Onlinesikkerhed

At være online kan være både sjovt, socialt og inspirerende. Hos EA vil vi gerne have, at du nyder den tid, du er online på vores sider, og når du bruger vores services. På grund af dette har vi forberedt nogle få tips for at hjælpe dig med at være tryg, når du er online.

Det er vigtigt, at du husker på disse ting, når du chatter, bruger instant messenger (IM) eller deltager i andre fora:

1. Vær diskret. Den information, du indtaster, er åben for offentligheden, så alle kan se det. Del ikke informationer eller billeder, som du ikke ønsker, at verden skal kende til eller se. Tænk dig om - dine informationer kan blive videregivet.

2. Vær anonym. Del ikke private eller meget personlige informationer. Skriv aldrig eller send noget, som kan bruges til at lokalisere dig eller nogen anden person offline, såsom fulde navn, e-mail, hjemmeadresse eller telefonnummer.

3. Vær distancerende. Aftal aldrig at mødes med nogen, som du har mødt online. Hvis du skal møde en person, så sørg for at det sker på et sted, som er sikkert og offentligt. Fortæl andre om dine planer og tag en ven med. Hvis du ikke er voksen, skal du have dine forældres eller værges tilladelse først, og sørg for at de tager med dig.

4. Vær ærlig. Du kan blive fristet til at lade som om, du er en anden, end du er. Den anden person kunne også finde på at gøre det samme. De er måske ikke den, de siger, de er.

5. Vær venlig. Hold dig fra mobbere og mob ikke andre. Hvis nogen driller dig, skal du gå væk fra computeren. Meddel personen eller hændelsen til en voksen eller en administrator. Det skal jo være sjovt, ikke?

6. Vær forsigtig. Du må ikke åbne, svare på eller videresende en e-mail eller IM, undtagen hvis du kender personen, som har sendt det til dig, og du har tjekket den for virus. Indholdet kan indeholde ødelæggende software (såsom spyware og virusser), eller det kan være provokerende.

7. Vær tryg. Brug sikkerhedssoftware (såsom virusscannere). Vær sikker på, at dit system er opdateret og beskyttet i tilfælde af e-mail fra nogen, som utilsigtet inficerer din computer.

8. Vær privat. Del aldrig din adgangskode eller passwordhjælp med nogen.

9. Vær opfindsom. Sikr dig, at de online-profiler, som du opretter, ikke afslører dine personlige informationer. Vær kreativ og unik.

10. Husk. Hvis noget lyder for godt til at være sandt, så er det sikkert også det! Kontrollér informationerne, hvis du er usikker på noget. Og husk - det er dig, som styrer tingene. Det er dig, som vælger de aktiviteter, du vil deltage i, og hvilke informationer du videregiver.