Verkkoturvallisuus

Internetin käyttäminen voi olla hauskaa, sosiaalista ja innostavaa. Toivomme, että viihdyt EA:n verkkosivuilla ja palvelujemme parissa. Tästä syystä olemme koonneet muutaman vinkin, joiden avulla voit käyttää Internetiä turvallisesti.

On tärkeää muistaa seuraavat seikat, kun kirjoittelet chatissa ja käytät pikaviestimiä tai muita foorumeita:

1. Ole varovainen. Tiedot, jotka jaat verkossa, ovat usein julkisia ja kaikkien nähtävillä. Älä jaa tietoja tai kuvia, joita et halua muun maailman tietoon tai nähtäville. Harkitse tarkkaan – tietojasi voidaan levittää.

2. Ole anonyymi. Älä jaa yksityisiä tai kovin henkilökohtaisia tietoja. Älä koskaan jaa tai lähetä sellaisia tietoja, joiden perusteella sinun tai jonkun muun henkilön olinpaikka voisi paljastua. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi koko nimet, sähköposti- tai kotiosoitteet sekä puhelinnumerot.

3. Muista etäisyys. Älä järjestä tapaamista kenenkään Internetissä tapaamasi henkilön kanssa. Jos sinun kuitenkin täytyy tehdä niin, sovi tapaaminen ainoastaan turvalliselle ja julkiselle paikalle, kerro tapaamisesta myös jollekulle muulle ja ota ystävä mukaasi. Jos olet alaikäinen, pyydä lupa vanhemmaltasi tai huoltajaltasi ja ota hänet mukaasi.

4. Ole rehellinen. Sinun tekee ehkä mieli esiintyä jonakin muuna henkilönä. Myös muut ihmiset voivat toimia näin. Kaikki eivät välttämättä kerro totuutta siitä, keitä he ovat.

5. Ole ystävällinen. Älä ryhdy kiistelemään verkkokiusaajien kanssa tai kiusaa muita. Jos joku piikittelee sinua, poistu tietokoneesi ääreltä. Ilmoita kyseisestä henkilöstä tai tällaisesta käytöksestä aikuiselle tai sivuston ylläpitäjälle. Verkossahan pitäisi olla mukavaa, eikö niin?

6. Ole tarkkana. Älä avaa sähköposteja tai pikaviestejä, vastaa niihin tai lähetä niitä eteenpäin, jos et tunne viestin lähettäjää etkä ole tarkistanut sitä virusten varalta. Viestit voivat sisältää haittaohjelmia (kuten vakoiluohjelmia tai viruksia) tai loukkaavaa sisältöä.

7. Muista turvallisuus. Käytä tietoturvaohjelmia (esimerkiksi viruksentorjuntaohjelmia). Pidä huolta siitä, että järjestelmäsi on ajan tasalla ja suojattu siltä varalta, että saamasi sähköposti vahingossa saastuttaa koneesi.

8. Muista yksityisyys. Älä koskaan anna salasanaasi tai salasanavihjeitäsi kenellekään.

9. Ole kekseliäs. Varmista, että luomasi verkkotunnukset eivät paljasta, kuka olet. Ole luova ja yksilöllinen!

10. Ole varuillasi. Jos jokin vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, sitä se luultavasti onkin! Tarkista aina tiedot, jos et ole varma jostakin. Muista, että ohjat ovat sinun käsissäsi. Päätät itse, mihin osallistut ja mitä tietoja annat.