásával, az oldal megtekintésével és/vagy bármely EA online vagy mobil termék használatával elfogadja az EA adatvédelmi szabályzatát. Ennek értelmében az ön adatai az Egyesült Államokban kerülnek tárolásra. Regisztrációjával beleegyezik abba, hogy adatait az EA a következő adatvédelmi szabályzatnak megfelelően kezelje, és abba, hogy önre érvényesek lesznek az EA Szolgáltatási feltételei.

HA NEM ÉRT EGYET EZZEL A SZABÁLYZATTAL, KÉRJÜK, NE HASZNÁLJA AZ EA WEBOLDALAIT, ONLINE VAGY MOBIL TERMÉKEIT VAGY SZOLGÁLTATÁSAIT. Adatvédelmi szabályzatunk megváltozása esetén honlapunkon vagy egyéb helyeken közzétesszük jelen nyilatkozatunk módosításait, hogy tisztában legyen azzal, milyen adatokat gyűjtünk, hogyan használjuk fel őket, és esetleg milyen körülmények között adjuk azokat ki. Fenntartjuk magunknak a jelen adatvédelmi nyilatkozat bármikor történő módosításának jogát, ezért kérjük, gyakran olvassa el azt. Amennyiben a jelen szabályzatot vagy gyermeke adatainak felhasználási módját lényegesen vagy szignifikánsan módosítjuk, e-mailben vagy honlapunkon közzétett tájékoztatóval értesíteni fogjuk önt vagy szüleit/gondviselőjét. Amennyiben továbbra is használni fogja online és mobil termékeinket és szolgáltatásainkat, azt úgy tekintjük, hogy elfogadja Online adatvédelmi szabályzatunk módosításait.

TARTALOMJEGYZÉK

I.    EA Online adatvédelmi szabályzat: bevezetés
II.    Az EA oldala TRUSTe ellenőrzött
III.    Mi minősül személyes adatnak, és mikor gyűjt az EA személyes adatokat?
IV.    Mi minősül nem személyes adatnak, és mikor gyűjt az EA nem személyes adatokat?
V.    Harmadik felek által az EA részére átadott személyes adatok
VI.    Mi történik az EA által gyűjtött adatokkal?
VII.    Hol tároljuk az adatokat?
VIII.    Hogyan védi az EA a személyes adatokat?
IX.    Az adatok ellenőrzése és javítása, a címlistáról való eltávolítás, valamint a fiók deaktiválásának kérése
X.    Külön tájékoztató a gyermekekről
XI.    Nyilvános adatok, ideértve a felhasználó által előállított tartalmakat, online fórumokat, blogokat és profilokat
XII.    Harmadik felek weboldalai
XIII.    Harmadik féllel (felekkel) partneri viszonyban ajánlott termékek
XIV.    Kapcsolati adatok
XV.    Kaliforniai lakosok: kaliforniai adatvédelmi jogok
XVI.    Békéltetés választottbíróság által




I.    EA Online adatvédelmi szabályzat: bevezetés

Az EA és partnerei tisztában vannak vele, milyen fontos az ön számára, hogy hogyan gyűjtjük, használjuk és osztjuk meg az önnel kapcsolatos információkat, és nagyra értékeljük óvatos és ésszerű eljárásunkba vetett bizalmát. Tiszteletben tartjuk fogyasztóink személyiségi jogait, és elismerjük az önről gyűjtött információk védelmének fontosságát. E globális Online adatvédelmi szabályzat elfogadásának célja, hogy ismertessük, hogyan tároljuk és hogyan használjuk fel az online termékeink és/vagy szolgáltatásaink (köztük online játékok) használata közben weboldalainkon és mobil platformokon online gyűjtött személyes és nem személyes adatokat.  Jelen szabályzat nem érvényes az állásajánlatokra válaszul online megküldött információkra. További információkért olvassa el az EA Jobs Data Privacy Statement (EA állásokkal kapcsolatos adatvédelmi nyilatkozatát) az EA álláshirdető oldalán: www.jobs.ea.com. 

Ha az Egyesült Államokban, Kanadában vagy Japánban él, a megállapodás, az alábbi feltételekkel jön létre ön és az Electronic Arts Inc között.  Ha bármely más országban él, a megállapodás, ön és az Electronic Arts Swiss Sàrl között jön létre.

Ezek az irányelvek a TRUSTe ellenőrzött EA weboldalakra is vonatkoznak. Az ellenőrzött EA weboldalak listáját a www.TRUSTe.com címen tekintheti meg. Az EA birtokában több olyan domain név is van, melyek a fenti weboldalakra mutatnak. Az adatvédelmi irányelvek az összes ilyen oldalra vonatkoznak; az újabbak címével a fenti listát folyamatosan kibővítjük. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy jelen szabályzatunk csak az EA által fenntartott weboldalakra vonatkozik, az általunk webhivatkozásban megadott cégek vagy szervezetek által karbantartott weboldalakra nem.

Az EA betartja az Egyesült Államok és EU között fennálló Safe Harbor egyezményt és az Egyesült Államok és Svájc közötti hasonló egyezményt, melyet az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma állított össze az EU polgárok adatainak gyűjtésével, tárolásával és felhasználásával kapcsolatban.   Az EA igazolja, hogy betartja a Safe Harbor adatvédelmi elveit a tájékoztatásról, a választási lehetőségről, továbbításról, biztonságról, adat integritásról, hozzáférésről és betartásról is. A Safe Harbor programról és az EA tanúsítványáról bővebben az alábbi webhelyen olvashat:http://export.gov/safeharbor.

II.    Az EA oldala TRUSTe ellenőrzött

Az EA adatvédelmi elveit és azok gyakorlati megvalósulását a TRUSTe védett minősítéssel (Privacy Seal) ismerte el, kinyilvánítva egyúttal, hogy az EA megfelel a TRUSTe átláthatósággal, elszámoltathatósággal és választási szabadsággal kapcsolatos elvárásainak, melyek megtekinthetőek a TRUSTe.com oldalon. A TRUSTe független és globális szervezet, mely elismert adatvédelmi besorolási rendszerével és kapcsolódó szolgáltatásaival mozdítja elő az online vásárlók és eladók közti bizalom erősödését.

III.    Mi minősül személyes adatnak, és mikor gyűjt az EA személyes adatokat?

Az EA személyes és nem személyes adatokat is gyűjt felhasználóiról. Az EA által gyűjtött személyes adatokat az alábbi fejezetben tárgyaljuk. A nem személyes adatokkal alább, a IV. fejezetben foglalkozunk.

Személyes adatoknak azok a felhasználót azonosító információk minősülnek, melyeknek segítségével online vagy offline módon kapcsolatba lehet lépni az illető személlyel. Az EA személyes adatokat gyűjthet online látogatóitól a következő alkalmakkor:

●     Versenyre való regisztráció és díj átvétele;
●     Garanciaregisztráció és garanciaigények;
●     Igényelt ügyféltámogatás és/vagy technikai szolgáltatás;
●     Játékossal való mérkőzés és más online szemtől-szembe verseny;
●     Regisztráció a játékokra és/vagy bizonyos játékokkal kapcsolatos eseményekre;
●     Hírlevél-előfizetés, továbbajánlás és egyéb marketingfelmérések, e-mail kampányok;
●     Regisztráció EA/Origin, illetve más szolgáltatási fiókra;
●     Személyes profil létrehozása;
●     Termék, szolgáltatás és/vagy előfizetés megrendelése;
●     Szolgáltatás igénylése harmadik fél szolgáltató partnerünktől a mi weboldalunkon; 
●    Termékeink/szolgáltatásaink igénybevétele szociális hálózatokban vagy harmadik féltől; és
●    Minden olyan egyéb eset, amikor szoftvereink, mobil vagy online szolgáltatásaink használata során személyes adatokra van szükség a használathoz és/vagy a részvételhez.

A gyűjtött adatok a tevékenységtől függően változnak, és kiterjedhetnek a következőkre: név, e-mail cím, telefonszám, lakcím, születési idő, mobilszám és hitelkártya-információk. Az EA Mobile látogatóitól bekérhetjük mobilszolgáltatójuk nevét, mobiltelefonjuk típusát és érvényes mobilszámukat, hogy a beszerzéssel kapcsolatos tájékoztatást közvetlenül saját mobiltelefonjukra tudjuk megküldeni. Ilyenkor a mobilszámot kizárólag arra használjuk, hogy elküldjük a játék letöltési webhivatkozását tartalmazó szöveges üzenetet, más célból ezt nem tároljuk. A díjazottaktól adózási célból bekérhetjük társadalombiztosítási és egyéb azonosító számukat, melyeket csak a díj kifizetéséhez használunk fel.

IV.    Mi minősül nem személyes adatnak, és mikor gyűjt az EA nem személyes adatokat?

Nem személyes adatokkal a felhasználó nem azonosítható és nem lehet kapcsolatba lépni vele. Az EA nem személyes adatokat gyűjt online és mobil termékeinek és szolgáltatásainak használatáról a weboldalon, valamint a játékok és szoftverek (PC, mobil és játékrendszer platformon történő) használata során egyaránt.

Információit addig tároljuk, míg a felhasználói fiók aktív, hogy biztosíthassuk az igényelt szolgáltatásokat. Ha meg kívánja szüntetni fiókját, vagy azt szeretné, hogy a továbbiakban ne használjuk adatait, forduljon a lakhelye szerint illetékes adatvédelmi felelőshöz, akit privacyadmin.ea.com weboldalunk segítségével érhet el. Ha országa nem szerepel a listán, fordulhat az Egyesült Államok adatvédelmi felelőséhez   Bizonyos esetekben a törvény kötelez minket arra, hogy megőrizzük az ön adatait. 

A.    Milyen nem személyes adatokat gyűjt az EA?

Az EA online és mobiltermékeinek és szolgáltatásainak használatakor, illetve a játékok PC-n és játékkonzolokon történő használata esetén gyűjthetünk bizonyos, beazonosításra nem alkalmas adatokat azért, hogy javítsuk termékeink minőségét és szolgáltatásainkat, illetve hibák elhárításához, szolgáltatások nyújtásához, szoftverfrissítések eljuttatásához, dinamikusan szolgáltatott tartalmakhoz és terméktámogatáshoz is, valamint kommunikációra. Az így gyűjtött nem beazonosítható információ lehet a felhasználó neme, életkora, irányítószáma, információk a számítógépről, hardverről, szoftverről, platformról, játékrendszerről, adathordozó típusáról, mobileszközről beleértve az egyedi készülékazonosítókat és egyéb azonosítókat, hibajelentéseket, internet protokoll (IP) címet, hálózati MAC (media access control) címet és kapcsolattípust. Gyűjtünk egyéb, nem személyes adatokat, felhasználónevet, azonosítót, becenevet, felhasználói és játékadatokat, eredmény- és teljesítménylistákat, kattintási sémákat és olyan egyéb információkat, melyeket a felhasználó kérdőíveken, fiókadatai közt, barátlistáinak összeállításakor vagy vásárlásai során adott meg. Harmadik felektől is hozzájuthatunk nem személyes vagy nyilvános adatokhoz piaci és demográfiai tanulmányokkal kapcsolatban, melyeket a közvetlenül a felhasználótól kapott személyes információk kiegészítésére használunk.

B.    Hogyan gyűjt az EA nem személyes adatokat?

Az EA nem személyes adatokat is gyűjt a személyes adatokkal együtt, amikor a felhasználó azokat aktívan megadja a különböző online és mobil műveletek során, így például online és mobil vásárlások, játékregisztrációk és marketingfelmérések keretében. Az EA és külső partnerei sütiket és más technológiákat is használnak passzív, nem személyes demográfiai adatok gyűjtésére, melyeket weboldalaink felhasználói élményének személyesebbé tételére, hirdetésfigyelésre és egyéb célokra használunk az alább részletezett módon. A begyűjtött adatokból azokban nem szereplő tényekhez is hozzájuthatunk – pl. az IP-cím alapján meghatározhatjuk a fogyasztási adó mértékét.

1.    Cookie-k

A sütik az internet böngészőkben alkalmazott apró fájlok, melyek nyomon követik a weboldalakon való navigációt. A sütik által szerzett információk összekapcsolhatóak a személyes adatokkal. A sütik azokhoz az információkhoz kapcsolódnak, hogy milyen cikkeket vásárolt áruházunkban, milyen oldalakat látogatott meg vagy milyen játékokkal játszott. Ezekkel az információkkal lehet nyomon követni bevásárlókosarát, és azt biztosítani, hogy például ne mindig ugyanazt a reklámot lássa. A sütik használatával lehet az érdeklődésének megfelelő tartalmakról gondoskodni, valamint a weboldalak vagy játékok használatát figyelemmel kísérni. Harmadik felekkel együtt információkat gyűjtünk arról, milyen játékokat használnak látogatóink, mennyi időt töltenek a játékkal, valamint milyen reklámokra vagy webhivatkozásokra kattintanak rá. Vannak olyan oldalaink, amelyeken külső reklámcégek gondoskodnak a hirdetések megjelenítéséről. Ezek a reklámok sütiket tartalmaznak. A reklámbannereken keresztül kapott sütiket az általunk alkalmazott reklámcégek használják, és az EA nem fér hozzá ezekhez az információkhoz. A legtöbb böngésző automatikusan úgy van beállítva, hogy fogadják a sütiket az egyes weboldalak felkeresésekor. Kikapcsolhatja a sütiket, vagy beállíthatja böngészőjét úgy, hogy sütik küldésekor figyelmeztesse. Ebben az esetben azonban weboldalaink bizonyos területei nem fognak megfelelően működni. A böngészőbeállítások lehetővé teszik, hogy a felhasználó minden olyan esetben értesítést kapjon, ha egy webhely sütit próbál használni a számítógépén, és hogy típus szerint korlátozza azok fogadását.   A sütik kikapcsolásával kapcsolatban további információkért látogasson el a www.support.ea.com weboldalra.
 
Előfordul, hogy harmadik felekkel együtt flash sütiket, más néven „lokálisan megosztott objektumokat” használunk a Flash technológiát alkalmazó weboldalakon. A Flash sütik a böngésző sütijeihez hasonló apró fájlok, melyek megjegyzik az oldal beállításait a weboldal kinézetének és hangulatának testreszabása érdekében. A normál sütikhez hasonlóan a flash sütik is apró fájlként jelennek meg a számítógépen. A Flash sütik letiltásának legkézenfekvőbb módja az adatvédelmi beállítások értelemszerű módosítása a Macromedia webhelyén: www.macromedia.com.

Ha letiltja a sütiket, elérhetetlenné válhatnak a játékaink és weboldalaink azon tartalmai és funkciói is, melyekhez sütikre van szükség. Felhívjuk figyelmét, hogy játékaink és weboldalaink reklámszolgáltatói is használhatnak sütiket és egyéb technológiákat; ezek alkalmazását csak saját irányelveik szabályozzák. 

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy ez az adatvédelmi szabályzat csak az EA süti-használatra vonatkozik, és nem érvényes a reklámozókéra.

2.    Átlátszó GIF-ek és követő pixelek

Az átlátszó GIF-ek (más néven web-bugok, jelzők vagy tagek) apró grafikai képek valamely weboldalon, web-alapú dokumentumban vagy e-mail üzenetben. Az átlátszó GIF láthatatlan a felhasználó számára, mert általában nagyon kis méretű (1x1 pixel), és a színe megegyezik a weboldal, a dokumentum vagy az e-mail üzenet hátterének színével. Mi nem alkalmazzuk az átlátszó GIF technológiát felhasználók személyes adatainak gyűjtésére. Weboldalaink használatára, weboldalaink funkcióira vagy más elemeire vonatkozó statisztikai adatok gyűjtésére azonban mi is alkalmazhatjuk az átlátszó GIF technológiát. Ezeket az adatokat korrelációba állítjuk a felhasználóval, hogy a felhasználói élményt testre szabhassuk, valamint a weboldalainkon szerzett felhasználói élményeket statisztikailag elemezhessük. 

Az EA és külső partnerei használhatnak követő pixeleket is, melyek oly módon teszik hatékonyabbá reklámtevékenységünket, hogy kiszűrik a meglévő felhasználókat a promóciós ajánlatok címzettjeinek köréből, vagy érzékelik a friss telepítéseket. 

3.    Internetes naplófájlok

Az EA és külső partnerei eltárolhatják az IP-címeket tartalmazó naplófájlokat is. Az IP-cím az internetszolgáltató által a számítógéphez hozzárendelt numerikus cím. A naplófájlokat általában a honlapjaink forgalmának követésére használjuk, illetve technikai problémák elhárítására és a felhasználói jogosultságok ellenőrzésére is. Weboldalainkkal történő felhasználói visszaélés esetén azonban blokkolhatunk bizonyos IP-címeket vagy játékrendszer azonosítókat, melyeket engedélyezett hardvergyártóink bocsátanak rendelkezésünkre. Az IP-címek és játékrendszer azonosítók – amennyiben rendelkezésre állnak – alkalmasak lehetnek a személyazonosításra, hogy Szolgáltatási feltételeink betartásáról meggyőződhessünk.

4.    Analitikus mérőeszközök és egyéb technológiák

Az EA saját tulajdonú analitikus mérőeszközökkel és más analitikus technológiákkal is gyűjt nem személyes adatokat az online termékek és szolgáltatások használata és/vagy PC-n, játékkonzolon és/vagy mobil eszközökön folytatott játék során. Ezek az eszközök és technológiák szerveroldali naplófájlokat, jelzőket, sütiket, követőpixeleket és egyéb megoldásokat alkalmaznak bizonyos típusú információk gyűjtéséhez és kielemzéséhez, beleértve a sütiket, IP címeket (többek közt a megközelítőleges földrajzi meghatározáshoz), mobil-, illetve egyéb hardver eszközazonosítókat, a böngésző típusát, nyelvét, a böngésző által közvetített információkat (ha van ilyen), hivatkozó és távozó oldalakat, URL-eket, platformtípust, a kattintások számát, információkat a médiaeszközeiről, perifériákról, szoftverekről, illetve telepített alkalmazásokról, domainnevekről és -típusokról, érkezési oldalakról, megtekintett oldalakról, azok sorrendjéről, az egyes oldalakon eltöltött időről, egyéb internet- és honlaphasználatról, a játékállapotról, a honlapon vagy a játékokban töltött idő pontos dátumáról, valamint információkat a játék használati módjáról, beleértve a telemetriai adatokat, statisztikákat, funkcióhasználatot és vásárlási előzményeket, valamint olyan egyedi hardverazonosítókat, mint a MAC cím, egyedi mobileszköz azonosító (ha van) és egyéb, hasonló adatokat. 

A külső adatelemző vállalkozások, melyek oldalainkon, illetve online vagy mobil termékeink és/vagy szolgáltatásaink révén információkat gyűjtenek, kombinálhatják azokat egyéb információkkal, melyekre tőlünk függetlenül, más weboldalakról és/vagy egyéb online vagy mobil termékek vagy szolgáltatások révén, a böngészők saját hálózatukban történő használata során, illetve saját online és/vagy mobil termékeik vagy szolgáltatásaik révén tettek szert.    Ezen társaságok többségének megvannak a saját adatvédelmi irányelvei. 

Egyes EA oldalak a Google Analytics webelemző statisztikai szolgáltatást használják. A Google Analytics sütiket, olyan szövegfájlokat használ, melyek a felhasználó PC-jén tárolódnak és lehetővé teszik a honlapok használatának elemzését. Az ilyen jellegű információkat a sütik begyűjtik, majd továbbításra kerülnek a Google Egyesült Államokbeli szerverein. A Google az EA nevében arra használja fel ezt az információt, hogy kiértékelje a honlapok használatát, jelentéseket készítsen a honlapok aktivitásáról, illetve egyéb, a honlappal kapcsolatos szolgáltatásokat kínáljon a honlap üzemeltetőjének. A Google Analytics-en keresztül gyűjtött IP-címek nem kerülnek összevetésre egyéb Google adatokkal. A böngészők beállításai között letiltható a sütik telepítése. Fontos tudni azonban, hogy a sütik letiltásával előfordulhat, hogy a felhasználó nem tudja teljes mértékben kihasználni az EA oldalak funkcióit. A sütik adatgyűjtése és -tárolása megakadályozható az alábbi plug-in alkalmazás letöltésével és telepítésével is: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

A weboldalainkon, illetve online és/vagy mobil termékeinkben saját technológiáikat alkalmazó adatelemző vállalkozások részleges listája: privacyappendix.ea.com

5.    Harmadik felek reklámszolgáltató technológiája 

Az EA weboldalai, online vagy mobil termékei/szolgáltatásai használhatják külső partnerek süti, átlátszó GIF, webes jelző és követő pixel alapú reklámszolgáltatási technológiáit, hogy termékeik és szolgáltatásaik használata közben adatokat gyűjtsenek, ill. azokat nyomon kövessék. Egyes külső partnerek által készített dinamikus reklámszolgáltatási technológiák lehetővé teszik, hogy a hirdetést böngészője vagy mobileszköze rövid ideig tárolja, és online frissítse. Az EA és reklámszolgáltató technológiát működtető partnerei az ön demográfiai adatait (életkor, nem) és hardver vagy mobileszköz azonosítóját felhasználhatják arra, hogy az oldalon, a mobil terméken vagy szolgáltatásban specifikus hirdetési tartalmakat jelenítsenek meg,  hogy meghatározzák vagy megszabják az egyes reklámok egyedi és ismételt letöltési számait, és/vagy olyan hirdetési tartalmakat nyújthassanak önnek, melyek érdeklődésének leginkább megfelelnek, illetve hogy felmérjék a reklámkampányok hatékonyságát.   Az EA vagy harmadik fél ennek érdekében naplózhatja az olyan adatokat, mint az IP cím (mely alkalmas a számítógép földrajzi helyének hozzávetőleges meghatározására), egyedi hardverazonosítók, szoftverrel, alkalmazásokkal és hardvereszközökkel kapcsolatos adatok, böngészőinformációk (és/vagy forgalmazási adatok), a készülés vagy egyéb eszköz típusára vonatkozó adatok, a megjelenített hirdetés(ek) számára, játékbeli helyére és a láthatóság időtartamára vonatkozó adatok, egyéb internethasználatra vonatkozó információk, a megtekintett web- és mobilnet oldalak listája (dátum, időtartam), domain típus, hirdetés mérete, láthatósági szöge, esetleges reakció. Az összegyűjtött adatok – jelen irányelvekkel és a reklámszolgáltatási technológiát biztosító cég, illetve egyéb külső partner saját irányelveivel összhangban – csak olyan formátumban használhatók és tárolhatók, mely nem teszi lehetővé az ön személy szerinti azonosítását.   

A velünk együttműködő reklámszolgáltatók az általuk gyűjtött adatokat kombinálhatják egyéb információkkal, melyekre tőlünk függetlenül, más weboldalakról és/vagy egyéb online vagy mobil termékek vagy szolgáltatások révén, az ön böngészőjének hálózati használata során tettek szert. Ezen társaságok többségének megvannak a saját adatvédelmi irányelvei. 

A weboldalainkon, illetve online és/vagy mobil termékeinkben saját hálózatukat működtető reklámszolgáltató vállalkozások részleges listája: privacyappendix.ea.com

Ha további információkat szeretne kapni más, nagybani reklámszolgáltató cégekről, melyek a jelen oldalon vagy másutt található reklámokkal való interakció alapján gyűjthetnek öntől adatokat, vagy ha a National Advertising Initiative (NAI) hálózatai által biztosított célzott reklámokat „ki szeretné kapcsolni”, látogasson el a networkadvertising.org oldalra.

Ezek a reklámszolgáltatói technológiák weboldalaink, online vagy mobil termékeink és szolgáltatásaink szerves részei; ha nem kívánja használni őket, ne játsszon! 

6.    Csalás és hamisítás-megelőző technológiák

Az EA célja a lehető legbiztonságosabb játékkörnyezet megteremtése a fogyasztók számára. Az illegális tevékenység és egyéb, a játékélményt negatívan befolyásoló viselkedésformák megakadályozása érdekében az EA „csalás-elhárító” szoftvereket használ, illetve olyan alkalmazásokat, melyekkel megelőzhető az online termékek és szolgáltatások (pl. online játék) valamint mobilplatformok használata során előforduló visszaélés.

Az EA online termékeibe és szolgáltatásába való belépéskor, egy EA/Origin fiók létrehozásakor, illetve vásárlás alkalmával az EA adatokat gyűjthet a készüléke összeállításáról. Az ilyen célból gyűjtött információk nem visszanyerhető formában kerülnek tárolásra. Az EA arra használja az így begyűjtött információt, hogy hitelesítse a felhasználót és megakadályozza a visszaéléseket. Az EA összevetheti az így begyűjtött információt az EA/Origin fiók kapcsán tárolt adatokkal; az így összevetett adatok nem kerülnek megosztásra harmadik féllel, hanem kizárólag biztonsági és hitelesítési célból kerülnek rögzítésre.

V.    Harmadik féltől az EA birtokába került adatok

Az EA az alábbiak szerint fogad személyes és nem személyes információkat is harmadik felektől. Az EA ezeket az adatokat is jelen irányelvekkel összhangban használja fel.

1.    PlayStation®3 rendszer

Amennyiben EA játékokra a PlayStation®3 rendszeren keresztül jelentkezik, a Sony Entertainment Network átadja fiókadatait az EA részére, hogy létrehozhassuk EA online (másnéven Origin) fiókját. EA játékok online használatához EA online fiókra van szükség. EA játékokra való feliratkozásával hozzájárul ahhoz, hogy felhasználói fiókja korlátozott adatai átkerüljenek az EA-hoz. Az EA-nak átadott adatok közé tartozik a név, az e-mail cím, az online azonosító vagy játékos névjegye, az ország, a nyelv, a születési idő, de nem tartozik ide a hitelkártya száma vagy más pénzügyi információ.

2.    Xbox LIVE

Amennyiben bejelentkezik a Microsoft Xbox LIVE szolgáltatásába, hogy azon keresztül játsszon EA játékokkal, a Microsoft átadja Xbox LIVE fiókadatait az EA részére, hogy létrehozhassuk EA online fiókját. Az EA játékok Xbox LIVE szolgáltatáson keresztüli használatához EA fiókra (másnéven Origin fiókra) van szükség. Az Xbox LIVE funkcióval ellátott EA játékokra való feliratkozásával hozzájárul ahhoz, hogy felhasználói fiókja adatait a Microsoft átadja az EA-nek. A Microsoft által az EA-nek átadott adatok közé tartozik a becenév, az e-mail cím, az állam vagy tartomány, az ország, a nyelv és az életkor, de nem tartozik ide a hitelkártya száma vagy más pénzügyi információ.

3.    Harmadik felektől gyűjtött egyéb személyes adatok

Más adatokat is megkaphatunk harmadik felektől a tevékenységgel, valamint termékeink és szolgáltatásaink terjesztésével kapcsolatban, továbbá hozzájuthatunk piaci és demográfiai tanulmányokhoz, melyeket a közvetlenül öntől kapott személyes és névtelen információk kiegészítésére használunk. Egyes külső partnerek (mint a Twitter és a Facebook) az ön engedélyével szintén megoszthatják velünk általuk tárolt adatait.  

Ha ön közösségi hálózaton vagy más, harmadik fél által biztosított platformon vagy szolgáltatás keretében, illetőleg harmadik fél által működtetett hálózatban EA játékot játszik, felhatalmazza az EA-t arra, hogy gyűjtse, tárolja és a jelen irányelvek által meghatározott keretek közt felhasználja az összes olyan információt, melyek EA felé történő továbbítását ön a közösségi hálózat vagy harmadik fél által nyújtott egyéb szolgáltatás vagy platform programozói felületének (Application Programming Interface; API) megfelelő beállításaival lehetővé tette.   A felhatalmazás akkor lép életbe, amikor ön termékünk és/vagy szolgáltatásunk révén csatlakozik a külső partner hálózatához, használni kezdi platformját vagy szolgáltatását, és elfogadja/engedélyezi az adott EA alkalmazás közösségi hálózatban, külső platformon vagy szolgáltatásban történő működését. 

Adatokat gyűjthetünk vagy kaphatunk önről olyan EA felhasználóktól is, akik e-mail címlistájuk feltöltése mellett döntenek. Ezeket az adatokat mi tároljuk, és a barátokkal való kapcsolatteremtés megkönnyítésére használjuk.

VI. Mi történik az EA által gyűjtött adatokkal?

A. Hogyan használja fel az EA a felhasználók adatait?


Az EA a felhasználói adatokat a felhasználók igényeinek, megrendeléseinek teljesítésére, valamint vásárlási visszaigazolások és a fiókkal kapcsolatos adatok küldésére használja. A rendelkezésünkre bocsátott személyes adatok lehetővé teszik azt is, hogy új termékekkel, szolgáltatásokkal, fejlesztésekkel, különleges ajánlatokkal, frissítési lehetőségekkel, vetélkedőkkel és eseményekkel kapcsolatos értesítéseket küldjünk a felhasználóknak. A felhasználó bármikor leiratkozhat az ilyen jellegű, e-mailben érkező értesítésekről.

Egyebekben az EA a személyes és nem személyes adatokat önállóan vagy együttesen a felhasználói élmény minőségének javítása, a termékek és szolgáltatások továbbfejlesztése, a felhasználók viselkedésének és preferenciáinak jobb megismerése, technikai problémák elhárítása, reklámszolgáltatás, hitelesítés, a Szolgáltatási feltételek betartatása, valamint a termékek és szolgáltatások megfelelő működésének biztosítása és tökéletesítése érdekében használja. Esetenként összevonjuk a nem személyes adatokat a személyes adatokkal, pl. az e-mail címmel, hogy kiváló színvonalú ügyféltámogatás nyújtására, hűségprogramok lebonyolítására, valamint a kommunikációnk, az ajánlataink, a weboldalaink és a játékaink testreszabására használhassuk őket. 

A Facebook, a Game Center és más, harmadik fél által készített barátkereső eszközök online vagy mobiltermékeinkben/szolgáltatásainkban történő használatával a felhasználó elismeri, hogy azok előmozdítják a kapcsolatépítést, és hozzájárul ahhoz, hogy ismerősei az Origin-fiókját (ideértve a kapcsolódó felhatalmazásokat és a PC, mobil- és konzolplatformról származó játékadatokat) közösségi hálózati profiljához és/vagy e-mail címéhez kössék. A jelen adatvédelmi irányelvek az így kialakuló, az EA közösségi platformjain elérhetővé tett barátlista információtartalmára is vonatkoznak. Az EA vagy az Origin barátlistájára felvett ismerősök megkereshetik és/vagy azonosíthatják a felhasználót az EA különböző termékeivel és szolgáltatásaival kapcsolatban, és láthatják az általa létrehozott profilokat. Ezek a barátok a felhasználó által az EA termékeiben és szolgáltatásaiban használt online játékosidentitásokat is láthatják. A fentiek miatt rendkívül fontos a barátok gondos megválogatása.

Ha használni kívánja az EA-termékek vagy EA-weboldalak továbbajánlási szolgáltatását a „Küldd el barátodnak” hivatkozásra kattintva, bekérjük a felhasználó barátjának nevét és e-mail címét. Barátjának a felhasználó nevében e-mailt küldünk, és megkérjük, látogasson el oldalunkra, vagy próbálja ki termékünket. Az EA csak rövid ideig tárolja a barát nevét és e-mail címét, pusztán a továbbajánlási e-mail elküldése és a redundancia ellenőrzése céljából, nehogy az illető több példányban kapja meg ugyanazt az üzenetet. Semmilyen más célból nem tartjuk meg és nem használjuk fel ezeket az adatokat.
A bajnokságokon vagy más online játékeseményeken való részvétellel a felhasználó felhatalmazza az EA-t az esemény során generált statisztikai adatok (pl. pontszámok, rangsor és eredmények) gyűjtésére, felhasználására, tárolására, továbbítására és nyilvános közzétételére.

B.    Megosztja-e adataimat az EA harmadik felekkel?

Beleegyezése nélkül az EA soha nem adja ki adatait harmadik feleknek.   A névhez nem köthető, nem személyes, automatikusan gyűjtött és/vagy nyilvános információkat ellenben megoszthatjuk harmadik féllel is. Előfordulhat olyan eset is, hogy ön bizonyos adatait önállóan osztja meg. Az EA és külső partnerei által működtetett weboldalakon és fórumokon megosztott információk biztonságáról bővebben a XI. fejezetben szólunk. Dönthet úgy is, hogy engedélyezi az EA számára személyes adatainak kiadását olyan cégeknek és szervezeteknek, akik véleményünk szerint az ön számára érdekes termékekkel vagy szolgáltatásokkal foglalkoznak. Az ilyen értékesítési partnerrel vagy szponzorral való további kommunikációról történő lejelentkezéshez közvetlenül a partnerrel vagy szponzorral kell kapcsolatba lépnie.

Az EA nem ad ki harmadik feleknek személyes információkat egyetlen weboldalunkon regisztrált 18 év alatti gyermekről sem,  valamint nem oszt meg és nem ad ki a jelen szabályzattól eltérő személyes információkat, feltéve azonban, hogy összeolvadás, felvásárlás vagy csődeljárás valószínűtlen bekövetkezése esetén az EA vezetése az ügyféladatokat átadhatja a jogutódnak vagy felhatalmazottnak az életkortól függetlenül. 

Az EA időnként megbíz harmadik felet, hogy saját nevében személyes adatokat gyűjtsenek e-mail küldése, termék, jutalom vagy reklám teljesítése érdekében, versenyadminisztráció, hitelkártya-feldolgozás, kiszállítás vagy weblapjaink egyéb szolgáltatása céljából. E szolgáltatások igénylésekor megkérhetjük önt, hogy alvállalkozónknak adja meg nevét, postacímét, telefonszámát és e-mail címét. Felkérünk külső partnereket, például hitelintézeteket vagy piackutató cégeket, hogy az ön által megadott személyes adatokat egészítsék ki marketing- és demográfiai tanulmányainkhoz, hogy folyamatosan fejleszthessük weboldalainkat és a kapcsolódó reklámokat, magasabb színvonalon megfelelendő látogatóink igényeinek és elvárásainak. Ezeket az információkat az egyes felhasználókról szóló ismereteink bővítése érdekében összekapcsoljuk az ön által megadott személyes adatokkal.

Mikor külső partnereink vagy szolgáltatóink az EA-val való együttműködés tartama alatt a nem személyes, névhez nem köthető és/vagy automatikusan továbbított adatokon felül bármilyen egyéb adatot gyűjtenek és/vagy kezelnek, az EA megköveteli, hogy azok vonatkozásában saját adatvédelmi irányelvei szerint járjanak el, és az ön személyes adatait bizalmasan kezeljék. E harmadik felek számára tilos a személyi adatok felhasználása bármilyen egyéb célra az ön kifejezett hozzájárulása nélkül.

Előzetesen tájékoztatni fogjuk, ha olyan harmadik fél gyűjt személyes adatokat, aki nem megbízottunk, ill. szolgáltatónk, hogy az információ birtokában választhasson, hogy megadja-e adatait az adott félnek.

Kiadhatjuk a személyes adatokat (beleértve a személyes üzenetváltásokat) termékeinkkel vagy szolgáltatásainkkal való visszaélés gyanúja esetén, jogvédelmi célzattal vagy a törvényi előírások betartása érdekében, valamely kormányzati szerv vagy más illetékes hatóság megkeresésére; ha okunk van feltételezni, hogy azok közzététele potenciális vagy tényleges károkat enyhít jogaink, vagyonunk, tevékenységeink, felhasználóink vagy bármely más érintett fél vonatkozásban; illetőleg ha úgy ítéljük, hogy a közzététel jogainkat védi, csalást leplez le és/vagy az EA-nak hivatalosan kézbesített felszólítás, bírósági végzés vagy egyéb hatósági rendelkezés értelmében szükségszerű. Felhívjuk figyelmét, hogy az ön által az EA vagy külső partnerei által működtetett weboldalak ill. szolgáltatások útján közzétett információk nyilvánosak, így nem részesülnek adatvédelemben.    További részletek a XI. fejezetben.

VII.    Hol tároljuk az adatokat?

Az EA globális szervezet, és az Egyesült Államokban, illetve Hollandiában van azoknak a számítógépes rendszereknek a többsége, amelyeken az EA adatokat gyűjt, tárol, és a gyűjtött adatokat felhasználja vagy fogadja. Ezen felül alkalmazunk Ázsiában, Kanadában, illetve az Európai Unióban található adattároló szolgáltatásokat is. A megadott személyes információkat az EA az Egyesült Államokba és más országokba, köztük az Európai Unióba és Ázsiába vagy azokon kívülre továbbíthatja, ott használhatja fel, dolgozhatja fel vagy tárolhatja, valamint a jelen Adatvédelmi szabályzatban meghatározott célokra használhatja.

Ezeket az adattárolásra használt szervereket és egyéb eszközöket egy harmadik fél birtokolhatja és üzemeltetheti, amelyekkel az EA adatrögzítési és adattárolási szerződésben áll. Emellett az EA és a megjelölt harmadik fél más országokban található szerverekre továbbíthatja, tárolhatja, illetve ott dolgozhatja fel adatait. Előfordulhat, hogy más országok adatvédelmi törvényei eltérhetnek az ön lakhelyén érvényes törvényektől. Az EA-nak elküldött személyes adatokkal beleegyezik, hogy az itt leírtak szerint kerüljenek átvitelre, tárolásra, illetve feldolgozásra az adatai.

VIII.    Hogyan védi az EA a személyes adatokat?

Az EA tisztában van annak fontosságával, hogy a felhasználói adatokat biztonságosan kezelje. Az EA minden, üzletileg elvárható lépést megtesz, hogy megvédje a felhasználók személyes adatait és gondoskodjon a rendszerek biztonságáról. Ugyanakkor semmilyen internetes módszer vagy elektronikus tárolási eljárás sem ad 100%-os biztonságot. Nem vállalhatunk felelősséget a szervereinkhez való illegális hozzáférés következményeiért.

IX.    Az adatok ellenőrzése és javítása, a címlistáról való eltávolítás, valamint a fiók deaktiválása


Weboldalunkra bejelentkezve, és a „Saját fiók”, „Saját profil megtekintése” menüpontra vagy más fiókbeállításra kattintva bármikor javíthatja vagy frissítheti fiókadatait. Ha nem tudna bejelentkezni, vagy fiókját (fiókjait) deaktiválni szeretné, lépjen kapcsolatba az országában lévő adatvédelmi felelőssel, akit a privacyadmin.ea.com weboldalunkon találhat meg, vagy ha országa nem szerepel a listán, az Egyesült Államokban lévő adatvédelmi felelőshöz fordulhat. Az adatok ellenőrzésében, frissítésében vagy azok eltávolításában készséggel állunk rendelkezésére. Továbbra is megtarthatjuk azonban adatait állományunkban viták rendezése, felhasználói megállapodásunk betartatása, valamint a technikai és jogi követelmények, továbbá a weboldalunk biztonságával, sérthetetlenségével és működésével kapcsolatos korlátozások miatt.

Bizonyos EA oldalak gyűjthetnek olyan személyes adatokat, amelyek nem hozzáférhetőek weboldalunkon keresztül. Ilyen esetekben azonban ezeket az adatokat alternatív hozzáféréssel lehet elérni, melyeket a szolgáltatásban ismertetünk, vagy ha ír a helyi adatvédelmi felelősnek a privacyadmin.ea.com címre, akkor 30 napon belül megkeressük önt kérésével kapcsolatban.

Ha engedélyezte, hogy az EA hozzáférjen a Facebook fiókjához egy EA vagy Playfish alkalmazáson keresztül kérheti, hogy az EA törölje Facebook-információit. Ehhez kövesse a http://help.ea.com/article/deleting-facebook-data-from-EA oldalon leírtakat, vagy lépjen kapcsolatba az adatvédelmi adminisztrátorral (Privacy Policy Administrator) a privacyadmin.ea.com oldalon keresztül és adja meg a használt Facebook alkalmazás nevét. Fontos tudni, hogy az ilyen adatok törlésével az adott Facebook alkalmazáshoz többé nem lesz hozzáférése.

X.    Külön tájékoztató a gyermekekről

Számos EA online, illetve mobil termék és szolgáltatás minden korosztály számára elérhető, és tudatosan nem gyűjti a gyermekek személyes adatait. Amikor egy EA online vagy mobil termék vagy szolgáltatás életkorral kapcsolatos információt gyűjt, és a felhasználó 13 évesnél fiatalabbként azonosítja magát, az adott termék vagy megtiltja a hozzáférést, vagy jóváhagyást kér egy szülőtől/gondviselőtől a gyermek személyes információinak felhasználásával és megosztásával kapcsolatban. Az EA szándékosan nem fogja kérni 13 évnél fiatalabb gyermektől, hogy a szükségesnél több információt adjon meg.

Vegye figyelembe, hogy ha jóváhagyást ad gyermekének az EA online vagy mobil termékeinek és szolgáltatásainak használatával kapcsolatban, ebbe olyan általános kommunikációs szolgáltatások tartoznak, mint az e-mail, azonnal üzenetküldés és online fórumok/csoportok, gyermeke pedig képes lesz kommunikálni és személyes információkat megosztani minden korosztályú felhasználókkal. A szülő/gondviselő megváltoztathatja, illetve visszavonhatja a jóváhagyást és átnézheti, szerkesztheti a gyermek személyes információit, illetve kérheti törlésüket. Ehhez a megfelelő adatvédelmi adminisztrátornak (Privacy Policy Administrator) kell e-mailt küldeni a privacyadmin.ea.com oldalon keresztül.

Ha megváltoztatjuk az adatvédelmi nyilatkozatot, amely bővíti a gyermek személyes adatainak gyűjtését és felhasználását, a szülőt értesítjük a változásokról, és újbóli hozzájárulását fogjuk kérni.

Fontos, hogy beszéljen gyermekével az idegenekkel való online kommunikációról és a személyes információk megadásáról. Ön és gyermeke is áttekintheti online biztonsági oldalunkat, ahol további információkat találhat az internet biztonságosabb használatáról.

A begyűjtött információk biztonságát a jelen adatvédelmi szabályzatnak megfelelő módon garantáljuk (lásd a fenti VIII. fejezetet). Amennyiben módosítjuk a gyermekek adatainak kezelési módját, értesíteni fogjuk önt a jelen szabályzatnak megfelelő módon.

Semmilyen körülmények között nem kötjük a gyermek valamilyen tevékenységben – pl. versenyekben – való részvételét ahhoz, hogy a gyermek a tevékenységben való részvételhez ésszerűen szükségesnél több személyes adatot adjon meg. Bizonyos oldalakon egyáltalán nem engedjük gyermekek részvételét a beleegyezéstől függetlenül.

XI.    Nyilvános adatok, ideértve a felhasználó által előállított tartalmakat, online fórumokat, blogokat és profilokat

Saját döntése alapján megadhat adatokat saját magáról az EA oldalain a felhasználó által létrehozott tartalmak előállítása vagy játékok során, illetve online csevegőszobáinkban, blogokban, üzenőfalakon, nyilvános felhasználói „profilok”-ban és/vagy weboldalaink hasonló fórumain. Az ilyen fórumokon megadott információk nem titkosított, nyilvános információk, melyekhez EA alkalmazottak hozzáférhetnek és rögzítetik. Ezen a fórumon adatvédelemre és bizalmas kezelésre nincs mód. 

Tisztában kell lennie azzal, hogy az ilyen nyilvános tevékenységek során megadott bármilyen személyazonosításra alkalmas adatot e fórumok többi felhasználója láthatja, begyűjtheti és felhasználhatja, például kéretlen üzenetek küldésére. Azokért a személyhez köthető adatokért, melyeket ön e fórumok bármelyikén közzétesz, további felelősséggel nem tartozunk. 

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az internet használata során bizonyos adatok böngészőjéből is harmadik felekhez, köztük reklámszolgáltató hálózatokhoz és elemzőcégekhez kerülhetnek. Az EA nem korlátozhatja a böngészők által e hálózatoknak vagy bármely más harmadik félnek továbbított információk hozzáférhetőségét. Az olyan adatok kikerülésének, melyeket nem kíván megosztani, böngészője biztonsági beállításainak használatával vehet elejét.

Tudnia kell, hogy amennyiben nyilvánosan megtekinthető videót, képet vagy fotót helyez el valamelyik weboldalunkon, azokat a többi felhasználó láthatja, összegyűjtheti, másolhatja és vagy felhasználhatja az ön beleegyezése nélkül. Nem vagyunk felelősek az EA oldalain saját elhatározásából elhelyezett videókért, képekért vagy fotókért. Erre vonatkozóan, valamint a weboldalainkon elhelyezendő tartalmak irányelveiről olvassa el Szolgáltatási feltételeinket a terms.ea.com weblapon.

XII.    Harmadik felek weboldalai

Weboldalunk tartalmazhat más weboldalakra, pl. Twitter, Facebook és YouTube mutató hivatkozásokat. Az adott weboldalra mutató hivatkozás nem jelenti az adott félhez való csatlakozásunk kinyilvánítását, engedélyezését vagy képviseletét. Harmadik felek hivatkozására kattintva, ideértve a hirdetésre való kattintást is, elhagyja az EA oldalát, és a kiválasztott weboldalra jut. Mivel nem tudjuk ellenőrizni harmadik felek tevékenységét, nem vállalhatunk felelősséget személyes adatainak harmadik felek általi felhasználásáért, és nem tudjuk garantálni, hogy harmadik felek betartják az EA által követett adatvédelmi és biztonsági eljárásokat. Arra kérjük, hogy olvassa át minden olyan szolgáltató adatvédelmi szabályzatát, akiknek szolgáltatásait igénybe veszi. Az EA oldalán linkkel jelen lévő bármely harmadik fél weboldalának felkeresésekor nézze meg az adott oldal adatvédelmi szabályzatát, mielőtt személyes adatait megadná.

XIII.    Harmadik féllel (felekkel) partneri viszonyban ajánlott termékek

Weboldalainkról tagjaink más szolgáltatásokra is regisztrálhatnak. A weboldalunkon látható bizonyos termékeket és/vagy szolgáltatásokat harmadik felekkel kötött partnerségi kapcsolatban ajánljuk a felhasználóinknak, és a termékekre és/vagy szolgáltatásokra történő regisztrációhoz vagy azok átvételéhez szükség lehet személyazonosító információk megadására. Az ilyen termékek és/vagy szolgáltatások azonosítják a harmadik fél partnert a regisztrációkor. Ha kiválasztja ezeket a termékeket és/vagy szolgáltatásokat, és regisztrál rájuk, személyazonosító adatait átadjuk az adott harmadik félnek, és ekkortól a harmadik fél adatvédelmi szabályzata és eljárásai vonatkoznak rájuk. Nem vállalunk felelősséget az ilyen harmadik felek adatvédelmi eljárásaiért és szabályzataiért, ezért mielőtt megadja személyazonosító adatait az ilyen termékekkel és/vagy szolgáltatásokkal összefüggésben, olvassa el az adott harmadik fél adatvédelmi eljárásait és szabályzatát. 

XIV.    Kapcsolati adatok

Ha kérdése vagy problémája merül fel e nyilatkozattal kapcsolatban, elsőként lépjen kapcsolatba hazája illetékes EA adatvédelmi felelősével annak e-mail vagy postai címén; ezeket a privacyadmin.ea.com honlapon találja meg. Ha az ön országa nem szerepel a listán, lépjen kapcsolatba az Egyesült Államok adatvédelmi felelősével, vagy írjon következő levélcímre: Privacy Policy Administrator, Electronic Arts Inc., 209 Redwood Shores Parkway, Redwood City CA 94065. Ha érdeklődésére nem kapott kielégítő választ, lépjen kapcsolatba a TRUSTe munkatársaival. A TRUSTe készséggel eljár felénk problémája mielőbbi rendezése érdekében.   Ajánljuk szíves figyelmébe, hogy a TRUSTe illetékessége csak a webhelyünkön keresztül közvetlenül megszerezhető adatokra terjed ki, az onnan letöltött szoftverek által esetlegesen begyűjtött információkra nem.

Online adatvédelmi szabályzat információk és frissítések: a privacy.ea.com/hu

XV.    Kaliforniai lakosok: kaliforniai adatvédelmi jogok

A kaliforniai jog szerint az Electronic Arts Inc. (EA) céggel vagy annak bármely leányvállalatával üzleti kapcsolatban álló kaliforniai lakosok saját elhatározásukból visszavonhatják beleegyezésüket arra vonatkozóan, hogy az EA személyes adataikat kiadja harmadik feleknek közvetlen értékesítés céljából. A fentiekben részletezett szabályzatunk szerint beleegyezése nélkül nem adunk ki online módon gyűjtött személyes adatokat harmadik feleknek közvetlen értékesítés céljából. Ha beleegyezése után bármikor úgy dönt, hogy azt visszavonja, küldjön elektronikus levelet a privacy_policy@ea.com címre, vagy írjon az adatvédelmi felelős címére: Electronic Arts Inc., 209 Redwood Shores Pkwy, Redwood City, CA 94065.

XVI.    Békéltetés választottbíróság által

Jelen szakasz célja egy olyan eljárásrend meghatározása, mely megkönnyíti a felek között esetlegesen kialakuló jogviták rendezését. A lenti szakaszban foglaltak szerint amennyiben jogvitánkat informálisan rendezni nem sikerül, és a választottbíróság önnek többet ítél meg az EA által (esetlegesen) felajánlott kárpótlásnál, az EA az ön békéltetési költségének 150 százalékát téríti, az eredeti összeg feletti 5000 dolláros értékhatárig.

KÉRJÜK, OLVASSA EZT FIGYELMESEN! A JOGAIVAL KAPCSOLATOS.

A legtöbb felhasználói probléma gyorsan és az ön megelégedésére megoldható, ha fiókjával bejelentkezik ügyfélszolgálati kezelőfelületünkre a http://support.ea.com/ honlapon. Abban a valószínűtlen esetben, ha az EA egy problémát nem tudna az ön megelégedésére megoldani (vagy amennyiben az EA nem tudja megoldani egy önnel kapcsolatban felmerült problémáját, miután ezt informális úton már megkísérelte), ön és az EA beleegyeznek, hogy a következő procedúrára kötelezik magukat a köztünk felmerülő mindenféle nézeteltérés megoldása céljából. Ez a rendelkezés minden ügyfélre vonatkozik a törvény által megengedett legteljesebb mértékben, de kifejezetten kizárja Québec, Oroszország, Svájc és az Európai Unió tagállamainak lakosait. Jelen Szerződés elfogadásával ön és az EA kifejezetten lemond a bírósági pereskedés és a csoportos keresetben való részvétel jogáról. Jelen Szerződés tág értelemben való használatra készült. Vonatkozik a köztünk felmerülő mindenféle nézeteltérésre („jogvita”), beleértve, korlátozás nélkül:

- a köztünk levő kapcsolatból eredő vagy azzal összefüggő, szerződés szerinti, azon kívüli vagy törvényes, félrevezető/hamis állítással vagy bármely más jogi elmélettel kapcsolatos követelések;
- az ezen Szerződés előtt vagy bármely korábbi Szerződés előtt felmerült követelések (beleértve, de nem kizárólag, a hirdetéssel kapcsolatos követeléseket);
- jelenleg közös kereset tárgyát képező követelések, melyeket illetően ön nem egy hitelesített csoport tagja; valamint
- az e Szerződés befejeződése után felmerülő követelések.

A szakasz hatálya nem terjed ki az alábbira:

- az ön vagy az EA (vagy az EA licencelői) által birtokolt szellemi tulajdonjogok érvényesítésére vagy védelmére vonatkozó, vagy érvényességével kapcsolatos követelés;
- lopással, kalózkodással vagy illetéktelen használattal kapcsolatos vádakkal összefüggő követelés;
- Ezen kívül a szerződésben semmi sem akadályozza meg valamely felet abban, hogy a kis értékű ügyek bíróságán eljárást kezdeményezzen.

Az olyan megnevezések, mint az „EA”, az „ön” és „mi” magukba foglalják leányvállalatainkat, kirendeltségeinket, ügynökeinket, alkalmazottainkat, érdekelődeinket, utódainkat és kijelöltjeinket, valamint jogosult vagy jogosulatlan felhasználóinkat vagy szolgáltatásaink és szoftvereink haszonélvezőit, melyekre a köztünk létrejött szerződés vagy korábbi szerződések vonatkoznak.   Ez a békéltetési feltétel nemzetközi kereskedelmi tranzakciónak minősül, ezért értelmezése és végrehajtása során a Federal Arbitration Act rendelkezései az irányadók. A szerződés ezen cikkelye annak megszűnése után és érvényben marad.

A.    Informális tárgyalások/Nézeteltérési nyilatkozat. Ön és az EA beleegyeznek abba, hogy minden jogvitát először informálisan igyekeznek rendezni legalább 30 napon át, mielőtt választottbíráskodást kezdeményeznének. Az ilyen informális tárgyalások az egyik személytől a másiknak küldött írott nyilatkozat kézhezvételekor veszik kezdetüket („Nézeteltérési nyilatkozat”). A Nézeteltérési nyilatkozatoknak: (a) tartalmazniuk kell a panaszt tevő fél teljes nevét és elérhetőségi információit; (b) fel kell vázolniuk a követelés vagy nézeteltérés természetét és alapját; valamint (c) meg kell fogalmazniuk az orvoslat formáját („Követelés”). Az EA az ön számlázási címére (amennyiben ön megadta nekünk) vagy az ön által adott e-mail címre küldi Nézeteltérési nyilatkozatát. Ön a Nézeteltérési nyilatkozatot a következő címre küldi: Electronic Arts Inc., 209 Redwood Shores Parkway, Redwood City CA 94065, ATTENTION: Legal Department.

B.    Kötelező választottbíráskodás. Amennyiben ön és az EA nem tudnak megoldani egy nézeteltérést informális tárgyalások útján a Nézeteltérési nyilatkozat kézhezvételétől számított 30 napon belül, ön vagy az EA úgy dönthet, hogy a nézeteltérést véglegesen és kizárólagosan kötelező érvényű választottbíráskodás oldja meg. Minden, az egyik fél által hozott, választottbíróság bevonására vonatkozó döntés végleges és kötelező a másik fél számára. ÖN TUDOMÁSUL VESZI, HOGY AZ ELJÁRÁSBAN VALÓ RÉSZVÉTELLEL LEMOND BÍRÓSÁGI ELJÁRÁSHOZ ÉS ESKÜDTSZÉKI TÁRGYALÁSHOZ VALÓ JOGÁRÓL. A választottbíráskodást a Commercial Arbitration Rules of the American Arbitration Association (AAA) szabályzata szerint kell lefolytatni; lehetőség szerint alkalmazandók az AAA fogyasztókkal kapcsolatos jogvitákra vonatkozó kiegészítő eljárásai (AAA fogyasztói szabályok) is, melyek az AAA honlapján találhatók: www.adr.org. Az ön választottbírósági díjait és a választottbírák javadalmazásának önre eső részét az AAA Szabályok határozzák meg, és, amennyiben érvényesek, az AAA Fogyasztói Szabályok korlátozzák. Ha a választottbíróság által meghatározott költségek magasak, vagy ha ön az EA részére egy nyilatkozatot küld a Nézeteltérési nyilatkozati címre, melyben jelzi, hogy nem képes kifizetni a választottbíráskodás kezdeményezéséhez szükséges költségeket, az EA haladéktalanul kifizeti az összes választottbírósági díjat és költséget. A választottbírósági eljárás lefolytatható személyesen, iratok benyújtása útján, telefonon, vagy online formában. A választottbíróság írásban hoz döntést, és nyilatkozatot tesz az indokairól, amennyiben bármelyik fél ezt kéri. A választottbíróságnak be kell tartania az ide vonatkozó törvényt, és mindenféle döntés megkérdőjelezhető, ha a választottbíróság ezt nem teszi meg. Ön és az EA bírósági pert indíthat a választottbíróság elősegítésére, a folyamatban levő választottbírósági eljárás megállítására, vagy hogy a választottbíróság végzését megerősítse, módosítsa, hatálytalanítsa vagy arról ítéletet hozzon.

C.    Korlátozások. Ön és az EA beleegyeznek, hogy minden választottbíráskodásnak személyesen az EA és ön közti nézeteltérésre kell korlátozódnia. A törvény által megengedett legteljesebb mértékben:  (1) a választottbíráskodás nem összekapcsolható semmiféle másik választottbíráskodással; (2) egyetlen jogvita sem jogosít fel csoportos kereseten alapuló választottbíráskodásra vagy csoportos kereseti eljárás használatára (3) egyetlen jogvita sem jogosít fel arra, hogy a közvélemény vagy más személyek által alkalmazott képviselő vegyen részt az eljárásban. ÖN ÉS AZ EA BELEEGYEZNEK, HOGY MINDKÉT FÉL CSAKIS EGYÉNI MINŐSÉGÉBEN HOZ FEL KÖVETELÉSEKET A MÁSIK ELLEN, ÉS NEM MINT FELPERES VAGY CSOPORT TAGJA VALAMIFÉLE KÖZÖS VAGY KÉPVISELETI ELJÁRÁSBAN. Továbbá, amennyiben ön és az EA nem egyeznek meg másképpen, a választottbíróság nem ítélheti meg egynél több személy követelését, és nem elnökölhet bármiféle más formában történő képviseleti vagy csoportos kereseti eljárásban. Amennyiben ez a specifikus rendelkezés nem végrehajtható, abban az esetben e teljes választottbíráskodási rendelkezés érvénytelennek és semmisnek tekintendő.

D.    Helyszín. Amennyiben ön az Egyesült Államok lakosa, a választottbíráskodás bármely önnek megfelelő, ésszerű helyszínen lefolytatható. Az Egyesült Államokon kívül élők a választottbíróság eljárását az Egyesült Államok Kalifornia államának San Mateo megyei bíróságán kezdeményezhetik. Ön és az EA ezúton kijelentik, hogy alávetik magukat ezen bíróság joghatóságának, a választottbíráskodási eljárás során azzal együttműködnek, az általa hozott döntést pedig magukra nézve kötelezőnek fogadják el.

E.    Jogorvoslat és jogi képviselői díjak. Amennyiben a választottbíróság az ön javára dönt bármiféle, ön által az EA ellen felhozott követelés elbírálását illetően, és olyan ítéletet hoz, mely pénzbeli értékében nagyobb, mint az EA utolsó írásos megegyezési ajánlata, melyet a választottbíróságnak benyújtott írásos nyilatkozatok előtt tett, abban az esetben az EA:

(a)        Kifizeti önnek az ön választottbírósági költségek 150%-át, egészen az ön választottbírósági díja feletti 5000 dollárig;
(b)        Kifizeti az ön képviselőjének a tiszteletdíjat, amennyiben ilyet felszámított, és megtérít minden olyan ésszerű költséget (beleértve a szakértők és tanúk költségeit), melyek ön és jogi képviselője szerint a követelés érvényesítése során felmerültek („ügyvédi költség”).

A választottbíróság az eljárás folyamán bármikor és valamelyik félnek a választottbíróság döntésétől számított 14 napon belül benyújtott kérésére rendelkezéseket hozhat és megoldhat nézeteltéréseket a díjak és költségek kifizetésére és megtérítésére, valamint az alternatív kifizetésre és a képviselői prémiumra vonatkozólag.

A képviselői díjakra és költségekre vonatkozó, fentebb tárgyalt jog kiegészít mindenféle, képviselői díjjal és kiadással kapcsolatos jogot, mellyel ön a vonatkozó törvény értelmében rendelkezik, jóllehet ön nem részesülhet kétszeresen odaítélt képviselői díjban vagy költségben. Az EA lemond minden, általa esetleg birtokolt jogról a köztünk felmerülő bármiféle választottbíráskodással kapcsolatos képviselői díjak és kiadások megítélésének szándékával kapcsolatban.

G.    A választottbíróság jogkörének korlátozása. A választottbíróság csak a jogorvoslatot kívánó egyéni fél javára, és csak a fél egyéni követeléséhez szükséges jogorvoslat mértékéig ítélhet meg gyorsított bírósági vagy deklaratív jogorvoslatot.

H.    E rendelkezés változtatása. Minden, e szerződésben ennek ellentmondó rendelkezés dacára beleegyezünk abba, hogy amennyiben az EA a jövőben változtatna a békéltetési procedúrán (kivéve a keresetlevélhez megadott cím módosítását), önnek jogában áll azokat 30 napon belül, a fenti címre eljuttatott írásos nyilatkozatban elutasítani. Minden jövőbeli változtatás elutasításával ön beleegyezik, hogy ön választottbíráskodásra bocsát mindenféle, köztünk felmerülő nézeteltérést e rendelkezés szövegezésének megfelelően.


54402_7 verzió